Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

"Έφυγε" ο Αθηνόδωρος...

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο οποίος μετρούσε παραπάνω από μισό αιώνα στο θέατρο καθότι είχε πρωτοεμφανιστεί στην σκηνή το 1953 στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος».

Αμέτρητες επίσης οι...

κινηματογραφικές ταινίες του, με πρώτη το «Στραβόξυλο» (1952) και τελευταία την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, παραγωγής 2003.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, ο Προύσαλης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ωδείου Αθηνών» και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, ανάμεσα στους οποίους και το Τέχνης.

Χαρακτηριστικές εμφανίσεις του έχουν γίνει σε ταινίες όπως οι «Τζένη Τζένη», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Βαβυλωνία», «Η Ρένα είναι οφσάιντ» αλλά και το «Μετέωρο βήμα του πελαργού» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το 1990 ο Προύσαλης κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στους «Αθηναίους».

Τον τελευταίο καιρό ο Α. Προύσαλης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα. 


 ΈΚΤΑΚΤΟ: «Έφυγε» ο Αθηνόδωρος Προύσαλης

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Με τι παιχνίδια παίζουν τα παιδιά στην Αφρική;


Δείτε κάποιες εικόνες που θα σας κάνουν να σκεφτείτε διαφορετικά κάποια πράγματα. Πολλές φορές επειδή δεν μπορούμε να έχουμε κάποιο υλικό αγαθό νιώθουμε άσχημα και στεναχωρημένοι. Υπάρχουν και χειρότερα. Απόδειξή; Δείτε παρακάτω...







Κι όμως και με αυτά είναι χαρούμενα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι πιο παράξενες κιθάρες που είδατε ποτέ! Νο2


Μερικές από τις πιο απίθανες κιθάρες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ!
























Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Παππούς παίζει μπάσκετ και τους αφήνει όλους άφωνους!


Στην αρχή το παίζει άσχετος αλλά όσο περνάει η ώρα...
 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Golden Horn: Το χρυσό κέρατο της Κροατίας (photos)


Η παραλία Golder Horn βρίσκεται στο νησί Barc της Κροατίας. Είναι μια μεγάλη χρυσή παραλία με βότσαλα και μήκος 580 μέτρα. Είναι από τις πιο εντυπωσιακές για το μοναδικό της σχήμα που μοιάζει με μια γλώσσα που απλώνεται στη θάλασσα. Επίσης εντυπωσιακό και μοναδικό σ' αυτή την παραλία είναι το γεγονός ότι αλλάζει σχήμα και θέση ανάλογα με τον άνεμο!



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Νορβηγία - Alesund: Μία παραμυθένια πόλη! (photos)


Το πρώτο πράγμα που αναρωτιέσαι βλέποντας τη φωτογραφία είναι αν υπάρχει στ' αλήθεια αυτή η πόλη ή αν πρόκειται για μια μακέτα. Όλα τα κτίρια στο Alesund της Νορβηγίας είναι γεμάτα χρώματα, με πυργίσκους και άλλα ευφάνταστα στολίδια, που τα κάνει να μοιάζουν με καλλιτεχνικές δημιουργίες. Η μοναδικότητα και η ομορφιά της περιοχής έχει αναγνωριστεί και παγκοσμίως και η πόλη ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Art Nouveau.



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το φως πολλαπλασιάζει τη…γήρανση

  • 5
     



 Το φως πολλαπλασιάζει τη…γήρανση
Εικόνα- σοκ από έναν οδηγό νταλίκας με μονομερή φωτογήρανση
 
Ο οδηγός της νταλίκας γέρασε μόνο από την πλευρά που τον έβλεπε ο ήλιος
 
Λονδίνο 
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα μια πραγματικά σοκαριστική φωτογραφία που δείχνει τις επιπτώσεις στο δέρμα από τη συνεχή έκθεση στο ηλιακό φως. Σε αυτήν εικονίζεται ένας 69χρονος πρώην οδηγός νταλίκας το πρόσωπο του οποίου δείχνει πολύ πιο γερασμένο από την πλευρά που το έβλεπε ο ήλιος όταν οδηγούσε από ό,τι από την άλλη πλευρά.

Μισό γήρας
Το μισό πρόσωπο του πρώην οδηγού είναι πραγματικά ζαρωμένο σε αντίθεση με το άλλο μισό στο οποίο ο ρυθμός της γήρανσης είναι πολύ μικρότερος. «Ο άνθρωπος αυτός ήταν οδηγός νταλίκας στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του και δεν χρησιμοποίησε ποτέ κάποιο αντηλιακό προϊόν. Πιστεύουμε ότι τα έντονα σημάδια γήρανσης στη μια μόνο πλευρά του προσώπου του οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο. Η υπεριώδης ακτινοβολία Α του ήλιου (UVA) μπορεί εύκολα να διαπεράσει τόσο το γυαλί των παραθύρων όσο και τα ρούχα. Οι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα είναι μεγάλες αφού καταστρέφει τους συνδετικούς ιστούς όπως η ελαστίνη και το κολλαγόνο» αναφέρει η Τζένιφερ Γκόρντον, δερματολόγος του Πανεπιστημίου Northwestern.

Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει προς το παρόν εμφανίσει κάποια σημάδια που να υποδεικνύουν την παρουσία καρκίνου του δέρματος αλλά οι ειδικοί αναφέρουν ότι πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς από γιατρούς καθώς υπάρχει τέτοια ανησυχία. Τονίζουν ότι σε κάθε έκθεση στο ηλιακό φως είναι απαραίτητη η προστασία με κάποιο αντηλιακό προϊόν. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συστήνει χρήση αντηλιακών με δείκτη προστασίας από 30 και πάνω.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος ...

  • 0



 Τρισδιάστατος «χάρτης» του ανθρώπινου εγκεφάλου
  Νέες εξελιγμένες μεθόδους μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου ανέπτυξαν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ χρησιμοποιώντας την τεχνικής της μαγνητικής τομογραφίας. 
  Ο καθηγητής Van Wedeen υποστηρίζει πως η «πολύχρωμη» τομογραφία προσφέρει για πρώτη φορά μία πλήρη ματιά στους διαδρόμους με τα 100 δισεκατομμύρια κύτταρα του ανθρώπινου εγκεφάλου και στη λειτουργία του. «Αυτό που βλέπαμε μέχρι σήμερα με τις συμβατικές τομογραφίες ήταν μόνο σκιές της επιφάνειας του εγκεφάλου», λέει ο Wedeeen. 

Ο καθηγητής Jeff Lichtman ανέπτυξε μία τεχνική που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση των ενώσεων των νευρώνων σε εγκεφάλους ζώων. 

Χρησιμοποιώντας μόνο τρία χρώματα κατάφερε να χρωματίσει τα νευρικά κύτταρα με ένα συγκεκριμένο χρώμα πριν εντοπίσει τις ενώσεις- μία εργασία που θα χρειαζόταν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια με τις παραδοσιακές μεθόδους. 

«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο αντικείμενο στο σύμπαν όπως το ξέρουμε έως σήμερα. Συγκρατεί τις αναμνήσεις και τους φόβους μας, επεξεργάζεται πληροφορίες και μας επιτρέπει να δούμε, να ακούσουμε και να αισθανθούμε», λέει ο Lichtman. «Αλλά δεν έχουμε πραγματικά εργαλεία για να το κατανοήσουμε. Υπάρχουν πολλές διαταραχές του νευρικού συστήματος που υποπτευόμαστε πως οφείλονται στις ενώσεις των νευρικών κύτταρων αλλά δεν έχουμε τα μέσα για να τις μελετήσουμε».

Στη συνέχεια οι «διαδρομές» αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους επιστήμονες για να φτιαχτεί ένας τρισδιάστατος χάρτης του περίπλοκου δικτύου του εγκεφάλου μας.
«Οι ενώσεις του εγκεφάλου δεν μοιάζουν μόνο με μπλεγμένα σύρματα, όπως νομίζαμε», λέει ο Van Wedeen. «Φαίνεται πως υ-πάρχουν παράλληλες νευρωνικές ίνες που σχηματίζουν γωνίες σαν την υφή υφάσματος». 

Ο διοικητής του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Thomas R Insel χαρακτήρισε ορόσημο στην ανθρώπινη νευροανατομία το υψηλής ανάλυσης διάγραμμα του ανθρώπινου εγκεφάλου. «Αυτή η νέα τεχνολογία μπορεί να αναδείξει ατομικές διαφορές στις ενώσεις του εγκεφάλου που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διάγνωση καο τη θεραπεία εγκεφαλικών διαταραχών». 

Ο μαγνητικός τομογράφος Connectom MRI εγκαταστάθηκε πέρσι στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και μπορεί να οπτικοποιήσει τα δίκτυα και τις διασταυρούμενες ίνες με τις οποίες «επικοινωνούν» τα διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου σε δέκα φορές υψηλότερη ανάλυση σε σχέση με τους συμβατικούς τομογράφους. 

Δείτε τις φωτογραφίες
 Τρισδιάστατος «χάρτης» του ανθρώπινου εγκεφάλου
 Τρισδιάστατος «χάρτης» του ανθρώπινου εγκεφάλου
 Τρισδιάστατος «χάρτης» του ανθρώπινου εγκεφάλου
brainbo4 Τρισδιάστατος «χάρτης» του ανθρώπινου εγκεφάλου
 Τρισδιάστατος «χάρτης» του ανθρώπινου εγκεφάλου
 Τρισδιάστατος «χάρτης» του ανθρώπινου εγκεφάλου
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Από αύριο οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για απασχόληση 5.000 άνεργων πτυχιούχων

  • 14
     



 Από αύριο οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για απασχόληση 5.000 άνεργων πτυχιούχων
Ξεκινά από αύριο, Τετάρτη, η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».
Στόχος του προγράμματος είναι η απασχόληση 5.000 νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας και διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμοιβόμενες.
Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 ευρώ την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μ. Κορινθίου: Δείτε την με σέξι μαγιό στην πισίνα! (Φωτο)

Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει επικίνδυνα κάθε μέρα, όσοι μπορούσαν δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη τους βουτιά.
Έτσι, και η Μαρία Κορινθίου, πιο σέξι από ποτε,  βούτηξε και ανέβασε μάλιστα μία... αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »