Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Συνθετικό γυαλί καθαρίζει το νερό

Επανάσταση στην επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των υδάτων φέρνει το νανο – συνθετικό γυαλί που καθαρίζει το νερό.
Ο Δρ. Paul Edmiston και οι φοιτητές του από το Τμήμα Χημείας του Κολεγίου του Οχάιο ανέπτυξαν το συνθετικό γυαλί, που ονομάζεται «Osorb», στο πλαίσιο έρευνας για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Το «έξυπνο» υλικό μπορεί οκταπλασιάσει το αρχικό του μέγεθος, απορροφώντας μικρές οργανικές τοξίνες και απωθώντας το νερό.Το νανο – συνθετικό γυαλί μπορεί να απορροφήσει μια ευρεία γκάμα υλικών από το νερό, μεταξύ των οποίων υδρογονάνθρακες, πτητικά οργανικά συστατικά, φαρμακευτικές ουσίες, παρασιτοκτόνα και διαλυτές.

Τα συστατικά που απορροφώνται μπορούν στη συνέχεια να αφαιρεθούν εύκολα από το γυαλί για ανάκτηση ή απόρριψη. Μετά τον καθαρισμό του το συνθετικό γυαλί μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πάνω από 100 φορές.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Πού πας;» ρώτησε ο Μόντι τον Ρομπάι...

...και τότε άρχισε η αντεπίθεση του Νότου...
Ο Μάριο Μόντι είχε προειδοποιήσει ότι η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί ακόμη και έως το βράδυ της Κυριακής αν χρειαστεί, προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές. Ο Μαριάνο Ραχόι είχε ... εκφράσει την αγωνία του για τα υψηλά επιτόκια με τα οποία αναγκάζεται να δανειστεί. Όμως η Ανγκελα Μέρκελ δεν έδειξε να συγκινείται... Έτσι, εκεί που όλα κυλούσαν όπως συνήθως σε μια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ξαφνικά άρχισε η αντεπίθεση του νότου...

Οι «27» είχαν καταλήξει στο πακέτο για την ανάπτυξη της Ευρώπης ύψους 120 δισ. ευρώ και την υιοθέτηση των ομολόγων έργων και κάπου εκεί ο Νότος αποφάσισε να δείξει τα δόντια του.

Όπως περιγράφει το γερμανικό Spiegel, στις 20:00 την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι ετοιμάστηκε να σηκωθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ανακοινώσει τη συμφωνία των «27» για το πακέτο της ανάπτυξης στους δημοσιογράφους και τότε ο Μάριο Μόντι τον ρώτησε σε έντονο ύφος: «Που πας;»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών επιτοκίων με τα οποία αναγκάζεται να δανείζεται η χώρα του. Έκανε, δε, σαφές ότι δεν πρόκειται να δώσει τη συναίνεσή του στο πακέτο ανάπτυξης εάν δεν ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός συντάχθηκε αμέσως με τον Μάριο Μόντι, λέγοντας ότι ούτε αυτός μπορεί να εγκρίνει το πακέτο για την ανάπτυξη.

Η στάση αυτή προκάλεσε αναταραχή μεταξύ των υπολοίπων ηγετών, με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ να αναρωτιέται εάν τώρα όλοι μέσα στην αίθουσα είναι όμηροι... Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του, πάντως.

Ακολούθησαν σκληρές διαβουλεύσεις επί περίπου τρεις ώρες. Ο πρόεδρος της ΕΕ αποφάσισε να επαναλάβει την προσπάθεια να εμφανιστεί στους δημοσιογράφους στις 23:00, υπό την πίεση της Μέρκελ που τον παρότρυνε να ανακοινώσει τη συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρενέβη και ζήτησε από τον Ρομπάι «να πει την αλήθεια»...

Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι εμφανίστηκε στις 23:30 στην αίθουσα Τύπου και ανακοίνωσε ότι επί της αρχής υπάρχει συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης, ωστόσο πρόσθεσε ότι δύο χώρες δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν την τελική έγκρισή τους.

Ο πρόεδρος της ΕΕ επέστρεψε στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για τουλάχιστον μία ώρα ακόμη, όταν οι ηγέτες των 10 χωρών της ΕΕ που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αφήνοντας στους «17» όλο το πεδίο ελεύθερο για να συνεχίσουν τη μάχη...

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το Spiegel αναφέρουν ότι έως εκείνο το σημείο η γερμανική αντιπροσωπεία επέμενε στη σκληρή στάση της. Χρειάστηκε να περάσουν ακόμη μερικές ώρες σκληρού σφυροκοπήματος από τον Μόντι και τον Ραχόι για να καμφθούν οι αντιστάσεις της Μέρκελ και να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Η Σύνοδος Κορυφής των «17» ολοκληρώθηκε στις 05:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής και δέκα λεπτά αργότερα ο Ρομπάι ήταν σε θέση να ανακοινώσει την επίτευξη της συμφωνίας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αγορά ομολόγων από τους μηχανισμούς στήριξης.

Λίγο αργότερα, ο Μάριο Μόντι εμφανίστηκε στην είσοδο του κτιρίου και έδωσε «συνέντευξη Τύπου» περπατώντας προς το αυτοκίνητό του. Μεταξύ των όσων είπε ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο Κίεβο για το τελικό του Euro 2012..
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πρόδρομη δομή ανθρώπινου ματιού ανέπτυξαν οι βιολόγοι

Την πρόδρομη δομή του ανθρώπινου ματιού ανέπτυξε στο εργαστήριο ο βιολόγος Yoshiki Sasai από το Κέντρο Αναπτυξιακής Βιολογίας RIKEN στο Κόμπε της Ιαπωνίας.Η δομή, που ονομάζεται κεντρικό βοθρίο, έχει διάμετρο 550 μικρόμετρα και περιέχει πολλαπλά στρώματα κυττάρων του αμφιβληστροειδούς, μεταξύ των οποίων και φωτοϋποδοχείς.Το επίτευγμα γεννά ελπίδες ότι μια μέρα οι γιατροί θα μπορούν να αποκαταστήσουν σοβαρές βλάβες στα μάτια των ασθενών τους.

Ωστόσο για τους ερευνητές που συμμετείχαν στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Κοινωνίας για την Έρευνα στα Βλαστικά Κύτταρα, στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου ο Δρ. Sasai παρουσίασε τα ευρήματά του, το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι το κεντρικό βοθρίο αναπτύσσει τη δομή του μόνο του, χωρίς καθοδήγηση από τους ερευνητές.

Μέχρι πρόσφατα οι βιολόγοι μπορούσαν να καλλιεργήσουν εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα μόνο σε στρώματα δύο διαστάσεων, ωστόσο τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Δρ. Sasai χρησιμοποίησε εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα ποντικιών για να αναπτύξει τρισδιάστατο εγκεφαλικό φλοιό, υπόφυση και ιστό του κεντρικού βοθρίου.

Το τελευταίο του επίτευγμα σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν τρισδιάστατη δομή χρησιμοποιώντας ανθρώπινα κύτταρα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

10 tips για να διορθώσετε το μακιγιάζ σας

Σας έχει τύχει πολλές φορές να έχετε ένα σημαντικό ραντεβού ή μια έξοδο και να περνάτε ώρες στον καθρέπτη για να διορθώσετε λαθάκια που κάνατε την ώρα του μακιγιάζ. Όλα διορθώνονται σε δευτερόλεπτα αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο.

1. Το παρακάνατε με το foundation. Για να αφαιρέσετε το foundation που περισσεύει, πάρτε ένα νωπό, καθαρό σφουγγαράκι μακιγιάζ και ταμπονάρετε το πάνω στο δέρμα, σε όλα τα σημεία του προσώπου. Το τρικ αυτό δεν ισχύει για τα mineral foundation σε μορφή πούδρας.

2. Το παρακάνατε με την πούδρα προσώπου. Γεμίστε ένα μπουκαλάκι με αντλία ψεκασμού, με χλιαρό νερό, ψεκάστε το πρόσωπο και ταμπονάρετε ελαφρώς με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια νωπή πετσέτα προσώπου και πιέστε ελαφρώς το δέρμα σε όλα τα σημεία του προσώπου.

3. Το παρακάνατε με το concealer. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα με τη διόρθωση του foundation και φιξάρετε με τα δάχτυλα.

4. Το παρακάνατε με το ρουζ ή το bronzer. Πάρτε ένα καθαρό πινέλο ρουζ ή πούδρας, απλώστε λίγη πούδρα προσώπου και αρχίστε να σβήνετε το χρώμα ξεκινώντας από τα μήλα προς τα έξω, με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά μπορείτε να σβήσετε το επιπλέον ρουζ με ένα κομμάτι βαμβάκι. Όταν το ρουζ είναι κρεμώδες τότε απλώστε λίγη ενυδατική κρέμα ή ελάχιστο foundation και αναμίξτε καλά το χρώμα στο δέρμα για να μειωθεί η ένταση του. Την επόμενη φορά πριν απλώσετε το ρουζ στο πρόσωπο, ταμπονάρετε το πινέλο πάνω στον καρπό σας για να φύγει το περίσσευμα του ρουζ.

5. Απλώσατε τη σκιά ματιών και έπεσαν μερικά υπολείμματα κάτω από τα μάτια. Μην τρίψετε την περιοχή με τα δάχτυλα, πάρτε ένα πινέλο πούδρας και με απαλές πινελιές διώξτε τα υπολείμματα της σκιάς. Για να είναι αψεγάδιαστο το αποτέλεσμα, απλώστε ελάχιστη πούδρα προσώπου με το ίδιο πινέλο. Για να προλάβετε το ίδιο ατύχημα την επόμενη φορά, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό concealer για το άνω βλέφαρο και πριν απλώσετε το πινέλο με τη σκιά στα μάτια, ταμπονάρετε το πάνω στον καρπό σας για να φύγει το περίσσευμα.

6. Βάψατε πολύ έντονα τα μάτια σας. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πινέλο πούδρας ή ρουζ και απλώστε λίγη πούδρα προσώπου στα σημεία που βγήκαν έντονα βαμμένα. Εναλλακτικά, απλώστε μια κρεμώδη σκιά που ιριδίζει, σε ουδέτερο χρώμα.

7. Βάψατε πολύ έντονα τα φρύδια σας. Διορθώστε το έντονο χρώμα χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι φρυδιών ή εναλλακτικά μια καθαρή οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε πούδρα προσώπου. Χτενίστε τα φρύδια απαλά και αμέσως σταθεροποιήστε το χρώμα με ένα άχρωμο gel ή κερί φρυδιών.

8. Λερωθήκατε με τη μάσκαρα ή το eyeliner. Αφήστε τη μάσκαρα ή το eyeliner να στεγνώσει πάνω στο δέρμα, αν προσπαθήσετε να καθαρίσετε τον λεκέ αμέσως, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε μια μουντζούρα. Στη συνέχεια βουτήξτε ελάχιστα μια μπατονέτα στην ενυδατική σας ή σε ένα καθαριστικό γαλάκτωμα προσώπου και ταμπονάρετε απαλά τον λεκέ. Με την άλλη άκρη της μπατονέτας διορθώστε το concealer. Την επόμενη φορά, όταν απλώνετε μάσκαρα έχετε το στόμα σας ανοιχτό, είναι ένα τρικ για να μην ανοιγοκλείνουν συνέχεια τα μάτια.

9. Ξεφύγατε από το περίγραμμα των χειλιών. Ειδικά όταν το μολύβι χειλιών ή το κραγιόν είναι πολύ έντονο, αφήνει σημάδια. Για αυτό καλό είναι να έχετε πάντα ένα μολύβι χειλιών στο χρώμα του δέρματος, για να σβήσετε τα λάθη σε συνδυασμό με λίγο concealer ή foundation.

10. Σας έπεσε η glitter σκιά ματιών στο πρόσωπο.Χρησιμοποιήστε σελοτέιπ για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και διορθώστε με απαλές κινήσεις το foundation. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε glitter σκιά ματιών, βάψτε πρώτα τα μάτια σας κανονικά και μετά όλο το πρόσωπο, έτσι δεν χρειαστεί να σπαταλήσετε χρόνο για να κάνετε διορθώσεις. Επίσης, για να μην έχτε πάλι ατύχημα με το glitter, χρησιμοποιήστε για βάση στα μάτια μια ουδέτερη κρεμώδη σκιά, έτσι το glitter θα κολλήσει στη βάση και θα παραμείνει στη θέση του. Απλώστε το glitter με ένα βρεγμένο πινέλο, ταμποναριστά, παίρνοντας κάθε φορά ελάχιστη ποσότητα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Φορέματα που αδυνατίζουν

Μπορούμε τελικά να κάνουμε τη σιλουέτα μας να μοιάζει τέλεια μέσα σε ένα υπέροχο στενό φόρεμα;

Η απάντηση είναι μάλλον θετική. Μπορούμε να ξεγελάσουμε τα μάτια γύρω μας. Οι σχεδιαστές έχουν καταφέρει να εξαπατούν το μάτι δημιουργώντας φορέματα που ‘σχηματίζουν’ το γυναικείο κορμί και το κάνουν να μοιάζει άψογο.

Ανάλογα με τον τύπο σώματός σας υπάρχουν σχεδιασμοί και υφάνσεις που βοηθούν να αναδείξετε το δυνατό σας σημείο και να καλύψετε ότι δεν σας αρέσει.

Tips για να δημιουργήσετε ενδυματολογικές οφθαλμαπάτες:

Όσες έχουν τον κλασσικό μεσογειακό σωματότυπο, στενή μέση και ανοιχτή λεκάνη, καλό είναι να επιλέγουν φορέματα με πλάγιες ρίγες οι οποίες να ξεκινούν από την κάτω μεριά και να καταλήγουν προς τα πάνω. Θα δείτε ότι το πάνω μέρος του σώματός θα ισοδυναμεί με το κάτω στενεύοντας στη μέση και έτσι θα πετύχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε να δώσετε προσοχή στις βούλες. Το πουά μπορεί να είναι chic και girly αλλά πολλές φορές μας παχαίνει χωρίς λόγο. Βάζουμε μεγάλες βούλες στα αδύνατα σημεία του σώματός μας και μικρότερες εκεί που θέλουμε να αφαιρέσουμε όγκο.

Τα δίχρωμα φορέματα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μια εικόνα «ψεύτικη». Στα μεσογειακά σώματα, με ανοιχτή λεκάνη και στενή μέση, το σκούρο χρώμα πρέπει να είναι στην κάτω μεριά, ενώ το ανοιχτό στην πάνω. Έτσι τα πάνω και το κάτω μέρος θα φαίνονται ισοδύναμα και το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο.

Ρίχνοντας μια ματιά στις διάσημες καλλίγραμμες παγκοσμίως, βρήκαμε αρκετές να έχουν επιλέξει δημιουργίες που σχηματίζουν ένα τέλειο περίγραμμα για το κορμί τους.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

H απίστευτη φωτογραφία της Μέρκελ που κάνει "θραύση" στο διαδίκτυο!

http://www.markos.tv/sites/default/files/imagecache/Article_Main_Image/sites/default/files/merkellll.jpg

Όσοι δεν έχετε δει τη φωτογραφία της Μέρκελ που κάνει "πάταγο" στο διαδίκτυο, απλά χάνετε! Η έκφραση του προσώπου της είναι "όλα τα λεφτά", όπως επίσης και τα σχόλια των διασήμων στο twitter, το οποίο έχει πάρει "φωτιά" μετά την ήττα των Γερμανών!



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ε. Μελέτη: Δείτε τη... χωρίς ρετούς - με μαγιό να κάνει surf ! (Φωτογραφίες)

Η Ελεονώρα στην πιο αληθινή της φωτογράφιση από το "Ηello": Το περιοδικό την  απαθανάτισε να κάνει surf με το μαγιό της και μας την παρουσιάζει χωρίς ρετούς, όπως δηλαδή είναι το σώμα της, χωρίς την παρέμβαση των ειδικών που "κόβουν και ράβουν" κορμιά...
Το ότι δεν υπάρχει ρετούς φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία...

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, η παρουσιάστρια - παρά το πολύ γυμνασμένο σώμα της - φαίνεται να έχει ακόμη λίγη... κοιλίτσα! Για τα πόδια δεν το συζητώ.... δύναμη!

Η Ελεονώρα Μελέτη ασχολείται πλέον σε εβδομαδιαία βάση με το νέο της συναρπαστικό χόμπι,στο οποίο βρίσκει την ευκαιρία να νιώσει ένα με τη φύση αλλά και να ικανοποιήσει τη διάθεσή της για περιπέτεια.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μειώσεις μισθών μέχρι 15% στη Eurobank

Νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, διάρκειας δύο ετών, με μειώσεις μισθών, υπέγραψε η διοίκηση της Eurobank με το Σωματείο Εργαζομένων Union.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurobank, τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια προστατεύονται και οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες μειώσεις που φθάνουν στο 15%, αφορούν στα υψηλότερα κλιμάκια συνολικών αποδοχών.

«Στην πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε, η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού μας κόστους κρίνεται απολύτως αναγκαία προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα του Ομίλου μας να διαχειρίζεται τις συνέπειες της συγκυρίας», σημειώνει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, η τράπεζα σημειώνει ότι προστασία της οικογένειας τίθεται ως προτεραιότητα, δεν θίγεται το οικογενειακό επίδομα, και σε καμία περίπτωση, δεν θίγονται τα επίπεδα των αποδοχών που έχουν προκύψει από κλαδικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι οι αναπροσαρμογές θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιουλίου 2012.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γ. Αρναούτογλου: Ζει τον έρωτά του στη Νάξο!

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι πολύ ερωτευμένος με την νεαρή Κατερίνα Κόκλα και περνάει το καλοκαίρι του μαζί της στη Νάξο.
Το ζευγάρι είναι σχεδόν δύο μήνες μαζί και φαίνεται πως δεν τους ενοχλούν καθόλου τα αδιάκριτα βλέματα αφού δεν κρύβουν τον έρωτά τους! Περνούν πολλές ώρες της ημέρες στο beach bar που έχει αναλάβει ο Γρηγόρης στον Άγιο Προκόπιο.

Η Κατερίνα είναι μόνιμη κάτοικος Νάξου και ήταν η αφορμή για να αποφασίσει και ο Γρηγόρης να μετακομίσει ολόκληρο το καλοκαίρι στο νησί και μάλιστα να κάνει εκεί ένα επιχειρηματικό βήμα.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποιες είναι οι τουρκικές λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά

Καθημερινά χρησιμοποιούμε ένα σωρό λέξεις οι οποίες είναι Τουρκικές και πιθανό να μην γνωρίζουμε την προέλευση τους και την αντίστοιχη ελληνική έννοια.
Διαβάστε ποιες είναι:


ΑΛΑΝΙ (αλήτης),

ΑΛΑΝΑ (ανοιχτός χώρος),


ΑΓΑΣ (δεσποτικός-αυταρχικός),


ΑΓΙΑΖΙ (πρωινό ή νυχτερινό κρύο), ΓΙΑΟΥΡΤΙ (πηγμένο γάλα),


ΤΣΕΠΗ (θυλάκιο),


ΤΑΒΑΝΙ (οροφή),


ΤΖΑΚΙ (παραγώνι),


ΚΑΙΚΙ (βάρκα),


ΜΕΛΤΕΜΙ (άνεμος ετησίας),


ΜΑΝΑΒΗΣ (οπωροπώλης),


ΜΠΑΚΑΛΗΣ (παντοπώλης),


ΓΛΕΝΤΙ (διασκέδαση),


ΚΑΒΓΑΣ (φιλονικία),


ΚΕΦΙ (ευδιαθεσία),


ΧΑΤΙΡΙ (χάρη),


ΝΤΕΡΤΙ (καημός),


ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ (σύγχυση),


ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ (καπνοσύριγγα),


ΧΑΣΑΠΙΚΟ (κρεοπωλείο),


ΝΤΟΥΛΑΠΙ (ιματιοθήκη),


ΔΕΡΒΕΝΙ (κλεισούρα),


ΜΠΑΙΡΑΚΙ (σημαία),


ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ (βοσκός-ποιμένας),


ΓΙΛΕΚΟ (περιθωράκιον),


ΧΑΜΠΑΡΙΑ (αγγελία-νέα),


ΓΙΑΠΙ (οικοδομή),


ΓΙΑΚΑΣ (περιλαίμιο),


ΓΙΑΡΜΑΣ (ροδάκινο),


ΓΙΝΑΤΙ (πείσμα),


ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ (επίθεση),


ΓΚΕΜΙ (χαλινάρι),


ΓΟΥΡΙ (τύχη),


ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ (κακότυχος),


ΓΚΑΙΝΤΑ (άσκαυλος),


ΕΡΓΕΝΗΣ (άγαμος),


ΖΑΜΑΝΙΑ (μεγάλο χρονικό διάστημα),


ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ (λαχανικά),


ΖΟΡΙ (δυσκολία),


ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ (υάκινθος),


ΚΑΒΟΥΚΙ (καύκαλο),


ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΩ(φρυγανίζω-ξεροψήνω),


ΚΑΖΑΝΙ (λέβητας),


ΚΑΣΜΑΣ (αξίνα-σκαπάνη),


ΚΑΛΕΜΙ (γραφίδα),


ΚΑΛΟΥΠΙ (μήτρα-πρότυπο),


ΚΑΛΠΙΚΟΣ (κίβδηλος),


ΚΑΠΑΚΙ (σκέπασμα- κάλυμμα),


ΚΑΡΑΟΥΛΙ (φρουρά-σκοπιά),


ΚΑΡΠΟΥΖΙ (υδροπέπων),


ΚΟΥΒΑΣ (κάδος-αγγείο),


ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ (ολωσδιόλου),


ΚΑΤΣΙΚΑ (ερίφι-γίδα),


ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ (ανέλπιστο εύρημα),


ΚΙΜΑΣ (ψιλοκομμένο κρέας),


ΚΙΟΣΚΙ (περίπτερο),


ΚΟΛΑΙ (ευκολία-άνεση),


ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ (οδηγός),


ΚΟΠΙΤΣΑ (πόρπη),


ΚΟΤΖΑΜ (τεράστιος-πελώριος),


ΚΟΤΣΑΝΙ (μίσχος),ΚΑΦΑΣΙ (κιβώτιο),


ΚΟΤΣΙ (αστράγαλος),


ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ (γενναιόδωρος-ανοιχτοχέρης),


ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ (δοχείο χρημάτων),


ΚΟΥΣΟΥΡΙ (ελάττωμα-μειονέκτημα),


ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ (ασύνετα-απερίσκεπτα),


ΛΑΓΟΥΜΙ (υπόνομος-οχετός),


ΛΑΠΑΣ (χυλός),


ΛΕΒΕΝΤΗΣ (ανδρείος-ευσταλής),


ΛΕΚΕΣ (κηλίδα),


ΛΕΛΕΚΙ (πελαργός),


ΛΟΥΚΙ (υδροσωλήνας),


ΜΑΓΙΑ (προζύμη-ζυθοζύμη),


ΜΑΓΚΑΛΙ (πύραυνο),


ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ (έρημος),


ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ (πετροσέλινο-μακεδονίσι),


ΜΑΝΤΖΟΥΝΙ (φάρμακο),


ΜΑΟΥΝΑ (φορτηγίδα),


ΜΑΡΑΖΙ (φθίση),


ΜΑΡΑΦΕΤΙ (μικρό εργαλείο),


ΜΑΣΟΥΡΙ(μικρό ξύλο),


ΜΑΧΑΛΑΣ (συνοικία),


ΜΕΖΕΣ (ορεκτικά),


ΜΕΝΤΕΣΕΣ (στρόφιγγα),


ΜΕΝΕΞΕΣ (εύοσμο λουλούδι),


ΜΕΡΑΚΙ (πόθος),


ΜΕΡΕΜΕΤΙ (επισκευή-επιδιόρθωση),


ΜΟΥΣΑΜΑΣ (κερωμένο-αδιάβροχο ύφασμα),


ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ(φιλοξενούμενος-επισκέπτης),


ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ (μη νωπό),


ΜΠΑΓΛΑΡΩΝΩ (δένω-φυλακίζω),


ΜΠΑΛΤΑΣ (πελέκι),


ΜΠΑΜΙΑ (ιβίσκος ο εδώδιμος),


ΜΠΑΜΠΑΣ (πατέρας),


ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ(ο πολύ γέρος),


ΜΠΑΞΕΣ (περιβόλι-κήπος),


ΜΠΑΡΟΥΤΙ (πυρίτιδα),


ΜΠΑΤΖΑΚΙ (κνήμη-σκέλη),


ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ (σύγαμπρος-συννυφάδα),


ΜΠΑΤΙΡΙΣΑ(πτωχεύω-χρεοκοπώ),


ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ (αρωματικό άρτυμα),


ΜΠΕΚΡΗΣ (μέθυσος),


ΜΠΕΛΑΣ(ενόχληση),


ΠΟΥΣΤΗΣ-ΜΠΙΝΕΣ (κίναιδος-ασελγής),


ΜΠΟΓΙΑ (βαφή-χρώμα),


ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ (ελαιοχρωματιστής)


ΜΠΟΙ (ανάστημα-ύψος),


ΜΠΟΛΙΚΟΣ (άφθονος),


ΜΠΟΣΤΑΝΙ (λαχανόκηπος),


ΜΠΟΣΙΚΟΣ (χαλαρός),


ΜΠΟΥΖΙ (πάγος-ψύχρα),


ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ (στίφος-άτακτο πλήθος),


ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ (καλοθρεμμένος-παχουλός),


ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ (κουτός-ανόητος),


ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ (φυλακή),


ΜΠΟΥΡΙ (καπνοσωλήνας),


ΜΠΟΡΑ (καταιγίδα)


ΜΠΟΥΤΙ (μηρός),


ΜΠΟΥΧΤΙΣΜΑ (κορεσμός),


ΝΑΖΙ (κάμωμα-φιλαρέσκεια),


ΝΤΑΜΑΡΙ (φλέβα-λατομείο),


ΝΤΑΜΠΛΑΣ (αποπληξία),


ΝΤΑΝΤΑ (παραμάνα-τροφός),


ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ (συναλλαγή-αγοραπωλησία),


ΝΤΕΛΑΛΗΣ (διαλαλητής),


ΝΤΕΛΗΣ (παράφρονας),


ΝΤΙΒΑΝΙ (κρεβάτι),


ΝΤΟΥΒΑΡΙ (τοίχος),


ΝΤΟΥΜΑΝΙ (καταχνιά-καπνός),


ΝΤΟΥΝΙΑΣ (κόσμος-ανθρωπότητα),


ΠΑΖΑΡΙ (αγορά-διαπραγμάτευση),


ΠΑΝΤΖΑΡΙ (κοκκινογούλι-τεύτλο),


ΠΑΤΖΟΥΡΙ (παραθυρόφυλλο),


ΠΑΠΟΥΤΣΙ (υπόδημα),


ΠΕΡΒΑΖΙ (πλαίσιο θυρών),


ΠΙΛΑΦΙ (ρύζι),


ΡΑΧΑΤΙ (ησυχία)


ΣΑΚΑΤΗΣ (ανάπηρος),


ΣΑΜΑΤΑΣ (θόρυβος),


ΣΕΝΤΟΥΚΙ (κιβώτιο),


ΣΕΡΤΙΚΟ (τσουχτερό, βαρύ),


ΣΙΝΑΦΙ (συντεχνία, κοινωνική τάξη),


ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ(πίδακας),


ΣΙΡΟΠΙ (πυκνόρρευστο διάλυμα ζάχαρης),


ΣΑΙΝΙ (ευφυής),


ΣΟΥΓΙΑΣ (μαχαιράκι),


ΡΟΥΣΦΕΤΙ (χαριστική εξυπηρέτηση),


ΣΟΒΑΣ (ασβεστοκονίαμα),


ΣΟΙ (καταγωγή-γένος),


ΣΟΚΑΚΙ (δρόμος),


ΣΟΜΠΑ (θερμάστρα),


ΣΟΥΛΟΥΠΙ (μορφή-σχήμα),


ΤΑΜΠΛΑΣ (αποπληξία-συγκοπή),


ΤΑΠΙ (χωρίς χρήματα),


ΤΑΡΑΜΑΣ (αυγοτάραχο),


ΤΑΣΑΚΙ (σταχτοδοχείο),


ΤΑΧΙΝΙ (αλεσμένο σουσάμι),


ΤΑΨΙ (μαγειρικό σκεύος),


ΤΕΚΕΣ (καταγώγιο),


ΤΕΝΕΚΕΣ (δοχείο),


TΕΜΠΕΛΗΣ (οκνηρός-ακαμάτης),


ΤΕΡΤΙΠΙ (τέχνασμα-απάτη),


ΤΕΦΑΡΙΚΙ (εκλεκτό-αριστούργημα),


ΤΕΦΤΕΡΙ(κατάστιχο),


ΤΖΑΜΙ (υαλοπίνακας-γυαλί),


ΤΣΑΜΠΑ (δωρεάν),


ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗΣ (κακότροπος-δύστροπος),


ΤΟΠΙ (σφαίρα),


ΤΟΥΛΟΥΜΙ (ασκός),


ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ (αντλία),


ΤΟΥΜΠΕΚΙ (σιωπή),


ΤΡΑΜΠΑ (ανταλλαγή),


ΤΣΑΙΡΙ (λιβάδι-βοσκοτόπι),


ΤΣΑΚΑΛΙ (θώς),


ΤΣΑΚΙΡΗΣ (γαλανομάτης),


ΤΣΑΚΜΑΚΙ (αναπτήρας),


ΤΣΑΝΤΑ (δερμάτινη θήκη),


ΤΣΑΝΤΙΡΙ (σκηνή),


ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΣ (ανοικοκύρευτος-άτσαλος),


ΤΣΑΡΚΑ (επιδρομή-περιπλάνηση),


ΤΣΑΝΤΙΖΩ (εξοργίζω-προσβάλω),


ΤΣΑΧΠΙΝΗΣ(κατεργάρης-πονηρός),


ΤΣΙΓΚΕΛΙ(αρπάγη-σιδερένιο άγκιστρο),


ΤΣΙΦΟΥΤΗΣ-ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ (φιλάργυρος),


ΤΣΙΡΑΚΙ (ακόλουθος),


ΤΣΙΣΑ(ούρα),


ΤΣΙΦΤΗΣ (άψογος-ικανός),


ΤΣΟΥΒΑΛΙ (σακί),


ΤΣΟΥΛΟΥΦΙ (δέσμη μαλλιών),


ΤΖΟΓΛΑΝΙ (νέος)


ΤΣΟΠΑΝΗΣ (βοσκός)


ΦΑΡΑΣΙ (φτυάρι-σκουπιδολόγος),


ΦΑΡΣΙ (τέλεια-άπταιστα),


ΦΛΙΤΖΑΝΙ (κύπελλο),


ΦΥΝΤΑΝΙ(φυτώριο),


ΦΙΣΤΙΚΙ (πιστάκη),


ΦΥΤΙΛΙ (θρυαλλίδα),


ΦΟΥΚΑΡΑΣ (κακομοίρης-άθλιος),


ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ (λεπτοκάρυο-λευτόκαρο),


ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ (ψωμί),


XABOYZA(δεξαμενή νερού),


ΧΑΖΙ (ευχαρίστηση),


ΧΑΛΑΛΙΖΩ (συγχωρώ),


ΧΑΛΙ (άθλιο),


ΧΑΛΙ (τάπητας),


ΧΑΛΚΑΣ (κρίκος),


ΧΑΜΑΛΗΣ(αχθοφόρος),


ΧΑΝΙ (πανδοχείο),


ΧΑΠΙ (καταπότι),


ΧΑΡΑΜΙ (άδικα),


ΧΑΡΜΑΝΗΣ (χασισοπότης),


ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ (μικρό χρηματικό ποσό),


ΧΑΒΑΣ (μουσικός σκοπός)


ΧΑΦΙΕΣ(καταδότης),


ΧΟΥΖΟΥΡΕΜΑ (ανάπαυση),


ΧΟΥΙ (ιδιοτροπία),


ΧΟΥΝΕΡΙ (πάθημα-εξαπάτηση).
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...

Η κάθοδος τη Δευτέρα στην Κύπρο αντιπροσωπείας της Τρόικα, η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας εκεί, οι δηλώσεις του...
Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η μη ψήφιση από τη Βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για αύξηση στη φολολογία των αλκοολούχων ποτών και των καπνικών προϊόντων, τα στοιχεία για τον αριθμό των ανέργων και η ετοιμότητα της Κύπρου να δεχθεί ένα ενδεχόμενο κύμα προσφύγων από τη Συρία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Σε καραντίνα τα ομόλογα», αναφέρει ότι εκτός αγορών τρία ώς τέσσερα χρόνια θα θέσει η Τρόικα τα κυπριακά ομόλογα, καθώς ευρωπαϊκές Αρχές και ΔΝΤ θεωρούν αδύνατο να μπορέσει η Κύπρος να επανέλθει νωρίτερα. Ο προσανατολισμός, αναφέρουν πηγές από την έδρα της ΕΕ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυπριακή οικονομία εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ελλάδα. Ήδη στις Βρυξέλλες εκτελούν ασκήσεις επί χάρτου για σαρωτικές αλλαγές στο δημοσιονομικό και τραπεζικό τοπίο στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Εξυπνάδες ακόμα και την υστάτη», αναφέρει πως η Κυβέρνηση επιχείρησε να αφήσει έξω από το Μηχανισμό το ΔΝΤ αλλά εισέπραξε αυστηρές υποδείξεις από τις Βρυξέλλες και αναγκάσθηκε να υποβάλει νέα αίτηση. Επίσης σημειώνει πως ανησυχούν τα κόμματα και ζητούν τη σύσταση δυνατής διαπραγματευτικής ομάδας με την Τρόικα. Εξάλλου αναφέρει πως στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στήριξη από τα ταμεία διάσωσης ζητούν οι χώρες του Νότου ενώ έτοιμη μόνο για αναπτυξιακό πακέτο είναι η Μέρκελ.

“H Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Περιμένουμε απάντηση από την Κίνα για το δάνειο», αναφέρει πως σήμερα λήγει το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο οι κινεζικές Αρχές δεσμεύτηκαν να απαντήσουν στο αίτημα της κυπριακής Κυβέρνησης για παραχώρηση δανείου που θα καλύπτει τις δημοσιονομικές και άλλες ανάγκες μας. Αλλού αναφέρει πως τη «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου μας στέλλουν οι αξιωματούχοι του Ταμείου για να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά μας πράγματα. Επίσης σημειώνει πως ξεπέρασαν τις 48 χιλιάδες οι άνεργοι.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Η κυριαρχία μας δεν πλήττεται …», γράφει πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε πως το αν θα πάρουμε οποιαδήποτε βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα δεν σχετίζεται με την κυριαρχία ή την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε πως τεράστια είναι η ζημιά για τον τόπο από τις ανακρίβειες και τις διαρροές που αναπαράγονται σαν γεγονότα. Αλλού σημειώνει πως το ΔΝΤ αναφέρει πως έλαβε αρκετά μέτρα η Κύπρος και χωρίς το πρόβλημα των τραπεζών ίσως να μην υπήρχε καθόλου ανάγκη για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με κύριο τίτλο «Χρειάζεται δράση για να αποφευχθεί μελλοντικός κίνδυνος», αναφέρει πως ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε πως οι τράπεζες πρέπει να συρρικνωθούν για να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα της κεφαλαιακής τους επάρκειας. Αλλού σημειώνει πως η Βουλή είπε όχι στην αύξηση της φορολογίας στο αλκοόλ και καπνικά προϊόντα. Σε άλλο θέμα γράφει πως 17,5 εκατομμύρια οφείλονται στο κράτος για άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος», στο κύριο της θέμα «Προεδρία με σκληρά μέτρα», αναφέρει πως την ώρα που η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ η Τρόικα θα καλεί την κυπριακή Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, ως προϋπόθεση για την παροχή δανείου δισεκατομμυρίων ευρώ μετά το σχετικό αίτημα της Λευκωσίας. Αλλού σημειώνει πως η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου δήλωσε πως μπορούμε να απαντήσουμε με αξιώσεις στις προκλήσεις της ΕΕ. Αλλού αναφέρει πως ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ δήλωσε πως ο κυριότερος πυλώνας ανάπτυξης είναι ο τουρισμός.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απειλούν και εκβιάζουν οι ακροδεξιοί!», αναφέρεται σε επίθεση κατά της εφημερίδας για την έκδοση του βιβλίου του Μιχάλη Ν. Μιχαήλ «Εν Ψυχρώ Εκτελέσεις Αριστερών από τους μασκοφόρους του Γρίβα». Αλλού αναφέρει πως «εκτεθειμένοι είναι ο Νίκος Αναστασιάδης και η ηγεσία του ΔΗΣΥ από το πισώπλατο κτύπημα κατά της Κύπρου από τους Χριστιανοδημοκράτες ομογάλακτούς τους της Γερμανίας». Αλλού αναφέρει πως ενοχλημένο είναι το κατεστημένο από την προοπτική δανεισμού από Ρωσία – Κίνα και αποφυγή των δυτικών μηχανισμών στήριξης.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το ποντίκι» αναφέρει στο κύριο της θέμα πως «ακόμα και τώρα, οι κυβερνώντες παραπλανούν!.». Αλλού αναφέρει πως ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας δηλώνει πως μπορούμε να σώσουμε την οικονομία. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως μοιραίος Υπουργός αποδεικνύεται ο Βάσος Σιαρλή, τον οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει ως «πιόνι στη σκακιέρα» του ΑΚΕΛ.

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση “Cyprus Weekly”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «ΕΕ ή ραγδαία πτώση», αναφέρεται στο γεγονός πως η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο συμπίπτει με τις διαπραγματεύσεις για το Μηχανισμό. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα που θα έχει την Προεδρία ενώ την ίδια ώρα θα διαπραγματεύεται για επείγουσα οικονομική βοήθεια. Αλλού αναφέρει πως η Λευκωσία είναι έτοιμη να δεχθεί ένα ενδεχόμενο κύμα προσφύγων από τη Συρία. Γράφει ακόμα πως η Ενωση Κατεχόμενων Δήμων θα οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων κατά την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ με θέμα τη συνεχιζόμενη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Θεία τιμωρία! Η εμετική Bild κατάπιε τη γλώσσα της

Θεία τιμωρία! Η εμετική Bild κατάπιε τη γλώσσα τηςΚαμιά φορά αγαπητή Βild καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς
Οι Γερμανοί κλαίνε", "Αποκλεισμός σοκ", "Κατέστρεψε τα όνειρά μας ο Μπαλοτέλι" και άλλους τέτοιους παρόμοιους τίτλους έχουν χρησιμοποιήσει ο γερμανικός Τύπος για να περιγράψει την ήττα-αποκλεισμό από την Ιταλία.

Bild: "Οι Γερμανοί... κλαίνε! Τα παιδιά του Γιόγκι έφτασαν στο τέλος. Οι Ιταλοί είναι στον τελικό."

Kicker.de: "1-2. Το όνειρο τελείωσε..."

Spiegel.de: "Η Γερμανία θύμα της κατάρας των Ιταλών"

Welt.de: "Αποκλεισμός σοκ, το... ιταλικό τραύμα συνεχίζεται"Faz.net: "Για άλλη μια φορά η Ιταλία"

Focus.de: "Λεβ, που είναι η Γερμανία; Ηττήθηκε 2-1 και έμεινε εκτός"

Taz.de: "Η Γερμανία είναι εκτός"Sueddeutsche.de: "Οδυνηρή ήττα από τον Μπαλοτέλι"

FTD.de: "Ο Μπαλοτέλι κατέστρεψε τα όνειρα της Γερμανίας για τίτλο"
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ολάντ: Συμφωνήσαμε σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης

Ολάντ: Συμφωνήσαμε σε ένα σύμφωνο ανάπτυξηςΟ Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε
από τις Βρυξέλες ότι οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης παρόλο που όπως είπε η Ιταλία και η Ισπανία θα το υπογράψουν αργότερα.

 Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

 Όπως ανέφερε ο Ολάντ τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία επιθυμούν οι συνομιλίες στη Σύνοδο Κορυφής να προσφέρουν βραχυπρόθεσμα μέτρα κατευνασμού των αγορών:Σύμφωνα με το γάλλο πρόεδρο η Ισπανία θέλει άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ από την πλευρά της η Ιταλία θέλει μέτρα για τη μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τί ζητούν Ιταλία και Ισπανία

Τί ζητούν Ιταλία και ΙσπανίαΗ Ιταλία και η Ισπανία συνέδεσαν χθες τη συναίνεσή
 τους για την υιοθέτηση μέτρων για την ανάπτυξη στην Ευρώπη με την υλοποίηση άμεσων λύσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις στις αγορές, ανακοινώθηκε από τις αντιπροσωπείες τους στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

 «Δεν πρόκειται για επιφυλάξεις σε βάθος, αλλά θέλουμε αυτό να αποτελέσει μέρος μιας συνολικής λύσης, το μακροπρόθεσμο πρέπει να συνδεθεί με το βραχυπρόθεσμο», έγινε γνωστό από την ιταλική αντιπροσωπεία.Η ισπανική αντιπροσωπείαδήλωσε ότι υποστηρίζει αυτήν τη θέση. «Τασσόμαστε υπέρ του συμφώνου ανάπτυξης, δεν το μπλοκάρουμε, αλλά χρειάζονται επίσης έκτακτα μέτρα», επέμεινε ένας Ισπανός διπλωμάτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει σύμφωνο χωρίς αυτά τα μέτρα για να ανακουφιστούν οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες βραχυπρόθεσμα.

 Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι, δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να «βελτιώσουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας κατά 120 δισ. ευρώ για άμεσα μέτρα ανάπτυξης».«Δύο χώρες εμμένουν στην ύπαρξη συμφωνίας και για τα μακροπρόθεσμα μέτρα και για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, όμως η συζήτηση δεν μπλοκαρίστηκε καθόλου, συνεχίζεται», πρόσθεσε ο Ρομπάι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πηγή βιταμινών και μετάλλων το καρπούζι

Πηγή βιταμινών και μετάλλων το καρπούζιΗ κατανάλωση του δεν συνίσταται μόνο για να προσφέρει δροσιά
Το καρπούζι κάθε καλοκαίρι έχει την τιμητική του.

 Στην Ελλάδα φυσικά είθισται να το προτιμούμε ως επιδόρπιο το βράδυ ή το μεσημέρι όταν πηγαίνουμε για μπάνιο ή επιστρέφουμε από την παραλία. Πρέπει πάντως να γνωρίζουμε ότι δεν συνίσταται μόνο για να προσφέρει δροσιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το καρπούζι είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων.

 Για παράδειγμα, δύο φλιτζάνια με λεπτές φέτες καρπούζι παρέχουν περίπου το 25% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Α, το 30% σε βιταμίνη C, το 6% σε βιταμίνη Β6, το 8% σε κάλιο και μαγνήσιο και το 4% σε φώσφορο.Το καρπούζι είναι πλούσιο σε νερό. Βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού. Αν ψιλοκόψετε καρπούζι σε ένα φλιτζάνι, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι το 92% αυτού είναι νερό. Αντίθετα με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι καταναλωτές, περιέχει πολύ μικρή ποσότητα σακχάρων, ακόμα λιγότερη και από ένα μήλο σε αντίστοιχη ποσότητα σερβιρίσματος

.Εκτός αυτού όμως, η κατανάλωση αυτού του φρούτου κάνει καλό και στην καρδιά. Έρευνες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι το καρπούζι βοηθά στην υγεία της καρδιάς αφού περιέχει αργινίνη και κιτρουλίνη, ουσίες οι οποίες βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος, αλλά και στην υγιή διατήρηση των αρτηριών της καρδιάς.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γυαλιά με... κάμερα και σύνδεση στο Ίντερνετ!

Η Google παρουσίασε την Τετάρτη στο Σαν Φρανσίσκο την πρώτη γενιά ενός ζευγαριού φουτουριστικών γυαλιών με ενσωματωμένη κάμερα και σύνδεση στο Ίντερνετ και τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά ύστερα από δυο χρόνια και πλέον.

Ο συνιδρυτής της Google Σέρτζι Μπριν, παρουσίασε τα γυαλιά αυτά στην ετήσια συνάντηση των δημιουργών εφαρμογών για συσκευές πληροφορικής, στο Σαν Φρανσίσκο.

Αλεξιπτωτιστές έκαναν επίδειξη του νέου προϊόντος βιντεοσκοπώντας και μεταδίδοντας απευθείας, μέσω των γυαλιών τους, την πτήση και στη συνέχεια την προσγείωσή τους στη στέγη του Συνεδριακού Κέντρου του Σαν Φρανσίσκο.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που το σχέδιο αυτό πήγε καλά. Δεν το περίμενα", δήλωσε ο Μπριν πριν παρουσιάσει ένα δείγμα "Explorer" των Γυαλιών Google που οι δημιουργοί εφαρμογών συσκευών πληροφορικής μπορούν να αγοράσουν για 1.500 δολάρια.

Το μοντέλο αυτό της πρώτης γενιάς θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2013, πριν από την κυκλοφορία στο εμπόριο, ένα χρόνο αργότερα, ενός μοντέλου για το ευρύ κοινό.

Τα Γυαλιά Google είναι εφοδιασμένα με ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο και μπορούν να συνδεθούν με το Ίντερνετ μέσω wifi ή Bluetooth. Μικρά κείμενα και μηνύματα μπορούν να εμφανίζονται σε μίνι οθόνες στους φακούς των γυαλιών.

Ο συνιδρυτής της Google τόνισε ότι ο ίδιος φορά τον περισσότερο καιρό ένα πρωτότυπο των Γυαλιών Google και ότι η ομάδα του στους κόλπους της εταιρείας, η ΧLab, επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες της τεχνολογικής αυτής εφαρμογής.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ρoμάνο Πρόντι: «Είμαστε όλοι Έλληνες»

Την αλληλεγγύη του προς τους Έλληνες εξέφρασε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός είναι πέρα από τα όρια της φτώχειας και την ακολουθούμενη πολιτική, όλη η Ευρώπη θα γίνει Ελλάδα.

«Δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί μόνο η Ελλάδα αλλά όλοι μας και για την Ελλάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι σε  συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Παράλληλα δήλωσε ότι η Ελλάδα στο παρελθόν εξαπάτησε με τα οικονομικά της στοιχεία αλλά τώρα έκανε ό,τι μπορούσε για να ευθυγραμμιστεί και σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι απαιτείται μία κοινή ευρωπαϊκή αρχή αλλά και μια πολιτική αλληλεγγύης που θα συμπεριλάβει όλες τις χώρες. Πάντως αποκάλυψε ότι πίστευε πως οι Έλληνες θα πήγαιναν περισσότερο προς τα άκρα, δεδομένης της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Ρομάνο Πρόντι, η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες δεν θα είναι καθοριστική ενώ δήλωσε ότι είναι λιγότερο απαισιόδοξος μακροπρόθεσμα και πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση.
Σχετικά με το «μέτωπο του Νότου», απάντησε ότι η ιδέα του να χωρίσουμε το βορρά από το νότο και να παίζουμε με τις χώρες καθορίζοντας την πολιτική τους σαν να ήταν μαριονέτες, είναι μία εσφαλμένη ιδέα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ολα τα πρωτοσέλιδα Πολιτικών, Οικονομικών και Αθλητικών εφημερίδων (29-6-2012)

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
















































ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ


































ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ









Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »