Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κλειστά αυριο τα φαρμακεία

Σταματούν από αύριο (Τετάρτη) την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Ζητούν από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, την εξόφληση των οφειλών του προς τα φαρμακεία. Υπολογίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στα φαρμακεία περίπου 540 εκατομμύρια ευρώ.

Αύριο, Τετάρτη, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πλήρωνε κόσμε – Νέο χαράτσι έρχεται από τη ΔΕΗ

Νέο χαράτσι έρχεται στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, μέσω αύξησης των εγγυήσεων σύνδεσης, η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι και σε εξαπλασιασμό της αξίας της μηνιαίας κατανάλωσης. Για αυτό πρέπει να προσέχουν όσοι καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος, συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού τέλους, πέραν του 80ήμερου!!!

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Καταπολεμήστε το άγχος με γυμναστική!

Τριάντα λεπτά άσκησης την ημέρα βοηθά στη μείωση του άγχους και σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή ενισχύει... την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία συνεισφέρει στην ανεβασμένη διάθεση και την ευεξία.

Τα παραπάνω επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η εξειδικευμένη σε θέματα διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας ψυχολόγος Φρόσω Μήτσιου.

«Κάποιες φορές, ωστόσο, το κίνητρο που ωθεί ένα άτομο να ασκηθεί είναι τα, κυρίως αρνητικά, σχόλια που κάνουν για την εμφάνισή του άτομα τα οποία θεωρεί σημαντικά. Τα σχόλια αυτά, σε συνδυασμό με την πίεση των ΜΜΕ για μια ιδανική εικόνα, όπως για παράδειγμα, αψεγάδιαστες φωτογραφίες σε περιοδικά, επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση του ατόμου, δημιουργώντας πρόσθετο άγχος. Βέβαια, το άγχος προκαλείται και ενισχύεται κυρίως από τις σκέψεις που κάνουμε γύρω από διάφορα θέματα και καταστάσεις και όχι από τις καταστάσεις αυτές καθ΄ αυτές. Γι’ αυτό και η καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους στοχεύει στην τροποποίηση των σκέψεων» επισημαίνει η κ. Μήτσιου.

Βασικός παράγοντας στην αντιμετώπιση και καλύτερη διαχείριση του άγχους είναι η αναγνώριση των συμπτωμάτων του. Συμπτώματα του άγχους, όπως εξηγεί η κ. Μήτσιου, είναι ο φόβος, η ανησυχία, η νευρικότητα, η ταχυκαρδία, ο ιδρώτας, οι γρήγορες αναπνοές, η ενόχληση στο στομάχι, η γρήγορη ομιλία, το τρέμουλο, η ονυχοφαγία, το κούνημα των ποδιών, το χασμουρητό και η επιθετική συμπεριφορά.

Πώς, όμως, μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το άγχος; Τι πρέπει να αποφύγουμε; «Αποφύγετε να κριτικάρετε και να κατηγορείτε τον εαυτό σας για ό,τι συμβαίνει, να έχετε τύψεις γιατί δεν ανταποκριθήκατε σ’ αυτό που περίμεναν οι άλλοι, να έχετε αυξημένες προσδοκίες για τον εαυτό σας και τους άλλους και να ‘εκφράζεστε’ αρνητικά» λέει η κ. Μήτσιου.

Σύμφωνα με την ίδια, για την αποφυγή του άγχους θα πρέπει κανείς να αλλάξει τρόπο σκέψης, να κάνει αυτοδιάλογο, να νιώθει ευτυχής με όσα έχει καταφέρει, να παίρνει βαθιές αναπνοές και να βάλει δραστηριότητα και κίνηση στη ζωή του.

«Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αρνητικά μόρια, όπως «μην» ή «δεν», και λέξεις με αρνητική χροιά, όπως το «πρέπει». Οι σκέψεις σας συνδέονται άμεσα και επηρεάζουν τα συναισθήματά σας και τη συμπεριφορά σας. Μιλήστε στον εαυτό σας είτε εξωτερικά, δηλαδή φωναχτά, είτε εσωτερικά, δηλαδή από μέσα σας, προσπαθώντας να τον χαλαρώσετε και να τον αποπροσανατολίσετε από αρνητικές σκέψεις. Βρείτε αφορμές να γελάσετε ή παρακολουθήστε κάποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση που σας κάνει να γελάτε. Αυτομάτως πηγαίνει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι είστε καλά. Θυμηθείτε να παίρνετε βαθιές αναπνοές, εκπνέοντας προς τα έξω κι έχοντας στο μυαλό σας μια όμορφη σκέψη ή εικόνα. Και, φυσικά, γυμναστείτε ή βάλτε κάποια δραστηριότητα και κίνηση στη ζωή σας» συνιστά η κ. Μήτσιου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μειώνεται η χρηματοδότηση των κομμάτων κατά 50%

Μέσα σε πνεύμα συνεννόησης και καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, υπό την προεδρία... του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη και τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Αντώνη Αργυρού.

Μετά τη δίωρη συνεδρίαση, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πνεύμα συνεννόησης που, όπως είπε, έδειξαν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και κυρίως για την απόφαση να μειωθεί το κόστος της εκλογικής δαπάνης κατά 30% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Δηλαδή, το κόστος θα μειωθεί από τα συνολικά 60 εκατομμύρια ευρώ στα περίπου 40. Επίσης, τα κόμματα δέχθηκαν ομόφωνα τη μείωση της εκλογικής τους χρηματοδότησης κατά 50%, τουλάχιστον από τις προηγούμενες εκλογές (από 6 εκατ. σε 3 εκατ. συνολικά).

Επιπλέον, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι συζητήθηκε το θέμα του χρόνου προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο από τους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και συμφωνήθηκε να γίνει η κατανομή με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Ο κ. Μανιτάκης, για το θέμα της προβολής των υποψηφίων βουλευτών, είπε ότι επειδή δεν υπάρχει αυτή τη φορά η σταυροδοσία θα εφαρμοστούν οι κανόνες της δεοντολογίας μεταξύ των κομμάτων και των καναλιών υπό την εποπτεία του ΕΣΡ.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, με βάση την καλή διάθεση των κομμάτων για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.Επίσης, όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των κομμάτων να ανταλλάξουν απόψεις και για το θέμα των debate, παρ' ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων, σχεδόν όλοι συμφωνούν στη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, αλλά όχι με την ίδια λογική. Σημειώνεται ότι ίσως και αύριο θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας που θα ρυθμίζει όλα τα τεχνικά θέματα και τις αποφάσεις της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κομισιόν: Τα ευρωομόλογα θα συμβάλλουν στη δημοσιονομική σταθεροποίηση

Την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι τα ευρωομόλογα θα συμβάλλουν στη δημοσιονομική σταθεροποίηση της ευρωζώνης, εξέφρασε ο... εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η έκδοση ευρωομολόγων δεν αποτελεί λύση για την παρούσα φάση, αλλά για αργότερα.

Ο Ολ. Μπαγί υπενθύμισε, ότι τον Νοέμβριο του 2011 η Επιτροπή πρότεινε τρία είδη ευρωομολόγων, το ένα εκ των οποίων αφορούσε τα λεγόμενα ομόλογα έργων. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έκδοση ομολόγων έργων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

Εξάλλου, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, υπενθύμισε ότι η πρόταση που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ομόλογα έργων, τον Φεβρουάριο του 2011, δίνει προτεραιότητα σε διακρατικά έργα μεταφορών, ενέργειας και ευρυζωνικών δικτύων, τα οποία θα προσελκύσουν ιδιωτικές επενδύσεις.

Ωστόσο, ο Αμ. Αλταφάζ τόνισε ότι τα ομόλογα έργων δεν αρκούν για να τονωθεί η ανάπτυξη στην ΕΕ, αλλά χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ορισμένων κρατών μελών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, η Επιτροπή έχει προτείνει τη διάθεση 230 εκατ. ευρώ, ως το τέλος του 2013, για έργα υποδομών, με τα οποία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα μπορούσε να μοχλεύσει έως 4,6 δισ. ευρώ. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι τα έργα που θα επιλεγούν από την ΕΤΕπ θα πρέπει να είναι ελκυστικά για τους ιδιώτες επενδυτές. «Στόχος είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και η κινητοποίηση πόρων που ήδη υπάρχουν στην Ευρώπη, είτε από θεσμικούς επενδυτές, είτε από ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία» δήλωσε ο Αμ. Αλταφάζ.

Τέλος, ο Ολιβιέ Μπαγί υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει προτείνει την αύξηση των κεφαλαίων της ΕΤΕπ κατά 10 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να κινητοποιήσει συνολικά 180 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε σε απευθείας σύνδεση τον Πρώτο Ημιτελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.





Σε απευθείας σύνδεση με το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η ΝΕΤ μεταδίδει τον Πρώτο Ημιτελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην τρίτη θέση με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι "Aphrodisiac", σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenström και Dajana Lööf.

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας και τον Δεύτερο Ημιτελικό, καθώς και τον Τελικό, που θα πραγματοποιηθούν αντιστοίχως στις 24 και 26 Μαΐου και ώρα 22.00. Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ κάνει η Μαρία Κοζάκου.

Μετά από κλήρωση, η σειρά εμφάνισης των συμμετεχόντων στον Α’ Ημιτελικό της 22ας Μαΐου, έχει ως εξής:
1. Μαυροβούνιο
2. Ισλανδία
3. Ελλάδα
4. Λετονία
5. Αλβανία
6. Ρουμανία
7. Ελβετία
8. Βέλγιο
9. Φινλανδία
10. Ισραήλ
11. Άγιος Μαρίνος
12. Κύπρος
13. Δανία
14. Ρωσία
15. Ουγγαρία
16. Αυστρία
17. Μολδαβία
18. Ιρλανδία

Οι συμμετέχοντες στον Β’ Ημιτελικό της 24ης Μαΐου θα εμφανιστούν ως εξής:
1. Σερβία
2. ΠΓΔΜ
3. Ολλανδία
4. Μάλτα
5. Λευκορωσία
6. Πορτογαλία
7. Ουκρανία
8. Βουλγαρία
9. Σλοβενία
10. Κροατία
11. Σουηδία
12. Γεωργία
13. Τουρκία
14. Εσθονία
15. Σλοβακία
16. Νορβηγία
17. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
18. Λιθουανία

Από τους δύο Ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον κάθε έναν) για τον τελικό της 26ης Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας οι “big five”, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα προκριθούν στον Τελικό, θα προκύψει μετά από κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το πέρας του κάθε ημιτελικού. Οι έξι χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό, θα εμφανιστούν στις παρακάτω θέσεις:
1. Ηνωμένο Βασίλειο
9. Γαλλία
10. Ιταλία
13. Αζερμπαϊτζάν
19. Ισπανία
20. Γερμανία

Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Πρώτο Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ στον Δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Α’ Ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον Β’ Ημιτελικό. Η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ Δείτε το τρέιλερ του Τζέϊμς Μποντ


Δείτε το τρέιλερ του Τζέϊμς Μποντ
Η Κωνσταντινούπολη σε πρώτο πλάνο, ο Τζέιμς Μποντ (James Bond) με το γνωστό σκληρό του στυλ, μια Ελληνίδα στο πλευρό του και ο Χαβιέ Μπαρδέμ (Javier Bardem) ως κακός συνθέτουν το σκηνικό της πολυαναμενόμενης επιστροφής του θρυλικού πράκτορα στη μεγάλη οθόνη.
Το πρώτο τρέιλερ του Skyfall είναι γεγονός και προμηνύει ότι η συνέχεια θα είναι άκρως συναρπαστική.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ - ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ - Ο έρωτας πάει μπουζούκια



Ο Έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται λέει ο λαός. To γνωμικό φαίνεται ν' ακολουθεί πιστά τον γνωστό μπόν βιβέρ δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη και τη σύντροφό του Σοφία Μαντούβαλου.
Ο έρωτας πάει μπουζούκια
Για την ιστορία, η Σοφία είναι κόρη του γνωστού δικηγόρου και πρώην βουλευτή, Πέτρου Μαντούβαλου.
Το ζεύγος εθεάθη εχθές, να διασκεδάζει πρώτο τραπέζι πίστα σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης παραλιακά των Αθηνών.
Εκείνος με ανανεωμένο λούκ που παραπέμπει σε ατίθασο νιάτο, με μακρύ πλέον μαλλί, ενώ η Σοφία με την φρεσκάδα των 22 Μαΐων, έδειχνε να ζεί τον απόλυτο έρωτα πλάι στον αγαπημένο της Γιάννη Μαρακάκη.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δύο πρωταγωνιστές δεν έδιναν και ιδιαίτερη σημασία στον καλλιτέχνη της πίστας.
Τα πειράγματα που έκανε ο ένας στον άλλον δεν άφηναν και πολλά περιθώρια να τους αποσπάσει την προσοχή κάτι άλλο. Ο γνωστός δικηγόρος της έδειχνε την στοργικότητα του, της ψιθύριζε στο αυτί μάλλον λόγια ερωτικά κι η πιτσιρίκα το διασκέδαζε!
Ο Γιάννης και η Σοφία γνωρίστηκαν στα τέλη Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού και αμέσως συγκατοίκησαν σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι με τις ευλογίες, όπως λέγεται, του μπαμπά Μαντούβαλου.
Η Σοφία ασχολείται με τη δικηγορία ενώ παράλληλα σπουδάζει στη σχολή Καλών Τεχνών.
Το ζεύγος τυγχάνει να έχει κι ένα άλλο πάθος, αυτό του Μπίτς Βόλευ και συχνά πυκνά λαμβάνουν μέρος σε αγώνες επάνω στην άμμο.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΝΤΟΥΜΠΑΪ Διαμονή στο βυθό! (Φωτό)

Έχετε βαρεθεί να κάνετε τις διακοπές σε... ξενέρωτα ξενοδοχεία; Τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το "Water Discus Hotel" στο Ντουμπάι.
Πρόκειται για  ένα… μισοβυθισμένο ξενοδοχείο που μοιάζει με διαστημόπλοιο, το ένα τμήμα του οποίου βρίσκεται 10 μέτρα κάτω από το νερό και περιλαμβάνει τα δωμάτια, ενώ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας υπάρχουν τα εστιατόρια, οι πισίνες και ένα ελικοδρόμιο...
Η σχεδιαστική ομάδα Deep Ocean (DOT) υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες, σε συνδυασμό πάντα με τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά και την πολυτέλεια της διαμονής, που στο Ντουμπάι - ως γνωστόν - χτυπάει κόκκινο.
21 υπερπολυτελείς σουίτες κάτω από το νερό δίνουν την ευκαιρία στους ενοίκους να εξερευνήσουν το βυθό, και μάλιστα με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο. Σε ειδική οθόνη επάνω από τα κρεβάτια θα μπορούν να δουν όποιο σημείο του ωκεανού θέλουν, που θα φωτίζεται τεχνητά, κάνοντας ζουμ στο σημείο… ενδιαφέροντος με το πάτημα ενός κουμπιού.
Όσο για το κόστος, δεν το γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θα τα αξίζει τα λεφτά του...








Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Να γιατί θέλουν να μας ξεκάνουν μέσω μνημονίου..Δείτε τη σημαίνει.... Ελλάδα για αυτούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….
 
 
 

 
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
 
 
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι,
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
 
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
 
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια
σημαντική τουριστική βιομηχανία.
 
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
 
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
 
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι
παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
 
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
 
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
 
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιοτο 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. 
Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 
(10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πόλεις-Φαντάσματα: Εκεί όπου σταμάτησε ο χρόνος

 
Σε αυτές τις πόλεις, δεν υπάρχει θόρυβος, δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχει καν χρόνος. Μόνο κτίρια μισογκρεμισμένα, αφημένα στην τύχη τους, αλλά γεμάτα ιστορίες...

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πόλεις και χωριά που μένουν πια ακατοίκητα, για διαφορετικούς λόγους. Σεισμοί, ραδιενέργεια, πόλεμοι ή ακόμη και κακός σχεδιασμός, έχουν αφήσει αυτές τις πόλεις να στέκουν
στοιχειωμένες, αλλά, κατά κάποιο περιέργο τρόπο, ακατανίκητα γοητευτικές!

Πριπιάτ – Ουκρανία

Η πιο γνωστή πόλη-φάντασμα βρέθηκε στο επίκεντρο τυο παγκόσμιου ενδιαφέροντος μετά το πυρηνικό δυστύχημα του Τσέρνομπιλ. Οι κάτοικοί της, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο, την εγκατέλειψαν μέσα σε ώρες. Όλα έχουν μείνει έτσι όπως ήταν στις 26 Απριλίου του 1986. Σήμερα η πρόσβαση στην πόλη επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια και μόνο για λίγες ώρες, λόγω της ραδιενέργειας.











Σανζί – Ταϊβάν

Τα σπίτια UFO του Σανζί στην Ταϊβάν, κατασκευάστηκαν το 1978. Ήταν μέρος ενός μεγάλου πρότζεκτ για εξοχικές κατοικίες. Το 1980, η κατασκευή σταμάτησε εξαιτίας μιας σειράς εργατικών δυστυχημάτων που αποδόθηκαν σε κατάρα, λόγω της κατεδάφισης ενός ιερού που υπήρχε παλιά στην περιοχή.
Τα σπίτια παρέμειναν εγκαταλελειμμένα μέχρι το 2008, όταν κατεδαφίστηκαν για να δώσουν τη θέση τους σε ένα συγκρότημα ξενοδοχείων.







Κράκο – Ιταλία

Αυτό το μεσαιωνικό χωριό είχε χτιστεί πάνω σε έναν βράχο, για αμυντικούς λόγους. Μια σειρά από σεισμούς έκανε τα περισσότερα σπίτια ακατοίκητα και οι κάτοικοι προτίμησαν να το εγκατγαλείψουν. Σήμερα ζουν
εκεί μερικές οικογένειες, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χωριού αποτελείται από χαλάσματα.







Κολμανσκοπ – Ναμίμπια

Αυτή η πόλη ήταν κάποτε μια δυναμική κοινότητα που ευημερούσε χάρη στα ορυχεία διαμαντιών. Όταν η αγορά των διαμαντιών άρχισε να φθίνει, οι κάτοικοι άρχισαν να φεύγουν. Από το 1954, η πόλη είναι τελείως έρημη.







Οραντούρ-συρ-Γκλαν – Γαλλία

Αυτό το χωριό καταστράφηκε από τους Γερμανούς το 1944 και 642 από τους κατοίκους του, εκτελέστηκαν. Οι επιζήσαντες έχτισαν μια άλλη κοινότητα, σε μικρή απόσταση, αλλά άφησαν εντελώς ανέγγιχτο το καμμένο χωριό τους, ως μνημείο της αγριότητας.


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ολα τα πρωτοσέλιδα Πολιτικών, Οικονομικών και Αθλητικών εφημερίδων (22-5-12)

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

 



















































ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ





























ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ






Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »