Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Γιατί χορεύει η κόμπρα;



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως γίνεται η κόμπρα να χορεύει στον ήχο της φλογέρας ενώ δεν έχει αυτιά;
Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις στο παραπάνω ερώτημα.
Η εξήγηση που...

δίνουν οι άνθρωποι που παίζουν τη φλογέρα είναι ότι το φίδι κουνιέται σαν μια μορφή άμυνας, να αποφύγει τον άνθρωπο που παίζει τη φλογέρα. Αυτό γίνεται διότι οι άνθρωποι αυτοί, κατά τη διάρκεια ανατροφής του φιδιού το χτυπούσαν συνεχώς. Έτσι, η κόμπρα καθώς βλέπει τον ιδιοκτήτη του να την πλησιάζει με τη φλογέρα, κάνει κινήσεις να τον αποφύγει σε πιθανό χτύπημα του. Ο χορός της κόμπρας δηλαδή είναι ένα είδος άμυνας




Η επιστημονική εξήγηση του χορού της κόμπρας εξηγείται παρακάτω:

Έχει διαπιστωθεί ότι τα φίδια αισθάνονται διαμέσου των πνευμόνων τους, κάποιους θορύβους που δημιουργούνται από τον αέρα και ουσιαστικά τις περισσότερες φορές ανταποκρίνονται στις δονήσεις του ήχου, και όχι στο άκουσμα! 


Δηλαδή, ή κόμπρα, αισθάνεται τις δονήσεις από τον ήχο που βγάζει μια φλογέρα και βγαίνει από την κρυψώνα της. 


Με αποτέλεσμα να δει τον άνθρωπο που παίζει τη φλογέρα και να παρακολουθεί σχολαστικά τις κινήσεις του!


Η τελική άποψη δική σας!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πόλη στον ουρανό!


Η Πόλη στον ουρανό είναι μια αρχιτεκτονική ιδέα για το σχεδιασμό, όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, μιας πόλης στον ουρανό. Σύμφωνα με τον Βούλγαρο με έδρα το Λονδίνο αρχιτέκτονα Tsvetan Toshkov, το έργο είναι «για μια φανταστική γαλήνια όαση πάνω από τις μέγα ανεπτυγμένες και μολυσμένες πόλεις όπου μπορεί κανείς να ξεφύγει από το καθημερινό θόρυβο, το άγχος και τη βρωμιά."













Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα πιο παράξενα σύννεφα που είδατε ποτέ!


Όταν τα δεις νομίζεις ότι κάποιος τα σχεδίασε και έχουν πάρει αυτό το σχήμα. Πόσες φορές σας έχει τύχει να δείτε κάποιο σχήμα από τα σύννεφα στον ουρανό; Δείτε μερικά από τα πιο απίθανα!


















Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Ενέσεις" ρευστότητας σε αγρότες και κτηνοτρόφους

"Ενέσεις" ρευστότητας σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου του αρμοδίου υπουργού Ν. Μαραβέγια, περί τα 70 εκατ. ευρώ συνολικά πρόκειται να δοθούν, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε παραγωγούς για το ποιοτικό παρακράτημα ελαιολάδου, το ποιοτικό παρακράτημα βοοειδών και άλλα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία κι ενίσχυση ελαιοπαραγωγών σε νησιά του Αιγαίου.

Έως το τέλος του μήνα επίσης, θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αποζημιώσεων παραγωγών που υπέστησαν ζημιές το 2011, με την καταβολή από τον ΕΛΓΑ ποσού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως το σύνολο των αποζημιώσεων για τις ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή το 2011, ανήλθαν σε 90-100 εκατ. ευρώ. Τέλος, έως τις αρχές Ιουλίου το αργότερο πρόκειται να καταβληθεί και η εξισωτική αποζημίωση κτηνοτρόφων που ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημάνθηκε, αμείωτο εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα μίσθωσης αγροτικής γης. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έχουν αναρτηθεί προς μίσθωση 2.176 αγροτεμάχια κι έχουν κατατεθεί 3.700 αιτήσεις ενδιαφέροντος, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης.

Την ίδια ώρα από τις Περιφέρειες ελέγχονται 21.000 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης, 400.000 στρεμμάτων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αξιολογήσεις και να προχωρήσουν οι αναρτήσεις των καταλλήλων τεμαχίων.

Στο μεταξύ, επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ζητήσει για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο κ. Μαραβέγιας, για να συζητηθούν βασικά ζητήματα αγροτικής πολιτικής, προκειμένου να εκπροσωπηθεί η χώρα με συντονισμένες θέσεις στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 18 Ιουνίου.

Τις προηγούμενες ημέρες άλλωστε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε πραγματοποιήσει κύκλο επαφών με εκπροσώπους κομμάτων και βασικό αντικείμενο τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

«Ο ρόλος του υπηρεσιακού υπουργού, είναι να προχωρά ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και να επεξεργάζεται ορισμένες εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσει ο επόμενος υπουργός να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο κ. Μαραβέγιας, αναφέροντας μια σειρά θεμάτων που διευθετήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Μεταξύ αυτών η παράταση που δόθηκε στην εφαρμογή του νόμου για τους συνεταιρισμούς έως το τέλος του χρόνου αλλά και η πρόσληψη - όπως κατ΄ εξαίρεση προβλέπει η νομοθεσία για την κάλυψη έκτακτων αναγκών- 1.500 ατόμων για την ενίσχυση του προγράμματος της δακοκτονίας.

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τις στρατηγικές κατευθύνσεις στον αγροτικό τομέα και τον καθορισμό των απαραίτητων ενεργειών, καθώς και τη δημιουργία επιστημονικού συμβουλίου αγροτικής πολιτικής, ως συμβουλευτικό όργανο του υπουργού.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ - CATASTROIKA ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να μας λένε για black out στη ΔΕΗ, για προβλήματα στην ύδρευση και τις αποχετεύσεις για καταστροφή του κράτους γενικότερα...!!!!  


Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ό,τι αν αποκρατικοποιηθούν όλα αυτά θα λυθεί το πρόβλημα...!!!


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....???




ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ....!!!!!!!!!
ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...!!!!!

Οι δημιουργοί του Debtocracy, Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, του ντοκιμαντέρ που είδαν τουλάχιστον δύο εκ. άνθρωποι, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή.


Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας.
Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.

Η διαδικασία ακολουθεί πάντα τα ίδια ακριβώς βήματα: Αρχικά οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ξεκινούν μια άγρια επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπεύθυνοι για όλα τα οικονομικά δεινά της χώρας.

Ο μύθος του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα συχνά βασίζεται στη διαστρέβλωση στοιχείων από οργανισμούς που στηρίζονται (σε) και στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση. Παράλληλα συγκεκριμένοι δημόσιοι οργανισμοί εγκαταλείπονται συνειδητά στη μοίρα τους, εξοργίζοντας τους πολίτες με την αναποτελεσματικότητά τους. Και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την πώληση ακόμη και των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών σε ένα κλάσμα της αξίας τους.

Η ομάδα της Καταστρόικα ταξίδεψε σε αρκετά σημεία του πλανήτη συλλέγοντας εικόνες, πληροφορίες και υλικό για τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθήθηκαν στις πιο αναπτυγμένες χώρες της γης. Ο απολογισμός δεν είναι ποτέ άσπρος ή μαύρος.

Το παλιό σχήμα του «κοινωνικού χαρακτήρα» του δημοσίου τομέα απέναντι στον απάνθρωπο πρόσωπο της ελεύθερης αγοράς είναι εξίσου απλουστευτικό με τις θεωρίες του Μίλτον Φρίντμαν για την ανάγκη να ιδιωτικοποιήσουμε και τον αέρα που αναπνέουμε.

Η περίπτωση της Ελλάδας όμως ξεπερνά την απλή θεωρητική συζήτηση για το ρόλο του κράτους στην οικονομία και τις συνέπειες έχουμε όλοι αρχίσει να τις ζούμε στην καθημερινότητά μας.



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Η Ελλάδα γεννήθηκε πτωχευμένη...»

«Η Ελλάδα είναι το μόνο γνωστό παράδειγμα χώρας που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της. Όλοι οι προϋπολογισμοί, από τον... πρώτο έως τον τελευταίο, είναι ελλειμματικοί. Χρειάστηκε να εγγυηθούν οι προστάτιδες δυνάμεις προκειμένου να διαπραγματευτεί ένα δάνειο από το εξωτερικό. Αλλά τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν κατασπαταλήθηκαν από την κυβέρνηση χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα».

Τα έγραφε το 1854 ο Γάλλος συγγραφέας και περιηγητής Εντμόν Αμπού στο βιβλίο του «Η Ελλάδα του Όθωνα – Η σύγχρονη Ελλάδα» . Το θυμήθηκαν μέσα στην άνοιξη πολλές γερμανικές εφημερίδες. Το θυμήθηκε τελευταία στο γαλλικό περιοδικό «Εξπρές» και η αρθρογράφος Κριστίν Κερντελάν με αφορμή τις περιβόητες πια δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρτν για την Ελλάδα – και δη το «ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» που η επικεφαλής του ΔΝΤ ουδέποτε πήρε πίσω.

Η αφήγηση

«Από τότε που το (ελληνικό) κράτος ανέλαβε να εισπράττει αυτό το ίδιο τους φόρους», έγραφε λοιπόν το 1854 ο Αμπού, «οι δαπάνες είναι πολύ υψηλότερες ενώ τα έσοδα μόλις που αυξήθηκαν. Οι φορολογούμενοι κάνουν αυτό που έκαναν και ο αγρότες: δεν πληρώνουν. Οι τσιφλικάδες δεν βρίσκουν τρόπους να στερούν το κράτος είτε εξαγοράζοντας είτε εκφοβίζοντας τους υπαλλήλους.

Όσο για τους μικροϊδιοκτήτες, που πρέπει να πληρώσουν για τους μεγάλους, προστατεύονται από τις κατασχέσεις είτε από κάποιον ισχυρό φίλο είτε από την ίδια τους την ανέχεια. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζονται καλά, και αγαπιούνται: ελάχιστα γνωρίζουν αυτό το αφηρημένο πλάσμα που αποκαλείται κράτος, και δεν το αγαπούν καθόλου. Τέλος, ο φοροεισπράκτορας είναι μυαλωμένος: ξέρει πως δεν πρέπει να εξαγριώσει κανέναν, πως υπάρχουν σκοτεινά περάσματα που πρέπει να διασχίσει για να επιστρέψει σπίτι του. Για αυτό και τα υπουργεία Οικονομικών εκπονούσαν έως το 1846 δύο προϋπολογισμούς: ο ένας , ο προϋπολογισμός του τρέχοντος, δήλωνε τα ποσά που η κυβέρνηση έπρεπε να εισπράξει εντός του έτους, ο άλλος, ο διαχειριστικός, τα ποσά που ήλπιζε λαμβάνειν».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Έχουμε ήδη μια Ευρώπη των δύο ταχυτήτων» ...

Η ψαλίδα μεταξύ της ευρωζώνης και άλλων χωρών της ΕΕ θα ανοίξει περισσότερο τα επόμενα χρόνια, υποστηρίζει σε συνέντευξή της η καγκελάριος Μέρκελ, υπερασπιζόμενη τις επιλογές της για την σταθερότητα και ανάπτυξη

Η... γερμανίδα καγκελάριος τάσσεται υπέρ μιας Ευρώπης των δύο ταχυτήτων στην πορεία προς την πολιτική ένωση. «Με το ευρώ έχουμε ήδη ντε φάκτο μια Ευρώπη των διαφορετικών ταχυτήτων», υπογράμμισε η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρωινό μαγκαζίνο του ARD, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι η τάση αυτή θα ενισχυθεί, καθώς «τα μέλη μιας νομισματικής ένωσης είναι υποχρεωμένα να έλθουν πιο κοντά». «Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να συμμετάσχουν. Αλλά δεν επιτρέπεται να μείνουμε για τον λόγο αυτό στάσιμοι, επειδή ο ένας ή ο άλλος δεν θα θέλει ακόμη να συμβαδίσει μαζί μας», διευκρίνισε η Μέρκελ.

Χαμηλές προσδοκίες από τη σύνοδο κορυφής

Η καγκελάριος θα παρουσιάσει στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 28-29 Ιουνίου, σχέδιο εργασίας για την πολιτική ένωση της ΕΕ. Το σχέδιο θα προβλέπει «περισσότερη Ευρώπη», διευκρίνισε η Α. Μέρκελ, προσθέτοντας: «Δεν χρειαζόμαστε μόνο μια νομισματική ένωση, αλλά και μια δημοσιονομική ένωση, δηλαδή περισσότερη κοινή δημοσιονομική πολιτική». Κυρίως, όμως, απαιτείται μια πολιτική ένωση, επισήμανε η καγκελάριος, υποστηρίζοντας ότι «στη συνέχεια θα πρέπει βαθμιαία να εκχωρήσουμε αρμοδιότητες και ελεγκτικές δυνατότητες στην Ευρώπη».

Παράλληλα, η Άγκελα Μέρκελ κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών από την επόμενη σύνοδο κορυφής, λέγοντας πως δεν πιστεύει ότι θα προκύψει εκεί κάποια «μεγάλη επιτυχία».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΣΟΚ......!!!!!!

  Κάντε φορολογική δήλωση και μετά ψηφίστε..!!!!  

Πριν πάτε να ψηφίσετε αυτή την φορά δείτε πόσα θα πληρώσετε φέτος στην εφορία.... Το σοκ είναι τεράστιο...!!!!

 Κάντε φορολογική δήλωση και μετά ψηφίστε..!!!! 

Είναι δυνατόν να πληρώσουμε φόρο ίσο με μια και δυο φορές το μισθό μας ή τη σύνταξή τους οι συνταξιούχοι; Και πώς θα ζήσουμε αυτούς τους δυο μήνες ;

Ήδη κάθε μήνα μπαίνουμε μέσα....!!!!!

Μη μιλήσω για τους άνεργους που χωρίς εισόδημα θα πρέπει να πληρώσουν  και αυτοί...!!!!!!!



Αίσχος και ντροπή....!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πόσα θα πληρώσω στην εφορία εφέτος;



Στο εκκαθαριστικό του 2012, θα αποτυπωθούν δύο φόροι. Ο φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης. Για να μάθετε λοιπόν από τώρα πόσα θα πληρώσετε, χρειάζεστε δύο πράγματα: το χαρτί που σας έχει δώσει ο εργοδότης και τους πίνακες που δημοσιεύει το fpress.gr στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

Θα προσεγγίσετε με αρκετή ακρίβεια το ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε κάνοντας τα ακόλουθα βήματα:

1.    Από το εκκαθαριστικό που σας έχει δώσει ο εργοδότης, θα βρείτε το δηλωθέν εισόδημα. Θα λάβετε υπόψη το καθαρό εισόδημα και όχι αυτό που περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές εισφορές.
2.    Με βάση το εισόδημα, θα ανατρέξετε στον πίνακα για να βρείτε το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί
3.    Από το εκκαθαριστικό του εργοδότη, θα βρείτε πόσος φόρος έχει παρακρατηθεί. Το ποσό αυτό θα πρέπει να το αφαιρέσετε από το ποσό του φόρου που έχετε βρει -μέσω του πίνακα- στον πίνακα 2. Να ξέρετε ότι το ποσό που έχει παρακρατηθεί, αποκλείεται να είναι όσο και το ποσό του φόρου που βγάζει η κλίμακα. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει γίνει μείωση του αφολογήτου της κλίμακας μέσα στο 2011.

Μετά την εξεύρεση του ποσού, το μόνο που μπορεί να περιορίσει τη φορολογική σας επιβάρυνση, είναι το να έχετε πραγματοποιήσει κάποιες δαπάνες οι οποίες μειώνουν το φόρο. Αυτές είναι:
1.    Τόκοι στεγαστικών δανείων (εκπίπτει το 10% για σπίτια η επιφάνεια των οποίων δεν υπερβαίνει τα 120 τετραγωνικά και για δάνεια το ύψος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ)
2.    Φροντιστήρια των παιδιών (η μέγιστη έκπτωση φτάνει στα 100 ευρώ)
3.    Ενοίκιο κύριας κατοικίας (η μέγιστη έκπτωση φτάνει στα 100 ευρώ)
4.    Ιδιαίτερα μαθήματα (η μέγιστη έκπτωση φτάνει στα 100 ευρώ) κλπ

Τον πίνακα θα τον επιλέξετε ανάλογα με την οικογενειακή σας κατάσταση

1.    Όσοι δεν έχουν παιδιά θα κάνουν κλικ εδώ
2.    Όσοι έχουν ένα παιδί θα κάνουν κλικ εδώ
3.    Όσοι έχουν δύο παιδιά θα κάνουν κλικ εδώ
4.    Όσοι έχουν τρία παιδιά θα κάνουν κλικ εδώ
5.    Όσοι έχουν τέσσερα παιδιά θα κάνουν κλικ εδώ


Όταν λέμε οι φορολογούμενοι να έχουν παιδιά, εννοούμε τα παιδιά να βαρύνουν φορολογικά τον γονιό. Για να συμβαίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις. Αν υποβάλλεται κοινή φορολογική δήλωση, η σύζυγος, δεν έχει δικαίωμα να αξιοποιήσει και πάλι το αυξημένο αφορολόγητο των παιδιών. Οπότε θα χρησιμοποιήσει τον πίνακα με τον φόρο για τους γονείς χωρίς παιδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πίνακες έχουν υπολογιστεί με βάση το αφορολόγητο των 5000 ευρώ. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες (νέοι, συνταξιούχοι κλπ) που διατηρούν το αφορολόγητο των 9000 ευρώ. Γι' αυτούς είναι προαφανές ότι ο φόρος θα είναι λιγότερος κατά 400 ευρώ ακριβώς. Για να δείτε αν ανήκετε σε κάποια από τις "ευνοημένες" κατηγορίες, κάντε κλικ εδώ. 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Debtocracy: Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την κρίση

Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση στη χώρα μας είναι γεγονός! Ο λόγος για το «Debtocracy» (Χρεοκρατία), το οποίο αναζητά τα αίτια για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, αλλά προτείνει επίσης και κάποιες λύσεις, που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου και τις αντίστοιχες προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει από την Ελλάδα.
Στο ντοκιμαντέρ θα ακούσετε τις απόψεις ορισμένων εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take / Η κατάληψη), ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation) κ.ά.
Η μουσική είναι του Γιάννη Αγγελάκα και το μοντάζ του Άρη Τριανταφύλλου, ενώ η παραγωγή είναι της «BitsnBytes».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Debtocracy» διανέμεται δωρεάν χωρίς δικαιώματα χρήσης ή αναμετάδοσης και στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το ντοκιμαντέρ:



Πηγή: www.tempo.gr

Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση στη χώρα μας είναι γεγονός! Ο λόγος για το «Debtocracy» (Χρεοκρατία), το οποίο αναζητά τα αίτια για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, αλλά προτείνει επίσης και κάποιες λύσεις, που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου και τις αντίστοιχες προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει από την Ελλάδα.

Στο ντοκιμαντέρ θα ακούσετε τις απόψεις ορισμένων εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take / Η κατάληψη), ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation) κ.ά.

Η μουσική είναι του Γιάννη Αγγελάκα και το μοντάζ του Άρη Τριανταφύλλου, ενώ η παραγωγή είναι της «BitsnBytes».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Debtocracy» διανέμεται δωρεάν χωρίς δικαιώματα χρήσης ή αναμετάδοσης και στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών.
Δείτε παρακάτω ολόκληρο το ντοκιμαντέρ:
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σκέφτεστε να υποβάλλετε εκπρόθεσμα τη δήλωσή σας; Δείτε τις συνέπειες

Είναι βέβαιο ότι από τη στιγμή που θα πληροφορηθείτε το ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε φέτος στην εφορία, η οργή και η αγανάκτηση θα ξεχειλίσουν. Θα σας περάσει από το μυαλό η ιδέα να...απέχετε από τη διαδικασία. Όμως οι συνέπειες μπορεί να είναι τεράστιες. Δείτε το πώς και το γιατί

Νομίζετε ότι το μόνο με το οποίο θα επιβαρυνθείτε θα είναι το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης που ανέρχεται στο 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης; Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Απαριθμούμε τις συνέπειες προκειμένου να λάβετε τα μέτρα σας.

• Δεν αναγνωρίζεται το ποσό των αποδείξεων που έχετε εμφανίσει στη δήλωση. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το ποσό που θα αναγράψετε στον κωδικό 049, ο έφορος έχει το δικαίωμα να το διαγράψει. Και αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσετε πρόστιμο για την μη προσκόμιση αποδείξεων το οποίο θα ανέρχεται στο 10% επί της αξίας των αποδείξεων που αναλογούν στο εισόδημά σας (για να δείτε πόσες ακριβώς χρειάζεστε, κάντε κλικ εδώ). Άρα, σε περίπτωση εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης, υπάρχει κίνδυνος να βρεθείτε αντιμέτωποι με πρόστιμο έως και 1500 ευρώ.

• Οι περισσότερες εκπτώσεις φόρου (π.χ ενοίκιο πρώτης κατοικίας κλπ) αναγνωρίζονται εφόσον έχουν περιληφθεί στην αρχική δήλωση ανεξάρτητα από το αν αυτή είναι εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη. Άρα, από αυτής της απόψεως δεν διατρέχετε κίνδυνο

• Με την εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης χάνετε τη δυνατότητα να πληρώσετε τον φόρο σε έως και τρεις διμηνιαίες δόσεις. Ολόκληρο το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την παραλαβή του εκκαθαριστικού. Σε διαφορετική περίπτωση, το χρέος θεωρείται ληξιπρόθεσμο.

• Το εκκαθαριστικό της εφορίας είναι ένα δικαιολογητικό το οποίο ζητείται σε αρκετές περιπτώσεις προκειμένου να χορηγηθεί μια παροχή ή ένα βοήθημα (εγγραφή σε δημοτικό παιδικό σταθμό, παροχή φοιτητικού επιδόματος) ή ακόμη και να προχωρήσει μια αναχρηματοδότηση δανείου από τράπεζα. Αν λείπει το εκκαθαριστικό, μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις και όσον αφορά στην τακτοποίηση αυτών των θεμάτων.

• Μην υποτιμάτε το θέμα των προσαυξήσεων. Το 1% μηνιαίως, ισοδυναμεί με επιτόκιο πιστωτικής κάρτας. Είναι περίοδος, πέρα από τα χαράτσια, να φορτώνεστε και με προσαυξήσεις;
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »