Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μια "φάλαινα" στο μέσο ενός...δάσους της Αργεντινής!!!

Τα ψάρια βγήκαν στη στεριά στην...


Αργεντινή
καθώς ένα τεράστιο κήτος βρέθηκε ανάμεσα στα δέντρα του δάσους Ουσουάια προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.



Το τεράστιο κήτος είναι δημιούργημα του Αργεντίνου γλύπτης Αντριάν Βίλαρ Ρόχας ο οποίος είναι διάσημος για τα τεράστια γλυπτά που δημιουργεί στη φύση. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει για τα καλά τοποθετώντας μια μεγάλη φάλαινα... στο δάσος.


«Η πρώτη εντύπωση είναι ότι κάπου ανάμεσα στα δέντρα υπάρχει ένα απομεινάρι από σκηνικό κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας», λέει ο καλλιτέχνης και συμπληρώνει: «Κάποιος μού είπε ότι βλέποντας το γλυπτό μεταφέρθηκε με τη φαντασία του σε μια σκηνή από κάποιο σουρεαλιστικό όνειρο...Αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο!»


Ο καλλιτέχνης επιθυμεί να δώσει μέσα από το έργο τη δυνατότητα στον παρατηρητή να μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μύθο ή να δώσει μια προσωπική εξήγηση στο τι ακριβώς συμβαίνει με τη φάλαινα που δεσπόζει στο κέντρο του δάσους. Και για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο... δύσκολα, ο καλλιτέχνης τοποθέτησε πάνω στη φάλαινα φυσικούς κορμούς δέντρων.


«Οι περισσότεροι πια αναρωτιούνται για κάτι ακόμη: Μήπως η φάλαινα δημιουργήθηκε από το ίδιο το δάσος και τα δέντρα;» αναφέρει περιπεκτικά.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ένα κάστρο για..."σύγχρονους ιππότες"!!! (PHOTOS)



Το «Castello di Vicarello» είναι χωρίς αμφιβολία ο τόπος που ονειρεύεται ο καθένας να μείνει. Κι όχι μόνο για το ειδυλλιακό τοπίο και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών, που έτσι ή αλλιώς είναι δεδομένα, αλλά κυρίως για το γεγονός...


ότι πρόκειται για ένα κάστρο του 1100 που απευθύνεται στους «ιππότες» της σύγχρονης εποχής!
Ταινίες και μυθιστορήματα περιγράφουν παρόμοια κτίσματα, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους απρόσμενα σε ένα διάλειμμα μεταξύ ονείρου και φαντασίας! Όμως, εδώ στην Τοσκάνη τα πράγματα γίνονται πέρα για πέρα αληθινά.



Το κάστρο βρίσκεται σε έναν λόφο με θέα στην εκπληκτική καταπράσινη ύπαιθρο της περιοχής Maremma στη νότια Τοσκάνη, καλύπτοντας πλήρως και τις πέντε αισθήσεις των επισκεπτών. Τι κι αν πριν 50 χρόνια ήταν ένα ερείπιο;
Η οικογένεια Berti Baccheschi είδε αμέσως τις αμέτρητες δυνατότητές του και με πολλή αγάπη και φροντίδα μετέτρεψε το ερείπιο σε έναν εξαιρετικά πολυτελή αλλά και εντελώς ανεπιτήδευτο παράδεισο της Τοσκάνης!
«Ένα κάστρο για σύγχρονους ιππότες», όπως συνηθίζει να λέει ο Berti. Η ύπαιθρος της Τοσκάνης με τους ελαιώνες και τα αμπέλια, η θέση του κάστρου πάνω στο λόφο, τα παραδοσιακά δομικά υλικά με την πέτρα και το ξύλο να ξεχωρίζουν σε κάθε σημείο, ο συγκλονιστικός κήπος που αλλάζει ανάλογα με τις εποχές αλλά και το καταπληκτικό ολόφρεσκο φαγητό είναι νομίζω αρκετά για να μη θέλει κανείς να φύγει από το μέρος αυτό…












Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μωρό ενοχλεί ντόπερμαν. Πως αντιδρά ο σκύλος; (vid)

Τα ντόπερμαν να μην έχουν τη φήμη των κακών και άγριων σκυλιών. Ή μήπως αυτά είναι μόνο φήμες;
Η μικρούλα του video που ακολουθεί όχι μόνο δεν φοβάται το ντόπερμαν, αλλά απολαμβάνει τρομερά να το ενοχλεί.
Τι κάνει ο σκύλος;
Θα το ανακαλύψετε στο βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΦΟΒΕΡΟ: Είναι σίγουρα γεμάτο το βάζο; Δεν νομίζω…!

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί..
.Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές... τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο ρώτησε: 


- Είναι γεμάτο το βάζο; 


Οι μαθητές απάντησαν: 


- Ναι, είναι γεμάτο. 


Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. 


Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε: 


- Είναι γεμάτο το βάζο; 


Οι μαθητές απάντησαν: 


- Ναι, είναι γεμάτο. 
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε: 


- Είναι γεμάτο το βάζο; 


Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν: 


- Ναι, είναι γεμάτο. 


Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από την χάρτινη κούτα δύο μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε: 


- Είναι γεμάτο το βάζο; 


Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν: 


- Ναι, είναι γεμάτο. 


- Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. 


1. Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι. Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη. 


2. Τα βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής. 


3. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα, τα πολύ μικρά της ζωής. Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα. 
Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε ποια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας, χαρείτε με τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες. 


Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε: 
- Καλά, η μπύρα τι αντιπροσωπεύει; 


Ο καθηγητής γελώντας του απαντά: 
- Χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει λίγος χώρος για δυο μπιρίτσες…

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σαρκοβόρα φυτά


9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά
 
Είναι εντυπωσιακά στην όψη, μερικά μπορείς να τα χαρακτηρίσεις και αρκετά όμορφα. Αν όμως ένα έντομο κάνει το λάθος να το...
πλησιάσει αρκετά, σίγουρα θα το μετανιώσει. 

Τα σαρκοβόρα φυτά(μερικές φορές καλούνται και εντομοβόρα) είναι φυτά τα οποία απορροφούν θρεπτικά μόρια(αλλά όχι ενέργεια) μέσω της παγίδευσης και της κατανάλωσης ζώων ή πρωτόζωων, και κυρίως εντόμων και αρθρόποδων.

9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά


Τα σαρκοβόρα φυτά δείχνουν να προσαρμόζονται σε μέρη όπου το χώμα είναι λεπτό ή φτωχό σε θρεπτικές ουσίες, ειδικά στο άζωτο. Τέτοια μέρη μπορεί να είναι βάλτοι, βράχοι και άλλα.Η πραγματική σαρκοφαγία πιστεύεται ότι έχει εξελιχθεί στις τελευταίες δέκα σειρές φυτών, και αυτές αντιπροσωπεύονται τώρα σε περισσότερα από δώδεκα γένη, σε πέντε οικογένειες. Αυτές περιλαμβάνουν περίπου 625 είδη που προσελκύουν και παγιδεύουν τη λεία, παράγουν πεπτικά ένζυμα και απορροφούν τα διαθέσιμα θρεπτικά που προκύπτουν.Η σύλληψη της λείας γίνεται με το λεγόμενο συλληπτήριο φύλλο. Ουσιαστικά δηλαδή, το κλασικό φύλλο των φυτών έχει μεταμορφωθεί σε συλληπτήριο.

Ο τρόπος με τον οποίο παγιδεύονται τα έντομα ποικίλλει και οφείλεται στη διαφορετική μορφολογία του συλληπτήριου φύλλου του κάθε εντομοβόρου φυτού. Για παράδειγμα στο φυτό Dionaea το συλληπτήριο φύλλο θυμίζει δαγκάνα, στο Nepenthes μοιάζει με υδρία, στο Utricularia τα φυλλάρια είναι κύστες που επιπλέουν στα νερά των βάλτων.Ο Κάρολος Δαρβίνος έγραψε την πρώτη διατριβή για τα σαρκοβόρα φυτά το 1875.
9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά 9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά 9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά
9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά
9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά
9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά 9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά
9 τρομακτικά Σαρκοβόρα Φυτά

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αλάσκα: Ένα αφιλόξενο αλλά εντυπωσιακό μέρος (photos)

 Ο Ray Bulson επαγγελματίας φωτογράφος μετακόμισε τον Σεπτέμβριο στην Αλάσκα από το Delawarre για να ασκήσει το πάθος του.Εκ του  αποτελέσματος, όπως θα δείτε και μόνοι σας στις παρακάτω εκπληκτικές φωτογραφίες, άξιζε τον κόπο... Απολαύστε την μακρυνή αλλά μαγευτική Αλάσκα...


 Χειμωνιάτικο πρωινό στη λίμνη Kluane
 Άποψη του Edicott Arm φιορδ
 Βαθύ μπλε παγόβουνο
 Το παγόβουνο και η αντανάκλασή του έρχεται σε αντίθεση με το μπλε του ουρανού

 Το πρώτο χειμωνιάτικο χιόνι
 Takleetna Mountains
 Κριάρια

 Θαλάσσιο Λιοντάρι
 Μια φάλαινα αναδύεται στην επιφάνεια του νερού
 Σολωμοί πηδούν στους μικρούς καταρράχτες της λίμνης Sweetheart






 Γλάροι

 Φώκια
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »