Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κόβονται οι απευθείας πτήσεις απο Ελλάδα προς ΗΠΑ

Από το ερχόμενο φθινόπωρο κόβονται οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις από Ελλάδα προς Αμερική και αντιστρόφως, με αρνητικές συνέπειες στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστικού ρεύματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την κατάργηση των απευθείας πτήσεων της Ολυμπιακής το 2009 και στη συνέχεια τη διακοπή των πτήσεων της αμερικανικής Continental, ακόμη μια αμερικανική εταιρία, η Delta προγραμματίζει να σταματήσει τις πτήσεις της προς τη χώρα μας, ενώ μόνο για τη θερινή περίοδο σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις η US Airways από τη Φιλαδέλφεια προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας, η Delta Airlines, η μοναδική εταιρεία που πραγματοποιεί σήμερα καθημερινά πτήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης JFK με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών, αποφάσισε να διακόψει τις πτήσεις της προς την Ελλάδα στις 26 Οκτωβρίου 2012.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

13 τροφές που θα θωρακίσουν τον οργανισμό σας

Πιο ευεργετικές ακόμα και από φάρμακα...
 
Είναι δυνατόν κάποιες τροφές να συνδυάζουν τη γεύση αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες; Κι όμως γίνεται! Υπάρχει τεράστια ποικιλία τροφών οι οποίες θωρακίζουν τον οργανισμό και επιπλέον μπορούν να αντικαταστήσουν πολλά φάρμακα, τα οποία δεν είναι πάντα ό, τι καλύτερο για τον οργανισμό. Δείτε παρακάτω 13 από αυτές οι οποίες διαθέτουν, χωρίς υπερβολή, θεραπευτικές ιδιότητες.
1. Κεράσια: Σύμφωνα με έρευνες, ένα κομμάτι από μία τάρτα κεράσι μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από μία ασπιρίνη σε ότι έχει να κάνει με τις φλεγμονές που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Επίσης, μόλις 2 κουταλιές της σούπας χυμός κεράσι καθημερινά μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα γλυκά κεράσια είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά.
2. Βατόμουρα, 3. Σμέουρα, 4. Μούρα, 5. Φράουλες: Η μεγάλη αυτή οικογένεια φρούτων περιέχει τις ίδιες καταπραυντικές ουσίες.
6. Σέλινο και σπόροι σέλινου: Πάνω από 20 αντιφλεγμονώδεις ουσίες βρέθηκαν στο σέλινο και τους σπόρους του, ανάμεσά τους και μία ουσία η οποία λέγεται απιγενίνη η οποία είναι ίσως η πιο ισχυρή αντιφλεγμονώδης ουσία. Μην ξεχνάτε να προσθέτετε σέλινο στις σούπες σας, ή να το χρησιμοποιείτε αντί για αλάτι.
7. Τζίντζερ: Το τζίντζερ μειώνει τα επίπεδα της προσταγλαδίνης στο σώμα η οποία προκαλεί τον πόνο. Μάλιστα στην Ινδία χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει πόνους και φλεγμονές. Ινδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν κάποιος ασθενής είχε μυικούς πόνους και του έδιναν τζιντζερ, παρουσίαζε αμέσως εμφανή βελτίωση. Η προτεινόμενη δοσολογία ημερησίως είναι 500 έως 1.000 milligram. Αν κάνετε κάποια θεραπεία με φάρμακα, δώστε προσοχή γιατί υπάρχει περίπτωση αντίδρασης.
8. Κουρκούμι: Το κουρκούμι είναι το κίτρινο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στο Ινδικό κάρυ και αποδεδειγμένα έχει πιο δυνατή δράση από τα στεροειδή φάρμακα, σε ότι έχει να κάνει με φλεγμονές. Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 1.500 γραμμάρια ημερησίως.
9. Σολωμός, 10. Σκουμπρί, 11. Ρέγγα: Πλούσια σε λιπαρά ψάρια περιέχουν πολλά θρεπτικά έλαια. Τα Ω3 λιπαρά παρέχουν στον οργανισμό μία ουσία σαν ορμόνη η οποία μειώνει τον πόνο και τις φλεγμονές. Τα λιπαρά που προέρχονται από τα ψάρια, δρουν κατευθείαν στο ανοσοποιητικό σύστημα καταστέλλοντας μέχρι και 55% την απελευθέρωση των κυτταροκίνων οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καταστροφή των αρθρώσεων.
12. Σπόροι λιναριού: Οι φρέσκοι σπόροι λιναριού περιέχουν μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων όπως τα Ω3.
13. Ωμά καρύδια και καρυδέλαιο: Περιέχουν και αυτά Ω3 λιπαρά οξέα τα οποία καταπολεμούν τον πόνο και τις φλεγμονές.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Προεκλογικό σκάνδαλο 716.000 ευρώ για αναπτυξη portal


Στην ένωση εταιρειών Velti – iKnowHow ανέθεσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), ανάπτυξη
ενιαίας διαδικτυακής πύλης (portal) ηλεκτρονικής πληροφόρησης ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και ασφαλείας και ολοκλήρωσης συστημάτων. Ο διαγωνισμός που ήταν σε εξέλιξη από τον περασμένο Ιούνιο με αρχικό προϋπολογισμό 932.000, τελικά ολοκληρώθηκε με διαθέσιμο πλέον budget στα 716.113
ευρώ. Στόχος της ενιαίας διαδικτυακής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η παροχή μίας ευρείας γκάμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους αγρότες /πολίτες αλλά και σε όσους ανήκουν στον αγροτικό τομέα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το μνημόνιο σκοτώνει τους Έλληνες: υποσιτισμένα βρέφη και καρκινοπαθείς χωρίς θεραπείες!

  • 135
     



 Το μνημόνιο σκοτώνει τους Έλληνες: υποσιτισμένα βρέφη και καρκινοπαθείς χωρίς θεραπείες!
Στοιχεία σοκ για καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, για βρέφη που υποσιτίζονται λόγω έλλειψης χρημάτων των γονέων, αλλά και για μικρά παιδιά άρρωστα και παραμελημένα λόγω φτώχιας, έδωσαν στη δημοσιότητα οι γιατροί οι οποίοι εργάζονται σε 6 Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πρόκειται για περιστατικά οικογενειών στα οποία οι γιατροί κλήθηκαν να δώσουν λύσεις.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν:
Κορίτσι 8 ετών με παραπεμπτικό από δημόσιο νοσοκομείο για μαγνητική εγκεφάλου (υποψία καρκίνου στον εγκέφαλο) με γονείς άνεργους και ανασφάλιστους.Βρέφη υποσιτισμένα επειδή οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους έκαναν οικονομία στη δοσολογία του βρεφικού γάλακτοςΆστεγοι που για να εισαχθούν σε ξενώνα φιλοξενίας έπρεπε να έχουν πιστοποιητικά από γιατρούς και να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα και Aids.Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και δεν έχουν χρήματα για τη συνέχιση των θεραπειών.Δεκάδες μεσήλικες με χρόνια νοσήματα (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης. στεφανιαία νόσος κ.α.), που αίφνης έμειναν χωρίς ιατρική τακτική παρακολούθηση και χωρίς φάρμακα.. Έγκυες χωρίς καμία δυνατότητα για ιατρικό έλεγχο καθ΄ όλο το διάστημα της κύησης.
Οι γιατροί έξι Κοινωνικών Ιατρείων τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως «όλα αυτά τα περιστατικά αποτελούν υγειονομική βόμβα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και όχι οι κυνηγημένοι απόκληροι, τους οποίους η συγκεκριμένη πολιτική σκοπεύει να εγκλείσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης…
Όλοι εμείς, γιατροί και αλληλέγγυοι πολίτες, καταγγέλλουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο της υγείας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και συνοδεύεται – σε όσες χώρες εφαρμόστηκε – με μείωση κατά 10 χρόνια του μέσου όρου ζωής και αύξηση της βρεφικής – παιδικής και μητρικής θνησιμότητας.
Τα τελευταία δύο χρόνια, από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξαθλίωσης ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.
Μιας εξαθλίωσης που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας και βίαιης επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών, με την ανεργία επίσημα να ξεπερνά το 21%, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μέρα, με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την απώλεια της ασφαλιστικής δυνατότητας, με την αύξηση των αστέγων, με την επιδείνωση των δεικτών υγείας και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών (2000 αυτοκτονίες μέσα σε 2 χρόνια)».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποιοι δικαιούνται εκλογική άδεια και πόσο

  • 2
     



 Ποιοι δικαιούνται εκλογική άδεια και πόσο
Εκλογική άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι που είναι ετεροδημότες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.
Ο αριθμός των ημερών αδείας κυμαίνεται ανάλογα με την απόσταση που απαιτείται να διανύσουν οι εκλογείς, ενώ δεν ξεπερνά τις 3 μέρες.
Η χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών και τα ημερομίσθια καταβάλλονται κανονικά.
Ειδικότερα:
1. Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας, με αποδοχές, για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

2. Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ.1 της παρούσας στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις
περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ΄ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

3. Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 6 Μαΐου 2012 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.

4. Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Morgan Stanley: Σενάριο για εγχώριο νόμισμα στην ‘Ελλάδα

  • 0
     



 Morgan Stanley: Σενάριο για εγχώριο νόμισμα στην ‘Ελλάδα
Έκθεση, που περιγράφει τη σύνδεση των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου με την οικονομική πορεία της χώρας μας μέσα στους επόμενους μήνες δημοσίευσε το ευρωπαϊκό ερευνητικό τμήμα της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley.
Στην έκθεση, που υπογράφεται από έγκριτους οικονομολόγους, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης για πληρωμές είναι το κυρίαρχο ζήτημα, καθώς οι συντάξεις, οι παροχές και πολλές άλλες πληρωμές είναι πολύ σημαντικές.»
Η Morgan Stanley Reserach Europe, σχολιάζοντας την ανάγκη αυτή της Ελλάδας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει χρηματοδότηση, δεν διστάζει να αναφέρει και το σενάριο διπλής νομισματικής μονάδας, το οποίο θα περιλαμβάνει, πέραν του ευρώ, και ένα εγχώριο νόμισμα. Ωστόσο, επισημαίνει πως «μια τέτοια κατάσταση δεν θα ήταν καθόλου σταθερή».
Το κόστος των μέτρων λιτότητας είναι ο αποπληθωρισμός. Αυτό επηρεάζει τον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος έχει λόγο στις πολιτικές διαδικασίες και εξελίξεις. Το κόστος της επιδίωξης άλλων πολιτικών, από την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του προγράμματος προσαρμογής, μέχρι τη χρεοκοπία, ή έστω την αμφισβήτηση της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη, έχει επιπτώσεις στους πιστωτές, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι εκτός Ελλάδος. Δεν ψηφίζουν» παρατηρούν οι συντάκτες της έκθεσης.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι ξένες γλώσσες κάνουν καλό στον εγκέφαλο

Ιδιαίτερα ευεργετική όχι μόνο για το βιογραφικό αλλά και για τον εγκέφαλο είναι η εκμάθηση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας πλην της μητρικής, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες ότι η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί μία ευεργετική μορφή εκπαίδευσης του εγκεφάλου, που ωφελεί την προσοχή, την μνήμη κ.ά. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Nortwestern του Ιλινόις, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διγλωσσία επιδρά θεμελιωδώς στον εγκέφαλο και μεταβάλλει τον τρόπο που το νευρικό σύστημα αντιδρά στους ήχους, όπως έδειξαν τα σχετικά εργαστηριακά πειράματα.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, όταν επικρατούσε σχετική ησυχία στο εργαστήριο, και οι δύο ομάδες, όσοι μιλούσαν μόνο την μητρική γλώσσα και όσοι μιλούσαν και μια δεύτερη, είχαν παρόμοιες εγκεφαλικές αντιδράσεις στους διάφορους ήχους. Όταν όμως σκοπίμως το εργαστήριο κατακλύστηκε από ηχητικά ερεθίσματα και θορύβους, τότε τα μέλη της δεύτερης ομάδας των ξενόγλωσσων τα κατάφεραν πολύ καλύτερα στο να επεξεργαστούν τους ήχους, να εστιάσουν την προσοχή τους στη φωνή του εκάστοτε ομιλητή και να αποκόψουν τους άλλους θορύβους στο υπόβαθρο. Η διαφορά στις επιδόσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες εθελοντών ήταν ορατή και στα εγκεφαλικά κύματά τους.

Όσοι γνωρίζουν κι άλλη γλώσσα, φαίνεται λοιπόν πως έχουν πιο αποδοτικό ακουστικό σύστημα, πιο ευέλικτο και πιο ικανό να εστιάζεται αυτομάτως στα ηχητικά ερεθίσματα να τα επεξεργάζεται.

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι η διγλωσσία βοηθά στην καταπολέμηση της άνοιας.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΜΕΣΑ σ' ένα ηφαίστειο! (photos)



Εντυπωσιακές εικόνες από το Thrihnukagigur

Η πρόσφατη ηφαιστειογενής δραστηριότητα της Ισλανδίας φαίνεται πως παρότρυνε την εταιρεία 3H travel να οργανώσει εκδρομές στα ανενεργά ηφαίστεια της χώρας. Όσοι λατρεύουν την περιπέτεια θα μπορούν μαζί με έμπειρους ορειβάτες να περπατήσουν στο εσωτερικό του ηφαιστείου...
...Thrihnukagigur.

Το Thrihnukagigur, το οποίο «κοιμάται» εδώ και περίπου 4.000 χρόνια βρίσκεται νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Reykjavik. Οι εκδρομές θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου, ενώ οι επισκέπτες θα χρειάζεται να πληρώσουν 295 δολάρια ο καθένας γι αυτή την εμπειρία.

Όσοι δεν μπορέσετε να δείτε από κοντά τον κρατήρα… απολαύστε τις παρακάτω φωτογραφίες από το εσωτερικό του Thrihnukagigur!







Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τι ΔΕΝ πρέπει να φάτε για να έχετε όνειρα... γλυκά

Υπάρχουν αρκετές τροφές που αν τις καταναλώσετε πριν πέσετε για ύπνο, θα πρέπει να μετρήσετε μερικά… εκατομμύρια προβατάκια για να κοιμηθείτε.
Aπλήρωτοι λογαριασμοί, επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, πρότζεκτ και συναντήσεις στη δουλειά που προκαλούν άγχος… Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούν να κάνουν το σύγχρονο άνθρωπο να χάσει τον ύπνο του και το φαγητό δεν χρειάζεται να είναι ένας από αυτούς. Όλοι θέλουμε να «τσιμπήσουμε» κάτι για βραδινό, αλλά αυτό που θα επιλέξουμε να φάμε μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πόσο, πώς και πότε θα κοιμηθούμε. Κι εκεί που υπάρχουν κάποιες τροφές που μας κάνουν να κοιμηθούμε πιο εύκολα, την ίδια στιγμή κάποιες άλλες –τις οποίες πολλές φορές προτιμάμε- μετατρέπουν σε τιτάνια την προσπάθειά μας να μας πάρει ο ύπνος.
Αντί, λοιπόν, να «παλεύετε» με τα σεντόνια, η ώρα να περνάει κι εσείς να αγχώνεστε για το πότε θα κοιμηθείτε, προτιμήστε να αποφύγετε την κατανάλωση κάποιων τροφών πριν πέσετε για ύπνο, με τις παρακάτω να είναι πρώτες μέσα στη λίστα των απαγορευμένων.

1.Παγωτό: ακατάλληλο για τις βραδινές ώρες
Μπορεί δυο μπάλες παγωτού να μας παρέχουν ανακούφιση και παρηγοριά σε περιόδους που η διάθεσή μας είναι πεσμένη, οι καταπραϋντικές τους ιδιότητες, όμως, δεν είναι απεριόριστες, ούτε για όλες τις ώρες. Καταρχάς, λόγω του ότι το παγωτό περιέχει αρκετό λίπος, αν το καταναλώσουμε βραδινή ώρα δεν δίνουμε στο σώμα μας την ευκαιρία να το «κάψει», αφού θα πέσουμε σε λίγο για ύπνο, σταματώντας κάθε δραστηριότητα. Η ζάχαρη που περιέχει θα μας γεμίσει με ενέργεια, την ώρα που πρέπει να χαλαρώσουμε, μπερδεύοντας τον οργανισμό και προκαλώντας μια σύγχυση. Ακόμη, έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τροφών με πολλή ζάχαρη πριν τον ύπνο μπορούν να προκαλέσουν… εφιάλτες .

2.Σέλινο: θα κάνει τη… μητέρα φύση να μας ξυπνάει συνεχώς
Ίσως μοιάζει παράξενο το να βλέπει κανείς το σέλινο σε αυτή τη λίστα, υπάρχει, όμως, ένας πολύ απλός λόγος που πρέπει να φροντίζετε να μην το καταναλώνετε βραδινές ώρες: είναι διουρητικό και ενδεχομένως να σας στείλει στην… τουαλέτα «κόβοντάς» σας τον ύπνο. Αν, λοιπόν, δεν θέλετε να ξυπνάτε μέσα στη νύχτα, αντιμετωπίζοντας μετά δυσκολίες στο να αποκοιμηθείτε ξανά, αποφύγετέ το πριν πέσετε για ύπνο.

3.Μακαρόνια: καθυστερούν τον ύπνο
Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων, τα μακαρόνια, δυστυχώς δεν αποτελούν ένα ιδανικό βραδινό γεύμα, καθώς είναι υδατάνθρακες που απλώς θα μετατραπούν σε λίπος αν καταναλωθούν προτού κοιμηθούμε. Εκτός αυτού, δεν τα τρώμε ποτέ σκέτα, που σημαίνει ότι ένα πιάτο μακαρόνια σημαίνει επίσης λάδι, τυρί, σάλτσες κ.λπ., τα οποία θα οδηγήσουν στη δημιουργία ακόμη περισσότερου λίπους. Πέραν των παραπάνω, τα μακαρόνια που έχουν μαγειρευτεί για πολλή ώρα έχουν μεγαλύτερο γλυκαιμικό δείκτη από τα al dente, που σημαίνει ότι διαταράσσουν το σάκχαρο του αίματος, καθυστερούν τον ύπνο ή δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε βαθιά. Όπως καταλαβαίνετε, η μακαρονάδα που περίσσεψε από το μεσημέρι, μάλλον θα πρέπει να μπει στο ψυγείο κι όχι στο πιάτο σας.

4.Πίτσα: για να σας πάρει ο ύπνος, επιλέξτε τη χωρίς πολλά λιπαρά
Λίγη πίτσα είναι πάντα ευπρόσδεκτη από τους περισσότερους όλες τις ώρες, η περιεκτικότητά της, όμως, σε λιπαρά και αλάτι δεν την καθιστούν ένα ακριβώς ελαφρύ γεύμα που θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε πριν κοιμηθούμε. Απεναντίας, μπορεί να μας προκαλέσει καούρες και δυσπεψία λόγω των λιπαρών και παχυντικών συστατικών της – ειδικά των τυριών και των αλλαντικών. Γι’ αυτό, αν θέλετε οπωσδήποτε να φάτε πίτσα, προτιμήστε κάποια που δεν είναι πολύ επιβαρημένη με λιπαρά και προσπαθήστε να μην ξεπεράσετε το ένα κομμάτι.

5.Γλυκά: φέρνουν… εφιάλτες
Σας έχουμε νέα: το όνειρο με το τέρας στη ντουλάπα ή τις κατσαρίδες κάτω από το κρεβάτι σας, δεν οφείλεται σε άγχος, αλλά σε αυτό που φάγατε πριν κοιμηθείτε, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ήταν γλυκό. Μελέτες έχουν δείξει ότι 7 στους 10 ανθρώπους που καταναλώνουν γλυκά πριν τον ύπνο παρουσιάζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να δουν εφιάλτες σε σχέση με τους υπόλοιπους – και όλοι ξέρουμε ότι οι εφιάλτες δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον ύπνο μας. Ο λόγος αυτής της διασύνδεσης είναι ότι τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης δημιουργούν περισσότερα κύματα στον εγκέφαλο, τα οποία σχετίζονται με εφιάλτες, γι’ αυτό αν δεν θέλετε τα… ζόμπι να εισβάλλουν απρόσκλητα στο δωμάτιό σας, αφήστε τη σοκολάτα που έχετε στο ντουλάπι για μια άλλη ώρα.

6.Δημητριακά: προτιμήστε τα το πρωί
Η υψηλή περιεκτικότητα των δημητριακών σε επεξεργασμένα σάκχαρα, άρα και σε υδατάνθρακες, τα καθιστούν καλά για πρωινό, καθώς τότε μας χαρίζουν ενέργεια για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Όταν, όμως, τα καταναλώνουμε το βράδυ, μας γεμίζουν με ενέργεια που δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πέσουμε για ύπνο. Αποτέλεσμα; Για άλλη μια φορά τα σεντόνια μας φαίνονται βαριά, το φως του ρολογιού προβολέας και το ροχαλητό του γείτονα μας ακούγεται σαν τρακτέρ, με αποτέλεσμα ο ύπνος μας να πηγαίνει… περίπατο. Αν θέλετε οπωσδήποτε να φάτε δημητριακά, προτιμήστε τα ολικής άλεσης με λίγη ζάχαρη.

7.Σκόρδο: προκαλεί καούρες
Αν κοιμάστε με το ή τη σύντροφο, τότε το σκόρδο θα προκαλέσει πρόβλημα στο ταίρι σας λόγω της… πολύ κακής αναπνοής που θα σας «χαρίσει». Εκτός αυτού, όμως, το σκόρδο είναι επίσης γνωστό ως «καυτό βότανο» και πέραν του ότι δίνει καυτερή γεύση στα φαγητά, δίνει καυτερή αίσθηση και στο στομάχι, με αποτέλεσμα να προκαλεί σε πολλούς καούρες – ειδικά σε όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα ‘ναι να μείνετε και οι δύο ξύπνιοι, καθώς το σκόρδο έχει κάνει τη… βρωμοδουλειά του.

8.Μαύρη σοκολάτα: και το μάτι… γαρίδα
Κάτι γλυκό μετά το βραδινό γεύμα είναι κάτι που πολλοί επιθυμούν και εύλογα μπορεί να πιστεύουμε ότι η μαύρη σοκολάτα αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή γλυκού. Στην πραγματικότητα, όμως, όταν πρόκειται για την ώρα που θέλουμε να χαλαρώσουμε, η μαύρη σοκολάτα δεν είναι ό,τι καλύτερο λόγω της καφεΐνης της, η οποία πρόκειται να δράσει διεγερτικά και να μας επηρεάσει στον ύπνο. Εκτός της καφεΐνης, η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης και ζάχαρη, που χαρίζει ενέργεια, οπότε υπάρχει διπλός λόγος για να την αποφύγετε.
9.Αλκοόλ: δεν χαρίζει ποιοτικό ύπνο
Όλοι μας έχουμε νυστάξει με το «ένα ακόμη ποτηράκι» και ίσως να μην υπάρχει κανείς εκεί έξω που να μην έχει πέσει ποτέ στο κρεβάτι έχοντας κάνει υπερκατανάλωση αλκοόλ. Όσο, όμως, κι αν μας φέρνει νύστα και μας «σπρώχνει» προς το κρεβάτι, άλλο τόσο μας διαταράσσει τον ύπνο και δεν μας αφήνει να ξεκουραστούμε και να αναζωογονηθούμε. Η εξήγηση αυτού είναι το ότι το αλκοόλ επεμβαίνει στη λειτουργία του ύπνου κι ενώ όταν πέφτουμε για ύπνο νιώθουμε ότι κοιμόμαστε βαριά, όταν η επήρεια του αλκοόλ περάσει, αρχίζουμε να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε ελαφριά, χωρίς τελικά να ξεκουραζόμαστε σωστά.

10.Κόκκινο κρέας: κάνει τον οργανισμό να δουλεύει… υπερωρίες
Μετά από μια μεγάλη, ζουμερή μπριζόλα, οι περισσότεροι ξεκουμπώνουμε το πρώτο –ή και το δεύτερο- κουμπί του παντελονιού και καθόμαστε πιο χαλαρά, απολαμβάνοντας αυτό που μόλις φάγαμε. Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι αν το απολαμβάνουμε το βράδυ, τα λιπαρά και οι πρωτεΐνες του δεν πρόκειται να μας αφήσουν σε… ησυχία, τη στιγμή που θέλουμε να ηρεμήσουμε για να κοιμηθούμε στη συνέχεια. Συν τοις άλλοις, το κρέας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να περάσει από την πεπτική διαδικασία, προκαλώντας ίσως πολλές φορές αναστάτωση κατά τον ύπνο. Από την άλλη, επειδή το κρέας περιέχει επίσης τρυπτοφάνη και σίδηρο, τα οποία βοηθούν τον ύπνο, μην το βγάλετε εντελώς από τα βραδινά σας γεύματα, απλώς αποφύγετέ το ακριβώς την ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι σας, έτσι ώστε να μην προσπαθεί ο οργανισμός σας να το διασπάσει για τις επόμενες ώρες κι εσείς μένετε ξύπνιοι κοιτώντας το μαύρο σκοτάδι.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Όχημα-πολυθρόνα από την Toyota

  • 0
     



 Όχημα πολυθρόνα από την Toyota
  Ένα φουτουριστικό όχημα, βγαλμένο από το… μέλλον, παρουσίασε η Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Η ονομασία του είναι i-Real και περισσότερο φέρνει στο νου κάτι από ηλεκτρικό καρότσι αναπήρων και πολυθρόνα παρά όχημα που θα κυκλοφορεί στους δρόμους των πόλεων στο μέλλον. Όπως είναι φυσικό, δεδομένων των τάσεων που ακολουθούν οι κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια, το i-Real είναι ηλεκτροκίνητο. Χρησιμοποιεί μπαταρίες τεχνολογίας λιθίου ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει φθάνει μόλις τα 32 χλμ/ ώρα, κινούμενο σε τρεις τροχούς.
Το «τιμόνι» με το οποίο ο χειριστής κατευθύνει το όχημα, δεν είναι παρά δύο χειριστήρια που θυμίζουν αυτά ηλεκτρονικού παιχνιδιού και τα οποία βρίσκονται «κρυμμένα» στο εσωτερικό του i-Real στο ύψος των χεριών.
  fetcher 10 Όχημα πολυθρόνα από την Toyota
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του φουτουριστικού οχήματος είναι ο μηχανισμός που του επιτρέπει να γίνει πιο σταθερό όσο αυξάνεται η ταχύτητα. Η πίσω ρόδα σταδιακά απομακρύνεται από τις μπροστινές και το όχημα χαμηλώνει. Επιπλέον, οι ενσωματωμένοι αισθητήρες προειδοποιούν τον οδηγό για εμπόδια και κίνδυνο σύγκρουσης.
Toyotai Real1 Όχημα πολυθρόνα από την Toyota
 Όχημα πολυθρόνα από την Toyota
 Όχημα πολυθρόνα από την Toyota
 Όχημα πολυθρόνα από την Toyota
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΕΕ προς Ελλάδα: “Δείξτε αυτοσυγκράτηση με την Τουρκία”!


  • 0



 ΕΕ προς Ελλάδα: “Δείξτε αυτοσυγκράτηση με την Τουρκία”!
Μια καλή απάντηση σε όσους θεωρούν ότι επειδή η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας έχουν μετατρέψει σε αποικία της Γερμανίας και της ΕΕ, οι Γερμανοί και οι λοιποί Ευρωπαίοι θα υπερασπιστούν την αποικία, έδωσε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου για τη διεύρυνση της ΕΕ,  Στέφαν Φούλε.
Σε ερώτημα Κυπρίων δημοσιογράφων για το ποια είναι τα μέτρα που θα λάβει η ΕΕ κατά της Τουρκίας, μετά την τελευταία κίνησή της που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου με την έναρξη ερευνών για την ανεύρεση υδρογονανθράκων ο Σ.Φούλε, δήλωσε:
«Η Κομισιόν καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μέσα και γύρω από την Κύπρο»! 
Αυτό για να ξέρουμε τι μας περιμένει σε περίπτωση “θερμής” σύγκρουσης με την Τουρκία και για το αν οι δήθεν σύμμαχοι στους οποίους έδωσαν τα κλειδιά της χώρας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προτίθενται να κάνουν έστω κάποια δήλωση κατά της Τουρκίας.
Το αστείο (και τραγικό, συνάμα) είναι ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που πιστεύουν ότι μπορούν να στείλουν το στόλο τους οι Γερμανοί ή οι Ιταλοί για να υπερασπιστούν τα ελληνικά διακαιώματα. Και μας λένε να μειώσουμε κι άλλο τις αμυντικές δαπάνες και να σχηματιστεί “ευρωστρατός”!
Για την ΕΕ δεν υπήρξε τίποτα το μεμπτό στην απόφαση της Τουρκίας να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο. Θέλοντας να αποφύγει την ουσία του θέματος που είναι οι τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Φούλεν είπε αόριστα πράγματα και το μόνο που επισήμανε ήταν ότι «όλες οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην επίτευξη μιας πολιτικής διευθέτησης του Κυπριακού. Μια συνολική διευθέτηση παραμένει ο καλύτερος και γρηγορότερος τρόπος να επιτύχουμε ότι όλοι οι Κύπριοι θα επωφεληθούν από τους φυσικούς πόρους_ κάτω από συμφωνημένο πλαίσιο μιας ενωμένης Κύπρου».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δεινοί κολυμβητές οι πολικές αρκούδες

  • 0
     



 Δεινοί κολυμβητές οι πολικές αρκούδες
Μπορούν να καλύψουν υπερ-μαραθώνιες αποστάσεις άνω των 100 χλμ.
Τεράστιες αποστάσεις μπορούν να καλύψουν κολυμπώντας οι πολικές αρκούδες αλλά και τα μωρά τους, διαπίστωσαν αμερικανοί επιστήμονες
Λονδίνο 


Ικανές να διανύουν τεράστιες αποστάσεις κολυμπώντας είναι οι πολικές αρκούδες σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη. Οι ειδικοί μάλιστα συνδέουν τις εντυπωσιακές τους επιδόσεις με την ανάγκη για επιβίωση σε ένα αρκτικό περιβάλλον όπου η επιφάνεια των πάγων συρρικνώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Υπερ-μαραθώνιος» των πάγων
Συγκεκριμένα οι ερευνητές της Αμερικανικής Γεωλογικής Εταιρείας (USGS) μελέτησαν 52 θηλυκές πολικές αρκούδες που ζούσαν στη νότια Αλάσκα. Από το 2004 μέχρι το 2009, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καταγράφηκε στην συγκεκριμένη περιοχή υπερβολική συρρίκνωση των πάγων.
Ανάμεσα στα «ταξίδια» που είχαν πραγματοποιήσει τα ζώα, οι επιστήμονες εντόπισαν 50 «μαραθώνιες» διαδρομές μέσης απόστασης 148 χλμ. και μια «υπερ-μαραθώνια» διαδρομή που άγγιζε σχεδόν τα 354 χλμ. Η διάρκεια των κολυμβητικών υπερ-προσπαθειών ξεκινούσε από μια μέρα και έφτανε μέχρι και τις 10 μέρες κολύμβησης.
Οι κινήσεις των ζώων καταγράφηκαν με τη βοήθεια ειδικών κολάρων GPS. Ο λόγος για τον οποίο για τη μελέτη επιλέχθηκαν θηλυκές πολικές αρκούδες, σύμφωνα με τους ειδικούς, είχε να κάνει με τη διάμετρο του λαιμού τους – ο λαιμός των αρσενικών ήταν υπερβολικά μεγάλος για τα ειδικά κολάρα.
 Δεινοί κολυμβητές οι πολικές αρκούδες
Υπερφυσική αντοχή από νεαρή ηλικία
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, περίπου 10 θηλυκά ζώα συνοδεύονταν από τα μωρά τους, τα οποία δεν φορούσαν κολάρα. Έναν χρόνο αργότερα, είδαν ότι οι έξι μητέρες είχαν ακόμη τα μωρά τους.
«Οι παρατηρήσεις αυτές υποδεικνύουν ότι πιθανότατα τα αρκουδάκια ήταν επίσης ικανά να καλύψουν τόσο μεγάλες αποστάσεις κολυμπώντας» αναφέρει ο κύριος συγγραφέας της μελέτης δρ Άντονι Παγκάνο. «Στην περίπτωση των τεσσάρων μητέρων που δεν είχαν πια τα μωρά τους, δυστυχώς δεν γνωρίζουμε εάν αυτά χάθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τα μαραθώνια ταξίδια» προσθέτει ο ειδικός.
Παρά το γεγονός ότι η ενισχυμένη κολυμβητική ικανότητα των πολικών αρκούδων μοιάζει με προτέρημα, οι επιστήμονες ανησυχούν ότι ενδεχομένως τα ζώα ξοδεύουν πολύτιμη ενέργεια προκειμένου να καταφέρουν να καλύψουν τόσο μεγάλες αποστάσεις.
 Δεινοί κολυμβητές οι πολικές αρκούδες
Από την πλευρά της η ερευνήτρια δρ Κάρεν Όουκλι, εκτιμά ότι το δείγμα ήταν πολύ μικρό για να οδηγήσει σε καταληκτικά συμπεράσματα γύρω από τη μοίρα των πληθυσμών των πολικών αρκούδων. Προσθέτει επίσης ότι η μελέτη απλά περιγράφει τη συμπεριφορά των ζώων υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι τόσο οι ενήλικες όσο και οι νεαρές πολικές αρκούδες μπορούν να διανύσουν κολυμπώντας τόσο μεγάλες αποστάσεις» λέει η ίδια. «Επιβιώνουν όμως όλα τα μωρά που κολυμπούν τόσο μεγάλες αποστάσεις; Δεν το γνωρίζουμε» καταλήγει η Όουκλι.
Τα ενδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Zoology».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αποζημιώσεις και ενισχύσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ

 Αποζημιώσεις και ενισχύσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ
Αποζημιώσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ σε 2.600 δικαιούχους παραγωγούς θα καταβάλει μεθαύριο Παρασκευή ο ΕΛΓΑ, ενώ στους λογαριασμούς των παραγωγών θα καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ, που αφορούν κυρίως τις ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2008.
Συγκεκριμένα, οι αποζημιώσεις ύψους 3,5 εκατ ευρώ, αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, καλοκαιρινή χαλαζόπτωση κλπ) σε όλη σχεδόν την επικράτεια.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Παρουσιάζουν την Αγία Σοφία ως Τέμενος!

  • 0
     



 Παρουσιάζουν την Αγία Σοφία ως Τέμενος!
Σε μια ιδιαίτερα προκλητική κίνηση προχώρησε η η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας  ανακοινώνοντας ότι η Αγία Σοφιά  δεν είναι Μουσείο, είναι Τζαμί!
Ο προκλητικός χαρακτηρισμός περιέχεται στο ημερολόγιο που ετοίμασε  η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων με την ονομασία «Ιεροί Βωμοί (Mihrap)  2012».
Το θέμα ανέδειξε  η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit στην πρώτη σελίδα  με τίτλο «Η Αγία Σοφία δεν είναι Μουσείο, είναι Τζαμί» που αποδίδει στην  Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Εξηγεί δε ΌΤΙ « Η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων επεσήμανε ότι η Αγία Σοφία η οποία είναι σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και μετετράπηκε μετά την Αλωση σε Τζαμί, αλλά στην συνέχεια μετατράπηκε με ένα τρόπο που σηκώνει συζήτηση σε Μουσείο, δεν είναι Μουσείο αλλά είναι Τζαμί».
Στο ημερολόγιο αυτό όπου συμπεριλαμβάνονται 12 μεγάλα τεμένη της χώρας, κάτω από την φωτογραφία της  Αγίας Σοφίας (στον μήνα Μάιο του ημερολογίου)  υπάρχει ο τίτλος «Τέμενος της Αγίας Σοφίας».
Το δημοσίευμα συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Η Γενική Δ/νση Βακουφίων είπε: Η Αγία Σοφία δεν είναι Μουσείο αλλά Τζαμί». Στο δημοσίευμα τονίζεται πως το τέμενος της Αγίας Σοφίας σύντομα θα ανοίξει στο προσκύνημα και ότι η Αγία Σοφία είχε μετατραπεί σε τέμενος μετά την Άλωση, το 1453.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σκόρδο, ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακό

  • 0
     



 Σκόρδο, ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακό
Εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια 100 φορές πιο αποτελεσματικά από τα αντιβιοτικά
Το θειούχο διαλλύλιο του σκόρδου σκοτώνει τα βακτήρια 100 φορές πιο δραστικά από τα αντιβιοτικά σύμφωνα με νέα μελέτη
Ουάσινγκτον 
Το σκόρδο αποδεικνύεται ότι κρύβει τελικά πολλές αρετές. Η πιο πρόσφατη, η οποία ήρθε στο φως από νέα μελέτη, είναι ότι μια από τις βασικές ουσίες του εμφανίζεται να είναι 100 φορές πιο αποτελεσματική από τα αντιβιοτικά στην καταπολέμηση ενός διαδεδομένου βακτηρίου που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση.
Σε βακτήριο των πουλερικών
Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Γουόσινγκτον έθεσαν στο στόχαστρο των ερευνών τους το καμπυλοβακτήριο, το οποίο βρίσκεται στο δέρμα και στο κρέας των πουλερικών. Τα κρούσματα δηλητηριάσεων από καμπυλοβκατήριο έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, κυρίως εξαιτίας της «μόδας» του πατέ από εντόσθια πουλερικών.
Οι επιστήμονες έστρεψαν εναντίον του παθογόνου οργανισμού το θειούχο διαλλύλιο, μια από τις βασικές χαρακτηριστικές ουσίες του σκόρδου. Το «όπλο» αποδείχθηκε πανίσχυρο: σε συνθήκες εργαστηρίου το θειούχο διαλλύλιο ήταν 100 φορές πιο αποτελεσματικό από την ερυθρομυκίνη και τη σιπροφλαξίνη, δυο από τα πιο διαδεδομένα αντιβιοτικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα η φυσική ουσία έδρασε σε θεαματικά λιγότερο χρόνο από τα φάρμακα.
Φυσική απολύμανση
Τα ευρήματα φαίνονται να φέρνουν αναπάντεχα το σκόρδο στην πρώτη γραμμή της απολύμανσης. «Το θειούχο διαλλύλιο θα μπορούσε να κάνει πολλές τροφές ασφαλέστερες» δήλωσε η Μπάρμπαρα Ράσκο, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών. «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των επιφανειών προετοιμασίας των τροφίμων αλλά και ως συντηρητικό στη συσκευασία τροφίμων όπως οι πατατοσαλάτες και οι σαλάτες ζυμαρικών ή τα αλλαντικά».
Προτού σπεύσετε στο κοντινότερο μανάβικο, θα πρέπει ωστόσο να έχετε υπόψη σας ότι η ανακάλυψη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχετε εξίσου θεαματικά αντιβακτηριακά αποτελέσματα τρώγοντας σκόρδο. Οι συγγραφείς της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Antimicrobial Chemotherapy», τονίζουν ότι αν και η κατανάλωση σκόρδου αποτελεί γενικώς μια υγιεινή συνήθεια δεν είναι βέβαιοι ότι μπορεί να ενεργήσει προληπτικά εναντίον της τροφικής δηλητηρίασης από το καμπυλοβακτήριο.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ε. Μενεγάκη: Οι πρώτες της βουτιές στην Άνδρο, χωρίς ρετούς! (photos)

 
Η Ελένη Μενεγάκη - χωρίς ρετούς - στις πρώτες βουτιές, στην παραλία της Άχλας! Πως είναι το σώμα της φέτος; Σέξι όπως πάντα; Οι "κοντινές" φωτογραφίες με μαγιό "μιλάνε" από μόνες τους, αφού ο φωτογραφικός φακός του...
...περιοδικού "ΟΚ!" και του "Hello" ήταν εκεί!

Φέτος, θα περάσει το μεγαλύτερο σχεδόν μέρος των διακοπών της στον αγαπημένο της προρισμό, τα Άχλα της Άνδρου σε αντίθεση με άλλες χρονιές που επέλεγε κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος και η Νάξος.
Αυτή τη φορά, οι φωτογράφοι την τσάκωσαν μόνο με τον Ματέο. Οι δυο τους, εκμεταλλεύτηκαν τις υψηλές θερμοκρασίες και τον λαμπερό ήλιο, και έκαναν τις πρώτες τους βουτιές στα καταγάλανα νερά της Άνδρου.
Ντυμένη με καυτό κίτρινο σορτσάκι, ροζ στράπλες bikini, άσπρο T-Shirt και άσπρο καπέλο το οποίο δεν αποχωρίστηκε στιγμή, η παρουσιάστρια έδειχνε πολύ ευτυχισμένη, και απόλαυσε με το παραπάνω τον ήλιο και τη θάλασσα, όντας ιδιαίτερα περιποιητική με τον καλό της.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »