Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Μια εφεύρεση για τους εργένηδες...



και όχι μόνο...
Δείτε το..


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Απίστευτα γλυπτά από κολοκύθα..


Ο Ray Villafane σαν παιδί δεν είχε τα παιχνίδια που ήθελε, οπότε και αναγκάστηκε να φανεί δημιουργικός για να φτιάξει τα δικά του παιχνίδια.
Ετσι ξεκίνησε η σχέση του με τις καλοκύθες και σήμερα δημιουργεί απίστευτα γλυπτά από αυτές..

Δείτε τα...


















Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε τι συμβαίνει όταν βάλεις μια μηχανή Volvo 240 turbo σε ένα τρακτέρ!


Δείτε τι συμβαίνει όταν βάλεις μια μηχανή Volvo 240 turbo σε ένα τρακτέρ!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δημόσιο σχολείο με τεράστιο “ηλιακό τοίχο” που παρέχει ενέργεια και σκίαση

Εξακόσια πενήντα φωτοβολταϊκά πάνελ φέρει στην πρόσοψή του ένα δημόσιο σχολείο του Λος Άντζελες που φιλοξενεί 500 μαθητές.

Πρόκειται για το Green Dot Animo Leadership High School στο Ίνγκλγουντ του Λος Άντζελες το οποίο σχεδίασαν οι Αμερικανοί αρχιτέκτονες Brooks + Scarpa.

Η πρόσοψη με τα φωτοβολταϊκά πάνελ θα παράσχει σκίαση από τον καυτό ήλιο της Καλιφόρνια και θα καλύψει το 75% των ενεργειακών αναγκών του σχολείου.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, ο αειφορικός σχεδιασμός του σχολείου “θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 1.360 τόνους, ποσότητα ισοδύναμη με αυτή που εκλύουν 1000 αυτοκίνητα ετησίως.

Το σχολείο ουσιαστικά χτίστηκε γύρω από ένα κεντρικό προαύλιο χώρο με τρόπο ώστε να αυξάνεται η ποσότητα φυσικού φωτός και καθαρού αέρα που εισέρχεται στα κτήρια, περιορίζοντας τις ανάγκες τεχνητού φωτισμού και κλιματισμού.

Όπου δεν υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ, ειδικές περσίδες επιτρέπουν τον έλεγχο της ποσότητας του ηλιακού φωτός που εισέρχεται στο χώρο.

Το σχολείο Green Dot επιφάνειας 4970 τ.μ κόστισε 17,3 εκατ. δολάρια.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ένα «μαγικό νησί» βγαλμένο από παραμύθι!

Το νησί Isola San Giulio βρίσκεται κοντά στη λίμνη Orta, στην περιοχή του Πιεμόντε της βορειοδυτικής Ιταλίας και ξεχωρίζει για τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει και τη γραφικότητά του. Τόσο πολύ, μάλιστα, που με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης νομίζει ότι βρίσκεται στην παραμυθένια Χώρα των Θαυμάτων!
perierga.gr - Το
Το Isola San Giulio είναι μικρό σε έκταση -μόλις 275 μέτρα μήκος και 140 μέτρα πλάτος- ενώ κρύβει πίσω του μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία… Ο θρύλος λέει ότι o Άγιος Giulio ίδρυσε τον 4ο αι. μ.Χ. την 100ή εκκλησία του στη δυτική πλευρά του πανέμορφου χωριού Orta San Giulio.
perierga.gr - Το
Σύμφωνα με το μύθο, η εμφάνιση του Αγίου στο νησί οφείλεται σε ένα… τεράστιο φίδι, το οποίο τρομοκρατούσε τους κατοίκους των χωριών, κάνοντας συνεχόμενες επιθέσεις.  Ο Άγιος έφτασε εδώ με σκοπό να σώσει τους κατοίκους, εκδιώχνοντας εν τέλει το μυθικό πλάσμα από το νησί.
perierga.gr - Το
Μετά το θάνατο του Αγίου, το Isola San Giulio συνδέθηκε περισσότερο με τη χριστιανική θρησκεία, ενώ ένα μικρό παρεκκλήσι χτίστηκε εις μνήμην του στο νησί τον 5ο αιώνα, για να ακολουθήσει η δημιουργία ενός μεγαλύτερου ναού κατά τον 6ο αιώνα.
perierga.gr - Το
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν εδώ -γιατί όχι;- το όνειρό τους! Βόλτες στα γραφικά σοκάκια του χωριού αλλά και ρομαντικές βαρκάδες στα ήσυχα νερά της λίμνης συνθέτουν μοναδικές εικόνες, όλες βγαλμένες από τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων.
perierga.gr - Το
Γιατί σίγουρα κάπου εκεί θα σας περιμένει μια… νεράιδα με το ραβδάκι της, για να κάνει όλες τις κρυφές επιθυμίες σας πραγματικότητα, ή η Αλίκη για να σας προσφέρει μια συναρπαστική ξενάγηση σε αυτή τη μαγική Χώρα των Θαυμάτων!
perierga.gr - Το
perierga.gr - Το
perierga.gr - Το
perierga.gr - Το
perierga.gr - Το
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΥΓΕΙΑ: Η εκφύλιση ώχρας κηλίδας προλαμβάνεται με φάρμακα κατά της χοληστερίνης

Πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα διαπίστωσε πως η αυξημένη χοληστερόλη επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και διευκολύνει την εκφυλιστική πάθηση των ματιών.

Ως εκ τούτου, ειδικά φαρμακευτικά κολλύρια που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χοληστερίνης μπορεί να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μιας από τις κυριότερες αιτίες τύφλωσης μεταξύ των ηλικιωμένων.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον - Σεν Λιούις διεξήγαγαν πειράματα σε ποντίκια και ανθρώπους, που έδειξαν ότι τα ανοσοποιητικά κύτταρα γίνονται αυτοκαταστροφικά για το μάτι, όταν κατακλύζονται από αυξημένα λίπη, λόγω αύξησης της χοληστερόλης.

Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι συχνότερη στην τρίτη ηλικία. Ξεκινάει από την ξηρή μορφή, όπου καταστρέφονται τα φωτοαισθητήρια κύτταρα του ματιού, ενώ στην πιο σοβαρή της μορφή, στην υγρή μορφή, η πάθηση μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και να οδηγήσει ακόμα και σε τύφλωση.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες εστίασαν το ενδιαφέρον τους στον ρόλο που παίζουν τα μακροφάγα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στην μετάβαση της νόσου από το στάδιο μεταξύ της “ξηρής” και της “υγρής” μορφής.

"Τα μακροφάγα κύτταρα αντί να είναι προστατευτικά, επιτύχουν την ασθένεια, όταν -λόγω υψηλής χοληστερόλης- αδυνατούν να “καταπιούν” και μετά να αποβάλουν τα αυξημένα λίπη. Το θέμα είναι να δούμε τι τα οδήγησε σε αυτή την αλλαγή" δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Ρατζέντρα Άπτε.

Όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, στο μέλλον ένα φάρμακο κατά της χοληστερόλης με τη μορφή σταγόνων στα μάτια θα μπορούσε να λειτουργήσει προληπτικά κατά της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Ωστόσο η νέα έρευνα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΥΓΕΙΑ: Τελικά το νερό αδυνατίζει ή όχι;

Ένας μύθος που επικρατεί είναι πως το νερό αδυνατίζει. Κι όμως η κατάλληλη χρήση του νερού στο γεύμα μπορεί... να βοηθήσει ώστε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού. Δοκιμάστε 1-2 ποτήρια νερό 30' πριν το γεύμα και αποφύγετε την κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια του γεύματος. 

Επιπλέον, για να «φουσκώσει» το στομάχι γρήγορα, καταναλώστε λαχανικά κατά τη διάρκεια του γεύματος, είτε ως σαλάτα είτε ως συνοδευτικό του γεύματος. Παρέχουν λιγότερη ενέργεια από τα λοιπά συνοδευτικά -όπως είναι οι πατάτες και το ρύζι- και καταφέρνουν να μπερδεύουν τον εγκέφαλο, στέλνοντάς του το μήνυμα του κορεσμού.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα απίθανα κόλπα ενός σκύλου σε ένα βίντεο! [video]

Μπορεί ένας σκύλος που εκτελεί ένα κόλπο να αποτελεί θέμα συζήτησης, αλλά ο Jumpy πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και ολοκληρώνει με άνεση...
20 απίθανα κόλπα σε ένα βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού, που κάνει θραύση στο Διαδίκτυο.
Ξεκινώντας με σλάλομ ανάμεσα σε κώνους κυκλοφορίας, κατάδυση κάτω από το νερό, πατίνι στο δρόμο και σερφ στο νερό δεν νομίζω να θέλετε κι άλλα για να πειστείτε ότι η συνέχεια της… σκυλίσιας παράστασης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Απολαύστε τον ακροβάτη-σκύλο βήμα-βήμα και να θυμάστε: «Αυτό που χρειάζεται να δείχνεις σε έναν σκύλο για να σε υπακούει είναι η συνέπεια», όπως λέει και ο εκπαιδευτή του Jumpy.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σε επιφυλακή η NASA για το θεαματικό φαινόμενο που θα δούμε 22-23/5

Η βροχή μετεωριτών του έτους, θα ενταθεί από της 19 Απριλίου του 2013, ενώ η φάση της μέγιστης συγκέντρωσης στο οποίο... οι μετεωρίτες θα έρθουν σε πολύ υψηλές ταχύτητες, θα είναι τη νύχτα μεταξύ 22 και 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη στιγμή για να παρατηρήσετε την βροχή μετεωριτών θα είναι τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί, ξεκινώντας στις τρεις το πρωί (τοπική ώρα) μέχρι την αυγή, όταν το φεγγάρι θα είναι κρυμμένο, αφήνοντας αρκετά σκοτεινό τον ουρανό για να δείμε τα ίχνη και το φως του σμήνους.

Η δραστηριότητά του γεγονότος θεωρείται μέτρια.

Φυσικά για αυτό το γεγονός, τόσο η NASA, όσο και η ESA, το Κέντρο Διαστήματος και η Ρωσική Πολιτική Προστασία θα βρίσκονται σε επιφυλακή μετά το περιστατικό της 15ης Φεβρουαρίου του 2013 στην Ρωσία, το οποίο είχε την απρόσμενη πτώση ενός μετεωρίτη 17 εκατομμυρίων τόνων πάνω από την πόλη Τσελιάμπινσκ προκαλώντας ζημιές σε πολλά σπίτια, και 1500 τραυματισμούς.

Κατά την περίοδο της μεγαλύτερης δραστηριότητας θα παρατηρήσετε μεταξύ 10 και 20 μετέωρα ανά ώρα, αν και μερικές φορές αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί και 100 φορές.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Παπάς – παράγοντας ποδοσφαίρου στην Ευρυτανία! [Video]

Eίναι ιερέας και παράγοντας του ποδοσφαίρου. Ο παπά-Βαγγέλης Φεγγούλης είναι μία ξεχωριστή περίπτωση ιερέα.
Από τη θέση του γενικού γραμματέα της Κρέντης, ομάδα της Ευρυτανίας, προσπαθεί να βοηθήσει τον σύλλογο και τους νέους της περιοχής και παράλληλα να συνδυάσει τα ράσα με το ποδόσφαιρο. Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή του.


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δραματική έκκληση Unicef: Δεν έχουμε πλέον χρήματα

Τα Ηνωμένα Έθνη προχώρησαν στην πιο απερίφραστη προειδοποίηση που έχουν κάνει ως τώρα για το ότι... εκπνέουν τα διαθέσιμα χρήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης του τεράστιου κύματος προσφύγων από τη Συρία στην Ιορδανία και σε άλλες γειτονικές χώρες.

«Οι ανάγκες αυξάνονται εκθετικά, και δεν έχουμε πλέον χρήματα», δήλωσε η Μαρίσιε Μερκάδο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, της UNICEF, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη Συρία για να γλιτώσουν από τη συνεχιζόμενη αιματηρή σύρραξη έχει ξεπεράσει επανειλημμένα κατά πολύ τις προβλέψεις του ΟΗΕ. Το 1,25 εκατ. ανθρώπων που ήδη είναι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες —το 75% εξ αυτών είναι γυναίκες και παιδιά— είναι κατά 10% υψηλότερο από τον αριθμό που αναμενόταν να φθάσουν οι Σύροι πρόσφυγες τον Ιούνιο.

Εξάλλου καθώς πάνω από 3,6 εκατ. άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι εντός της Συρίας και δεν διαφαίνεται το τέλος της διετούς σύρραξης, μοιάζει πολύ πιθανό η μαζική έξοδος προσφύγων από τη χώρα να συνεχιστεί.

«Από της αρχές της χρονιάς, πάνω από 2.000 πρόσφυγες περνούν τα σύνορα (με την Ιορδανία) καθημερινά. Αναμένουμε αυτός ο αριθμός να υπερδιπλασιαστεί ως τον Ιούλιο και να έχει τριπλασιαστεί ως τον Δεκέμβριο», είπε η Μερκάδο.

«Ως τα τέλη του 2013, εκτιμάμε ότι θα υπάρχουν 1,2 εκατ. Σύροι πρόσφυγες στην Ιορδανία—αριθμός ίσος με το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Ιορδανίας», πρόσθεσε η ίδια.

Οι συνέπειες της έλλειψης χρηματοδότησης μπορεί να συμπεριλάβουν την διακοπή της χορήγησης μιας ποσότητας νερού που φτάνει τα 3,5 εκατ. λίτρα καθημερινά στον καταυλισμό Ζαατάρι της Ιορδανίας, όπου ζουν πλέον πάνω από 100.000 Σύροι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους παιδιά. Περίπου 11.000 πρόσφυγες αφίχθησαν στον καταυλισμό αυτό μέσα στην περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (International Organization for Migration, IOM).

Στελέχη του ΟΗΕ επισήμαναν ότι η έλλειψη κεφαλαίων πλήττει όλη την περιφέρεια, όχι μόνο την Ιορδανία, και σχεδόν όλους τους οργανισμούς αρωγής. Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει αναφέρει επανειλημμένες διαδηλώσεις στον καταυλισμό Ζαατάρι.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΥΓΕΙΑ: Το γρήγορο περπάτημα κάνει περισσότερο καλό στην καρδιά από το τρέξιμο

Και το γρήγορο περπάτημα και το τρέξιμο ωφελούν την υγεία. Αλλά το πρώτο μειώνει περισσότερο τον κίνδυνο για την καρδιά.

Αυτό αποκαλύπτει νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Πολ Γουίλιαμς του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, μελέτησαν συγκριτικά στοιχεία για περίπου 33.000 άτομα που έκαναν συστηματικά τρέξιμο και άλλα 15.000 που προτιμούσαν το περπάτημα (οι άνδρες ήταν το 51% των δρομέων και το 21% των βαδιστών).

Η μελέτη, που αφορούσε ανθρώπους ηλικίας 18 έως 80 ετών και διήρκεσε επί έξι χρόνια, διαπίστωσε ότι το περπάτημα με ταχύ ρυθμό είναι πιο αποτελεσματικό στη μείωση του καρδιολογικού κινδύνου σε σχέση με το τρέξιμο, όταν και στις δύο περιπτώσεις ο άνθρωπος καταβάλλει την ίδια ποσότητα ενέργειας με βάση τις θερμίδες που καίει.

Συγκεκριμένα, το τρέξιμο μείωσε τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο κατά 4,5%, ενώ το γρήγορο βάδισμα κατά υπερδιπλάσιο ποσοστό 9,3%. Όσον αφορά τους επιμέρους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, ο κίνδυνος εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρτασης) για πρώτη φορά μειώθηκε κατά 4,2% από το τρέξιμο και κατά 7,2% από το ταχύ βάδισμα, ο κίνδυνος υψηλής χοληστερόλης για πρώτη φορά μειώθηκε κατά 4,3% από το τρέξιμο και κατά 7% από το γρήγορο περπάτημα, ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη για πρώτη φορά μειώθηκε κατά περίπου 12% και στις δύο περιπτώσεις σωματικής άσκησης.

Οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες μια μέτριας έντασης σωματική άσκηση διάρκειας τουλάχιστον 30 λεπτών την μέρα επί πέντε μέρες την εβδομάδα ή, εναλλακτικά, τουλάχιστον 20 λεπτά έντονης άσκησης τη μέρα επί τρεις μέρες την εβδομάδα.

Επίσης προτείνουν τον συνδυασμό έντονων και πιο ήπιων ασκήσεων, για παράδειγμα γρήγορο βάδισμα 30 λεπτών δύο φορές την εβδομάδα και τρέξιμο 20 λεπτών δύο μέρες εβδομαδιαίως. Ο στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να αυξηθεί η λειτουργία της καρδιάς, να ελεγχθεί το βάρος και να μειωθεί ο κίνδυνος χρόνιων παθήσεων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ανατροπές σε εισακτέους και βάσεις

  • 1
     


 Ανατροπές σε εισακτέους και βάσεις
Σε ανατροπές των φετινών βάσεων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, οδηγεί η ανακατανομή του αριθμού εισακτέων που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, φορτώνοντας κυρίως στα Πολυτεχνεία τις «κουρεμένες» θέσεις των ΤΕΙ. 
 
Με τροχονόμο την πρωτόβγαλτη «ΑΘΗΝΑ» όλα δείχνουν ότι τον Αύγουστο στις Πανελλήνιες θα δημιουργηθεί πανδαιμόνιο.

Συγκεκριμένα, τα φιλέτα των Πολυτεχνείων θα γίνουν προσιτά σε χαμηλότερες βαθμολογίες, ενώ ώθηση προς τα κάτω παίρνει ο αριθμός εισακτέων στις Φυσικομαθηματικές σχολές και λοιπών Καθηγητικών σχολών του δεύτερου πεδίου, αλλά και στις βάσεις των Τμημάτων Πληροφορικής.

«Κούρεμα» έχουν υποστεί και οι θέσεις των Ιατρικών και συναφών Τμημάτων του τρίτου πεδίου, πλην των Οδοντιατρικών. Ωστόσο, αύξηση των εισακτέων ανακοίνωσε το υπουργείο για τα Τμήματα του οικονομικού κύκλου στο πέμπτο πεδίο. Το μοναδικό πεδίο στο οποίο οι θέσεις των Τμημάτων του κουρεύτηκαν με την ψιλή είναι το πρώτο των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Ο τελικός και πλήρης αριθμός των φετινών εισακτέων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα πριν από το Πάσχα, όταν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση και αφού προηγουμένως εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» που θα διαμορφώσουν το νέο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης.







 Ανατροπές σε εισακτέους και βάσεις
 Ανατροπές σε εισακτέους και βάσεις
ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εξετάζουν κατώτατο μισθό πολλαπλών ταχυτήτων

  • 0
     


 Εξετάζουν κατώτατο μισθό πολλαπλών ταχυτήτων
  Κατώτατο μισθό πολλαπλών ταχυτήτων, με βάση ηλικιακά, γεωγραφικά και πλήθος άλλων κριτηρίων, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.
  Σε ό,τι αφορά την ηλικία, προβλέπεται διαφορετικός μισθός για εργαζομένους έως 18 ετών, άλλος για τις ηλικίες έως 24 και διαφορετικός για τους μεγαλύτερους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», προτείνεται ο κατώτατος μισθός να διαφοροποιείται ανάλογα με τα ποσοστά της ανεργίας, αλλά και την οικονομική κατάσταση κάθε περιοχής.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, ο κατώτατος μισθός πρέπει να κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 75% αυτού των ενηλίκων.

Σε ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες ύφεσης και ανεργίας σε συγκεκριμένες περιοχές, οι βασικοί μισθοί συνίσταται από το υπουργείο να είναι χαμηλότεροι.

Πρέπει, επίσης, να συνυπολογίζεται η σχέση του καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος με το όριο της ελάχιστης διαβίωσης και με τον μέσο μισθό.

Οι φορείς που θα επεξεργαστούν το σχέδιο του υπουργείου θα λάβουν υπόψη τις κοινωνικές παροχές προς τις ευάλωτες ομάδες, το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, τυχόν διαφορές σε επιμέρους γεωγραφικές περιοχές και την παραγωγικότητα της οικονομίας στο σύνολό της, αλλά και σε επιμέρους κλάδους.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κακοφάνηκε στους τουρκοκύπριους το “τέρμα στο τζάμπα”

Και τα ρέστα ζητάνε τώρα οι τουρκοκύπριοι. Ο λεγόμενος "υπουργός υγείας" του ψευδοκράτους, Ερτουγρούλ Χασίπογλου, χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης... να τερματίσει τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους τουρκοκύπριους στα κρατικά νοσηλευτήρια, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ερτουγρούλ Χασίπογλου υποστήριξε επίσης ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να παράσχει υπηρεσίες υγείας στους Ελληνοκύπριους, εφόσον το επιθυμούν.
Ανέφερε ακόμα ότι οι τουρκοκύπριοι δεν χρειάζονται τις υπηρεσίες υγείας της κυπριακής Κυβέρνησης.

Πηγή: protothema
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Επισκόπηση Τύπου - Tι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:" "Δείγμα" ζωής 450.000 οικογενειών." ...


ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Τορπίλη ΔΝΤ στις ελληνικές τράπεζες."

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Οι Γερμανοί...χουφτώνουν και τις καταθέσεις μας!"

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Δημόσιο:Σύνταξη τώρα με εξαγορά 11 χρόνων."

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Τέταρτο Μνημόνιο στο τραπέζι."

Η ΕΠΟΧΗ: "Κρίσιμη εμπλοκή.Κυβερνητικοί κραδασμοί με αφορμή τον Αντ.Μανιτάκη."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κατώτατος μισθός πολλών ταχυτήτων."

Κυριακάτικη Δημοκρατία: "Μοντέλο Κύπρου πάνω από την Ελλάδα."

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "19ο Συνέδριο ΚΚΕ.Λαική συμμαχία, ο λαός στην εξουσία."

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Ανοικτή διαπραγμάτευση Σαμαρά-Τρόικας."

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Βάλτε πλάτη μην καταρρεύσουμε."

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Υπουργός επίορκων και σπατάλης."

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Πάρτε τα κλειδιά.Δραματικοί διάλογοι Στουρνάρα-τρόικας για τράπεζες, απολύσεις."

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Τροικ(αν)ός πόλεμος.Μήλον της έριδος η Εθνική τράπεζα. "

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Κουρεύουν τις καταθέσεις.Με τη μορφή έκτακτης εισφοράς και μετά βλέπουμε..."

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ανατροπές σε εισακτέους και βάσεις."

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα."

Realnews: "Κατάθεση-Βόμβα για τον Καραμανλή.Τι είπε στον ανακριτή κορυφαίος πρώην υπουργός."

FREE SUNDAY: "Η κρίση είναι γένους θηλυκού."

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΡΔΟΣ: "ΦΠΑ εστίασης και πετρέλαιο στον φάκελο εκκρεμοτήτων της τρόικας."
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!

Το Wengen είναι από τα λίγα χωριά της Ευρώπης στα οποία δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στους δρόμους αλλά και ένας από τους ωραιότερους προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και δεσπόζει μέσα σε ένα απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο, και οι 1.300 περίπου μόνιμοι κάτοικοι είναι πολύ περήφανοι για τη γενέτειρά τους. Και πώς αλλιώς άλλωστε, όταν οι εκλεκτοί και διάσημοι «καλεσμένοι» ανά τους αιώνες, το χαρακτήριζαν ως το «ωραιότερο χωριό της Ευρώπης»!
perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Με μακρά ιστορία από το χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και του αθλητισμού, το μικρό αυτό χωριό των Άλπεων έχει φιλοξενήσει σπουδαία πρόσωπα του παρελθόντος, μεταξύ των οποίων τους Αδόλφο Χίτλερ, Ναπολέοντα και Ιούλιο Καίσαρα, ενώ πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα, φιλοξενώντας τους γνωστούς αγώνες σκι Lauberhorn, από το 1930.
perierga.gr - Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Οι μετακινήσεις γίνονται με σιδηρόδρομο και τελεφερίκ και κανένας δεν δυσανασχετεί! Το αντίθετο, μάλιστα… «Για να γνωρίσεις τη φύση εκ των έσω και να απολαύσεις όσα έχει να σου προσφέρει πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο στο γκαράζ», λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι.
perierga.gr - Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Μέσα σε μια απέραντη γαλήνη και σε μια ηρεμία που συγκλονίζει, ακόμη και όταν το χωριό «πλημμυρίζει» από τουρίστες (που φτάνουν ακόμη και τους 10.000 κατά τη χειμερινή περίοδο), οι επισκέπτες απολαμβάνουν σπορ, διασκέδαση και φύση, χωρίς να τους λείπει απολύτως τίποτα. Ούτε καν τα αυτοκίνητα!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
perierga.gr - Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Perierga.gr - Wengen, ένα χωριό συγκλονιστικής φυσικής ομορφιάς!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »