Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Δείτε ένα απίθανο κούρεμα...... καμήλας!


Εντυπωσιακό έργο τέχνης!














Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η ΝΕΛ κόβει τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές της

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της NEL Γιάννης Αβραντίνης, επιβεβαίωσε πως η εταιρία θα προχωρήσει στην επίσχεση εργασίας η οποία θα επιδοθεί μέσω δικηγορικού γραφείου στον υπηρεσιακό υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα πλοία της εταιρίας από αύριο να «ρίξουν άγκυρα» και να μην πραγματοποιούν δρομολόγια σε άγονες γραμμές, αφού καμία από τις πετρελαϊκές εταιρίες δεν κάνει πίστωση, ενώ και οι τράπεζες δεν μπορούν να παρέμβουν και να χρηματοδοτήσουν την NEL.

Σε επίσχεση υπηρεσιών προχωρά η ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου (NEL), αφού υπάρχουν οφειλές από το υπουργείο Ανάπτυξης οι οποίες ξεπερνούν τα 8.800.000 ευρώ. Σύμφωνα με το Lesvosnews.net, στο εξώδικο που έχει ήδη αποσταλεί προς το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, το Διευθυντή των Θαλασσίων Συγκοινωνιών, το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Γενικό Γραμματέα Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας, αναφέρεται, ότι ενώ έχουν υποβληθεί από την εταιρεία NEL και τη θυγατρική της εταιρεία «Σι-Λίνγκ Φέρρις» ανά μήνα οι σχετικές αιτήσεις δρομολογήσεων για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2011 έως τον Απρίλιο του 2012 προς τις αρμόδιες διευθύνσεις, συνοδευόμενες από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ενώ η εταιρεία εκτελεί ανελλιπώς κάθε συμβατική της υποχρέωση ως ανάδοχος βάσει των όρων της σύμβασης, το ελληνικό δημόσιο αρνείται να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τις συμβατικές υποχρεώσεις και να αποδώσει εμπροθέσμως και προσηκόντως το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων μισθωμάτων από την εκτέλεση δημόσιας υπηρεσίας και γι αυτό το λόγο και οι δύο εταιρείες προβαίνουν σε δήλωση επίσχεσης υπηρεσιών.

Μάλιστα από την εταιρία δεν αποκλείεται αν δεν δοθούν τα χρήματα να κατατεθούν αγωγές αποζημίωσης.

Σε περίπτωση που συμβούν όλα τα παραπάνω, τα δρομολόγια που δεν θα εκτελούνται είναι τα εξής:

1) Λαύριο- Αγ. Ευστράτιος – Λήμνος

2) Θεσσαλονίκη- Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου

3) Καβάλα- Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου

4) Καβάλα- Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Καρλόβασι – Αγ. Κήρυκος

5) Λαύριο/Ραφήνα – Ψαρά – Μεστά Χίου

6) Σύρος – Κύθνος – Κέα – Λαύριο

7) Σύρος – Πάρος – Νάξος – Ίος – Σίκινος – Φολέγανδρος – Κίμωλος – Μήλος

8) Σύρος – Πάρος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος

9) Σύρος – Τήνος – Άνδρος

10) Σύρος – Πάρος – Νάξος – Δονούσα – Αιγιάλη -Κατάπολα – Κουφονήσι – Σχοινούσα – Ηράκλεια – Νάξος – Πάρος – Σύρος

11) Σύρος – Πάρος – Νάξος – Φολέγανδρος – Σίκινος- Ίος – Θηρασιά – Θήρα – Ανάφη
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μεγαλύτερη παραχώρηση κυριαρχίας ζητά ο Σόιμπλε

«Μεγάλο λάθος να υιοθετηθούν τα ευρωομόλογα» δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «αν τα κράτη δεν συμφωνήσουν να παραχωρήσουν περισσότερη από τη δημοσιονομική τους κυριαρχία». «Θα ήταν μεγάλο λάθος να γίνουν αμοιβαίες οι εγγυήσεις χρέους, χωρίς μεγαλύτερη παραχώρηση της κυριαρχίας», δήλωσε ο Σόιμπλε σε μια ομάδα επιχειρηματιών που πρόσκεινται στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Ο Σόιμπλε εκτίμησε, επίσης, ότι τα ευρωομόλογα, μειώνοντας τα επιτόκια δανεισμού των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, θα τις αποτρέψουν από το να «προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

«Δεν πρόκειται για σκληρότητα» από την πλευρά του Βερολίνου, σημείωσε ο γερμανός υπουργός, την ώρα που η χώρα του δέχεται πιέσεις από όλο τον κόσμο να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στις αναταράξεις στις αγορές, κυρίως όσον αφορά την Ισπανία και την Ιταλία, ο Σόιμπλε επεσήμανε: «Δεν θα δώσουν οι αγορές τον τόνο», διότι «τότε η δημοκρατία θα χάσει τη νομιμοποίησή της».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στο 36,3% η αδήλωτη εργασία

Στο 36,3% έφθασε στο α' τετράμηνο του 2012, η αδήλωτη εργασία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 που το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν
28,9%. Ελέγχθηκαν συνολικά 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλιστοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν ημεδαποί και οι 2.813 αλλοδαποί.

Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως στον κλάδο του επισιτισμού, (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), σε βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία και βενζινάδικα, στις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας (security), καθώς και επιχειρήσεις φασόν.

Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού όπου όμως έγινε και το 55% των ελέγχων.

Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας είναι δειγματοληπτικοί και διενεργούνται από μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, του ΣΔΟΕ, όπου απαιτείται, και του ΣΕΠΕ. Οι δυνατότητες όμως των επιθεωρητών είναι περιορισμένες εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού.

Οι 160 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι 28 της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του ΙΚΑ, καλούνται να ελέγξουν κάθε χρόνο περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις, ενώ σε πολλές περιοχές έχουν περικοπεί τα ποσά που καταβάλλονται στους ελεγκτές ως έξοδα κίνησης.

Παρ’ όλα αυτά οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν το τετράμηνο του έτους 19.130 ελέγχους, δηλαδή 994 περισσότερους από τον αρχικό προγραμματισμό και 2.689 περισσότερους από το 2011.

Για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έγιναν 10.604 έλεγχοι, 781 μηνύσεις, 1.065 μηνυτήριες αναφορές και επιβλήθηκαν 1.781 πρόστιμα συνολικού ύψους 7.066.148 ευρώ.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν μη καταβολή αποδοχών (κυρίως σε εμπορικά καταστήματα), απολύσεις χωρίς καταβολή αποζημίωσης, οφειλές αποδοχών αδείας και επιδομάτων αδείας, μη χορήγηση αναλυτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους μισθωτούς κατά την εξόφληση των αποδοχών τους, εξαναγκασμό υπογραφής εξοφλητικών αποδείξεων και καταβολή μικρότερου ποσού, παραβίαση ωραρίου -φαινόμενο συχνό στις τράπεζες που επικαλούνται «ταμειακό λάθος»-, απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης (ρεπό), μη κατάθεση και ανάρτηση στους χώρους εργασίας, πινάκων προσωπικού και των ωρών εργασίας ή των προγραμμάτων εργασίας.

Το 45,45% των εργατικών διαφορών επιλύεται πλέον με τη διαδικασία της μεσολάβησης που διενεργείται από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ.

Το α' τετράμηνο του 2012, διενεργήθηκαν 7.574 εργατικές διαφορές, από τις οποίες επιλύθηκαν οι 3.274 και καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους 6.881.482 ευρώ. Στην ίδια περίοδο, αυξήθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, αν και παρατηρήθηκε μείωση 10,1% του συνόλου των εργατικών ατυχημάτων.

Για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία έγιναν 8.526 έλεγχοι, 243 μηνύσεις και επιβλήθηκαν 291 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.156.377 ευρώ και 227 διακοπές εργασιών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Είκοσι άγνωστα είδη ζώων παρουσιάζουν οι επιστήμονες

Σπάνια και μέχρι σήμερα άγνωστα στο ευρύ κοινό, είδη ζώων, έρχονται επιτέλους στο φως της δημοσιότητας απο τους επιστήμονες διεθνούς οργάνωσης, προκειμένου να γιορτάσουν τα 20 χρόνια μελέτης σπάνιων οικοσυστημάτων και ανακάλυψης νέων ειδών...

 Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί απο τους επιστήμονες της «Conversation International» περισσότερα απο 1.300 είδη ζώων, παρολαυτά μόνο τα 500 έχουν κατηγοριοποιηθεί.

Με αφορμή τα 20α γενέθλιά της, η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα πιο παράξενα είδη που βρήκαν οι ερευνητές της.

 Μερικά απ' αυτά είναι πιο χαριτωμένα και κάποια άλλα πιο ανατριχιαστικά. Απο τον γαλάζιο σκορπιό στον καρχαρία που περπατάει και απο το μικρότερο μυρμήγκι στην γιγάντια ταραντούλα, σας παρουσιάζουμε 20 απο τα πιο παράξενα ζώα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.





















Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η άσκηση που θα σας βοηθήσει να πείτε αντίο στα «ψωμάκια»


Σφίγγει την περιοχή και εξαφανίζει τα «ψωμάκια» σε ένα μήνα. Επειδή όλοι θέλετε να δείχνετε τέλειοι στην παραλία, η άσκηση που ακολουθεί μπορεί να σας βοηθήσει να σφίξετε μηρούς και «ψωμάκια» σε ένα μήνα!…

Κρατήστε μία ιατρική μπάλα και σηκώστε το πόδι σε πλαϊνή προβολή: θα ασκήσετε τους μυς της εξωτερικής πλευράς των μηρών και τους γλουτούς.
Επιπλέον, το σκύψιμο στο πλάι δυναμώνει τους πλάγιους κοιλιακούς, πράγμα που λεπταίνει τη μέση σας.

Άσκηση: Πλαϊνή προβολή και άρση

Ασκεί τους γλουτούς, τα πόδια, τους ώμους και τους κοιλιακούς.

Θα χρειαστείτε μια ιατρική μπάλα 2-4,5 κιλών.

-Κρατήστε μια ιατρική μπάλα και σταθείτε με τα πέλματα ελαφρώς ανοιχτά. Κάντε προβολή στα δεξιά καθώς σκύβετε μπροστά από τους γοφούς και χαμηλώστε την μπάλα προς τη δεξιά κνήμη σας.

-Ρίξτε το βάρος σας στο αριστερό πόδι, τεντώνοντας το δεξί πόδι στο πλάι καθώς κινείτε την μπάλα ώστε να σχηματίσετε τόξο προς τη δεξιά πλευρά, από το πέλμα ως το κεφάλι.

-Αντιστρέψτε την κίνηση για να επιστρέψετε στην αρχική στάση και επαναλάβετε. Αλλάξτε πλευρά για να ολοκληρώσετε το σετ.

Κάντε 2 σετ των 10 με 12 επαναλήψεων. Αν είστε αρχάριοι, κάντε 1 σετ ή εκτελέστε την άσκηση χωρίς την μπάλα. Αν θέλετε να το δυσκολέψετε κάντε 3 σετ των 12 με 15 επαναλήψεων ή κάντε την άσκηση με πιο βαριά μπάλα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τι είναι τελικά ευτυχία...;

 Δείτε πιο κάτω τι είχε πει κάποτε ο σπουδαίος...
Θανάσης Βέγγος. Συγκλονιστικά λόγια, από σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Παρέμβαση εισαγγελέα για εγκλήματα κατά ανθρώπινης αξιοπρέπειας

Την εισαγγελέα Ηρακλείου θα επιδιώξουν να συναντήσουν αύριο το πρωί τα μέλη του συλλόγου ανέργων και λαϊκών οργανώσεων της πόλης ζητώντας την παρέμβαση της για ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα... και πιο συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις της διακοπής ρεύματος ή νερού σε σπίτια οικογενειών που αδυναντούν να πληρώσουν τους λογαριασμους.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι να προστατεύει τους πολίτες όταν συντελούνται "εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας" σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής των πολιτικών του μνημονίου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Οι πολιτικές του μνημονίου, της τρόικας και των ντόπιων υπηρετών τους κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας γυρίσουν στην εποχή του λύχνου. Μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού σε όλη τη χώρα αλλά και στην πόλη μας το Ηράκλειο, αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινής επιβίωσης. Για πολλούς συμπολίτες μας, η εργασία, το νερό, το ρεύμα, το φαγητό - τα οποία σ ένα στοιχειώδες κοινωνικό κράτος θεωρούνται αυτονόητα - αποτελούν είδη πολυτελείας. Αυτές οι ανάλγητες πολιτικές υπαγορεύουν να κόβεται το ρεύμα σε συμπολίτες μας με άμεσες και επείγουσες ιατρικές ανάγκες (πχ μηχανική υποστήριξη), σε μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους και άπορους. Όλα αυτά τα περιστατικά (σε κάποια από τα οποία ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες) δεν μπορεί να θεωρούνται ασύνδετα με τις ολοένα αυξανόμενες οικονομικές αυτοκτονίες που συμβαίνουν και στην πόλη μας.

Θεωρούμε ότι ο ρόλος της δικαιοσύνης είναι να προστατεύει τους συμπολίτες μας και να παρεμβαίνει αποφασιστικά όταν συντελούνται εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας ως αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτών των πολιτικών. Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε παρακάτω δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και δίνουμε ραντεβού αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας για να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα Ηρακλείου και να του γνωστοποιήσουμε όλα τα προβλήματα που ξεκινάνε σε ένα σπίτι όταν κόβεται το ρεύμα.

Διεκδικούμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε να μην ξανακοπεί ρεύμα ή νερό στις προαναφερθείσες ευπαθείς ομάδες. Διεκδικούμε την απόδοση δικαιοσύνης από αυτούς που την υπηρετούν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ – ΚΑΤΣΑΜΠΑ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣΤΑΜΠΑ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ ΘΕΡΙΣΣΟΥ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το «ηλεκτροσόκ» φέρνει λεφτά στο ΑΧΕΠΑ

Έπρεπε να οδηγηθεί ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Βέργουλας στην έσχατη λύση της ενημέρωσης της εισαγγελίας για την οικονομική αιμορραγία του νοσοκομείου, για να παρέμβει... το υπουργείο.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βέργουλας το REDALERT, σήμερα υπήρξε παρέμβαση του υπουργείου με την οποία τονίζει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρχει εκταμίευση χρημάτων για το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον διοικητή, θα καλυφθούν οι τρέχοντες ανάγκες, ενώ χωρίς να γνωρίζει το ποσό, υπολογίζει να καλύψεις τις προμηθεύτριες εταιρίες υλικών του νοσοκομείου, που ζητούν πληρωμές τοις μετρητοίς λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης.

Υπολειτουργούν για να μην κλείσουν τελείως

Λουκέτο έχουν βάλει αυτή την ώρα στο ΑΧΕΠΑ, το αγγειοχειρουργικό τμήμα, τα εξωτερικά ιατρεία με τις στεφανιογραφείες ενώ άλλα τμήματα υπολειτουργούν για να γίνει εξοικονόμηση υλικών «έτσι ώστε να μην κλείσουμε τελείως» όπως είπε ο κ. Βέργουλας.

Πάντως ο διοικητής στην ερώτηση αν στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλα λουκέτα σε τμήματα, σχολίασε πως δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, υπάρχει δυσλειτουργία αλλά ότι ελπίζει να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο.

Καμία μήνυση στον Εισαγγελέα

«Δεν υπάρχει μήνυση εναντίον κανενός» τόνισε στο REDALERT ο κ. Βέργουλας. «Ενημερώσαμε την Εισαγγελία. Καταθέσαμε το πρόβλημα. Την έντονη δυλσειτουργία του νοσοκομείου η οποία πιθανόν να καταλήξει σε απώλειες υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Θα μεταφέρουμε τις επιχειρήσεις μας στο εξωτερικό" λένε οι Έλληνες εφοπλιστές!

Πιέζουν για "μνημονιακή" Κυβέρνηση οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι, μέσω του Bloomberg, υποστηρίζουν πως εάν εκλεγεί κυβέρνηση που θα αρνηθεί το μνημόνιο θα... μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, με συνέπεια την απώλεια έως 60.000 θέσεων εργασίας του ναυτιλιακού κλάδου...

Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και όσες συνδέονται με τον κλάδο απασχολούν 200.000 άτομα. Σχεδόν το ένα τρίτο εξ αυτών θα έχαναν τις δουλειές τους εάν οι Έλληνες εφοπλιστές αποφάσιζαν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους αλλού, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο την ΕΣΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι σκοπεύει να καταργήσει το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι περίπου 762 πλοιοκτήτες της Ελλάδας, στο πλαίσιο του οποίου δεν πληρώνουν φόρο για τα κέρδη που έβγαλαν στο εξωτερικό, όταν τα φέρνουν στη χώρα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Βουτσάς: Εδώ και αιώνες μας κυβερνάνε δύο αδηφάγες πουτ…ς.

  • 302
     



 Βουτσάς: Εδώ και αιώνες μας κυβερνάνε δύο αδηφάγες πουτ…ς.
O   ηθοποιός Κώστας Βουτσάς σε συνέντευξή του για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είπε μεταξύ άλλων:

«Nομίζω ότι στο όχημα Ελλάδα ποτέ δεν βάζουν λάδια εκείνοι που μας εξουσιάζουν. Παίρνουν τα λεφτά για τα λάδια κι εξασφαλίζουν τα τρισέγγονά τους .

Εδώ και αιώνες μας κυβερνάνε δύο αδηφάγες πουτ…ς. Η Μίζα και η Ψήφος. Νομίζω πως ο Λένιν είπε πως όταν σε ένα τραπέζι κάθονται δύο όπου ο ένας τρώει κι ο άλλος βλέπει, η συντέλεια του κόσμου έρχεται από εκείνον που βλέπει. Κι αυτή τη στιγμή ο έλληνας τσιμπολογάει ότι αφήνει πίσω του αυτός που τρώει.

Τι θα γίνει όταν αδειάσει το πιάτο και τελειώσουν τα ψίχουλα»;
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα «σούπερ δέντρα» φωτίζουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης

  • 0
     



 Τα «σούπερ δέντρα» φωτίζουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης
 Θεωρούνται η τελευταία ατραξιόν που κανένας επισκέπτης της Σιγκαπούρης δεν πρέπει να χάσει και οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποδεικνύουν πως μπορεί κανείς να τα δει από χιλιόμετρα μακριά!
  Τα «Supertrees» είναι ψηλά σαν ουρανοξύστες και φωτίζουν τον ουρανό πάνω από τη Σιγκαπούρη. Το ύψος τους φτάνει τα πενήντα μέτρα και είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, τσιμέντο και χιλιάδες χοντρά σύρματα που σχηματίζουν τα κλαδιά τους.

Αποτελούν τμήμα του πρότζεκτ Gardens By The Bay, σχέδιο ύψους 434 εκατ. ευρώ στην περιοχή Marina Bay της πόλης.

Τα «Supertrees» έχουν ηλιακούς συλλέκτες, κρεμαστούς κήπους και συλλέκτες βρόχινου νερού και θα χρησιμοποιηθούν για να εκτεθούν φυτά από όλο τον κόσμο.
Μεγάλη έκταση πράσινο σχεδιάζεται στην περιοχή προκειμένου η Σιγκαπούρη να αναδειχθεί ως «βοτανική πρωτεύουσα του κόσμου».
Όταν ολοκληρωθεί το πάρκο θα στεγάσει «πράσινα» θερμοκήπια και θα φιλοξενεί το Singapore Garden Festival.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πανοραμική θέα των κήπων μέσω «του αεροδιαδρόμου» περιπάτου που συνδέει τα τεχνητά δέντρα και θα απέχει 22 μέτρα από το έδαφος.
Δείτε τις φωτογραφίες…
 Τα «σούπερ δέντρα» φωτίζουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης
 Τα «σούπερ δέντρα» φωτίζουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης
 Τα «σούπερ δέντρα» φωτίζουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης
 Τα «σούπερ δέντρα» φωτίζουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης
 Τα «σούπερ δέντρα» φωτίζουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης
 Τα «σούπερ δέντρα» φωτίζουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »