Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο για την Παιδεία(Φωτογραφίες και Βίντεο)

Το Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο για την Παιδεία(Φωτογραφίες και Βίντεο) Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 το προγραμματισμένο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο για την Παιδεία για διαμαρτυρία ως προς την ενδεχόμενη κατάργηση 130 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών στο νησί μας.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη και από το Πλωμάρι και τα χωριά του, μάλιστα κάποια στιγμή οι συμπολίτες μας μαζί με άλλους Λέσβιους μπήκαν και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λέσβου που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε, για να διαμαρτυρηθούν.

Βίντεο και ακολουθούν φωτογραφίες.

pallesviako-syllalitirio-4
pallesviako-syllalitirio-22
pallesviako-syllalitirio-agra
pallesviako-syllalitirio-dimos
pallesviako-syllalitirio-papandreou
pallesviako-syllalitirio-perifereia2
pallesviako-syllalitirio-perifereia3
pallesviako-syllalitirio-plateia
pallesviako-syllalitirio-plomari

pallesviako-syllalitirio-plomari3
pallesviako-syllalitirio-plomari2
Φωτογραφίες και βίντεο Μανώλης Λαγουτάρης – www.flasaki.com
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Μπούκαραν" στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου ζητώντας δικαίωση......


"Μπούκαραν" στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου ζητώντας δικαίωση...... Μετά  την πολύ μεγάλη είναι η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες στη Πλατεία Σαπφούς μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου «Μίλτος Κουντουράς», επακολούθησε πορεία προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. 
 
Εκεί στην αίθουσα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο όπου έκπληκτοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είδαν να «μπουκάρουν» μέσα οι διαδηλωτές με τα πανό τους. Αφού ξεπεράστηκε η αρχική αναστάτωση, τέθηκαν τα θέματα με την μέιωση των 130 οργανικών θέσεων των δασκάλων που θα επιφέρει μοιραίως και κλείσιμο σχολικών μονάδων. 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζαφειρίου αντιμετώπισε την κατάσταση με ψυχραιμία δηλώνοντας μάλιστα πως και ο ίδιος εκπαιδευτικός συμπαρίσταται στον αγώνα των διαδηλωτών. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να κλειστούν σχετικά ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να τεθεί το πρόβλημα












Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μυτιλήνη. Με πολύ κόσμο η συγκέντρωση στη Πλατεία Σαπφούς (φώτο ρεπορτάζ)

Μυτιλήνη. Με πολύ κόσμο η συγκέντρωση στη Πλατεία Σαπφούς (φώτο ρεπορτάζ)
Πολύ μεγάλη είναι η συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Πλατεία Σαπφούς μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου «Μίλτος Κουντουράς». 

Συμμετέχουν οι σύλλογοι γονέων από όλο το νησί , σωματεία  και συνδικαλιστικές οργανώσεις και μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πορεία προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο







Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πληρώνονται αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 5.700.000 ευρώ

agrotes-lesvosnews.grΤην Παρασκευή 26 Απριλίου ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 5,7 εκατ. ευρώ.

 Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.225 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε πατάτες, κηπευτικά, ελιές και πορτοκάλια και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Φλωρίνης, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »