Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ετοιμάζεται κάμερα των 3,2 δισεκατομμύρια pixel

  • 0
     



image492 Ετοιμάζεται κάμερα των 3,2 δισεκατομμύρια pixel
 
Tα 22.3 megapixel της νέας EOS 5D Mark III που λάνσαρε η Canon είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακά. Αν όμως συγκριθούν με τα 3.2 δισεκατομμύρια pixel που έχει η φωτογραφική μηχανή του Τηλεσκοπίου Μεγάλης Συνοπτικής Επισκόπησης (Large Synoptic Survey Telescope) μάλλον φαίνονται αμελητέα. Βέβαια η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή δεν είναι ακριβώς η συσκευή που θα παίρναμε στις διακοπές μας. Αντιθέτως πρόκειται σε συνδυασμό με το τηλεσκόπιο να φωτογραφίζει σε εβδομαδιαία βάση τον ουρανό κάθε εβδομάδα προκειμένου να συγκεντρωθούν αστρονομικές πληροφορίες. Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα δεδομένα που θα συγκεντρώνονται ετησίως από τη χρήση της θα φτάνουν τα 6 εκατομμύρια gigabytes!
Υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της είναι SLAC National Accelerator Laboratory των ΗΠΑ και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο όργανο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μέσα σε ελάχιστο χώρο πρέπει να «χωρέσουν» 189 αισθητήρες και περισσότεροι από 3 τόνοι εξαρτημάτων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ένα ελληνικό «Super K»

  • 338
     



 Ένα ελληνικό «Super K»
 Super K, το νέο ελληνικό αυτοκίνητο, εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με υπερηφάνεια στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για σχεδιαστική φαντασίωση (concept car), αλλά για ολοκληρωμένο project έτοιμο για παραγωγή. Επίσης, δεν αποτελεί αυτοκίνητο για δέκα βόλτες το χρόνο. Είναι το καθημερινό «jean» των αυτοκινήτων. Για οποιαδήποτε χρήση, από οποιοδήποτε κοινό ή ηλικία και οποιαδήποτε εποχή. Άκρως ρεαλιστικό και άκρως ιδιαίτερο, με ελευθερία για τον κάθε κάτοχό του, να προσθέσει με customizing το στίγμα της προσωπικότητάς του.
Διαστάσεις
3,08 m μήκος
1,45 m πλάτος
1,62 m ύψος
Μεταξόνιο 2,11 m
 
Στη sport έκδοση
1000cc
118hp
700kg
5,93kg ανά ίππο
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ράλλυ Ακρόπολις 2012 με 55 συμμετοχές

  • 38
     



 Ράλλυ Ακρόπολις 2012 με 55 συμμετοχές
  Με 55 πληρώματα θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 24 Μαΐου, στις 17:00, εμπρός από το Ζάππειο Μέγαρο το Ράλλυ Ακρόπολις 2012. Έχοντας να περάσουν το σκόπελο του Ράλλυ Αργεντινής, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, πληρώματα και αυτοκίνητα θα προετοιμαστούν για το σκληρότερο αγώνα του πρωταθλήματος, ο οποίος φέτος έχει μεγαλώσει τόσο σε διάρκεια όσο και αναφορικά με το μέγεθος της διαδρομής του. Οι πρωτοπόροι μέχρι στιγμής στην κατάταξη Loeb-Elena με το Citroen DS3 WRC, μετά το ατύχημα του 2009, αλλά και την αδυναμία τους να επικρατήσουν πέρυσι των ομόσταυλών τους (τότε) Ogier-Ingrassia, θα προσπαθήσουν και πάλι να πάρουν τη νίκη επί ελληνικού εδάφους, ίσως με περισσότερο πείσμα από ποτέ, αφού η μέχρι τώρα πορεία τους στο θεσμό δεν τους έχει επιτρέψει να χτίσουν μια ικανοποιητική διαφορά από τους ανταγωνιστές τους στο βαθμολογικό πίνακα. Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η επίσημη πρώτη του Mikko Hirvonen πίσω από το τιμόνι του δεύτερου εργοστασιακού Citroen DS3 WRC στην Ελλάδα, ο οποίος θα επιχειρήσει να επαναλάβει ό,τι πέτυχε για λογαριασμό της Ford το 2009: να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Τις εντυπώσεις ωστόσο αναμένεται να κερδίσει και ο Petter Solberg, ο οποίος ύστερα από 3 χρόνια κατά τα οποία συμμετείχε ως ιδιώτης, επέστρεψε σε εργοστασιακή ομάδα (Ford WRT) και μάλιστα αποδεικνύεται άκρως ανταγωνιστικός ήδη από την αρχή του Πρωταθλήματος. Η ίδια ομάδα, επιβεβαίωσε πως στην Ελλάδα θα βρεθεί και ο Νο1 οδηγός της, ο πάντα ταχύς Jari-Matti Latvala ο οποίος έμεινε εκτός του Ράλλυ Αργεντινής εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κάνοντας σκι.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Έλληνες θεατές μπορεί να μη δουν τα Mini JCW WRC της Prodrive και μαζί τον Dani Sordo, ωστόσο το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο της κατηγορίας WRC θα εμφανιστεί επί ελληνικού εδάφους με τους Armindo Araujo και Paulo Nobre. Το «χορό» των WRC συμπληρώνουν όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου, ανάμεσά στους οποίους οι νεαροί και πολλά υποσχόμενοι Ott Tanak και Evgeny Novikov, αμφότεροι για λογαριασμό της M-Sport Ford WRT, o Mads Ostberg που με το Ford Fiesta RS WRC κατέκτησε τη νίκη στο Ράλλυ Μεξικό, o Thierry Neuville με ακόμα ένα Citroen DS3 WRC κ.ά.
Παρόντες στο Ράλλυ Ακρόπολις φέτος θα είναι και 10 συμμετέχοντες στην κατηγορία Παραγωγής, καθώς και οι νεαροί αγωνιζόμενοι στην κατηγορία WRC Academy, η οποία με 11 συμμετοχές αναμένεται να επίσης να έχει υψηλό ενδιαφέρον, αφού τα Ford Fiesta R2 θα βρεθούν για πρώτη φορά στα απαιτητικά ελληνικά χώματα, συμμετέχοντας στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα την Πέμπτη (Κινέττα), στις ε.δ. της Παρασκευής και στο πρώτο σκέλος του Σαββάτου.
Επτά ελληνικές συμμετοχές, ανάμεσά τους και ο περυσινός Πρωταθλητής Ράλλυ, Λάμπρος Κύρκος, με το Γιώργο Πολυζώη στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO IX, θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό, τη στιγμή, ωστόσο, που το ελληνικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγαλύτερο, καθώς ο αγώνας – συγκεκριμένα το πρώτο σκέλος του Σαββάτου και η Κυριακή- προσμετρά στο ελληνικό Πρωτάθλημα (οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν στις 9 Μαΐου).
Αγωνιζόμενοι από 32 χώρες θα βρεθούν στο Ράλλυ Ακρόπολις από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου, απέναντι σε 22 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 410 χλμ. Μείνετε συντονισμένοι στο ραντεβού την Ελλάδας για 58η φορά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα επείγοντα... εκλογικά έπιπλα του Γιαννίτση!!


Οι κηφήνες της κυβέρνησης έχουν χάσει την μπάλα...!! 


Δείτε πως ο καρεκλοκένταυρος Γιαννίτσης αποφασίζει να δώσει 6000 ευρώ για ...εκλογικά έπιπλα, λές και τόσα γραφεία συρτάρια και φοριαμοί που έχουν αγοράσει με δημόσιο χρήμα δεν...


τους φτάνουν και ήταν άμεση ανάγκη λόγω εκλογών να αγοράσουν κι άλλα!!








Μεγάλος μπόσης ο Γιαννίτσης με ξένα κόλυβα κάνει και αυτός κηδεία!!!




Πηγη: makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Με ποδήλατο στη δουλειά»

  • 24
     



 «Με ποδήλατο στη δουλειά»
 Ξεκινάει από την 1η Μαΐου 2012 η καμπάνια «Με Ποδήλατο στη Δουλειά» από την ιστοσελίδα biketowork.gr. Στόχοι της καμπάνιας είναι να παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες και να προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, η καμπάνια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εμπνεύσει εργαζόμενους να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Δημιουργεί ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους έμπειρους ποδηλάτες να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους συνεργάτες τους.
Σε ατομικό επίπεδο, κάθε ποδηλάτης που συμμετέχει καταγράφει τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που κάνει για ένα μήνα προς και από τη δουλειά στην ιστοσελίδα της καμπάνιας.
Η καμπάνια λειτουργεί καλύτερα σαν ομαδική προσπάθεια. Όποιος οργανώσει μια ομάδα, παρακινεί τους συνεργάτες του να συμμετέχουν. Όποιος οργανώσει τη συμμετοχή του εργοδότη του, διαφημίζει την καμπάνια σε όλους τους συναδέλφους του.
Αναλυτικότερα:
*Οι ομάδες αποτελούνται από 1-4 ποδηλάτες και ανήκουν προαιρετικά σε μια εταιρία/οργανισμό.
*Η εγγραφή ποδηλατών, ομάδων, και οργανισμών γίνεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της καμπάνιας. Τις καταχωρήσεις μπορείτε να τις κάνετε όποτε μπορείτε μέσα στο Μάιο.
*Κάθε μέλος μιας ομάδας κάνει τις μετακινήσεις του ατομικά και καταχωρεί τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που έκανε. Αν θέλετε να κάνετε τη διαδρομή μαζί με άλλους, δεν σας εμποδίζει κανείς. Μάλιστα είναι καλή πρακτική κάποιος καινούργιος ποδηλάτης να κάνει τη διαδρομή μαζί με κάποιον έμπειρο.
*Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των μελών της ομάδας προστίθενται στην ομάδα. Οι ομάδες συναγωνίζονται μεταξύ τους με κριτήριο τον συνολικό αριθμό διαδρομών της ομάδας.
*Αν γεμίσει η ομάδα σας και έχετε και άλλους ποδηλάτες, φτιάξτε δεύτερη και τρίτη ομάδα. Ένας οργανισμός μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό ομάδων. Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των ομάδων κάθε οργανισμού προστίθενται στον οργανισμό και οι οργανισμοί συναγωνίζονται μεταξύ τους.
*Κάθε ομάδα ή και κάθε μεμονωμένος ποδηλάτης μπορεί να ανήκει σε μια πόλη. Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των μελών της πόλης προστίθενται στην πόλη ώστε να δημιουργείται συναγωνισμός και μεταξύ των πόλεων. Τα στατιστικά των πόλεων “κανονικοποιούνται” αναλογικά με τον πληθυσμό τους, για να μπορούν οι μικρές πόλεις να συναγωνιστούν με μεγάλες πόλεις.
Εγγραφή
1.Αν δεν το έχετε κάνει ήδη πρέπει να γραφτείτε στον ιστότοπο biketowork.gr. Αυτό χρειάζεται να γίνει μόνο την πρώτη φορά.
2.Καταγράψτε τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που κάνετε με ποδήλατο. Καταγράφουμε μόνο τις διαδρομές και αποστάσεις από και προς τη δουλειά και όχι άλλες διαδρομές όπως για ψώνια, βόλτα, βραδινή έξοδο, ή διαδρομές που είναι μέρος της δουλειάς. Το σχολείο θεωρείται δουλειά.
3.Θυμηθείτε να επισκεφθείτε και αργότερα την ιστοσελίδα για να καταγράψετε όλες τις διαδρομές και τα χιλιόμετρά σας προς και από τη δουλειά. Μπορείτε να κάνεις αλλαγές και διορθώσεις μέχρι το τέλος Μαΐου.
Το «Με Ποδήλατο στη Δουλειά» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2011 στο www.podilates.gr.
Συνολικά καταχώρησαν 45.000 χιλιόμετρα 357 ποδηλάτες, οργανωμένοι σε 64 ομάδες από 40 εταιρίες/οργανισμούς και εξοικονομήθηκαν σχεδόν 2000 λίτρα βενζίνης.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (Video)

Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (14)Στην Ιαπωνία τα ρομπότ είναι ήδη πολύ συνηθισμένα και τα τελευταία μοντέλα έχουν φτάσει τόσο κοντά στην ανθρώπινη εμφάνιση, που δύσκολα ξεχωρίζουν από τους αληθινούς ανθρώπους. Αυτή την εβδομάδα έγινε η πρώτη παρουσίαση του «Female Android Geminoid F» στο Hong Kong, κατά την οποία μίλησε, τραγούδησε και χαμογέλασε, την στιγμή που το κοινό τραβούσε έκπληκτο φωτογραφίες.

Ο δημιουργός της, ο γνωστός guru της ρομποτικής Hiroshi Ishiguro, προγραμμάτισε τον ενσωματωμένο υπολογιστή της με 65 συμπεριφορές, καθιστώντας την έτσι ένα από τα πιο έξυπνα ρομπότ του κόσμου. Το εντυπωσιακό ρομπότ μπορεί μεταξύ άλλων να χαμογελάσει, να συνοφρυώνεται και να σηκώνει τα φρύδια της, σχηματίζοντας συναισθήματα στο πρόσωπο της.

Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (1)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (2)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (3)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (4)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (5)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (6)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (7)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (8)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (9)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (10)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (11)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (12)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (13)
Γυναίκα ρομπότ που μοιάζει σχεδόν αληθινή (15)
Βίντεο της παρουσίασης στο Hong Kong, όπου η γυναίκα ρομπότ τραγούδησε για πρώτη φορά

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μια απλή σκέψη…

Μία απλή σκέψη. Αυτός είναι ο τίτλος από ένα mail που κυκλοφορεί στο Internet και πραγματικά είναι η πιο απλή και ρεαλιστική σκέψη.












Δεν βλέπουν
Δεν ακούν
Δεν ενδιαφέρονται
Δεν νοιώθουν
Δεν σκέπτονται
Δεν έχουν δουλέψει
Δεν έχουν φιλότιμο
Δεν πάνε φυλακή
Δεν μας σέβονται
Δεν διάβασαν το μνημόνιο

Μας βρίζουν
Μας ενοχοποιούν
Μας κοροϊδεύουν
Μας τάζουν
Μας Ξε-τάζουν
Μας υπόσχονται
Μας δουλεύουν
Έχουν απο 5 σπίτια ο καθένας
Έχουν ασυλία
Έχουν παχυλούς μισθούς
Έχουν τηλέφωνα δωρεάν
Έχουν δωρεάν μετακινήσεις
Έχουν δωρεάν διαμονές
Έχουν επιχορηγήσεις
Έχουν «καρέκλες»
Έχουν πουλήσει την Ελλάδα
Έχουν πουληθεί οι ίδιοι
Έχουν φυλακίσει αθώους
Έχουν αποφυλακίσει ενόχους
Έχουν «φίλους» τα κανάλια
Αν δεν πας να ψηφίσεις κερδίζουν
Αν ρίξεις λευκό κερδίζουν
Αν ρίξεις άκυρο κερδίζουν
Αν πάρεις όπλο και καθαρίσεις μερικούς τους κανείς ήρωες
Αν φύγεις απο την χώρα νιώθεις άσχημα
Αν μείνεις είσαι μαλάκας
Αν όμως προσέξεις τι ψηφίζεις, τότε μπορεί και να αλλάξουν όλα τα παραπάνω …
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το Google τιμάει τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και την Ελλάδα

Η αρχική σελίδα του Google.gr αναφέρει...για την 77η επέτειο από την γέννηση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και μάλιστα έχει το...
"ε" με Ελληνικό χαρακτήρα!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ολα τα πρωτοσέλιδα Πολιτικών, Οικονομικών και Αθλητικών εφημερίδων (28-4-12)

Κάνουμε κλικ για μεγέθυνση και με τα βελάκια πάμε στο επόμενο

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
.......
































ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ



















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ












 

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »