Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Νέα γερμανική πρόκληση: «Η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο»

  • 26
     



 Νέα γερμανική πρόκληση: «Η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο»
Οι Γερμανοί έχουν ξεφύγει τελείως και δεν σκέφτονται πως στο δρόμο που πήραν δεν τους ακολουθεί κανείς και μένουν τραγικά μόνοι…
Γράφει η Σοφία Τζάνη
«Η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο»!!! Με αυτόν τον τίτλο, η γερμανική εφημερίδα «Hamburger Abendblatt» φιλοξενεί άρθρο του Thomas Straubhaar, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει τη λύση αυτή, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οικονομικού Ινστιτούτου του Αμβούργου (HWW) υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η έλλειψη χρημάτων, αλλά οι αναποτελεσματικές δομές του κράτους.
Η χώρα απέτυχε να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχτηκε.
Κάνει λόγο για ένα «αποτυχημένο κράτος», του οποίου το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά θεσμών.
Ο γερμανός ερευνητής σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές της δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί «συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών».
Προτείνει δε σε αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχει ενεργά και η Γερμανία, η οποία, όπως λέει, απέκτησε σημαντική εμπειρία με τη διαδικασία της επανένωσης.
Οπότε η λογική λύση είναι αμέσως μετά τις εκλογές η Ελλάδα «να γίνει ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο».
Η άποψη του Straubhaar δημιούργησε αντιδράσεις και μέσα στη Γερμανία.
Στο ίδιο άρθρο η Katja Kipping, αντιπρόεδρος του Αριστερού Κόμματος, διερωτάται μήπως θα ήταν καλύτερο να σταματήσει η χρηματοδότηση του εν λόγω ινστιτούτου, του οποίου ο επικεφαλής υποστηρίζει τέτοιες αντιδημοκρατικές ιδέες.
Η καλύτερη απάντηση από μια αξιοπρεπή φωνή…
Τι να πεις σε έναν νοσταλγό του παρελθόντος;
Έχουν αρχίσει οι απειλές και οι εκβιασμοί από όσους κέρδισαν από το ξεζούμισμά μας 2 χρόνια.
Γερμανία και «συμμάχους»(όσοι απέμειναν), ΔΝΤ και λοιπή συμμορία.
Η ακροδεξιά θρέφεται από αυτούς τους φελλούς τους πολιτικούς και «παράγοντες».
Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ (το βλέμμα του Νέρωνα ενώ η Ρώμη καίγεται) Merkel:
«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει το Μνημόνιο»,
«Η Ελλάδα πρέπει να δει μόνη της ποια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να είναι εφικτή μετά τις εκλογές», ανέφερε.
Όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει τελικώς από τις εκλογές θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική των μέτρων λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που η χώρα έχει συμφωνήσει, σε αντάλλαγμα για τη διεθνή βοήθεια, τόνισε την Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.
«Η Ελλάδα πρέπει να δει μόνη της ποια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να είναι εφικτή μετά τις εκλογές», ανέφερε.
«Φυσικά, το πιο σημαντικό πράγμα είναι τα προγράμματα που συμφωνήσαμε με την Ελλάδα θα συνεχισθούν», σημείωσε.
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πιστή στην οδό των μεταρρυθμίσεων στην οποία συμφώνησε, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος μπροστά για την Ελλάδα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Η πολιτική αυτή συντίθεται από μια μεγάλη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, από τη μια πλευρά και από τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής πλευράς» από την άλλη, οι οποίες πρέπει να επιτρέψουν «μακροπρόθεσμα, να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, αλλά και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ελλάδας», πρόσθεσε.
Όσο θα εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα, «θα υποστηρίζουμε την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
Ο κ. Seibert υπογράμμισε, επίσης, ότι η Γερμανία δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας και απορρίπτει μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης που θα αυξήσουν τα επίπεδα του χρέους.
Το Βερολίνο, σημείωσε, θα περιμένει τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Ο Γάλλος σοσιαλιστής François Hollande, ο οποίος κέρδισε χθες τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, έχει δηλώσει πως θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.
«Από την άποψή μας, μια νέα διαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου δεν είναι δυνατή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:
«Δεν θέλουμε ανάπτυξη με νέα χρέη, θέλουμε, μάλλον, ανάπτυξη μέσω δομικών μεταρρυθμίσεων».
Ο Seibert δήλωσε πως η καλή σχέση της κ. Merkel με τη Γαλλία θα συνεχιστεί υπό τον κ. Hollande.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle κάλεσε τη Δευτέρα τα ελληνικά κόμματα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην ΕΕ για την εξυγίανση των οικονομικών της χώρας.
«Αναμένουμε το σχηματισμό μίας κυβέρνησης της σύνεσης στην Ελλάδα», είπε σε δηλώσεις του στο Βερολίνο.
Αυτό σημαίνει, εξήγησε, μία κυβέρνηση «ξεκάθαρου ευρωπαϊκού προσανατολισμού», κάτι που θα αποτελέσει και αντικείμενο συζητήσεων της γερμανικής πλευράς με την Ελλάδα, όπως είπε.
«Η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα της προς την Ευρώπη», τόνισε.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε πολύπλοκη την κατάσταση στην Ελλάδα και είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Εξέφρασε, ωστόσο, κατανόηση για τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, καθώς πλήττονται διπλά, από τις δημοσιονομικές περικοπές και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Η Ευρώπη δεν πρέπει τώρα «να ξεχαρβαλωθεί», αλλά να συνεχίσει ενωμένα, όπως επιτάσσει το πεπρωμένο της για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό νέων δυνάμεων σε Ασία και Λατινική Αμερική, υποστήριξε.
Άσχετο: η Merkel έχασε το κρατίδιο Schleswig-Holstein!
Τον έλεγχο ενός ακόμη ομόσπονδου κρατιδίου, του τέταρτου μέσα σε 2 χρόνια, κινδυνεύει να χάσει η παράταξη της Angela Merkel μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στο Schleswig-Holstein.
Οι Χριστιανοδημοκράτες απέσπασαν το 31% των ψήφων, που είναι το χειρότερο αποτέλεσμα της παράταξης στο συγκεκριμένο κρατίδιο από το 1950, και απέσπασαν 22 έδρες.
Το SPD μπορεί να ήρθε δεύτερο, με το 29,9% όμως των ψήφων κι επίσης με 22 έδρες κινητοποιείται για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού με τα άλλα μικρότερα κόμματα.
3η δύναμη αναδεικνύονται οι Πράσινοι με 14%, ενώ οι λαβωμένοι στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις Φιλελεύθεροι συγκεντρώνουν 8,5% και για 1η φορά στο τοπικό κοινοβούλιο θα εκπροσωπείται και το κόμμα των Πειρατών με 8%.
Το SPD, πάντως, δήλωσε ότι θα διεκδικήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Πράσινους και το Κόμμα SSW που αντιπροσωπεύει τη δανέζικη μειονότητα.
Εάν συμφωνήσουν τα τρία κόμματα, τότε θα ελέγχουν 35 από τις 69 έδρες στη βουλή του κρατιδίου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το ΓΕΑ έβγαλε ανακοίνωση για να διαβεβαιώσει ότι δεν μας ψεκάζουν!

Το ΓΕΑ με ανακοίνωσή του μας διαβεβαιώνει …ότι δεν μας ψεκάζουν! Κι όμως! Εκτοντάδες e mail έχουν φθάσει στο γραφείο του Α/ΓΕΑ από πολίτες που βλέποντας “λευκά ίχνη” στον ουρανό ρωτάνε στα σοβαρά αν πράγματι μας “ψεκάζουν”. Και από το ΓΕΑ στα σοβαρά απαντά: Σε απάντηση
ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής :

1. Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

2. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

3. Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.

4. Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα.
 
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ
Εγώ πάλι γιατί πριν από 20 λεπτά ( 21:00   07/05/2012) , μόλις άρχισε να σουρουπώνει όταν είδα στον ουρανό ήταν γεμάτος γραμμές..?? Δεν πίστευα στα περί ψεκασμού αλλά άρχισα να αλλάζω γνώμη..!!!!! Και μάλιστα πιστεύω ότι ψεκάζουν πλέον το βράδυ για να μην είναι ορατές οι γραμμές όπως την ημέρα...!!!! Τώρα για ποιούς λόγους ψεκάζουν δεν το ξέρω. Το ότι μας ψεκάζουν, το πιστεύω...!!!

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Τσίπρας

 Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Τσίπρας
 
Τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα δεχθεί αύριο στις 2 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις εκλογές 2012.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Παρέδωσε πίσω την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Α. Σαμαράς

  • 11
     



 Παρέδωσε πίσω την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Α. Σαμαράς
«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Είμαστε άλλωστε το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του Μνημονίου θα αποτύχει. Χαιρόμαστε που έστω και αργά κάποιοι κατάλαβαν την αξία της επαναδιαπραγμάτευσης» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, που ενημέρωσε ότι κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε την πρόταση του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το ΠΑΣΟΚ έθεσε ως όρο την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε να συμμετέχει, και όταν επικοινώνησε με το κόμμα του Π. Καμμένου, αρνήθηκε ακόμα και να του μιλήσει, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κα. Α. Παπαρήγα, του μετέφερε και εκείνη την αρνητική της απάντηση.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στον Τύπο

Ποια θέματα κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο;

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στον Τύπο Τα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών, οι ανατροπές του πολιτικού σκηνικού και οι επόμενες μέρες για το σχηματισμό κυβέρνησης.














 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκλογές της μεγάλης οργής".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Και τώρα η πιο χρήσιμη λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Απίστευτες εκπλήξεις αφήνουν εκτός Κοινοβουλίου κορυφαία πράσινα στελέχη. Βράζει το ΠΑΣΟΚ κατά του Βενιζέλου. Στα πρόθυρα διάλυσης! Τέταρτο κόμμα οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" του Π.Καμμένου. Διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κυρίαρχος ο λαός και ο Τσίπρας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατέρρευσε το πολιτικό σύστημα μαζί με τα ξοφλημένα και πουλημένα κανάλια και εφημερίδες των νταβατζήδων που για δύο ολόκληρα χρόνια εξαπατούσαν και εκβίαζαν τον κόσμο και υπεράσπιζαν το προδοτικό Μνημόνιο που έφερε την καταστροφή στη χώρα ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Που πας, Αντώνη;".
Η εφημερίδα αναφέρει "πρόταση Σαμαρά (τη νύχτα) που παίρνει σήμερα την πρώτη διερευνητική εντολή για σχήμα "εθνικής σωτηρίας" (με ΠΑΣΟΚ και άλλους!). Νέες κάλπες Ιούνιο η άλλη λύση. Η συγκυβέρνηση με Παπαδήμο και το "ναι" στο Μνημόνιο 2 έγιναν μπούμερανγκ για τη ΝΔ. Δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, που ξεκινάει "επαφές" για να μπει στο Μαξίμου. Σε ποσοστά του 1974 οδήγησε το Κίνημα ο Βενιζέλος, ο οποίος αμφισβητείται πλέον ανοιχτά".

ΕΘΝΟΣ: "Ψήφος οργής ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό επιφέρει η λαϊκή ετυμηγορία. Ηταν ψήφος οργής που προκάλεσε την κατολίσθηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση και την απώλεια για το ΚΚΕ της ηγεμονίας στην Αριστερά. Οδυνηρό ξάφνιασμα προκαλεί η εμφάνιση στο κοινοβουλευτικό προσκήνιο των φαντασμάτων του φασισμού ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος: Θα έχετε κυβέρνηση, αλλά θα είναι σαν να μην έχετε!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματικές οι εξελίξεις που καταφτάνουν! Το Δ'Ράιχ απειλεί:"Κάντε κυβέρνηση και τηρείστε με ευλάβεια όσα υπέγραψαν Σαμαράς-Βενιζέλος, αλλιώς θα υποστείτε τις συνέπειες! ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οργή λαού: Αλλάξτε το Μνημόνιο!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι Έλληνες πολίτες έστειλαν μήνυμα στα κόμματα και την Ευρώπη:"Δεν αντέχουμε άλλες θυσίες χωρίς αντίκρισμα". Αποχή ρεκόρ στο 35%. Θολός ο ορίζοντας για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών σ`ένα μήνα".

ΕΣΤΙΑ: "Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγεί το αποτέλεσμα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέχρι χθες τα δύο μεγάλα κόμματα που φέρουν και την ευθύνη της διενεργείας των πρόωρων εκλογών, φαντάζονταν άλλο αποτέλεσμα. Η ΝΔ μιλούσε για αυτοδυναμία. Και όταν διεπίστωσε ότι αυτή δεν ήταν εφικτή, ζήτησε ισχυρή εντολή ".

Η ΑΥΓΗ:"Εντολή Αριστερά".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ο λαός με την ψήφο του κατεδάφισε το Μνημόνιο και τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη κατά της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ενωτική αριστερή του πρόταση εξουσίας αναδεικνύεται σε αντίπαλον δέος του μνημονιακού κατεστημένου, ελπίδα για δημοκρατική αναγέννηση της χώρας και παραγωγή ανασυγκρότησή της".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ηττα της λιτότητας σε Ελλάδα και Γαλλία".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς τα επιτελεία των κομμάτων, καταγράφουν από χθες το βράδυ όλα τα πιθανά σενάρια. Σε συνεχείς συσκέψεις εξετάζονταν, μέχρι αργά χθες τη νύχτα, πιθανές κινήσεις και συνεργασίες των κομμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Σε αναζήτηση κυβέρνησης. Ιστορική κατάρρευση των κομμάτων εξουσίας".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "την κατάρρευση των κομμάτων εξουσίας, που κυριάρχησαν στη χώρα μετά τη μεταπολίτευση, σηματοδοτεί το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών, που προκαλεί ριζικές μεταφορές στο πολιτικό σκηνικό. Επιπλέον η λαϊκή ετυμηγορία ενίσχυσε τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο Μνημόνιο".

Ο ΛΟΓΟΣ:"Νέα μεταπολίτευση. Το μήνυμα εστάλη...".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, με τους χαμένους και τους κερδισμένους της, αλλάζει τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Στο δεξιό άκρο του πολιτικού εκκρεμούς βρίσκεται για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο ένα αμιγώς εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, ενώ στην Αριστερά η είσοδος της Δημοκρατικής Αριστεράς και ενίσχυση του ΚΚΕ θα αλλάξουν το τοπίο".

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"ΚΚΕ:Στην πρώτη γραμμή των αγώνων από σήμερα κόντρα στη νέα αντεργατική θύελλα".
Η εφημερίδα αναφέρει "Αλέκα Παπαρήγα:Το ΚΚΕ έχει μια μικρή άνοδο. Η εκλογική απόδοση του ΚΚΕ είναι συνάρτηση πριν απ`όλα της διαμόρφωσης ενός, όχι απλώς μαχητικού λαϊκού κινήματος, αλλά ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος, χειραφετημένου από τα γνωστά διλήμματα, αλλά και τις αναγεννημένες αυταπάτες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εφιάλτης ακυβερνησίας και στο βάθος... νέες κάλπες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον εφιάλτη της ακυβερνησίας φέρνει η "ψήφος οργής" που επέλεξε η πλειοψηφία στις χθεσινές εκλογές: τα δύο κόμματα εξουσίας καταποντίστηκαν, ενώ μεγάλη άνοδο εμφάνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι πλέον στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ:"Αγωνία για σχηματισμό κυβέρνησης... σωτηρίας".
Η εφημερίδα αναφέρει "ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και πρωτοβουλία Σαμαρά για συγκρότηση εθνικής ενότητας. Θετική στάση από Ευ.Βενιζέλο σε συνεργασία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στην οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο. Κίνδυνο ακυβερνησίας και εξόδου από το ευρώ επισημαίνει ο διεθνής Τύπος."

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μετέωρη, τώρα, η χώρα. Ωρα ευθύνης για εθνική συνεννόηση".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαίωσε τον πλήρη κατακερματισμό του πολιτικού φάσματος και παρήγαγε αριθμητικά δεδομένα που δεν επιτρέπουν κανέναν βιώσιμο κυβερνητικό συνδυασμό είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά προερχόμενο".

ΚΕΡΔΟΣ:"Κυβέρνηση εθνικής ενότητας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ακυβερνησία είναι το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, με επτά κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα να εισέρχονται στη Βουλή και δύο ακόμη (ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι) να αγωνιούν μέχρι τις πρωινές ώρες. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ υπέστησαν βαρύτητη ήττα, ενώ νικητής των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε πολιτική αβεβαιότητα μετά την "ψήφο τιμωρίας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε περίοδο μείζονος πολιτικής αβεβαιότητας εισήλθε, από χθες, η Ελλάδα, ως συνέπεια του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο συνιστά το οριστικό τέλος του μεταπολιτευτικού κύκλου. Η χώρα βρίσκεται σε αναζήτηση κυβέρνησης, αφού οι πολίτες, όπως εκφράσθηκαν στην κάλπη, δεν έδωσαν καθαρή και σαφή εντολή για το πως θέλουν -και πρέπει-να κυβερνηθεί ο τόπος ".
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αρκάς: Είναι μεγάλη τύχη να γεννηθείς Έλληνας ...


Μια μέρα μετά τις εκλογές και το Facebook έχει γεμίσει πολιτικά σχόλια, video και φωτογραφίες.

Μια εξ αυτών που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο... κοινωνικό δίκτυο και συγκεντρώνει εκατοντάδες likes και shares είναι ένα σκίτσο του Αρκά με το μήνυμα "Είναι μεγάλη τύχη να γεννηθείς Έλληνας και είναι μεγάλη τύχη να πεθάνεις Έλληνας! Το ενδιάμεσο όμως είναι μεγάλη ατυχία."
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μία ώρα τη βδομάδα τζόκινγκ, προσθέτει 6 χρόνια στη ζωή μας

Η τακτική άσκηση με τρέξιμο (τζόκινγκ), μπορεί να αυξήσει τα χρόνια που θα ζήσουμε κατά 6!, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Μπορεί δηλαδή εμείς οι ίδιοι εάν κάνουμε τζόκινγκ τακτικά, έστω και μόνο για μια ώρα την εβδομάδα, να αυξήσουμε το προσδόκιμο της ζωής μας. Αυτό
είναι το συμπέρασμα έρευνας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, και ομάδας καρδιολόγων, το οποίο παρουσίασαν στο ευρωπαϊκό καρδιολογικό συνέδριο "EuroPRevent2012". Ο επικεφαλής της ομάδας καρδιολόγος Πέτερ Σνόρ, τόνισε: “Μπορούμε πλέον να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι το τακτικό τζόκινγκ αυξάνει τη διάρκεια της ζωής. Τα καλά νέα μάλιστα είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να κάνει πολύ τζόκινγκ, για να έχει ωφέλεια.”

Οι ερευνητές συνέκριναν τη θνησιμότητα όσων έκαναν τζόκινγκ και όσων δεν έκαναν, σε ένα δείγμα πληθυσμού 20.000 ατόμων ηλικίας 20 έως 93 ετών, από τους οποίους 1.116 άνδρες και 762 γυναίκες έκαναν τζόκινγκ, αρχής γενομένης από το 1976. Οι επιστήμονες συσχέτισαν την υγεία των συμμετεχόντων με το αν έκαναν τζόκινγκ και πόσο συχνά. Στη διάρκεια της επόμενης 35ετίας, πέθαναν 10.158 άτομα που δεν έκαναν τζόκινγκ και 122 που έκαναν.

Οι Δανοί ερευνητές, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι το συχνό τζόκινγκ μειώνει σε ποσοστό 44% κατά μέσο όρο τον κίνδυνο θανάτου και για τα δύο φύλα. Οι άνδρες που κάνουν τζόκινγκ, μπορούν να επεκτείνουν τη ζωή τους κατά 6,2 χρόνια, ενώ οι γυναίκες κατά 5,6. Πιο ευεργετικό φαίνεται να είναι το τζόκινγκ που γίνεται με αργό έως μέτριο ρυθμό για μία έως δυόμιση ώρες συνολικά την εβδομάδα (μισή ώρα έως τρία τέταρτα κάθε φορά).

Αυτός που κάνει τζόκινγκ, πρέπει να αισθάνεται ότι λαχανιάζει ελαφρά, αλλά όχι πολύ. “Η σχέση μοιάζει με αυτή της δόσης του αλκοόλ. Η θνησιμότητα είναι χαμηλότερη στους ανθρώπους που κάνουν ήπιο τζόκινγκ από ότι σε όσους δεν κάνουν καθόλου ή όσους κάνουν υπερβολικά πολύ”, τόνισε ο Σνορ.

Το τζόκινγκ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ωφέλιμο, επειδή, μεταξύ άλλων, αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου από τον οργανισμό, ανεβάζει την «καλή» χοληστερόλη και μειώνει τα τριγλυκερίδια, ρίχνει την πίεση του αίματος, εμποδίζει την παχυσαρκία, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και την πυκνότητα των οστών, ευνοεί την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ επιδρά θετικά και στην ψυχολογία του ατόμου.

Το τζόκινγκ άρχισε να γίνεται δημοφιλές στη δεκαετία του ΄70, όταν μερικοί μεσήλικες άνδρες άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους και στα πάρκα των πόλεων για να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού. Από τότε -και ειδικά αφότου λίγοι ηλικιωμένοι πέθαναν στη διάρκεια της άσκησης- υπήρχε μία χρόνια επιστημονική διαμάχη σε ποιο βαθμό το τζόκινγκ ως μέθοδος άσκησης είναι τελικά ωφέλιμο ή όχι για τους ανθρώπους κάποιας ηλικίας;

Η ίδια ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Πέτερ Σνορ, πέρυσι παρουσίασε μία άλλη έρευνα, σύμφωνα με την οποία το ποδήλατο αυξάνει τη διάρκεια ζωής έως πέντε χρόνια. Η διαφορά όμως με το τζόκινγκ είναι ότι ενώ σε αυτό το μεγαλύτερο όφελος έχουν όσοι κάνουν μέτριας έντασης άσκηση, στο ποδήλατο ωφελούνται περισσότερο, όσοι κάνουν την πιο εντατική άσκηση.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι σούπερ-υγιεινές τροφές του Μαΐου




Για να έχετε την απαιτούμενη ενέργεια και να απολαύσετε τις ηλιόλουστες μέρες και γλυκές βραδιές του Μαΐου, πρέπει να παρέχετε στον εαυτό σας το σωστό «καύσιμο». Με ποιες τροφές θα τα καταφέρετε;

Οι ημέρες γίνονται ολοένα και πιο ζεστές και οι βραδιές του Μαΐου παραμένουν δροσερές και απολαυστικές, σηκώνοντάς μας από τον καναπέ και στέλνοντάς μας έξω, σε διάφορες δραστηριότητες. Είναι μια καλή εποχή για ποδήλατο, περιπάτους, πεζοπορίες, βόλτες, ακόμα και για τα πρώτα μπάνια και οι πιο δραστήριοι σίγουρα έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε διάφορα αυτό το διάστημα.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες, όμως, συν η θερμοκρασία που σιγά-σιγά αυξάνεται, απαιτούν από εμάς ενέργεια, την οποία μπορεί να μας δώσει η σωστή διατροφή και οι κατάλληλες επιλογές τροφών, ειδικά φρούτων και λαχανικών, που βρίσκονται στην εποχή τους αυτή την περίοδο. Αν δεν γνωρίζετε τι να επιλέξετε και τι είναι καλύτερο να βάλετε στο καλάθι του σούπερ-μάρκετ και στη συνέχεια στο πιάτο σας, τότε η παρακάτω λίστα θα σας φανεί χρήσιμη.

Φράουλες: ένα δροσιστικό επιδόρπιο
Μικρότεροι τις πασπαλίζαμε με ζάχαρη και τις καταβροχθίζαμε πίνοντας μετά και το γλυκό ζουμί τους. Έχοντας κόψει οι περισσότεροι πλέον τη ζάχαρη ή έστω προτιμώντας την καστανή με το ανοιξιάτικο αυτό φρούτο, οι φράουλες έχουν μετατραπεί σε ένα ακόμη πιο υγιεινό σνακ, πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, με τις θερμίδες τους να μην ξεπερνούν τις 40 ανά 100 γραμμάρια (χωρίς τη ζάχαρη φυσικά). Πώς να τις απολαύσετε: Προσθέστε τες στη φρουτοσαλάτα σας, στο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή απολαύστε τες σκέτες κι αν έχετε χρόνο, γιατί να μην φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα φράουλα;

Ραπανάκια: και για την όρεξη και για την υγεία σας
Ένα από τα τραγανιστά και με λιγοστές θερμίδες σνακ του Μαΐου, τα ραπανάκια είναι γεμάτα βιταμίνες, διατηρώντας υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βοηθώντας μας να αισθανόμαστε χορτάτοι με λίγες θερμίδες (τα 3 μικρά ραπανάκια αποδίδουν μόλις 10 θερμίδες). Πώς να τα απολαύσετε: Κόψτε τα και προσθέστε τα στη σαλάτα για να της δώσετε μια γεύση που θα πιπερίζει. Μπορείτε ακόμη να το βάλετε στο γκριλ και να τα προσθέσετε στη σαλάτα στη συνέχεια.

Αβοκάντο: φουλ στα καλά λιπαρά
Είναι κρεμώδη, απολαυστικά και χορταστικά, αποτελώντας ένα πολύ «γεμάτο» σνακ ή συνοδευτικό στο γεύμα σας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη C και Κ και φυλλικό οξύ. Γι’ αυτό που είναι διάσημα τα αβοκάντο, όμως, είναι τα καλά λιπαρά τους, τα οποία δρουν ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς. Χρειάζεται προσοχή, παρ’ όλ’ αυτά, στις ποσότητες που θα καταναλώσετε αν προσέχετε τη σιλουέτα σας, καθώς μια μόνο φέτα του φρούτου ξεπερνά τις 50 θερμίδες, ενώ ένα ολόκληρο αβοκάντο μπορεί να φτάσει και τις 300. Πώς να το απολαύσετε: Αφαιρέστε τη μαγιονέζα από το σάντουιτς που παίρνετε στη δουλειά και προσθέστε του αβοκάντο, έτσι ώστε να έχει κρεμώδη υφή, χωρίς τις κενές θερμίδες της μαγιονέζας. Ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια στη σαλάτα σας.

Μανιτάρια μορέλ: ακριβά, αλλά θρεπτικά
Βρίσκονται στην εποχή τους και παρ’ όλο που μπορεί να μην τα βρείτε πολύ εύκολα ή να χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω γι’ αυτά, τα συγκεκριμένα μανιτάρια παρέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο και φωσφόρο, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών. Πώς να τα απολαύσετε: Δοκιμάστε τα σπογγώδη αυτά μανιτάρια με το κοτόπουλο, με κρεατικά ή στο γκριλ, προκειμένου να τους δώσετε γεύση και να ενισχύσετε την πρωτεΐνη τους.

Βερίκοκα: ήρθε η ώρα να μάθετε «τι εστί βερίκοκο»
Είναι γευστικά, αρωματικά και ένα από τα φρούτα που σημαίνουν την έλευση του καλοκαιριού. Μπαίνουν στην εποχή τους στα μέσα Μαΐου και αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο, χορταίνοντας μας αρκετά και για πολλή ώρα και φέρνοντας ισορροπία νατρίου-καλίου στον οργανισμό μας, βοηθώντας στο να διατηρηθεί η αρτηριακή μας πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Πώς να τα απολαύσετε: Σκέτα στη δουλειά σαν σνακ, μιας και μπορείτε να τα κουβαλάτε παντού και πάντα μαζί σας ή να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας, κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια.

Φύλλα πικραλίδας: ένα λαχανικό που θα τονώσει τη σαλάτα σας
Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν μια νότα υγείας στη διατροφή μας και τα φύλλα πικραλίδας αποτελούν μια ιδιαιτέρως «δυνατή», αλλά όχι και τόσο διαδεδομένη επιλογή. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και μαγνήσιο, όπως επίσης φώσφορο και χαλκό, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν υψηλές ποσότητες βήτα-καροτίνης, γνωστής και ως προβιταμίνη Α, αντιοξειδωτικής ουσίας που τονώνει το ανοσοποιητικό. Πώς να το καταναλώσετε: Σοτάρετέ τα με σκόρδο ή σιγοβράστε τα ή προσθέστε τα στη σαλάτα ή στη σούπα σας.

Κεράσια: το… κερασάκι στην τούρτα
Επιτέλους έφτασε η εποχή τους και μπορούμε να γεμίσουμε και πάλι το μπολ με κεράσια, τρώγοντάς τα ένα-ένα και χαλαρώνοντας με την ανοιξιάτικη αυτή γεύση. Είναι αντιοξειδωτικά, περιέχουν βιταμίνη C και Α, ενώ ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά τους βρίσκουμε και το κάλιο, το ασβέστιο, το φώσφορο, το σίδηρο, το μαγνήσιο κ.ο.κ. Τα μεταλλικά άλατά τους μειώνουν τη σωματική κόπωση, ενώ τα κεράσια δρουν ευεργετικά και όσον αφορά τη λειτουργία του εντέρου. Οι θερμίδες τους είναι επίσης πολύ χαμηλές (4 θερμίδες ανά κεράσι), δίνοντάς μας το ελεύθερο να τα απολαύσουμε και να γλυκαθούμε. Πώς να τα καταναλώσετε: Η καλύτερη επιλογή είναι σκέτα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να πιείτε το χυμό τους ή να τα κόψετε και να τα προσθέσετε στο γιαούρτι ή τα δημητριακά.

Μάραθος: θαυματουργό βότανο
Μοιάζει με τον άνηθο και κάνει καλό στις νέες μητέρες, όσον αφορά την προώθηση παραγωγής γάλακτος. Είναι ευεργετικός, όμως, και στους υπόλοιπους, καθώς μπορεί να κάνει καλό στο φούσκωμα, τη διάρροια, τις αναπνευστικές διαταραχές που αυτή την περίοδο είναι συχνές, τη δυσκοιλιότητα, τους κολικούς κ.ο.κ., ενώ έχει αποδειχτεί η ευεργετική του δράση και όσον αφορά την αναιμία. Πώς να τον καταναλώσετε: Μπορείτε να τον προσθέσετε στο κρέας, στο σπανακόρυζο, στις σουπιές και το χταπόδι ή να φτιάξετε μαραθοπιτάκια με σφολιάτα, μάραθο, δυόσμο και κρεμμύδια.

Ρόκα: πράσινη και δροσερή
Άλλο ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό, η ρόκα, μπορεί εύκολα να «κερδίσει» τα περισσότερα συστατικά μιας σαλάτας, αφού περιέχει 8 φορές περισσότερο ασβέστιο, 5 φορές περισσότερη βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνη K και 4 φορές περισσότερο σίδηρο από το μαρούλι , σύμφωνα με τους ειδικούς. Πώς να το καταναλώσετε: Μα φυσικά στις καλοκαιρινές σαλάτες, στο ντάκο, αλλά και στα ζυμαρικά σας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Απίθανες θήκες για i-phone


To i-phone έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Δείτε μερικές θήκες που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή του διπλανού σας...











Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα πρόσωπα της τηλεόρασης που μπαίνουν στη Βουλή - Ποιοί μένουν εκτός;


Ποιά είναι τα ονόματα έκπληξη;
Η νέα Βουλή φαίνεται πως θα έχει λιγότερο άρωμα από τηλεόραση (και ΜΜΕ γενικότερα), καθώς οι εκπρόσωποι από τον χώρο της τηλεόρασης δεν κατάφεραν να πείσουν το εκλογικό σώμα, με αποτέλεσμα να οι περισσότεροι υποψήφιοι να είναι εκτός!

Έτσι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τα τηλεοπτικά πρόσωπα που θα περάσουν το κατώφλι της Βουλής είναι:

Λιάνα Κανέλλη - ΚΚΕ
Ελένη Γερασιμίδου - ΚΚΕ
Τέρενς Κουίκ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Παύλος Χαικάλης - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Γρηγόρης Ψαριανός - ΔΗΜΑΡ
Γιώργος Κυρίτσης - ΔΗΜΑΡ
Νάσος Αθανασίου - ΣΥΡΙΖΑ
Φωτεινή Πιπιλή - ΝΔ
Σοφία Βούλτεψη - ΝΔ
Άννα Καραμανλή - ΝΔ





 Τα τηλεοπτικά πρόσωπα που δεν τα κατάφεραν είναι:

Άντζελα Γκερέκου - ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Λιάρος - ΠΑΣΟΚ
Ευα Καιλή - ΠΑΣΟΚ
Μαίρη Βιδάλη - ΠΑΣΟΚ
Γιάννης Βούρος - ΠΑΣΟΚ
Άρια Αγάτσα - ΠΑΣΟΚ
Σίμος Κεδίκογλου - ΠΑΣΟΚ
Τάνια Ιακωβίδου - ΝΔ
Μανώλης Μαυρομάτης - ΝΔ
Ρένος Χαραλαμπίδης - ΝΔ
Βάνα Μπάρμπα - ΛΑΟΣ
Γιάννης Μπέζος - ΔΗΜΑΡ (μη εκλόγιμη θέση)
Πόπη Διαμαντάκου - ΔΗΜΑΡ
Γιώργος Πάντζας - ΣΥΡΙΖΑ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο τρόπος ζωής στα 20 «προδικάζει» την κλιμακτήριο

Ο τρόπος ζωής μιας γυναίκας στα 20 και στα 30 της επηρεάζει το πότε θα μπει στην κλιμακτήριο...
– με το τσιγάρο να είναι αυτό που ασκεί την μεγαλύτερη επιρροή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, οι γυναίκες που καπνίζουν μπαίνουν στην κλιμακτήριο περίπου δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι οι μη καπνίστριες.

Αντιθέτως, το σωματικό βάρος φαίνεται να ασκεί ακριβώς αντίθετη δράση, με την παχυσαρκία να καθυστερεί την εμμηνόπαυση κατά ένα χρόνο σχεδόν, γράφουν στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» (AJE) η δρ Ντανιέλ Μόρις από το Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου (ICR) στη Βρετανία, και οι συνεργάτες της.

Τα νέα ευρήματα προς το παρόν δεν αποδεικνύουν ότι ο τρόπος ζωής αλλάζει την ηλικία της εμμηνόπαυσης, αλλά ασφαλώς υποδηλώνουν μία ισχυρή συσχέτιση, διευκρίνισε η δρ Μόρις. Μένει να διευκρινιστεί εάν η αλλαγή των συνηθειών αυτών μπορεί στ’ αλήθεια να αλλάξει την ηλικία της εμμηνόπαυσης.

Σε κάθε περίπτωση, τα ευρήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά, διότι η ηλικία εμμηνόπαυσης αποτελεί παράγοντα κινδύνου για αρκετά χρόνια νοσήματα - οι γυναίκες λ.χ. που μπαίνουν αργά στην κλιμακτήριο, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού.

Η εμμηνόπαυση αρχίζει όταν ο αριθμός των ωοθυλακίων, τα οποία παράγουν τα ωάρια, μειωθεί κάτω από ένα ορισμένο όριο. Κατά μέσον όρο, οι γυναίκες σε Ευρώπη και ΗΠΑ μπαίνουν στην κλιμακτήριο στις ηλικίες 48-52 ετών, αλλά πολλές μπαίνουν πολύ νωρίτερα ή αργότερα.

Προγενέστερες μελέτες έχουν συσχετίσει γενετικούς παράγοντες, το κάπνισμα τα χρόνια πριν την εμμηνόπαυση και την μη απόκτηση παιδιών με την εμφάνιση εμμηνόπαυσης σε νεότερη ηλικία. Ωστόσο τα στοιχεία για άλλους παράγοντες ήταν ασαφή.

Σε 51.000 εθελόντριες

Για να διερευνήσουν το θέμα, η δρ Μόρις και οι συνεργάτες της ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 51.000 εθελόντριες, ηλικίας άνω των 40 ετών, οι 21.500 εκ των οποίων είχαν μπει στην κλιμακτήριο.

Κάθε εθελόντρια συμπλήρωσε αναλυτικό ερωτηματολόγιο για πολλές παραμέτρους του τρόπου ζωής και της υγείας της, όπως το σωματικό βάρος, το αν γυμναζόταν, η διατροφή της και το αν και πότε μπήκε στην εμμηνόπαυση.

Όσες εθελόντριες είχαν αυξήσει το σωματικό βάρος τους κατά περίπου 16 κιλά στις ηλικίες 20-39 ετών, μπήκαν στην κλιμακτήριο σχεδόν έναν χρόνο αργότερα απ’ ό,τι εκείνες που είχαν διατηρήσει σταθερό το βάρος τους στην ενήλικη ζωή.

Αντίστοιχα, όσες έπιναν πάνω από 2 ποτά την ημέρα στις ηλικίες 25-49 ετών, γυμνάζονταν συστηματικά και έντονα στις ηλικίες 30-49 ετών ή ήταν χορτοφάγοι, μπήκαν στην κλιμακτήριο λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.

Σε συμφωνία με προγενέστερα ευρήματα, εξάλλου, η νέα μελέτη επιβεβαίωσε πως οι γυναίκες που αποκτούν περισσότερα από τρία παιδιά, μπαίνουν πιο αργά στην κλιμακτήριο.

Πιθανές εξηγήσεις

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν γιατί ακριβώς η ηλικία της εμμηνόπαυσης συσχετίζεται με το σωματικό βάρος τις δεκαετίες πριν από αυτήν. Ίσως όμως παίζει ρόλο το γεγονός ότι τα περιττά κιλά επηρεάζουν το ορμονικό ισοζύγιο του οργανισμού, είπε η δρ Μόρις.

«Ο λιπώδης ιστός επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών του φύλου, όπως τα οιστρογόνα», εξήγησε. «Αυτό θα μπορούσε να είναι μία πιθανή εξήγηση».

Όσον αφορά τους άλλους παράγοντες που εντοπίστηκαν, οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να εξηγήσουν πως ακριβώς δρουν για να επηρεάσουν την ηλικία της κλιμακτηρίου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πόσοι είναι οι φυσιολογικοί παλμοί της καρδιάς;

Ο φυσιολογικός καρδιακός παλμός ενός ενηλίκου όταν κάθεται ήρεμος στην καρέκλα του κυμαίνεται από 60 έως 100 παλμούς το λεπτό. Πολλοί επιστήμονες όμως πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να επανεξεταστεί το ανώτερο όριο.

Ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν ο καρδιακός παλμός σε κατάσταση ηρεμίας βρίσκεται κοντά σε αυτό το όριο αυξάνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού, καρδιοπάθειας, διαβήτη και παχυσαρκίας. Γι’ αυτό υποστηρίζουν πως το ανώτερο φυσιολογικό όριο πρέπει να ελαττωθεί στο 90 ή ακόμα και στο 80.

Σε μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Epidemiology & Community Health», οι ερευνητές παρακολούθησαν επί δύο δεκαετίες 50.000 υγιείς άνδρες και γυναίκες.

Διαπίστωσαν πως για κάθε αύξηση των παλμών κατά 10 το λεπτό, ο κίνδυνος θανάτου από έμφραγμα αυξανόταν κατά 18% στις γυναίκες και κατά 10% στους άνδρες.

Σε μία άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Υπέρτασης» διαπιστώθηκε πως οι ενήλικοι που είχαν παλμό πάνω από 80 κτύπους το λεπτό όταν δήλωσαν συμμετοχή σε αυτήν, διέτρεχαν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να έχουν γίνει παχύσαρκοι και να πάσχουν από διαβήτη δύο δεκαετίες αργότερα.

Για να μειώσετε τους παλμούς σας να γυμνάζεστε συστηματικά, προτιμώντας τη διακοπτόμενη προπόνηση (να γυμνάζεστε έντονα για 30-60 δευτερόλεπτα, μετά να γυμνάζεστε χαλαρά για άλλο τόσο και να επαναλαμβάνετε τον κύκλο αυτόν συνολικά 10 φορές).
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποιοι εκλέγονται με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση στο νομό Πέλλας

Με τη μέχρι τώρα καταμέτρηση στο νομό Πέλλας εκλέγονται:

Με τη ΝΔ οι Γιώργος Καρασμάνης, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου.

Με το ΠΑΣΟΚ η  Θεοδώρα Τζάκρη.

Με τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες ο Αθανάσιος Γραμματικόπουλος


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα διεθνή ΜΜΕ

Ψήφος οργής για την πολιτική λιτότητας, λένε τα διεθνή ΜΜΕ

  • 30
     



 Ψήφος οργής για την πολιτική λιτότητας, λένε τα διεθνή ΜΜΕ
Για ψήφο οργής κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφερόμενα στο εκλογικό αποτέλεσμα, και σημειώνουν ότι οι πολίτες τιμώρησαν τα κόμματα που συναίνεσαν στα επαχθή μέτρα λιτότητας.
Το Reuters αναφέρει ότι η οργή των Ελλήνων, που οφείλεται στην πολιτική της λιτότητας, καταγράφηκε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές με την ισχυρή μείωση του ποσοστού των δύο (πρώην) ισχυρών κομμάτων και τη μετακίνηση των ψηφοφόρων σε μικρότερα κόμματα, σημειώνοντας ότι η τιμωρία των δύο «μεγάλων» ήταν κριτήριο επιλογής ψήφου. Παράλληλα, επισημαίνει την αδυναμία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών βυθίζουν τη χώρα σε νέα οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, γράφει χαρακτηριστικά το Γερμανικό Πρακτορείο, ενώ το Γαλλικό επισημαίνει πως μετά από τις χθεσινές εκλογές είναι πολύ προβληματικός ο σχηματισμός κυβέρνησης.
Το BBC υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε στις ελληνικές εκλογές, ενώ οι Financial Timesσημειώνουν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέες εκλογές σε λίγους μήνες και ο Guardian αναφέρει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι ξεθυμαίνουν για τη λιτότητα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων από το βρετανικό skynews, το οποίο αναφέρει πως «το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, χωρίς όμως να συγκεντρώνει ποσοστό ικανό να του εξασφαλίσει την αυτοδυναμία».
Τον κίνδυνο δυσκολίας στο σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και την επιστροφή των αμφιβολιών για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.
Για «καταστροφικό» αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη κάνει λόγο η Frankfurter Allgemeine Zeitung και αναφέρεται σε «μαύρα σύννεφα» πάνω από την Αθήνα.
Η εφημερίδα Bild με τίτλο «Οι Έλληνες επιλέγουν το χάος», μιλά για «διασυρμό των κομμάτων της κυβέρνησης» και ενίσχυση των ακραίων δυνάμεων, αριστερών και δεξιών.
«Οι φασίστες μπαίνουν στη Βουλή» είναι ο τίτλος της Suddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας ότι ο ύμνος του κόμματος θυμίζει τον ύμνο της χιτλερικής νεολαίας.
H γαλλική Le Monde δίνει έμφαση στην άνοδο της Ακροδεξιάς, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την ανάγκη δημιουργίας μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου η χώρα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
Για κατάρρευση του δικομματισμού κάνει λόγο η Le Figaro.
Στη διαπίστωση ότι «στις βουλευτικές εκλογές, στην Ελλάδα, αυτό που οι ψηφοφόροι θέλησαν να καταδικάσουν, είναι η πολιτική της λιτότητας», συγκλίνουν τα σχόλια των ιταλικών μέσων ενημέρωσης.
«Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε, αλλά μείωσε τα ποσοστά της κατά περισσότερο από ένα τρίτο, σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Η κύρια είδηση, όμως, είναι η μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ, που έρχεται τρίτο, μετά το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο ανταποκριτής της εφημερίδας Corriere della Sera, Αντόνιο Φεράρι.
Σύμφωνα με τον Φεράρι, «η αλήθεια είναι απλή: κέρδισαν όλοι όσοι εναντιώνονται στο σχέδιο θυσιών που επιβάλλεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Οι αριθμοί δείχνουν ότι είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να συσταθεί κυβέρνηση, διότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το σκληρό μήνυμα της κάλπης».
«Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, είναι αδιάψευστο, η Ελλάδα είπε όχι στην λιτότητα» προσθέτει ο απεσταλμένος της εφημερίδας La Repubblica Έτορε Λιβίνι. «Τα κόμματα που τάσσονται κατά των περικοπών των τελευταίων ετών, κέρδισαν ποσοστό της τάξης του 65%. Τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα, από το 77% των ψήφων που είχαν εξασφαλίσει το 2009, περιορίζονται στο 35%», μεταδίδει ο Λιβίνι.
«Οι εκλογές αυτές, εξέφρασαν την απόρριψη του πολιτικού συστήματος από μέρους των ψηφοφόρων, ο κόσμος θέλει δουλειά, και λίγη περισσότερη βεβαιότητα για το μέλλον του», διαπιστώνει ο Ντάριο Μαλτέζε, του τηλεοπτικού δικτύου Tg5, ιδιοκτησίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Τόσο ο ελληνικός, όσο και ο γαλλικός λαός, εκφράζουν τη θέληση μιας Ευρώπης που να μην είναι, πλέον, γερμανική», υπογραμμίζει ο διευθυντής της οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore, Ρομπέρτο Ναπολετάνο. «Η πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας πρέπει να πλαισιωθεί από τη δυνατότητα μεγάλων επενδύσεων. Επιβάλλεται να αυξηθούν οι δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα ευρωομόλογα να γίνουν πραγματικότητα και οι επιχειρηματίες ν’ αρχίσουν πληρώνονται από το όποιο δημόσιο τους αναθέτει εργολαβίες» τονίζει στην αναλυσή του.
Για ψήφο τιμωρίας των δύο μεγάλων κομμάτων κάνουν λόγο τα αμερικανικά ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN, το ρεπορτάζ για τις ελληνικές εκλογές φέρει τον τίτλο: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι τιμώρησαν τα κεντρώα κόμματα της χώρας».
Το δίκτυο Fox News αναφέρεται στις ελληνικές εκλογές με ρεπορτάζ που προβάλει στον τίτλο του την ανάγκη συνεργασίας τριών ελληνικών κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Οι New York Times αναφέρουν ότι οι έλληνες ψηφοφόροι «τιμώρησαν τα δύο μεγάλα κόμματα για την οικονομική κατάρρευση της χώρας», ενώ η εφημερίδα Washington Post, στην ηλεκτρονική της σελίδα, αναφέρει ότι οι Έλληνες πολίτες απέρριψαν τις φιλομνημονιακές πολιτικές παρατάξεις.
To Βloomberg κάνει μια άμεση σύνδεση ανάμεσα στο αποτέλεσμα των εκλογών και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, υπογραμμίζοντας πως «οι πολίτες ψήφισαν πολιτικές παρατάξεις που τάσσονται κατά της διάσωσης μέσω προγραμμάτων λιτότητας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το μέλλον της χώρας στη ζώνη του ευρώ».
Με ανταποκρίσεις από τα διεθνή πρακτορεία Associated Press και Reuters, τα καναδικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα και οι ηλεκτρονικές σελίδες των εφημερίδων αναφέρονται στο μέχρι στιγμής εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας, τονίζοντας πως οι Έλληνες με την ψήφο τους τιμώρησαν τα κόμματα της πολιτικής ευρωλιτότητας.
Στους πρώτους τίτλους σημειώνεται ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει πολιτικό και οικονομικό χάος στη χώρα.
Εκτενής αναφορά στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, γίνεται από το σύνολο των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης.
Καταγράφουν την «πρόθεση των Ελλήνων ψηφοφόρων να τιμωρήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα για τα τελευταία χρόνια αυστηρότατης δημοσιονομικής λιτότητας, επώδυνων περικοπών και βαθειάς οικονομικής ύφεσης» μέσω της «επιλογής μικρότερων κομμάτων ακόμα και ακραίων θέσεων», ενώ προβλέπουν ότι «δύσκολη θα είναι η ανάδειξη συνεργασιών, ώστε να προκύψει τελικά η νέα κυβέρνηση».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ

  • 8
     



 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
«Σφαγή» κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ δείχνουν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης μετά την κατάρρευση του κόμματος σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Στη Β’ Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής κορυφαία στελέχη όπως Α. Δρέττα, Μ. Αποστολάκη…
, Μ. .Ξενογιαννακοπούλου, Χρ. Πρωτόπαπας και Γ. Ραγκούσης.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται ενώ ψηλά είναι και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στην Α’ Αθηνών το ΠΑΣΟΚ κρατά μία μόνο έδρα και προηγείται ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου.
Το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή σε Α’ και Β’ Πειραιά.
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
 «Σφαγή» κορυφαίων ονομάτων στο ΠΑΣΟΚ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »