Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δείτε πως είναι σήμερα ο Hobbie, ο γιος του Mitch Buchannon από το Baywatch


Σε τίποτα δεν θυμίζει σήμερα ο Jeremy Jackson, ο τηλεοπτικός Hobbie, γιος του Mitch Buchannon από το Baywatch, το μικρό αγόρι που «δάμαζε» τα κύματα με την σανίδα του.



Ο Jeremy έχει «χτίσει» κορμί ενώ ακόμα και το πρόσωπό του έχει «σκληρύνει». Με κοντά μαλλιά και εντελώς αποτριχωμένο κορμί, ο ηθοποιός έχει γίνει πιο «άγριος», όπως φαίνεται και στην φωτογραφία από καλοκαιρινές του διακοπές. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος πέρασε από πολλά στυλ μέχρι να καταλήξει σε αυτό που τον εκφράζει καλύτερα ενώ δεν ήταν λίγες και οι φορές που προκαλούσε σχόλια με τις εκκεντρικές του εμφανίσεις.





Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το νέο look της Ιωάννας Πηλιχού

 


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Θλιβερές φωτογραφίες της Μαντόνα

Θλιβερές φωτογραφίες της ΜαντόναΗ Μαντόνα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μαιάμι στην σκηνή
του Bayfront Park music festival για να δώσει συναυλία στο πλαίσιο της περιοδείας της για το νέο της δίσκο ωστόσο ο φακός συνέλαβε τα... πεσμένα της οπίσθια

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τι να προσέξετε στην συμπλήρωση του Ε1-Τα συνηθέστερα λάθη

Τι να προσέξετε στην συμπλήρωση του Ε1-Τα συνηθέστερα λάθηΤην αποφυγή των συνηθέστερων λαθών που εντοπίζονται
σε αρκετούς κωδικούς, του βασικού εντύπου της φορολογικής δήλωσης, Ε1, καθώς και τις αλλαγές που έγιναν φέτος, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να περιοριστούν τα λάθη κατά την υποβολή των φετινών δηλώσεων. Έτσι του υπ. Οικονομικών δημοσιοποίησε Οδηγό αποφυγής των συνηθέστερων λαθών σε μια χρονιά που το έντυπο Ε1 θα έχει ενσωματωμένες και τις επίμαχες αλλαγές στα τεκμήρια. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και στον Πίνακα που γράφονται τα στοιχεία των φορολογούμενων, χιλιάδες δηλώσεις έχουν λάθη!
Κατά τη μηχανογραφική επεξεργασία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του προηγούμενου οικονομικού έτους από τη ΓΓΠΣ διαπιστώθηκε ότι πολλοί φορολογούμενοι συμπληρώνουν λανθασμένα ορισμένα στοιχεία της δήλωσης, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εκκαθάριση των συγκεκριμένων δηλώσεων. Για την αποφυγή επανάληψης των παραπάνω λαθών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων για την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, το ΥΠΟΙΚ κωδικοποίησε τα επαναλαμβανόμενα λάθη και παρέχει τις ακόλουθες οδηγίες-επισημάνσεις:
Πίνακας 1

Στον πίνακα 1 γράφονται τα στοιχεία του φορολογουμένου και σε περίπτωση εγγάμων και της συζύγου του. Επίσης, γράφονται προαιρετικά και τα στοιχεία του εκπροσώπου του φορολογουμένου. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι κάτοικος εξωτερικού, η αναγραφή των στοιχείων του εκπροσώπου του είναι υποχρεωτική.
1. Σε περίπτωση εγγάμων πρέπει να συμπληρώνεται απαραίτητα το τετραγωνίδιο με την ένδειξη «ΑΦΜ συζύγου» και ΑΦΜ της συζύγου. Σε καμιά περίπτωση, προκειμένου για έγγαμη, δεν θα αναγράφεται στο τετραγωνίδιο αυτό ο ΑΦΜ του συζύγου της. Σε 32.313 δηλώσεις έχει συμπληρωθεί η ένδειξη έγγαμος και δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ συζύγου, ενώ σε 13.949 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί κωδικοί που αφορούν στη σύζυγο και δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ συζύγου.
Ο εν διαστάσει υπόχρεος (πρώην σύζυγος) πρέπει να διαγράψει από τον πίνακα αυτόν τα στοιχεία και τον ΑΦΜ της πρώην συζύγου του. Η εν διαστάσει σύζυγος στη δήλωσή της πρέπει να αναγράφει μόνο τα στοιχεία που την αφορούν. Εχει παρατηρηθεί σε 9.870 δηλώσεις, ενώ η δήλωση υποβάλλεται από υπόχρεη γυναίκα, έχουν συμπληρωθεί κωδικοί που αφορούν στη σύζυγο. Πριν από την υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων από τους πρώην συζύγους λόγω της διάστασης πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή από αυτούς δήλωσης διακοπής των σχέσεων στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΑΥΟ 1027411/842/ΔΜ 26.2.98 «Περί ΑΦΜ».
2. Στην ένδειξη ΑΦΜ εκπροσώπου συμπληρώνεται ο ΑΦΜ του εκπροσώπου (κηδεμόνα, αντιπροσώπου, προσωρινού διαχειριστή, αντικλήτου κτλ) εφόσον βέβαια αναγράφονται τα στοιχεία του εκπροσώπου στο σώμα της δήλωσης. Οταν στη δήλωση είναι συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου (προαιρετικά ή υποχρεωτικά) πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ δήλωσης σχέσεων φορολογουμένου με τα στοιχεία του εκπροσώπου, σύμφωνα με την προαναφερόμενη ΑΥΟ της Διεύθυνσης Μητρώου «περί ΑΦΜ».
Παρατηρήθηκε ότι σε 9.887 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011 υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου, χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο μητρώο. Επίσης σε 7.513 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011 δεν είχε διαγραφεί ο ΑΦΜ της πρώην συζύγου, στις περιπτώσεις υποβολής χωριστών δηλώσεων λόγω διάστασης των συζύγων.
Πίνακας 2
Ο πίνακας αυτός παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή εκκαθάριση της δήλωσης, υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωσή του.
1. Αν ο υπόχρεος έχει απαντήσει «ΝΑΙ» στην ερώτηση 18 του πίνακα αυτού «Είστε αξιωματικός ή ημεδαπό κατώτερο πλήρωμα εμπορικού πλοίου» εκτός από τον πίνακα 4Α «ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», πρέπει να έχει συμπληρωθεί το «ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» προκειμένου να διενεργηθεί ο ειδικός τρόπος φορολόγησης των ναυτικών. Υπενθυμίζεται ότι το «Δελτίο» αυτό συμπληρώνεται από τον ίδιο το φορολογούμενο σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και από την αρμόδια ΔΟΥ σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης σε υλική μορφή.
2. Αν ο υπόχρεος έχει απαντήσει «ΝΑΙ» στην ερώτηση 6 του πίνακα αυτού «Υποβάλλεται η δήλωση από κληρονόμο του φορολογουμένου που απεβίωσε, πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ δήλωση σχέσεων μεταξύ αποβιώσαντος και κληρονόμου. Σε 13.619 δηλώσεις έχει καταχωρηθεί ημερομηνία θανάτου στο μητρώο και η δήλωση υποβάλλεται χωρίς την ένδειξη του αποβιώσαντα (κωδ. 331) ή αντίστροφα υπάρχει η ένδειξη αποβιώσαντα (κωδ. 331) χωρίς σχέση κληρονόμου στο μητρώο. Επίσης, σε 21.477 δηλώσεις έχει συμπληρωθεί η ένδειξη που αφορά σε συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 για τον υπόχρεο ή τη σύζυγο χωρίς εισόδημα από συντάξεις.
Πίνακας 4Γ
Στο συγκεκριμένο πίνακα 4Γ αναγράφονται εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα και το ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως:
1. Οταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 401-402, 413-414, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 425-426.
2. Οταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 501-502, 511-512, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 517-518.
Πίνακας 5
Στον πίνακα αυτό γράφονται τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ετήσια τεκμαρτή δαπάνη του φορολογουμένου και το ΥΠΟΙΚ εφιστά την προσοχή στα ακόλουθα σημεία:
1. Στην περίπτωση 1 του πίνακα αυτού γράφονται οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Οι δαπάνες της ως άνω περίπτωσης προσδιορίζονται με βάση την κατοχή ή χρήση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου, της συζύγου του και των τέκνων τους που συνοικούν και τους βαρύνουν.
2. Στην υποπερίπτωση (α) αναγράφονται στοιχεία για τον προσδιορισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για ιδιοκατοικημένη ή μισθούμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία και έως δύο δευτερεύουσες κατοικίες.
3. Στους Κ.Α. 211-212, 218-219 και 225-226 συμπληρώνεται σε κάθε περίπτωση η επιφάνεια των κύριων και των βοηθητικών χώρων. Σε 18.271 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011 δεν είχε συμπληρωθεί η επιφάνεια των κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών, ενώ είχαν συμπληρωθεί τα λοιπά στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες). Επίσης έχουν παρατηρηθεί τα εξής:
- Σε 78.005 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Οταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
- Σε 74.570 δηλώσεις δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.
- Σε 32.186 δηλώσεις δεν έχουν συμπληρωθεί οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών.
- Σε 25.859 δηλώσεις δεν συμφωνούν τα m2 της μισθωμένης κύριας κατοικίας που συμπληρώνονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης με τα m2 του πίνακα δαπάνης ενοικίου.
- Στις υποπεριπτώσεις (γ και δ) σε 53.009 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και σε 5.897 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί μέτρα μήκους σκάφους χωρίς αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης.
4. Επίσης στους κωδικούς αυτούς πρέπει να γραφεί το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2011 για τη χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε με εξαίρεση τα ποσά δανείων που χορηγήθηκαν προς εταιρείες ή κοινοπραξίες ή κοινωνίες των οποίων ο υπόχρεος είναι μέλος ή μέτοχος.
5. Αν ο υπόχρεος δεν προσθέσει μόνος του τους τόκους υπερημερίας, έχει υποχρέωση να τους προσθέσει η ΔΟΥ στους Κ.Α. 323-324 της δήλωσης. Παρατηρήθηκε ότι σε 40.152 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν έχουν μεταφερθεί σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727-728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης.
6. Στους κωδικούς 727-728 συμπληρώνονται τα ποσά των τόκων και τα ποσά της αποπληρωμής του κεφαλαίου.
Πίνακας 7
Στον πίνακα 7 δηλώνονται τα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο.
1. Στην ένδειξη 8 αναγράφονται οι τόκοι στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας. Για τις συμβάσεις στεγαστικών δανείων υπάρχει ανώτατο όριο δανείου 200.000 ευρώ. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμπληρώνονται για τα δάνεια αυτά και οι κωδικοί 069-070 αντίστοιχα, για το συνολικό ποσό των δανείων που έχει λάβει ο κάθε σύζυγος για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας τους. Σε 7.227 δηλώσεις οικονομικού έτους 2011 ενώ είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί με τα ποσά των τόκων για συμβάσεις δανείων, δεν συμπληρώθηκαν οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων.
Πίνακας 8
Στον πίνακα 8 δηλώνονται τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν ή προκαταβλήθηκαν στο όνομα του φορολογουμένου κατά τη διάρκεια του έτους 2011 και το ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
1. Αν έχει δηλωθεί από τον υπόχρεο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (μισθοί, συντάξεις κτλ) σε μια ή περισσότερες από τις περιπτώσεις 1, 2, 3 και 4 του πίνακα 4Α του εντύπου Ε1, δηλαδή στους: Κ.Α. 301-302, Κ.Α. 303-304, Κ.Α. 321-322, και Κ.Α. 317-318, αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που αναλογούν στα εισοδήματα αυτά, το σχετικό σύνολο γράφεται στους Κ.Α. 313-314. Μετά, αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν στα ίδια ως άνω εισοδήματα, το σύνολο που θα προκύψει γράφεται στους Κ.Α. 315-316. Η διαφορά μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,5%.
2. Οι Κ.Α. 603-604, 605-606 συμπληρώνονται εφόσον στους σχετικούς πίνακες της δήλωσης 4Γ και 4Δ έχουν δηλωθεί εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα. Ο προκαταβληθείς ή ο παρακρατηθείς φόρος στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 20% των αντίστοιχων ακαθάριστων εισοδημάτων. Σε 16.859 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011 δεν υπήρχε η σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ενώ οι παρακρατηθέντες και προκαταβληθέντες φόροι από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα ήταν μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων εισοδημάτων.

πηγή: naftemporiki.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τόμσεν: Για όλα φταίνε οι κωλοέλληνες...

"Ανακρινόμενος" ο Τόμσεν και η ομάδα του, στο Ευρωκοινοβούλιο, τα πάντα όλα τα 'ριξε στην Ελλάδα: δε φταίμε εμείς. Το φάρμακο ήταν πικρό και ο ασθενής το 'φτυσε.
Η Ελλάδα δεν έκανε τις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε. Δεν απελευθερώθηκε η αγορά εργασίας, όσο θα έπρεπε, δεν...

μειώθηκαν οι κατώτατοι μισθοί.
Κατά τ' άλλα, αυτά τα κτήνη έκαναν τη δουλειά τους όπως νόμιζαν ότι θα 'φερνε καλύτερα αποτελέσματα.
Όπως νόμιζαν.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Επιτέλους ακινητοποιήθηκε σκοπιανό όχημα (νταλίκα) με αρχικά ΜΚ (Μακεδονία)

Χθες, Δευτέρα 26-3-2012 ,στις 12:30 το μεσημέρι, στο ύψος της διασταύρωσης με Μακρύγιαλο (Πιερίας) της παλιάς Εθνικής οδού ακινητοποιήθηκε φορτηγό όχημα (νταλίκα) που είχε αυτοκόλλητο σήμα ΜΚ (ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ) χωρίς το Ελληνικό αυτοκόλλητο επιφύλαξης/ακύρωσης.
Επιτέλους βρέθηκαν όργανα ελληνικών διωκτικών αρχών που σέβονται τους Νόμους του Κράτους που υπηρετούν, αλλά και την Ιστορία του.
Δεν υπέκυψαν σε πιέσεις επιχειρηματιών που χρόνια συνεργάζονται με τα Σκόπια και σημασία δεν έδιναν στα φορτία που έρχονταν με τα αρχικά ΜΚ.
Η Αστυνομία Αιγινίου εφάρμοσε τον Νόμο περί ακινητοποιήσεως χωρίς καμία έκπτωση.
Από ότι πληροφορηθήκαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία αφαιρέθηκαν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας μέχρι ο οδηγός και η εταιρία να προμηθευτούν και να επικολλήσουν το ακυρωτικό σήμα ” η Ελλάδα αναγνωρίζει την χώρα αυτή ως ΠΓΔΜ (FYROM).
Η Αστυνομία Αιγινίου (Πιερίας) έκανε αυτό που χρόνια τώρα αρνιόταν να κάνουν εδώ στην Θεσσαλονίκη αφήνοντας τα σκοπιανά οχήματα να ασελγούν στις μνήμες των προγόνων μας.

Πηγή: egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εξάρθρωση σπείρας Αλβανών διαρρηκτών στην Πέλλα

Εξαρθρώθηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας...
έκλεβαν από σπίτια χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα.

Συνελήφθησαν κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας 19 έως 28 ετών, με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών» και της «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».

Εξιχνιάσθηκαν από την αστυνομική έρευνα, μέχρι στιγμής, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια και μία σε αποθήκη. Στην κατοχή των δραστών συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής:

πλήθος χρυσαφικών,
το χρηματικό ποσό 2.895 ευρώ
3 αεροψάλιδα μαζί με τα καλώδιά τους και
1 κυνηγετικό όπλο με ένα φυσίγγιο

Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Milliyet: Ανοίγουν την Αμμόχωστο την 1η Ιουλίου (βίντεο)

Μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στους τούρκους; Σε καμία περίπτωση!

Σε άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την πρώτη Ιουλίου, θα προχωρήσει η τουρκική πλευρά αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet.

Για επικίνδυνη κίνηση-παγίδα των Τούρκων, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, τονίζοντας ότι...

μετά από μια τέτοια εξέλιξη, θα τεθεί θέμα αναγνώρισης.

Υπό τον τίτλο «Άνοιγμα της πόλης-φάντασμα» η Milliyet γράφει πως η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ετοιμάζεται να κάνει ένα ιστορικό βήμα. «Όταν οι Ε/κ αναλάβουν την Προεδρία της ΕΕ, θα ανοίξει τα Βαρώσια για εγκατάσταση και όλοι οι Ε/κ θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται πως έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για μονομερές άνοιγμα των Βαρωσίων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η Μιλλιέτ, ο Ντερβίς Ερογλου αποφάσισε να σχεδιάσει μια νέα στρατηγική ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής τέθηκε στην ημερήσια διάταξη και το άνοιγμα των Βαρωσίων τη μέρα που οι Ε/κ θα αναλαμβάνουν την Προεδρία της ΕΕ. Ο Τ/κ ηγέτης αποφάσισε να απαντήσει στο αίτημα των Ε/κ περί ανοίγματος της κλειστής πόλης, προστίθεται, και ετοίμασε τη συγκεκριμένη πρόταση, την οποία και μετέφερε στην Αγκυρα στις 13 Μαρτίου.

Κατά τι συνομιλίες στην τουρκική πρωτεύουσα και παρόλο που η πρόταση εξέπληξε τους Τούρκους ηγέτες, ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ την υποστήριξαν. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και το «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους θα ετοιμάσουν σχετική έκθεση για το θέμα στην οποία θα καταγράφεται ο αριθμός των Ε/κ που έχουν περιουσία. Θα καθοριστεί επίσης ο αριθμός όσων ζουν και όσων απεβίωσαν. 

Με βάση αυτή την έκθεση, οι προ του 1974 περιουσίες των Ε/κ θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους. Εάν υπάρξουν νομικές δυσκολίες θα αναλαμβάνει η λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων να επιλύει το πρόβλημα.

Στην ίδια σύσκεψη στην Αγκυρα αποφασίστηκε επίσης και η διακοπή των συνομιλιών στο Κυπριακό μετά την 1η Ιουλίου. Σε αυτό το θέμα, αναφέρεται, η άποψη του Πρωθυπουργού Ερντογάν ήταν να διακοπούν οι συνομιλίες, ενώ ο Πρόεδρος Γκιουλ υποστήριξε τη συνέχισή τους για να μην υπάρξουν νέα προβλήματα με την ΕΕ

Σχολιάζοντας τη στάση Ερντογάν επί του θέματος, διπλωματική πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι ''η αγάπη Ερντογάν'' για το ψευδοκράτος είναι πολύ μεγάλη και αυτό το έδειξε και στη συνάντηση με τον Ερογλου. Μετά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου 2011 βελτιώθηκαν οι σχέσεις, σημειώνεται. 

Η ίδια διπλωματική πηγή ανέφερε ότι η στάση της Αγκυρας συμπεριλαμβάνει και την επιλογή της ενσωμάτωσης των κατεχομένων.

Το δημοσίευμα της Μιλλιέτ υπενθυμίζει σχετικά ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε επίσης ετοιμάσει από το 2010 πρόταση για επιστροφή της κλειστής πόλης στους Ε/κ και για άνοιγμα του λιμανιού.

Δήμαρχος Αμμοχώστου: "Τίθεται θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους"


Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κίνηση τακτικής και εντυπωσιασμού από πλευράς Τουρκίας, δήλωσε στο Sigmalive, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να έλθει σε επαφή και συνεννόηση με τον ΟΗΕ και την ΕΕ, τονίζοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να ανοίξουν την πόλη υπό τ/κ διοίκηση».

Στην περίπτωση που επιστραφεί η πόλη υπο τ/κ διοίκηση, ανέφερε ο Δήμαρχος, τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα και στις ελεύθερες περιοχές αλλά και ο απώτερος σκοπός τους είναι να εποικήσουν την πόλη. «Εμάς η θέση μας είναι ξεκάθαρη. 


Η πόλις πρέπει να δοθεί με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί από το τελευταίο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου», επεσήμανε ο Γαλανός, προσθέτωντας ότι «πρέπει να δοθεί στα ΗΕ και στη συνέχεια στους νόμιμους κατοίκους και στο νόμιμο κράτος. Τίθεται θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους».

Δεν είναι πρόταση ουσίας για επιστροφή των Αμμοχωστιανών υπό συνθήκες ασφαλείας. Είναι περισσότερο μια κίνηση-παγίδα για την ΚΔ. «Περιμένουμε περισσότερη πληροφόρηση», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Η δήλωση των Τούρκων για άνοιγμα της Αμμοχώστου, είναι ουσιαστικά έκφραση της πρόθεσης τους για τουρκικό εποικισμό της Αμμοχώστου, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΕΥΡΩΚΟ. Προστίθεται, στην ανακοίνωση, ότι «πρέπει να καταγγελθεί άμεσα» και καλεί τον Πρόεδρο Χριστόφιας να αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το ΙΚΑ νοικιάζει κτίριο του στη Θεσσαλονίκη για 15,20 ευρώ το μήνα!!

Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας, νεοκλασικό κτίριο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα ανακαινισμένο, ενοικιάζεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, έναντι... 15, 20 ευρώ!!


Το εντυπωσιακό ακίνητο η αντικειμενική αξία του οποίου προσεγγίζει τις 685.000 ευρώ, βρίσκεται στην οδό Φράγκων, στo κέντρο της συμπρωτεύουσας και στεγάζει το Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδας.


Σύμφωνα με την υποδιοικητή του ΙΚΑ, Βασιλική Τριανταφυλλίδη, η ιστορία ξεκινά από το 1978 όταν η διοίκηση του Ιδρύματος νοίκιασε το κτίριο στο Ωδείο έναντι 5.000 δραχμών το μήνα!


Το συμβόλαιο είχε 15ετη διάρκεια και έληξε το 1993. Το μισθωτήριο ωστόσο δεν ανανεώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να παραμένει ίδιο εδώ και 34 χρόνια!


Όπως είπε η κυρία Τριανταφυλλίδη στο πρωινό του ΑΝΤ1, το Ίδρυμα έχει κάνει αγωγή έξωσης στο Ωδείο και βρίσκεται στα δικαστήρια με το υπουργείο Πολιτισμού.



Πηγή:24gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πειραματικό φάρμακο κατά του καρκίνου εξολοθρεύει κάθε τύπο όγκου

Ένα νέο πειραματικό φάρμακο μπορεί πιθανώς να θεραπεύσει τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών, του εντέρου, του εγκεφάλου, του συκωτιού και του προστάτη, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.


Ειδικότερα, οι επιστήμονες μεταμόσχευσαν...


όγκους των παραπάνω ειδών σε ποντίκια και στη συνέχεια τους χορήγησαν το φάρμακο για να δουν την δραστικότητά του. 


Τα αποτελέσματα του φαρμάκου -το αντίσωμα anti-CD47 που μπλοκάρει το σημα «μην με φάτε» που εκπέμπουν κανονικά τα καρκινικά κύτταρα- ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά. 


Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ανοσοποιητικό σύστημα των τρωκτικών ενεργοποιήθηκε άμεσα για να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.


Παρότι το φάρμακο αυτό θα αργήσει πολύ να δοκιμαστεί σε άνθρωπο, φαίνεται ιδιαίτερα υποσχόμενο. 


Σε 10 ποντίκια που δεν χορηγήθηκε το φάρμακο, τα καρκινικά κύτταρα εξαπλώθηκαν ταχύτητα μέχρι τους λεμφαδένες. Αντίθετα, μόνο σε ένα ποντίκι όπου εφαρμόστηκε η θεραπεία εμφανίστηκαν ενδείξεις καρκίνου στους λεμφαδένες. 


Στα υπόλοιπα, οι καρκινικοί όγκοι που τους είχαν εμφυτεύσει όχι μόνο δεν εξαπλώθηκαν αλλά ο όγκος τους έγινε μικρότερος μετά τη θεραπεία, ακόμα και στο ένα τρίτο του αρχικού μεγέθους.


Επιπλέον, σε πέντε ποντίκια όπου είχαν εμφυτευθεί όγκοι καρκίνου του μαστού, τα καρκινικά κύτταρα εξαλείφθησαν εντελώς και τα πειραματόζωα παρέμειναν υγειή και χωρίς καρκίνο για 4 μήνες μετά την θεραπεία.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έκοψαν το νερό στους Γιατρούς του Κόσμου!

Η ΕΥΔΑΠ διέκοψε την υδροδότηση των γραφείων των Γιατρών του Κόσμου επειδή καθυστέρησαν να πληρώσουν τον τελευταίο λογαριασμό όπως αναφέρουν οι ίδιοι και στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν!


Απίστευτό και όμως... Ελληνικό!


Η ανακοίνωση των Γιατρών του Κόσμου:


 «Η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε ξαφνική διακοπή της υδροδότησης της Οργάνωση των ΓτΚ χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση λόγω καθυστέρησης πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού νερού του κτιρίου που εδρεύει στην οδό Σαπφούς 12, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Οργάνωσης αλλά και τα 2 μεγαλύτερα προγράμματα του φορέα, το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και ο Ξενώνας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.


Η αδυναμία πληρωμής του εν λόγω λογαριασμού οφείλεται αποκλειστικά στην μεγάλη καθυστέρηση καταβολής του ποσού που λαμβάνουν οι Γιατροί του Κόσμου ως χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα ενός Ξενώνα.


Ως επακόλουθο αυτού του γεγονότος είναι η προσωρινή διακοπή λειτουργίας τόσο του ξενώνα όπου φιλοξενούνται 70 άτομα μεταξύ των οποίων και 20 ανήλικα παιδιά όσο και του Ανοιχτού Πολυιατρείου των ΓτΚ, το οποίο περιθάλπει ημερησίως 100-150 ασθενείς.


Σημειώνουμε επιπρόσθετα πως η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε την υπαγωγή των ΓτΚ σε ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο που προβλέπεται για Οργανώσεις Αρωγής με το τυπικό πρόσχημα πως οι Γιατροί του Κόσμου δεν αποτελούν με βάση το νόμο φιλανθρωπική οργάνωση.


Οι ΓτΚ εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για αυτή την πρωτοφανή και ανάλγητη πράξη που στερεί – έστω και προσωρινά - την Αθήνα από ένα Κοινωνικό Ιατρείο που προσφέρει στους πιο ευπαθείς και αδύναμους πληθυσμούς δωρεάν Ιατρική και Φαρμακευτική περίθαλψη από εθελοντές Γιατρούς, αλλά και που καταδικάζει απροστάτευτα παιδιά και μητέρες να παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας χωρίς ένα βασικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δίνουν το τελικό χτύπημα στις επικουρικές

Από την 1η Ιανουαρίου 2012 μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις σύμφωνα με επείγον έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.



Το έγγραφο αυτό παρέχει  διευκρινίσεις για την εφαρμογή του νόμου 4051/2012 «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του Ν. 4046/2012» που ισχύει από τις 29 Φεβρουαρίου.

Ειδικά η παρακράτηση θα αρχίσει  με την καταβολή της σύνταξης του Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τμηματικά σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, προβλέπεται ποσοστιαία μείωση, από 1-1-2012, στα ποσά των μηνιαίων επικουρικών συντάξεων που καταβάλλονται από:

το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),

τους Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ),

το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους Τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ»,

το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ),

τους Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και

 τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ.

  
Όσον αφορά στις  συντάξεις που καταβάλλονται από τους παραπάνω φορείς επικουρικής ασφάλισης μειώνονται από 1.1.2012 ως εξής:

Οι συντάξεις έως 250 ευρώ κατά ποσοστό 10% στο συνολικό ποσό.

Οι συντάξεις από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ κατά ποσοστό 15% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της μηνιαίας σύνταξης μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.

 Οι συντάξεις από 300,01 ευρώ και άνω κατά ποσοστό 20% στο συνολικό ποσό.

  
Από τις νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις εξαιρούνται:

Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του ν. 1140/1981 και του άρθρου 30 του ν. 2084/1992.

Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.

Οι αιμορροφιλικοί, οι μεταμοσχευόμενοι από συμπαγή όργανα, οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία που λαμβάνουν σύνταξη με βάση τον ν. 612/1977, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα και πάσχουν από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέρφια και σύζυγοι αναπήρων, καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες.

Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος, οι οποίοι είχαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του ν.3232/2004, αλλά συνταξιοδοτήθηκαν σύμφωνα με άλλες διατάξεις, καθώς και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, των οποίων αποδεδειγμένα η αναπηρία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο ν. 612/1977 και στο άρθρο 42 του ν. 1140/1981, όπως αυτοί έχουν συμπληρωθεί, τροποποιηθεί και ισχύουν, επήλθε μετά τη συνταξιοδότηση τους.

Στην περίπτωση καταβολής ασφάλισης στο ίδιο πρόσωπο περισσότερων από μίας συντάξεων, οι μειώσεις υπολογίζονται σε κάθε σύνταξη χωριστά. 
Στις περιπτώσεις συντάξεων λόγω θανάτου, όπου δικαιούχοι είναι περισσότεροι του ενός, για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης που υπόκειται σε μείωση λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό της σύνταξης που έχει μεταβιβασθεί και το ποσό της μείωσης επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι από 1.1.2012 στο 50% του συνολικού ποσού της μηνιαίας κύριας και επικουρικής σύνταξης που χορηγείται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, επέρχεται μείωση κατά 12% στο τμήμα του ανωτέρω ποσού (50% της συνολικής σύνταξης) που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Καλάμαρι μήκους 1,5 μέτρου και βάρους 9 κιλών εντοπίστηκε στη Σάμο

Καλαμάρι του σπάνιου είδους Ommastrephes bartramii εντοπίστηκε κοντά στην παραλία «Κοκκάρι» της Σάμου από μέλη της ομάδας Αυτοδυτών του νησιού.


Πιο συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου...


οι δύτες εντόπισαν ένα καλαμάρι μήκους 1,63μ και βάρους 9 κιλών. 


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα του είδους που έχει καταγραφεί και ζει συνήθως στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ σπάνια το εντοπίζεται στη Μεσόγειο.


Το εντυπωσιακό όμως είναι πως πρόκειται για το δεύτερο καλαμάρι του συγκεκριμένου είδους που εντοπίζεται μέσα σε λίγες ημέρες στην Ελληνική θάλασσα, καθώς και πριν από μερικές ημέρες ένας ίδιος γίγαντας πιάστηκε στους Λειψούς σε δίχτυα ψαρά, ο οποίος ενημέρωσε το ινστιτούτο παρατήρησης ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ για το σπάνιο συμβάν.


Ωστόσο, η αυτοψία δεν ήταν δυνατή, καθώς το καλαμάρι είχε ήδη φαγωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, μάλλον από σμέρνα. 


Το ακέραιο των πλοκαμιών του όμως ήταν αρκετό για την αναγνώριση του είδους, αλλά δεν ήταν εφικτή η αναγνώριση του φύλου του.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σχολεία χωρίς βιβλία & θέρμανση αλλά ... βιοκλιματικά!

Τα παιδιά βιβλία δεν έχουν, με φωτοτυπίες και dvd (που δεν έφτασαν ποτέ)  έβγαλαν τη σχολική ύλη της χρονιάς, θέρμανση πολλά από τα σχολεία δεν έχουν, η συντήρησή τους είναι άκρως προβληματική, αλλά το ΠΕΚΑ του Γ.Παπακωνσταντίνου, βρήκε λεφτά για να χρηματοδοτήσει ... 200 project έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε περίπου 300 σχολεία της χώρας, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής!


Τώρα, το να ψάξουμε να βρούμε ποιες κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρείες ενέργειας είναι πίσω από τα project άδικος κόπος, αφού πλέον τίποτα δεν έχει σημασία.


Ειδικότερα, πρόκειται για 197 προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους δήμους, τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το υπουργείο Παιδείας, σε ανταπόκριση σχετικής πρόσκλησης του ΕΠΠΕΡΑΑ.


Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, από το υπουργείο ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε νέα πρόσκληση 20 εκατ. ευρώ για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.


Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία περισσοτέρων από 300 βιοκλιματικών σχολείων σε 172 ελληνικούς δήμους και συγκεκριμένα έργα


Αν είχαν και βιβλία τα παιδιά για να μαθαίνουν γράμματα, καλά θα ήταν...






Πηγή:defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Προεκλογικό "δωράκι" 7,7 εκ. ευρώ στα κόμματα για «ερευνητικούς σκοπούς» !!

Άνευ προηγουμένου το θράσος και η αθλιότητα τους


Με 7.720.000 ευρώ του Ελληνικού λαού που πεινάει και πληρώνει το ένα χαράτσι μετά το άλλο, ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς»!!


Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση...


του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί, στο ένα τέταρτο αυτών που καλύπτει το α' τρίμηνο του 2012. 


Το ποσό κατανέμεται ως εξής: 
  • ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ
  • ΝΔ 2.429.469
  • ΚΚΕ 746.737
  • ΛΑΟΣ 622.748
  • ΣΥΡΙΖΑ 556.005
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 257.333 
Πηγή:24gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο Παπαδήμος δεν αφαίρεσε τελικά την Eλληνική σημαία;


Χθες, κυκλοφόρησε μία φωτογραφία στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία ο  Παπαδήμος είχε αφαιρέσει από το πρωθυπουργικό γραφείο την Ελληνική σημαία.

Όμως σήμερα, κάποιοι, αντιπαραβάλλοντας μία...
 
άλλη φωτογραφία, υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Επειδή όμως μιλάμε για δύο διαφορετικές φωτογραφίες, και όχι για απλό "κόψιμο-ράψιμο" της ίδιας φωτογραφίας, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας!

Τα συμπεράσματα πάντως είναι δικά σας...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »