Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Το πιο βολικό οτοστόπ!



Το καλό με τα φορτηγά είναι ότι έχουν αμέτρητες θέσεις για τους λαθρεπιβάτες, η μία πιο άνετη από τις άλλες!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σπύρος Λούης και Πύρρος Δήμας στο μετρό του Λονδίνου!


Τα ονόματα του Σπύρου Λούη και του Πύρρος Δήμα έχουν πλέον στάσεις στο μετρό του Λονδίνου, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων!


Σε ειδική έκδοση του χάρτη του μετρό φιγουράρουν οι 361 (όσοι δηλαδή και οι σταθμοί) πιο επιτυχημένοι Ολυμπιονίκες και αθλητές, μεταξύ των οποίων οι Τζέσε Όουενς, Μάικλ Τζόνσον και ο Μάικλ Φελπς.

Πρώτος φιγουράρει ο Σπύρος Λούης, ο πρώτος νικητής του μαραθώνιου, ενώ ο τετράκις Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας «οδηγεί» στο στάδιο όπου θα διεξαχθεί η άρση βαρών.

Τέλος, στο μετρό υπάρχει ειδική αναφορά σε αθλητές με πέντε ολυμπιακά μετάλλια, σε διάσημους αθλητές που δεν έχουν κερδίσει χρυσό μετάλλιο, σε σπουδαίους αθλητές δίχως μετάλλιο και αθλητές που έχουν παίξει στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο.


Πηγη: madata.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα «μυστικά» για γερά μαλλιά και δυνατά νύχια

Οι έντονοι ρυθμοί, το καθημερινό στρες, το φαγητό στο «πόδι», η έλλειψη ύπνου δεν είναι ό,τι καλύτερο για την προστασία των μαλλιών και των νυχιών σου.


Χρειάζεται να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για να είσαι και να φαίνεσαι υγιής. Μη ξεχνάς ότι αυτό που τρως επηρεάζει το σώμα σου και αντανακλάται σε αυτό.

Για γερά και λαμπερά μαλλιά

Μαγνήσιο και ψευδάργυρος: Βοηθούν στο σωστό σχηματισμό της τρίχας και στην ανάπτυξη των μαλλιών. Πρόσφατα αποτελέσματα μελέτης έδειξαν ότι ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της κερατίνης (βασικής δομικής πρωτεΐνης των μαλλιών).

Βιοτίνη: Διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων και σχετίζεται με την ανάπτυξη της τρίχας.

Χαλκός: Απαραίτητος για την αντοχή της τρίχας και για το σχηματισμό του θύλακα.

Λιπαρά οξέα: Συμβάλλουν στην καταπολέμηση χρόνιων δερματοπαθειών. Η έλλειψή τους θεωρείται η βασική αιτία για τα άτονα, θαμπά μαλλιά.

Για δυνατά νύχια

Ψευδάργυρος: Απαραίτητος στη δημιουργία νέων ιστών στα νύχια. Η θαμπάδα και τα άσπρα στίγματα στα νύχια είναι κοινά σημάδια έλλειψης ψευδαργύρου. Επίσης, τα λευκά στίγματα των νυχιών μπορεί να είναι αποτέλεσμα δίαιτας φτωχής σε πρωτεΐνες.

Σίδηρος: Η έλλειψή του προκαλεί ραβδώσεις και κάνει τα νύχια λεπτά και εύθραυστα.

Ασβέστιο: Χωρίς αυτό, τα νύχια χάνουν τη δύναμη και την αντοχή τους και γίνονται πιο ευαίσθητα και στεγνά.

Πηγη: newsbeast
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πάσχα στην Κέρκυρα - Πάσχα 2012

Πάσχα 2012.
Φέτος θα γιορτάσουμε το Πάσχα στις 15 Απριλίου, η Μεγάλη εβδομάδα ξεκινάει στις 8 Απριλίου και εκτός από τις ημέρες του Πάσχα,
αργίες είναι και η Παρασκευή 13 και η δεύτερη μέρα του Πάσχα στις 16 του μηνός, στην Κέρκυρα μερικές εορταστικές εκδηλώσεις κρατάνε μέχρι και την Κυριακή του Θωμά στις 22 Απριλίου.
Τό Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου που γίνεται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα με την Αίγλη και Λαμπρότητα που δεν συναντιέται πουθενά αλλού στον κόσμο, το Πάσχα στην Κέρκυρα και οι εκδηλώσεις της Μεγάλης εβδομάδας, είναι η γιορτές που φέρνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες στο νησί και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών για 10 ολόκληρες μέρες.
Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, στην Κέρκυρα, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, πιο κατανυκτική, πιο λαμπερή, πιο επιβλητική, με έθιμα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού, είναι ένα ξεχωριστό γεγονός με απήχηση σε όλη την Ελλάδα και ένας υπέροχος λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Κέρκυρα την άνοιξη.


Κυριακή των Βαϊων


μπάντα στην ΚέρκυραΟι εκδηλώσεις ξεκινάνε από την Κυριακή των Βαϊων τις 8 του Απρίλη, όπου γίνεται η Λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από θανατηφόρο επιδημία πανώλης που το 1629 είχε χτυπήσει την Κέρκυρα, η Λιτανεία γίνεται ανελιπώς από το 1630, σε αυτήν λαμβάνουν μέρος όλες οι φιλαρμονικές του νησιού, όχι πολλές, μόνο 18!
Την ίδια μέρα το βράδυ θα γίνει συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρίας "Μάντζαρος" στο Δημοτικό θέατρο.



μπάντα έξω από τα ανάκτορα

Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη


Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και κατά την Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη όπως η Μουσική ποιητική βραδυά με θέμα "Από τον Γολγοθά στην Ανάσταση" του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων την Τρίτη στο περιστύλιο των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου.


Μεγάλη Τετάρτη


Μεγάλη Τετάρτη
στις Εκκλησίες ψάλλονται τα ευχέλαια ενώ η Δημοτική χορωδία δίνει το δικό της χρώμα και τόνο με συναυλία Εκκλησιαστικής μουσικής στο Δημοτικό θέατρο


Μεγάλη Πέμπτη


Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η μέρα που βάφονται τα κόκκινα αυγά και διαβάζονται σε όλες τις Εκκλησίες τα Δώδεκα Ευαγγέλια, στην Καθολική μητρόπολη όμως που βρίσκεται στο "Duomo" της πλατείας Δημαρχείου γίνεται κάτι που δεν γίνεται αλλού, υπάρχουν Δώδεκα αναμμένα κεριά και κάθε που τελειώνει κάποιο ευαγγέλιο σβήνεται και από ένα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι παρά την ημερολογιακή διαφορά του Πάσχα με τους Καθολικούς, στην Κέρκυρα η Καθολική Εκκλησία συμμετέχει σε όλες τις Ορθόδοξες εκδηλώσεις και εορτάζει και αυτή μαζί.


Μεγάλη Παρασκευή


επιτάφιοςΕίναι η μέρα των περιφορών των επιταφίων που σε μερικές εκκλησίες της πόλης γίνονται την ημέρα ενώ στα χωριά το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο.
Οι περιφορές των επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής στην Κέρκυρα έχουν διαφορετικό χρώμα και ακολουθούν κάποιου είδους ιεροτελεστία που κάνουν το γεγονός πιο εντυπωσιακό, οι πομπές των επιταφίων βγαίνουν με καθορισμένη σειρά από κάθε Ναό και διασταυρώνονται όλες στο κέντρο της Πόλης.
Από το ναό της Παναγίας Σπηλαιώτισσας του Νέου φρουρίου βγαίνει ο πρώτος επιτάφιος μαζί με τον επιτάφιο του ναού του Παντοκράτορα στο Καμπιέλο, μετά ακολουθούν όλοι οι άλλοι με τελευταίο και πιό μεγαλοπρεπή αυτόν της Μητροπόλεως που βγαίνει μετά τις 10 το βράδυ και συνοδεύεται από φιλαρμονική ορχήστρα, Βενετσιάνικα φανάρια(Μανουάλια), τα λάβαρα, τα φλάμπουρα να είναι στραμμένα στο πλάϊ σε ένδειξη πένθους, χορωδία και χιλιάδες πιστών με αναμμένα μεγάλα κεριά, εμείς εδώ τα λέμε "τόρτσες".
Η πομπή ακολουθεί τη διαδρομή από την Μητρόπολη, ανηφορίζει τα Μουράγια (οδός Αρσενίου) και μέσα από την πύλη των ανακτόρων βγαίνει στην Σπιανάδα και από εκεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Σε όλη τη διαδρομή είναι τοποθετημένα στις άκρες του δρόμου χιλιάδες αναμμένα κεριά δείχνοντας (μεταφορικά) τον δρόμο.
Οι 3 παλιότερες φιλαρμονικές της πόλης συνοδεύουν καθ`όλη την διαδρομή παίζοντας η κάθε μία συγκεκριμμένο πάντα κομμάτι, η κόκκινη που είναι η "Παλαιά" Φιλαρμονική παίζει το Adagio του Albinoni, η μπλέ δηλαδή η φιλαρμονική "Μάντζαρος" την Marcia Funebre του G. Verdi, και η φιλαρμονική "Καποδίστριας" την Elegia Funebre, την Sventura του Mariani και το πένθιμο εμβατήριο του Chopin.


Μεγάλο Σάββατο


Οι εκδηλώσεις και τα έθιμα του Μεγάλου Σαββάτου είναι ίσως οι καλύτερες στιγμές του Πάσχα στην Κέρκυρα, ξεκινάνε απόλιστον το πάσχα τις 6 τα χαράματα όπου στην Εκκλησία της Παναγίας των ξένων γίνεται ο τεχνητός "σεισμός" σε αναπαράσταση του σεισμού που έγινε σύμφωνα με τη Βίβλο κατά την Ανάσταση.
Αργότερα γίνεται η περιφορά του επιταφίου της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα, έθιμο που άρχισε από την εποχή της Ενετοκρατίας τότε που οι Ενετοί για λόγους Ασφάλειας είχαν απαγορέψει την δημόσια περιφορά των επιταφίων οι οποίοι τότε γίνονταν μέσα στις Εκκλησίες, μαζί με τον επιτάφιο γίνεται και Λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα αυτή τη φορά σε ανάμνηση της σωτηρίας του νησιού από λιμό.
Οι φιλαρμονικές της πόλης πάντα παρούσες να παιανίζουν πένθιμες μελωδίες.
Και ξαφνικά μέσα σε λίγα λεπτά από το πένθος του επιταφίου στη χαρά της πρώτης Ανάστασης που εδώ γίνεται στις 11.00 το πρωϊ του Σαββάτου.
Είναι το έθιμο και οι στιγμές που όλοι οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι περιμένουν και που συμβαίνει μόνο εδώ, από όλα τα μπαλκόνια και σε κάθε σπίτι του νησιού οι κάτοικοι πετούν στο δρόμο μεγάλα πήλινα κανάτια η στάμνες γεμάτα νερό την ίδια ώρα που όλες οι καμπάνες των Εκκλησιών χτυπάνε χαρμόσυνα με το πλήθος ειδικά στο κεντρικό σημείο δίπλα από το Λιστόν να έχει ενθουσιαστεί.
λιστον το πάσχα και ΣπιανάδαΗ προέλευση του εθίμου, που διαρκεί αρκετά λεπτά, δεν είναι απολύτως ξεκαθαρισμένη, κατά μία θεωρία έχει τις ρίζες του στους Καθολικούς της Ενετικής κυριαρχίας οι οποίοι κάθε πρωτοχρονιά πετούσαν τα παλιά τους πράγματα για να τους φέρει ο νέος χρόνος καινούργια ενώ η άλλη εκδοχή τοποθετεί το έθιμο στους Αρχαίους Έλληνες που κατά την ίδια εποχή του Απριλίου πετούσαν τα παλιά τους κανάτια για να γεμίσουν τα καινούργια με νέους καρπούς γιορτάζοντας την αρχή της γεωργικής περιόδου, όπως και νάχει οι φασαριόζοι Κερκυραίοι υιοθέτησαν με ευχαρίστηση το έθιμο και κάθε χρόνο βρίσκουν τρόπους ώστε να το κάνουν να κρατάει όλο και περισσότερη ώρα.παπάδεςλιστον βράδυ του Πάσχα
Όλη αυτή την ώρα οι φιλαρμονικές παίζουν χαρούμενα εμβατήρια.
Το έθιμο της "Μαστέλλας" γίνεται αμέσως μετά την πρώτη Ανάσταση σε ένα χώρο που λέγεται Πίνια και είναι εκεί που ήταν το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης.
Από μέρες πριν είναι τοποθετημένο εκεί από τους Πινιαδόρους ένα ανοιχτό μεγάλο βαρέλι (Μαστέλα) γεμάτο νερό στολισμένο με φοίνικες και μυρτιές, όσοι περνούσαν από εκεί έπρεπε να ρίξουν μέσα από τουλάχιστον ένα κέρμα.
Την στιγμή της πρώτης Ανάστασης οι πινιαδόροι κυνηγάνε να πιάσουν κάποιον για να τον ρίξουν στη Μαστέλα, συνήθως αυτός θα πέσει μέσα την ώρα που θα περνάνε από εκεί και οι πασχα στην Κέρκυραφιλαρμονικές όπως και πολύς κόσμος, αυτός τότε καταβρέχει όλο τον κόσμο και τους μουσικούς μαζί αλλά βγαίνοντας παίρνει δικά του και όλα τα λεφτά που είχαν πέσει στη Μαστέλα.
Το έθιμο είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια αλλά ο οργανισμός Κερκυραϊκών εκδηλώσεων έχει αναλάβει να το αναβιώσει και τα έχει καταφέρει με μεγάλη επιτυχία.
Τις 10 το βραδυ γίνεται η ακολουθία της Ανάστασης στην Καθολική μητρόπολη για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 ώστε να προλάβουν οι πιστοί να παρευρεθούν και στη λειτουργία της Ορθόδοξης Ανάστασης,
Στην Κέρκυρα οι σχέσεις των Εκκλησιών όπως και των πιστών των διαφόρων δογμάτων είναι αρμονικές και εορτάζουν μαζί, όπως θα έπρεπε να ήταν και σε όλη την Ελλάδα.
Και φτάνει η ώρα που όλοι περιμένουν, η ώρα της Ανάστασης.


Κυριακή του Πάσχα


Η Αναστάσιμη ακολουθία γίνεται έξω στο Πάλκο της Άνω πλατείας χοροστατούντος του Μητροπολίτη και με τη συμμετοχή των αρχών, όλων των φιλαρμονικών και χιλιάδων κόσμου.
Η Τεράστια πλατεία που μπορεί να χωρέσει χιλιάδες κόσμου με τα πενταώροφα κτίρια γύρω, το παλιό φρούριο στα ανατολικά με στολισμένα τα ψηλότερα σημεία του, το παλάτι φωτισμένο στα βόρεια Πάσχα στην Κέρκυρα-2και το Λιστόν κατάφωτο και εντυπωσιακό δίπλα, δημιουργεί ανεπανάληπτες και πρωτόγνωρες συνθήκες που φυσικά αυθυποβάλουν θετικά τον κάθε παρευρισκόμενο, όταν δε ο Μητροπολίτης αναφωνήσει το Χριστός Ανέστη η έκρηξη των πυροτεχνημάτων θα δημιουργήσει μια εμπειρία που δεν μπορεί ποτέ κανείς να ξεχάσει για όλη του τη ζωή.
Το γλέντι συνεχίζεται ολονύχτιο με μαγειρίτσα που εδώ, όπως όλα άλλωστε, έχει ιδιαίτερο όνομα, λέγεται "τσιλίχουρδα", με άφθονο κρασί, πασχαλιάτικα τσουρέκια που και αυτά έχουν το τοπικό όνομά τους, λέγονται "φογάτσες" και "κολομπίνες".
Την Κυριακή του Πάσχα σε κάθε Εκκλησία γίνεται περιφορά της Ανάστασης, οι φιλαρμονικές φυσικά έχουν την τιμητική τους.
Στα έθιμα και στην παράδοση των Κερκυραίων δεν υπήρχε το σούβλισμα του οβελία, οι Κερκυραίοι συνήθιζαν το μεσημέρι του Πάσχα να τρώνε αυγολέμονο με 2-3 είδη κρεατικών για να συνηθίσει καλύτερα ο οργανισμός το κρέας μετά από τη νηστεία και το αρνί το έψηναν τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, αυτό βέβαια έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και έχει εναρμονιστεί με τις συνήθειες της υπόλοιπης Ελλάδας.
Ακολουθούν και άλλες εκδηλώσεις το απόγευμα της Κυριακής, όπως η Ακολουθία της Αγάπης, περιφορές εικόνων, Λιτανείες σε διάφορα μέρη του νησιού μέχρι και την δεύτερη Κυριακή του Πάσχα (Κυριακή του Θωμά) όπου γίνονται περιφορές εικόνων και Λιτανείες σε όλα σχεδόν τα χωριά του νησιού.

Πηγη: corfubenitses.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μπήκε αλλαγή, σκόραρε με ψαλίδι και αποβλήθηκε

Μέσα σε ένα λεπτό, ο Χρήστος Κουτσοσπύρος του Πιερικού, κατάφερε στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ, να περάσει στον αγώνα ως αλλαγή, να σκοράρει με ψαλιδάκι στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και να αποβληθεί για άσεμνο πανηγυρισμό. Δείτε το σχετικό video:

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ενενήντα εκατομμύρια οι αμοιβές των τροϊκανών!

Αδρά αμοιβή 90 εκατ. ευρώ πρόκειται να λάβουν τα τεχνικά στελέχη της Τρόικας για τις «δουλειές» τους στην Αθήνα.

Την ώρα που στην Ελλάδα εφαρμόζεται το χειρότερο πρόγραμμα λιτότητας με περικοπές μισθών, συντάξεων και με... απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων οι ελεγκτές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ βρήκαν τρόπο για το πώς θα αυξήσουν τις αποδοχές τους εκμευταλευόμενοι τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «bankingnews» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει ένα ποσό της τάξης των 90 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες που πρόκειται να προσφέρουν στην χώρα μας τα στελέχη από Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον αλλά και αυτά που πρόκειται να έρθουν από Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών με άριστη ενημέρωση επί του θέματος επισημαίνουν ότι το ποσό αυτό θα φθάσει στις «τσέπες» των τεχνικών κλιμακίων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τα έσοδα του οποίου πρόκειται να ενισχυθούν τους επόμενους μήνες με το προηγούμενο ποσό.

Δεν αποκλείεται το κονδύλι από την Ε.Ε. να φθάσει ακόμη και τα 100 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεδομένου η «πολυεθνική δύναμη» των τεχνοκρατών θα αυξηθεί απότομα έως το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της ΕΕ στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ σε πρόσφατη συνέντευξη του έκανε λόγο για άφιξη 160 και πλέον ελεγκτών που θα φθάσουν στην Αθήνα το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τη βοήθεια των διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, κατάφερε να συγκροτήσει κλιμάκιο 100 εφοριακών οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε αποστολές στην Ελλάδα.

Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση από πλευράς Κρατών Μελών για παροχής βοήθειας στα προβλήματα της Ελλάδας. Συνολικά δήλωσαν πρόθυμες δώδεκα χώρες-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία κλπ). Και πώς να μην ήταν άλλωστε μετά την ενημέρωση που είχαν για την χρυσή αμοιβή που θα λάβουν για τις υπηρεσίες τους στην Αθήνα.

Δικαίωμα σε αυτό το κονδύλι θα έχουν και οι εμπειρογνώμονες από τη Σουηδία για την συνεισφορά τους στο θέμα της βελτίωση της είσπραξης οφειλών, όπως και οι εμπειρογνώμονες από τη Δανία και τη Γαλλία για τις συμβουλές που θα παράσχουν για τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου αλλά και για τις τεχνικές βοήθειας σε ότι αφορά στον καλύτερο φορολογικό έλεγχο.

Στην μοιρασιά θα μπουν και τα στελέχη από την Ισπανία για την τεχνική βοήθεια σχετικά με τη φορολόγηση των «σημαντικών» φορολογουμένων αλλά και για την είσπραξη των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Πολλοί από αυτούς τους τεχνοκράτες έχουν αρχίσει ήδη αρχίσει να έρχονται στην Αθήνα. Χθες τρία κλιμάκια ξένων αποτελούμενα από επτά ελεγκτές «έκοβαν βόλτες» στο Γενικό Λογιστήριο χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου να χάνουν πολύτιμο χρόνο για την ενημέρωση των γκρουπ της Τρόικας, η οποία τις περισσότερες φορές έπαιρνε τη μορφή σεμιναρίου...
dailynews24.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Καθορίστηκαν οι πίνακες για το γεωργικό εισόδημα.

trakterproiontaΜε απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου οριστικοποιήθηκαν οι πίνακες με τα ποσά του καθαρού γεωργικού εισοδήματος όλων των αγροτικών προϊόντων της χώρας ανά περιφερειακή ενότητα των νομών παραγωγής τους, καθώς και οι πίνακες με τα ποσά των αντιπροσωπευτικών ενοικίων ανά στρέμμα ενοικιαζόμενης γεωργικής γης για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011). Τα ποσά αυτά εμφανίζονται για τις ημιορεινές και ορεινές ζώνες, μειωμένα κατά ποσοστό 20% και 40% αντίστοιχα, σε σχέση με τα ποσά των πεδινών ζωνών.
Σε όποια περιφερειακή ενότητα του νομού δεν έχει προσδιορισθεί ποσό καθαρού εισοδήματος για κάποιο γεωργικό προϊόν, αυτό θα προκύπτει από τη μέση τιμή του καθαρού γεωργικού εισοδήματος του εν λόγω προϊόντος που ισχύει για όλη την επικράτεια, όπως αποφασίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή.
Τέλος, σε περιπτώσεις που λόγω ζημιών από γεγονότα απρόβλεπτα ή οφειλόμενα σε ανωτέρα βία, δεν αποκτήθηκε εισόδημα ή αυτό που αποκτήθηκε είναι κατώτερο του προσδιοριζόμενου με την αντικειμενική μέθοδο, ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού με βάση το ποσοστό μείωσης που προκύπτει από το σχετικό «ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ» του ΕΛ.Γ.Α το οποίο πρέπει να προσκομίζεται στον αρμόδιο Προϊστάμενο της ΔΟΥ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

13 εκ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις

Αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, ο ΕΛ.Γ.Α. Θα βάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.649 δικαιούχων αποζημιώσεις για ζημιές στη...
φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, περισσότερα από 13 εκατομ. ευρώ.

Η αποζημίωση αφορά ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας το 2011 και παραγωγούς που έχουν υποβάλλει Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής, σύμφωνα με το νόμο 3877/2010 και έχουν καταβάλλει την ασφαλιστική εισφορά που προβλέπεται από το νόμο αυτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α. με απόφασή του, που ελήφθη στις 27-03-2012, προτείνει την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση της προθεσμίας καταβολής της εισφοράς μέχρι τις 30 Απριλίου 2012.

Συνεπώς, όσοι παραγωγοί δεν έχουν καταβάλλει καθόλου ή έχουν καταβάλλει μέρος της εισφοράς, πρέπει να την καταβάλλουν το αργότερο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2012, ώστε να είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛ.Γ.Α. και να μπορούν να υπαχθούν στα Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Τέλος, ο ΕΛ.Γ.Α. ενημερώνει ότι η επόμενη πληρωμή για ζημιές 2011 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο Χρυσοχοϊδης το 2009 δεν ήθελε να ακούσει για στρατόπεδα λαθρομεταναστών και το 2012 τα εξαγγέλλει [video]

Τον Ιούλιο του '09 ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης βγάζει σπυράκια στο δελτίο του Mega και μόνο στο άκουσμα των στρατοπέδων για λαθρομετανάστες. Βγάζει πύρινους λόγους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους σωστούς τρόπους...
αντιμετώπισης στον τότε Υπουργό της Ν.Δ κ. Μαρκογιαννάκη. Τρία χρόνια μετά, εκ των οποίων τα δύο ως Υπουργός Δημόσιας τάξης, η πραγματικότητα τον έχει ποδοπατήσει. Τόσο που ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται να τα γυρίσει όλα...

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στάση μετρό “Πύρρος Δήμας” στο Λονδίνο!

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρων έγινε σταθμός του Μετρό του Λονδίνου ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2012.Μεγάλη τιμή για τον Πύρρο Δήμα, το όνομα του οποίου πήρε σταθμός του Μετρό του Λονδίνου, μαζί με αυτά άλλων 361 Ολυμπιονικών από όλο τον κόσμο.

Οι προετοιμασίες για την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην πρωτεύουσα της Αγγλίας έχουν μπει στην τελική τους ευθεία. Με μία εξαιρετική καινοτομία, οι Άγγλοι έδωσαν σε σταθμούς του μετρό τα ονόματα 362 Ολυμπιανικών και αθλητών που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην διοργάνωση.
Ο μοναδικός Έλληνας που επιλέχθηκε ήταν ο Πύρρος Δήμμας, ο οποίος είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες της Βαρκελώνης (1992), της Ατλάντα (1996) και του Σίδνεϊ (2000), αλλά και το χάλκινο στους αγώνες της Αθήνας το 2004.
Οι Βρετανοί έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν τα ονόματα των Ολυμπιονικών στις γραμμές που οδηγούν σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις, βάζοντας για παράδειγμα τον Φέρεντς Πούσκας, τον Λιονέλ Μέσι, τον Σάμιουελ Ετό κι άλλους στην κατεύθυνση που οδηγεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου κτλ.

Σε κεντρικούς σταθμούς μάλιστα έχουν δώσει τα ονόματα των κορυφαίων στην εποχή μας. Για παράδειγμα η Βικτόρια μετονομάστηκε σε Γιουσέιν Μπολτ. Όσο για τον ελληνικό σταθμό του Πύρρου Δήμα έχει ενταχθεί στη γραμμή που αφορά σε όλα τα υπόλοιπα στάδια όπως αναφέρεται και είναι δύο στάσεις πριν τον τερματικό που έχει πάρει το όνομα του θρυλικού Βασίλι Αλεξέγιεφ.
lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η ΟΥΝΕΣΚΟ θεωρεί τα ηπειρώτικα τραγούδια ως... αλβανικά!!

Χτυπήματα από παντού δέχεται η Ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, με αυτήν την φορά, η έκπληξη να έρχεται πάλι από τα βόρεια σύνορά μας, αλλά από την Αλβανία αυτήν την φορά.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας...


 proinoslogos, η ΟΥΝΕΣΚΟ θεωρεί ως αλβανική πολιτιστική κληρονομιά, το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι. 


Ένα βασικό στοιχείο, που χαρακτηρίζει την πολυφωνική μουσική της Ηπείρου είναι η έκφραση του ιδιαίτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. 


Το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές φόρμες στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά και στο παγκόσμιο ρεπερτόριο της λαϊκής πολυφωνίας.


Η καταγωγή αυτής της πολυφωνικής φόρμας, παρόλο που η έρευνα δεν έχει καταλήξει ακόμη σε βέβαια συμπεράσματα, πιθανά να ανάγεται σε πολύ παλιές (ίσως ακόμη και προελληνικές) εποχές. 



Οι μελωδίες των πολυφωνικών τραγουδιών (μαζί με ορισμένα ακόμη της Ηπείρου και της Θεσσαλίας) είναι οι μοναδικές στον ελλαδικό χώρο που έχουν διατηρήσει την ανημίτονη πεντατονική κλίμακα (κλίμακα που αποτελείται από πέντε νότες χωρίς ημιτόνια).


Η κλίμακα αυτή, σύμφωνα με κάποιους μουσικολόγους, ταυτίζεται με το δώριο τρόπο των αρχαίων Ελλήνων, την κατεξοχήν «ελληνική αρμονία». 


Δίπλα στην κλίμακά του, στοιχεία που συνηγορούν στην παλαιότατη καταγωγή του είδους αποτελούν ο φωνητικός, ομαδικός, ρητορικός και τροπικός του χαρακτήρας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κάνουν «έξωση» στην ΕΜΥ από το Ελληνικό!

Πάνω από 5.000.000 ευρώ το κόστος μετεγκατάστασης


Κώδωνα κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς, όπως επισημαίνουν με δηλώσεις τους, η «έξωση» με την οποία απειλούνται από την εταιρεία που διαχειρίζεται την περιοχή του Ελληνικού, θα αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα στο έργο τους.


Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ μετά την κατάθεση του...


προσχεδίου νόμου στη Βουλή για την αξιοποίηση του χώρου έστειλε ειδοποιητήρια σε επιχειρήσεις, σωματεία, στο Αστυνομικό Τμήμα αλλά και στο Σώμα βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά με τα οποία τους κοινοποίησε ότι μέσα σε δυο μήνες θα πρέπει να αδειάσουν τους χώρους που στεγάζονται μέχρι σήμερα.


Με «έξωση» κινδυνεύει και η ΕΜΥ η οποία έχει τις εγκαταστάσεις της στο χώρο.


«Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για την αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού και έτσι βρέθηκε και η ΕΜΥ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθόσον επίκειται «έξωση» της Κεντρικής Υπηρεσίας της, η οποία εδώ και 40 χρόνια στεγάζεται στο χώρο της προς πώληση έκτασης. Η μετεγκατάσταση της ΕΜΥ κρίνεται ασύμφορη, συγκρίνοντας την αξία του οικοπέδου με το κόστος μετακίνησης του ακριβού και ευαίσθητου εξοπλισμού που διαθέτει. 


Πρέπει ακόμα να τονιστεί ότι επειδή -όπως έχουμε ήδη πει- η ΕΜΥ λειτουργεί επιχειρησιακά 24ωρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, η εν λόγω μετεγκατάσταση θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη μετεωρολογική υποστήριξη της Αεροναυτιλίας, της Ναυτιλίας, του κοινωνικού συνόλου, καθώς και στις ειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας έναντι των Διεθνών Οργανισμών.


Η Πολιτική Ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν μερίμνησε (όπως έγινε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το επιχειρησιακό κέντρο της ΥΠΑ που στεγάζεται επίσης στο χώρο του Ελληνικού) ώστε να παραμείνει η ΕΜΥ στο χώρο, όταν μάλιστα, εκτός των δαπανών για την ανέγερση κτιρίου την προηγούμενη δεκαετία, μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές ξοδεύονται χρήματα για τη συντήρηση και επισκευή του παλαιού κτιρίου.


Είναι προφανές ότι η ΕΜΥ συνεχώς υποβαθμίζεται καθόσον οι δομές της δεν επιτρέπουν την ανάπτυξή της σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις απαιτήσεις των καιρών. 


Η διοικητική και οικονομική υπαγωγή της στο ΓΕΑ δεν επιτρέπει την σύμμετρη ανάπτυξη όλων των τομέων για τους οποίους έχει συσταθεί (υποστήριξη εθνικής οικονομίας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της αλλά και προστασία του περιβάλλοντος).


Ο Σύλλογος Μετεωρολόγων Υπαλλήλων της ΕΜΥ είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι μόνο με μια ανεξάρτητη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και υπαγωγή σε φορέα που θα εγγυάται την ανάπτυξή της, μπορεί κανείς να προσβλέπει σε μια διαρκή ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και ουσιαστική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας» είναι η θέση των εργαζομένων της ΕΜΥ που προειδοποιούν ότι μια «έξωση» θα είναι επικίνδυνη ακόμη και για την πρόβλεψη έντονων καιρικών φαινομένων.


Παράλληλα, επισημαίνουν ότι και το κόστος μιας τέτοιας μετεγκατάστασης θα κοστίσει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ. 


Μόνο 600.000 ευρώ θα στοιχίσει η μετακόμιση του νέου υπερσύγχρονου υπολογιστή.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το πλήρες πρωινό έγινε τόστ, για τους μαθητές φτωχών οικογενειών

Ένα πλήρες πρωινό γεύμα, με γάλα, δημητριακά, μπισκότα, σάντουιτς και φρούτα, είχε υποσχεθεί να διανέμει σε 18 σχολεία της Αττικής το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Τελικά, το πλήρες πρωινό γεύμα...


μετατράπηκε σε ένα τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα και τυρί, ενώ τα σχολεία έγιναν 10.


Το τοστ διανέμεται όχι σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, αλλά σε 10, αυτά που δεν είχαν κυλικεία.


Πηγές του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν ότι αυτό ότι αποφασίστηκε, επειδή αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία. 


«Θα υπήρχε ο κίνδυνος να αλλοιωθούν τρόφιμα όπως φρούτα, γιαούρτι, γάλα που είχε σχεδιαστεί να προσφέρονται στους μαθητές».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Άναψε φωτιές.. με το λευκό διάφανο μίνι της!!!!!


Φωτιές άναψε το κορίτσι του Μάρκο Μποριέλο, Μπελέν Ροντρίγκεζ..
Δείτε μερικές απο τις φωτογραφίες που εξασφάλισαν οι παπαράτσι, για όλους εμάς που δεν είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε εκεί!! ...
















































trelokouneli
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποιο τζιν κάνει για το σωματότυπό σας;


Διαβάστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε ένα τζιν που θα σας κολακεύει, ανάλογα με τον σωματότυπό σας.Σωματότυπος κλεψύδρα…

Ένα κλασικό παντελόνι καμπάνα θα σας δείχνει λεπτή σε όσα σημεία χρειάζεται αλλά ταυτόχρονα θα αναδεικνύει τις σέξι καμπύλες σας...

Σωματότυπος αχλάδι

Ένα τζιν με ψηλή μέση είναι το ιδανικό για εσάς. Μη νομίζετε ότι αυτό θα κάνει τους γλουτούς σας να φαίνονται ακόμα μεγαλύτεροι, αντιθέτως, αν είναι σωστά φτιαγμένο θα κολακεύει τους γλουτούς και τις καμπύλες σας. Διαλέξτε κάποιο σχέδιο που δεν έχει πολλές διακοσμητικές λεπτομέρειες ιδίως στο πίσω μέρος του γιατί προσθέτουν όγκο στο σώμα σας.

Ψηλή και λεπτή

Αν είστε ψηλή και λεπτή μπορείτε να διαλέξετε ένα μακρύ και στενό παντελόνι σε ίσια γραμμή. Αν σας αρέσουν τα πολύ στενά τζιν βρείτε το σωστό σχέδιο ώστε να έχει τέλεια εφαρμογή επάνω σας και αποφύγετε τα μικρότερα νούμερα γιατί μπορεί το τζιν να στενέψει μετά από κάποια πλυσίματα.

Με παραπανίσια κιλάκια

Αν έχετε περιττά κιλάκια αποφύγετε τα πετροπλυμένα, προτιμήστε κάποιο τζιν σε σκούρο χρώμα, είτε σε ίσια γραμμή είτε σε στιλ παντελονιού. Οι λεπτές γραμμές τζιν κολακεύουν το σώμα αφού δημιουργούν την ψευδαίσθηση πιο ψηλού ποδιού. Αν τελικά προτιμήσετε ένα πιο φαρδύ τζιν συνδυάστε το με τακούνια και αξεσουάρ για να μη χάσετε τη θηλυκότητά σας.

Λεπτοκαμωμένη

Αν είστε λεπτοκαμωμένη μπορείτε να επιλέξετε παντελόνια σε ίσια γραμμή ή skinny jeans.

Μην προτιμήσετε χαμηλοκάβαλα τζιν και αποφύγετε τα ρεβέρ γιατί θα σας αφαιρέσουν πόντους.


Extra tips:

• Επιλέξτε ύφασμα καλής ποιότητας, μην είναι πολύ ελαστικό γιατί μπορεί να χάσει τη φόρμα του μετά από μερικά πλυσίματα.

• Δώστε σημασία στις ραφές, να έχει ίσιες γραμμές, οι τσέπες να είναι στην ίδια ευθεία και να μην υπάρχουν δυσαναλογίες στη μέση και στον καβάλο.

• Προσέξτε ώστε το πίσω μέρος της μέσης του τζιν να μην υπάρχει κενό αλλά να είναι κοντά στο σώμα σας όταν το φοράτε.

ierosagon
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Celebrities που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό... (pics)


Ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω celebrities και θα εκπλαγείτε με την ομοιότητα που έχουν μερικού μεταξύ τους...

Jeffrey Dean Morgan και Javier Bardem



Heath Ledger και Joseph Gordon-Levitt

Denise Richards και Doutzen Kroes

Kofi Annan και Morgan Freeman

Portia de Rossi και Drea de Matteo

Chad Smith και Will Ferrell

Megan Fox και Angelina Jolie

Daniel Radcliffe και Elijah Wood

Zooey Deschanel και Katy Perry

Eric Dane και Leonardo Di Caprio

Jordin Sparks και America Ferrera

Helena Christensen και Cameron Diaz

Courteney Cox και Nelly Furtado

Johnny Depp και Skeet Ulrich

Bradley Cooper και Ralph Fiennes

Zoe Saldana και Thκαιie Newton

Sienna Miller και Mollie King

Kim Kardashian και Nicole Scherzinger

Noomi Rapace και Kat Von D

Natalie Portman και Keira Knightly

Helen Hunt και Leelee Sobieski

Mary-Kate Olsen και Michelle Pheiffer

Amκαιa Seyfried και Amκαιa Detmer

Zac Efron και Jared Leto

Gwyneth Paltrow vs Mia Wasikowska

Hugh Jackman και Clint Eastwood

Jason Lewis και Til Schweiger

Peter Facinelli και Christian Bale

Naomi Watts και Claire Danes

Frances Fisher vs Lauren Holly

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »