Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το παιδικό ψέμα


Από την Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο

Ποιος γονιός θα αντισταθεί και δε θα χαμογελάσει με τα χαριτωμένα ψέματα του παιδιού του; Όταν, όμως, αυτό γίνεται συχνά, οι περισσότεροι ανησυχούν, δεν ξέρουν πώς να το χεριστούν. Tο ψέμα δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να διαφυλάξει τον εσωτερικό, μαγικό του κόσμο.
Tο παιδί, στα 3 με 4 χρόνια, έχει αποκτήσει ένα πλούσιο λεξιλόγιο. Aνακαλύπτει, λοιπόν, ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το λόγο για να εκφράζει αυτά που σκέφτεται. Aυτό αποτελεί μια πρωτόγνωρη και συναρπαστική εμπειρία για το ίδιο. Kάνοντας διάφορες δοκιμές, διαπιστώνει ότι μπορεί να μη λέει τα πάντα ή να προσθέτει στην αφήγησή του στοιχεία από τη γόνιμη φαντασία του.
Aυτό συμβαίνει, γιατί αρχικά δε διακρίνει επαρκώς την αλήθεια από το φανταστικό κόσμο του. Για το μικρό παιδί, οι έννοιες «αλήθεια» ή «ψέμα» είναι σχετικές ή ασαφείς και συνδέονται με το «σωστό» ή το «λάθος», που του επιβάλλει ο ηθικός κώδικας της οικογένειάς του. Συνεπώς, όποιος λέει ψέματα κάνει κάτι απαγορευμένο, άρα κάτι κακό. Aυτός ο διαχωρισμός παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις από τα 6 με 7 χρόνια του παιδιού.
Eίναι η εποχή που ξεκινούν η σχολική ζωή, οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα. Bαθμηδόν, μετά τα 5 χρόνια, το παιδί χρησιμοποιεί σκόπιμα  το ψέμα, δηλαδή έχει συνείδηση του ψέματος, με το οποίο μάλιστα καλύπτει συχνά ένα σφάλμα του ή μια έλλειψη, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία ή για να προστατεύσει την αυτονομία του. Mεγαλώνοντας, το παιδί μαθαίνει ότι, λέγοντας την αλήθεια, κερδίζει την αναγνώριση από τους άλλους και ενισχύεται η αυτο¬εκτίμησή του, εφόσον γίνεται αποδεκτό.

Λόγοι που τα παιδιά λένε ψέματα…
―   Eίναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεφύγουν από μια δύσκολη στιγμή. Aυτό είναι το «χρήσιμο ψέμα».
―  Για να δοκιμάσουν τους γονείς και να ανιχνεύσουν την αντίδρασή τους.
―  Για να ευχαριστήσουν τους γονείς ή να προστατευτούν από μια ενδεχόμενη τιμωρία, ιδιαίτερα όταν οι γονείς τους απαιτούν πράγματα δυσανάλογα με την ηλικία τους ή τις δυνατότητές τους.
―  Για να καλύψουν τις ανασφάλειές τους ή το αίσθημα της αδυναμίας που τους δημιουργείται πολλές φορές από τη συμπεριφορά μας.
―  Όταν, όμως, μετά τα 8 χρόνια, τα παιδιά επικοινωνούν με το περιβάλλον τους κυρίως με ψέματα, αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν καλύπτονται οι βασικές συναισθηματικές τους ανάγκες ή ότι πίσω από το ψέμα κρύβεται κάποια συναισθηματική δια¬ταραχή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μιλάμε για παθολογικό ψέμα ή για μυθομανία. Tο παιδί, δηλαδή, έχει μια τάση, περισσότερο ή λιγότερο σκόπιμη και ενσυνείδητη, να καταφεύγει στο ψέμα και στη δημιουργία φανταστικών μύθων ή ολόκληρων ιστοριών. Σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση.
―  Δεν πρέπει να λησμονούμε το πραγματικό ψέμα, που έρχεται με την είσοδο του παιδιού στην εφηβεία, όταν προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις του ή τα «θέλω» του και δεν τα καταφέρνει ή όταν κάνει κάτι που δεν το εγκρίνουν οι γονείς του.

H στάση των γονιών
―  Nα εξετάζετε πάντα τι κρύβεται πίσω από το ψέμα του παιδιού, ποιο είναι το κίνητρό του, τι μήνυμα θέλει να σας μεταδώσει.
―  Tα συχνά ψέματα ενός παιδιού είναι ένας τρόπος επικοινωνίας.
―  Aποτελούν μια ένδειξη της ανασφάλειάς του, αλλά και της ανάγκης του να το προσέξετε ή να το επαινέσετε.
―  Ίσως ακόμη λέει ψέματα για να σας φανερώσει κάποιες ανάγκες του, τις οποίες δεν καλύπτετε επαρκώς.
―  Έχει παρατηρηθεί ότι το παιδί που ζει σε ένα αυστηρό ή πολύ κριτικό περιβάλλον, καταφεύγει συχνότερα στο ψέμα γιατί, αμυνόμενο, μπορεί να χρησιμοποιήσει και δεύτερο ψέμα για να καλύψει το πρώτο.
―  Tο χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πιέσετε ή να παγιδέψετε τα παιδιά, προκειμένου να σας αποκαλύψουν την αλήθεια. Aυτό αποτελεί επίδειξη της δικής σας δύναμης και συντελεί στην αύξηση του φόβου και της ανασφάλειας του παιδιού.
―  Aντίθετα, αν δε δώσετε σημασία, ίσως περάσει στο παιδί το μήνυμα ότι το ψέμα ήταν άχρηστο.
―  Aν το παιδί καταφεύγει συχνά στο ψέμα, πρέπει να χειριστείτε προσεκτικά το ζήτημα. Mε διάλογο του τονίζετε ότι τα ψέματα συνήθως αποκαλύπτονται και κάνουν αυτόν που τα λέει να χάνει την εμπιστοσύνη των άλλων. Aν, παρ’ όλ’ αυτά, δεν καταφέρετε κάτι, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Tελειώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εσείς, ως γονείς, δεν πρέπει να δημιουργείτε με το παράδειγμά σας την εντύπωση ότι με το ψέμα «βολεύεται» κάποιος ευκολότερα και καλύτερα. Nα προσφέρετε στο παιδί σας ασφάλεια, σιγουριά και τη δυνατότητα να λέει με θάρρος τη γνώμη του. Διαπαιδαγωγήστε το έτσι, ώστε να γίνει υπεύθυνος ενήλικος, να μάθει να κρίνει όλες τις πράξεις, θετικές και αρνητικές. Kαι μην ξεχνάτε ότι πίσω από ένα ψέμα κρύβεται πάντα ένα μήνυμα που καλείστε να αποκωδικοποιήσετε.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ραλφ, ο τετράποδος θεραπευτής



Τον λένε Ραλφ και είναι κορυφαίος γιατρός. Για την ακρίβεια, στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων της Μελβούρνης, όπου κουράρει τους ασθενείς του, έχει τη φήμη του θαυματουργού θεραπευτή.

Ο Ραλφ δεν έχει φάει τα χρόνια του στα θρανία – το πολύ πολύ να έχει φάει καμιά παντόφλα στα παιδικάτα του. Είναι όμως γλυκύτατος, υπομονετικός και πολύ καλός με τα παιδιά. Και αυτά τα προσόντα, υποστηρίζουν οι ειδικοί, είναι υπεραρκετά για ένα σνάουτσερ, αλλά και για κάθε σκύλο, ράτσας ή μη, που βρίσκεται στο πλευρό ανθρώπων που πάσχουν.

Μέχρι στιγμής ο Ραλφ έχει στο ενεργητικό του δύο επιτυχίες: έφερε πίσω το χαμόγελο σε ένα μωρό 15 μηνών που υποφέρει από σπάνια γενετική διαταραχή και έκανε τη 2 ετών Κλέρι, που βλέπετε στη φωτογραφία, να σηκωθεί ξανά, πέντε ημέρες μετά την εγχείρηση αφαίρεσης του νεφρού της. Οποιος τον αναζητήσει, θα τον βρει δίπλα στα παιδιά που κάνουν χημειοθεραπεία.

Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο και επιστημονικά: όταν οι άνθρωποι χαϊδεύουν κάποιο ζώο, είναι πιο ήρεμοι, η πίεση του αίματος πέφτει και η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει...
 
ΠΗΓΗ: tanea
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ανδρέας Καρβέλας: Το αντράκι μεγάλωσε

Ανδρέας Καρβέλας: Το αντράκι μεγάλωσε Βόλτα στη Δροσιά με τον μπαμπά Καρβέλα έκανε ο μικρός Ανδρέας και ο φακός των Hello και OK βρέθηκε εκεί...
Ο πιτσιρικάς μεγάλωσε και είναι ένα γλυκό αντράκι.
Σύμφωνα με τα δύο περιοδικά, ο μουσικοσυνθέτης ήταν πολύ ευτυχής που είχε στην αγκαλιά του τον γιο του. Ήταν τρυφερός και γλυκός μαζί του και δεν του χάλασε χατίρι.




Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πώς θα ήταν οι ζωές μας χωρίς ούτε ένα ψέμα;


Αυτό το βίντεο είναι ξεκαρδιστικό! Έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν οι ζωές μας αν υπήρχε παντού ένας ανιχνευτής ψεύδους;





Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους «Lie Detector» (ανιχνευτής ψεύδους) του σκηνοθέτη Πολ Έμερσον, με το αποτέλεσμα να είναι ξεκαρδιστικό, αλλά ταυτόχρονα να δίνει τροφή για σκέψη.

Η διάρκειας 3 λεπτών ταινία, η οποία κυκλοφόρησε το 2011, απέσπασε πολλά βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, ενώ έγινε και τεράστια επιτυχία στο ίντερνετ με εκατομμύρια χρήστες να την έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Oι διάδρομοι της γυμναστικής σίγουρα δεν είναι για όλους!


'Η το έχεις με την γυμναστική ή δεν το έχεις...Δείτε κάποιους τύπους που προσπάθησαν αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας κάνουν να πέσουμε κάτω απο τα γέλια!












Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αnonymous: Απειλούν να "ρίξουν" το internet σε όλο τον κόσμο!


Οι Αnonymous ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να διακόψουν την παροχή διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Στόχος τους είναι η προσέλκυση της προσοχής του κόσμου σε ζητήματα πειρατείας. Ουσιαστικά η κίνηση αυτή θα γίνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντία στο νομοσχέδιο SOPA, ενάντια στην απεριόριστη εξουσία των τραπεζιτών και στη διάλυση του κινήματος "Κατέλαβε την Wall Street". 
Να σημειώσουμε πως η δημοφιλής ομάδα χακερ έχει ονομάσει την πολυαναμενόμενη επίθεση στο Διαδίκτυο "Operation Global Blackout" δηλαδή "Επιχείρηση Παγκόσμιας Συσκότισης". Αναμένεται να σημειωθούν επιθέσεις σε Ddos σε 13 διανεμητικούς κόμβους, οι επισκέπτες των οποίων δεν θα μπορέσουν να περιηγηθούν στο διαδίκτυο. 
Περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν τελικά θα γίνει η επίθεση.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αθήνα η πόλη των αστέγων


Τα νούμερα σοκάρουν… Ιδιαίτερα όταν δεν αναφερόμαστε σε οικονομικά στοιχεία αλλά σε ψυχές…Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε., η Αθήνα μετατρέπεται σε πόλη αστέγων, με τους άστεγους να έχουν αυξηθεί κατά 25% τη διετία 2009-2011.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, αποτέλεσμα της μεγάλης ύφεσης στην Ελλάδα, η οποία το 2011 έφτασε το 6,8% και το 2012 αναμένεται να είναι 4,7% είναι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 15% συνολικά από την αρχή της κρίσης.
Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2011, χάθηκαν 370.000 θέσεις εργασίας, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στη μείωση των μισθών κατά 22% γενικά και κατά 32% για τους νέους.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η παραγωγικότητα μειώθηκε κατά 2,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011 και υπογραμμίζεται η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, η οποία, πλέον, έχει φτάσει το 21% το Δεκέμβριο του 2011, από 14,4% το Δεκέμβριο του 2010 και 10,3% το Δεκέμβριο του 2009.
Η ανεργία στην Ελλάδα πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους μεσαίων προσόντων (20,1% έναντι 8,7% στην ΕΕ) και χαμηλών προσόντων (14,6% έναντι 5,7% στην ΕΕ).
Όπως προκύπτει ακόμη από την έκθεση της Επιτροπής, η μακροχρόνια ανεργία έχει αυξηθεί στο 9,1% του εργατικού δυναμικού (355.000 άτομα) και αφορά το 50% των ανέργων.
Παράλληλα, η ανεργία των νέων έχει διπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια και έφτασε το 48% τον Νοέμβριο του 2011.
Μακριά από τα προγράμματα κατάρτισης
Όπως επισημαίνει ακόμη η Επιτροπή, η συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ.
Το 2010, μόνο το 3% του ενεργού πληθυσμού συμμετείχε σε παρόμοια προγράμματα, όταν ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 9%.
Το ποσοστό των νέων 25-34 ετών που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης είναι στο 7% στην Ελλάδα, όταν στην ΕΕ είναι 15%. Χαμηλά ποσοστά συμμετοχής σε αυτά τα προγράμματα παρατηρούνται και στις ηλικίες 55- 64 ετών: 0,5% στην Ελλάδα και 4,5% στην ΕΕ.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση της Επιτροπής, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 9,3% το 2010, ενώ στα όρια της φτώχειας ζει το 27,7% του πληθυσμού, όταν ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 23,4%.
Επίσης, το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο τέλος του μήνα να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις αυξήθηκε από 19% το 2007 σε 24% το 2010.
ΠΗΓΗ: prionokordela.gr

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι Έλληνες είναι προβληματισμένοι


Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο το καλό θέατρο δρα ευεργετικά, διαμορφώνει χαρακτήρες και συμπεριφορές και κατ’ επέκταση έχει τη δύναμη να αλλάξει τη νοοτροπία του Έλληνα και να τον σώσει.
« Πιστεύετε ότι ο κόσμος, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή, μπορεί και επιλέγει το καλό θέατρο ;»
« Δεν θα σας πω μπορεί αλλά πρέπει, παρόλο που δεν μου αρέσουν τα «πρέπει». Είναι κάτι που επιβάλλεται αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αυτό θα μας βγάλει από την κρίση. Ο κόσμος οφείλει να καταλάβει ότι πρέπει να σπαταλήσει χρήματα εκεί που πραγματικά πρέπει να το κάνει».
« Οι θεατές είναι προβληματισμένοι αλλά εγώ πιστεύω ότι είμαστε ένας αισιόδοξοε λαός. Εγώ αυτό βλέπω στη συναναστροφή μου με τον κόσμο. Οι Έλληνες είναι προβληματισμένοι, είναι ανήσυχοι, αλλά βλέπω ένα λαό που ξέρει ότι μπορεί να πάρει τη μοίρα στα χέρια του όταν χρειαστεί. Απλώς πρέπει να το κάνει σύντομα και πρέπει να το αποφασίσει».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε η Μελέτη στο twitter με τα οπίσθια της



Όσοι είδαν στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού OK τις φωτογραφίες της Ελεονώρας Μελέτη με μαγιό,  εντυπωσιάστηκαν από το σώμα της και το πόσο αδυνατισμένη και γυμνασμένη έδειχνε,  συγκριτικά με το παρελθόν. Όμως υπήρξαν και πιο καχύποπτοι που υποστήριξαν ότι οι φωτογραφίες έχουν ρετουσαριστεί. Η παρουσιάστρια για να τους διαψεύσει ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία που έβγαλε η ίδια με το iphone της και έδειξε τα οπίσθια της και σχολίασε :


Δείτε τις φωτογραφίες της Ελεονώρας


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Φωτιά και στη Χαλκιδική.!




Σε έξελιξη αυή την ώρα πυρκάγια στην χερσόνησσο της Κασσανδρας στη Χαλκιδίκη.
Εχουν ηδη καει 40 στρεμματα δασικης εκτασης, ενω στο σημειο εχουν σπευσει ισχυρες δυναμεις της Πυροσβεστικης., καθως και δυο καναντερ που κανουν ριψεις νερου.Στην περιοχη πνεουν ισχυροι ανεμοι

Seleo.gr News
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πυρκαγιά και στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, στη θέση Κανάλια και Άγιος Ιωάννης στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας.Δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνοντας το έργο των 4 Πυροσβεστικών οχημάτων που έσπευσαν στη δύσβατη περιοχή.

Στην κατάσβεση συνδράμουν και πολλοί εθελοντές.
portalpierias.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

600 στρέμματα κάηκαν στην Σκύρο!

Τραγικός είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε χθες στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σκύρου, αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις...
έχουν καεί 600 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης (αστιβιές-πουρνάρια). Την ίδια ώρα η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά ξέσπασε χθες πρωινές ώρες κοντά στην πηγή Νύφι του νησιού. Γρήγορα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υπάλληλοι του δήμου Σκύρου, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα ΕΣΕΠΑ. Καταλυτική ήταν η βοήθεια του καναντέρ που έκανε τις πρώτες ρίψεις περί τις 5:30 το απόγευμα.

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς η πυροσβεστική ερευνά όλα τα ενδεχόμενα με πιο πιθανό εκείνο της πρόκλησής της από αμέλεια. Μέχρι στιγμής δύο άτομα, κάτοικοι της περιοχής, που πιθανόν να ευθύνονται έχουν εντοπιστεί και αναμένεται να δώσουν καταθέσεις.

Να σημειωθεί ότι από τη φωτιά δεν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.
egnomi.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Θεσσαλονίκη: Aρχαίο νεκροταφείο αποκάλυψαν οι εργασίες στο μετρό

Τμήμα αρχαίου νεκροταφείου της ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στον σταθμό «Δημοκρατία», στο πλαίσιο των εργασιών... για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε έκταση περίπου 500 τ.μ. βρέθηκαν 72 τάφοι, από τους οποίους ερευνήθηκαν οι 45, οργανωμένοι οι περισσότεροι σε ταφικούς περίβολους.

Από τους τάφους πολλοί είναι κιβωτιόσχημοι, ένας είναι κυκλικός (διαμέτρου 3 μ.), κάποιοι κεραμοσκεπείς, ενώ εντοπίστηκαν και αρκετοί βωμοί, οι οποίοι λειτουργούσαν ως ταφικά σήματα ή για τελετές προς τους νεκρούς.

Επίσης εντοπίστηκαν αρκετά κτερίσματα, που χρονολογούνται, όπως και οι τάφοι, μεταξύ 2ου αι. π. Χ. και 3ου αι. μ.Χ.

Τα ευρήματα, μετά τη λεπτομερή καταγραφή τους, δεν θα διατηρηθούν, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος

Υπογράφηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου η απόφαση που αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Η σχετική αίτηση επιστροφής υποβάλλεται με δυο τρόπους. Πρώτον, απευθείας από το δικαιούχο αγρότη στη...




ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του.

Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας από το δικαιούχο αγρότη σε κάθε περίπτωση που το προς επιστροφή ποσό είναι ίσο ή μεγαλύτερο με 10.000 ευρώ.

Δεύτερον, μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα της συνεταιριστικής οργάνωσης.


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Συνταξιούχοι ΟΓΑ: Την Δευτέρα το δώρο του Πάσχα

Την Πέμπτη 5 Απριλίου θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, θα καταβληθούν... οι συντάξεις του ΟΓΑ και το δώρο Πάσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η καταβολή θα γίνει με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Είσαι Έλληνας γιατί…

1. Κάνεις φραπέ πριν φύγεις απ’ το σπίτι, όταν φτάνεις στο γραφείο, μετά το φαγητό, όταν έχεις καλεσμένους, πριν φύγουν οι καλεσμένοι, αφού φύγουν οι καλεσμένοι και πριν πέσεις για ύπνο.
2. Έχεις ακόμα ρούχα, από τότε που…
ήσουν 5 χρονών, φυλαγμένα σε βαλίτσες.
3. Αποκαλείς κάθε μεγαλύτερο πρόσωπο που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ «θείο» ή «θεία».
4. Δεν λες τίποτα στους γονείς σου, αλλά πάλι αυτοί νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα, και σε κάνουν να πιστεύεις ότι όντως τα ξέρουν.
5. Μαθαίνεις πώς να εκλιπαρείς το προσωπικό του αεροδρομίου, για να επιτρέψουν τις παραπάνω βαλίτσες που έχεις, αμέσως μόλις ο πατέρας σου σταματήσει να το κάνει για σένα και την οικογένεια.
6. Όταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο και επιστρέψεις, βρίσκεις 20 άτομα να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο.
7. Κάθε καλοκαίρι «πρέπει να πας στο χωριό».
8. Κάθε φορά που πας στο χωριό, γνωρίζεις συγγενείς που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν, και δεν μοιάζουν καθόλου με την οικογένειά σου.
9. Ψάχνεις για πανεπιστήμιο ή όσο το δυνατόν πιο μακριά απ’ το σπίτι, ή όσο το πιο κοντά στο σπίτι.
10. Όταν τελειώσεις το πανεπιστήμιο, επιστρέφεις και πρέπει να μείνεις πάλι με τους δικούς σου και μαλώνεις μαζί τους για τα πάντα -σαν να μην είχες φύγει ποτέ.
11. Πάντα καταριέσαι τους Έλληνες, και όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό κάνεις φίλους μόνο Έλληνες.
12. Όλοι οι συγγενείς σου μαζί μπορούν να αποτελέσουν μια μικρή πόλη.
13. Όλοι οι γνωστοί σου είναι «οικογενειακοί φίλοι».
14. Μαλώνεις για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό.
15. Μαθαίνεις στους Ευρωπαίους/Αμερικανούς να βρίζουν στη γλώσσα σου.
16. Όταν βγαίνεις ραντεβού, αρχίζεις να σκέφτεσαι τα πιο απίθανα μέρη για να αποφύγεις συγγενείς ή οικογενειακούς φίλους.
17. Καταλήγεις σε ένα άθλιο απόμερο μέρος και πάλι πέφτεις στο συγγενή με τη μεγαλύτερη γλώσσα.
18. Νομίζεις ότι απελευθερώνεσαι, αν και δεν μπορείς ούτε να καπνίσεις δημόσια.
19. Αν φτάσεις τα 25 και δεν έχεις παντρευτεί, οι γονείς σου σε κάνουν να αισθάνεσαι πολύ γέρος.
20. Το να παντρευτείς είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσεις απ’ τους γονείς σου.
21. Συμβουλεύεις τους φίλους σου πώς να επαναστατήσουν στους γονείς τους, όταν εσύ δεν μπορείς να κάτσεις ούτε μετά τις 12 έξω.
22. Λες πάντα «Ανοιξε το φως», αντί «Αναψε το φως».
23. Ρωτάς τον πατέρα μια απλή ερώτηση κι εκείνος σου λέει μια ιστορία για το πώς περπατούσε χιλιόμετρα ολόκληρα για να πάει σχολείο, χωρίς παπούτσια.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Και έλεγα.. .. " Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;"

Με λένε Βαγγέλη (My name is Earl)

Πόσο ποιο ίδια μπορεί να έιναι μια ελληνική τηλεοπτική σειρά με μια ξένη; Και όμως για άλλη μια φορά οι Έλλνηνες πρωτοτύπησαν.! Το ξέρατε ότι όλη η σειρά "Με λένε Βαγγέλη" είναι αντιγραφη μιας ξένης σειράς με το όνομα "My name is Earl ";; 

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη σειρά αλλά μόλις σήμερα το κατάλαβα ότι είναι μια διασκευή. Τελικά ο αμερικάνικος τρόπος ζωής   έχει τόση σχέση με τον ελληνικό;

Δείτε τα δυο trailers και θα καταλάβετε πόσο ίδια είναι

Αμερικάνικο - My name is Earl


 

 

Ελληνικό - Με λένε Βαγγέλη 

 


Διαμαντόπουλος Ηλίας - kalyviapellas.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Κόπηκε» πριν την ώρα του ο… «Βαγγέλης»!

Παρά τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει η σειρά «Με λένε Βαγγέλη», δεν πήρε το πράσινο φως για του χρόνου! Σύμφωνα με το περιοδικό «TV ΖΑΠΙΝΓΚ» δεν θα απολαύσουμε δεύτερη σεζόν τη σειρά "Με λένε Βαγγέλη" στο Mega! μέχρι τα μέσα Απριλίου η σειρά θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο γυρισμάτων της και στα τέλη Μαΐου θα αποχαιρετήσει το τηλεοπτικό κοινό οριστικά! Βέβαια, οι τελικές συζητήσεις δεν έχουν γίνει ακόμα και τίποτε δεν είναι επίσημο, σύμφωνα πάντα με το τηλεπεριοδικό, αλλά το πράγμα θεωρείται μη αναστρέψιμο από αυτούς που γνωρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Καίνε» τα νέα αντικειμενικά κριτήρια για επιχειρήσεις-ελεύθερους επαγγελματίες

  • 0



 
Στο 1994 επέστρεψαν τα κόμματα που μετέχουν στο διάλογο για τη φορολογική μεταρρύθμιση προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους αποτελεσματικής φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα υιοθετεί για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών τη μέθοδο αντικειμενικών κριτηρίων που είχε παρουσιάσει τον Απρίλιο 1994 ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Αλέκος Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τις τελικές προτάσεις των κομμάτων, τα αντικειμενικά κριτήρια που προέβλεπε ο νόμος Παπαδόπουλου θα προσαρμοσθούν στα σημερινά δεδομένα και θα εμπλουτισθούν με νέα κριτήρια και με τα τεκμήρια διαβίωσης. Μεταξύ των κριτηρίων θα είναι:
-Το είδος και τα έτη άσκησης της δραστηριότητας.
-Η εμπορική, η επαγγελματική αμοιβή που εκφράζει την αμοιβή του επιχειρηματία ή του ελεύθερου επαγγελματία και η οποία θα καθορίζεται με βάση την αμοιβή των μισθωτών του κλάδου προσαυξημένη κατά ένα ορισμένο ποσοστό.
-Η ειδικότητα και οι επιστημονικοί τίτλοι.
-Ο τόπος εγκατάστασης της επιχείρησης ή του γραφείου.
-Το απασχολούμενο προσωπικό και οι δαπάνες μισθοδοσίας.
-Οι λειτουργικές δαπάνες.
-Ο μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους για τις επιχειρήσεις ή καθαρής αμοιβής για τους ελεύθερους
επαγγελματίες.
-Η μισθωτική αξία των ακινήτων που χρησιμοποιεί η επιχείρηση ή ο επιτηδευματίας, η οποία θα προκύπτει με βάση τον αριθμό των τετραγωνικών, την τιμή ζώνης και έναν συγκεκριμένο συντελεστή τεκμαρτού ενοικίου.
-Ο συντελεστής απόδοσης που έχει να κάνει με τη σχέση ανάμεσα στα ακαθάριστα και καθαρά εισοδήματα και ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με τον κλάδο.
Σύμφωνα με τη λογική του νέου σχεδίου, όταν το δηλούμενο ποσό εισοδήματος από την άσκηση ατομικής επιχείρησης ή ελεύθερου επαγγέλματος είναι μικρότερο από το ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος που θα προκύπτει από τα επαγγελματικά κριτήρια, τότε ο φορολογούμενος θα έχει δύο επιλογές: ή θα αποδεχτεί το τεκμαρτό εισόδημα καταβάλλοντας τον αναλογούντα φόρο ή θα υπαχθεί σε τακτικό φορολογικό έλεγχο.
Τα αντικειμενικά κριτήρια θα είναι μαχητά, δηλαδή ο φορολογούμενος θα μπορεί να προσφεύγει στις φορολογικές αρχές και να αποδεικνύει ότι το ποσό του φόρου που του βεβαιώθηκε δεν είναι σωστό ή δεν υπολογίσθηκε με επακριβή δεδομένα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δεν αποκλείει και τρίτο πακέτο διάδωσης ο Παπαδήμος

  • 0



  Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η χώρα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να το αποφύγει. Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ίσως να χρειαστεί κάποιου είδους νέα οικονομική στήριξη, αλλά πρέπει να εργαστούμε εντατικά για να αποφύγουμε ένα τέτοιο γεγονός».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι αλλαγές στην ιδιωτική τηλεόραση!

  • 0




Η Έλενα Κατρίτση σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» αναφέρθηκε στην εξέλιξη της ιδιωτικής τηλεόρασης από το ’90 έως σήμερα και σε όσα την δυσαρεστούν:
«Όταν αρχίσαμε στις αρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης, πιστέψαμε ότι θα αλλάζαμε τα πάντα. Ότι χάρη στην πολυφωνία τίποτα δεν θα έμενε κρυφό. Θα αναδεικνύονταν, τα προβλήματα που υπήρχαν, θα δίνονταν απαντήσεις και θα βρίσκονταν λύσεις.
Ο πλουραλισμός των απόψεων, ακόμα και αν διαφωνούσαμε με κάποιες από αυτές, θα μας έκανε πιο ανοιχτόμυαλους. Δυστυχώς, όλοι θυμόμαστε περιόδους κατά τις οποίες όσο πιο
είρων, εριστικός, φωνακλάς ήταν ο καλεσμένος ή όσο πιο κίτρινο, κουτσομπολίστικο ήταν ένα προϊόν, τόσο περισσότερο πωλούσε.
Όπως και η γελοιοποίηση ανθρώπων οι οποίοι αναζητούσαν λίγο τηλεοπτικό χρόνο. Και πολλά ακόμη…
Αυτές τις εικόνες δεν θέλω να ξαναδώ στην ελληνική τηλεόραση και νομίζω ότι και ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί από τους «ψιθύρους» αλλά και από τις δυνατές και άναρθρες κραυγές» είπε χαρακτηριστικά, η δημοσιογράφος.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ευέλικτη οθόνη έξι ιντσών

  • 0



 
Στο τεχνολογικό κόσμο, δεν αποτελεί πλέον μυστικό η αγάπη της εταιρίας LG για τις ευέλικτες ηλεκτρονικές οθόνες και σήμερα αυτό το «πάθος» απέκτησε σάρκα και οστά. Η LG ανακοίνωσε μια οθόνη έξι ιντσών που υπόσχεται να φέρει «την επανάσταση στην αγορά των e-books». Η ευέλικτη και ελαστική οθόνη προσφέρει την εντυπωσιακή ανάλυση των 1024x768p και μπορεί να λυγίσει σε γωνία έως και 40 μοιρών.
Με μόλις 0.7 χιλιοστά πάχος, είναι περίπου τρεις φορές λεπτότερη σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες της ίδιας ανάλυσης και ζυγίζει 14 γραμμάρια, περίπου το μισό από μια γυάλινη οθόνη. Επιπλέον, η LG ισχυρίζεται ότι η πλαστική οθόνη είναι εξαιρετικά ανθεκτική, αποδεικνύοντας το σε ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάζει την οθόνη να πέφτει από ύψος 1.5 μέτρου και να παραμένει άθικτη.
Η εταιρία σχεδιάζει προς το παρόν τη προώθηση του προϊόντος σε κινεζικές κατασκευαστικές και σχεδιαστικές εταιρίες, με την ελπίδα να κυκλοφορήσει η οθόνη στην Ευρώπη «στις αρχές του επόμενου μήνα».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Νίκος Χατζηνικολάου: Έκανα τέσσερα χειρουργεία για καρκίνο και ανεύρυσμα!

  • 26


Μάθημα ζωής δίνει μέσα από συνέντευξή του ο Νίκος Χατζηνικολάου, αποκαλύπτοντας πως χειρουργήθηκε τέσσερις φορές για καρκίνο στον θυρεοειδή και ανεύρυσμα στον εγκέφαλο! Παράλληλα, ο άνκορμαν δεν έκρυψε ότι το βράδυ τον εκλογών θα είναι σε τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και ότι η σύζυγός του περιμένει πιθανότατα κοριτσάκι. «Το πρώτο και το δεύτερο χειρουργείο ήταν πολύ σοβαρά. Το πρώτο ήταν ένα καρκινάκι στον θυρεοειδή που το πετάξαμε, έφυγε και το δεύτερο, πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν ένα μεγάλο ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Ήταν ένα χειρουργείο επτά ωρών, πολύ δύσκολο, που κάθισε την ημέρα που έβγαινε η εφημερίδα», εξομολογήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, που θα προβληθεί αύριο, Παρασκευή.
Παρά τις δυσκολίες, ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν το έβαλε κάτω: «την Δευτέρα το βράδυ ήμουν στο δελτίο ειδήσεων και έλεγα “κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας” χαμογελώντας σαν να μην συνέβαινε τίποτα, κουρεμένος και από τις δύο μεριές του κεφαλιού και με κολλημένα ψεύτικα μαλλιά για να μην φαίνεται, με την Κρίστυ να κλαίει στο σπίτι γιατί θεωρούσε πως είμαι τρελός που πήγα να κάνω δελτίο».
«Δεν ήθελα να μαθευτεί γιατί δεν είμαι μελό τύπος. Δεν γουστάρω τις μελούρες και δεν γουστάρω να παρατείνονται καταστάσεις που νιώθω ότι δεν τις ελέγχω», κατέληξε.
«Κατά 60% περιμένουμε κοριτσάκι»
Όντας πατέρας τριών αγοριών, ο καταξιωμένος άνκορμαν περιμένει πιθανότατα την πρώτη του κόρη!
«Ενώ ο γιατρός της Κρίστυς της είχε πει ότι η πιθανότητα να κάνουμε κορίτσι είναι μονοψήφια, στην εξέταση που κάναμε μας είπαν ότι η πιθανότητα είναι 60%», είπε περιχαρής και κατέληξε: «με το που το έμαθα, της είπα να μαζέψει τα πράγματά της από το υπνοδωμάτιο γιατί έρχεται η άλλη».
Τέλος, ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε πως θα κάνει διάφορα «χτυπήματα» και το βράδυ των εκλογών θα είναι σε τηλεοπτικό σταθμό!
«Δεν μου λείπει η τηλεόραση. Ίσως ο Θεός με λυπήθηκε και με άφησε έξω από τα δελτία ειδήσεων αυτή την περίοδο γιατί αυτή την περίοδο, περίοδο βαθιάς κρίσης, η τηλεόραση δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες των συμπολιτών μας», ανάφερε.
 madata.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μάθετε τι ισχύει για τους κλειδάριθμους

  • 2



Στην ενημέρωση των φορολογούμενων πολιτών, ενόψει της αύξησης της υποχρεωτικότητας υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το Οικονομικό Έτος 2012, προέβη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, η ΓΓΠΣ ενημερώνει για τα εξής:
1. Ολοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο), καθ’ όλο το έτος χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.
2. Οσοι φορολογούμενοι υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη ΓΓΠΣ με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.
Η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μπακοδήμου- Σεργουλόπουλος: Θα ξανακάνουν πρωινό;

  • 13



Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου έχουν καλές αναμνήσεις από την πρωινή ζώνη.
Το τηλεοπτικό δίδυμο με το πέρασμα των χρόνων βλέπει την συγκεκριμένη ζώνη ν’ αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. «Έτσι όπως είναι η κατάσταση πρωινό μπορεί να μην κάνουν κι εκείνοι που κάνουν φέτος», δήλωσε η παρουσιάστρια στο Hello και συνέχισε: «Εμείς το κάναμε στην αρχή της καριέρας μας με πολύ καλό budget και κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Περνάμε τόσο ωραία το απόγευμα οπότε δεν το σκεφτόμαστε», ενώ ο Φώτης συμπλήρωσε: «Συμφωνώ ότι δεν θα είχε νόημα να
ξανακάναμε πρωινό με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Άλλωστε είναι κάτι που το έχουμε ήδη κάνει στην τηλεόραση».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ένα μωρό που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως επαγγελματίας στην ορειβασία!

Ένα πραγματικά απίστευτο βίντεο είδαμε για ακόμα μια φορά στο youtube, όπου ένα μικρό μωράκι, καταφέρνει να σκαρφαλώσει σε τοίχο ορειβασίας!
Και μάλιστα το κάνει με τέτοια ευκολία, που μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό! Βέβαια η αλήθεια είναι, πως οι γονείς του δεν θα πάρουν και το βραβείο της χρονιάς, καθώς άμα το παιδάκι πέσει, τότε τα αποτελέσματα θα είναι πολύ άσχημα! Ωστόσο του μικρού παιδιού του αξίζουν πολλά μπράβο!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ξεμείνατε από ντεμακιγιάζ;

Γυρνάτε σπίτι μετά από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα ή μετά από ένα ξενύχτι και ενώ το μόνο που θέλετε είναι να αφαιρέσετε το μακιγιάζ... και να βρεθείτε στο κρεβάτι όσο το δυνατόν συντομότερα, διαπιστώνετε ότι το «πολύτιμο» προϊόν – απαραίτητο για το ντεμακιγιάζ των ματιών, έχει τελειώσει.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μην ξυπνήσετε με μάτια βρώμικα από το μακιγιάζ αλλά και να μην πάρετε σβάρνα τα… διανυκτερεύοντα φαρμακεία είναι να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό που υπάρχει στην κουζίνα κάθε ελληνικού νοικοκυριού. Δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο.

Λίγες σταγόνες ελαιόλαδου σε ένα χαρτομάντιλο ή καλύτερα σε λίγο βαμβάκι αρκούν για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε τη γκολάρα που έβαλε ο Zico! [VIDEO]

Μπορεί να έχει πετάξει κοιλιά, να έχουν ασπρίσει τα μαλλιά του, να έχει σταματήσει να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά...
όταν βρει ευκαιρία, η επαφή του με τη στρογγυλή "θεά" παραμένει ερωτική! Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Zico, τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος έπαιξε πρόσφατα σε έναν φιλικό αγώνα και μας χάρισε ένα πανέμορφο γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ! Και όταν έχουμε 2012 και βλέπουμε τέτοια γκολ, από τόσο μεγάλους παιχταράδες που είχαν "μαγέψει" την υφήλιο με την ποδοσφαιρική τους αξία, ε τότε όπως και να το κάνουμε πρόκειται για γκολάρα! Την οποία φυσικά μπορείτε να απολαύσετε στο βίντεο που ακολουθεί!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »