Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το μέλλον της κίνησης!

Μπροστά σ’ αυτό, το περπάτημα φαίνεται τόσο απαρχαιωένο. Ρίξτε μια ματιά στο Personal Mobility Concept U3-X της Honda. Έχει ύψος 650 χιλιοστά, ζυγίζει 10 κιλά και διαθέτει μπαταρία λιθίου που επιτρέπει να ταξιδεύει μέχρι και μία ώρα συνεχόμενα. Ένα όχημα που θα φροντίσει να εκλείψουν οι πεζοί!



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα μαγιό του 2012!

Τα σούπερ μόντελ Adriana Lima, Candice Swanepoel, Elyse Taylor και Jasmine Tookes μας παρουσιάζουν όσο πιο… καυτά μπορούν τη συλλογή μαγιό της Victoria’s Secret για το καλοκαίρι 2012. Απολαύστε… υπεύθυνα και προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι!














Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ....



Κινέζικες απομιμήσεις γνωστών αυτοκινήτων
Δείτε μερικές κινέζικες απομιμήσεις γνωστών αυτοκινήτων!

Mercedes C-Class vs Geely Merrie 300
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (2)

Rolls-Royce Phantom vs Hongqi HQD
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (3)

Vauxhall (Opel) Frontera vs Landwind
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (4)

Toyota Prado vs Dadi Shuttle
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (5)

Honda CRV vs Laibao SRV
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (6)

European Smart vs Chinese Smart
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (7)

Daewoo Matiz vs Chery QQ
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (8)

Neoplan Starliner vs Zonda A9
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (9)

BMW 7 Series vs BYD F6
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (1)

Σήμα Toyota vs Σήμα Geely
Κινέζικες απομίμησεις γνωστών αυτοκινήτων (10)



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αυτοκόλλητο μας κάνει τσεκαπ υγείας

Την επανάσταση φέρνει ο αυτοκόλλητος μετρητής υγείας, που εφαρμόζει στο σώμα όπως ένα μη μόνιμο τατουάζ. Το αυτοκόλλητο, που κατασκεύασαν αμερικανοί επιστήμονες, περιέχει μια λεπτή στρώση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, η οποία ελέγχει συνεχώς τη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των μυών και άλλων σημαντικών οργάνων. Παράλληλα, ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τον χρήστη και τον γιατρό του για οτιδήποτε απρόοπτο. Όπως ανέφερε ο Τζον Ρότζερς του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών που έγινε στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, τα επιθέματα εφαρμόζουν στο σώμα όπως ακριβώς τα μη μόνιμα τατουάζ και απλά ξεφλουδίζουν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι χρήστες δεν τα αισθάνονται γιατί κρατούνται από τα κύτταρα του δέρματος με ασθενείς δεσμούς van der Waals που αναπτύσσονται μεταξύ των μορίων. Πιο συγκεκριμένα, τα αυτοκόλλητα περιβάλλονται από ένα υδατοδιαλυτό πλαστικό υλικό και οι χρήστες μπορούν να επιμηκύνουν τον χρόνο παραμονής του αυτοκόλλητου στο δέρμα τους καλύπτοντάς το με ένα πραγματικό μη μόνιμο τατουάζ και ψεκάζοντας το με σπρέι που κάνει την περιοχή αδιάβροχη.

Πέρα όμως από τη μορφή, αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι η λειτουργία τους, αφού τα αυτοκόλλητα αυτά περιέχουν μια λεπτή στρώση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων η οποία μπορεί να ελέγχει συνεχώς (για όσο το αυτοκόλλητο βρίσκεται πάνω στο δέρμα) τη λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου, των μυών και άλλων σημαντικών οργάνων για την υγεία του κάθε ανθρώπου και να ενημερώνουν τον χρήστη και τον γιατρό του για οποιαδήποτε ανησυχητικά σημάδια.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο χρόνος αντίδρασης σε κάποιο περιστατικό μειώνεται στο μηδέν, αφού τα αυτοκόλλητα αυτά έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν τον γιατρό για οτιδήποτε ανησυχητικό ανά πάσα στιγμή.
ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Διαρροή ραδιενεργών υδάτων από τη Φουκουσίμα

  •  



 Διαρροή ραδιενεργών υδάτων από τη Φουκουσίμα
 
Περίπου 12 τόννοι ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και ένα μέρος τους χύθηκε πιθανότατα στη θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία. Η διαρροή, σύμφωνα με την Tokyo Electric Power (Tepco), εντοπίστηκε το πρωί σε ένα σωλήνα που συνδέεται με μια προσωρινή εγκατάσταση απολύμανσης του ύδατος, όπου καθαρίζεται το νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη των αντιδραστήρων.
Ιδιαίτερα ραδιενεργό μετά τη χρησιμοποίησή του σε έναν αντιδραστήρα, το νερό αυτό συνήθως επαναδιοχετεύεται στο σύστημα ψύξης μετά τη διέλευσή του από το σύστημα απολύμανσης. Η Tepco τόνισε ότι το ραδιενεργό νερό που διέρρευσε σήμερα είχε περάσει ένα μέρος της διαδικασίας καθαρισμού.
Η ζημιά αποκαταστάθηκε και η Τepco προσπαθεί τώρα να εξακριβώσει την ακριβή ποσότητα του ραδιενεργού ύδατος που χύθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, 220 χλμ βορειοανατολικά του Τόκιο.
Δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνεται διαρροή ραδιενεργού ύδατος στο σταθμό. Περίπου 120 τόννοι είχαν ήδη διαρρεύσει από το σύστημα απολύμανσης τον περασμένο μήνα, 80 λίτρα από τα οποία χύθηκαν στη θάλασσα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εγκαταλειμμένα κάστρα και αρχοντικά


Κάστρα, πύργοι, αρχοντικά-επίδειξη πλούτου και εξουσίας από βασιλιάδες, ευγενείς, αλλά και για άλλους πολύ πλούσιους ανθρώπους. Κτίρια που...

σε άλλες εποχές γνώρισαν στιγμές έντονης ζωής, πλούτου και δόξας.Σήμερα όμως παραμένουν εγκαταλειμμένα και απλώς θυμίζουν στους επισκέπτες και περαστικούς άλλες εποχές και περασμένα μεγαλεία.

Ας γνωρίσουμε λίγο κάποια αυτά τα κάστρα.

Το κάστρο Μιράντα



Το κάστρο με το όνομα "Μιράντα" είναι ένα κάστρο του 19ου αιώνα και βρίσκεται στο Celles, στο Βέλγιο. Χτίστηκε το 1866, από τον Άγγλο αρχιτέκτονα Mlner και ανήκε στην οικογένεια Liedekerke-Beaufort. Η οικογένεια αυτή είχε εγκαταλείψει το προηγούμενο σπίτι της , το κάστρο Veves, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής επανάστασης.


Το κάστρο έμεινε στην ιδιοκτησία των απογόνων της οικογένειας μέχρι τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, όταν ανάλαβε τη χρήση του η Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων του Βελγίου και το μετάτρεψε σε ορφανοτροφείο. Είχε αυτή τη χρήση μέχρι το 1980. Από το 1991 παραμένει κενό.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμος της Celles έχει ζητήσει να το αναλάβει, η οικογένεια αρνείται. Έτσι το κάστρο παραμένει εγκαταλειμμένο.


Το αρχοντικό Πάλμερ


Το αρχοντικό αυτό ανήκε σε έναν πλούσιο επιχειρηματία του Σικάγο, στις ΗΠΑ, που ονομαζόταν Πότερ Πάλμερ. 'Ηταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Σικάγο.

Το αρχοντικό κατασκευάστηκε το 1882-1885 και ήταν η μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία στο Σικάγο. Η κατασκευή του στοίχισε συνολικά ένα εκατομμύριο δολάρια.


Κατεδαφίστηκε το 1951, προκειμένου να ανεγερθεί το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου, του οποίου ο προϋπολογισμός ήταν 25 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το έργο όμως δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα την θέση του μεγάλου αρχοντικού έχει πάρει μια πολυκατοικία, που δίνει στέγη σε 740 οικογένειες.


Το κάστρο Mesen


Το κάστρο Mesen βρίσκεται σε ένα ήσυχο πάρκο κοντά στο κέντρο του χωριού Lebe, στο Βέλγιο. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα, για μια βασιλική οικογένεια. Μετά από δύο αιώνες, κατά την διάρκεια των οποίων έγιναν πολλές προσθήκες και ανακαινίσεις, πωλήθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως εργοστάσιο.


Μετά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο χρησιμοποιήθηκε ως οικοτροφείο για κορίτσια. Ηεγκατάλειψη ήρθε όταν το κάστρο πέρασε στα χέρια του Υπουργείου Άμυνας. Για δεκαετίες σάπιζε παραμελημένο. Το κόστος αποκατάστασης ήταν πολύ μεγάλο και για το λόγο αυτό δεν έχει χαρακτηριστεί ως "ιστορικό μνημείο".


Το αρχοντικό Hafodunos


Ένα αρχοντικό, γοτθικού ρυθμού, είναι το Hafodunos. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Llangernyw στην Ουαλία και χτίστηκε το 1861-1866, από την οικογένεια Sandbach Hafodunos. Πουλήθηκε το 1930 και από τότε είχε διαφορετικές χρήσεις, όπωςοικοτροφείο και γηροκομείο.


Το 2004 μια μεγάλη πυρκαγιά κατάστρεψε το εσωτερικό του κτιρίου. Μετά την πυρκαγιά παραμελήθηκε εντελώς. Πωλήθηκε το 2010 και οι νέοι ιδιοκτήτες εξέφραζαν την επιθυμία να αποκαταστήσουν το οίκημα.


Το κάστρο Bannerman


Το κάστρο Bannerman δεν είναι πραγματικά ένα κάστρο, με την κλασσική έννοια του όρου. Δεν χτίστηκε από κανέναν βασιλιά ή άλλον ευγενή.

Το 1900, ο Fransis Bannerman, επιχειρηματίας (ο αυτοαποκαλούμενος "βασιλιάς των όπλων") αγόρασε το νησί Pollepel, που βρίσκεται στον ποταμό Hudson, 80 χλμ. βόρεια της Νέας Υόρκης. Ο σκοπός του ήταν να το χρησιμοποιήσει σαν αποθήκη για 30 εκατομμύρια πυρομαχικά. Έτσι την άνοιξη του 1901 ξεκίνησε η ανέγερση του οικοδομήματος.


Το κάστρο ήταν ορατό από τις όχθες του ποταμού και ήταν διαφήμιση για τις επιχειρήσεις του Bannerman. Η κατασκευή σταμάτησε το 1918 με το θάνατο του Bannerman. Τον Αύγουστο του 1920, μια μεγάλη έκρηξη πυρομαχικών κατάστρεψε ένα μεγάλο τμήμα του οικοδομήματος. Το έργο της έκρηξης ολοκληρώθηκε από μιαπυρκαγιά που ξέσπασε το 1969.

Σήμερα το κάστρο είναι ιδιοκτησία της Κρατικής Υπηρεσίας Πάρκων της Νέας Υόρκης. Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι ακόμα όρθιοι, όμως το εσωτερικό έχει καταστραφεί. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εξασφάλισε εισιτήριο για Ευρώπη η ΑΕΚ, αναμονή για το ΟΚ της UEFA

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, έστω και στις καθυστερήσεις κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα της εφορίας και εν συνεχεία να ολοκληρώσει τις πληρωμές, μετά από παρέμβαση του Ντέμη Νικολαΐδη για την εξασφάλιση του δανείου. Ο φάκελος εστάλει στην UEFA με όλα τα δικαιολογητικά και πλέον υπάρχει η αισιοδοξία στην πλευρά της Ένωσης για την συμμετοχή της στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Εάν εξασφαλιστεί το OK της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας(η απόφαση αναμένεται την επόμενη βδομάδα), η συμμετοχή στα πλέι οφ οδηγεί σίγουρα στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως θέσης που θα καταλάβει η ΑΕΚ σε αυτά.

Συγκεκριμένα, ο τελικός του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο και για τις τέσσερις ομάδες που θα παρουν μέρος στα πλέι οφ. Αυτό που θα πρέπει να βάλει σαν στόχο η ΑΕΚ, είναι το εισιτήριο που θέλει για τη νέα χρονιά.

Κοιτάει... "σεντόνι"

Αξίζει να σημειώσουμε, πως η ΑΕΚ έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο! Συγκεκριμένα, εάν και εφόσον η ποινή του Παναθηναϊκού από την UEFA παραμείνει (έχει κενά ο φάκελος που έστειλε) τότε οι πράσινοι θα παίξουν στα πλέι οφ μεν αλλά όποια θέση και να πάρουν δεν θα βγούνε Ευρώπη, με το εισιτήριο να το παίρνει η αμέσως επόμενη ομάδα.

Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν θα έχει στα πόδια της τον βασικό της αντίπαλο για το Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι ο Παναθηναϊκός. Αναμονή λοιπόν για να δούμε πως θα κλείσει η χρονιά, που μπορεί να ήταν από τις χειρότερες και η πιο κρίσιμη στην ιστορία της Ένωσης, αλλά ενδεχομένως να τελειώσει με πολλά χαμόγελα για τις διοικητικές και αγωνιστικές εξελίξεις!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αμέτρητα Fails!!

Δείτε τα καλύτερα Fails για τον μήνα Μάρτιο.. Πολύ γέλιο!!! Βίντεο..
















Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Νέα «μαγικά» γυαλιά από τη Google

  • 0
     



 Νέα «μαγικά» γυαλιά από τη Google
 
Την έρευνά της πάνω σε μια νέα γενιά επαναστατικών γυαλιών, που διασυνδέονται με το διαδίκτυο και «αναμιγνύουν» τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο για όσους τα φοράνε, παρουσίασε η Google. Το φιλόδοξο σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας, που ονομάζεται «Project Glass» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με φωτογραφίες και βίντεο στο κοινωνικό δίκτυό της Google+, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC, επιβεβαίωσε τις φήμες ότι το ερευνητικό εργαστήριο «Google X» της εταιρίας «δουλεύει» πάνω σε μία νέα τεχνολογία γυαλιών, κάτι που ως τώρα επισήμως κρατείτο μυστικό.
Τα γυαλιά -που ακόμα δεν είναι σαφές πώς ακριβώς λειτουργούν- διαθέτουν κομψούς ασημένιους σκελετούς πάνω στους οποίους είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί-οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο-χρήστη τους, καθώς περπατά, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να βλέπει βίντεο.
 Νέα «μαγικά» γυαλιά από τη Google
Τα ψηφιακά αυτά δεδομένα προβάλλονται πάνω στον ημιδιαφανή φακό-οθόνη και, με αυτό τον τρόπο, «επαυξάνουν» αυτό που ο χρήστης βλέπει στο πραγματικό οπτικό πεδίο γύρω του. Μάλιστα τα γυαλιά διαθέτουν και ενσωματωμένα μικρόφωνα που δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να τα ελέγχει μόνο με τη φωνή του.
 Νέα «μαγικά» γυαλιά από τη Google
Όταν ο χρήστης φορά και ενεργοποιεί τα «μαγικά» γυαλιά, αυτά εμφανίζουν στο οπτικό πεδίο του διάφορα εικονίδια με παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, όπως π.χ. το δελτίο καιρού ή οδηγίες προσανατολισμού στην πόλη μέσω του Google Maps. Μπορούν ακόμα να θυμίσουν στον χρήστη ότι έχει ένα ραντεβού ή να τον ενημερώσουν ότι ένας φίλος του έστειλε ένα μήνυμα.
 Νέα «μαγικά» γυαλιά από τη Google
Ακόμα, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων, ο χρήστης μπορεί με τα γυαλιά του να τραβήξει φωτογραφία αυτού που βλέπει γύρω του ή να κάνει μια βιντεο-συνδιάσκεψη με άλλους χρήστες. Θα μπορούσε επίσης να ακούσει μουσική μέσα από τα γυαλιά του χωρίς, όπως φαίνεται, να βάλει καν ακουστικά. Οι δυνατότητες προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω των γυαλιών είναι προφανείς, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίζουν, με online βοήθεια, σε ποια ακριβώς καταστήματα βρίσκονται τα προϊόντα που θέλουν.
 Νέα «μαγικά» γυαλιά από τη Google
Η Google πάντως ξεκαθάρισε πως τα γυαλιά της, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούν μία παραλλαγή του δικού της λειτουργικού συστήματος Android, βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και θα αργήσουν να βγουν στην αγορά. Δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό, ούτε ποια θα ήταν η τιμή των γυαλιών. Ο ερευνητές της εταιρείας κάλεσαν κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τις προτάσεις και τα σχόλια του για τη νέα τεχνολογία, μέσω της σχετικής ιστοσελίδας στο δίκτυο Google+, ώστε αυτή να βελτιωθεί περαιτέρω.
 Νέα «μαγικά» γυαλιά από τη Google
Όμως η Google στην πορεία μπορεί να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό. ‘Αλλες εταιρείες, όπως η Apple, η Sony και η Microsoft, έχουν κατά καιρούς κάνει γνωστό ότι εξετάζουν ιδέες για τη δημιουργία μικροσκοπικών οθονών που θα προβάλουν ψηφιακό περιεχόμενο μπροστά στα μάτια των χρηστών.
 Νέα «μαγικά» γυαλιά από τη Google
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μούρα και φράουλες εναντίον Πάρκινσον

  • 0
     



 Μούρα και φράουλες εναντίον Πάρκινσον
Ενα μπολ την εβδομάδα περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 25%
Χάρη στα υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών που περιέχουν, τα μούρα διαθέτουν πολύτιμες νευροπροστατευτικές ιδιότητες
Λονδίνο 
«Ασπίδα» κατά της νευροεκφυλιστικής νόσου Πάρκινσον αποτελεί μια διατροφή πλούσια σε μούρα, σύμφωνα με νέα μελέτη αμερικανών και βρετανών επιστημόνων.
Οπως εξηγούν μέσα από δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Neurology» οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και East Anglia παρακολούθησαν συνολικά 130.000 άνδρες και γυναίκες για ένα διάστημα 20 ετών. Είδαν λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου περίπου 800 από αυτούς εμφάνισαν Πάρκινσον.
Φλαβονοειδή, τα «θαυματουργά»
Αναλύοντας το διατροφικό μοτίβο, τις καθημερινές συνήθειες των συμμετεχόντων και λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες κινδύνου, οι ερευνητές είδαν ότι όσοι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ποτών πλούσιων σε φλαβονοειδή (όπως π.χ. μούρα, μήλα, κόκκινο κρασί, τσάι κ.ά.), είχαν κατά 40% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν τη νόσο.
Επικεντρώνοντας την προσοχή τους στα μούρα, μάλιστα, διαπίστωσαν ότι όσοι από τους εθελοντές έτρωγαν μια μερίδα φρούτων της γευστικής οικογένειας κάθε εβδομάδα αντιμετώπιζαν κατά 25% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Πάρκινσον.
 Μούρα και φράουλες εναντίον Πάρκινσον
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα φλαβονοειδή προστατεύουν από την φθορά του οργανισμού που συνοδεύει τη διαδικασία της γήρανσης και οδηγεί στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, υπέρτασης και διαφόρων ειδών καρκίνου. Η διεξαγωγή μελετών που εξετάζουν τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων είναι ιδιαίτερα δύσκολη και τα ευρήματα των μελετών αυτών δεν συνιστούν απόδειξη για τον προστατευτικό ρόλο των εξεταζομένων τροφίμων. 
Η ομάδα των ειδικών ωστόσο είναι πεπεισμένη για τα ευρήματά της. «Τα ευρήματά μας προσφέρουν περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η συχνή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή μπορεί να προσφέρει ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό» αναφέρει ο καθηγητής Εντιν Κάσιντι από το τμήμα Διατροφής της Ιατρικής Σχολής Νόργουιτς του Πανεπιστημίου East Anglia, στη Βρετανία.
«Πρόκειται για την πρώτη μελέτη σε ανθρώπους που εξετάζει τον ακριβή συσχετισμό ανάμεσα στην κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή και την εμφάνιση της νόσου Πάρκινσον. Σύμφωνα με αυτήν, οι ανθοκυανίνες – μια υποκατηγορία φλαβονοειδών – φάνηκε να έχουν νευροπροστατευτική δράση» καταλήγει ο ειδικός.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μοτοσυκλέτα με… πετρελαιοκινητήρα

  • 0
     



 Μοτοσυκλέτα με... πετρελαιοκινητήρα
 
Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε το concept του Ian McElroy’s, το Kickboxer με τον κινητήρα από Subaru WRX.
Το χούι δεν φεύγει εύκολα απ’ ό,τι φαίνεται και ο Ian χτύπησε ξανά. Σκεφτόταν καιρό να δοκιμάσει κάτι σε έναν τομέα φαινομενικά ασυμβίβαστο. Τη δημιουργία μίας μοτοσυκλέτας με κινητήρα Diesel – κοινώς πετρελαιοκινητήρα. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου του μοντέλου όμως το κενό έδειχνε να γεφυρώνεται πιο εύκολα.
«Η Subaru έχει έναν κινητήρα diesel που είναι μικρότερος σε διαστάσεις από τον βενζινοκίνητο, είναι δυνατός και ανθεκτικός, οπότε γιατί όχι;»
Στρώθηκε στη δουλειά και το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες.
 Μοτοσυκλέτα με... πετρελαιοκινητήρα
«Η προσαρμογή του κινητήρα στο πλαίσιο ήταν απλούστερη απ’ ό,τι φανταζόμουν, θέλησα όμως να διαφοροποιήσω αυτή την εκδοχή του Kickboxer με νέο κοστούμι και περιφερειακά, άλλο ψαλίδι και διαφορετική διάταξη στο turbo».
Μετά από αυτά, για να ανεβάσει τον πήχη ακόμη περισσότερο, σκέφτηκε: «Με τόσο πληθωρική απόδοση από τον κινητήρα, γιατί να μην δώσω κίνηση και στους δύο τροχούς;»
 Μοτοσυκλέτα με... πετρελαιοκινητήρα
Νέα σχέδια, νέες εφαρμογές και ξανά πίσω στο σχεδιαστήριο (υπολογιστή). Έφτιαξε μια δεύτερη εκδοχή με κίνηση και στους δύο τροχούς, όπου η μετάδοση γίνεται με αλυσίδες και όχι κάποιο από τα γνωστά υδραυλικά συστήματα.
Η «απλή» έκδοση διαθέτει ένα σχετικά ελαφρύ οπτικά φέρινγκ, ψυγείο κάτω από τη σέλα, intercooler σε κοινή θέα στο εμπρός μέρος της «μοτοσυκλέτας», φωτισμό με LED και υπερτροφοδοσία (turbo) τοποθετημένο κάτω από τον κινητήρα –δεν υπήρχε αλλού χώρος…
 Μοτοσυκλέτα με... πετρελαιοκινητήρα
Στην έκδοση με κίνηση σε «όλους» τους τροχούς η κίνηση μεταφέρεται με δύο αλυσίδες όπου μεσολαβεί ένα είδος συμπλέκτη και συνεχίζει με το γρανάζι της τελικής (εμπρός μετάδοσης), ένα «ελεύθερο» γρανάζι και τον τελικό άξονα του τροχού με έναν κοινό σύνδεσμο U, για να στρίβει και ο τροχός.
Μηχανολογική ακροβασία που δεν έχει κινηθεί ακόμη στο δρόμο, οπότε τα ερωτηματικά πλανώνται: Ποια θα είναι η συμπεριφορά του συστήματος στο δρόμο; Πώς θα συμπεριφέρεται όταν η μοτοσυκλέτα πάρει κλίση, καθώς τότε η περιστροφή του εμπρός και του πίσω τροχού διαφοροποιούνται διαρκώς;
 Μοτοσυκλέτα με... πετρελαιοκινητήρα
Κάπου θα πρέπει να υπάρχει ένα είδος διαφορικού, ωστόσο δεν αναφέρεται κάτι σχετικό. Επίσης η περιστροφές τόσων αλυσίδων δημιουργούν έντονο γυροσκοπικό φαινόμενο που προσδίδει μεν ευστάθεια στη μοτοσυκλέτα όμως την κάνει λιγότερο δεκτική στις αλλαγές κατεύθυνσης.
 Μοτοσυκλέτα με... πετρελαιοκινητήρα
Ο Ian έχει μια εμμονή στην τελειότητα και στη λεπτομέρεια. Στο πρώτο του Kickboxer έλεγε: «Σχεδίασα το μοντέλο ώστε να είναι ακριβές και λειτουργικό στην παραμικρή του λεπτομέρεια, επαρκώς ρεαλιστικό ώστε να κατασκευάσεις μια πραγματική μοτοσυκλέτα από αυτό. Αν είχα τα χρήματα, θα πήγαινα τα σχέδια CAD στο μηχανουργείο και θα έφτιαχνα τα τμήματα σήμερα».
Υποθέτουμε ότι κάτι ανάλογο θα ισχύει και για αυτές εδώ τις diesel εκδόσεις του Kickboxer. Ενδιαφέρεται κανείς;
 Μοτοσυκλέτα με... πετρελαιοκινητήρα
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Μαγικά" γυαλιά από τη Google

Η Google παρουσίασε τις έρευνές της πάνω σε μία νέα γενιά επαναστατικών γυαλιών που διασυνδέονται με το διαδίκτυο και έτσι «αναμιγνύουν» τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο για όσους τα φοράνε. Το φιλόδοξο σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας, που ονομάζεται "Project Glass" και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με φωτογραφίες και βίντεο στο κοινωνικό δίκτυό της Google+, επιβεβαίωσε τις φήμες ότι το ερευνητικό εργαστήριο "Google X" της εταιρίας «δουλεύει» πάνω σε μία νέα τεχνολογία γυαλιών, κάτι που ως τώρα επισήμως κρατείτο μυστικό.

Τα γυαλιά –που ακόμα δεν είναι σαφές πώς ακριβώς λειτουργούν– διαθέτουν κομψούς ασημένιους σκελετούς πάνω στους οποίους είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί-οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο-χρήστη τους, καθώς περπατά, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να βλέπει βίντεο. Τα ψηφιακά αυτά δεδομένα προβάλλονται πάνω στον ημιδιαφανή φακό-οθόνη και, με αυτό τον τρόπο, «επαυξάνουν» αυτό που ο χρήστης βλέπει στο πραγματικό οπτικό πεδίο γύρω του. Μάλιστα τα γυαλιά διαθέτουν και ενσωματωμένα μικρόφωνα που δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να τα ελέγχει μόνο με τη φωνή του.

Όταν ο χρήστης φορά και ενεργοποιεί τα «μαγικά» γυαλιά, αυτά εμφανίζουν στο οπτικό πεδίο του διάφορα εικονίδια με παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, όπως π.χ. το δελτίο καιρού ή οδηγίες προσανατολισμού στην πόλη μέσω του Google Maps. Μπορούν ακόμα να θυμίσουν στον χρήστη ότι έχει ένα ραντεβού ή να τον ενημερώσουν ότι ένας φίλος του έστειλε ένα μήνυμα.

Ακόμα, μεταξύ άλλων δυνατοτήτων, ο χρήστης μπορεί με τα γυαλιά του να τραβήξει φωτογραφία αυτού που βλέπει γύρω του ή να κάνει μια βιντεο-συνδιάσκεψη με άλλους χρήστες. Θα μπορούσε επίσης να ακούσει μουσική μέσα από τα γυαλιά του χωρίς, όπως φαίνεται, να βάλει καν ακουστικά. Οι δυνατότητες προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω των γυαλιών είναι προφανείς, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίζουν, με online βοήθεια, σε ποια ακριβώς καταστήματα βρίσκονται τα προϊόντα που θέλουν.

Η Google πάντως ξεκαθάρισε πως τα γυαλιά της, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούν μία παραλλαγή του δικού της λειτουργικού συστήματος Android, βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και θα αργήσουν να βγουν στην αγορά. Δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό, ούτε ποια θα ήταν η τιμή των γυαλιών. Ο ερευνητές της εταιρείας κάλεσαν κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τις προτάσεις και τα σχόλια του για τη νέα τεχνολογία, μέσω της σχετικής ιστοσελίδας στο δίκτυο Google+, ώστε αυτή να βελτιωθεί περαιτέρω.

Όμως η Google στην πορεία μπορεί να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό. Άλλες εταιρείες, όπως η Apple, η Sony και η Microsoft, έχουν κατά καιρούς κάνει γνωστό ότι εξετάζουν ιδέες για τη δημιουργία μικροσκοπικών οθονών που θα προβάλουν ψηφιακό περιεχόμενο μπροστά στα μάτια των χρηστών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις της Πρωτοβάθμιας - Ολα τα ονόματα - Οι βάσεις, των αιρετών Δημήτρη Μπράτη και Βασίλη Παληγιάννη

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις της Πρωτοβάθμιας - Ολα τα ονόματα - Οι βάσεις, των αιρετών Δημήτρη Μπράτη και Βασίλη Παληγιάννη
 





 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΓΑΘΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ..!

Στις 8 Απριλίου μια κίνηση ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συνείδησης θα πάρει μέρος στην περιοχή μας. 
ΠΩΣ ΜΠΟΡΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;
Με τον πιο απλό τρόπο, απλά χαρίζοντας κάτι που δε μας χρειάζεται ή ότι απλά πιάνει χώρο στο σπίτι μας και μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον συνάνθρωπο μας. Μπορεί κάτι που για εμάς είναι άχρηστο για κάποιον άλλο να είναι χρήσιμο ή και το αντίθετο..!!!

Μπορούμε να φέρουμε: ηλεκτρικές συσκευές, μαγειρικά σκεύη ,εργαλεία, βιβλία, ρούχα  και γενικότερα οποιοδήποτε είδος οικοσκευής πιστεύουμε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον συνάνθρωπό μας.(Καλό θα είναι να βρίσκονται σε καλή κατάσταση)

Επίσης, μπορούμε να χαρίσουμε λίγη χαρά σε κάποια παιδιά. ΠΩΣ;
Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά σας, τα παλιά τους παιχνίδια που απλά πιάνουν χώρο σε κάποιο ράφι ή σε κάποια κούτα μπορείτε χαρίζοντάς τα να κάνε ευτυχισμένο κάποιο άλλο παιδί και να τους ξαναδώσετε αξία.

Επίσης, τα παλιά βιβλία (βοηθήματα γυμνασίου - λυκείου - δημοτικού) μπορεί να φανούν χρήσιμα σε κάποιο παιδί που δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει φροντιστήριο.

Ακόμη, μπορείτε να φέρετε ρούχα για κάθε ηλικία (αρκεί να βρίσκονται σε καλή κατάσταση) και οτιδήποτε άλλο κρίνετε εσείς..!!!

Η προσπάθεια αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  8 Απριλίου 2012 (από τις πρώτες πρωινές ώρες) στη Σκύδρα στο παρκάκι διπλά στο παλιό κτηνιατρείο!

Ποιος ξέρει; Μπορεί να βρείτε και εσείς κάτι που να σας φανεί χρήσιμο...!!!

Υ.Γ. : Δε γνωρίζω λεπτομέρειες για την όλη διοργάνωση της δράσης και τα άτομα που συμμετέχουν, απλά μου φάνηκε μια καλή προσπάθεια και σκέφτηκα να σας τη γνωστοποιήσω..!Επίσης, για όσους είστε καχύποπτοι τηλεφωνήστε στα σχετικά τηλέφωνα και ενημερωθείτε..! Αυτή είναι απλά μια  ωραία ιδέα, από εκεί και πέρα στο χέρι μας είναι αν θέλουμε να κινηθούμε όπως κρίνει ο καθένας..!!!!



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »