Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Θέλετε δουλειά στην Ευρώπη; Δείτε που υπάρχουν κενές θέσεις


Αν σκέφτεστε να ψάξετε το αύριο κάπου μακριά από την Ελλάδα, υπάρχει λύση…Σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του ευρωπαϊκού δελτίου επαγγελματικής κινητικότητας (European Job Mobility Bulletin) οι πέντε πρώτες κατηγορίες επαγγελμάτων που έχουν κενές θέσεις είναι: ...
 
 
 
 
 
 

1.Επαγγελματίες χρηματοοικονομικού τομέα και σύμβουλοι πωλήσεων: 11.800 κενές θέσεις στη Γερμανία, 2.800 στο Βέλγιο, 2.800 στη Γαλλία.

2. Πωλητές σε καταστήματα και υπάλληλοι επίδειξης προϊόντων: 6.200 κενές θέσεις στη Γερμανία, 1.800 στην Αυστρία, 1.300 στη Γαλλία.

3. Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ατομικής φροντίδας και σε συναφή επαγγέλματα: 21.600 κενές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, 12.500 στη Γερμανία, 1.200 στη Γαλλία.

4. Πωλητές σε περίπτερα και στην αγορά: 20.000 κενές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, 4.000 στο Βέλγιο, 800 στη Γερμανία.

5. Επαγγελματίες του σύγχρονου τομέα της υγείας: 7.600 κενές θέσεις στη Γερμανία, 2.900 στο Βέλγιο, 500 στη Γαλλία.
Οποιος θέλει ας το τολμήσει
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα πιο έξυπνα TIPS που θα σας λύσουν τα χέρια στην καθημερινότητά!


Δείτε παρακάτω.. Τα μυρμήγκια έχουν ένα πρόβλημα: σιχαίνονται τα...


αγγούρια. Αφήστε τη φλούδα τους κοντά στα μέρη που συχνάζουν! Εγγυημένη επιτυχία!!!! Το Detthol είναι εξίσου αποτελεσματικό!!!
 Για να έχετε καθαρό και αγνό πάγο : βράστε το νερό πριν το καταψύξετε… 
 Για να λάμψει ο καθρέφτης σας: χρησιμοποιείστε Λευκό Οινόπνευμα. 
 Για να βγάλετε την τσίχλα από ένα ρούχο: βάλτε το στην κατάψυξη για μία ώρα. 
Για να διατηρείτε τα λευκά σας όσο πιο λευκά γίνεται: βάλτε τα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μια φέτα λεμόνι για 10 λεπτά.
  
 Για να λάμψουν τα μαλλιά σας: βάλτε μια κουταλιά του γλυκού ξύδι στα μαλλιά σας και μετά λούστε τα! 
 Για να έχετε τη μεγαλύτερη ποσότητα χυμού από ένα λεμόνι: βάλτε το να μουλιάσει σε ζεστό νερό για μια ώρα και μετά αρχίστε να το στύβετε.
  
 Για να αποφύγετε τα δάκρυα όταν κόβετε κρεμμύδια: μασήστε μια τσίχλα. 
 Για να μαγειρέψετε γρήγορα τις πατάτες: καθαρίστε τις από τη μία πλευρά μόνο. 
 Για να βγάλετε τους λεκέδες από μελάνι από ένα ρούχο: βάλτε μια γενναία ποσότητα οδοντόκρεμας στους λεκέδες, αφήστε τη να στεγνώσει και μετά πλύντε το.

  
Για να ξεφορτωθείτε τα ποντίκια και τους αρουραίους: βάλτε μαύρο πιπέρι στα μέρη που πηγαίνουν και θα εξαφανιστούν !
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

S.O.S. Περίεργες ιατρικές συμβουλές αλλά επιστημονικά αποδεδειγμένες!

Όλοι γνωρίζουμε διάφορα tips που κάνουν καλό στην υγεία. Κάποια από αυτά φαίνονται λογικά, κάποια άλλα είναι όμως παράξενα!Αν υποφέρετε από αλλεργίες, κόψτε το μουστάκι σας!

Σε έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι άντρες που καθάριζαν τακτικά το μουστάκι τους με υγρό σαπούνι, δεν υπέφεραν από αλλεργίες. Αυτό συνέβαινε γιατί οι κόκκοι της γύρης απομακρύνονταν με το πλύσιμο. Ο γενικός ιατρός Rob Hicks, συγγραφέας βιβλίου για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, αναφέρει ότι είναι πιο αποτελεσματικό το ξύρισμα στο μουστάκι από τον καθαρισμό του έστω και δύο φορές την ημέρα.

Η μυρωδιά του μήλου βοηθά τις ημικρανίες!

Εκτός από το γνωστό ρητό "ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα", το μήλο έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ερευνητικό κέντρο στο Σικάγο, διαπιστώθηκε ότι η μυρωδιά του πράσινου μήλου μειώνει τη ένταση στις ημικρανίες. Ο Charles Spence, καθηγητής Πειραματικής Ψυχολογίας στο κολέγιο Somerville του Όξφορντ αναφέρει ότι ίσως αυτό να σχετίζεται με την ικανότητα που έχουν οι ευχάριστες μυρωδιές να μας χαλαρώνουν και να διώχνουν την ένταση.

Αλλάξτε σταθμούς στο ράδιο για να αδυνατίσετε!

Η αλλαγή των καθημερινών συνηθειών βοηθά να σπάσει η ρουτίνα στη ζωή μας και μπορεί να μας απαλλάξει από τις κακές συνήθειες, σύμφωνα με τον Ben Fletcher, ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο Hertfordshire. Συμπληρώνει επίσης ότι ακόμη και αυτές οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά σε συνήθειες όπως το κάπνισμα, ο αλκοολισμός και η παχυσαρκία.

Χρησιμοποιήστε απλό σαπούνι και όχι αντιβακτηριακά!

Η τρικλοζάνη, το κύριο συστατικό των αντιβακτηριακών σαπουνιών, μπορεί να κάνει πιο ισχυρά τα βακτήρια σε αντιβιοτικά όπως η αμοξυκιλλίνη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Infectious Diseases. Βακτήρια όπως το Escherichia Coli και η σαλμονέλα, μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα και να γίνουν περισσότερο ανθεκτικά στα αντιβακτηριακά προϊόντα. Ένα καλό πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό είναι αρκετό για να παρέχει προστασία από τα βακτήρια.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τι τύπο δέρματος έχω και τι περιποίηση χρειάζεται;

Αποφάσισες να φροντίσεις το πρόσωπό σου και σε έχουν θαμπώσει όλα αυτά τα προϊόντα περιποίησης;
Μάθε τί σημαίνει ο κάθε τύπος δέρματος και τί πραγματικά χρειάζεσαι.

Ακούς κανονικό, μεικτό, λιπαρό δέρμα και εκτός από τα πολύ προφανή (π.χ. γυαλάδα και λιπαρότητα) είναι δύσκολο να είσαι σίγουρη τί τύπο δέρματος έχεις και άρα τί προϊόντα να χρησιμοποιήσεις.
Τα πράγματα όμως είναι πανεύκολα. Όλη αυτή η ατέλειωτη ορολογία γύρω από την επιδερμίδα και τις ανάγκες της είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ.

Τα βασικά για την επιδερμίδα μας

Θυμήσου ότι όλα τα ρυθμίζει το νερό. Κάθε ονομασία για τον τύπο δέρματός σου αφορά την έλλειψη ή όχι, του νερού και την αντιστοιχία του με το λίπος. Πάνω σε αυτόν τον απλό κανόνα μπορείς να επεξηγήσεις απλά κάθε τύπο δέρματος:
Κανονικό: ίση ποσότητα νερού – λίπους
Λιπαρό: περισσότερο λίπος – λιγότερο νερό
Ξηρό: λιγότερο νερό – λιγότερο λίπος
Μεικτό: λιπαρό στο Τ (κούτελο, μύτη, σαγόνι), κανονικό στα υπόλοιπα σημεία

Πώς θα το αναγνωρίσεις
Κανονικό: σφριγηλό, λαμπερό, καθαρό και απαλό
Λιπαρό: σφριγηλό, γυαλίζει, με μεγάλους πόρους συνήθως και μαύρα στίγματα, τραχύ και κολώδες στην αφή.

Ξηρό: χαλαρωμένο συνήθως, με μικρές ρυτίδες αφυδάτωσης, άτονο, απαλό και “τραβάει”.
Μεικτό: στο Τ έχει τα χαρακτηριστικά του λιπαρού δέρματος και το υπόλοιπο εκείνα του κανονικού.

Πώς θα το περιποιηθείς:
Κανονικό: απλή ενυδατική, καθαρισμός με απαλό σαπούνι πρωί-βράδι και καλό ντεμακιγιάζ (με λοσιόν ή μαντηλάκια καθαρισμού) εάν βάφεσαι.

Λιπαρό: απλή ενυδατική, καθαρισμός πρωί-βράδι με γαλάκτωμα – λοσιόν ή ειδικό σαπούνι για λιπαρά δέρματα και καλό ντεμακιγιάζ (με προϊόντα χωρίς οινόπνευμα) εάν βάφεσαι. Το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται αντιρυτιδική διότι δεν σπάει εύκολα. Όμως αν παραμελήσεις την υγρασία του, σπάει με πολύ βαθιές ρυτίδες που δεν φεύγουν με τίποτα.

Ξηρό: ενισχυμένη ενυδατική με λίπος (ή και αντιρυτιδική), πολύ απαλός καθαρισμός (όχι σαπούνι, όχι καθαριστικά με οινόπνευμα), καλό ντεμακιγιάζ εάν βάφεσαι (με πολύ απαλές κινήσεις λόγω χαλάρωσης). Κρέμα νυκτός, καλό είναι να φοράς από τα 40-45 και άνω και μάλιστα όχι όλη νύχτα. Δύο ώρες πριν τον ύπνο την απλώνεις και έπειτα την αφαιρείς διότι αν μείνει όλη νύχτα και επειδή είναι πολύ λιπαρή, κλείνει τους πόρους και χαλαρώνει το δέρμα.

Μεικτό: το περιποιείσαι όπως ένα λιπαρό δέρμα μέχρι να ισορροπήσεις την υγρασία και να γίνει κανονικό. Πολλές φορές τα μεικτά δέρματα μετά την εφηβεία γίνονται κανονικά.

Πήλινγκ, μάσκες, καλό είναι να μην γίνονται πάνω από μία φορά την εβδομάδα.

Κρέμες ματιών, λαιμού, νυκτός, οροί, αμπούλες και ό,τι άλλο ακούς και σου γυαλίζει δεν είναι απαραίτητα. Είναι στην δική σου κρίση εάν θα δοκιμάσεις ένα ακόμη προϊόν που ίσως ταιριάζει στο δέρμα σου. Φόρεσέ τα όμως, χωρίς να παραλείπεις την βασική περιποίηση που χρειάζεται το δέρμα σου. Δεν έχει νόημα να φοράς μία πανάκριβη κρέμα ματιών όταν δεν φοράς ποτέ ενυδατική και δεν κάνεις ντεμακιγιάζ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το μουσείο του ανθρώπινου σώματος


Το μουσείο του ανθρώπινου σώματοςΤο Μουσείο του ανθρώπινου σώματος ( Corpus Museum of Human Body) βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού A44 ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη και άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον Μάρτιο του 2008.

Σκοπός του μουσείου είναι να οδηγήσει τους επισκέπτες του σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα σε ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα κατά την διάρκεια του οποίου μπορούν να δουν και να ακούσουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της υγιεινής διατροφής, της υγιεινής ζωής και της σωματικής άσκησης.
Η περιήγηση στο μουσείο αρχίζει από μια κυλιόμενη σκάλα στο εσωτερικό του ποδιού και καταλήγει στους νευρώνες του εγκεφάλου. Μεταξύ των δύο αυτών σημείων, ο επισκέπτης παρακολουθεί πως λειτουργεί το έντερο αλλά και οι κοιλίες της καρδιάς.
Ερωτήσεις όπως «Γιατί πρέπει να κοιμηθώ;», «Τι συμβαίνει όταν φτερνίζονται», «πώς τα μαλλιά μου μεγαλώνουν» απαντώνται στο CORPUS με κατανοητό τρόπο κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού μέσα στο ανθρώπινο σώμα».
Το CORPUS χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα των εικόνων, ήχου και 3D εφέ για να παρουσιάσει και να εξηγήσει όλες τις πτυχές του ανθρώπινου σώματος.




Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »