Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πασίγνωστη ηθοποιός σε... εκπομπή σεξουαλικού περιεχομένου!

Μπορεί μία δημοφιλής ηθοποιός να παρουσιάζει εκπομπή στο διαδίκτυο και μάλιστα σεξουαλικού περιεχομένου; Γιατί όχι; Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα "Espresso", ενώ η ίδια δηλώνει ότι θα καλεί και επώνυμους φίλους της...


Η Καίτη Φίνου δεν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αλλά κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Διαδίκτυο. Η αγαπημένη ηθοποιός κάθε Τρίτη και Πέμπτη 22:00-00:00 θα παρουσιάζει μέσα από το radiogreece "Φράουλες με σαντιγί". Η εκπομπή έχει να κάνει με τις σεξουαλικές και τις ανθρώπινες σχέσεις. Όσο για το λόγο που την έκανε να πει το "ναι" σε μία τέτοια εκπομπή σεξουαλικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος, η ίδια αποκάλυψε στην "Espresso":
«Την απόφαση για κάτι τέτοιο δεν την πήρα τώρα. Είναι κάτι που σχεδίαζα πάνω από ένα χρόνο στο μυαλό μου. Απλώς, για να το υλοποιήσω περίμενα να βρω τις κατάλληλες συνθήκες και τους κατάλληλους ανθρώπους. Τώρα, λοιπόν, τους βρήκα και γίνεται πράξη. Στην αρχή ως ραδιοφωνική και περίπου σε δύο εβδομάδες θα έχει και εικόνα».
Φυσικά, δεν αποκλείεται να δούμε και επώνυμους φίλους της ως καλεσμένους να λένε την άποψή τους για θέματα που απασχολούν κάθε ηλικία, ανεξαρτήτως φύλου. Η Καίτη Φίνου είναι έτοιμη για τη μεγάλη πρεμιέρα σήμερα το βράδυ και περιμένει να μιλήσει με τους πρώτους φίλους της online.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η νέα ταινία του Κώστα Βουτσά! (Φωτογραφίες)

Ο Κώστας Βουτσάς και ο Βασίλης Βαφέας είναι παλιοί γνώριμοι - από το 1984 και μετά έχουν "συναντηθεί" κάμποσες φορές στον κινηματογράφο (Ο 'Ερωτας του Οδυσσέα, Κάθε Σάββατο, 120 Ντεσιμπέλ, Κόκκινη Μαργαρίτα, Γυναικείες Συνομωσίες), όπως και στο θέατρο (Σφήκες κ.α) κάνοντας τους κριτικούς να λένε πως "ο Βουτσάς είναι ηθοποιός-φετίχ για τον Βαφέα" και πως "κοντά στο Βαφέα ο Βουτσάς μεταμορφώνεται σε έναν σημαντικό ερμηνευτή, διαφορετικό απ' αυτόν που γνωρίζουμε".
Τώρα, ο θρύλος αυτός του σινεμά και του θεάτρου και ο σημαντικός δημιουργός συναντιούνται και πάλι, για τη νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα, που ξεκίνησε γυρίσματα χθες ,Δευτέρα, στο Φάληρο,με τον πρόχειρο τίτλο "Στo ΜΑΠ, στα 2012"
Φωτογραφίες από την πρώτη λήψη της πρώτης σκηνής έφτασαν στο enikos.gr από αναγνώστη που έτυχε να είναι παρών στο πλατό. Στις πόζες, διακρίνεται ο Κώστας Βουτσάς με την γνωστή ηθοποιό Χριστίνα Κουτσουδάκη, να μιλάνε, καθισμένοι σε ένα παγκάκι στο Φλοίσβο, καθώς και το δελτίο λήψης.
Επικοινωνήσαμε με τον Κώστα Βουτσά και ζητήσαμε λεπτομέρειες για το ρόλο και τη νέα του ταινία. "Είναι μια ταινία - περιπέτεια", μας απάντησε γελώντας." Την ξεκινήσαμε σήμερα και δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει συνέχεια και πότε - σκέψου πως η Χριστίνα (σ.σ. Κουτσουδάκη) ζει μόνιμα στο Λονδίνο και ήρθε σήμερα μόνο για να γυρίσει αυτή τη σκηνή! Ο Βασίλης λέει πως θα γυρίζουμε όποτε έχουμε χρήματα (γέλια). Κι εγώ λέω, πως το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοιχτό για τον Βασίλη Βαφέα. Όποτε με χρειάζεται, θα απαντώ... "
Και το "ΜΑΠ" στον τίτλο τι σημαίνει ; "Μώλος, Αυλή, Παγκάκι...Εκεί όπου θα καθόμαστε.. Αυτός είναι και ο ρόλος μας : δυό γεροντάκια που γυρνούν σε διάφορα μέρη, μιλάνε για διάφορα πράγματα και φιλοσοφούν τη ζωή"
Για την ιστορία : αυτή θα είναι η 85η ταινία του Κώστα Βουτσά, που πέρυσι το Δεκέμβριο έκλεισε τα 80 του χρόνια...
enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

44χρονη «κουνέλα»: Έχει 18 παιδιά!

Η γυναίκα  είναι η 44χρονη Ρουμάνα, Livia Ionce, η οποία ζει με την οικογένεια της στον...Καναδά και το 2008 γέννησε το 18ο παιδί της!

44χρονη «κουνέλα»:  Έχει 18 παιδιά!

Η Livia έχει 10 κόρες και 8 γιούς και όλες της οι γέννες ήταν φυσιολογικές, εκτός από μία που γέννησε με καισαρική τομή! Ο 51χρονος σύζυγος της είπε: "Δεν είχαμε ποτέ προγραμματίσει να κάνουμε τόσα παιδιά. Απλά αφήσαμε το Θεό να οδηγήσει τις ζωές μας, ξέρετε, εμείς πιστεύουμε βαθιά πως η ζωή προέρχεται από το Θεό και γι' αυτό δεν θέλουμε να σταματήσουμε την ίδια τη ζωή!". Ο ίδιος ευχαριστεί το Θεό που όλα τα παιδιά του είναι υγιή και χαρούμενα. Επίσης να σημειώσουμε ότι κανένα απ' αυτά δεν είναι δίδυμα!!!

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο ρεκόρ Guiness, η μάνα με τα περισσότερα παιδιά στην ιστορία είναι μια άλλη Ρουμάνα, η γνωστή ως "η γυναίκα του Feodor Vassilyev"(1707-1782). H Valentina Vassilyeva γέννησε 16 ζευγάρια διδύμων, 7 ομάδες τριδύμων και 4 ομάδες τετράδυμων μεταξύ 1725 και 1765, σε συνολικά 27 γεννήσεις, ενώ τα 67 από τα 69 παιδιά που γεννήθηκαν επέζησαν.

Το σύγχρονο παγκόσμιο ρεκόρ σε γεννήσεις έχει η Leontina Albina από το San Antonio στη Χιλή, η οποία στα μέσα της δεκαετίας του εξήντα, μετρούσε 64 παιδιά, τα 55 από τα οποία τεκμηριώθηκαν!

Βέβαια, η μητέρα με τον μεγαλύτερο αριθμό των παιδιών που δεν είναι δίδυμα είναι Ionce Livia, η 44χρονη Ρουμάνα, που ζει στον Καναδά.​
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

EPIC VIDEO: Επίδειξη τεχνικής

Μέτα από αυτό κατάλαβαν ότι Vodka και πολεμικές τέχνες δεν πάνε ποτέ μαζί!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πώς μεταδίδεται το AIDS κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις

Μετά την υγειονομική βόμβα που έχει ξεσπάσει με τις οροθετικές που έχουν εντοπιστεί σε οίκους ανοχής αλλά και τους ...
περισσότερους από 4.000 πελάτες που αναζήτησαν λίγες στιγμές ηδονής σε κάποιο πορνείο κάνοντας σεξ χωρίς να πάρουν τις κατάλληλες προφυλάξεις και τώρα σπεύδουν στο....


ΚΕΕΛΠΝΟ για να εξεταστούν, το θέμα της μετάδοσης του ιού του AIDS είναι, ίσως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο προσκήνιο. Ο HIV είναι ένας ιός που δεν φεύγει ποτέ. Όπως λένε οι ειδικοί, είναι ένας ρετροϊός, έχει δηλαδή γενετικό υλικό το RNA, το οποίο με τη δράση ενός ενζύμου που λέγεται αντίστροφη μεταγράφαση μετατρέπεται σε DNA για να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ανθρώπου.

Πώς μεταδίδεται

Ο ιός, όπως λένε οι ειδικοί, εκτός από το αίμα, περιέχεται και στο σπέρμα καθώς και στα προσπερματικά υγρά, στη βλέννη του ορθού και στα κολπικά υγρά.

Περιέχεται επίσης και στο σάλιο αλλά σε ποσότητες που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι ικανές για τη μετάδοσή του.

Εάν για παράδειγμα, κάποιος βλεννογόνος ή πληγή στο δέρμα μας έρθει σε επαφή με μολυσμένο αίμα, σπέρμα και τα παραπάνω είναι πολύ πιθανό και δυνατό να μολυνθούμε.
Από τις σεξουαλικές πράξεις, οι πιο επικίνδυνες για τη μετάδοση του HIV είναι ο κολπικός και ο πρωκτικός έρωτας και για τους δύο συντρόφους.

Και το μόνο σίγουρο είναι ότι για αυτόν που διεισδύει, το αν θα εκσπερματώσει ή όχι δεν έχει καμία διαφορά. Ο κίνδυνος να κολλήσει παραμένει ο ίδιος.

Το στοματικό σεξ πάντως δεν θεωρείται σεξουαλική συμπεριφορά υψηλού κινδύνου. Για εκείνον που του κάνουν, δεν υπάρχει κίνδυνος. Όμως, αυτοί που κάνουν στοματικό έρωτα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εάν υπάρχουν πληγές στο στόμα τους (άφθες, ουλίτιδα, πρόσφατο βούρτσιμα ή οδοντικό νήμα δύο ώρες πριν και μετά, επίσκεψη στον οδοντίατρο λίγες ώρες νωρίτερα, εξαγωγή δοντιού, τραυματισμός γλώσσας) και ο άλλος εκσπερματώσει μέσα στο στόμα του. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις μετάδοσης του HIV σε αυτόν που δέχτηκε σπέρμα με αυτό τον τρόπο.

Επίσης, τα κολπικά υγρά και το αίμα της περιόδου περιέχουν τον HIV και έχουν αναφερθεί περιστατικά μετάδοσης του ιού σε άνδρες από τις συντρόφους τους μέσω στοματικού σεξ.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνεται σωστή χρήση προφυλακτικού, η οποία ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Και στο στοματικό σεξ, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, πρέπει να αποφεύγεται η εκσπερμάτωση στο στόμα
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο μεσημεριανός ύπνος αναδιοργανώνει τον εγκέφαλο


Ο μεσημεριανός ύπνος αναδιοργανώνει τον εγκέφαλοΈνας υπνάκος μέσα στην μέρα δεν διώχνει απλώς την κούραση, αλλά βελτιώνει σημαντικά τη δυνατότητα του εγκεφάλου να απορροφά νέες πληροφορίες και να θυμάται, βοηθώντας έτσι τον άνθρωπο να μαθαίνει νέα πράγματα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι εθελοντές που κοιμήθηκαν μιάμιση ώρα μετά το μεσημέρι (από τις 2 μ.μ. έως τις 3.30 μ.μ. κατά μέσο όρο), είχαν καλύτερες επιδόσεις στα νοητικά τεστ που ακολούθησαν (στις 6 μ.μ.), σε σχέση με όσους δεν είχαν πάρει έναν υπνάκο. Μέχρι τώρα είχαν γίνει διάφορες μελέτες σχετικές με την “επιστήμη του ύπνου”, αλλά δεν υπήρχε οριστικό συμπέρασμα για τα οφέλη που έχει ο εμβόλιμος υπνάκος.

Η νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ, υπό τον καθηγητή ψυχολογίας Μάθιου Γουόκερ, σύμφωνα με το BBC. Τα πειράματα, με τη συμμετοχή 39 υγιών ενηλίκων, έδειξαν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι σε όσους κοιμούνται ενδιάμεσα μέσα στην μέρα, το μυαλό τους λειτουργεί καλύτερα. Από την άλλη, όσο πιο πολλή ώρα μένει κανείς ξύπνιος, τόσο πιο αργά δουλεύει ο νους του.

Η μελέτη ενισχύει την πεποίθηση των επιστημόνων ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται τον ύπνο για να επεξεργαστεί τις βραχυπρόθεσμες μνήμες, δημιουργώντας «χώρο» για την εκμάθηση νέων γεγονότων και δεδομένων. Η επεξεργασία αυτή, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα, συμβαίνει στη φάση ανάμεσα στο βαθύ ύπνο και στον ύπνο με όνειρα, κατά την οποία οι μνήμες των γεγονότων της μέρας μεταφέρονται από την «προσωρινή αποθήκευσή τους» στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, σε μια άλλη περιοχή, τον προ-μετωπιαίο φλοιό, ο οποίος ίσως έχει περισσότερο «αποθηκευτικό χώρο».

Άλλοι ειδικοί εξέφρασαν την επιφύλαξή τους κατά πόσον η βελτίωση της μνήμης οφείλεται όντως στον υπνάκο τον ίδιο ή στο ότι απλώς ο άνθρωπος ξεκουράζεται. Πάντως ο Γουόκερ και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν να μελετήσουν, σε επόμενο στάδιο, αν η μείωση του ύπνου στους ηλικιωμένους σχετίζεται με τη διαγνωσμένη μείωση της ικανότητας μάθησης κατά την τρίτη ηλικία, μια σχέση που, αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να οδηγήσει επίσης σε καλύτερη κατανόηση των νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Αλτσχάιμερ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έως και 8 φορές νωρίτερα ανθίζουν τα φυτά

Έως και 8 φορές νωρίτερα ανθίζουν τα φυτά
Έως και 8 φορές νωρίτερα από ότι πίστευαν οι επιστήμονες ανθίζουν τα
λουλούδια εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και άλλα 22 ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, φανερώνουν ότι τα φυτά δεν μπορούν να αντέξουν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και αντιδρούν με την ανθοφορία τους στις κλιματικές αλλαγές.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικά περιοδικά η αύξηση των συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο, με τον οποίο τα φυτά παράγουν οξυγόνο, ενώ επιπτώσεις στη συμπεριφορά τους έχουν - εκτός από τις υψηλότερες θερμοκρασίες- και οι αλλαγές στις βροχοπτώσεις.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

To "πάνω" της Όλγας Φαρμάκη είναι πολύ σεμνό σε σχέση με το "Κάτω"... (photos)

Κάλτσα, ζαρτιέρα, γόβα. Το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Όλγα Φαρμάκη.Η γνωστή τραγουδίστρια, είναι γνωστή για τις… λιτές εμφανίσεις της, αλλά σα να το παράκανε αυτή τη φορά…

Εμφανίστηκε στην πίστα με γόβα στιλέτο, κορμάκι, κάλτσες και...
...ζαρτιέρες και φυσικά έκανε όλο τον αντρικό πληθυσμό να παραμιλάει…
Πάντως, όσο προχωράμε προς το καλοκαιράκι όλο και λιγοστρύουν τα ρούχα, αν και δεν μένει και τίποτα άλλο να αφήσει στο καμαρίνι!



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των Ελλήνων του ποντιακού ελληνισμού

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας σε συνεργασία με τους Ποντιακούς Συλλόγους της Π. Ε. Πέλλας, τους Δήμους, την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης-Πέλλας-Αλμωπίας, τη...
ΙΙα Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα, Τρίτη 8 Μαΐου 2012 ξεκινά η εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012. Οι ώρες πραγματοποίησης της αιμοδοσίας είναι οι εξής:

• Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 12:30

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να συμμετέχ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

10 ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη


Κανείς δεν θέλει να βλέπει ένα ιστορικό κτήριο να πηγαίνει χαμένο. Για τον λόγο αυτό, αλλά και για το κέρδος φυσικά, βλέπουμε σε όλο τον κόσμο ξενοδοχεία που λειτουργούν εκεί που κάποτε μπορεί να υπήρχε κάτι πολύ διαφορετικό, από μια φυλακή μέχρι ένα φρούριο εκατοντάδων ετών…






Hotel Costa Verde 727 Fuselage
Costa Verde, Costa Rica
Σε παλιό αεροπλάνο
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (1)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (2)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (3)
A Quinta da Auga
Santiago de Compostela, Spain
Σε πρώην εργοστάσιο χαρτιού
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (4)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (5)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (6)
Ahilya Fort
Maheshwar, India
Σ’ ένα φρούριο… αιώνων
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (7)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (8)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (9)
Augustine Hotel
Prague, Czech Republic
Σε παλιό Αυγουστινιανό μοναστήρι
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (10)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (11)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (12)
The Henry Jones Art Hotel
Hobart, Australia
Σε εργοστάσιο μαρμελάδας
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (13)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (14)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (15)
Hotel Re!
Singapore
Σε δημοτικό σχολείο
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (16)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (17)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (18)
Långholmen
Stockholm, Sweden
Σε πρώην φυλακές
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (19)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (20)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (21)
Locanda RosaRosae
Breda di Piave, Italy
Σε έναν μύλο του 1570
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (22)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (23)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (24)
Molja Lighthouse
Alesund, Norway
Σε φάρο
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (25)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (26)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (27)
The Old Railway Station
Petworth, West Sussex, United Kingdom
Σε βαγόνι τρένου
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (28)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (29)
Ξενοδοχεία σε ασυνήθιστα μέρη (30)
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα και πάει για το bonus των 50 εδρών


Σχέδιο δράσης με απώτερο στόχο την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη επεξεργάζεται το επιτελείο του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου την ίδια ώρα που παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida στόχος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
  • Η δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου αριστερών δυνάμεων. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε στις πρώτες δηλώσεις του την Κυριακή των εκλογών μιλώντας για επανίδρυση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Για το λόγο αυτό άλλωστε ξεκινά τις διερευνητικές του επαφές με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη, «σνομπάροντας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
  • Στη συνέχεια, στόχος της Κουμουνδούρου είναι να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να ανακοινώσει επισήμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται πλέον σε ενιαίο κόμμα, από συνασπισμός δυνάμεων. Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα που αποτελείται από συνιστώσες (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ κ.λπ.) οι οποίες είναι κόμματα αναγνωρισμένα από τον Αρειο Πάγο και εσωκομματικές τάσεις («Κοκκινοπράσινο Δίκτυο κ.α.).
Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές έρθει πρώτο κόμμα. Ως γνωστόν ο εκλογικός νόμος απαγορεύει να δοθεί το μπόνους σε συνασπισμό κομμάτων.
  • Τελικός στόχος είναι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες χωρίς, ωστόσο, να «χρεωθεί» την ακυβερνησία. Για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, ώστε να φανεί ότι εξήντλησε τα περιθώρια που διαθέτει, ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να καταθέσει άμεσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Τέλος, υπάρχουν και οι εισηγήσεις προς τον κ. Τσίπρα να μην καταθέσει την εντολή αλλά να απευθυνθεί στην Βουλή, ανακοινώνοντας τις προγραμματικές του δηλώσεις και ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.
Οι δηλώσεις Παπαδημούλη
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος σημείωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα στις επόμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα. «Είναι κάτι που εξετάζουμε. Δεν συνηθίζω να προαναγγέλλω πράγματα τα οποία μελετάμε, πριν είναι ώριμα προς ανακοίνωση».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών είπε πως «δεν επιδιώκουμε επαναληπτικές εκλογές, αλλά κανείς λογικός άνθρωπος βλέποντας τους αριθμούς, τους συσχετισμούς αλλά και τα παιχνίδια σκοπιμότητας που παίζονται, δεν μπορεί να το αποκλείσει».
Το επόμενο βήμα και τα μηνύματα προς την Ευρώπη
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει από την Ευρώπη είναι «ένα μορατόριουμ επί του χρέους. Το δεύτερο, μια σοβαρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Το τρίτο, αξιόπιστα προγράμματα για να ξαναρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία».
Οταν ερωτήθηκε για το τί θα κάνει αν η Ευρώπη αρνηθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά του «θα βγείτε από το Ευρώ;» ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς απάντησε πως «έχουμε ένα εξαιρετικό όπλο. Το έχει αναγνωρίσει, πλέον, και η 'Αγκελα Μέρκελ: όταν πληγεί ένας στόχος, οι αγορές αναζητούν αμέσως το επόμενο. Πρόκειται για ευρωπαϊκή κρίση και ξεπερνιέται μόνο με ευρωπαϊκή λύση. Είναι ο λόγος για τον οποίο ζητήσαμε μια σύνοδο της Ενωσης, αφιερωμένη στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους. Δεν βλέπετε ότι το μνημόνιο απέτυχε εντελώς, ότι εμείς οι Ελληνες δεν καταφέρνουμε να βγούμε από αυτή την τρομερή ύφεση; Όπου και αν πήγε να προτείνει τις συνταγές του, το ΔΝΤ προκάλεσε μόνο ζημιές και χρεοκοπίες».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ν. Κορέα: Καταπίνουν κάψουλες με ίχνη ανθρώπινης σάρκας…

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στη Ν. Κορέα ανέφερε τη Δευτέρα πως θα ενταθούν οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας προκειμένου να εντοπιστούν και να... κατασχεθούν ειδικές κάψουλες με ίχνη ανθρώπινης σάρκας, προερχόμενης από νεκρά μωρά, για τις οποίες υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη πως μπορούν να οδηγήσουν στη θεραπεία ασθενειών. Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, οι Αρχές έχουν βρεθεί...αρκετές φορές αντιμέτωπες ενώπιον τέτοιων περιστατικών, με τα περισσότερα «μακάβρια» δέματα να προέρχονται από το βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας. Εκτιμάται πως πάνω από 30 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε διάφορα σημεία εισόδου ανά την κορεατική επικράτεια από τον Αύγουστο του 2011, με τις κάψουλες να ξεπερνούν τις 17.450.

Ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων εμπόρων που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να μεταφέρει τέτοια πακέτα, υποστήριξε πως ο πελάτης του δε γνώριζε για τα συστατικά που περιέχονταν μέσα στις κάψουλες.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τόμσεν: Θέλω να φύγω από την Ελλάδα!

Την πρόθεση του επικεφαλής της Τρόικα στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν, να αποχωρήσει από τη θέση που έχει σήμερα και να μετατεθεί σε άλλη χώρα,ανακοίνωσε η Βίκυ Πράις βρετανίδα οικονομολόγος διεθνούς εμβέλειας, σε συνέντευξη στην imerisia.gr. «Έχω μάθει ότι ο Πολ Τόμσεν με τον οποίο ήμουν στο ίδιο πάνελ σε πρόσφατη συζήτηση για την Ελλάδα στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, από εξαμήνου έχει ζητήσει να φύγει από την Ελλάδα, να αναλάβει άλλη αποστολή σε άλλη χώρα. Δεν ξέρω όμως πότε θα φύγει», κατέληξε η κυρία Πράις.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »