Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι εντυπωσιακοί 12 Απόστολοι της Αυστραλίας (photos)


 Ο "Μεγάλος Δρόμος του Ωκεανού" (The Great Ocean Road) είναι μία από τις πιο επισκέψιμες τοποθεσίες σε ολόκληρη την Αυστραλία. Βρίσκεται στην περιοχή της Βικτώριας, 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μελβούρνης. Εκτείνεται σε περίπου 250 χλμ και περνάει κατά μήκος των νοτιοανατολικών ακτών της Αυστραλίας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που μπορείτε να...
δείτε κατά μήκος του δρόμου είναι αυτό των Δώδεκα Αποστόλων (The Twelve Apostles). Πρόκειται για βράχους ψαμμίτη που βρίσκονται μέσα στον ωκεανό και έχουν ύψος 45 μέτρα. Οι γιγάντιοι αυτοί βράχοι με φόντο τους επιβλητικούς γκρεμούς ύψους 70 μέτρων, δημιουργήθηκαν σταδιακά από τη διάβρωση που προκαλεί η θάλασσα στον ασβεστόλιθο. Αν και οι βράχοι ονομάζονται Δώδεκα Απόστολοι σήμερα υπάρχουν μόνο επτά, αλλά διατηρούν το όνομα που τους έκανε παγκόσμια γνωστούς.





Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Cappuccino coast: Πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο (Photos)

Το πολύ σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο ονομάζεται  “Cappuccino coast” 
και είμαστε τυχεροί που μπορούμε να δούμε αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες
από το Cape Town, όπου το “Cappuccino” έφτασε στις ακτές με μια πολύ 
ισχυρή καταιγίδα. 


Αυτός ο παχύς αφρός στον ωκεανό εμφανίζεται όταν το αλμυρό νερό 
συνδυάζεται με τα απόβλητα των ζωντανών οργανισμών την θάλασσας και όλα 
ανακατεύονται μαζί από τα ισχυρά ρεύματα με αποτέλεσμα το νερό να πάρει 
την συγκεκριμένη μορφή.
















































































Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πανελλαδικές εξετάσεις - Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά συμμετοχής

Α. Απόκτηση κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου.

Το Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιήσει και φέτος την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει από την Τρίτη 8-5-2012 ως και την Παρασκευή 18-5-2012 να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Με αυτό τον κωδικό, θα μπορούν σε επόμενη φάση, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, να επεξεργαστούν και αργότερα τον Ιούνιο να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι ημερομηνίες για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η διαδικασία είναι απλή και φιλική προς το χρήστη, ενώ τα δικαιολογητικά για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι ελάχιστα.

Αναλυτικά:

- Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄για το 90% και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-Α΄ για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

- Οι υποψήφιοι ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ για το 10% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειο την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Β. Υπαγωγή των υποψηφίων Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 – Διαδικασία και δικαιολογητικά.

Όπως είναι γνωστό, με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, καθορίστηκε ένα νέο πλαίσιο για τις ειδικές περιπτώσεις των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων. Συνοπτικά, αίρονται τα ηλικιακά όρια, απαλείφεται το εισοδηματικό κριτήριο και καταργείται ο γεωγραφικός περιορισμός της μιας και μοναδικής περιφέρειας.

Για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, την ίδια περίοδο (8-5-2012 ως 18-5-2012) που όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), όσοι από αυτούς ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση, θα προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μαζί με το πρότυπο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ σχετικής αίτησης) και μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα χαρακτηρίζονται από τον (Υπο)Διευθυντή ως ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).

Για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν είτε από το Λύκειό τους είτε από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, όπου αναρτώνται όλα τα σχετικά έγγραφα, εγκύκλιοι, υποδείγματα αίτησης και υπεύθυνων δηλώσεων κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω δεν αφορούν τις ειδικές κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων κλπ. για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς η διαδικασία και τα δικαιολογητικά γι αυτές τις Σχολές καθορίζονται και ανακοινώνονται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Οι υποψήφιοι τόσο για τη δημιουργία προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password), όσο και για την υποβολή και έλεγχο των δικαιολογητικών για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση, απευθύνονται στο Λύκειο, ως εξής:

- Όσοι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα απευθυνθούν στο αντίστοιχο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

- Όσοι απόφοιτοι-κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2010 ή 2011 από ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, θα απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, κατά προτίμηση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ή εκείνο της αποφοίτησής τους.

- Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου δήλωσαν υποψηφιότητα για το 90% των θέσεων (με νέα εξέταση), αλλά τελικά δεν προσέλθουν στις πανελλαδικές σε κανένα μάθημα, αμέσως μετά τη λήξη των πανελλαδικών θα προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να τους επιστραφεί η Βεβαίωση Πρόσβασης. Αν αυτοί οι απόφοιτοι αποφασίσουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση (το δικαίωμα αυτό έχουν οι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄ των ετών 2010 ή 2011), θα πρέπει τον Ιούνιο να προσέλθουν πάλι στο Λύκειο, προκειμένου να δημιουργήσουν νέο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να χαρακτηριστούν εκ νέου από τον (Υπο)Διευθυντή ως ειδική περίπτωση (αν ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση), ακόμα και αν θα το έχουν ήδη κάνει από 8-5-2012 ως και 18-5-2012.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Απο 13 ετών ποτα, τσιγάρα και χρήση ουσιών στην Ελλάδα

Από νωρίς τα Ελληνόπουλα αρχίζουν τη χρήση ουσιών, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Οπως καταδεικνύει η έρευνα, τα Ελληνόπουλα «μπαίνουν» από τα 13 τους στον κόσμο των ναρκωτικών, του αλκοόλ και του τσιγάρου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 683 σχολεία με τη συμμετοχή 37.040 μαθητών, ηλικίας 13 έως 19 ετών, και καταγράφει την ανησυχητική αύξηση στη χρήση χασίς.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη, εξηγεί ότι η πλειονότητα των παιδιών που δοκιμάζουν χασίς, περνούν από τον πειραματισμό στη συστηματική χρήση.

Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνει η κ. Μαλιώρη, προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με την έρευνα, πιο στενά «φλερτάρουν» με τα ναρκωτικά οι έφηβοι στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με το 18,2% των αγοριών και το 8,3% των κοριτσιών να έχουν δοκιμάσει χασίς τουλάχιστον μία φορά.

Αλλες ουσίες που χρησιμοποιούν οι έφηβοι είναι οι εισπνεόμενες κόλες που κυκλοφορούν νόμιμα στο εμπόριο, τα βερνίκια και τα διαλυτικά. Ακολουθούν τα ηρεμιστικά υπνωτικά χάπια, τα οποία λαμβάνονται χωρίς την συνταγή γιατρού.

Στην έρευνα αποτυπώνεται ξεκάθαρα και η αυξητική τάση στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, ιδιαίτερα στους νομούς Εβρου, Καστοριάς και Πιερίας, όπου καταγράφονται πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους.

Τους ειδικούς του ΕΠΙΨΥ και του ΟΚΑΝΑ ξαφνιάζει το γεγονός της ανησυχητικής κατανάλωσης αλκοόλ γιατί παρατηρείται σε μία εποχή που τα ποτά έχουν ακριβύνει από την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ το χαρτζιλίκι των μαθητών έχει εξανεμισθεί από τις διαρκείς περικοπές στο εισόδημα των γονιών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, έξι στους δέκα μαθητές πίνουν αλκοόλ, ενώ το 11% πίνει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, ένας στους τρεις μαθητές έχει μεθύσει τουλάχιστον μία φορά στην ζωή του και το 13% έχουν μεθύσει πάνω από δύο φορές, γεγονός που δείχνει πως αρκετά παιδιά περνούν από την κατανάλωση αλκοόλ στην κατάχρηση.

Οπως εξηγεί η ομότιμη καθηγήτρια Ψυχιατρικής Αννα Κοκκέβη, που συντόνισε την μελέτη, πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών έρχεται η μπίρα. Ακολουθούν τα «σκληρά» οινοπνευματώδη ουίσκι, βότκα και τζιν.

Ωστόσο, ακόμα πιο διαδεδομένο από το ποτό και το χασίς είναι μεταξύ των μαθητών το κάπνισμα, με την έρευνα να αποκαλύπτει πως ο ένας στους πέντε μαθητές καπνίζει. Επειτα από την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το 50% των εφήβων καπνίζει συστηματικά, με το ένα τρίτο από αυτούς να καπνίζει πάνω από δέκα τσιγάρα την ημέρα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Solar Egg: Τηγανίζοντας ένα αυγό με την ενέργεια του ήλιου


Μαγείρεμα στους -15 βαθμούς στην εξοχή της Φιλανδίας. Δείτε το βίντεο…
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Να πως έστησε το κόλπο με το πετρέλαιο του στρατού ο αντισυνταγματάρχης...

Γιώργος Παππούς
Επί τρία ολόκληρα κατάκλεβε το στρατόπεδο χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς, ώσπου επιλήφθηκε του ζητήματος το ΣΔΟΕ. Ο λόγος για τον αντισυνταγματάρχη που είχε τεθεί επικεφαλής στο 95ο Τάγμα Μηχανικού στη Ρόδο όλο αυτό το διάστημα και ο οποίος συνελήφθη μετά από...
τη παρέμβαση του ΣΔΟΕ και του Εισαγγελέα.

Ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε στη μονάδα τον Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Α. Κουτρουμπέλη προκειμένου να διακριβώσει το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η φάμπρικα του αντισυνταγματάρχη.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε πληροφορία στο ΣΔΟΕ, ότι μπαινοβγαίνει ανενχόλητο στο 95ο Τ.Μ. ένα βυτιοφόρο Ι.Χ. Πράγματι, μετά από παρακολούθηση, το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε το εν λόγω βυτιοφόρο που μπήκε άδειο στο στρατόπεδο αλλά βγήκε φορτωμένο με 2 τόνους πετρέλαιο κίνησης!

Οι άνδρες του Σώματος ακινητοποίησαν το βυτιοφόρο και όταν ζήτησαν τα παραστατικά δεν πήραν ούτε απάντηση ούτε έγγραφα. Ο οδηγός, που μετέφερε το φορτίο σε γνωστό εργολάβο δημοσίων έργων, κατ' αρχήν συνελήφθη κι εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος αλλά μετά από παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, που διέγνωσε τη σοβαρότητα της υπόθεσης, συνελήφθη εκ νέου. Ο ιδιοκτήτης του βυτιοφόρου δεν αισθάνεται όμως.... μόνος, καθώς μετά από ενημέρωση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη στον Δ. Αβραμόπουλο και κινητοποίηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, συνελήφθη και ο αντισυνταγματάρχης που είχε στήσει τη φάμπρικα, ενώ μαζί του οδηγήθηκε στη φυλακή και ο υπεύθυνος της αποθήκης της μονάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες μόλις τώρα άρχισαν, καθώς οι άνδρες του ΣΔΟΕ έχουν κατασχέσει όλα τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου κίνησης, τα οποία θα συγκριθούν με τα παραστατικά κίνησης όλων των μηχανημάτων που διαθέτει η μονάδα του Μηχανικού, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Όσο για τον αξιωματικό, ο φάκελος με τον οποίο θα παραπεμφθεί, θα ολοκληρωθεί μόλις τελειώσει η ΕΔΕ που ξεκίνησε τη Τετάρτη. Επί του παρόντος όλοι θα οδηγηθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών...
iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μια ασυνήθιστη και διασκεδαστική χρήση ενός προφυλακτικού (Video)

Τα προφυλακτικά έχουν φτιαχτεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό, αλλά ποιος θα φανταζόταν ότι υπάρχει και μια εναλλακτική χρήση όπως αυτή στο βίντεο που ακολουθεί;
Πιο συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο βιντεάκι από την ταινία μικρού μήκους «Football Made in Africa» που γυρίστηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2010, θα δείτε την κατασκευή μιας μπάλας ποδοσφαίρου που δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες αλλά είναι εξίσου διασκεδαστική!

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΔΕΙΤΕ: Ένας παππούς λάστιχο




Ο Ρον Ρόντγκερ μόλις γιόρτασε τα 83 του γενέθλιά και έχει κάθε λόγο να χαίρεται καθώς...


σφύζει απόυγεία, μιας και η φυσική του κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από καλή για την ηλικία του.



Ο ευλύγιστος παππούς προπονείται 3 φορές κάθε δεύτερη εβδομάδα και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους αθλητές ενόργανης γυμναστικής.



 



Για να το αποδείξει αυτό αποφάσισε να δώσει παράσταση, την ημέρα των γενεθλίων του μπροστά σε όλους τους φίλους του αλλά και την οικογένειά του και να δείξει πόσο πολύ αγαπάει την γυμναστική.



«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι τρελός όταν βλέπουν να κάνω αυτό το πράγμα. Υποθέτω ότι είναι αρκετά ασυνήθιστο για κάποιον της ηλικίας μου. Σίγουρα δεν είμαι τόσο καλός όσο ήμουν στα 75 μου, αλλά όσο μπορώ να το κάνω ακόμα θα συνεχίσω» δηλώνει ο συνταξιούχος, ο οποίος εργαζόταν ως διευθυντής γυμναστηρίου εδώ και 20 χρόνια.



 



Ο ίδιος ανακάλυψε για πρώτη φορά τη γυμναστική στα 20 του, ενώ εργαζόταν ως βοηθός τεχνίτη σε ένα κλαμπ πυγμαχίας. Αφορμή, ένας άνδρας ο οποίος εξασκούνταν στις παράλληλες μπάρες και στον ίππο.



«Είχα μόλις ολοκληρώσει τη θητεία μου στην εθνική υπηρεσία στη Γερμανία, όταν άρχισα να δουλεύω ως βοηθός τεχνίτη. Είναι αστείο γιατί ως νέος άνθρωπος, δεν είχα καθόλου καλή φυσική κατάσταση. Είδα έναν άντρα να αθλείται το 1952, ο οποίος τράβηξε την προσοχή μου και αυτό ήταν μόνο η αρχή».



 



Στα 24 χρόνια του πήρε για πρώτη φορά μέρος σε αγώνες με συνεχείς προπονήσεις 4 φορές κάθε βδομάδα. Τελικά αποφάσισε να εγκαταλείψει το άθλημα σε ηλικία 40 ετών, όταν ανέλαβε χρέη προπονητή.



Το πάθος του όμως ήταν τόσο δυνατό που 20 χρόνια μετά την συνταξιοδότησή του γύρισε πίσω στο άθλημα και δεν δίστασε να αναμετρηθεί ακόμα και με άνδρες που είχαν τα μισά του χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η Νεολαία μιλάει για την Ελλάδα της κρίσης - HD (short edition)

Ένα Video που πρέπει να δουν ΟΛΟΙ κυρίως όμως οι νέοι...
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές και στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακούγονται συνέχεια οι φωνές των πολιτικών που υπόσχονται με τον ίδιο γνωστό τρόπο στον ελληνικό λαό για μια καλύτερη Ελλάδα μιας και στα  λόγια τα πάνε καλά.

Υπάρχει όμως και μια άλλη φωνή,μια παθιασμένη φωνή, η οποία δυστυχώς πνίγεται απτα κεντρικά δελτία ειδήσεων . Αυτή η φωνή, είναι η φωνή της νεολαίας μας .Μια φωνή γεμάτη προβληματισμούς, ανησυχίες,οργή, φόβους αλλά και ελπίδα και πάθος για μια καλύτερη Ελλάδα .

Στο παρακάτω video που ακολουθεί , θα ακούσετε νέα παιδιά να δίνουν απαντήσεις στα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την Ελλάδα της κρίσης.
Τα άτομα αυτά που πήραν μέρος, είναι νέοι κυρίως αναποφάσιστοι καθώς επίσης και από διάφορους πολιτικούς χώρους . Το video περιέχει πλάνα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη , Κρήτη και Βερολίνο .

Οι δημιουργοί του video δήλωσαν :"Θα ήταν μεγάλη επιτυχία για εμάς, αν μέσα από αυτό το video καταφέρουμε να πείσουμε έστω και έναν πολίτη να αλλάξει γνώμη και να τιμωρήσει με την ψήφο του αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση ."

Σκοπός του video είναι όχι μόνο να ακουστούν οι οργισμένες φωνές των νέων αλλά και να προβληματίσει τους θεατές, οι οποίοι καλό θα ήταν να απαντήσουν και αυτοί στις ερωτήσεις που τίθενται .

Το video που θα δείτε είναι το short edition του ρεπορτάζ . Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το full edition.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Βρήκαν άλλα 20 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς του Άκη ...

Από την κατάσχεση του αρχείου που βρέθηκε στα κτίρια της Κομνά Τράκα, όπου ο Ακης Τσοχατζόπουλος διατηρούσε γραφείο, σκιαγραφείται μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη δράση του μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με... τις πληροφορίες, στα έγγραφα που έχουν βρεθεί έχουν εντοπιστεί στοιχεία για προσωπικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας του Ακη Τσοχατζόπουλου, της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα.

Εκτός δηλαδή από τους γνωστούς πια λογαριασμούς στην τράπεζα UBS, οι τρεις τους φαίνεται να διατηρούν λογαριασμούς και σε άλλες τράπεζες, με κύκλο διακινούμενων ποσών περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ένας χρόνος χωρίς τον καλό μας άνθρωπο, Θανάση Βέγγο...


Τρίτη 3 Μαΐου 2011 και ο Θανάσης Βέγγος αφήνει την τελευταία του πνοή… Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού.

Ο θάνατος του Θανάση Βέγγου προήλθε από... πολυοργανική ανεπάρκεια και σηπτικό σοκ. Νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό από τις 18 Δεκεμβρίου 2010 με εγκεφαλική αιμορραγία ύστερα από πολύ βαρύ εγκεφαλικό το οποίο είχε υποστεί.

Η καριέρα του στα πλατό ξεκίνησε ως... φροντιστής, ενώ συμμετείχε σε μικρούς ρόλους. «Ο δράκος», η «Μανταλένα», «Ο Ηλίας του 16ου» ήταν μερικές από τις ταινίες που έπαιξε μέχρι να έρθει ο μεγάλος του ρόλος, στην ταινία «Οι δοσατζήδες» το 1960.

Πρώτη φορά έπαιξε σε θέατρο το 1959 στην επιθεώρηση «Ομόνοια πλατς πλουτς», ενώ με ταινίες, όπως «Ψηλά τα χέρια«, «Χίτλερ», «Μην είδατε τον Παναή» και «Ζήτω η τρέλα» άρχισε να καθιερώνεται στο χώρο. Ανήσυχο πνεύμα, όπως ήταν, ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής το 1964 με τίτλο «ΘΒ - Ταινίες Γέλιου». Τότε γύρισε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του, όπως «Φανερός πράκτωρ 000», «Τρελός, παλαβός και Βέγγος«, «Ποιος Θανάσης;». Αν και οι ταινίες σημείωσαν επιτυχία, η εταιρία έκλεισε και δημιούργησε οικονομικά προβλήματα στον ηθοποιό.

Το χιούμορ, ο αυτοσχεδιασμός και το πηγαίο ταλέντο του χάρισαν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή και όχι από κάποια σχολή. Επόμενες ταινίες του ήταν το «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;», ταινία που απέσπασε βραβεία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1971.

Έναν χρόνο μετά, ο ρόλος του στην ταινία «Θανάση , πάρε το όπλο σου!» του χαρίζει ένα ακόμη βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου.

Το 1983 κάνει διάλειμμα από τον κινηματογράφο για να γυρίσει 6 βιντεοταινίες και τη σειρά «Βεγγαλικά». Το 1990, πρωταγωνιστεί στη σειρά «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» στον ΑΝΤ1, ενώ επανέρχεται ξανά στη μεγάλη οθόνη με το «Ησυχες μέρες του Αυγούστου» και το «Όλα είναι δρόμος» σε σενάριο Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Παντελής Βούλγαρης συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς στο πρόσωπο του βρήκαν τον αρχετυπικό άνθρωπο του λαού που σε μεγάλη ηλικία πια και έχοντας ταλαιπωρηθεί στο νεανικό του βίο γίνεται σοφός.

Το 1997 εμφανίζεται στην Επίδαυρο, στην τρίτη κωμωδία του Αριστοφάνη με το όνομα «Αχαρνής» στον ρόλο του Δικαιόπολι και το 2001 στην κωμωδία «Ειρήνη».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »