Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Συγκλονιστικές εικόνες – Ιταλία: Τα ιστορικά μνημεία πριν και μετά τον σεισμό

Φεράρα και Μόντενα είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό.Εκεί κατέρρευσαν κτίρια σύμβολα για τους κατοίκους αλλά και για εκατομμύρια τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τις περιοχές αυτές.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες με τα ιστορικά μνημεία πριν και μετά τον καταστροφικό σεισμό:

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μαγιό καλοκαίρι 2012! Δείτε τάσεις της μόδας...


Οι καλοκαιρινές διακοπές, καθώς και οι εξορμήσεις στις παραλίες βρίσκονται πλέον πολύ κοντά...

Το γεγονός αυτό κάνει πολλές γυναίκες να αισθάνονται ενθουσιασμό. Άλλωστε τι πιο ωραίο από μια καλοκαιρινή βόλτα στην παραλία και μερικές βουτιές στην καταγάλανη θάλασσα...

Πολλές γυναίκες είναι πολύ τυχερές, δεδομένου ότι ο σωματότυπός τους είναι τέτοιος που μπορούν να φορέσουν σχεδόν όλων των τύπων μαγιό και να τους ταιριάζουν τέλεια. Άλλες πάλι δεν είναι και τόσο τυχερές, με αποτέλεσμα να βρίσκουν πιο δύσκολα μαγιό που να τους ταιριάζει.

Ένα όμως είναι σίγουρο. Η επιλογή του μαγιό είναι τέχνη. Άλλωστε πρόκειται για ένα από τα πιο αποκαλυπτικά ρούχα. Ένα μαγιό, μπορεί να αναδείξει το καλλίγραμμο σώμα μιας γυναίκας και να την κάνει ακαταμάχητη, ή ακόμα και να κρύψει ορισμένες ατέλειες όπως λίγο τοπικό πάχος, κ.τ.λ.

Οι σχεδιαστές ρούχων γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μαγιό είναι ένα δύσκολο ρούχο για πολλές γυναίκες. Γι' αυτό και προσπαθούν να δημιουργήσουν πολλά και διάφορα είδη, τόσα ώστε να καλύπτουν τον σωματότυπο των περισσότερων γυναικών.


Μια γυναίκα που περπατάει με χάρη στην παραλία φορώντας το κατάλληλο μαγιό, το οποίο αναδεικνύει τα πλούσια χαρίσματά της, αποτελεί πόλο έλξης πολλών αρσενικών. Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιεχόμενο του μαγιό. Ωστόσο τα κατάλληλα μαγιό, είναι ρούχα που μπορούν να τραβήξουν πολλά βλέμματα και να δώσουν το κάτι παραπάνω στη γυναίκα. Από την άλλη, ένα όχι και τόσο καλό μαγιό, μπορεί να κάνει μια όμορφη γυναίκα να μην φαίνεται και τόσο ελκυστική.

Οι τάσεις της μόδας στα μαγιό για το καλοκαίρι του 2012, περιλαμβάνουν διάφορα χρώματα και στιλ. Έτσι, με μια βόλτα στα καταστήματα, μια γυναίκα μπορεί να συναντήσει μαγιό από πολύ αποκαλυπτικά έως πιο συντηρητικά και από πολύχρωμα με έντονα χρώματα έως μονόχρωμα.
Ας δούμε λοιπόν τις τάσεις της μόδας στα μαγιό για το καλοκαίρι του 2012.


Μαγιό με διάφορα μοτίβα
Μία από τις τάσεις της μόδας για το καλοκαίρι του 2012 στα μαγιό, είναι τα μαγιό που το χρωματολόγιό τους περιλαμβάνει διάφορα μοτίβα όπως λεοπαρδαλέ, τα χρώματα της ζέβρας, ρίγες, ζικ ζακ, λουλούδια, και διάφορες άλλες πολυποίκιλες δημιουργίες.












Μαγιό με μία ράντα
Όπως τα φορέματα με έναν ώμο, στα οποία πολλοί σχεδιαστές έχουν δώσει βαρύτητα, έτσι και τα μαγιό με μία ράντα θα είναι ένα είδος που πιθανόν να κάνει την εμφάνισή του για το καλοκαίρι του 2012. Ορισμένοι σχεδιαστές δημιούργησαν τέτοιο στιλ μαγιό. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα φορεθούν.


Μαγιό Cut out
Στη μόδα για το καλοκαίρι του 2012 θα είναι και τα cut out μαγιό. Τα μαγιό αυτά έχουν γίνει πολύ δημοφιλή κυρίως σε νεαρά κορίτσια που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή, όπως επίσης και σε γυναίκες  που έχουν πολύ ωραίο σώμα και δεν φοβούνται να το δείξουν.


Μαγιό λαμπερά διακοσμημένα (πούλιες)
Αν είσαι γυναίκα που σου αρέσουν τα λαμπερά ρούχα που γυαλίζουν, τότε αυτά τα μαγιό ίσως είναι τα καταλληλότερα για σένα. Τα λαμπερά διακοσμημένα μαγιό θα κυκλοφορήσουν σε πολλά χρώματα και διακοσμήσεις όπως μικρο-κρύσταλλα, κεντήματα, κ.τ.λ.


Μονόχρωμα μαγιό
Τα μονόχρωμα μαγιό είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα είδη μαγιό πολλών γυναικών. Οι τάσεις της μόδας για το καλοκαίρι του 2012 περιλαμβάνει μονόχρωμα μαγιό με παστέλ αποχρώσεις, αποχρώσεις του λευκού και του πορτοκαλί.


Μαγιό ρετρό
Τα ρετρό μαγιό είναι πάλι στη μόδα. Αν και η αλήθεια είναι ότι οι άντρες δεν τους αρέσει πολύ να βλέπουν γυναίκες με ρετρό μαγιό, παρόλα αυτά, τα ρετρό μαγιό είναι ό,τι πρέπει για γυναίκες που θέλουν να κρύψουν ορισμένες ατέλειες του κορμιού τους.














Μαγιό με βολάν

Τα βολάν μαγιό είναι χαριτωμένα και μπορούν να δώσουν μια "ρομαντική πινελιά" στο γυναικείο κορμί. Το κακό είναι ότι πολλά από αυτά μπορούν να κάνουν τη γυναίκα να φαίνεται πιο παχιά από ό,τι είναι γι' αυτό προσοχή στην επιλογή.


Μαγιό στράπλες
Τα μαγιό αυτά φαίνονται πολύ ωραία στις γυναίκες που έχουν σχετικά μικρό στήθος, ωστόσο μια γυναίκα που έχει λίγο μεγαλύτερο στήθος θα πρέπει να τα αποφύγει επειδή μόνο μπελάδες θα της προκαλέσουν. Η υποστήριξη δεν είναι το ατού αυτών των μαγιό. Όπως αναμένεται, τα στράπλες μαγιό θα είναι μία τάση της μόδας, ωστόσο σκέψου το καλά πριν αγοράσεις.



Αυτές είναι οι τάσεις της μόδας στα μαγιό για το καλοκαίρι του 2012 τις οποίες προσπαθούν λίγο πολύ να επιβάλλουν οι "βιομηχανίες ρούχων", ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μια γυναίκα που θέλει να αγοράσει μαγιό, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το σωματότυπο που έχει. Επίσης θα πρέπει να λάβει υπόψη της ποια σημεία του σώματός της θέλει να αναδείξει και ποια να κρύψει. Έπειτα μπορεί να λάβει την απόφασή της.
Καλή τύχη κορίτσια!!!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Θέλεις να βγεις στην παραλία με brazilian γλουτούς;


Κάνε αυτές τις ασκήσεις...

Λοιπόν... το Body bar είναι ένα όργανο γυμναστικής που θα χρειαστεί στις παρακάτω ασκήσεις. Θα το βρεις σε όλα τα καταστήματα με είδη γυμναστικής, σε διάφορα μήκη και βάρηανάλογα με το σωματότυπο και την φυσική σου κατάσταση. Μπορείς όμως και να το αντικαταστήσεις με ένα μπαστούνι, μια ομπρέλα ή ένα σκουπόξυλο στο κατάλληλο μήκος...

Η personal trainer Ράνια Τζανακάκη θα σου δείξει 5 απλές ασκήσεις για να τονώσεις τους γλουτούς, να σφίξεις τους μηρούς και να τα "βάλεις" επιτέλους με τα ενοχλητικά ψωμάκια. Μην ξεχνάς, τα ψωμάκια φεύγουν μόνο με γυμναστική! 

Body Bar - Άσκηση Πρώτη

Φέρε το δεξί πόδι μπροστά, λυγίζοντας το γόνατο. Το αριστερό πόδι είναι τεντωμένο πίσω, στηριζόμενο στη μύτη του πέλματος. Κράτησε ισορροπία με το Body Bar στην ευθεία με το πέλμα του δεξιού σου ποδιού. Ο κορμός του σώματος παραμένει σε ευθεία θέση. 

Χαμήλωσε το κέντρο βάρους σου, λυγίζοντας το γόνατο του αριστερού σου ποδιού και φέρνοντας ελαφρά όλο το σώμα προς τα εμπρός. Επίστρεψε στην αρχική θέση.

Κάνε 15 επαναλήψεις και εκτέλεσε την ίδια άσκηση με το αριστερό πόδι μπροστά. 

ΣΤΟΧΟΣ: Είναι πολύ καλή άσκηση για το εσωτερικό των μηρών, αλλά και για τη σύσφιξη των γλουτών. 

Βody Bar - Kick Front

Από την ίδια θέση με την πρώτη άσκηση, δοκίμασε να φέρεις σταδιακά το αριστερό πόδι μπροστά, σαν να θέλεις να κλωτσήσεις στον αέρα. Πίεσε και στήριξε το πάνω μέρος του σώματος με το Body Bar, φροντίζοντας ο κορμός να παραμένει σε ευθεία θέση, και το γόνατο του αριστερού ποδιού τεντωμένο. Επίστρεψε στην αρχική θέση. 

Εκτέλεσε την ίδια άσκηση 20-25 φορές, πότε με το αριστερό και πότε με το δεξί πόδι. 

ΣΤΟΧΟΣ: Μια πολύ καλή άσκηση για σύσφιξη στο μηρούς και τους γλουτούς και των δύο ποδιών. Παράλληλα και όσο εκτελείς την άσκηση θα γυμνάσεις και τους κοιλιακούς.

Body Bar - Kick Back

Είναι περίπου η αντίστροφη άσκηση. Δοκίμασε να κλωτσήσεις με το αριστερό πόδι προς τα πίσω. Γείρε τον κορμό μπροστά και σήκωσε παράλληλα το πόδι τεντωμένο προς τα πίσω. Κράτησε την ισορροπία που απαιτείται, στηριζόμενη στο Body Bar, αλλά και με το δεξί χέρι επάνω από τους μηρούς. Στην τελική θέση προσπάθησε όλο το σώμα σου να βρίσκεται σε ευθεία με το έδαφος και η σπονυδλική στήλη ευθυγραμμισμένη από τον αυχένα ως την άκρη του πέλματος.

Επανάλαβε 15 φορές και δοκίμασε την ίδια άσκηση με το δεξί πόδι

ΣΤΟΧΟΣ: Θα δυναμώσεις το πόδι που στηρίζει όλο το σώμα από το πέλμα μέχρι τον γοφό, ενώ παράλληλα θα νιώσεις τους γλουτούς σου να σφίγγουν καθώς κλωτσάς προς τα πίσω. 

Body Bar - Επαγωγή ποδιών 
Ξάπλωσε στο πλάι, στηρίζοντας το κεφάλι με το δεξί σου χέρι. Κράτησε το Body Bar με το αριστερό χέρι. Φρόντισε να ακουμπά κατά μήκος του αριστερού ποδιού μέχρι τον αστράγαλο. Το Body Bar θα είναι ο οδηγός σου για να παραμένει το πόδι σου στην ευθεία, ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος του, τόσο μεγαλύτερη η αντίσταση και η εκγύμναση στο κάθε πόδι. Ανασήκωσε το πόδι ψηλά και επανάφερε το πόδι στην αρχική θέση. 

Επανάλαβε την ίδια άσκηση 15 φορές και δοκίμασε το ίδιο με το δεξί πόδι

ΣΤΟΧΟΣ: Τέλεια άσκηση για τους επαγωγούς, τα λεγόμενα ψωμάκια. Θα δεις τους γοφούς σου να σφίγγουν και να αποκτούν τέλεια γραμμή. 

Body Bar - Side Kicks
Φέρε τα πόδια σε διάσταση, λυγίζοντας ελαφρά τα γόνατα. Διατήρησε την ισορροπία με το Bodybar. Εκτέλεσε βαθύ κάθισμα, λυγίζοντας ακόμη περισσότερο τα γόνατα. Διατήρησε τον κορμό σε ευθεία θέση, χωρίς να λυγίζεις την σπονδυλική στήλη.
Από αυτή τη θέση ανασήκωσε το αριστερό γόνατο, τεντώνοντας το δεξί στο πλάι σαν να κλωτσάς. Όσο είναι αυτό εφικτό, τα πόδια σου πρέπει να σχηματίζουν ορθή γωνία μεταξύ τους. Επέστρεψε στην αρχική θέση και κάνε την ίδια κλωτσιά από την αριστερή πλευρά.

Κάνε 20-25 επαναλήψεις εναλλάξ, με το κάθε πόδι

ΣΤΟΧΟΣ: Άλλη μια άσκηση για να καταπολεμήσεις τα ψωμάκια, αλλά και την ενοχλητική "πλαδαρότητα" στο εσωτερικό των ποδιών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σπίτια και ναοί στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου!















Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τι πρέπει να φάτε για να προστατευτείτε από τον ήλιο;

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το πολύτιμο αντηλιακό όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν τροφές που μπορούν να μας προστατέψουν από τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV.
Ο ήλιος, η θάλασσα, το φως, η ζέστη, η παραλία είναι χαρακτηριστικά της Ελλάδας τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τα απολαύσουμε, ειδικά μετά από έναν τόσο δύσκολο χειμώνα.

Για να τα χαρούμε, όμως, χωρίς να υποστούμε επιπτώσεις, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην έκθεσή μας στον ήλιο, φορώντας πάντα καπέλο όταν κυκλοφορούμε για πολλή ώρα εκτεθειμένοι, αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και πίνοντας συνεχώς νερό – καλό είναι φυσικά να προτιμούμε και τα σκιερά μέρη αν πρόκειται να καθίσουμε έξω για πολλή ώρα.
Πέρα, όμως, από τους παραπάνω βασικούς κανόνες για την προστασία μας από τον ήλιο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας από τις επιπτώσεις του, μέσω της διατροφής. Όλοι ξέρουμε ότι η υπερβολική και απροφύλακτη έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρικές αλλοιώσεις, καρκίνο του δέρματος, πρόωρη γήρανση, καταστάσεις σοβαρές, που μπορούν, όμως, να προληφθούν.
Κι αυτό είναι δυνατόν να γίνει αν ακολουθούμε τους παραπάνω σημαντικούς κανόνες προστασίας και ταυτόχρονα προσέξουμε, έτσι ώστε η διατροφή μας να μας ενυδατώνει και ταυτόχρονα να μας κρατά μακριά από τις καταστροφικές επιδράσεις του ήλιου. Δείτε, λοιπόν, ποιες τροφές μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο και αυξήστε την κατανάλωσή τους.

Ντομάτες: Είναι πλούσιες στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV και από τα εγκαύματα που μπορεί να προκληθούν σε αυτό από τον ήλιο. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, τα 16mg λυκοπενίου την ημέρα, μπορούν να αυξήσουν την προστασία μας από τον ήλιο κατά 30% και αυτό που συμβαίνει με την ντομάτα είναι ότι δεν χάνει το διατροφικό της περιεχόμενο με το μαγείρεμα, όπως συμβαίνει συνήθως με τα λαχανικά - αντιθέτως το αυξάνει. Προτιμήστε λοιπόν τη ντομάτα και στη σαλάτα, αλλά και μαγειρεμένη, καθώς τότε παρουσιάζει 4 φορές αυξημένο λυκοπένιο. Το σημαντικό αυτό θρεπτικό συστατικό για την προστασία μας από τον ήλιο, θα το βρείτε επίσης στα βερίκοκα, την παπάγια, το πεπόνι, το γκρέιπφρουτ με ροζ σάρκα, το καρπούζι κ.λπ.
Πεπόνια cantaloupe: H συγκεκριμένη ποικιλία πεπονιών αποτελεί εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, περιέχοντας περίπου 10 φορές περισσότερη βήτα-καροτίνη, 3 φορές περισσότερη βιταμίνη C και 1/3 περισσότερο κάλιο από τα κοινά πεπόνια. Η βήτα-καροτίνη αποτελεί την προβιταμίνη Α, η οποία όπως και ο ψευδάργυρος, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδιόρθωση και την ανάπτυξη των ιστών του δέρματος. Άλλες διατροφικές πηγές βήτα καροτίνης είναι το συκώτι, το καρότο, ο κρόκος του αβγού, οι ντομάτες, το μπρόκολο κ.λπ.

Θαλασσινά: Οι γαρίδες, τα μύδια, το χταπόδι, εκτός από νόστιμα και απολύτως καλοκαιρινά, είναι και πολύ ευεργετικά όσον αφορά την προστασία μας από τις επιπτώσεις του ήλιου. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν ψευδάργυρο και σελήνιο, τα οποία διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος και ταυτόχρονα δρουν κατά των βλαβερών επιδράσεων της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτά τα δύο σημαντικά ιχνοστοιχεία, μπορούμε επίσης να τα βρούμε στο κοτόπουλο, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια κ.λπ.
Σολομός, σαρδέλες, πέστροφα: Τα ψάρια που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βοηθούν στην ενυδάτωση και την υγεία της επιδερμίδα μας, ενώ ταυτόχρονα οι ειδικοί πιστεύουν ότι εμποδίζουν σημαντικά την εμφάνιση διαφόρων ειδών καρκίνου, ανάμεσά τους και το μελάνωμα.

Μαύρη σοκολάτα: Ίσως το πιο αγαπημένο σας τρόφιμο από όλη τη λίστα, η μαύρη σοκολάτα έχει μια πολύ σημαντική ιδιότητα, εκτός του να μας γλυκαίνει: τα φλαβονοειδή της μπορούν να απορροφήσουν τις ακτίνες UV και να μας χαρίσουν την προστασία τους – υπάρχει, όμως, μια μικρή παγίδα. Σύμφωνα με ερευνητές, το γάλα στη σοκολάτα μπορεί να ακυρώσει τα αντιοξειδωτικά της οφέλη, γι’ αυτό προτιμήστε την αγνή και μαύρη.
Σπανάκι: Το πράσινο αυτό λαχανικό είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α, Β και C, όπως επίσης και λουτεΐνης και κουερσετίνης. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, τα εξανθήματα, το ξηρό δέρμα και από διάφορες άλλες παθήσεις που αφορούν την εκτεθειμένη στον ήλιο επιδερμίδα. Για να εξασφαλίσετε ότι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του σπανακιού θα απορροφηθούν από τον οργανισμό σας στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, προτιμήστε το μαγειρεμένο.

Πράσινο τσάι: Το καλοκαίρι έχετε τη δυνατότητα να το απολαύσετε κρύο και να δροσιστείτε με το… κύμα αντιοξειδωτικών που προσφέρει στον οργανισμό σας. Το πράσινο τσάι, όμως, εκτός από το ότι είναι δροσιστικό μπορεί να μπλοκάρει τις βλάβες στο DNA που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες, λόγω της περιεκτικότητάς του σε επιγαλλοκατεχίνες (αντιοξειδωτικά).
Φράουλες: Το καλοκαιρινό αυτό δροσερό επιδόρπιο, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (86,5,g βιταμίνης στα 150 γραμμάρια), η οποία συμβάλλει στη διατήρηση του κολλαγόνου της επιδερμίδας και σε περίπτωση που… ξεχαστήκατε στον ήλιο, έχει την ιδιότητα της γρήγορης επούλωσης των ηλιακών εγκαυμάτων. Τη βιταμίνη αυτή θα τη λάβετε σε επάρκεια και από άλλες διατροφικές πηγές, όπως τις πιπεριές, τα λεμόνια, το σπανάκι, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, το κουνουπίδι κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »