Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Κατάλυμα βγαλμένο από τροπικό παραμύθι!

Η επίθεση του τιρκουάζ! Το resort στο νησάκι Laamu, στις Μαλδίβες, είναι ό,τι πιο κοντά υπάρχει στο όνειρο. Φοίνικες να σε... περικυκλώνουν, λευκή άμμος, αιώρες ολόγυρα κι ένα κατάλυμα βγαλμένο από τροπικό παραμύθι...

Όσο για τις βίλες, τις βρέχει το κύμα. Και η θέα βεβαίως μαγευτική! Άσε που θα έχεις για συντροφιά και τα δελφίνια που συνωστίζονται γύρω από το θέρετρο...

Αν υπάρχει επίγειος παράδεισος, τότε μια από τις υποψηφιότητες θα έπρεπε να είναι και το Six Senses Resort στον Ινδικό Ωκεανό. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν το αποδεικνύουν περίτρανα...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Pet therapy: Πως τα σκυλιά θεραπεύουν τον άνθρωπο

Ο σκύλος είναι πιστός φίλος του ανθρώπου, ένας φίλος που μπορεί να τον βοηθήσει και σε πολλά προβλήματα υγείας...Τα σκυλιά δεν είναι μόνο ο πιο πιστός σύντροφος του ανθρώπου, αλλά μπορούν με την κατάλληλη εκπαίδευση να γίνουν και γιατρός του, αφού έχουν την ικανότητα να γιατρεύουν τον πόνο, να μυρίζουν τον διαβήτη ή να φροντίζουν ηλικιωμένους. Εσείς κλείσατε ραντεβού με το σκύλο σας;

Μυρίζουν τον διαβήτη

Τα «αντιδιαβητικά σκυλιά» είναι εκπαιδευμένα σκυλιά τα οποία χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις διαβήτη τύπου 1 για να ειδοποιήσουν τον ιδιοκτήτη τους ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα του είναι πολύ χαμηλά ώστε να προλάβει υπογλυκαιμικό επεισόδιο. Τα σκυλιά αυτά μπορούν να ανιχνεύσουν μια αλλαγή στη μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος που εκλύεται όταν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα είναι πολύ χαμηλά. Οι ειδικοί εκπαιδεύουν τα σκυλιά να σκουντούν, να γλύφουν ή να κοιτάζουν επίμονα τον διαβητικό στην περίπτωση που έχουν «αντιληφθεί» ότι κινδυνεύει και με αυτόν τον τρόπο τον ειδοποιούν να πάρει τα φάρμακα του.

Βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό

Τα σκυλιά έχει βρεθεί από έρευνες ότι μπορούν να περιορίσουν το άγχος και την επιθετική συμπεριφορά των παιδιών με αυτισμό. Ο οικογενειακός σκύλος με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει έναν ανέξοδο τρόπο για να αποκτήσει το παιδί με αυτισμό έναν ακούραστο βοηθό μέσα στο σπίτι. Οι εκπαιδευτές μαθαίνουν τα σκυλιά να προσέχουν τα παιδιά και να ακουμπούν το κεφάλι τους στην αγκαλιά του παιδιού, όταν αυτό είναι αγχωμένο, κάτι που το βοηθάει να ηρεμήσει.

Γιατρεύουν τον πόνο

Τα σκυλιά μπορεί να φανούν χρήσιμα και στην αντιμετώπιση του πόνου. Στην Αμερική μια μη κερδοσκοπική οργάνωση χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλου που λέγεται «Xoloitzcuintli» για να βοηθήσουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χρόνιους πόνους, που προέρχονται από χρόνιες παθήσεις όπως η ινομυαλγία, μια μορφή ρευματισμού που προσβάλει τους μυς και τους συνδέσμους. Γενικά το σώμα του σκύλου έχει υψηλότερη θερμοκρασία από του ανθρώπου, στη συγκεκριμένη ράτσα ωστόσο επειδή δεν διαθέτει τρίχωμα, η θερμότητα μεταφέρεται πιο εύκολα σε σχέση με άλλες ράτσες όταν έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο. Όταν λοιπόν τα σκυλιά αυτά είναι δίπλα στον άνθρωπο που πονάει, εκείνος νοιώθει μια ανακούφιση ίδια με αυτή που μπορεί να του προσφέρει μια θερμοφόρα.

Βοηθούν τους ανθρώπους με άνοια

Τα labrador και τα retriever είναι δύο ράτσες που εκπαιδεύονται για να βοηθούν τους ανθρώπους με άνοια υπενθυμίζοντας τους να παίρνουν τα φάρμακά τους στην ώρα τους και να μην παραλείπουν γεύματα. Σύμφωνα με έρευνα η συγκατοίκηση των ηλικιωμένων που έχουν άνοια με ένα σκυλί τους βοηθάει να είναι πιο ήρεμοι και πιο δραστήριοι κοινωνικά.

Προειδοποιούν για επιληψία

Τα σκυλιά μπορούν να προειδοποιήσουν κάποιον που έχει επιληψία 40 λεπτά πριν τους εκδηλωθεί κάποιο επιληπτικό επεισόδιο. Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να προλάβουν να πάρουν τα φάρμακά τους έγκαιρα. Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν κάποιες αλλαγές στη μυρωδιά του σώματος που συμβαίνουν πριν την κρίση επιληψίας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εγκαταλείπει την τηλεόραση για το μεγάλο της έρωτα! Ποια παρουσιάστρια είναι;

Μπορεί το όνομά της  να... παίζει δυνατά στα κανάλια για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, ωστόσο η ίδια είναι αποφασισμένη να κάνει ένα διάλειμμα από την TV και να ασχοληθεί αποκλειστικά με το μεγάλο "έρωτα" της ζωής της...
Τη μουσική! Ήδη, σύμφωνα με το "Λοιπόν",  η... μαέστρος Ευγενία Μανωλίδου ετοιμάζει το έργο της, που θα παιχτεί το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο εξωτερικό, οπότε έχει δοθεί ολοκληρωτικά στο μεγάλο της όνειρο.

Τι και αν τα δημοσιεύματα την ήθελαν την ερχόμενη σεζόν στο πρωινό του ΑΝΤ1; Η Ευγενία το διαψεύδει κατηγορηματικά και ταυτόχρονα αποκλείει το να ασχοληθεί με το πρωινό. Αν και οι τελικές αποφάσεις των καναλιών θα παρθούν μέσα στο καλοκαίρι, εκείνη έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της λέγοντας: «Η πρωινή εκπομπή έχει πάρα πολύ δουλειά και πάρα πολύ πίεση, κι εγώ δεν μπορώ σε αυτή τη φάση της ζωής μου να δουλέψω τόσο πολύ για κάτι που δεν είναι η προτεραιότητά μου η επαγγελματική. Μπορώ να δουλέψω 15 ώρες τη μέρα για ένα μουσικό project, αλλά δεν μπορώ να δώσω την ίδια ενέργεια για κάτι τηλεοπτικό».

Γιατί όμως η Ευγενία θέλει να κάνει ένα διάλειμμα από την τηλεόραση; Από τη μία είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί στα κανάλια και από την άλλη το μουσικό της έργο που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο. Έτσι, αν κι εφόσον υπάρξει κάτι τηλεοπτικό, θα πρέπει να είναι κάτι για το δεύτερο μισό της σεζόν, γιατί η Ευγενία έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με τη μουσική της. Όσο για την ελληνική τηλεόραση, επειδή τα πάντα κρέμονται σε μία κλωστή, φαίνεται ότι δεν θέλει να ξοδέψει εκεί την ενέργειά της.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Χ. Πάζιου: Η γυμνάστρια που ταράζει τους άντρες! Αποκαλυπτικές φωτογραφίες...

Η Χριστίνα Πάζιου διαθέτει ένα από τα πιο καλογυμνασμένα σώματα του χώρου και στην τηλεοπτική ζωή μας έχει μπει από το 2006. Μέσα από τις εκπομπές τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε, ενώ οι πρόσφατες φωτογραφίες της προκαλούν τουλάχιστον... εμφράγματα στους άντρες! Θαυμάστε την...






 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η Ευρώπη λιμοκτονεί, η Γερμανία ανθεί...

Καθημερινές είναι πλέον οι αυξήσεις σε καταθέσεις, μπόνους υπαλλήλων και αυξήσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία... που παρουσίασε η Bundesbank.

Την περίοδο των «παχιών αγελάδων» φαίνεται ότι διανύει πλέον η Γερμανία, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της «Hamburg Abendblatt».

Σημαίνοντα ρόλο στη γερμανική «ευημερία» διαδραματίζουν τα οφέλη από τη «γερμανοποίηση» της Ευρωζώνης, στα πρότυπα της λιτότητας uber alles, με τον ελλειμματικό νότο να ωθεί ανοδικά τα πλεονάσματα του βορρά και συγκεκριμένα της Γερμανίας.

Αυξήσεις στο γερμανικό Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αξίζει να δει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει στη γερμανική οικονομία, την ώρα που ολόκληρος ο ευρωπαϊκός νότος ψυχορραγεί υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας και της καταστροφής.

Στο τέλος του 2011 οι τραπεζικές καταθέσεις στα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έφθασαν τα 4,7 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ με ταυτόχρονη αύξηση κατά 149 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2010.

Μετά από ένα δεκαετές «πάγωμα» οι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν τις μηνιαίες αποδοχές τους να αυξάνονται, μέσα από εντατικοποιημένους συνδικαλιστικούς αγώνες, αφού τα εργατικά συνδικάτα αντιλαμβάνονται την κρατική δημοσιονομική ευημερία και πιέζουν για δίκαιη μοιρασιά...

Τα μεγαλύτερα οφέλη όμως νέμονται οι τραπεζικοί υπάλληλοι και ιδίως τα διευθυντικά στελέχη. Ενδεικτικό είναι ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Commerzbank, αποφάσισε προ ημερών να καταργήσει το πλαφόν αποδοχών που είχε θεσπίσει για τους μισθούς των υπαλλήλων της, το οποίο ανερχόταν στα 500.000 ευρώ ετησίως.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι από το 2008, όταν η κρίση της Lehman Brothers «μετανάστευσε» από την Αμερική στην Ευρώπη, όλες οι γερμανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Commerzbank είχαν λάβει τεράστιες ενέσεις ρευστότητας για να μπορέσουν να προστατευθούν από διάχυση της κρίσης.

Εναρμονισμένη λοιπόν με τις αποφάσεις για αυξήσεις των τραπεζών και του Δημοσίου, ήταν και η απόφαση της γερμανίδας Καγκελαρίου να δώσει ένα μικρό μπόνους στον εαυτό της 5,7% μέχρι τον Αύγουστο του 2013.

Παχιές αγελάδες με το γερμανικό χρέος να φουσκώνει

Την ίδια ώρα, δε μπορεί να μην προσέξει κανείς την αύξηση του κρατικού χρέους της Γερμανίας μέσα στην τελευταία πενταετία, από 64,9% το 2007 σε 81,2% του ΑΕΠ το 2011.

Η Γερμανία δηλαδή, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών για τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης, της λιτότητας και της άρνησης για αναπτυξιακή χροιά των μέτρων, έχει αυξάνει το χρέος της, δίνει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και αφήνει ελεύθερα τα πάρτι των golden boys, ενώ οι νοτιοευρωπαίοι πληρώνουν...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μπαλαρίνες 2 ετών «πλακώθηκαν» στη μέση της παράστασης [video]

Mια συνηθισμένη παράσταση παιδικού μπαλέτου είχε εντελώς απρόσμενη εξέλιξη, αφού δύο χορεύτριες 2 ετών ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε η επέμβαση των γονιών για να...
τις χωρίσουν! Απ’ ότι φαίνεται δεν χωρούν δύο βεντέτες στην ίδια σκηνή...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα έξι λάθη στη φορολογική δήλωση που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ

Πριν στείλετε τη φορολογική δήλωση, κάντε τον έλεγχο «έξι σημείων» που σας προτείνουμε. Τα λάθη που αναφέρονται στη συνέχεια μπορεί να σας κοστίσουν ακόμη και χιλιάδες ευρώ... σε ετήσια βάση. Σας φαίνεται υπερβολικό; Δείτε το αφιέρωμα που ακολουθεί

Αποδείξεις χρειάζονται τόσο για το εισόδημα της συζύγου όσο και για το εισόδημα του συζύγου. Μπορεί στον κωδικό να βάζετε αθροιστικά το ποσό και για τους δύο συζύγους, όμως οι υπολογισμοί πρέπει να γίνου ξεχωριστά για τον καθένα. Δηλαδή, αν ο σύζυγος έχει εισόδημα 100.000 ευρώ και η σύζυγος έχει εισόδημα 10.000 ευρώ, ο σύζυγος θα χρειαστεί αποδείξεις ύψους 15.000 ευρώ (δηλαδή το ανώτατο πλαφόν) και η σύζυγος 2500 ευρώ (δηλαδή το 25% του εισοδήματος. Άρα, το άθροισμα θα πρέπει να είναι 17.500 ευρώ. Αν δεν υποβληθούν οι αποδείξεις, θα προκύψει πρόστιμο 1750 ευρώ. 

Υπολογίζουμε τα τεκμήρια. Αν είναι περισσότερα από το πραγματικό μας εισόδημα προσαρμόζουμε αποδείξεις και κάνουμε ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών.

Εμφανίζουμε την αποζημίωση απόλυσης στον κατάλληλο κωδικό

Πρέπει να αναγράψετε το ποσό της αποζημίωσης απόλυσης στον κατάλληλο κωδικό που προστέθηκε φέτος καθώς μόνον έτσι μπορείτε να γλιτώσετε την πληρωμή εισφοράς αλληλεγγύης επί του ποσού της αποζημίωσης.

Δεν γράφουμε το ΕΚΑΣ μαζί με το ποσό της σύνταξης

Αν προσθέσετε το ποσό του ΕΚΑΣ στην κύρια σύνταξη, κινδυνεύετε να υπερβείτε τα εισοδηματικά όρια και να χάσετε το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να δείτε τα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ, κάντε κλικ εδώ

Δεν δηλώνουμε μισθούς που δεν μας κατέβαλε ο εργοδότης μέσα στο 2011

Αν είστε ένας από τους 400-500.000 χιλιάδες Έλληνες στους οποίους οφείλονται μισθοί από το 2011, έχετε το δικαίωμα να μην δηλώσετε τα οφειλόμενα ποσά. Πρέπει όμως ο εργοδότης σας να σας έχει εφοδιάσει με μια βεβαίωση η οποία θα αναγράφει σε ξεχωριστή γραμμή τα εισοδήματα τα οποία δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Δεν ξεχνάμε να δηλώσουμε αν είμαστε κάτω των 30 ή άνω των 65 ετών

Οι κάτω των 30 και οι άνω των 65, υπό προϋποθέσεις δικαιούνται αυξημένο αφορολόγητο 9000 ευρώ. Για να δείτε τις προϋποθέσεις κάντε κλικ εδώ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Συμφέροντα που εισάγουν πετρέλαιο, δεν θέλουν η Ελλάδα να έχει τα δικά της αποθέματα»

Με επιστημονικούς «άσους» στο μανίκι του συμμετέχει ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντ.Φώσκολος, στην ημερίδα «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» που διοργανώνει σήμερα στο Ηράκλειο η Περιφέρεια Κρήτης και το ΤΕΕ/ΤΑΚ. Όμοια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, αύριο, στα Χανιά.


Ο κ.Φώσκολος με επιστημονικά δεδομένα και μελέτες έρχεται να...


υποστηρίξει, για άλλη μια φορά, ότι τα κοιτάσματα στην Ελλάδα και κυρίως νοτίως της Κρήτης όχι μόνο υπάρχουν, αλλά μάλιστα μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, σε 36 μήνες!


Στην ημερίδα ο καθηγητής παρουσιάζει τα καινούρια στοιχεία που έχουν προκύψει και τα οποία, μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώθηκαν από τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφια, ο οποίος στη Βιέννη είπε ότι επειδή αναβλύζουν φυσαλίδες μεθανίου, πιθανότατα θα υπάρχει και πετρέλαιο. 


«Δεν είναι ειδικός, προφανώς του το επιβεβαίωσαν οι Αμερικάνοι» – είπε ο κ.Φώσκολος.


Παραθέτοντας τα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία εκτείνονται σε τέσσερις ενότητες, ο καθηγητής ανέφερε ότι πετρέλαιο υπάρχει όπου:


- υπάρχει θερμογενετικό φυσικό αέριο (που υπάρχει στην Κρήτη εδώ και 1,5 εκ. χρόνια). «Δεν είναι δική μου άποψη, αλλά Αμερικάνων που έκαναν έρευνες» – είπε ο κ.Φώσκολος,


- υπάρχουν συγκλίνουσες λιθοσφαιρικές πλάκες


- υπάρχουν ράγες


- υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια από όπου βγαίνει φυσικό αέριο,


- υπάρχει τεράστιος όγκος μετρητών στο βυθό


«Η Κρήτη βρίσκεται ακριβώς πάνω σε αυτά, γιατί να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση και να μην έχει πετρέλαιο;» - αναρωτήθηκε ο Αντώνης Φώσκολος, καλώντας τους Έλληνες επιστήμονες να προβληματιστούν. 


«Είναι δυνατόν να σου αφήνει ένα μπουκέτο λουλούδια έξω από την πόρτα σου κι εσύ να μη ρωτάς γιατί και πως σου τα αφήνει;» – είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.


Ο καθηγητής, παράλληλα, προχωρά και σε καταγγελίες, παραπέμποντας σε πολιτικά πρόσωπα και τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εισάγουν υδρογονάνθρακες και δεν θέλουν η Ελλάδα να βγάλει τα δικά της αποθέματα πετρελαίου.


Ο ίδιος μιλάει με αριθμούς λέγοντας ότι μία μονάδα υδρογονανθράκων που κοστίζει 3 ευρώ, η Ελλάδα την εισάγει έναντι 11 ευρώ και την πωλεί στον καταναλωτή έναντι 17 ευρώ.


Σύμφωνα με τον κ.Φώσκολο μάλιστα, πολιτικό πρόσωπο της Κρήτης τον χαρακτήρισε δημαγωγό, κατηγορώντας τον ότι πουλάει εμπόριο ψεύτικων ελπίδων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ταξίδι στη Σρι-Λάνκα!


































Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »