Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ποιοί θα λάβουν εκλογικό επίδομα – Μεγάλωσε ο κατάλογος

Το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστεί με ΚΥΑ ενώ θα υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και φορολογία εισοδήματος

Μεγαλώνει ο κατάλογος όσων υπαλλήλων θα λάβουν εκλογικό επίδομα.

Σύμφωνα με νέα τροποποίηση του υπουργού Εσωτερικών, στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στους δημόσιους υπαλλήλους που θα λάβουν του το επίδομα εντάσσονται πλέον και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του ΕΤΑΑ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί πως...

...στη ρύθμιση εντάσσονται και οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, των περιφερειών και των δήμων.

Το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστεί με ΚΥΑ ενώ θα υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και φορολογία εισοδήματος. Η ίδια υπουργική απόφαση θα ορίζει και τον αριθμό των υπαλλήλων και λειτουργών που απασχολούνται κάθε φορά.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πάνω από 7.000 οι άνεργοι ναυτικοί

  • 0
     



 Πάνω από 7.000 οι άνεργοι ναυτικοί
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πληρώματα σε πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας που έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ενώ στο νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την άρση του καμποτάζ, ήδη πολλές εταιρείες με πλοία που πραγματοποιούν μονοήμερες κρουαζιέρες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν πληρώματα με αλλοδαπούς».
Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, αναφερόμενος στη 48ωρη απεργία για τη Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη.
Ο κ.Χαλάς τονίζει ότι το πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών είναι πλέον εκρηκτικό, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχουν πουληθεί πέντε πλοία της ακτοπλοϊας, με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Προσθέτει ότι το επόμενο βήμα, πολύ πιθανό, μετά την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα να είναι και η απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, το 2011 οι άνεργοι ναυτικοί έφθαναν τις 3.500, ωστόσο, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές, ο αριθμός αυτός φθάνει σήμερα τους 7.500.
Πάντως η απόφαση της ΠΝΟ για την απεργιακή κινητοποίηση αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να περάσουν τις γιορτές σε κάποιο νησί.
Οι επιβάτες που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε κάποιο νησί με άλλο μέσο τις δύο ημέρες της απεργίας, θα πρέπει να απορροφηθούν Μ.Πέμπτη και Μ.Παρασκευή με τα κανονικά δρομολόγια, ενώ ήδη η πληρότητα στα πλοία τις δύο αυτές ημέρες αγγίζει το 80%, τονίζουν στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών.
Από την πλευρά του το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ανακοίνωσε χθες ότι θα καλέσει εκ νέου σε διάλογο την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για την προαναγγελθείσα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Εβδομάδα.
«Τα αιτήματα των ναυτεργατών, έχουν συζητηθεί διεξοδικά με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πριν από 15 ημέρες, ενώ έχουν δοθεί και γραπτές και τεκμηριωμένες απαντήσεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται λόγος για δοκιμασία των πολιτών, του τουρισμού και της αγοράς, από την απεργία των ναυτικών την εβδομάδα του Πάσχα.
Η ΠΝΟ κήρυξε 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη 10/04 και Μεγάλη Τετάρτη 11/04 ζητώντας την απόσυρση δύο διατάξεων νομοσχεδίων που αφορούν την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, αλλά και την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου, στον ΕΟΠΥΥ. Ζητά επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Βάφουν τα κοτοπουλάκια χρωματιστά!

  • 0
     



 Βάφουν τα κοτοπουλάκια χρωματιστά!
 
Την οργή των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων έχει προκαλέσει η νέα «μόδα» μικρά κοτόπουλα να χρωματίζονται! Τα άτυχα πουλιά «βάφονται» είτε με χρωστικές ουσίες που εγχέονται στο αυγό είτε με χρωματιστά σπρέι με τα οποία ψεκάζονται μόλις βγουν από το αυγό. Λίγες εβδομάδες αργότερα, καθώς τα πουλιά ρίχνουν τα πρώτα τους φτερά, το χρώμα φεύγει.
 Βάφουν τα κοτοπουλάκια χρωματιστά!
Σε περίπου τις μισές από τις ΗΠΑ η πρακτική αυτή έχει ήδη απαγορευτεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εξαιρέσεις όπως η Φλόριντα που πρόσφατα κατάργησε νόμο 45 ετών που απαγόρευε το χρωματισμό ζώων.  
 Βάφουν τα κοτοπουλάκια χρωματιστά!
Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων λένε πως η πρακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα ζώα να στρεσάρονται, να πωλούνται σε πολύ μικρή ηλικία και τελικά ο κόσμος να τα πετά σαν σκουπίδια. 
Πτηνοτρόφος που μίλησε στους «New York Times» παραδέχτηκε πως η βαφή των κοτόπουλων γίνεται για έξτρα κέρδος αλλά υποστήριξε πως τα ίδια δεν βλάπτονται. «Τα πουλιά ψεκάζονται με ένα πολύ καλό σπρέι κι αυτό γίνεται πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε θάλαμο εκκόλαψης και στεγνώνουν πολύ γρήγορα, δεν τα βλάπτει καθόλου», είπε…
 Βάφουν τα κοτοπουλάκια χρωματιστά!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

K. Στικούδη: Αναστάτωσε το αεροδρόμιο της Λάρνακας! Αποκαλυπτικές φωτογραφίες...

Ήταν που ήταν μεγάλος ο πανικός και μόνο στη θέα της σέξι Κατερίνας, ήρθε κι αυτό το θερμό επεισόδιο για να κάνει ακόμη πιο μεγάλη την... αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας! Όλα ξεκίνησαν όταν η Στικούδη αρνήθηκε στον έλεγχο να βγάλει τις μπότες της...
Οι αστυνομικοί υπέδειξαν στην τραγουδίστρια να τις βγάλει καθώς τα μεταλλικά αντικείμενα πάνω τους ήταν αυτά που «χτυπούσαν στο μηχάνημα». Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα showbiz η Κατερίνα Στικούδη αρνήθηκε να βγάλει τις μπότες της και να πατήσει στο πάτωμα προκειμένου να περάσει ξυπόλυτη από το μηχάνημα, οι αστυνομικοί όμως της διευκρίνισαν ότι αν δεν το κάνει δεν πρόκειται να ταξιδέψει για την Αθήνα.
Παρά την ενόχλησή της η νεαρή τραγουδίστρια έβγαλε τις μπότες, πέρασε από το μηχάνημα και ταξίδεψε για την Αθήνα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Δεν μπορώ να βγω στους δρόμους γιατί είμαι βολεμένος»

«Όπως κι εγώ, δεν είμαστε όπως ήμασταν τότε, επαναστάτες μέσα στους δρόμους. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να μιλήσεις. Εγώ λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να βγω κάθε ημέρα στους δρόμους να έχω ενεργή συμμετοχή σε αυτή την αγωνιστικότητα και το πράγμα που συμβαίνει» δηλώνει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. «Δεν μπορώ να το κάνω. Γιατί είμαι βολεμένος, έχω τακτοποιήσει τη ζωή μου, για πολλούς και διάφορους λόγους. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν ζηλεύω αυτούς που το κάνουν. Δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν μπορώ να ταυτιστώ με αυτά τα παιδιά, γιατί θα μου πούνε «τι κάνεις ρε μ@λ@κα εσύ εδώ, πλάκα μας κάνεις; Βγαίνεις και το παίζεις επαναστάτης κονομημένος;». Μου έχουν πει καν δυο. Μην πάει ο νους σου ότι έχω κάνει τίποτα εκατομμύρια, αλλά εν πάσει περιπτώσει ξέρω ότι έχω τη φωλιά μου λερωμένη, κατά κάποιον τρόπο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνω απαθής, να βοηθήσω, ή να πω αυτό που θέλω» συμπλήρωσε στη «Real» ο τραγουδοποιός.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γερμανία: Αυξάνει 6,3% τους μισθούς στο δημόσιο


Σημαντική αύξηση στους μισθούς του δημοσίου κατάφερε να πετύχει το γερμανικό συνδικάτο Verdi μετά τις διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στο δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, τα συνδικάτα ζητούσαν 6,5 % ή τουλάχιστον 200 ευρώ για τα περίπου 2 εκατομμύρια των εργαζόμενων στους δήμους και κοινότητες στη Γερμανία, 3,3 % σε μια διετία αντιπρότειναν οι εργοδότες και τελικά η συμφωνία «κλείδωσε» υπέρ των εργαζομένων στο 6,3 % σε μια διετία. Τα συνδικάτα απειλούσαν με μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ ήδη τις προηγούμενες εβδομάδες οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε προειδοποιητικές απεργίες, προκαλώντας τεράστια προβλήματα, κυρίως στις συγκοινωνίες.
Για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια το συνδικάτο Verdi κατάφερε να πετύχει μια ουσιαστική αύξηση των μισθών στο δημόσιο. Οι αυξήσεις των συλλογικών συμβάσεων που είχαν επιτευχθεί το προηγούμενο διάστημα, κινούνταν στην καλύτερη περίπτωση στα επίπεδα του πληθωρισμού.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 2006. Μετά από 16 εβδομάδες απεργιών που είχαν ταλαιπωρήσει ολόκληρη τη χώρα, τα αποτελέσματα της συλλογικής σύμβασης που επιτεύχθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, μια σχεδόν αμελητέα αύξηση των μισθού, η καθιέρωση νέων κατώτερων μισθών, η μείωση του επιδόματος υπερωριών και η δυνατότητα της αύξησης του ωραρίου εργασίας στις έως και 40 ώρες.
Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά: η Γερμανία διανύει μια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης και τα έσοδα του κράτους έχουν αυξηθεί. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι η αύξηση των μισθών θα διέφερε αισθητά από τις αυξήσεις της περασμένης δεκαετίας, που στην ουσία σήμαιναν είτε τη διατήρηση είτε τη μείωση του πραγματικού εισοδήματος.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Από τι δοκιμασίες πέρασε η "Οικογένεια της συμφοράς" τη μέλλουσα "νύφη";

Η 24χρονη Μαρία ετοιμάστηκε για να γνωρίσει την οικογένεια του αγαπημένου της Λάμπρου...
Στάθηκε όμως απροετοίμαστη σε όσα πρόκειται να αντιμετωπίσει σ’ αυτήν τη γνωριμία. Ο πατέρας του Λάμπρου, ο Γιώργος, βλέπει με καχυποψία κάθε γυναίκα.

Η Τζίνα, η σύντροφος του πατέρα, παίζει σε διπλό ταμπλό μπροστά στα μάτια της έκπληκτης Μαρίας! Η Αλίκη, η κόρη της Τζίνας έχει βάλει μπρος να γίνει στιχουργός και του αδελφού της του Θανάση του κάνει κλικ ο φωτογραφικός φακός.


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ε. Μενεγάκη: Το απίστευτο σαρδάμ της στον αέρα της εκπομπής! (video)

Ένα απίστευτο σαρδάμ έκανε η Ελένη Μενεγάκη στη χθεσινή της εκπομπή και το βίντεο αυτό θα παίζεται για καιρό από τις σατιρικές εκπομπές. Η παρουσιάστρια μόλις κατάλαβε τι είπε ξέσπασε σε γέλια. Η Ελένη μπέρδεψε το δελτίο με το...






Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Θρίλερ με τη συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision - Γιατί κινδυνεύει να μείνει εκτός;

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στον κόσμο της Γιουροβίζiον γενικότερα τις τελευταίες ώρες, με την είδηση που έσκασε σαν βόμβα και θέλει την Ηδη Αδάμου να μένει εκτός Γιουροβίζιον !
Την ώρα που το «La La Love» κάνει θραύση και θεωρείται από τα καλύτερα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού, ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ δεν έχει ακόμα εγκριθεί, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι της κυπριακής κρατικής TV να είναι απλήρωτοι και να κάνουν στάσεις εργασίας, ενώ τα κονδύλια για την συμμετοχή στην Eurovision δεν έχουν πάρει το «ok».

«Το ΡΙΚ είναι το δεύτερό μου σπίτι για πάνω από 30 χρόνια. Κουράστηκα να νιώθω όμηρος πολιτικών και άλλων παιχνιδιών και συμφερόντων. Ζητάμε να μας δώσουν τα εργαλεία να κάνουμε τη δουλειά μας. Πόσο παράλογο είναι αυτό; Δεχόμαστε οποιοδήποτε έλεγχο απ’ οποιονδήποτε! Αν δεν εγκριθούν τα σχετικά κονδύλια φοβάμαι πως, μεταξύ άλλων, θα ακυρώσουμε τη συμμετοχή μας στη Eurovision», δήλωσε η υπεύθυνη της Κύπρου για τον διαγωνισμό, Εύη Παπαμιχαήλ.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Θα βλέπουν πίσω από τους τοίχους

  • 2
     



 Θα βλέπουν πίσω από τους τοίχους
Αμερικάνοι ερευνητές αξιοποιούν τα ασύρματα ραδιοσήματα (Wi-Fi) για να παίρνουν μια ιδέα για το τι υπάρχει πίσω από έναν τοίχο.
Προς το παρόν μπορούν να αντιληφθούν αν κινούνται άνθρωποι πίσω από τον τοίχο, αλλά φιλοδοξούν στο μέλλον να έχουν μια καθαρή εικόνα. Η νέα τεχνική μετρά τις ραδιο…
– παρεμβολές που παρατηρούνται ανάμεσα στους κόμβους του ασύρματου δικτύου και οι μεταβολές αυτές στέλνονται σε κομπιούτερ το οποίο δημιουργεί μια εικόνα.
Όταν η τεχνολογία βελτιωθεί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης δημιουργώντας ένα ασύρματο δίκτυο στον τόπο καταστροφής διευκολύνοντας τον εντοπισμό εγκλωβισμένων θυμάτων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα βήματα για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες

Δείτε αναλυτικά την πλήρη Εγκύκλιο ΕΔΩ
Διευκρινίσεις και οδηγίες για την επιστροφή του ΦΠΑ σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος –αφού, βεβαίως, η σχετική απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως- παρέχει το υπουργείο Οικονομικών σε εγκύκλιο που εξέδωσε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εν λόγω εγκύκλιο (ΠΟΛ.1084/30.3.2012), η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται:

-Είτε απευθείας από τον δικαιούχο αγρότη στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του. Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας από τον δικαιούχο αγρότη σε κάθε περίπτωση που το προς επιστροφή ποσό είναι ίσο ή μεγαλύτερο με 10.000 ευρώ.

-Είτε μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα της συνεταιριστικής οργάνωσης. Σε αυτή την περίπτωση υποβάλλονται συγχρόνως και τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία στις αρμόδιες ΔΟΥ.

-Ως νόμιμα φορολογικά στοιχεία γίνονται δεκτά και τα τιμολόγια αγοράς, στην περίπτωση που λόγω μη έγκαιρης προσαρμογής στον νέο τρόπο τιμολόγησης, από 1.6.2010, οι αγοραστές αγροτικών προϊόντων δεν έχουν εκδώσει το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του ΚΒΣ συνενωμένο στοιχείο «Δελτίο Αποστολής - Τιμολόγιο».

-Η επιστροφή ενεργείται εντός μηνός από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

-Αιτήσεις επιστροφής δεν γίνονται δεκτές εάν το αιτούμενο προς επιστροφή ποσό είναι μικρότερο των 20 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά την πλήρη Εγκύκλιο  ΥΠΟΙΚ για επιστροφή ΦΠΑ ΕΔΩ!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!

  • 0
     



 Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!
  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική πτήση του αυτοκινήτου-αεροπλάνου «Transition» που κατασκεύασε η αμερικανική εταιρία Terrafugia, φέρνοντας ένα όνειρο της επιστημονικής φαντασίας πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.
Το «τεστ-ντράιβ» (ή μάλλον το τεστ πτήσης) διήρκεσε οκτώ λεπτά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, και η εταιρεία, που έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από τις αμερικανικές αρχές, προσδοκά ότι το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά σε ένα χρόνο περίπου.
 Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!
 Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!
«Με το τεστ μας αποδείξαμε ότι είναι εφικτό αυτό που κάποτε θεωρείτο ένα αδιανόητο όνειρο» δήλωσε ο Καρλ Ντίτριχ, ιδρυτής της εταιρίας που εδρεύει στη Μασαχουσέτη.
Το αυτοκίνητο-αεροπλανάκι είναι διθέσιο και έχει πάρει πολλά στοιχεία από το «Fiat 500». Το πλάτος του είναι 2,3 μέτρα, δηλαδή όσο ενός αυτοκινήτου και έτσι χωρά σε ένα κανονικό γκαράζ, αλλά αυξάνεται στα οκτώ μέτρα όταν τα φτερά ανοίγουν. Τα φτερά διπλώνουν όταν δεν πετά και κυκλοφορεί στο δρόμο. Το ιπτάμενο όχημα χρειάζεται περίπου 750 μέτρα διάδρομο για να απογειωθεί.
 Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!
 Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!
Η αρχική τιμή πώλησης είναι γύρω στα 279.000 δολάρια (215.000 ευρώ) και ήδη έχουν γίνει 100 παραγγελίες από ενδιαφερόμενους αγοραστές. Το αυτοκίνητο-αεροπλάνο έχει ακτίνα δράσης 787 χλμ. Βέβαια, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι επίσης πιλότοι και να έχουν τουλάχιστον 20 ώρες πτήσης στο ενεργητικό τους.
 Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!
 Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!

 Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!
 Έτοιμο να «απογειωθεί» το αυτοκίνητο που πετάει!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δήλωναν αυθαίρετα που δεν υπήρχαν… για να μπορούν να χτίσουν μετά


  • 1
     



 Δήλωναν αυθαίρετα που δεν υπήρχαν… για να μπορούν να χτίσουν μετά
Ελληνική πονηριά δεν έχει όρια! Η προσπάθεια καταγραφής των αυθαιρέτων εκ μερους του κράτους αποκάλυψε το εξής απίστευτο: Κάποιοι δήλωναν αυθαίρετα που δεν υπήρχαν-δήθεν για να τα τακτοποιήσουν-έτσι ώστε στο μέλλον να έχουν κατοχυρώσει την έκταση και να μπορούν να χτίσουν!
Ο υπουργός Περιβάλλοντος,Γιώργος Παπακωνσταντίνου πάντως παρουσίασε τους πρώτους χάρτες με καταγεγραμμένα όλα τα δηλωμένα αυθαίρετα….
«Για πρώτη φορά έχουμε εικόνα για ένα νησί – αυτό το νησί τυχαίνει να είναι η Μύκονος. Σε χάρτη αποτυπώνονται τα δηλωμένα αυθαίρετα. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε πού σε ένα δάσος έχει χτιστεί αυθαίρετο και έτσι μπορούμε να πάμε και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια του νόμου, εφόσον μέσα στα δάση απαγορεύονται τα αυθαίρετα», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γίνει σύγκριση φωτογραφιών, πριν και μετά την εφαρμογή του νόμου 4014/2011 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Όπως δημοσιεύει τo planet-greece.blogspot.com, το υπουργείο ξεκίνησε τη σύγκριση των εικόνων από επιλεγμένες περιοχές (κυρίως νησιά όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος), όπου η συγκέντρωση αυθαιρέτων είναι μεγάλη. «Στόχος είναι η εικόνα όλης της χώρας, ακριβώς πριν από την εφαρμογή του νόμου, από δορυφορικές εικόνες, ώστε να τη συγκρίνουμε με τη σημερινή εικόνα και έτσι να ξέρουμε ποια νέα αυθαίρετα έχουν ανεγερθεί», τόνισε ο υπουργός.
Όπως επεσήμανε «στη Μύκονο, όπου έχουν γίνει έφοδοι της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, έχουμε σταματήσει την κατασκευή οικοδομών κι έχει εμπλακεί κι ο εισαγγελέας». Επιπλέον προειδοποίησε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου για να σταματήσει η ανέγερση αυθαιρέτων, ενώ στη συνέχεια οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν και σε κατεδαφίσεις.
«Είναι μια δύσκολη διαδικασία, αυτή των κατεδαφίσεων. Είναι μια διαδικασία, η οποία έχει πάρα πολλές νομικές και επιχειρησιακές δυσκολίες. Όμως, οι υπηρεσίες σε συνεργασία με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα προχωρήσουν με ένα πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει όλη την Ελλάδα», είπε. Και κατέληξε:« Οι χάρτες θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, και έτσι θα έχουμε εικόνα του μεγαλύτερου μέρους της Ελληνικής Επικράτειας».
Έως σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 300.000 φάκελοι για «τακτοποίηση» αυθαιρέτων. Για 38.429 από αυτούς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), τα έσοδα από την καταβολή του παραβόλου και του ειδικού προστίμου έχουν φθάσει τα 400.000.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οδηγίες ΕΦΕΤ για τις αγορές του Πάσχα

Συμβουλές για σωστή επιλογή φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων εν όψει του Πάσχα εξέδωσε ο ΕΦΕΤ
Τι πρέπει γενικά να προσέξετε...
- Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
- Αγοράστε κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη και μικρόβια.
- Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύεστε τρόφιμα.
- Εξετάζετε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων.

Τι πρέπει να προσέξετε στις αγορές σας όταν προμηθεύεστε αμνοερίφια, συκωταριές, έντερα και γενικότερα κρέας:

Σφραγίδες, επισήμανση
- Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») ή ερυθρό «allura» και ωοειδές σχήμα.

- Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας.

- Κάθε σφάγιο θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
- Τα σπλάχνα, το συκώτι, οι πνεύμονες, η καρδιά, οι νεφροί να μη φέρουν οζίδια και κύστεις.
- Αν επιλέξετε κατεψυγμένα, φροντίστε αυτά να μην έχουν αποψυχθεί.
- Αν αγοράσετε «εντεράκια» για το παραδοσιακό σας κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, αυτά δεν πρέπει να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στη σκόνη και τα έντομα. Φροντίστε να τα καθαρίσετε πολύ καλά.
- Αν προμηθευτείτε κατεψυγμένη συκωταριά, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος. Σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δεν πρέπει να προμηθεύονται αποψυγμένα εντόσθια.

Τι πρέπει να προσέξετε στις αγορές σας όταν προμηθεύεστε γαλακτοκομικά προϊόντα:
- Τα τυριά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα. Μην αγοράζετε ποτέ «φρέσκα τυριά» από παραγωγούς που τυροκομούν οι ίδιοι δίχως τις νόμιμες εγκρίσεις, διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και πιθανόν ΜΗ ΟΡΘΕΣ.
- Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν το σήμα αναγνώρισης (οβάλ σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, πάνω στη συσκευασία πρέπει να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, συσκευασίας και ανάλωσης.
- Η κοπή των τυριών σε φέτες θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη. Ζητήστε να σας επιδεικνύεται η επισήμανση της αρχικής συσκευασίας.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την προμήθεια αυγών:
- Όλα τα αυγά θα πρέπει να φέρουν πάνω στο κέλυφος με καθαρά γράμματα το διακριτικό αριθμό του παραγωγού. Οι προβλεπόμενες ενδείξεις (πέραν εκείνων που υπάρχουν στο κέλυφος του αυγού) περιλαμβάνουν:

1) τον κωδικό αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου
2) την κατηγορία ποιότητας και βάρους
3) την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 ημέρες μετά την ημερομηνία ωοτοκίας είναι το μέγιστο επιτρεπτό χρονικό διάστημα)

- Η νωπότητα και η καταλληλότητα του αυγού διαπιστώνεται από τον έλεγχο της ημερομηνίας λήξης και των ορθών ενδείξεων στη συσκευασία του, όπως η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης.
- Το χρώμα του κελύφους συνδέεται με τη φυλή της ωοπαραγωγού όρνιθας και δεν έχει σχέση με την ποιότητά του.
- Αποφεύγετε να αγοράζετε αυγά με ακάθαρτο, ραγισμένο ή μη φυσιολογικό κέλυφος.
- Αποφεύγετε να καταναλώνετε αυγά με κηλίδες αίματος ή με ασπράδι θρομβώδες, χρωματισμένο, ανακατεμένο με τον κρόκο και με δυσάρεστη οσμή.
- Για την καλή συντήρηση των αυγών που αγοράζετε, μην τα πλένετε, αλλά διατηρήστε τα σε δροσερό χώρο.
- Η νωπότητα του αυγού διαπιστώνεται από το μέγεθος του αεροθαλάμου του. Τα φρέσκα αυγά έχουν πολύ μικρό θάλαμο.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την προμήθεια αλλαντικών:
- Το περίβλημά τους πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό και να μην έχει προσβληθεί από μούχλα.
- Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση.
- Να μην είναι ταγγισμένα και να μην έχουν γλοιώδη υφή.
- Να διατηρούν το φυσιολογικό τους χρώμα.
- Να διατηρούνται στο ψυγείο, εκτός από τα αλλαντικά αέρος, πολλά από τα οποία όσο είναι ακέραια μπορούν να συντηρηθούν σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την προμήθεια σοκολατένιων αυγών:
- Για την αγορά σοκολατένιων αυγών, που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.
- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο τωνσοκολατένιων αυγών. Αν αυτά περιέχουν παιχνίδια μικρών διαστάσεων μπορεί να προκληθεί πνιγμός ή αυτοτραυματισμός σε παιδιά μικρής ηλικίας. Προσοχή πρέπει να δίνεται και στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (π.χ. σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας) και της ημερομηνίας ανάλωσης.

Τι ισχύει για τις βαφές των αυγών:
- Οι χρησιμοποιούμενες διακοσμητικές βαφές αυγών είναι οι επιτρεπόμενες από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. Για τη διακοσμητική χρώση των αυγών προτείνεται πρώτα η αργή θέρμανση («σε σιγανή φωτιά») και ο βρασμός των αυγών, ώστε να μην σπάσουν. Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, τα αυγά αφήνονται μέχρι η θερμοκρασία τους να πλησιάσει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και επιθεωρούνται για πιθανά σπασίματα. Προτείνεται να βάφονται μόνο όσα αυγά έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό και να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στις συσκευασίες βαφής αυγών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της, θα αναλάβουμε εμείς»

Στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη, τασσόμενος υπέρ περισσότερων ελέγχων στο χώρο του Σέγκεν, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, του Ντίσελντορφ, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ. Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Τα ανοιχτά σύνορα σημαίνουν πολλά για το αίσθημα του εμείς στην Ευρώπη, διότι σημαίνουν ελευθερία και ότι οι λαοί έρχονται πιο πιο κοντά. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνουμε πια βάρος στην ασφάλεια. Όταν χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν τα σύνορά τους, τότε εμείς θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους εντός του Σένγκεν».

Κατά την άποψη του Χριστιανοκοινωνιστή υπουργού τα ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα δεν θα πρέπει να είναι η πύλη από την οποία περνούν μεταναστευτικά κύματα.

Στο ζήτημα αυτό ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών συμφωνεί απόλυτα με τον Γάλλο ομόλογό του Κλοντ Γκεάν, ο οποίος ζητά την προσαρμογή της συνθήκης Σένγκεν στα νέα δεδομένα».

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αθηνά Ωνάση: Πουλάει το Σκορπιό για 500 εκατ. δολάρια!

Η πώληση του Σκορπιού απασχολεί εδώ και καρό τη χρυσή κληρονόμο, η οποία αυτή τη φορά, όπως όλα δείχνουν, έχει πάρει την οριστική της απόφαση. Το τελευταίο διάστημα οι διαχειριστές της περιουσίας της έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο μεταβίβασής του με αρκετούς πλούσιους επιχειρηματίες του εξωτερικού.
Πρώτος έδειξε ενδιαφέρον ο Γάλλος επιχειρηματίας Βενσάν Μπολορέ, στενός φίλος του πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ, αλλά και του Νικολά Σαρκοζί. Ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει επισκεφθεί το Σκορπιό και πριν από δύο χρόνια προσέγγισε την οικογένεια Ωνάση προκειμένου να του πουλήσουν το νησί, αλλά τελικά η νεαρή κληρονόμος αρνήθηκε.
Σημειώνεται πως ο Μπολορέ είναι από τους ενδιαφερόμενους που έχουν την οικονομική επιφάνεια να αγοράσουν το Σκορπιό ακόμη και άμεσα, καθώς είναι από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Ευρώπης και η προσφορά του η πιο σοβαρή που έχει δεχτεί η Ωνάση. Έγκυρες πηγές της "RealLife" αναφέρουν πως έχει γίνει νέα επίσημη πρόταση από Τούρκο επιχειρηματία. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο του Παρισιού οι δικηγόροι της Αθήνας και οι οικονομικοί σύμβουλοι του Τούρκου επιχειρηματία για αν συζητηθεί η αγοραπωλησία του νησιού. Την ίδια στιγμή, από το εξωτερικό διαρρέουν πληροφορίες που θέλουν την Αθηνά να έχει δεχτεί και άλλες προτάσεις από Ιταλούς, Βρετανούς και Γάλλους επιχειρηματίες.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Πλακώθηκαν» στο «Πρωινό mou» για τον Σρόιτερ

Οξύνθηκαν τα πνεύματα σήμερα από νωρίς στο πλατό του «Πρωινού mou». Τι εκνεύρισε την παρουσιάστρια και τα έβαλε με το πάνελ της εκπομπής;
Όλα ξεκίνησαν μετά το βίντεο με τη συνέντευξη του Αντώνη Σρόιτερ στην Ελένη Μενεγάκη. Ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι τον ενοχλούν οι φωτογραφίες που τον τραβούν σε κάθε έξοδό του αλλά δεν μπορεί να μείνει σπίτι του και να μην ξέρει τι συμβαίνει στον κόσμο. Όταν ολοκληρώθηκε το βίντεο ο Τάσος Θεοδώρου σχολίασε ότι όποιος θέλει να κρυφτεί κρύβεται και ας κρατήσει μια ισορροπία ώστε να μην βγαίνει έξω κάθε μέρα. Ακούγοντάς το σχολιασμό αυτό η Φαίη Σκορδά έγινε έξαλλη και του είπε ότι δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει ο άνκορμαν της ενημέρωσης. Στο πλευρό του Τάσου Θεοδώρου ήταν και η Σάσα Σταμάτη με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο που είχαν την ίδια άποψη κάτι που εκνεύρισε ακόμα περισσότερο την παρουσιάστρια. Ο Γιώργος Λιάγκας δεν συμμετείχε στην συζήτηση παρά μόνο μίλησε για να αλλάξει θέμα και να τους ηρεμήσει.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αναρωτηθήκατε ποτέ για την προέλευση λειτουργιών όπως τα τικ, το φτέρνισμα ή η ανατριχίλα;

 Μάθετε από πού προέρχονται κάποιες από τις συνηθέστερες αντιδράσεις του οργανισμού μας.


Τικ
Ο όρος χρησιμοποιείται από την ιατρική για να περιγράψει οποιαδήποτε μη ηθελημένη κίνηση του σώματός μας. Στην προκειμένη, μία σπασμωδική αντίδραση κάποιου μυ μας συνιστά αντίδραση σε καταστάσεις ενθουσιασμού, κούρασης ή στρες.

Συνάχι
Το συνάχι είναι η φυσική αντίδραση του σώματος σε έναν εισβολέα, όπως ένα αλλεργιογόνο, ένας ιός ή ένα βακτήριο. Το ανοσοποιητικό σύστημα με το συνάχι δημιουργεί μία φλεγμονώδη αντίδραση, αυξάνοντας την ροή του αίματος στην περιοχή της μύτης. Οι βλεννογόνοι αδένες ενεργοποιούνται ώστε να εμποδίσουν το ξένο σώμα να εισέρθει σον οργανισμό μας.

Φτέρνισμα
Κάποιες φορές αποτελεί προειδοποίηση του οργανισμού ότι προετοιμάζεται να αρρωστήσει, άλλες είναι απλώς μία τυχαία αλλά απαραίτητη λειτουργία του οργανισμού. Αυτή η μικρή «έκρηξη» ξεκινάει με την εισαγωγή ποσότητας αέρα στο σώμα μας και το κλείσιμο των φωνητικών χορδών. Όταν έρθει η ώρα αυτός ο αέρας να εξέλθει από το σώμα μας, η γλώσσα ή η σταφυλή, στο πίσω μέρος του σώματος, τον παρεμποδίζουν και αυτός βγαίνει από την μύτη. Μαζί με τον αέρα, από τον οργανισμό μας βγαίνουν και όλοι οι μικροοργανισμοί και τα μικρόβια που μπορεί να βρίσκονται μέσα του.

Ανατριχίλα
Οι μικροσκοπικοί μύες στους θύλακες συσπώνται, ανασηκώνοντας το δέρμα στην περιοχή. Με την πτώση της θερμοκρασίας, το διογκωμένο τριχωτό του σώματος όλων των θηλαστικών δημιουργεί ενός είδους μόνωση, ώστε η θερμότητα να παραμείνει εσωτερικά. Η λειτουργία εξακολουθεί να είναι δραστική στα ζώα, το σώμα των οποίων είναι καλυμμένο με γούνα, αλλά για τον άνθρωπο, με την εξέλιξη και την απώλεια του τριχωτού που έχει βιώσει κατά τη διάρκεια αυτής, είναι μία αντίδραση χωρίς χρησιμότητα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Διονύσης Μακρής: Τα παρατάει όλα για το Άγιο Όρος;

Έτσι ακούγεται και μάλιστα πολύ έντονα. Ότι το παλικάρι είδε και απόειδε με την καριέρα που δεν ήρθε ποτέ και αποφάσισε να πορευτεί για το Όρος. Eίναι άλλωστε γνωστό ότι ο Διονύσης Συντριβάνης-αυτό είναι το πραγματικό όνομά του-έχει ισχυρούς δεσμούς με την Εκκλησία. Γνωρίζει προσωπικά τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ενώ πριν περίπου δύο χρόνια όταν και κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος στην περιοχή της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη είχε κοντά του τον Παππά του ΠΑΟΚ. Γνωστό στους φιλάθλους ως Παππά-Χρήστο. Λέγεται δε ότι ο Διονύσης έχει ήδη μιλήσει με ηγούμενο και πώς το κελί τον περιμένει. Για να δούμε…Θα το κάνει ή θα είναι πάλι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα-εύρημα όπως παλιότερα ζήσαμε κάτι ανάλογο με τον Μαζωνάκη; Όπως και να χει μια τέτοια απόφαση είναι πολύ προσωπική. Είναι επιλογή ζωής και γι΄αυτό τον λόγο ο τίτλος μου φέρει ερωτηματικό…Αχ αυτή η Αλεξανδράκη. Έφυγε από τη ζωή του και όλα άλλαξαν…λέω εγώ τώρα!

  nassosblog
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μηχανή Espresso για..αυτοκίνητο!

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να απολαμβάνετε έναν απολαυστικό espresso στο αυτοκίνητό σας; Τώρα με το Handpresso Auto, την φορητή μηχανή espresso για αυτοκίνητο μπορείτε.
Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε το Ηanspresso Auto στην υποδοχή 12V, να προσθέσετε νερό και τον καφέ της αρεσκείας σας και αφού πατήσετε το κουμπί  της εκίννησης της μηχανής, ο καφέ σας σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμος!
Η πρωτότυπη αυτή μηχανή κοστίζει 149 ευρώ και μπορείτε να την αποκτήσετε από το διαδίκτυο προς το παρόν.

Δείτε βίντεο!


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »