Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Θα τρελαθούμε τελείως...!!!

Κέρδισε 2.5 εκατομμύρια ευρώ και αρνήθηκε να τα εισπράξει

Ένας συνταξιούχος, από την Γερμανία, που κέρδισε περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ στο λόττο αρνήθηκε να εισπράξει τα χρήματα αφού δεν... ξέρει τι να τα κάνει!

Ο 70χρονος άντρας, από την περιοχή Hameln, πήγε στα γραφεία του οργανισμού που εποπτεύει το λόττο μόλις έμαθε ότι κέρδισε και τους είπε ότι…δεν θέλει τα χρήματα!

«Τι να κάνω τόσα χρήματα. Η γυναίκα μου έχει πεθάνει όπως και οι γονείς μου. Παιδιά και συγγενείς δεν έχω. Δεν τα θέλω», είπε στους υπευθύνους του οργανισμού.

Ο ηλικιωμένος τους εξήγησε ότι αγόρασε το δελτίο του λόττο από συνήθεια αφού η σύζυγος του ήταν φανατική παίκτρια του παιχνιδιού.

Οι υπεύθυνοι του οργανισμού προσπάθησαν μάταια να πείσουν τον ηλικιωμένο να κρατήσει τα χρήματα. 
 
 
 
Πηγή: freegatos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τον τέλειο μεταφραστή έφτιαξε η Microsoft! Μεταφράζει σε 26 γλώσσες!


Ερευνητές της Microsoft ανέπτυξαν ένα καινοτομικό λογισμικό που μεταφράζει τη φωνή του χρήστη σε ξένη γλώσσα και μάλιστα με...παρόμοιο τόνο φωνής. Το λογισμικό μαθαίνει τον ήχο της φωνής του χρήστη και μετά δημιουργεί μια ανάλογη συνθετική φωνή σε άλλη γλώσσα, την οποία ο χρήστης δεν γνωρίζει.

Οι ερευνητές Φρανκ Σουνγκ και Ρικ Ρασίντ, που έκαναν τη σχετική επίδειξη στο ερευνητικό κέντρο της Microsoft, σύμφωνα με το Technology Review και τη βρετανική Daily Mail, έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα ώστε να γίνει πραγματικότητα ένας «καθολικός μεταφραστής» που θα μπορεί να μεταφράζει (κατ' αρχήν) την αγγλική γλώσσα σε 26 άλλες γλώσσες, από τα ισπανικά και τα ιταλικά έως τα κινέζικα.

Ο χρήστης απλώς μιλάει στα αγγλικά στο μηχάνημα και αυτό αναλαμβάνει να μετατρέψει τα λόγια του σε κάποια άλλη γλώσσα και με παρόμοια χροιά φωνής. Η συσκευή μπορεί κάποτε να διευκολύνει αφάνταστα την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα- και έτσι να καταστήσει λιγότερο αναγκαίους τους ανθρώπους μεταφραστές.

Το μεταφραστικό λογισμικό θα μπορούσε μελλοντικά να ενσωματωθεί ακόμα και σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, οπότε ο χρήστης θα κουβαλά παντού μαζί του ένα φορητό αυτόματο μεταφραστή, πράγμα πολύτιμο για κάθε τουρίστα- και όχι μόνο. Οι ερευνητές της Microsoft πιστεύουν ακόμα ότι θα ήταν δυνατόν ο χρήστης να μην μιλά καν, αλλά να γράφει κάτι στη γλώσσα του (π.χ. στο κινητό του) και αμέσως το μεταφραστικό λογισμικό να δημιουργεί αυτόματα τα λόγια του σε άλλη γλώσσα (μετατροπή κειμένου σε ξενόγλωσσο λόγο).

Προς το παρόν το λογισμικό χρειάζεται περίπου μια ώρα για να μάθει την προσωπική χροιά της φωνής του χρήστη και η συνθετική φωνή που στη συνέχεια παράγει, ακούγεται κάπως μηχανική. Όμως η μετάφραση δεν αφορά μόνο μεμονωμένες λέξεις, αλλά την κανονική ροή του λόγου με προτάσεις, όσο γίνεται πιο ρεαλιστικά, αν και υπάρχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης.
thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Guardian: Η Ελλάδα στο όριο της φτώχειας

Άλλο ένα δημοσίευμα σήμερα βρετανικής... εφημερίδας ασχολείται με τις επιπτώσεις της κρίσης στους...
πολίτες. Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα Guardian ασχολείται, σε σημερινό της δημοσίευμα, με το θέμα των αστέγων... στην Ελλάδα, ενώ το άρθρο υπογράφει ο ανταποκριτής της Τζον Χένλει, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και καταγράφει ιστορίες από την Ελλάδα των Μνημονίων. Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι την ώρα που η χώρα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, με τις περικοπές να συνεχίζονται και τις ουρές για παροχή επιδόματος να μεγαλώνουν, οι πολίτες αρχίζουν να αντιδρούν και να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Σαν παράδειγμα φέρνει μια γυναίκα, 42 χρονών, την Κατερίνα Κενελίδου, η οποία βλέποντας έναν νέο άστεγο άνδρα να βρίσκεται στους δρόμους την εβδομάδα που το θερμόμετρο ήταν κοντά στους 0 βαθμούς αλλά και μια άστεγη έγκυο γυναίκα, σκέφτηκε: «τι είδους κοινωνία είμαστε όταν αφήνουμε μια έγκυο στους δρόμους» και έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Συνειδητοποιώντας ότι δεν έχει ούτε δύναμη να επηρεάσει πολιτικούς, αλλά ούτε τα λεφτά για να φτιάξει καταφύγια αστέγων, αποφάσισε να προσφέρει την επαγγελματικής της εμπειρία, παρέχοντας συμβουλές με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των ανέργων. Συγκεκριμένα, η κα Κανελίδου δήλωσε: «Πάντα αναζητούσαμε διευκολύνσεις. Απλά δώστε στον υπάλληλο κάποια χρήματα, και όλα θα γίνουν πιο εύκολα» σημειώνει η γυναίκα, ενώ προσθέτει και κλείνει το δημοσίευμα «Αποτύχαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και σταματήσαμε να ασχολούμαστε με την πολιτική. Μεθύσαμε όλοι από την ευημερία αλλά ήταν μια μεγάλη φούσκα, η οποία τώρα έχει εκραγεί και όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η απάντηση

Τατιάνα Στεφανίδου

Μιλάει για την απόλυση της Βόσσου

Τατιάνα Στεφανίδου new
Με καλεσμένο τον Νίκο Μουρατίδη στην εκπομπή της, η Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε για πρώτη φορά για τα αιχμηρά σχόλια που έχει κάνει για εκείνη η Σοφία Βόσσου μετά τη λήξη της συνεργασίας της με το «Μίλα».
«Μου είπαν ότι η Βόσσου σε κράζει» ανέφερε, χωρίς ιδιαίτερο τακτ, ο Νίκος Μουρατίδης. «Εγώ την αγαπώ. Την αγαπώ και θέλω να είναι καλά» αρκέστηκε να σχολιάσει η Τατιάνα Στεφανίδου. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο καλεσμένος της επανέφερε το ίδιο θέμα στη συζήτησή τους: «Θα μου πεις γιατί η Βόσσου σε κατηγορεί δεξιά κι αριστερά; Έκανες μια εκπομπή με κάτι κυρίες –μεταξύ τους και η Βόσσου. Πού είναι τώρα οι κυρίες;» ήταν τα λόγια του.

«Το Star πήρε μια απόφαση, να γυρίσει η εκπομπή στο προηγούμενο concept, δηλαδή στις συνεντεύξεις, και όχι το concept της παρέας που είχαμε. Ήθελαν το προηγούμενο concept γιατί μάλλον πήγαινε καλύτερα. Πήρε την απόφαση αυτή το κανάλι και ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει η συνεργασία. Αυτό έγινε. Δεν έγινε κάτι άλλο» απάντησε η Τατιάνα Στεφανίδου, και με τον Νίκο Μουρατίδη να επιμένει ρωτώντας την «Γιατί βγαίνει τώρα η Βόσσου και σε κατηγορεί;», συνέχισε: «Αυτό είναι κάτι που όντως συμβαίνει, αλλά εγώ θα κρατήσω τις καλές στιγμές –γιατί είχαμε πολύ καλές και τρυφερές στιγμές. Θα κρατήσω τα όμορφα λόγια, που όντως υπήρχαν, γιατί η Σοφία είναι ένας άνθρωπος πολύ τρυφερός. Θα κρατήσω λοιπόν την τρυφερότητα και την αγάπη και όχι αυτά (που είπε τις τελευταίες μέρες)».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Κανείς δεν δικαιούται να σε απολύει έτσι ελεεινά»

Σοφία Βόσσου

«Κανείς δεν δικαιούται να σε απολύει έτσι ελεεινά»

Σοφία Βόσσου new
Για την ξαφνική διακοπή της συνεργασίας της με την εκπομπή «Μίλα» της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε στο περιοδικό «TV Έθνος» η Σοφία Βόσσου.

«Δεν το περίμενα και ούτε καν είχε συζητηθεί κάτι τέτοιο. Ο λόγος που μας είπαν είναι ότι “δεν πήγαινε ” το κόνσεπτ» δήλωσε αρχικά η Σοφία Βόσσου, ενώ σχετικά με το αν η μείωση του budget ήταν η αιτία της «απόλυσής» της σχολίασε: «Αυτό είναι δικαιολογία του αισχίστου είδους, όπως και ο τρόπος με τον οποίο μας ανακοινώθηκε. Είναι αστείο ότι δύο άτομα ανεβάζουν το budget (σ.σ.: εκτός από την ίδια, εκτός εκπομπής τέθηκε και η Sunny Μπαλτζή)».

Όσο για την Τατιάνα Στεφανίδου: «Καλά κάνει η κυρία Στεφανίδου να θέλει να αλλάξει το κόνσεπτ, αλλά δεν μπορεί να κρεμάει ανθρώπους που έχουν αφήσει άλλες δουλειές για να είναι εκεί. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε απολύει με αυτό τον ελεεινό τρόπο. Δουλεύω στην TV και στο ραδιόφωνο 30 χρόνια και δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό ποτέ» εξομολογήθηκε: «Ήταν κι άλλα πράγματα που δεν περπάτησαν. Πολλές φορές, κι εγώ και η Sunny, μετατραπήκαμε σε άλλο από αυτό που είμαστε. Ξαφνικά, η Μπαλτζή από πετυχημένη στιχουργός έγινε ρεπόρτερ και εγώ μαγείρισσα! Σε αυτή την εκπομπή δεν εκμεταλλεύτηκαν τίποτα από αυτό που πραγματικά ήμασταν. Τα ίδια που σας λέω θα σας τα πει και η Sunny».

Τέλος, στην ερώτηση τι την ενόχλησε περισσότερο, η στάση της διοίκησης του Star ή αυτή της Τατιάνας Στεφανίδου, η Σοφία Βόσσου απάντησε: «Δεν νομίζω ότι είναι θέμα διοίκησης. Δεν μπορεί σε μια Στεφανίδου που είναι χρόνια στην τηλεόραση να πάει η διοίκηση και να την πιάσει από το αυτάκι και να της πει να διώξει εμένα και τη Sunny», ενώ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Τζούλη Αγοράκη παρέμεινε στην εκπομπή, δήλωσε με νόημα:  «Μπορεί να την ήθελε η Τατιάνα, λόγω εγκυμοσύνης, τι να πω... Νομίζω πως δουλεύει και στο site της».


Πηγή: yupi.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

O Νταλάρας ακυρώνει τις "συναυλίες αλληλεγγύης"


Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Γιώργος Νταλάρας αποφάσισε να ακυρώσει τις "συναυλίες αλληλεγγύης". Φαίνεται ότι δεν ρισκάρει άλλο τη σωματική του ακεραιότητα από τους αγανακτισμένους πολίτες που εμφανίζονται σε όλες του τις συναυλίες.
Μετά τα τελευταία επεισόδια με τα πορτοκάλια και τα νεράτζια στο γήπεδο της Δάφνης, δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει τις "συναυλίες αλληλεγγύης"
 
 
 
 
 
Πηγή: alfavita.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »