Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα

«Βάλσαμο» για την ψυχή και το σώμα είναι το απέραντο γαλάζιο και οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν. Νέα μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για το Περιβάλλον και την Ανθρώπινη Υγεία του Πανεπιστημίου του Έξετερ έδειξε ότι όσοι ζουν σε παραθαλάσσιες....


περιοχές είναι πιο υγιείς συγκριτικά με όσους μένουν στην ενδοχώρα.

Για «σιδερένια» υγεία… παραλία!

Μελετώντας δεδομένα που προέκυψαν από την απογραφή του πληθυσμού της Βρετανίας του 2001, οι ερευνητές εξέτασαν το μερίδιο των πολιτών που αξιολογούσαν την υγεία τους ως «καλή» λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή διαμονής τους. Ακόμη, έλαβαν υπόψη τους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και το κοινωνικό-οικονομικό υπόβαθρο των πολιτών.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι κατά μέσο όρο, οι πολίτες που ζούσαν κοντά στη θάλασσα είχαν καλύτερα επίπεδα υγείας συγκριτικά με όσους ζούσαν στην ενδοχώρα. Μάλιστα ο συσχετισμός καλής υγείας-θάλασσας εμφανιζόταν εντονότερος σε οικονομικά υποβαθμισμένες κοινότητες.

Η θάλασσα «πνίγει» το στρες

Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης δείξει ότι το παραθαλάσσιο περιβάλλον προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σωματικής άσκησης στους κατοίκους, συγκριτικά με άλλες περιοχές, ενώ παράλληλα η θάλασσα παίζει τον ρόλο αγχολυτικού ρίχνοντας τα επίπεδα του στρες.

Πρόσφατη έρευνα μάλιστα, των ειδικών του Πανεπιστημίου του Έξετερ και της δημόσιας περιβαλλοντικής αρχής Natural England, είχε δείξει ότι μετά από την επίσκεψη παραλιακών περιοχών οι εθελοντές δήλωναν ότι αισθάνονταν πιο ήρεμοι, χαλαροί και ανανεωμένοι σε σχέση με μια επίσκεψη στο κέντρο της πόλης.

Οι βρετανοί επιστήμονες αποδίδουν τα καλύτερα επίπεδα υγείας όσων ζουν στα παράλια, στη «μαγική» της ιδιότητα της θάλασσας να «πνίγει» το στρες.

«Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος γενικά περνάει πολύ καλά όταν πηγαίνει στην παραλία, όμως επιστημονικά υπάρχουν πολύ λίγες ενδείξεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένες ασχολίες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και την ευημερία μας» εξηγεί ο κύριος συγγραφέας της μελέτης δρ Μπεν Γουίλερ.

«Αναλύοντας δεδομένα που αφορούν όλο τον πληθυσμό της χώρας, η μελέτη μας έδειξε ότι υπάρχει μια θετική επίδραση της θάλασσας στην υγεία, χωρίς όμως να καθορίζει την αιτία. Για τον λόγο αυτόν, χρειάζεται περαιτέρω - και πιο εκλεπτυσμένη σε επόμενη φάση -έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθούν οι λόγοι της “θαυματουργής” αυτής δράσης» καταλήγει ο ειδικός.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έρχονται ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό

Σε νέο ασφαλιστικό οδηγείται η χώρα, καθώς οι κύριοι άξονές του αναμένεται να μεταβληθούν. Εκτός από τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε προνοιακά επιδόματα και εφάπαξ, δρομολογείται παράλληλα η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη που είναι σήμερα στα 67! Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο και πριν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος, θα πρέπει να προσθέσουν επιπλέον χρόνια στον εργασιακό τους βίο, βλέποντας παράλληλα τις όποιες μελλοντικές συντάξιμες αποδοχές τους να συρρικνώνονται. Το θολό τοπίο για το ποια θα είναι τελικά τα μέτρα και πότε θα τεθούν σε εφαρμογή αναμένεται να ξεκαθαριστεί εντός της εβδομάδας, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι περικοπές σε εφάπαξ, συντάξεις κύριες και επικουρικές ενδέχεται να τεθούν σε εφαρμογή πιθανότατα και μέσα στον Αύγουστο, αποδυναμώνοντας περαιτέρω την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών (εργαζόμενων και συνταξιούχων) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους τζίρους των επιχειρήσεων και επιτείνοντας το υφεσιακό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας.

Συντάξεις:

- Επιβολή πλαφόν από 2.300 έως 2.400 ευρώ στο σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης ή ακόμη και της συρροής συντάξεων. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο οικονομικό επιτελείο για το ύψος της εξοικονόμησης. Μάλιστα ενδέχεται το ύψος του πλαφόν να είναι υψηλότερο των 2.400 ευρώ.
- Μείωση 5% έως 15% όλων των κύριων συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ.
- Κατάργηση της αύξησης των συντάξεων του ΟΓΑ που δόθηκαν το 2009. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση ήταν συνολικά 50 ευρώ, 30 ευρώ για το 2009 και 20 ευρώ για το 2010. Αυξημένη σύνταξη θα λαμβάνουν μόνο όσοι δεν έχουν κύρια κατοικία.
- Κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
- Κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης.
- Επιβολή πλαφόν και στις επικουρικές συντάξεις με στόχο να μην ξεπερνούν τα 400 ευρώ.

Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης:

- Σταδιακή αύξηση του ορίου από τα 65 έτη στα 67. Με την εφαρμογή αυτού του μέτρου αναμένεται να εξοικονομηθεί 1,1 δισ. ευρώ. Το μέτρο αυτό αναμένεται να θίξει και τους ασφαλισμένους πριν το 1992.

Εφάπαξ

- Το ύψος των καταβαλλόμενων εισφορών αναμένεται να καθορίσει τις περικοπές των εφάπαξ, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή τον Αύγουστο καθώς ο εξορθολογισμός τους έχει ήδη θεσμοθετηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας χρησιμοποιεί ως γνώμονα τις αναλογιστικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί για τις περικοπές με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν και το 50%. Από την περικοπή αναμένεται να εξοικονομηθούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα από τους 37 τομείς ασφάλισης που χορηγούν εφάπαξ, οι 24 (δηλαδή το 65%) χορηγούν εφάπαξ μεγαλύτερα κατά 2% έως και 83%, σε σχέση πάντα με τις καταβαλλόμενες εισφορές. Υπάρχουν βέβαια και 13 τομείς (δηλαδή το 35%) που χορηγούν εφάπαξ μικρότερο κατά 5% έως 126%.

Τα 23 ταμεία που χορηγούν εφάπαξ υψηλότερα σε σχέση με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές είναι των: δημοσίων υπαλλήλων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, εταιριών τσιμέντων, υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών, ορθόδοξων εφημερίων κλήρου Ελλάδος, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νομικών, απασχολούμενων στα μέσα ενημέρωσης, εφημεριδοπωλών και υπαλλήλων πρακτορείων Τύπου, ιπποδρόμων, ΔΕΗ, ΕΡΤ, τουρισμού, Εμπορικής, Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας, μηχανικών, αστυνομικών και εργαζομένων στο ΙΚΑ.

Σημαντικά μεγαλύτερο εφάπαξ δίνουν:

* Ο τομέας ασφάλισης ξενοδοχοϋπάλληλων, 46,3% μεγαλύτερο
* Υπάλληλοι ΝΠΔΔ κατά 42,3%
* Το ταμείο δημοτικών υπαλλήλων κατά 40,3%
* Η ΕΡΤ κατά 41,48%
* Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ κατά 40,9%
* Ο ΟΣΕ κατά 50,5%
* Ο ΟΤΕ κατά 31,6%.

Η μεγαλύτερη απόκλιση εμφανίζεται στο ταμείο των εργοληπτών δημοσίων έργων, καθώς οι εισφορές υπολείπονται των παροχών κατά 83%.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Desktop Vs Laptop σημειώσατε 1

Μας έχουν ζαλίσει τα αυτιά με τα νέα tablets, τα υπερκαινούρια laptops και τα πιο μικρά και από χάπια netbooks... Ναι, δεν λέω, πολύ όμορφα είναι αυτά τα μικρούλικα και χαριτωμένα gadget που τα πουλάνε σε βιτρίνες λες και είναι δαχτυλίδια στο Tiffany's. Αλλά το γεγονός ότι είναι σαν μπιμπελό τα....


κάνει τόσο εύθραυστα και απρόσιτα που .... νιώθεις ότι πρέπει να σκουπίσεις τα χέρια σου πριν τα αγγίξεις.

Ο κόσμος ρωτάει, οι εταιρείες μάχονται και κάτι γιαπωνέζοι δουλεύουν υπερωρίες στα εργαστήριά τους. Για να τα κάνουν πιο μικρά, πιο γρήγορα, πιο χρηστικά υποτίθεται. Να είναι σίγουροι ότι τα χοντροδάχτυλα του κυρίου Τάσου θα καταφέρνουν να πατήσουν μόνο το "s" αν θέλουν και όχι και το "a" μαζί.

Το ΜΕΝ 24 στέκεται αδιάφορα απέναντι στην κόντρα αυτή των εταιρειών ηλεκτρονικών υπολογιστών και σου δίνει 10 πολύ καλύς λόγους για να επιστρέψεις σε εκείνα τα big ass desktop pc τα οποία σου έμαθαν τον κόσμο των υπολογιστών και του internet.

Γιατί όταν έχεις ένα desktop pc..

Μπορείς να τρως πάνω στο πληκτρολόγιο

Και να πέφτουν και τα σουσαμάκια πάνω και να μην σε νοιάζει. Και λαδιές να κάνεις δεν τρέχει κάστανο. Γιατί το πληκτρολόγιο ενός desktop pc μπορείς να το βγάλεις από το USB, να το αναποδογυρίσεις να φύγουν τα σουσάμια και τα ψίχουλα. Μέχρι να βγάλεις τα πλήκτρα μπορείς και να τα βάλεις σε μια λεκάνη να μουλιάσουν για τα καλά. Έχεις προσπαθήσει να κάνει το ίδιο με το πληκτρολόγιο ενός laptop; Ξέρεις τι γίνεται όταν πέφτει λαδάκι στην υποδοχή ακουστικών του ipad;

Αλλάζεις RAM και άλλα hardware μόνος σου

Νιώθεις απόλυτος κυρίαρχος του υπολογιστή σου. Ανοίγεις το κουτί, βγαίνουν έξω τα καλώδια και (αν ξέρεις) αλλάζεις αυτά που θέλει μόνος σου. Ram θες; Την βάζεις; Άλλη κάρτα γραφικών; Την εγκαθιστάς. Άλλο dvd recorder; Το τοποθετείς. Νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι για ένα πρόβλημα που υπάρχει. Νιώθεις χρήσιμος ρε γαμώτο. Ενώ με το tablet, στο παραμικρό πρέπει να απευθυνθείς στην εταιρεία. Σκέψου να σκάει το λάστιχο του αυτοκινήτου σου και αντί να το αλλάζεις μόνος σου, να πρέπει να πας το αμάξι στην αντιπροσωπεία.

Αξιοποιείς κάθε νέα τεχνολογία

Γιατί όλα ξεκινάνε από το desktop. Ο οποιοσδήποτε επεξεργαστής, η οποιαδήποτε καινοτομία, πρώτα εμφανίζεται στα desktop pcs, δοκιμάζεται και ύστερα προχωράει και στα μικρότερα μεγέθη υπολογιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι πάντα όταν κοιτάς για υπολογιστή, οι επιδόσεις που βρίσκεις σε desktop δεν συναντώνται ακόμα στα laptop. Πόσο μάλλον στα netbooks και τα tablet pcs. Το desktop δείχνει το δρόμο και τα υπόλοιπα ακολουθούν. Και σε ταχύτητα και σε τεχνολογία.

Είσαι old school

Όπως και να το κάνεις, το να έχεις ένα desktop pc πια είναι σαν να κρύβεις μια Triumph Bonneville στο γκαράζ του σπιτιού σου. Ένα vintage κομμάτι το οποίο σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι σαν όλους τους άλλους τους νεοποζεράδες που βιάζονται να λανσάρουν το νέο τους υπερσύγχρονο απόκτημα. Κάποιοι θα σε πουν γραφικό. Εσύ όμως θα ξέρεις ότι είσαι ο μόνος που το κρατάει αληθινό στη γειτονιά του. Respect.

Παίζεις παιχνίδια σαν άνθρωπος god damn it

Αν προσπαθήσεις να παίξεις το καινούριο Call of Duty που βγαίνει σε λίγες εβδομάδες σε laptop θα με θυμηθείς. Δεν παίζεις παιχνίδια στο laptop. Ποτέ. Εκτός κι αν με τον όρο παιχνίδι εννοείς πασιέντζες και tetris. Όσον αφορά τα tablet pcs, αυτά που έχουν δεν είναι παιχνίδια. Είναι εξυπνακίστικα apps τα οποία προσπαθούν με μανία να καλύψουν τις ελλείψεις των tablet στο gaming ability. Για να λιώσεις σε ένα παιχνίδι και σε γραφικά θες έναν τεράστιο υπολογιστή με την καλύτερη κάρτα γραφικών και 18 ανεμιστήρες να ψύχουν τον επεξεργαστή.

Το χτυπάς και δεν μασάει

Αυτό κολλάει στον από πάνω λόγο. Εκεί που έχεις χαραμίσει 18 ώρες από τη ζωή σου για να φτάσεις στον τελευταίο αντίπαλο της πίστας, πολύ απλά χάνεις. Όχι, δεν λέμε ότι δεν είσαι καλός. Συμβαίνουν κι αυτά. Αλλά εκείνη την στιγμή που έχεις μαζέψει νεύρα και θες απλά να σκάσεις κάπου μια μπουνιά, αν έχεις μπροστά σου laptop ή tablet, άρχισε να κλαις τα λεφτά σου. Ενώ το desktop pc ρε φίλε το χτυπάς, το κλωτσάς και δεν μασάει. Και την οθόνη να σπάσεις, αγοράζεις μια άλλη. Ο υπολογιστής, άθικτος.

Γλιτώνεις πολλά λεφτά

Συγκριτικά πάντα. Γιατί με τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για να πάρεις ένα απλό laptop ή ένα πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων tablet, μπορείς να αγοράσεις έναν πανίσχυρο desktop υπολογιστή. Με πολύ ανώτερο επεξεργαστή, μεγαλύτερες δυνατότητες και πολύ πιο σύγχρονη τεχνολογία. Βέβαια τον Έλληνα δεν τον πειράζει να δώσει λίγα λεφτά παραπάνω για να πάρει κάτι με το οποίο θα πουλάει και μούρη. Αν είσαι έξυπνος όμως, τέτοια εποχή θα κοιτάξεις να γλιτώσεις μερικά λεφτά.

Δεν το βγάζεις έξω να το μετρήσεις

Δεν είναι κάτι ψωνίστικο με δυο λόγια. Κάτι το οποίο θα το πάρεις μαζί σου για καφέ για να το δείξεις σε φίλους και αγνώστους. Από τους 100 ανθρώπους που κουβαλάνε το iPad μαζί τους όταν βγαίνουν από το σπίτι ή το γραφείο, μόνο οι 5 έχουν δουλειά να κάνουν και το χρειάζονται απολύτως. Οι άλλοι απλά προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι άξιζε να δώσουν τόσα λεφτά, μαζεύοντας ατάκες τύπου "τι τέλειο που είναι", πόσο θέλω κι εγώ ένα τέτοιο" και άλλα τέτοια γραφικά.

Νιώθεις οτι πιάνουν τόπο τα λεφτά σου ρε παιδί μου

Το βλέπεις είναι μεγάλο και επιβλητικό. Όταν το παίρνεις σε κουτί, καλά καλά δεν μπορείς να το κουβαλήσεις. Ενώ ο κλασικός φόβος ενός ανθρώπου που αποκτά ένα tablet είναι να μην το χαλάσει γιατί είναι τόσο μικρό και εύθραυστο. Μερικοί κάνουν και χιουμοράκι τύπου "800 ευρώ για 200 γραμμάρια;". Είναι το χιούμορ που προσπαθεί να κρύψει την αμφιβολία τους για το αν έκαναν καλά ή όχι που έδωσαν τόσα λεφτά για κάτι τέτοιο. Την ίδια στιγμή που εσύ συνδέεις τα καλώδια και ετοιμάζεσαι για μια ηλεκτρονική πανδαισία.

Σου θυμίζει μια παλιά καλή εποχή

Τότε που ολα ήταν πιο ρομαντικά. Τότε που όλα ήταν πιο αθώα. Τα κορίτσια φορούσαν μεγάλα βρακιά κάτω από τα φουστάνια και οι άντρες άφηναν τις τρίχες στην πλάτη τους να μεγαλώνουν. Τότε που άκουγες το dial-up modem να αγκομαχά να συνδεθεί στο δίκτυο κι εσύ αγωνιούσες να κατέβουν μερικά ακόμα bytes. Το desktop pc σου θυμίζει την παιδική σου ηλικία. Κι αυτό είναι κάτι ανεκτίμητο. Ή και όχι.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σαρωτικά τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα

  • 77
     



 Σαρωτικά τα μέτρα που απαιτεί η τρόικαΣφίγγει ο κλοιός γύρω από συνταξιούχους, τρίτεκνους και άλλες κατηγορίες πολιτών με τα μέτρα που σχεδιάζει η τρόικα για τη μείωση των δαπανών του κράτους κατά 11,6 δισ. ευρώ από το 2013.

Τα μεγάλα «θύματα» των νέων περικοπών θα είναι οι συνταξιούχοι, που λαμβάνουν εκτός από κύρια και επικουρική σύνταξη, ενώ για πρώτη φορά θα τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα γενναίας μείωσης των συντάξεων και για εκείνους που έχουν βγει στη σύνταξη με 15ετία σε ηλικία κάτω των 50 ή 55 ετών.

Η πρόταση για περικοπή της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί, ενώ πολύ μεγάλες είναι οι πιθανότητες για τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 67ο έτος από τα 65 έτη που ισχύει σήμερα.

Κατά περίπου 9% θα υποστούν μείωση και οι συντάξεις του ΟΓΑ που βρίσκονται ήδη πολύ χαμηλά στα 360 ευρώ. Μια από τις προτάσεις είναι να κοπούν κατά 30 ευρώ και να διαμορφωθούν στο επίπεδο των 330 ευρώ.

Σκληρό θα είναι το μέτρο της οριζόντιας μείωσης των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ κατά 10%, ενώ πολύ χαμηλά τα τεθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των προνοιακών και άλλων επιδομάτων. Σε ό,τι αφορά την πρόταση να μην ξεπερνά τα 2.300 ευρώ το άθροισμα των δύο κύριων συντάξεων ή μιας κύριας και μιας επικουρικής, αρμόδιοι παράγοντες σημειώνουν ότι αυτό ουσιαστικά θα οδηγήσει τα καθαρά ποσά που θα λαμβάνει στην τσέπη ο συνταξιούχος να μην ξεπερνούν συνολικά τα 1.500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Άνοδος της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς!

  • 132
     



 Άνοδος της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς!
Ανοδικά κινείται η θερμοκρασία και για σήμερα σε όλη την χώρα με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 40 βαθμούς.
Αττική
Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Το εμόμετρο θα φτάσει τους 38 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία μέχρι 36 βαθμούς.
Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερέα και Δυτική Πελοπόννησος
Αιθριος καιρός. Οι άνεμοι τοπικά στο Ιόνιο θα πνέουν 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς αλλά στα νησιά και τα παραθαλάσσια μέρη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερέα, Ευβοια και ανατολική Πελοπόννησος
Αίθριος καιρός με βοριάδες 3 με 4 και τοπικά 6 μποφρό. Θερμοκρασια μέχρι 39 βαθμούς.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καλός καιρός με βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 34 αλλά τοπικά στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καλός καιρός με βορειοδυτικούς ανέμους 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Λέσβος : Συνελήφθη 22χρονος στον Παππάδο της Γέρας για βιασμό

  • 15
     



 Λέσβος : Συνελήφθη 22χρονος στον Παππάδο της Γέρας για βιασμό
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στον Παππάδο της Λέσβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γέρας Λέσβου, ένας ημεδαπός ηλικίας 22ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό μιας 36χρονης υπηκόου Βουλγαρίας.
Συγκεκριμένα, η 36χρονη αλλοδαπή κατήγγειλε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 22χρονος διερχόμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό από την επαρχιακή οδό Περάματος – Παππάδου της Λέσβου, την επιβίβασε στο όχημά του, ύστερα από σήμα οτοστόπ που του έκανε η ίδια και στη συνέχεια αφού την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, την εξανάγκασε με την απειλή βίας, σε εξώγαμη συνουσία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γέρας Λέσβου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στην Τράπεζα Πειραιώς μεταβιβάζεται το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας

Στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε με απόφασή της η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης του ιδρύματος...


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος το τμήμα που μεταβιβάζεται περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων, ενώ με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.

«Η λύση που προκρίθηκε ενισχύει το τραπεζικό σύστημα, είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή πρακτική εξυγίανσης τραπεζών και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα στην εθνική νομοθεσία, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη διασφάλιση των καταθετών και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην κρίσιμη περίοδο που διανύει σήμερα η χώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σημείωνεται ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλύπτει τη διαφορά της αξίας των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, καθώς και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού.

H είδηση επιβεβαιώνει το δημοσίευμα που είχε κάνει προ ημερών το iefimerida.gr, το οποίο έκανε λόγο για προβάδισμα της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής.

Kύκλοι του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για «ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι μάχες των Ελλήνων στο Λονδίνο...

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν χθες, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που μας εκπροσωπούν, είχαν τις καλές και τις κακές στιγμές τους και σήμερα έχουμε την 2η ημέρα, όπου... ρίχνονται στη μάχη 13 αθλητές και αθλήτριες και η Εθνική πόλο των ανδρών, η οποία έχει έρθει με μεγάλες βλέψεις στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, σε οκτώ αθλήματα θα έχουμε ελληνική συμμετοχή την Κυριακή και συγκεκριμένα στην ιστιοπλοΐα, στο πινγκ πονγκ, στην ενόργανη γυμναστική, στο κανόε-καγιάκ, στην κολύμβηση, στην κωπηλασία, στην σκοποβολή και στην υδατοσφαίριση.

Η αρχή γίνεται στις 11:00 με την Αθηνά Δούκα, η οποία θα λάβει μέρος στα προκριματικά των 10μ. αεροβόλου πιστολιού, ενώ σήμερα έχουμε και τον τελικό, ελπίζοντας να είναι παρούσα.

Μετέπειτα, έχουμε την Βάσω Μιλλούση στην ενόργανη γυμναστική (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας) και συμμετέχει στο πρώτο προκριματικό γκρουπ στις 11:30.

Η Εθνική πόλο των ανδρών παίζει στις 12:00 με την Κροατία για τον πρώτο όμιλο και σίγουρα υπάρχει μεγάλη προσμονή για την προσπάθεια της ομάδας του Ντράγκαν Άντριτς, ενώ οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου θα παλέψουν για την πρόκρισή τους στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (12:50).

Στο ίδιο αγώνισμα, οι Λευτέρης Κόνσολας/Παναγιώτης Μαγδάνης (13:30), συμμετέχοντας στην τρίτη προκριματική σειρά, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το ρεπεσάζ.

Ο Άρης Γρηγοριάδης πέφτει στην πισίνα στα 100μ. ύπτιο στις 13:03 με στόχο τα ημιτελικά, ενώ στο πινγκ πονγκ ο Καλλίνικος Κρεάνγκα θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του απλού τον Βέλγο Σάιβ (15:30) και από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γκιώνης θα κοντραριστεί στις 17:30 με τον Ασάρ από την Αίγυπτο.

Στην ιστιοπλοΐα έχουμε στα Finn τον Γιάννη Μιτάκη (14:00, 15:30) και στα Star τους Τσότρα/Παπαθανασίου (15:35, 16:50). ‘Εχουν προγραμματιστεί δύο ιστιοδρομίες για την Κυριακή, οι οποίες βέβαια θα γίνουν εφόσον ο καιρός το επιτρέψει.

Τέλος, τη δική του μάχη θα δώσει ο Χρήστος Τσακμάκης στο κανόε καγιάκ σλάλομ (κατηγορία C1) στις 15:30, ολοκληρώνοντας τις ελληνικές συμμετοχές της Κυριακής.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του '04, στο έλεος του Θεού (ΒΙΝΤΕΟ)...

Οκτώ χρόνια μετά του Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τα ολυμπιακά έργα όχι μόνο παραμένουν αναξιοποίητα, αλλά έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.
Σαπίζουν από υγρασία, δέχονται λεηλασίες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν χάσει το 30% της αξίας τους.

Μία εικόνα πραγματικά αποκαρδιωτική!

Και μία ακόμα απόδειξη πως οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο....

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »