Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

25 σοφές φράσεις για γυναίκες!!!


Διαβάστε 25 σοφές φράσεις για γυναίκες...

1. Οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν έναν άντρα που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, ποτέ όμως κάποιον που την έχασε.

Charles Maurice de talleyrand
2. Η γυναίκα που κλείνει τα μάτια της όταν
.φιλάει έναν άντρα, συνήθως προσπαθεί να θυμηθεί το όνομα του.
Evan Esar ...



3. Τι αρέσει στις γυναίκες, έχει 16 cm μήκος και αρχίζει από Π ???
Το πενηντάευρο?


4. Ξέρεις τι σημαίνει να γυρίζεις σπίτι το βράδυ σε μία γυναίκα που σου προσφέρει αγάπη, ζεστασιά και τρυφερότητα;
Σημαίνει οτι είσαι σε λάθος σπίτι.
Henny Youngman


5. Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τις γυναίκες που λένε την πραγματική τους ηλικία. Αφού μπορούν να πουν αυτό, μπορούν να πουν τα πάντα.
Oscar Wilde


6. Μια γυναίκα που διαβάζει το Playboy αισθάνεται σαν Εβραίος που διαβάζει προπαγανδιστικό φυλλάδιο των Ναζί.
Gloria Steinem


7. Όταν ένας άντρας λέει πρόστυχα λόγια σε μια γυναίκα, είναι σεξουαλική παρενόχληση. Όταν μια γυναίκα λέει πρόστυχα λόγια σ’ έναν άντρα, είναι 1,19 ευρώ το λεπτό.
Steven Wright


8. Μόνο τα καλά κορίτσια κρατούν ημερολόγιο. Τα κακά δεν έχουν χρόνο.
Tallulah Bankhead


9. Το μόνο καλύτερο από μια γυμνή γυναίκα είναι δυο γυμνές γυναίκες.
Hugh Hefner


10. Ποιά είναι τα τέσσερα ζώα που θέλει να έχει μια γυναίκα ?


Μια jaguar στο γκαράζ της, μια αλεπού στη ντουλάπα της, ένα τίγρη στο κρεβάτι της


και ένα βόδι για να πληρώνει τα παραπάνω!


11. Οι γυναίκες είναι όπως τα πούρα: οι πρώτες ρουφηξιές είναι οι καλύτερες.
Georges Wolinski


12. Εάν θέλετε να παντρευτείτε όμορφη, έξυπνη και πλούσια, θα πρέπει να παντρευτείτε τρεις φορές.
Ανώνυμος


13. Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου στην σύζυγό του, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή είναι καινούρια σύζυγος ή είναι καινούριο το αυτοκίνητο


14. Eίπα στη γυναίκα μου την αλήθεια? Της είπα πως βλέπω ψυχίατρο. Μετά μου είπε την αλήθεια:βλέπει ψυχίατρο, δυο υδραυλικούς και έναν μπάρμαν


15. Αν θέλετε πραγματικά η γυναίκα σας να σας ακούει όταν μιλάτε, να μιλάτε στον ύπνο σας.
Rita Rudner


16. Εύκολη: αντρικός όρος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν τη σεξουαλική ηθική του άντρα


17. -Μπορεί μια γυναίκα να κάνει έναν άντρα εκατομμυριούχο?
-Αν ήταν δισεκατομμυριούχος?


18. Καμιά γυναίκα δεν αντέχει ένα χαρτοπαίκτη σύζυγο, εκτός αν κερδίζει συνέχεια.
Thomas Dewar


19. Υπάρχουν διάφορα μηχανήματα που διεγείρουν σεξουαλικά, ειδικά τις γυναίκες. Το καλύτερο είναι μια Mercedes-Benz SLR.
Λιν Λαβνέρ


20. Κάποτε έκοψα το ποτό και τις γυναίκες. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου.
George Best


21. Για τις γυναίκες το καλύτερο αφροδισιακό είναι οι λέξεις. Το σημείο G είναι στα αυτιά. Όποιος ψάχνει πιο κάτω χάνει το χρόνο του.
Ιζαμπέλ Αλιέντε


22. Για να ντυθεί μια γυναίκα, γδύνονται δυο ζώα: ένα που δίνει τη γούνα κι ένα που την πληρώνει


23. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είσαι γυναίκα, είναι ότι μπορείς να δείχνεις περισσότερο ηλίθια από ότι πραγματικά είσαι και κανείς να μην εκπλήσσεται.
Freya Stark


24. Μπορεί οι γυναίκες να προσποιούνται οργασμούς, αλλά οι άντρες προσποιούνται ολόκληρες σχέσεις.
Σάρον Στόουν


25. Οι γυναίκες είναι σαν το τσιγάρο. Όσο και να καπνίσεις πάντα κάτι μένει.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποδοτέστ ελληνικότητας - Βγάλτε την κάλτσα & ελένξτε τα !



-Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν τι είναι το Ελληνικό Πόδι;

Η εύκολη και γρήγορη απάντηση είναι ότι πρόκειται περί μετρικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα από τους Έλληνες και κατόπιν υιοθετήθηκε από τους Άγγλους, κλπ, κλπ. Ναι, αυτή είναι μία απάντηση. Σωστή εν μέρει....

Αλλά στην πραγματικότητα στην τέχνη και στην ιατρική, ο όρος Ελληνικό Πόδι σήμαινε κάτι άλλο τελείως διαφορετικό:


Στην ιατρική λοιπόν ονομάζεται Morton's toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι.


Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο.

Στα φυσιολογικά πόδια υπάρχουν 3 τύποι.

Το Αιγυπτιακό Πόδι, στο οποίο από το μεγάλο δάχτυλο μέχρι το μικρότερο υπάρχει μια διαγώνιος ευθεία με το μεγάλο δάχτυλο μακρύτερο από όλα, το Ρωμαϊκό Πόδι ή και τετράγωνο, όπου όλα τα δάχτυλα είναι σε μία οριζόντια ευθεία και το Ελληνικό Πόδι όπως περιέγραψα πριν.

Η μεγάλη (70-80%) πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το Αιγυπτιακό Πόδι, καθώς είναι το "κανονικό" οστεολογικά, αυτό το οποίο "πρέπει" να έχει ο κάθε άνθρωπος με βάση την οστεϊκή κατασκευή του είδους μας.

Υπάρχει ολόκληρο κίνημα μάλιστα στις ιατρικές κοινότητες παγκοσμίως, να καταργηθεί ο όρος "Αιγυπτιακό" καθώς είναι το ορθό επιστημονικά. Δεν υπάρχει όμως καμμιά αμφισβήτηση για τον όρο "Ελληνικό", παρά μόνο η σιωπηρή αντικατάστασή του από τον όρο Morton's toe και τον χαρακτηρισμό του ως οστεϊκή δυσμορφία.

Ποιά είναι όμως η διαφορά με τα άλλα είδη εκτός από το μέγεθος των μεταταρσίων οστών;;;

Το Ελληνικό Πόδι είναι κληρονομικό!

Απίστευτο!!! Αν ήταν μόνο αυτό, πιθανώς όχι.

Το απίστευτο είναι ότι η "δυσμορφία" του Ελληνικού Ποδιού συνδέεται γονιδιακά με Έλληνες.

Ουπς!!! Μισό λεπτό!!!

Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει μεγαλύτερο δεύτερο δάχτυλο στο πόδι του, έχει απαραίτητα Ελληνικά γονίδια;;;

ΝΑΙ!!!

Και αυτό ΕΙΝΑΙ απίστευτο και είναι πιθανόν το στοιχείο το οποίο γίνεται προσπάθεια να "ξεχαστεί", μετατρέποντας το γενετικό αυτό χαρακτηριστικό σε οστεϊκή δυσμορφία.


Στη γλυπτική, υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις για την γνώση της ύπαρξης του χαρακτηριστικού αυτού στους Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια.

ΟΛΑ τα αγάλματα της Ελληνικής αρχαιότητας τα οποία απεικονίζουν φιγούρες Ελλήνων, φέρουν αυτό το χαρακτηριστικό, καθαρά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το απεικόνιζαν στα έργα τους. Γνώριζαν την διαφορετικότητα τους και το έδειχναν. Αργότερα οι Ρωμαίοι, οι οποίοι δεν είχαν δική τους γλυπτική υποδομή και παιδεία, αντέγραψαν τα Ελληνικά έργα και μαζί και το Ελληνικό Πόδι μεταφέροντάς το στην τέχνη τους, αλλά ταυτόχρονα, μη γνωρίζοντας τη λεπτομέρεια αυτή, το διέσωσαν και για τις επόμενες γενιές καθώς είναι γνωστό ότι ένα τεράστιο ποσοστό αυθεντικών Ελληνικών έργων καταστράφηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εσείς βγάζετε μια ωραία φωτογραφία άλλα από πίσω σας δεν ξέρετε τι συμβαίνει...




Οι πρωταγωνιστές ποζάρουν όλο χάρη στο φακό άλλα δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει στο background της φωτογραφίας. Θα το κατάλαβαν σίγουρα όταν πήραν τη φωτογραφία στα χέρια τους... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο «χρυσός» πίθηκος που μοιάζει με λιοντάρι..!


Ανήκει στην οικογένεια Callitrichidae και είναι γνωστή με την κοινή ονομασία «Χρυσό Λιοντάρι» (σ.σ. Gold Lion). Ο σπάνιος πίθηκος του Ατλαντικού οφείλει την ονομασία του στη χρυσή χαίτη αλλά και στις εκφράσεις του προσώπου του που προσομοιάζουν με αυτές ενός λιονταριού.

Πιστεύεται, μάλιστα, ότι το χρώμα των τριχών οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο αλλά και στα καροτενοειδή της διατροφής του. Πρόκειται για ένα είδος υπό εξαφάνιση που ζει κυρίως στις ακτές του Ατλαντικού, ενώ μόλις 1.500 άτομα υπάρχουν κατά μήκος της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

perierga.gr - Ο
Επιπλέον, 500 τέτοιοι πίθηκοι ζουν σε αιχμαλωσία σε διάφορους ζωολογικούς κήπους ανά τον κόσμο, γεγονός που καθιστά το εν λόγω είδος ιδιαίτερα σπάνιο. Το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 600 γραμμάρια και το ύψος τους τα 26 εκατοστά, ενώ τα αρσενικά είναι λίγο μεγαλύτερα.
perierga.gr - Ο
Το φωτεινό χρώμα του τριχώματος καθιστά τα ζώα αυτά αρκετά ευάλωτα στους εχθρούς τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κατ’ όψιν ομοιότητα με το λιοντάρι καθόλου δεν βοηθάει στη σωτηρία τους!
perierga.gr - Ο
perierga.gr - Ο
perierga.gr - Ο
perierga.gr - Ο
perierga.gr - Ο
perierga.gr - Ο
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πως να αδυνατίσεις ψεύτικα μέσα σε 5 ώρες. Δείτε πως μας κοροιδεύουν

Όλοι θα έχετε δει τις περίφημες φωτογραφίες «πριν» και «μετά» των προγραμμάτων αδυνατίσματος.
 
Ένας blogger έρχεται να αποδείξει πόσο εύκολο είναι γι' αυτές τις εταιρείες ή τα περιοδικά να παρουσιάσουν εντυπωσιακές φωτογραφίες με εξπρές αδυνάτισμα.
Ο Furious Pete ανέβασε, λοιπόν, στην ιστοσελίδα του και στο YouTube ένα βίντεο όπου παρουσιάζει πώς μπορείτε να κάνετε κι εσείς εντυπωσιακές φωτογραφίες πριν – μετά μέσα σε 5 ώρες και να φαίνεστε αδυνατισμένοι.
Ξεκινώντας από τη φωτογραφία «μετά» προτείνει να πάτε στο γυμναστήριο και να κάνετε ασκήσεις που θα διογκώσουν τους μύες σας και στη συνέχεια να κάνετε σολάριουμ.
Λίγο λάδι και λίγο photoshop θα τελειοποιήσουν τη φωτογραφία σας.
Μετά έρχεται η σειρά της φωτογραφίας «πριν». Καθίστε αναπαυτικά, φάτε πατατάκια, πιείτε αναψυκτικά και σοκολατούχο γάλα και στη συνέχεια φωτογραφηθείτε χωρίς να σφίγγετε το σώμα σας.
Δείτε τα αποτελέσματα:

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μειώστε το ενοίκιό σας

Στο κυνήγι φθηνότερου ενοικίου έχουν «βγει» τον τελευταίο καιρό οι ενοικιαστές σπιτιών, αλλά και καταστημάτων. Μειώσεις μισθών, ανεργία και φόροι έχουν κάνει όσους νοικιάζουν σπίτι να αναζητούν την πλέον οικονομική λύση. Από την άλλη οι επιχειρηματίες με τον τζίρο να παρουσιάζει μεγάλη μείωση, βλέπουν ότι δεν… βγαίνουν να συντηρούν έναν πολύ ακριβό επαγγελματικό χώρο.

Έτσι, τα ενοίκια για κατοικίες αλλά και για επαγγελματική στέγη παρουσιάζονται μειωμένα από 15% έως 25%, ενώ σε ορισμένες άλλες φθάνουν ακόμη και το 50%. Το δρόμο για τις μειώσεις ανοίγουν επίσης δικαστικές αποφάσεις, αλλά και 26 επιτροπές που λειτουργούν στις Περιφέρειες, στο πλαίσιο του νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, όπου ιδιοκτήτες και ενοικιαστές μπορούν να προσφύγουν για εξωδικαστική σύμβαση.

Οι επιτροπές αυτές αποτελούνται από εκπρόσωπους ιδιοκτητών και μισθωτών και έναν δικαστικό ως πρόεδρο επιδιώκουν το φιλικό διακανονισμό, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στην περίπτωση που δεν τα βρίσκουν τότε οι επιτροπές συντάσσουν πρακτικό το οποίο είναι εκτελεστό και χρησιμοποιείται στα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, 200.000 έμποροι που νοικιάζουν καταστήματα έχουν πετύχει ήδη μειωμένες τιμές, αλλά λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης ζητούν και άλλες. Συνηθισμένο φαινόμενο είναι επίσης να μετακομίζουν σε άλλα καταστήματα.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Απίστευτο αυτογκολ!

"Μιλάμε τους κρέμασε όλους" Γκόλ-γκόλ-γκόλ γκόλ..!!!!!

Καμιά φορά, οι αμυντικοί σκοράρουν καλύτερα και απο τους επιθετικούς.. Στην λάθος εστία βέβαια! Δείτε ένα γεμάτο φαντασία αυτογκόλ..











Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έκκληση στον Κάμερον για επιστροφή των Γλυπτών

Σε ανανέωση του αιτήματος για την άμεση και άνευ όρων επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα προβαίνει η Διεθνής Επιτροπή Δράσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ανοιχτή επιστολή της προς το Βρετανό πρωθυπουργό  Ντέιβιντ Κάμερον. Την επιστολή υπογράφει ο Αλέξης Μανθεάκης, πρόεδρος της επιτροπής με έδρα τη Νέα Ζηλανδία. Ο κ. Μανθεάκης ζητά από τον κ. Κάμερον να νομοθετήσει υπέρ της επιστροφής των γλυπτών, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση «μικρό βήμα για τη Βρετανία, αλλά πολύ σημαντικό για την Ελλάδα». Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση και όχι το Μουσείο είναι αρμόδια για τη λήψη απόφασης επιστροφής των γλυπτών. Μια τέτοια απόφαση θα ήταν ένας «καλός τρόπος» για να ευχαριστήσει η Βρετανία την Ελλάδα για τη στήριξη κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσθέτει ο κ. Μανθεάκης.

Η επιστολή επισημαίνει ότι όσο πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου εντείνεται διεθνώς η δυσαρέσκεια με την απροθυμία της Βρετανίας να επιστρέψει τα γλυπτά στην πατρογονική τους εστία. Τονίζεται ότι η ιδέα της επιστροφής είναι ευρέως αποδεκτή ως ένας πολιτιστικά και ακαδημαϊκά ευγενής σκοπός που αφορά προστατευόμενο από την UNESCO αρχαιολογικό μνημείο. Η παραμονή των γλυπτών στο Λονδίνο χαρακτηρίζεται ως κατάλοιπο της βρετανικής αποικιοκρατικής πολιτικής της βικτωριανής εποχής, μία «πολιτιστική και ηθική παραφωνία».

Η επιστολή τονίζει πρόσφατο άρθρο υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του διάσημου Βρετανού ηθοποιού Στίβεν Φράι στο οποίο προτείνει την ανακοίνωση επανένωσης των γλυπτών κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ως μία μεγαλοπρεπή χειρονομία «φιλίας, εξιλέωσης και πίστης στο μέλλον για την κοιτίδα της δημοκρατίας».

Οι αντίστοιχες επιτροπές διεκδίκησης της επανένωσης των γλυπτών Παρθενώνα θα πραγματοποιήσουν συνέδριο στο Λονδίνο τον Ιούνιο, σε μια προσπάθεια συντονισμού των δράσεών τους.

skai
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η παχυσαρκία «ανοίγει την πόρτα» στον καρκίνο των νεφρών



Η παχυσαρκία είναι υπαίτια για τον υπερδιπλασιασμό των νοσούντων από καρκίνο των νεφρών στη Βρετανία κατά τα τελευταία... 35 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της αγγλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Cancer Research UK. Σύμφωνα με τους μελετητές της οργάνωσης, που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους ογκολόγους του Ηνωμένου Βασιλείου, η αιτιώδης σύνδεση μεταξύ παχυσαρκίας και καρκίνου είναι ότι οι οργανισμοί υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων υπερπαράγουν κάποιες ορμόνες που συμβάλλουν στην αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης ποικίλων καρκίνων, ανάμεσά τους και του νεφρού.

Σύμφωνα με μελέτες που διενεργήθηκαν μεταξύ του 1966 και του 1998 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας Ιατρικής και Κοινωνίας, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του νεφρού αυξάνεται κατά 7% για κάθε βαθμό του δείκτη μάζας σώματος (BMI) που υπερβαίνει το μέγιστο κανονικό (25). Αυτό συνεπάγεται αύξηση πιθανότητας πάθησης μέχρι και 35% για υπέρβαρους (>25-30) και μέχρι 70% για παχύσαρκους ανήκουν στον 1ο βαθμό παχυσαρκίας (>30-35).

Ενδεικτικό του κινδύνου που απορρέει από την παχυσαρκία, είναι ότι, κατά μέσο όρο, οι σημερινοί καπνιστές έχουν αυξημένη πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του νεφρού κατά 50%.

Σύμφωνα με την Cancer Research UK, η πρόληψη του καρκίνου του νεφρού είναι δυσκολότερη διότι λιγοστοί άνθρωποι γνωρίζουν τον κίνδυνο που προκαλεί το υπερβάλλον βάρος ή η παχυσαρκία.

Σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου διαγνωστεί νωρίς, είναι συχνά αντιμετωπίσιμος με εγχείρηση, Η Cancer Research UK μάλιστα εφιστά την προσοχή όλων μας, καθώς μέχρι και μικροποσότητες αίματος στα ούρα, που είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα, πρέπει να μας ανησυχήσει.

Η παχυσαρκία αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ανθρώπινη υγεία στον ανεπτυγμένο κόσμο. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, το 2008, πάνω από το 50% του πληθυσμού ευρωπαϊκών χωρών μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήταν υπέρβαρο, ενώ το 23% των γυναικών και 20% των ανδρών ήταν παχύσαρκοι.

Η Ελλάδα μάλιστα, καταγράφει «εντυπωσιακές» επιδόσεις στο πεδίο της παιδικής παχυσαρκίας. Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία του σχετικού προγράμματος COSI, το 2010 το 23% των ελληνόπουλων μεταξύ 7-8 ετών ήταν υπέρβαρο, με το 14% να είναι παχύσαρκο. Χειρότερα ήταν τα στατιστικά για παιδία 9-10 ετών, όπου 29% ήταν υπέρβαρα και 13% παχύσαρκα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μίλτος Πασχαλίδης: «Δεν θα συνεργαζόμουν με την Άννα Βίσση»

O Μίλτος Πασχαλίδης μιλάει για όλα στο περιοδικό "ΕΓΩ". Δηλώνει μεταξύ άλλων πως δεν θα συνεργαζόταν με την Άννα Βίσση. «όχι γιατί θεωρώ ότι δεν είναι καλή τραγουδίστρια, αλλά γιατί το ρεπερτόριο που τραγουδάει μου είναι από αδιάφορο μέχρι απεχθές. Οπότε, τι θα λέγαμε μαζί; Τα τραγούδια μας δεν... κάνουν παρέα, άρα δεν μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Έχουμε χάσμα αισθητικής. Σαφέστατα θα έλεγα “όχι”».
Για τον γνωστό τραγουδοποιό, ο Πασχάλης Τερζής ως τραγουδιστής ανήκει σε άλλη κατηγορία και ενδεχομένως να συνεργαζόταν μαζί του: «Ο Τερζής είναι άλλη κατηγορία, κατά τη γνώμη μου. Τον Τερζή τον έχω δει επανειλημμένως, και όταν έπαιζε με τον Μητροπάνο. Δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Είναι ένας σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής. Δεν είναι το ίδιο. Με τον Τερζή θα τραγουδούσα, αν μου το ζητούσε».
Τέλος, όσον αφορά στο διαγωνισμό της Eurovision, αναφέρει: «Δε με αφορά η Eurovision. Είναι μια βλακεία, είναι σαχλαμάρα. Αυτό ήταν πάντα. Απλώς, κάποια στιγμή, κάποιοι έκαναν χάζι με αυτό. Τώρα ούτε χάζι δεν κάνεις. Όχι, δεν θα πήγαινα στη Eurovision».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ: Αλυσιδωτές μειώσεις μισθών - συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σημείωσε πως την επόμενη τριετία θα διατεθούν 41 δισ. ευρώ για τη στήριξη των ασφαλιστικών φορέων. Θα εξεταστεί και η δημιουργία «ταμείου» για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος

 
Σε 3.500 μικρές επιχειρήσεις έχουν υπογραφεί ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 21% κατά μέσον όρο, ενώ ειδικοί εκτιμούν πως σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η τάση στην ελληνική αγορά εργασίας, από το 2010 μέχρι και το τέλος της φετινής χρονιάς οι μισθοί θα έχουν μειωθεί κατά 30%

Νέες μειώσεις στις συντάξεις θα φέρει η οικονομική κρίση, καθώς η περικοπή μισθών επηρεάζει άμεσα τα έσοδα των Ταμείων. Το ασφαλιστικό σύστημα θυμίζει «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί και τον Ιούνιο -με την έλευση της τρόικας- αναμένεται η λήψη και νέων επώδυνων μέτρων.
Για δραματική μείωση των συντάξεων, σε περίπτωση που συνεχιστεί την επόμενη τριετία η ύφεση, κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
 
ΕΘΝΟΣ, 2/4/2012
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Sky Park Marina Bay Sands: Ένα θαύμα του κόσμου στη Σιγκαπούρη!

Sky Park Marina Bay Sands: Ενα θαυμα του κοσμου στη Σιγκαπουρη!
xr1.jpeg
Εδώ είναι το ακριβότερο στον κόσμο του καζίνο,μπαρ, εστιατόρια, τη μεγαλύτερη εξωτερική πισίνα, 150 μέτρα μήκος και ακόμη και τοΜουσείο Μοντέρνας Τέχνης.
xr3.jpeg
xr4.jpeg
xr6.jpeg
xri7.jpeg
xr8.jpeg
xr9.jpeg
xr10.jpeg
xr11.jpeg
xr12.jpeg
xr13.jpeg
xr14.jpeg
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Θεσσαλονίκη: Το φορτηγό που μπήκε από τη Βουλγαρία ήταν... ένοχο!


Ο οδηγός του, όταν είδε τους αστυνομικούς τράβηξε χειρόφρενο και το έβαλε στα πόδια...

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε φορτηγό από τη Βουλγαρία, ανακάλυψαν αστυνομικοί, στο Δερβένι Θεσσαλονίκης.

Το παράνομο φορτίο είχε προορισμό τη χώρα μας, ενώ ο οδηγός του φορτηγού αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του φορτηγού 20.500 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού.

Oι έρευνες για τη σύλληψη του οδηγού συνεχίζονται...

newsit
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η κρίση χτυπάει τις πανελλαδικές

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 110.851 υποψήφιοι -μαθητές και απόφοιτοι- αριθμός εμφανώς μειωμένος σε σχέση με πέρυσι που οι υποψήφιοι ήταν 116.542.








Αναλυτικότερα:
1. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ υπέβαλαν αίτηση 87.820 υποψήφιοι ενώ πέρυσι 92.750.
2. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄ υπέβαλαν αίτηση 613 υποψήφιοι ενώ πέρυσι 649.
3. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ-Ομάδα Α΄ υπέβαλαν αίτηση 22.418 υποψήφιοι ενώ πέρυσι 23.143.
Υπενθυμίζεται, ότι χωρίς νέα συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, μετά τη λήξη των εξετάσεων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄ κατά τα έτη 2010 ή 2011 και επιθυμούν να ζητήσουν εισαγωγή για το 10% των θέσεων. 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποια παρουσιάστρια έριξε "μαύρη πέτρα" πίσω της; Έφυγε μόνιμα στο Λος Άντζελες!


Μία από τις πιο δημοφιλείς παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, με μεγάλη εμπειρία στην παρουσίαση των ειδήσεων, απόφάσισε από τον περασμένο Ιανουάριο να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της και να φύγει μόνιμα για Λος Άντζελες...
Η καταξιωμένη δημοσιογράφος φροντίζει ωστόσο να μας στέλνει φωτογραφίες της μέσω facebook, όπου φαίνεται και πόσο καλά περνάει. Μήπως τελικά η Γιώτα Μιχαλοπούλου έκανε την κατάλληλη κίνηση την κατάλληλη στιγμή;
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Με αφορμή τον εορτασμό, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου οργανώνει εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους του. Τα παιδιά έχουν μια ωραία αφορμή ώστε να μάθουν περισσότερα για το βιβλίο, να γνωρίσουν συγγραφείς και εικονογράφους, να παρακολουθήσουν θεατρικά και μουσικά δρώμενα, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια αλλά και εικαστικά εργαστήρια.

2012
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα ( International Board on Books for Young People- IBBY) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.
Το 2012 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα του Μεξικού. Το μήνυμα το έγραψε ο πολυβραβευμένος Μεξικανός συγγραφέας FranciscoHinojosa, που γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1954 και είναι ένας από τους πολυγραφότερους και πιο επιτυχημένους συγγραφείς βιβλίων για παιδιά. Έχει γράψει 40 βιβλία (ποιήματα, διηγήματα, ταξιδιωτικά, δοκίμια και βιβλία για παιδιά και νέους), από τα οποία τα πιο γνωστά είναι το ιστορικό μυθιστόρημα A golpe de calcetin( Με τα πόδια), La peor senora del mundo( Η χειρότερη κυρία του κόσμου) και Anibal y Melquiades(Αννίβας και Μελχιάδης). Στα έργα του επικρατεί το χιούμορ και η φαντασία.
Την αφίσα τη φιλοτέχνησε ο Μεξικανός εικονογράφος JuanGedovius, που γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού και δηλώνει ότι είναι επίσης αφηγητής, «αδιόρθωτη κουκουβάγια» και «ψαράς θαλάσσιων δράκων». Έχουν δημοσιευτεί περισσότερα από 60 έργα του, έχει τιμηθεί με δέκα διεθνή βραβεία και έχει συμμετάσχει σε πολλές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις. Στα βιβλία του περιλαμβάνονται τα : Trucas (Τρούκας), Ribit (Ρίμπιτ), και Morado al cubo (Ο μωβ κύβος).
Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.
Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της IBBY\Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά και παρότρυνε τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία τους να συμβάλλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά με χορηγό τις Εκδόσεις Πατάκη και διανέμεται με τη φροντίδα τους. 

 Ένα βιβλίο! Ένα βιβλίο! 
Ένα βιβλίο που μαγεύει, όνειρα στο νου φυτεύει 
Και στο ταξίδι της ζωής, πιστά μας συντροφεύει!
  Ευγένιος Τριβιζάς
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην ΓλυφάδαΑστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν ύποπτο
όχημα και δέxθηκαν πυρά πιθανότατα απο καλάσνικοφ.
Το συμβάν διαδραματίστηκε στις 12.30 όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο κοντά σε υποκατάστημα τράπεζας, στη συμβολή των οδών Ιλίου και Μαυρογένους, στη Γλυφάδα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει αλλά εκείνος πάτησε γκάζι. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα και στην οδό Προμηθέως ένας απο τους επιβαίνοντες πυροβόλησε 4-5 φορές εναντίον τους, πιθανότατα με καλάσνικοφ.
Απο τους πυροβολισμούς ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γερμανία: «Δεν τίθεται πλέον θέμα πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα»!



Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με αποκλειστική δήλωση προς το «ΑΜΠΕ». Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία «αναγνωρίζει την ευθύνη» της για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, για την Γερμανία «το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα», 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες «ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη» συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.


Διαβάστε το ακριβές κείμενο της δήλωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το «ΑΜΠΕ»:



«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας. Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της. Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »