Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οικογένεια Ελληνα ζει εδώ και 6 μήνες, στο αεροδρόμιο του Μονάχου!...

Οι νόμοι της Γερμανίας έχουν "εγκλωβίσει" μια ελληνοβουλγαρική οικογένεια στο αεροδρόμιο του Μονάχου εδώ και 6 μηνες. Το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, μακρυά από την κρίση, ανάγκασε την οικογένεια να μεταναστεψει στη Γερμανία για να βρει δουλειά, αλλά οι ... νόμοι της χώρας που προϋποθέτουν την ύπαρξη μόνιμης κατοικίας, για την πρόσληψη υπαλλήλου, τους έχουν κρατήσει στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", ο Έλληνας Αθανάσιος είναι παντρεμένος με την Βουλγάρικης καταγωγής Αλμπένα και έχουν έναν 15χρονο γιο τον Νικολά. Ο πατέρας διατηρούσε ένα νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα, αλλά η κρίση τον ανάγκασε να το κλείσει και να αναζητήσει δουλειά στη Γερμανία.

Την ιστορία τους έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η Γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» και όπως αναφέρει, η οικογένεια συλλέγει άδεια μπουκάλια για ανακύκλωση προκειμένου από τα οποία εξασφαλίζει τα πενιχρά έσοδά της για να πάρουν ένα σάντουιτς με τυρί και εισιτήριο λεωφορείου για τον Αθανάσιο που αναζητά απεγνωσμένα δουλειά.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας δε τους βοηθούν, γιατί δε μπορούν να θεωρηθούν άστεγοι εφόσον έχουν ένα σπίτι στην Αθήνα, ενώ η Πρόνοια τους απάντησε ωμά και ρατσιστικά ότι αρνείται να βοηθήσει Βούλγαρους.

Ωστόσο οι αναγνώστες της Γερμανικής εφημερίδας ευαισθητοποιήθηκαν και προσφέρουν χρήματα, τρόφιμα, ακόμα και στέγη για την οικογένεια, αλλά ο πατέρας τηρεί αξιοπρεπή στάση και τονίζει ότι «δε θέλουμε ελεημοσύνη» ενώ επισημαίνει οτι το μόνο που ζητάει είναι αν βρει μία δουλειά για να στηρίξει μόνος του την οικογένειά του.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Για κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών στην Ελλάδα προειδοποιεί η ΕΕ...

«Με τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βασικά είδη όπως τα γάντια, το επίπεδο της νοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα έχει...
πέσει και η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών», δήλωσε έπειτα από επίσκεψή του στην Αθήνα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC)

 «Είδα μέρη [...] όπου η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει την αγορά ακόμα και βασικών ειδών όπως τα γάντια, οι ποδιές και τα πανάκια με οινόπνευμα» είπε ο Μαρκ Σπρένγκερ στο Reuters. Οι δηλώσεις του έρχονται μάλιστα λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του ECDC για επιδείνωση της επιδημίας HIV στην Ελλάδα. Εκτός από τον αυξημένο κίνδυνο νοσοκομειακών λοιμώξεων λόγω αυτών των ελλείψεων, ο διευθυντής του ECDC αναφέρθηκε επίσης στην εξάπλωση πολυανθεκτικών λοιμώξεων. To πρόβλημα που χρονολογείται πριν την οικονομική κρίση, αφού η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη χρήση αντιβιοτικών, των οποίων η κατάχρηση ευνοεί την εξάπλωση ανθεκτικών μικροβίων.

 Τώρα, όμως, η κατάσταση λαμβάνει απειλητικές διαστάσεις: «Γνωρίζαμε από πριν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση με τις ανθεκτικές λοιμώξεις, έπειτα όμως από τις επισκέψεις μας σε νοσοκομεία είμαι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε σε αυτή τη μάχη» ανέφερε ο Σπρένγκερ. Στην απειλή των νοσοκομειακών λοιμώξεων αναφέρθηκε και ο Ρομπέρτο Μπερτολίνι, επιστημονικός υπεύθυνος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και εκπρόσωπος του οργανισμού στην Ευρώπη.

 Όπως είπε στο Reuters, οι περικοπές στο προσωπικό και στους πόρους των νοσοκομείων καθιστούν πιο δύσκολη την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ελέγχου των ασθενειών. «Οι χώρες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές [...] στις αποφάσεις τους για το τι πρέπει να κοπεί και τι να μείνει. Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που ενδέχεται να επηρεάσει την υγεία του πληθυσμού σε μεσοπρόθεσμη βάση, κάτι που θα αυξήσει αντί να περιορίσει το κόστος.

 Σύμφωνα πάντα με το Reuters, οι γιατροί στα 133 δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας καταγγέλλουν ελλείψεις σε προσωπικό και βασικά είδη, από το βαμβάκι και τους καθετήρες μέχρι τα υποστρώματα των κρεβατιών. Ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, δήλωσε ότι, λόγω της μείωσης του προσωπικού, ενενήντα με εκατό ασθενείς την ημέρα αναγκάζονται να περιμένουν στους διαδρόμους, σε πολλές περιπτώσεις μάταια.

 «Αν μια νοσοκόμα πρέπει να φροντίσει δέκα ασθενείς αντί για πέντε χωρίς γάντια μιας χρήσεως, είναι σίγουρα ότι ο ρυθμός μετάδοσης λοιμώξεων θα αυξηθεί ταχύτατα» είπε.
in.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Βιβλική καταστροφή και στο Αμπελικό Λέσβου(Βίντεο & Εικόνες)

Βιβλική καταστροφή και στο Αμπελικό(Βίντεο & Εικόνες) Ανάμεσα στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου ήταν και το χωριό Αμπελικό, διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση από το site Ampeliko.gr: Σαββάτο 1 Δεκεμβρίου 2012 μια ημέρα που θα χαραχθεί στη μνήμη όλων των κατοίκων του Αμπελικού. Να κηρυχτεί άμεσα το χωριό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν οι κάτοικοι του Αμπελικού. Αν δεν παρθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα στην επόμενη θεομηνία θα κινδυνέψει να εξαφανισθεί ολόκληρο το χωριό από το χάρτη.
Το χωριό άλλαξε εικόνα, οι καταστροφές αμέτρητες, οικίες παραχωμένες από λάσπη και ογκώδες πέτρες, ζώα εξαφανίστηκαν, δρόμοι ,δέντρα, κήποι, κτήματα, μηχανήματα χάθηκαν. Το κεντρικό ποτάμι από 5 μέτρα πλάτος που είχε έφθασε σε σημεία να φτάνει τα πενήντα μέτρα πλάτος, το νερό ήταν τόσο πολύ και ορμητικό με αποτέλεσμα να ανοίξει χαντάκια 10 μέτρων βάθους. Ο δρόμος της εκκλησίας παραμένει κλειστός λόγω ενός τεράστιου βουνού από χιλιάδες κυβικά μπάζα, το αγροτικό δίκτυο είναι ανύπαρκτο, η εκκλησία γεμάτη από λάσπες, πράγμα που ανάγκασε τους πιστούς να λειτουργηθούν σήμερα σε ένα παρεκκλήσι.

Αμέσως μετά τη Θεία λειτουργία οι κάτοικοι του χωριού, μόνοι τους και ενωμένοι σαν μια οικογένεια, αγωνίζονται χωρίς καμία βοήθεια από τη πολιτεία, η οποία είναι παντελώς ανύπαρκτη. Ως το απόγευμα στις 5.μ.μ δεν πάτησε κανένας υπεύθυνος από τη πολιτεία στο χωριό, η απάντηση στα τηλεφωνήματα «δεν έχουμε πετρέλαιο» ή «έχουμε 74 χωριά στην ευθύνη μας» αυτές είναι οι δικαιολογίες.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι ο σταυρός που βρίσκεται στο κηπάριο της εκκλησίας, παρόλο που το ποτάμι πέρασε από πάνω, έμεινε ακλόνητος και αμετάβλητος αν και το μισό θεμέλιο εξαφανίστηκε ο Σταυρός έμεινε όρθιος, προσέξτε ως εκ θαύματος ένα λάστιχο άρδευσης μπλέχτηκε στη βάση του σταυρού (βλέπε φωτογραφία) και τον συγκρατεί για να μην πέσει, αν κοπεί το λάστιχο ο σταυρός θα πέσει.

Οι κάτοικοι του χωριού μέσα από λαϊκή γενική συνέλευση ζητούν από την πολιτεία:
1. Να κηρυχτεί άμεσα το χωριό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
2. Να καταγραφούν αναλυτικά όλες οι ζημιές και να αποκατασταθούν άμεσα.
3. Να γίνουν άμεσα τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα (φρεάτια, τοιχία αντιστήριξης), διότι στην επόμενη θεομηνία θα κινδυνέψει να εξαφανισθεί ολόκληρο το χωριό.
4. Για όλα τα απαιτούμενα έργα να δοθεί συγκεκριμένο χρηματικό ποσό από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Ίδωμεν.
Βίντεο και φωτογραφίες από τις καταστροφές:

*Στο διπλανό χωριό είμαι δάσκαλος.

 

Πηγή: www.ampeliko.gr


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »