Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Οι νόμοι της γκαντεμιάς


1. Ο νόμος του τηλεφώνου: Όταν καλείς, λάθος αριθμό ποτέ δεν είναι απασχολημένο.
2. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης: Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε…
πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου άλλου.
3. Ο νόμος του εργαστηρίου: Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος.
4. Ο νόμος του λεωφορείου: Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις και ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο
5. Ο νόμος του τσιγάρου: Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του.
6. Ο νόμος του άλλοθι: Εάν πεις ψέματα στη δουλειά, ότι άργησες επειδή π.χ. έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου, την επόμενη μέρα το λάστιχο θα σκάσει πραγματικά
7. Ο νόμος του αφρόλουτρου: Μόλις βυθιστείς στην μπανιέρα και έχεις χαλαρώσει, θα χτυπήσει το τηλέφωνο.
8. Ο νόμος της συνάντησης: Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που ξέρεις, αυξάνεται όταν είσαι με κάποιον που δεν θέλεις να σας δουν μαζί
9. Ο νόμος του αποτελέσματος: Όταν ένα μηχάνημα δεν δουλεύει και προσπαθήσεις να το αποδείξεις στον ειδικό που έχει έρθει να το φτιάξει,
τότε θα δουλέψει.
10. Ο νόμος του θεάτρου: Τα άτομα που έχουν θέσεις όσο πιο μακριά γίνεται από το διάδρομο, φτάνουν πάντα τελευταίοι
11. Ο νόμος του καφέ: Μόλις φτιάξεις ζεστό καφέ στη δουλειά, το αφεντικό θα σου ζητήσει να κάνεις μια δουλειά που θα διαρκέσει ακριβώς μέχρι να κρυώσει ο καφές
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι 10 πιο μικρές χώρες του κόσμου: Από την Έδρα του Θεού μέχρι το Ναουρού

Το νησάκι της διπλανής φωτογραφίας μπορεί να είναι της φαντασίας μας, αλλά δεν είναι μακριά από την αλήθεια. Έξι από μικρότερες χώρες του κόσμου είναι νησιωτικά έθνη

1. Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες καλύπτουν μόλις 115 τετραγωνικά μίλια, ωστόσο, μόνο 200 από τα 1000 νησιά του Ινδικού Ωκεανού κατοικούνται. Οιμαλδίβεςείναι η πατρίδα περίπου 400,000 κατοίκων και κέρδισαν την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1965. Επί του παρόντος, η κύρια ανησυχία για τα νησιά αυτά είναι η αλλαγή του κλίματος και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας, καθώς το ψηλότερο σημείο της χώρας είναι μόλις 7,8 μέτρα (2,4 μ.) πάνω από την επιφάνειά της.


2. Σεϋχέλλες


Οι Σεϋχέλλες είναι ένα νησιωτικό έθνος που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, βορειοανατολικά της Μαδαγασκάρης, έκτασης 107 τετραγωνικών μιλίων, περίπου 1.500 χλμ ανατολικά της αφρικανικής ηπείρου. Το αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών με πάνω από 100 τροπικά νησιά θεωρείται μερίδιο της Αφρικής. Πρωτεύουσα είναι η μεγαλύτερη πόλη Βικτώρια.


3. Saint Kitts and Nevis



Τα νησάκια Saint Kitts and Nevis θεωρούνται η μικρότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου με βάση την έκταση (104 τετραγωνικά μίλια) και τον πληθυσμό τους (50.000). Βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα μεταξύ Πουέρτο Ρίκο και Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

4. Τα νησιά Μάρσαλ



Τα νησιά Μάρσαλ είναι η μικρότερη έβδομη χώρα στον κόσμο. 70 τετραγωνικά χιλιόμετρα αποτελούνται από 29 κοραλλιογενείς ατόλες και πέντε νησιά που απλώνονται σε 750,000 τετραγωνικά μίλια του Ειρηνικού Ωκεανού. Βρίσκονται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ της Χαβάης και της Αυστραλίας.


5. Λιχτενστάιν



Το Λιχνεστάιν είναι απλώς 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις Άλπεις μεταξύ της Ελβετίας και της Αυστρίας. Οι 36.000 κάτοικοί του μένουν ήσυχοι, ακέραιοι και ανεξάρτητοι δίπλα στον ποταμό Ρήνο από το 1806.


6. Σαν Μαρίνο


Το Σαν Μαρίνο περιτριγυρισμένο από την Ιταλία είναι μόνο 61,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή. Βρίσκεται στο όρος Titano στη βόρεια-κεντρική Ιταλία και αποτελεί το σπίτι 32,000 κατοίκων. Η χώρα ισχυρίζεται ότι είναι η παλαιότερη στην Ευρώπη, καθώς ιδρύθηκε τον τέταρτο αιώνα. Η τραχιά τοπογραφία του Σαν Μαρίνο αποτελείται κυρίως από βουνά με το ψηλότερο σημείο του να βρίσκεται σε υψόμετρο 2,477 πόδια στο Monte Titano (755 μ.). Το χαμηλότερο σημείο στο Σαν Μαρίνο είναι το Torrente Ausa σε 180 πόδια (55 μ.).


7. Τουβαλού


Το Τουβαλού είναι ένα μικρό νησί 12.000 κατοίκων που βρίσκεται στην Ωκεανία, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ του κράτους της Χαβάης και της Αυστραλίας. Αποτελείται από πέντε κοραλλιογενείς ατόλες και υφάλους νησιά, κανένα μεγαλύτερο από 15 πόδια (5 μέτρα) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η συνολική έκταση του Τουβαλού είναι μόλις εννιά τετραγωνικά χιλιόμετρα.
8. Ναουρού

Το Ναουρού είναι ένα πολύ μικρό νησιωτικό έθνος που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό στην περιοχή της Ωκεανίας. Είναι το μικρότερο νησί - χώρα στον κόσμο στην περιοχή αυτή, μόλις 8,5 τετραγωνικά μίλια (22 τετραγωνικά μίλια). Σύμφωνα με εκτίμηση το 2011 ο πληθυσμός του είναι 9,322 ατόμα.


9. Μονακό




Το Μονακό είναι η δεύτερη μικρότερη χώρα στον κόσμο και βρίσκεται ανάμεσα στην νοτιοανατολική Γαλλία και τη Μεσόγειο. Μόλις 0,77 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή έχει μόνο μία πόλη, το διάσημο θέρετρο Μόντε Κάρλο. Ο πληθυσμός του Μονακό είναι 33,000 άτομα.


10. Βατικανό


H Πόλη του Βατικανού, η Έδρα του Θεού, είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο και βρίσκεται μέσα σε ένα περιφραγμένο χώρο της ιταλικής πρωτεύουσας Ρώμης. Η έκτασή του είναι μόνο 0,17 τετραγωνικά μίλια (0,44 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή 108 στρέμματα), έχει πληθυσμό περίπου 800 άτομα. Θεωρείται εκκλησιαστικής κυβέρνησης και αρχηγός του κράτους είναι ο Πάπας. Το Βατικανό δεν είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών από δική του επιλογή.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

BINTEO: Μουσική Με…Προφυλακτικά Έχετε Ξανακούσει;


Νέο είδος…

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η τρόικα έρχεται για να... διώξει τις συντάξεις

Με τη χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα αδυναμίας πληρωμών, με τα ταμειακά διαθέσιμα να εξαντλούνται και τις πηγές χρηματοδότησης της οικονομίας να στερεύουν, ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για την επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας. Την προσεχή Τρίτη επιστρέφουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας για την αξιολόγηση της οικονομίας, με βάση την οποία θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για τον προσδιορισμό των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν.

Η κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα πρέπει να προσδιορίσει μέτρα μείωσης των δημοσίων δαπανών ύψους 11,7 δις ευρώ για τη διετία 2013-2014, τα οποία τελικά, όπως αναφέρει το Βήμα, ενδέχεται τελικώς να είναι μεγαλύτερου ύψους, αν επικρατήσει η άποψη ότι το 2013 η οικονομία θα συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 3%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς αν θα εγκριθούν από την τρόικα.

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στη μηνιαία σύνταξη είναι αρκετή. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το όριο αυτό, δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτό, εξετάζεται περαιτέρω περικοπή του στα 2.200 ευρώ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σχέδιο εξόντωσης των πολιτών με 48 μέτρα!

Σαράντα οκτώ μέτρα περικοπών συνολικού ύψους 1,724 δισ. ευρώ προτείνει για τους μισθούς του Δημοσίου η μελέτη του ΚΕΠΕ (Kέντρο Προγραμματισμού και Ερευνών). Από αυτά, τα 23 προβλέπουν μειώσεις στις αποδοχές των: στρατιωτικών, των αστυνομικών, των  λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών λειτουργών και των κληρικών, απολύσεις αναπληρωτών καθηγητών από τα σχολεία, του έκτακτου προσωπικού από ΑΕΙ και ΤΕΙ και των συμβασιούχων από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και πάγωμα προσλήψεων στους δήμους.

Τα υπόλοιπα 25 μέτρα προβλέπουν μειώσεις στις αποδοχές που καταβάλλονται σε: πρώην πρωθυπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς, περιφερειάρχες, δημάρχους και λοιπά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μειώσεις στον αριθμό και τις αποδοχές των συμβούλων των υπουργών και των συνεργατών των βουλευτών.

Ο «Τύπος της Κυριακής» αποκαλύπτει όλο το προσχέδιο της έκθεσης του ΚΕΠΕ. Σύμφωνα με το πλήρες κείμενο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, το συνολικό ύψος των περικοπών που προβλέπουν οι προτάσεις του ΚΕΠΕ φθάνει τα 6 δισ. ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι το σύνολο των προτεινόμενων μειώσεων στις δαπάνες για τη μισθοδοσία των λειτουργών του Δημοσίου, την Παιδεία, την Υγεία, την Εθνική Άμυνα, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη λειτουργία του κράτους φθάνει τα 3,937 δισ. ευρώ και ότι το επικρατέστερο σενάριο περικοπών στις συντάξεις εκτιμάται ότι θα αποδώσει εξοικονόμηση 2,047 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ειδικά για τις συντάξεις, το ΚΕΠΕ προτείνει 13 εναλλακτικά σενάρια για τη μείωση του ανωτάτου ορίου τους, τα οποία έχουν ένα… εύρος εξοικονόμησης από 1,6 έως και 4 δισ. ευρώ!

Η έκθεση προβλέπει νέες οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις και ειδικότερα προτείνονται τα εξής μέτρα:

• Επιβολή οριζόντιων μειώσεων σε όλες τις κύριες συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ μικτά από το 2014.

• Μείωση του ανώτατου ορίου (του πλαφόν) στις κύριες συντάξεις από το 2014. παρουσιάζονται 13 εναλλακτικά σενάρια. Στο χειρότερο το πλαφόν τοποθετείται στα 1.800 ευρώ μικτά και στο καλύτερο προτείνεται να διαμορφωθεί στα 3.000 ευρώ μικτά.

• Κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης από το 2013.

• Να εντοπιστούν και να περικοπούν οι πολλαπλές συντάξεις.

• Όποια μείωση αποφασίζεται να επιβάλλεται στο σύνολο των συντάξεων που εισπράττει κάθε δικαιούχος και όχι σε κάθε σύνταξη ξεχωριστά

• Να περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις για τις ορφανές ανύπαντρες ή διαζευγμένες κόρες δικαστικών και στρατιωτικών

Το σύνολο των περικοπών που προβλέπει η έκθεση μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 8 δισ. ευρώ περίπου, εάν ληφθεί υπόψη το χειρότερο από τα προτεινόμενα σενάρια, το οποίο προβλέπει ανώτατο όριο 1.800 ευρώ το μήνα σε όλες τις κύριες συντάξεις!

«Μαχαίρι» στις αποδοχές ένστολων, δικαστικών και μείωση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται:

• Αναβολή της πληρωμής των αναδρομικών των δικαστικών για μετά το 2016.

• Καταβολή του 50% της αμοιβής των κληρικών από την Εκκλησία.

• Κατάργηση του επιδόματος εξομάλυνσης που λαμβάνουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

• Κατάργηση του χρονοεπιδόματος για τους δικηγόρους με έμμισθη εντολή

• Κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών για τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και δικαστικούς.

• Μείωση της μισθολογικής αύξησης των δικαστικών. Προτείνει οι μισθοί των δικαστών να επιστρέψουν ως προς το βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα στο επίπεδο που ήταν πριν τη δικαστική απόφαση με την οποία πήραν αύξηση στο μισθολόγιο.

• Μείωση των αμοιβών των δικαστών κατά 20% ώστε ο ανώτατος μισθός τους να υποχωρήσει στο επίπεδο των μειωμένων κατά 20% αποδοχών του γενικού
γραμματέα του υπουργείου.

• Μείωση του έκτακτου διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ και των ΑΕΙ.

• Μείωση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά 90%.

• Κατάργηση της υπερωριακής αποζημίωσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

• Μείωση των θέσεων ευθύνης συντονιστών ιατρών και διευθυντών ιατρών.

• Η αναλογία προσλήψεων προς αποχωρήσεις στο Δημόσιο να παραμείνει στο 1 προς 10 μέχρι το 2016.

• Πάγωμα των προσλήψεων στους ΟΤΑ.

• Μείωση του αριθμού των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου κατά επιπλέον 10%.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

“Κυνηγός” χαλκού άφησε χωρίς φως περιοχές της Ημαθίας

Σκαρφάλωνε με σκάλα στις κολώνες ηλεκτροδότησης και έκοβε τα καλώδια με κίνδυνο να υποστεί ηλεκτροπληξία ένας 39χρονος Έλληνας «κυνηγός» χαλκού, που έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Ασφαλείας στη Βέροια όταν σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό του. Η σκάλα που μετέφερε μαζί με δύο κόφτες μετάλλων, ένα ζευγάρι κιάλια, ένα γάντι και έναν λοστό, προκάλεσαν τις υποψίες των αστυνομικών που έκαναν έρευνα στο σπίτι του 39χρονου και ανακάλυψαν χάλκινα καλώδια βάρους 50 κιλών! Ο δράστης ομολόγησε ότι τα είχε ξηλώσει στο διάστημα μεταξύ 15 Ιουνίου και 5 Ιουλίου από κολώνες φωτισμού σε αγροτικές περιοχές της Βεργίνας και των Παλατιτσίων!

Τα καλώδια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον αρμόδιο υπάλληλο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ σε βάρος του 36χρονου που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!

Οι επαγγελματίες δύτες Brian Kakuk και Marc Laukien έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές καταδύσεις σε «μπλε τρύπες» και υποθαλάσσια σπήλαια στις θάλασσες του κόσμου. Πάντα, όμως, πρώτες στη λίστα τους είναι οι Μπαχάμες. Ο λόγος;
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
Πάνω από 1.000 υποθαλάσσιες σπηλιές και μόνο το 20% εξ αυτών έχουν εξερευνηθεί, κι αυτές όχι πλήρως! Πρώτη στη λίστα των τολμηρών δυτών η περίφημη σπηλιά Dan Cave, που βρίσκεται στο νησί Abaco.
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
24 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλσσσας, μόνο 11 χιλιόμετρα από το εντυπωσιακό σπήλαιο έχουν εξερευνηθεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, οπότε και ξεκίνησαν οι πρώτες καταδύσεις στην περιοχή.
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
Μια εντυπωσιακή διαδρομή ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες περίμενε τους τυχερούς, όπου τα εύθραυστα πετρώματα δεκάδων χιλιάδων ετών δημιουργούν εικόνες που κόβουν την ανάσα, μεταμορφώνοντας το σπήλαιο σε ένα πραγματικό έργο τέχνης!
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
Πολλά υποβρύχια, δαιδαλώδη περάσματα, τα βάθη των οποίων κυμαίνονται σε ορισμένα σημεία μέχρι και 50 μέτρα, κάνουν το εγχείρημα ακόμη πιο δύσκολο, ενώ όλα τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται με ευλάβεια, καθώς μια παράβλεψη μπορεί να στοιχίσει τη ζωή τους.
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
Όμως, ο Brian Kakuk και ο Marc Laukien είναι καλά εκπαιδευμένοι αλλά και καλά προετοιμασμένοι για να διερευνήσουν όλο αυτό το εντυπωσιακό υποθαλάσσιο περιβάλλον, δίνοντας σε εμάς την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις μοναδικές εικόνες που απαθανάτισαν.
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
perierga.gr - Dan Cave: Απόλυτη καταδυτική περιπέτεια!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »