Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

«Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη» τονίζει ο Ρομάνο Πρόντι

  • 42
     



 «Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη» τονίζει ο Ρομάνο Πρόντι
«Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων» τονίζει σε σημερινές συνεντεύξεις του σε αυστριακές εφημερίδες, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Πρόντι, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης συμμετείχε σε εκδήλωση του Διεθνούς Κέντρου Ευρωπαικής Μόρφωσης στη Βιέννη.
Όπως επισημαίνει, θεωρητικά, η Ελλάδα, η οποία αντιπροσωπεύει μόνον ένα 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, θα μπορούσε να εξέλθει από την Ευρωζώνη, όμως το βήμα της αυτό θα το ακολουθούσαν Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Όπως σημειώνει ο κ. Πρόντι, σε μια από τις συνεντεύξεις του, σε εκείνη στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Κουρίρ», η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να ειπωθεί ότι δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης, αν και το γεγονός πως ο πρώτος (Αντώνης Σαμαράς) που ανέλαβε την εντολή αναγκάστηκε να την επιστρέψει, δεν είναι καλό σημάδι.
Στη συνέντευξή του στην «Ντι Πρέσε», αναφέρει ότι τον ανησυχεί πολύ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και επισημαίνει πως οι αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων είναι πολύ σκληρές, πολλοί Έλληνες δεν έχουν καμία προοπτική και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα γίνει αποδεκτή μακροπρόθεσμα για μια νέα κυβέρνηση, η συμφωνία μείωσης του ελλείμματος.
Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί, όπως λέει, ότι δεν είναι δυνατό να επιβληθούν επιπλέον βάρη στην Ελλάδα και πως χρειάζεται μια επιπλέον διαγραφή χρέους, διότι διαφορετικά είναι αδύνατο στη χώρα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και, κατά την άποψή του, η Ελλάδα είναι τόσο μικρή ώστε μπορεί να καταστεί δυνατή μια σωτηρία της.
Σε μια τρίτη συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», αναφέρει το in.gr, ο κ. Πρόντι (ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής το διάστημα 1999-2004 και πρωθυπουργός της Ιταλίας δύο φορές 1996-1998 και 2006-2008), σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, που, όπως λέει, αναμενόταν, επισημαίνει πως η χώρα υποφέρει και συγχρόνως δεν έχει καμιά προοπτική, ενώ αν δεν μπορεί τώρα να σχηματιστεί κυβέρνηση, θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Έκλεψαν" τον τίτλο του Διονύση Σχοινά


Ταύτιση με τον Διονύση Σχοινά, έπαθαν οι Vegas.
Το νεανικό συγκρότημα κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα κομμάτι με τίτλο "Πάντα Καλοκαίρι". Το καινούργιο κομμάτι του συγκροτήματος έρχεται μετά την επιτυχία "Πιο Ψηλά" και υπόσχεται να μας ταξιδέψει… μακριά, σε μέρη όπου πάντα είναι καλοκαίρι, όπως χαρακτηριστικά λένε οι στίχοι.
Βέβαια, "Πάντα Καλοκαίρι" μας είχε υποσχεθεί το 2008 ο Διονύσης Σχοινάς, σε στίχους και μουσική Βασίλη Δήμα…
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πήρε «πινακίδες»το πρώτο ΙΧ χωρίς οδηγό!

  • 183
     



 Πήρε «πινακίδες»το πρώτο ΙΧ χωρίς οδηγό!
Πήρε »πινακίδες» -ένα ειδικό κόκκινο νούμερο, που το κάνει να διακρίνεται από  όλα τα άλλα – το πρώτο  αυτοκίνητο χωρίς οδηγό !  Ετσι μπορεί να γίνουν σύντομα πραγματικότητα στους δρόμους της Νεβάδα!
Hταν πρώτη πολιτεία στην Αμερική, που έχει εκδόσει την άδεια οδήγησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου.
Το αυτοκίνητο οδηγείται χάρη σε πολυσύνθετα προγράμματα υπολογιστών με τη χρήση ποικιλόμορφων αισθητήρων, ραντάρ και  καμερών web.Το πρώτο «αυτόνομο όχημα» στους δρόμους της Πολιτείας έγινε ένα υβριδικό Toyota Prius,  που έχει τροποποιηθεί από την εταιρεία Google.
Η κίνηση αυτού του σπάνιου οχήματος στους δρόμους του Λας Βέγκας έχει δείξει ότι είναι εξίσου – αν όχι περισσότερο – ασφαλές, όπως και τα αυτοκίνητα με τον οδηγό.Η αμερικανική πολιτεία της Νεβάδα άλλαξε τη νομοθεσία της τον Μάρτιο και μόλις εξέδωσε άδειες κυκλοφορίας για δοκιμές στους δύσκολους δρόμους του Λας Βέγκας.
Έπειτα από τις επιτυχείς δοκιμές των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους της Καλιφόρνια αλλά και στο Κάρλσον Σίτι, τη μικρή και ήσυχη πρωτεύουσα της Νεβάδα, η υπηρεσία Μεταφορών της πολιτείας εκτιμά ότι η τεχνολογία είναι ήδη πιο ασφαλής από τους ανθρώπους οδηγούς.
Η άδεια που πήρε η Google προβλέπει ότι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να παραμένουν πάντα  με δύο άτομα, από τα οποία το ένα κάθεται στη θέση του οδηγού, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του τιμονιού και των φρένων αν χρειαστεί, και ένα ακόμα στη θέση του συνοδηγού που παρακολουθεί σε μια οθόνη την προγραμματισμένη διαδρομή και παρακολουθεί τα φανάρια ή άλλα δύσκολα σημεία.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ελληνας καθηγητής πίσω από τη θεραπεία του Πάρκινσον

Ελληνας καθηγητής πίσω από τη θεραπεία του Πάρκινσον : Θεωρείται  ως η δεύτερη συχνότερη νευροεκφυλιστική νόσος μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ.  Υπολογίζεται ότι περίπου δύο με τρεις στους 1.000 ανθρώπους στον γενικό


Θεωρείται ως η δεύτερη συχνότερη νευροεκφυλιστική νόσος μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ. Υπολογίζεται ότι περίπου δύο με τρεις στους 1.000 ανθρώπους στον...
γενικό πληθυσμό πάσχουν από νόσο Πάρκινσον, αλλά η συχνότητα της νόσου αυξάνει με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα σε ηλικίες άνω των 65 ετών να εμφανίζεται στο 1% περίπου του πληθυσμού.
Μέχρι σήμερα, οι ασθενείς με Πάρκινσον λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή, ενώ τελευταία έχουν προταθεί χειρουργικές θεραπείες, όπως η επέμβαση στην ωχρά σφαίρα, η θαλαμοτομή και η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση του υποθαλαμικού πυρήνα (DBS-STN). Μια νέα επαναστατική μέθοδος θεραπείας φαίνεται να δίνει τα πλέον αισιόδοξα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. «Θεωρούμε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται πολύ κοντά στη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των μελετών στην Αγγλία και τη Γαλλία» δηλώνει ο Ελληνας ερευνητής-γιατρός με κρητικές ρίζες Νικόλαος Μαζαράκης.

Ο Ελληνας καθηγητής Μοριακής Βιοϊατρικής και διευθυντής του Τμήματος Γονιδιακής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου εξηγεί: «Πρόκειται για μια πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία για τη νόσο, που έχει ήδη δοκιμαστεί εργαστηριακά σε μαϊμούδες επί τεσσεράμισι χρόνια και έχει δείξει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα σε δοκιμές μικρής κλίμακας σε ανθρώπους ασθενείς, οι οποίοι σταμάτησαν σε σημαντικό βαθμό να έχουν το τρέμουλο και τα άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα της ασθένειας».

Η θεραπεία, με την ονομασία ProSavin(R), η οποία ανακαλύφθηκε από την Oxford Biomedica, εισάγει με τη βοήθεια ενός «αφοπλισμένου» ιού στον εγκέφαλο τρία γονίδια που εμπλέκονται στην παραγωγή της ντοπαμίνης, του βασικού νευροδιαβιβαστή που στέλνει χημικά μηνύματα, η έλλειψη του οποίου στον εγκέφαλο χαρακτηρίζει τη νόσο Πάρκινσον. 
 Τα γονίδια μετατρέπουν ορισμένα εγκεφαλικά κύτταρα σε παραγωγούς ντοπαμίνης. Οι πρώτες ενδείξεις από τις δοκιμές επί δύο χρόνια σε εννέα ασθενείς είναι «υπερβολικά ενθαρρυντικές». Ενας από αυτούς κατάφερε να ολοκληρώσει ένα παιχνίδι γκολφ, πράγμα το οποίο είχε να κάνει πολλά χρόνια. Η τρίτη φάση δοκιμών της θεραπείας θα ξεκινήσει από το 2013, με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους ασθενών, προκειμένου να αξιολογηθεί οριστικά η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της. Η συγκεκριμένη θεραπεία θα χρειαστεί περίπου μια εξαετία για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο δρ Μαζαράκης εξηγεί ότι πρόκειται για μια γονιδιακή θεραπεία που χρησιμοποιεί ιούς, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να μεταφέρουν θεραπευτικά γονίδια, και σε αυτή την περίπτωση τρία γονίδια που συνθέτουν στο κύτταρο την ντοπαμίνη που λείπει στη νόσο του Πάρκινσον. «Στη νόσο ορισμένοι νευρώνες, οι οποίοι παράγουν αυτή την ουσία που λέγεται ντοπαμίνη, εκφυλίζονται και έτσι υπάρχει έλλειψη αυτής της ουσίας, η οποία παράγεται και μεταβιβάζει μηνύματα από νευρώνα σε νευρώνα. Η ιδέα πίσω από αυτή τη θεραπεία, η οποία έχει μπει σε κλινικές μελέτες στη Γαλλία, ήταν με γονιδιακό τρόπο να μπορέσουμε να την ξαναβάλουμε μέσα στα κύτταρα σε ένα συγκεκριμένο μέρος του εγκεφάλου όπου υπάρχει έλλειψη ντοπαμίνης και το πετύχαμε. Φτιάξαμε αυτό τον πρωτοποριακό ιό και αποδείξαμε πρώτα σε νευροκαλλιέργειες, κατόπιν σε πειράματα στον εγκέφαλο σε μικρά και μετά σε μεγάλα πειραματόζωα ότι όχι μόνο μπορούμε να φτιάξουμε την ντοπαμίνη σε ένα ειδικό μέρος του εγκεφάλου όπου υπάρχει έλλειψη, αλλά το συγκλονιστικό ήταν ότι μπορεί αυτό να είναι αποτελεσματικό και σε μικρά και μεγάλα μοντέλα που έχουν τα συμπτώματα της νόσου» αναφέρει.

«Η θεραπεία είναι μια ανώδυνη και κάπως εξειδικευμένη εισαγωγή του ιού σε αυτό το μέρος του εγκεφάλου. Ο ασθενής κάνει ένα χειρουργείο τεσσάρων ωρών με πολύ λεπτές βελόνες, βάζουν σε αυτό το μέρος τον ιό, μένει ολονυχτίς στο νοσοκομείο, βγαίνει την άλλη μέρα και μέσα σε μερικές εβδομάδες δείχνει μεγάλη διαφορά στην κινητικότητά του» περιγράφει και συνεχίζει: «Πιστεύουμε ότι αυτή η θεραπεία μπορεί να αλλάξει τη φυσική ιστορία αυτής της νόσου και πολλοί άνθρωποι θα μπορούν να βελτιώσουν την κινητικότητά τους».

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ
Εμφανίζεται συνήθως μετά τα 65 με χαρακτηριστικά συμπτώματα, όπως είναι το διακοπτόμενο και δύσκολο βάδισμα, η έλλειψη ευπλαστίας στις κινήσεις, ο τρόμος των χειρών ή το ανέκφραστο του προσώπου και η υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων.

Η ασθένεια του Πάρκινσον είναι το πιο γνωστό χρόνιο κινητικό νόσημα, ενώ πήρε το όνομά της από τον Αγγλο γιατρό Τζέιμς Πάρκινσον που πρώτος την περιέγραψε τον προπερασμένο αιώνα. Ο περιορισμός της κινητικότητας γενικά, η απώλεια της ισορροπίας και ο περιορισμός της λειτουργικότητας των άκρων δεν προέρχεται πάντα από μια άμεση εγκεφαλική βλάβη, π.χ. λόγω ισχαιμίας ή αιμορραγίας ή διάχυτης έλλειψης οξυγόνου των εγκεφαλικών κυττάρων, αλλά και από χρόνιες εκφυλιστικές αλλοιώσεις που οφείλονται σε χρόνια νοσήματα σε διάφορα εγκεφαλικά κέντρα. Η αιτία γι' αυτό είναι πολυεστιακή, λοιμώδης, κληρονομική ή και όλα μαζί. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η τακτικότερη εμφάνισή της τον τελευταίο καιρό αποδίδεται και στο έντονο κοινωνικό στρες, στη μεγάλη κοινωνική πίεση και τις διαφοροποιημένες συνθήκες ζωής και διατροφής.

Πώς η θεραπεία άλλαξε τη ζωή της Sheila Roy
Η Sheila Roy διαγνώστηκε με νόσο του Πάρκινσον στα σαράντα της. Ζώντας δεκαεπτά χρόνια με την ασθένεια αυτή υποφέρει από σοβαρό τρέμουλο και έλλειψη ισορροπίας που καθιστούν αδύνατες και τις πιο απλές εργασίες, όπως το να γράφει. Λέει ότι άνθρωποι όπως εκείνη αισθάνονται παγιδευμένοι σε κατάσταση «Τζέκιλ και Χάιντ». Η ίδια έχασε την εμπιστοσύνη στον εαυτό της και κοιμόταν μόνο τρεις ώρες τα βράδια. Είναι ένα από τα δεκαπέντε άτομα σε όλο τον κόσμο που έλαβαν τη νέα γονιδιακή θεραπεία. Η ίδια μιλώντας στο Sky News λέει ότι μέχρι τώρα φοβόταν να μπει στην κουζίνα της και να χρησιμοποιήσει μαχαίρι. «Μου έκρυβαν τα μαχαίρα από την κουζίνα γιατί δεν μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω. Δεν με βοηθούσαν τα χέρια μου. Τώρα είναι σαν έχω γυρίσει το ρολόι δέκα χρόνια πίσω!»

«Η Sheila Roy δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο περισσότερες επεμβάσεις, αλλά θα εξακολουθεί να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Αυτή θα υφίσταται συνεχείς σαρώσεις του εγκεφάλου και ελέγχους προκειμένου να προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε το ποσό της ντοπαμίνης που αυτή παράγει. Γιατροί θα παρακολουθούν επίσης τις πιθανές παρενέργειες. Το να βεβαιωθούμε ότι η θεραπεία είναι ασφαλής είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική έρευνα» λένε οι ερευνητές της ομάδας του Dr Philip Buttery του Cambridge Centre for Brain Repair. Ο ελληνικής καταγωγής Νικόλαος Μαζαράκης, ειδικός στη γονιδιακή θεραπεία στο Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε ότι η νέα γονιδιακή θεραπεία είναι πολύ ενθαρρυντική, αλλά πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές καθώς εδώ και χρόνια υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια των γονιδιακών θεραπειών γενικότερα. Οι επιστήμονες στο Oxford BioMedica πάντως αναπτύσσουν γονιδιακές θεραπείες και για άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.

Ο ακρίτας καθηγητής που δεν ξεχνά την Ελλάδα
Ο Νικόλαος Μαζαράκης είναι Ελληνας καθηγητής, B.Sc, Ph.D, FSB, πρόεδρος της MolBioMedicine και επικεφαλής της γονιδιακής θεραπείας, με καταγωγή από την Κρήτη, ο οποίος ζει εδώ και τριάντα έξι χρόνια στην Αγγλία. Δηλώνει «ακρίτας» στη Βρετανία και λέει: «Ακόμη βουρκώνω ακούγοντας ελληνική μουσική. Με τα χρόνια να περνούν στην ξενιτιά, νομίζω ότι αποκτώ μεγαλύτερη ευαισθησία σε κάθε έκφραση της ελληνικότητας. Συχνά καταλαβαίνω ότι η ελληνικότητα γίνεται ορισμένες φορές και συνείδηση!»

Τι τον πληγώνει; «Που οι πρόγονοί μου έφτιαχναν το μνημείο του Παρθενώνα για να επιδείξουν στους βάρβαρους τον πολιτισμό τους, ενώ οι συμπατριώτες μου σήμερα -κατά κανόνα- κοιτούν το δικό τους όφελος και αδιαφορούν για την πατρίδα». Θεωρεί ότι είμαστε έξυπνος λαός και αυτό προκαλεί και θαυμασμό και φθόνο.

Αγαπάει τον μεγάλο μας ποιητή Σεφέρη και οι αναφορές του σε αυτόν γίνονται, επειδή, όπως λέει, «διαπιστώνω παραλληλισμούς στη ζωή μας και τη σκέψη. Το έργο του το κατανοώ ουσιαστικά». Κουβαλάει πάντα μαζί του -εκτός από το μικρό κρητικό μαχαίρι που του είχε χαρίσει η γιαγιά του Αγγελική- «το ασυναγώνιστο ελληνικό τοπίο. Η αλήθεια του είναι μια αίσθηση που κουβαλώ πάντα στην καρδιά μου».

Ο καθηγητής Νικόλαος Μαζαράκης και η ομάδα του έχουν ως στόχο να αναπτύξουν περισσότερο επικεντρωμένες γονιδιακές θεραπείες για την αντιμετώπιση των νευροκινητικών ασθενειών, όπως η μυοατροφική σκλήρυνση και η νωτιαία μυϊκή ατροφία, για τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι παραλίες γυμνιστών σε όλη την Ελλάδα


Δείτε τις παραλίες γυμνιστών που προτείνει το deltiokairou.gr σε ένα αφιέρωμα που κυριαρχεί η γυμνή αλήθεια...


 








Σκιάθος: Μικρή Μπανάνα

Πάρτε το λεωφορείο 26. Στο τέρμα του ακολουθείτε τις πινακίδες προς παραλία “Μπανάνα” ή την πινακίδα “Nudist Club Greece”. Ο ποδαροδρομος διαρκεί 10 λεπτά. Μόλις φθάσετε στην παραλία “Μπανάνα”, πηγαίνετε δεξιά, πάνω από το λοφάκι και εκεί απλώνεται ο παράδεισος της παραλίας”Μικρή Μπανάνα”.


Κρήτη: Παλαιοχώρα

Η παραλία “Παλαιοχώρα” είναι 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά. Μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας, με λεωφορείο ή με καραβάκια από άλλα χωριά. Έχει δύο παραλίες. Μία με άμμο, όπου ο γυμνισμός επιτρέπεται μόνο σε ένα κομμάτι της. Η δεύτερη, έχει βότσαλα και προσφέρεται εξ ολοκλήρου για γυμνισμό.


Ρόδος: Φαληράκι

Για να φθάσετε μπορείτε να περπατήσετε τρία χιλιόμετρα από τη νότια άκρης της πλαζ στο Φαληράκι. Με το αυτοκίνητο στρίβετε αριστερά, αν έρχεστε από τα βόρεια του νησιού ή δεξιά αν έρχεστε από τα νότια ακριβώς έξω από τα φανάρια στον κεντρικό δρόμο στο Φαληράκι. Η ένδειξη “Nudist Beach – FKK” βρίσκεται μετά το ξενοδοχείο “Muses”.


Σάμος: Τσαμαδού

Από το λιμάνι της Σάμου, ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο βορειοδυτικά για τα επόμενα 12 χιλιόμετρα. Συναντάτε μια ταβέρνα με πάρκινγκ. Παρκάρετε κάπου εκεί και με τα πόδια ακολουθείτε το μονοπάτι φθάνετε σε ένα σνακ μπαρ, από όπου και ξεκινά η παραλία των γυμνιστών. Παρέχονται ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλά και χημικές τουαλέτες.


Κέρκυρα: Μυρτιώτισσα

Η παραλία βρίσκεται 1-2 χιλιόμετρα βόρεια από το δρόμο που ενώνει τον Πέλεκα με τη Γλυφάδα. Λίγο πριν τον δρόμο για την παραλία της Γλυφάδας, στρίψτε δεξιά προς Έρμονες, θα δείτε την πινακίδα για την παραλία των γυμνιστών λίγο πριν το χωριό Βάτος. Δύσκολος δρόμος για αυτοκίνητα, απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Μύκονος: Super Paradise

Χωρίς να είναι αποκλειστικά παραλία γυμνιστών, επιτρέπεται ο γυμνισμός. Παλαιότερα ήταν ο παράδεισος των γυμνιστών, χωρισμένη σε τρία μέρη: στο gay κομμάτι, εκεί όπου όλοι ήταν γυμνοί, αλλά άνδρες και στο μέρος των ζευγαριών. Ακόμα κι αν έχει αλλάξει, παραμένει μια καταπληκτική παραλία, που δεν μπορείς να μην την προτείνεις.


Θάσος: Super Paradise

Η παραλία – παράδεισος βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από την πόλη διαμέσου του παραλιακού δρόμου του νησιού. Δεν υπάρχει πινακίδα προς την παραλία, αλλά προς το “Paradise Bar& restaurant on the beach”. Υπάρχει χώρος να παρκάρετε στον κεντρικό δρόμο και μετά περπατάτε περίπου 5 λεπτά. Ένας όχι και πολύ δύσκολος χωμάτινος δρόμος φθάνει, επίσης, μέχρι την παραλία.



Περισσότερες παραλίες στον χάρτη:



Το μουσικό κομμάτι που σας προτείνω:

Νίκος Πορτοκάλογλου: Βουτάμε γυμνοί

Nikos Portokaloglou - Boutame Gumnoi από ebouz
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα

Λένε πως δύο ηλιοβασιλέματα δεν είναι ποτέ ίδια. Είτε διαφέρουν τα χρώματα, τα σύννεφα ή το σκηνικό, κάθε ηλιοβασίλεμα έχει κάτι που το κάνει μοναδικό. Ακολουθούν 25 από τα κορυφαία μέρη για να απολαύσεις ένα ηλιοβασίλεμα, από την υπέροχη Σαντορίνη μέχρι τα εξωτικά Bora Bora.






Serengeti, Τανζανία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (13)
Τα κανάλια του Άμστερνταμ
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (1)
Βουνό Haleakala, Χαβάη
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (17)
Grundarfjordur, Ισλανδία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (11)
Santa Monica Pier, Λος Άντζελες
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (21)
Taj Mahal, Ινδία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (25)
Βαρκελώνη, Ισπανία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (5)
Λίμνη Annecy, Γαλλικές Άλπεις
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (14)
Ayers Rock, Australian Outback
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (3)
The Florida Keys
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (7)
Έρημος Σαχάρα
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (20)
Highlands στη Σκωτία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (10)
Puglia, Ιταλία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (19)
Bora Bora, Ταϊτή
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (24)
Πυραμίδες, Αίγυπτος
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (9)
Παραλία Pfeiffer, Καλιφόρνια
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (6)
Matterhorn, Ελβετία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (16)
Ναός Tanah Lot, Μπαλί
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (4)
Παραλία Ipanema, Rio de Janeiro
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (12)
Μαλδίβες
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (15)
Σαντορίνη, Ελλάδα
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (22)
Βουνό Bromo, Ινδονησία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (18)
Angkor Wat, Καμπότζη25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (2)
Grand Canyon, Arizona
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (8)
Stonehenge, Αγγλία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (23)
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ρουμπίνι: Θα πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ έως το 2013!

 Ρουμπίνι: Θα πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ έως το 2013!
Ο γνωστός για τις απόψεις του για το ελληνικό πρόβλημα οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί “χτύπησε” και πάλι, αυτή τη φορά μέσω του CNBC.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο οικονομολόγος προέβλεψε ότι η χώρα μας θα έχει βγει από το ευρώ ως το 2013 προσθέτοντας μάλιστα πως δεν θα είναι η μόνη, καθώς προέβλεψε επίσης ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δύο τρεις χώρες.
Τις άλλες χώρες δεν τις ονομάτισε ο κ. Ρουμπινί, ωστόσο περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης ως “«σιδηροδρομικό δυστύχημα σε αργή κίνηση”, ενώ σχολίασε πως “η Ευρώπη θα είναι τυχερή αν καταλήξει σε στασιμότητα όπως η Ιαπωνία για τα επόμενα δέκα χρόνια”.
Ουφ, βαρεθήκαμε από τις απειλές όλων σας…
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η Ρουμανία παρά το μνημόνιο προχωρά στην αποκατάσταση των μισθών!

Στροφή 180 μοιρών κάνει η νέα κυβέρνηση της Ρουμανίας η οποία εξασφάλισε χθες την υποστήριξη της Βουλής και στοχεύει να συμφωνήσει με τους...
διεθνείς δανειστές προκειμένου να αποκαταστήσει τους μισθούς στον δημόσιο τομέα.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μιχάι Ουνγκουρεάνου καταψηφίσθηκε στη Βουλή τον περασμένο μήνα έπειτα από μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των περικοπών στις δαπάνες και αυξήσεις στη φορολογία.

Η νέα κυβέρνηση του 39χρονου Βίκτορ Πόντα διαπραγματεύθηκε με το ΔΝΤ που ανακοίνωσε ότι η Ρουμανία έχει περιθώριο να απαλύνει τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσα στα οποία ήταν και η μείωση κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2010 και γι' αυτό κάποιοι μισθοί θα αποκατασταθούν.

Δύο κυβερνήσεις έχουν καταρρεύσει στη Ρουμανία μέσα σε δύο μήνες. Αν και ο νέος πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα τηρήσει τη συμφωνία με το ΔΝΤ ύψους 5 δισ. ευρώ, οι επενδυτές ανησυχούν ακόμα για την αποκατάσταση των μισθών του Δημοσίου. Η κυβέρνηση όμως θεωρεί ότι η αύξηση αυτή δεν θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση της χώρας και κατέληξε σε συμφωνία με το ΔΝΤ η αποκατάσταση των μισθών να γίνει σε δύο βήματα από τον Ιούνιο.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Σήκωσαν» …Λευκή Θύελλα οι Τούρκοι στο Αιγαίο

  • 719
     



 «Σήκωσαν» …Λευκή Θύελλα οι Τούρκοι στο Αιγαίο
Mεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση  της Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη   στο Αιγαίο υπ’ο την διακριτική παρακολούθηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Η άσκηση φέρει την ονομασία »Λευκή Θύελλα» και θα ολοκληρωθεί στις  17 Μαϊ 2012. Πραγματοποιείται  σε δεσμευμένες περιοχές του Βορείου – Κεντρικού και του Νότιου Αιγαίου .
Κατά την χθεσινή ημέρα δεν βγήκαν παρά 6 αεροπλάνα που έκαναν 4 παραβιάσεις.
Στην άσκηση συμμετέχουν σκάφη επιφανείας όλων των τύπων καθώς και υποβρύχια του ΤΠΝ και μαχητικά αεροσκάφη της ΤΠΑ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η τετράποδη Sally άλλαξε τη ζωή του αυτιστικού Nick

  • 1
     



 Η τετράποδη Sally άλλαξε τη ζωή του αυτιστικού Nick
 
Δεν είναι για αστείο που η τετράποδη Sally φόρεσε στολή… μαθήτριας. Αντίθετα ο στόχος είναι πολύ σοβαρός καθώς με τον τρόπο αυτό βοηθά τον 14χρονο αχώριστο φίλο της τον Nick Gilling να ξεπεράσει το φόβο του για το σχολείο.
Η Sally άλλαξε μια για πάντα τη ζωή του Nick από τη στιγμή που μετακόμισε στο σπίτι της οικογένειάς του στο Λιντς της Βρετανίας πριν από 18 μήνες.  Η τετράποδη Sally άλλαξε τη ζωή του αυτιστικού Nick
Βοήθησε το αγόρι να ξεπεράσει το φόβο του για το σχολείο και να αντιμετωπίσει την αγοραφοβία του ενώ μαθαίνει να παίζει μαζί του ακόμα και… χαρτιά.
Η 45χρονη μητέρα του Nick εξηγεί πως ο γιος της έπεφτε συνεχώς θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού. «Οι άλλοι μαθητές τον έβλεπαν ως διαφορετικό. Τον κλωτσούσαν στο στομάχι και τον κορόιδευαν, ερχόταν σπίτι με μελανιές. Μια μέρα έβγαλε τη στολή του σχολείου και μου είπε: «αυτή είναι η τελευταία φορά που τη φορά, δεν θα με αναγκάσεις να την ξαναβάλω ποτέ». Τον πίστευα και ήξερα πως δεν υπήρχε τρόπος να την ξαναφορέσει, την είχε συνδέσει με πολύ άσχημες αναμνήσεις».
Έτσι ο Nick έκανε μαθήματα στο σπίτι για περίπου δύο χρόνια και δέχθηκε μόλις τον Απρίλιο να επιστρέψει στο σχολείο του χωρίς βέβαια τη στολή.
Η κ. Gilling είχε ακούσει από την οργάνωση «Dogs for the Disabled» πως ο ενδεχομένως ο γιος της να κατάφερνε να εκφραστεί μέσω του σκύλου του. «Δεν είχα τίποτα να χάσω», λέει. Και μία μέρα έντυσε τη Sally με τη στολή του σχολείου του Nick.
«Το βρήκε ξεκαρδιστικό, ξέσπασε σε γέλια. Αλλά δέχθηκε εκείνη την ημέρα να φορέσει ο ίδιος τη στολή του και να πάει στο σχολείο, ήταν μία τεράστια αλλαγή», προσθέτει.
 Η τετράποδη Sally άλλαξε τη ζωή του αυτιστικού Nick
«Ο Nick ήταν πολύ αντιδραστικός όταν επρόκειτο να βγούμε έξω. Όποτε προσπαθούσα, μας έπαιρνε ώρες μέχρι να μπει στο αυτοκίνητο και μετά δεν έβγαινε με τίποτα. Μόλις όμως πήραμε τη Sally ήθελε να βγαίνει έξω γιατί ήταν για χάρη της.
Του λέγαμε: «Η Sally πρέπει να βγει βόλτα» ή «Η Sally πρέπει να πάει στην τουαλέτα» κι επειδή νοιάζεται για εκείνη, το έκανε», εξηγεί η μαμά του και προσθέτει πως η κατάσταση τον βοηθά να νιώθει λιγότερο διαφορετικός καθώς όταν συναντά κόσμο δεν επικεντρώνεται πάνω του η προσοχή.
«Η Sally είναι πολύ ήρεμη και ανεκτική. Τον ηρεμεί όταν νιώθει στρεσαρισμένος και κάθεται όταν την αγκαλιάζει και γυρίζει γύρω γύρω».
Η κ. Gilling έμαθε για πρώτη φορά πως τα σκυλιά βοηθούν τα αυτιστικά παιδιά σε μία διαφήμιση της οργάνωσης PAWS (Parents Autism Workshops and Support). Έτσι κατέφυγε στην οργάνωση και εκπαίδευσε τη Sally ώστε να βοηθήσει τον Nick.
«Η Sally με κάνει να νιώθω ασφαλής όταν είμαι έξω και όταν μιλάω με τους ανθρώπους που συναντώ στο δρόμο. Μερικές φορές έρχεται και στο σχολείο μαζί μου, είναι υπέροχο να τη χαϊδεύεις όταν είσαι νευρικός. Άλλαξε τη ζωή μου και με κάνει να χαμογελάω κάθε μέρα», δήλωσε ο 14χρονος.
 Η τετράποδη Sally άλλαξε τη ζωή του αυτιστικού Nick
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πυρά κορυφαίων Γερμανών οικονομολόγων σε Μέρκελ: Δώσε τέλος στη λιτότητα ΤΩΡΑ!

  • 467
     



 Πυρά κορυφαίων Γερμανών οικονομολόγων σε Μέρκελ: Δώσε τέλος στη λιτότητα ΤΩΡΑ!
Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει στα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης ζητούν από τη Μέρκελ κορυφαίοι Γερμανοί οικονομολόγοι υπό τη πίεση και της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται στη Γηραιά Ήπειρο.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο καθηγητής και μέλος της ομάδας των «σοφών», που συμβουλεύουν την καγκελαρία, Πέτερ Μπόφινγκερ, κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να «ακούσει» τα μηνύματα που εκπέμπουν τα αποτελέσματα στις ελληνικές και τις γαλλικές εκλογές. Ο ίδιος, δε δίστασε να προσδώσει τον χαρακτηρισμό «απόλυτη αποτυχία» στα προγράμματα λιτότητας και έκανε ειδική μνεία στην ανεργία στην Ευρώπη, η οποία εκτίμησε ότι αποτελεί «μεγάλη απειλή για την πολιτική σταθερότητα».
Ο Μπόφινγκερ, εκτίμησε, ότι -μοιραία- η στρατηγική και η πολιτική του Βερολίνου χρειάζονται επανεξέταση και ζήτησε χαλάρωση των προγραμμάτων αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζονται στα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης των προγραμμάτων, κάτι που -όπως τονίζει- θα μετριάσει την κοινωνική πίεση.
Σε ανάλογο ύφος τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Φέρντιναντ Φίχτνερ, ο οποίος ζητά άμεση επιμήκυνση των προγραμμάτων σταθεροποίησης σε χώρες όπως η Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η ήπια δημοσιονομική εξυγίανση και όχι η αυστηρή λιτότητα είναι «ο καλύτερος δρόμος για μακροπρόθεσμη σταθερότητα».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

14 Ζωντανά... Αγάλματα (photos)

 Η λέξη "άγαλμα" στο μυαλό μας φέρνει συνήθως εικόνες γλυπτών που απεικονίζουν γυμνά κορμιά από την αρχαία Ελλάδα. Όμως, η γλυπτική έχει πλέον πολλά παρακλάδια κι ένα απ' αυτά είναι η Ρεαλιστική Γλυπτική όπου οι καλλιτέχνες προσπαθούν να αποδώσουν στο γλυπτό όσο πιο φυσική μορφή. Όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότατο...










Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »