Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η πιο θεαματική «κρεμαστή» πεζογέφυρα στον κόσμο!



Η Trift Bridge, όπως ονομάζεται, είναι μία από τις πιο θεαματικές πεζογέφυρες των Άλπεων, μήκους 170 μέτρων, η οποία διασχίζει το φαράγγι πάνω από τη λίμνη Triftsee, στην περιοχή Gadmen της Ελβετίας, προσφέροντας μοναδικές εικόνες στους τολμηρούς πεζοπόρους.
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
Η εν λόγω γέφυρα κατασκευάστηκε το 2009 κοντά στον παγετώνα Trift, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο τοπικό καταφύγιο, δεδομένου ότι η παράκαμψη μέσα από τα βράχια θα ήταν σημαντικά πιο δύσκολη και μεγαλύτερη χρονικά από ό,τι εάν οι πεζοπόροι διέχιζαν το φαράγγι με μια κρεμαστή κατασκευή.
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό από πλευράς φυσικού τοπίου, καθώς η θέα κόβει την ανάσα από κάθε σημείο της γέφυρας, αφού το κατά μήκος πέρασμα του φαραγγιού πάνω από τη λίμνη και ανάμεσα στα βουνά δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο αμφισβήτησης!
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
Ειδικό σύστημα ανάρτησης για να σταθεροποιηθεί η «λεπτεπίλεπτη» κατασκευή και εξειδικευμένη στήριξη σε περίπτωση ακραίων ταχυτήτων ανέμου καθιστούν την γέφυρα Trift απόλυτα ασφαλής. Αν τώρα είστε και από τους τυχερούς που δεν φοβούνται τα ύψη, τότε η διέλευση πραγματικά αξίζει τον κόπο!
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
perierga.gr - Η πιο θεαματική κρεμαστή
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Μετά τους φαρμακοποιούς καιΚινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥοι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, αν δεν εξοφληθούν οι συμβεβλημένοι με το Ταμείο γιατροί, οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου θα προχωρήσουν σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα με αναγκαστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού. Ωστόσο άφησε ένα παράθυρο να μην φτάσει η κατάσταση στα άκρα αφού οι γιατροί θα περιμένουν να συναντηθούν με τη νέα ηγεσία του υπουργείου.

Οι ανεξόφλητες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς είναι περίπου 600 εκατ. ευρώ. Επίσης, 800 εκατ. ευρώ οφείλονται στις ιδιωτικές κλινικές για νοσήλια και εξετάσεις ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, ενώ σε περίπου 2 δις ευρώ εκτιμώνται τα χρέη προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Οι ασφαλισμένοι πότε θα κινητοποιηθούν...; Είναι οι  μόνοι που πληρώνουν κανονικά και στην ώρα τους χωρίς να απολαμβάνουν τις αντίστοιχες παροχες.. 

Πληρώνουν εισφορές για υγειονομική περίθαλψη και επιπλέον πληρώνουν τους γιατρούς (γιατί κανείς δεν κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ή δίνουν το 10ευρω) και πληρώνουν τα φάρμακά τους περιμένωντας στην ουρά...

 Τα συνδικαλιστικά όργανα των ασφαλισμένων που είναι...;  ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ..;

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γερμανία: Οικονομικό λάθος η έκδοση ευρωομόλογου, επαναλαμβάνει η Α. Μέρκελ

«Οικονομικό λάθος» και αντιπαραγωγική επιλογή θα αποτελούσε η έκδοση ευρωομολόγου, επανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της... στο γερμανικό Κοινοβούλιο ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καγκελάριος τάχθηκε για μία ακόμη φορά κατά της κοινοτικοποίησης των βαρών και ζήτησε «περισσότερη Ευρώπη», στην κατεύθυνση όμως του συνδυασμού «ευθύνης και ελέγχου», δηλαδή της ενίσχυσης των εξουσιών των ευρωπαϊκών θεσμών επί των εθνικών δημοσιονομικών και της λειτουργίας των τραπεζών.

«Δεν υπάρχουν εύκολες, γρήγορες λύσεις για την κρίση του ευρώ, καμιά μαγική φόρμουλα», δήλωσε, μεταξύ άλλων η κυρία Μέρκελ και ζήτησε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου, όπως είπε, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

Κάλεσε δε τις άλλες χώρες να μην υπερφορτώνουν την Γερμανία, καθώς «μπορεί να είναι η οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης, αλλά οι δυνατότητές της δεν είναι ούτε απεριόριστες ούτε ανεξάντλητες».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΡΙΝΙΚΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη διόρθωσή του

Άρθρο του Dr. med. Bασίλη Παυλιδέλη, Χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου, Εξειδικευμένου στη Ρινοπλαστική και Πλαστική του Ρινικού Διαφράγματος 

     
Το ρινικό διάφραγμα είναι το κεντρικό τμήμα του σκελετού της μύτης, χωρίζει δε τη μύτη στα δύο ρουθούνια της και διαμορφώνει συμμετρικά δεξιά και αριστερά του τις δύο ρινικές κοιλότητες, από τις οποίες εισέρχεται και εξέρχεται ο εισπνεόμενος ατμοσφαιρικός αέρας κατά τη διαδικασία της ομαλής αναπνοής. Όπως εξηγεί ο κ. Παυλιδέλης, αποτελεί το βασικό σύνδεσμο μεταξύ των διαφόρων δομικών στοιχείων της μύτης και έχει καθοριστική σημασία για τη λειτουργία (αναπνοή) και την αισθητική της (ομορφιά).


Εάν το ρινικό διάφραγμα είναι στραβό, παραμορφωμένο ή παρουσιάζει κάποια απόκλιση ονομάζεται σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα.




Εάν το ρινικό διάφραγμα, είναι στραβό, παραμορφωμένο ή παρουσιάζει κάποια απόκλιση από τη συμμετρία, τότε δεν είναι πλέον φυσιολογικό, ονομάζεται σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα και λέμε ότι το άτομο πάσχει από σκολίωση ρινικού διαφράγματος.
Όταν υπάρχει σκολίωση ρινικού διαφράγματος, τότε η μύτη παρουσιάζει δύο ασύμμετρες και άνισες ρινικές θαλάμες (κοιλότητες). Αυτό μπορεί να δημιουργήσει δυσκολία στην αναπνοή, η οποία με τη σειρά της ενδεχομένως να προκαλεί ανεπιθύμητα προβλήματα υγείας. Όταν είναι στραβή ή άσχημη μία μύτη, πολύ συχνά είναι στραβό και το ρινικό διάφραγμά της. Αντίθετα όμως, όταν μία μύτη είναι πράγματι ωραία, πάραυτα, είναι πιθανό να είναι στραβό το ρινικό της διάφραγμα και να εμφανίζεται σκολίωση ρινικού διαφράγματος.

Το ρινικό διάφραγμα είναι ο βασικός σύνδεσμος μεταξύ των διαφόρων δομικών στοιχείων της μύτης και έχει καθοριστική σημασία για τη λειτουργία (αναπνοή) και την αισθητική της (ομορφιά).




Το άτομο με σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα, όπως επισημαίνει ο κ. Παυλιδέλης, αντιμετωπίζει συχνά, άλλοτε λίγα και άλλοτε πολλά από τα παρακάτω συμπτώματα: άσχημος ύπνος, ροχαλητό, πονοκέφαλος, ρινορραγίες, λαχάνιασμα, εύκολη και αδικαιολόγητη κόπωση, διαταραχή της όσφρησης, δυσφορία στην καθημερινότητα από συνεχώς ξηρή, μπουκωμένη ή και τελείως βουλωμένη μύτη, καθώς και φλεγμονές όπως ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, ωτίτιδα και άλλα συμπτώματα. Όλα αυτά επειδή το άτομο με σκολιωτικό διάφραγμα αναγκάζεται να αναπνέει και από το στόμα ή μόνο από το στόμα.
Πρέπει να τονιστεί ότι για τα παραπάνω συμπτώματα του ρινικού διαφράγματος με σκολίωση, δεν ευθύνεται πάντοτε, αποκλειστικά και μόνο, το σκολιωτικό ρινικό διάφραγμα. Πολλά από τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται σε οξεία και χρόνια αλλεργική ρινίτιδα, σε υπάρχοντες ρινικούς πολύποδες, σε υπερτροφικές ρινικές κόγχες και σε άλλες αιτίες.

H παλαιότερη αντίληψη ότι άτομα άνω των σαράντα ετών δεν επιτρέπεται να υποβληθούν σε εγχείρηση ρινικού διαφράγματος ή ρινοπλαστική, ανήκει πλέον στο παρελθόν, μετά την ανακάλυψη κατάλληλων,μοντέρνων χειρουργικών τεχνικών, ακτίνων Laser κλπ.


Εάν είναι δεδομένη η σκολίωση ρινικού διαφράγματος, εάν η αναπνοή είναι προβληματική και εάν το άτομο υποφέρει από ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν, τότε η προτεινόμενη αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καταρχήν ο ευθειασμός του σκολιωτικού ρινικού διαφράγματος και η μορφοποίησή του σε φυσιολογικό, με εγχείρηση πλαστικής του ρινικού διαφράγματος. Η εγχείρηση του ρινικού διαφράγματος, όπως μας εξηγεί ο κ. Παυλιδέλης,  αποσκοπεί στον ευθειασμό (ίσιωμα) του διαφράγματος. Όλες οι χειρουργικές τεχνικές εφαρμόζονται ενδορρινικά (μέσα στη μύτη), με πρόσβαση στο διάφραγμα, διαμέσου των ρουθουνιών. Έτσι, μόνο με εγχείρηση, το ρινικό διάφραγμα ισιώνεται και αποκτάται καλή και λειτουργική αναπνοή από τη μύτη, η οποία και θα συμβάλει στον αποκλεισμό και την εξαφάνιση των συμπτωμάτων που ταλαιπωρούν το άτομο.


Για αλλαγή στην όψη της μύτης, δηλαδή για να γίνει ωραιότερη, απαιτείται ρινοπλαστική, όπου βεβαίως για να επιτύχει αυτή, απαραιτήτως πρέπει να γίνει και διόρθωση του ρινικού διαφράγματος.


Κατά την εγχείρηση σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, συμπληρωματικά και παράλληλα, πρέπει να γίνεται χειρουργικά, κατάλληλη διαμόρφωση των ρινικών κογχών, επειδή συχνά ευθύνονται και αυτές για τα συμπτώματα που παρατηρούνται, εάν είναι υπερτροφικές και το μέγεθός τους εμποδίζει τη διέλευση του ατμοσφαιρικού αέρα.
Η διόρθωση του σκολιωτικού ρινικού διαφράγματος συνήθως δεν επιφέρει αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της μύτης. Για αλλαγή στην όψη της μύτης, δηλαδή για να γίνει ωραιότερη, , απαιτείται ρινοπλαστική, υπογραμμίζει ο κ. Παυλιδέλης όπου βεβαίως για να επιτύχει αυτή, απαραιτήτως πρέπει να γίνει και διόρθωση του ρινικού διαφράγματος. Tο είδος της νάρκωσης η οποία εφαρμόζεται είναι τοπική, γενική ή συνδυασμός και των δύο.
Στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης πλαστικής του ρινικού διαφράγματος ή ρινοπλαστικής και για την εξασφάλιση ακόμη καλύτερης αναπνοής, πρόσφατα πραγματοποιείται μερική κογχεκτομή των κάτω ρινικών κογχών με λέιζερ - Laser CO2 ώστε, σε συνέργεια με τη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος να επιτυγχάνεται ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα αναπνοής. Με τη χρήση Laser CO2 στη χειρουργική του ρινικού διαφράγματος επιτυγχάνεται μερική εξάχνωση των ρινικών κογχών, με αποτέλεσμα μείωση του μεγέθους τους. Έτσι μεγαλώνει ο ελεύθερος ενδορρινικός χώρος, βελτιώνεται η ροή του εισπνεόμενου αέρα και επιτυγχάνεται καλύτερη αναπνοή.


To Λέιζερ - Laser CO2 είναι ένα σύγχρονο μηχάνημα, προηγμένης τεχνολογίας, "εργαλείο" στα χέρια του έμπειρου χειρουργού, το οποίο παρουσιάζει πλεονεκτήματα έναντι άλλων χειρουργικών εργαλείων, για την πραγματοποίηση μιας ολοκληρωμένης εγχείρησης του ρινικού διαφράγματος.


Για συντομότερη και χωρίς προβλήματα ίαση της χειρουργημένης μύτης και για να διασφαλιστεί η επιτυχία της επέμβασης συνιστάται ελάχιστη ομιλία, ελαφρά τροφή, αποφυγή βίαιων κινήσεων χειλιών και προσώπου, ύπνος με υψηλό προσκέφαλο και ελαφρά σωματική εργασία τις πρώτες 3 - 4 εβδομάδες. O χειρουργημένος πρέπει να αποφεύγει επί 1 μήνα την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή στο ισχυρό ψύχος, καθώς και τη συμμετοχή στα σπορ. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα παιχνίδια με παιδιά και σε ό,τι άλλο μπορεί να τραυματίσει τη μύτη κατά την περίοδο της ίασης. Tο αλκοόλ και το κάπνισμα επιδρούν αρνητικά, γι' αυτό πρέπει κανείς να τα αποφεύγει.

Σοβαρές επιπλοκές κατά κανόνα δεν παρατηρούνται. Σπάνια μπορεί να επακολουθήσει μικρή αιμορραγία, η οποία σταματά συνήθως μόνη της ή αντιμετωπίζεται εύκολα. Τυχόν μόλυνση προλαμβάνεται με τη χορήγηση κατάλληλου αντιβιοτικού, αμέσως μετά την επέμβαση. Tραυματισμός των δακρυϊκών πόρων ή της βάσης του κρανίου θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να συμβεί, τουλάχιστον από έμπειρο χειρουργό.

Όμορφη μύτη,

                 ελεύθερη αναπνοή !


Το κόστος της εγχείρησης αυτής διαμορφώνεται από το κόστος της κλινικής (προεγχειρητικός έλεγχος, χειρουργείο και νοσηλεία), την αμοιβή του αναισθησιολόγου και την αμοιβή του χειρουργού (εγχείρηση και μετεγχειρητική παρακολούθηση). Επειδή επιτυγχάνεται αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, μέρος των εξόδων της επέμβασης αναλαμβάνει το ασφαλιστικό του ταμείο. Στην περίπτωση που ο ασθενής διαθέτει ιδιωτική ασφάλιση υγείας, αυτή αναγνωρίζει και αναλαμβάνει ολόκληρο το κόστος της επέμβασης.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τούρκος «έχτισε» αυτοκρατορία στης Η.Π.Α ... με ελληνικό γιαούρτι !!!

Μια οθωμανική οικονομική... αυτοκρατορία χτισμένη με... ελληνικό γιαούρτι, σε αμερικανικό έδαφος.
Ενδεικτικό των καιρών της παγκοσμιοποίησης; Μπορεί!

Σίγουρα όμως το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Τούρκου Hamdi Ulukaya του έχει αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία του, η Chobani, παράγει ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι. Και οι Αμερικανοί καταναλωτές, το λατρεύουν!

Τα προϊόντα της Chobani γίνονται ανάρπαστα από τα ράφια ή μάλλον τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

Ο 40χρονος σήμερα Ulukaya ήρθε από την πατρίδα του στην Αμερική να σπουδάσει την Αγγλική γλώσσα και διοίκηση επιχειρήσεων.

Μέλη της οικογένειάς του είχαν ένα τυροκομείο στις ΗΠΑ. Και εκεί, το... δαιμόνιο του, είδε την ευκαιρία!

Θεωρώντας ότι οι αμερικανικές μάρκες γιαουρτιού ήταν «επιεικώς απαίσιες», όπως ο ίδιος λέει, πάσχισε επί μισό και πλέον χρόνο να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει κάτι εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της Kraft Foods στο Columbus των ΗΠΑ. Εξασφάλισε και μια επιδότηση από το αμερικανικό κράτος. Και λίγο μετά υπέγραφε τη συμφωνία εξαγοράς.

«Τότε όλοι με έλεγαν τρελό» εξομολογείται στη Wall Street Journal.

Eπί έξι μήνες, αυτός και ένας στενός του φίλος, παραγωγός γιαουρτιού από την Τουρκία, εργάζονταν πυρετωδώς, δοκιμάζοντας ξανά και ξανά μέχρι να βρουν την τέλεια συνταγή.

Η εταιρεία ονομαζόταν στα χαρτιά «Agro Farma»... Κάτι έλεγε όμως στον Ulukaya ότι για να πείσει για το... τερψιλαρύγγιον του προϊόντος του ήθελε ένα πιο «πιασάρικο» όνομα. Και ιδού: Chobani. Σας θυμίζει κάτι; Ναι, βεβαίως, η λέξη «τσομπάνης» θεωρήθηκε αρκούντως ελκυστική.

Άρχισε διαθέτοντας το προϊόν του σε μικρές αλυσίδες και μίνι μάρκετ. Είχε όμως πίστη και υπομονή. «Ξέραμε ότι φτιάχναμε κάτι καλό» αναφέρει.

Το 2009, η Chobani πουλούσε 200 τελάρα με κύπελλα γιαουρτιού την εβδομάδα. Σήμερα πουλά 1,5 εκατομμύριο! Αυτό αντιστοιχεί στο 10% της αμερικανικής αγοράς.

Επειδή δεν είχε χρήματα για διαφήμιση, ερχόταν σε επαφή με τον κόσμο μέσω Twitter και Facebook.

Σήμερα η εταιρεία του είναι η 3η μεγαλύτερη παραγωγός γιαουρτιού σε όλες τις ΗΠΑ και η αξία της αποτιμάται στα 750 εκατ. δολάρια.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι περισσότερες πωλήσεις από την Chobani έχουν μόνο διεθνείς κολοσσοί όπως η Yoplait και η Danone.

Μάλιστα, η παντοκρατορία του είναι πλέον τόσο ασυναγώνιστη που ακόμη και εταιρείες όπως η Kraft αναγκάστηκαν να σταματήσουν την παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού καθώς δεν άντεξαν τον ανταγωνισμό.

«Πρέπει να έχεις πάθος γιατί απαιτεί πολλές θυσίες» εξομολογείται ο ίδιος. «Θυσίασα την οικογενειακή μου ζωή. Ζούσα στο εργοστάσιο επί δυο χρόνια. Ακόμη εκεί ζω» συνεχίζει.

Βέβαια η ερώτηση αν άξιζε τον κόπο, είναι πια μάλλον ρητορική.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια η ΔΕΗ;

Περίπου 1,1 δισ. ευρώλείπουν από τα ταμεία της ΔΕΗ λόγω απλήρωτων λογαριασμών και η διοίκηση της Επιχείρησης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει στο παιχνίδι και εισπρακτικές εταιρείες.

Κι ενώ όμως οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν, η επιχείρηση σχεδιάζει να ζητήσει και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια. Το πότε παραμένει αδιευκρίνιστο, ωστόσο σύμφωνα με το μνημόνιο μέσα στον Ιούνιο θα έπρεπε να αρχίσει η αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ ενόψει της πλήρους απελευθέρωσής τους το 2013.
Όπως αναφέρει το Newsit.gr, απ’ τη διοίκηση της ΔΕΗ σχολιάζεται ότι με ένα 5% αύξηση στα τιμολόγια θα καλυπτόταν το ποσοστό αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας… άποψη που μάλλον δείχνει και το ποσοστό της αύξησης που πρέπει να περιμένουμε.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΟΓΑ: Οδηγίες για τις εισφορές των μετακλητών αλλοδαπών εργαζομένων

Οδηγίες για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του β΄ εξαμήνου 2011, για τους υπηκόους τρίτων χωρών που εργάσθηκαν ως μετακλητοί για ορισμένο χρονικό διάστημα, παρέχει... με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Με τον προηγούμενο νόμο, (Ν.3232/2004) οι εργοδότες έπρεπε να προκαταβάλουν εισφορές ενός τριμήνου για όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών που μετακαλούσαν, ενώ οι υπόλοιπες εισφορές έπρεπε να εξοφληθούν μετά την εγγραφή των μετακλητών στα Μητρώα ασφαλισμένων του Κλάδου, με το ειδοποιητήριο που τους αποστέλλονταν από τον ΟΓΑ.

Μετά την εφαρμογή των διατάξεων, του νόμου 4018/2011, «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας», για τις περιπτώσεις των υπηκόων τρίτων χωρών που καλούνται να εργαστούν σαν εποχικοί, δηλαδή για διάστημα έως 6 μηνών, ο εργοδότης οφείλει να προκαταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές 2 μηνών, ενώ οι εισφορές για τον υπόλοιπο χρόνο μετάκλησης καταβάλλονται ανά δίμηνο.

Για τους αλιεργάτες που μετακαλούνται για 10 μήνες, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ο εργοδότης οφείλει να προκαταβάλει, τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν σε 6 μήνες απασχόλησης. Το ποσό των εισφορών για τον υπόλοιπο χρόνο μετάκλησης, εξοφλείται μετά την εγγραφή του αλλοδαπού στα Μητρώα Ασφαλισμένων, με το ειδικό ειδοποιητήριο που αποστέλλεται από τον ΟΓΑ.

Για τους μετακλητούς αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν είναι αλιεργάτες ή εποχικοί, εξακολουθούν να προκαταβάλλονται εισφορές ενός τριμήνου (εντός 10ημέρου από την είσοδο του αλλοδαπού στη χώρα και πριν από την υποβολή των απαιτούμενων για την ασφάλιση δικαιολογητικών). Οι ασφαλιστικές εισφορές για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου απασχόλησης εξοφλούνται μετά την εγγραφή του αλλοδαπού στα Μητρώα Ασφαλισμένων με το ειδικό ειδοποιητήριο που αποστέλλεται από τον ΟΓΑ στον υπόχρεο εργοδότη κατά την αμέσως επόμενη της εγγραφής αποστολή ειδοποιήσεων.

Η πληρωμή των εισφορών γίνεται μόνο μέσω της Αγροτικής Τράπεζας με την προσκόμιση του ειδικού ειδοποιητηρίου. Η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών του β΄ εξαμήνου 2011 λήγει στις 29//06/2012.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Eγκρίθηκε από το Eurogroup το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια...

Εγκρίθηκε το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Παράλληλα, εξετάστηκε η κατάσταση στην Ισπανία.Οπως έγινε γνωστό, το ποσό για...
τις ισπανικές τραπεζες υπολογίζεται στα 51-62 δισ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην κυπριακή πρωτεύουσα το κλιμάκιο της τρόικας.

Στην αποστολή της εξωτερικής οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο θα μετάσχει, όπως αναμενόταν άλλωστε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έκανε την Τετάρτη την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Κύπρο:

«Σήμερα, το ΔΝΤ έλαβε πρόσκληση από τις κυπριακές αρχές να συμμετάσχει στην εξωτερική οικονομική βοήθεια για τον περιορισμό των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία.

» Αυτό προκύπτει από αίτημα των κυπριακών αρχών για χρηματοδοτική στήριξη από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ μέσω των μηχανισμών EFSF/ESM.

» Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στις προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων μας για να βοηθηθεί η Κύπρος να επιστρέψει σε σταθερή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει σε στέρεες βάσεις τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

» Αναμένουμε την αποστολή μιας ομάδας του ΔΝΤ στην Κύπρο για να αξιολογήσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας και να έχει συζητήσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει την Κύπρο να επιλύσει τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει»...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έκθεση-σοκ της Κομισιόν: Η Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση

Η Ελλάδα στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης και η Ευρώπη στα όρια της κοινωνικής διάλυσης θα μπορούσε να είναι ο τίτλος... σε έκθεση της Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ.
Σύμφωνα με την έκθεση, μείωση 8,7% (400.000 θέσεις εργασίας λιγότερες) παρουσίασε η...
απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Ενδεικτικό της κατάστασης, αλλά και των προοπτικών για την ελληνική αγορά εργασίας είναι ότι τo 64% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή και την κατάσταση των αστέγων που τους μετρά πλέον στις 20.000 μιλώντας για αύξησή τους το 2011 κατά 25% σε σχέση με το 2009.

Σοκαριστικά είναι όμως τα στοιχεία και για Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία.

Οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν το α' τρίμηνο του 2012 κατά 400.000. Την ίδια περίοδο στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).

Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει, επίσης, την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.

Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μας βάφτισαν Πρώην Οθωμανική Ελληνική Δημοκρατία" στα Σκόπια...


Το ανεπίσημο σκοπιανό φιλοκυβερνητικό Πρακτορείο Ειδήσεων «MINA», με αφορμή τα «αυτοκόλλητα» που οι ελληνικές αρχές επικολλούν επάνω στο πρόθεμα «ΜΚ» στις πινακίδες των αυτοκινήτων που εισέρχονται στην χώρα μας, «τρέχει» στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονική ψηφοφορία, με το ερώτημα : «Τι...
αυτοκόλλητα πρέπει να βάζει η «Μακεδονία», στα ελληνικά αυτοκίνητα, όταν εισέρχονται στην χώρα». Οι αναγνώστες καλούνται να επιλέξουν μία από τις πέντε προκλητικές απαντήσεις.

α. Πρώην Οθωμανική Ελληνική Δημοκρατία

β. Σύγχρονη Πτωχεύσασα Ελληνική Δημοκρατία

γ. Νότια Μακεδονία

δ. Νομισματικό προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης

ε. Γερμανική επαρχία της Ελλάδας

Η απάντηση που κερδίζει μέχρι στιγμής στις ψήφους των σκοπιανών, είναι η «Πρώην Οθωμανική Ελληνική Δημοκρατία»....
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »