Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Λίγο γέλιο..!


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ganvie: Η Βενετία... της Αφρικής (photos)


Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε την εικόνα ενός πλημμυρισμένου τόπου. Στην πραγματικότητα όμως είναι το χωριό Ganvie, που είναι χτισμένο μέσα της λίμνη Nokoué. Βρίσκεται στο Benin της Αφρικής, με πληθυσμό περίπου 20.000 και αποτελεί τη μεγαλύτερη συλλογή από κατοικίες μέσα σε λίμνη. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος αποτελεί...
...έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Οι μετακινήσεις μέσα στο Ganvie γίνονται μόνο με βάρκες.








Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η απάντηση της Κατερίνας Μουτσάτσου για την αντιγραφή


Διαβάστε τι απαντά η Κατερίνα Μουτσάτσου σε όσους την κατηγορούν για αντιγραφή












 Η Κατερίνα Μουτσάτσου με το βίντεο της  "Είμαι Ελληνίδα" προκάλεσε θόρυβο  στο διαδίκτυο. Όμως δέχτηκε και αυστηρή κριτική ότι απλά αντέγραψε ένα καναδικό διαφημιστικό για μπύρα για τη δική της προβολή.

Η Κατερίνα έδωσε τη δική της απάντηση  σε όσους την κατηγόρησαν ότι το μανιφέστο της υπέρ της Ελλάδας ήταν μια απλή αντιγραφή,  μέσα από τη σελίδα της στο Facebook.
"Το video “Είμαι Έλλην” είναι μια αντιγραφή του καναδικού, έτσι ανέβηκε στο διαδίκτυο (κι αυτό το λέω για όσους δηλαδή δεν το είδαν γραμμένο στα σχόλια του YouTube) και φυσικά, δεν υποστήριξα ποτέ ότι δεν είναι. Απλώς, όταν είδα το video “Είμαι Καναδός” αναρωτήθηκα τι θα μπορούσα να πω εγώ, αν είχα ένα μόνο λεπτό για να εξηγήσω ποια είμαι και να καταρρίψω όλα τα στερεότυπα με τα οποία έχω βρεθεί αντιμέτωπη στη ζωή μου.
Το video που έφτιαξα ακολούθησε τα πρότυπα του καναδικού. Δεν με πειράζει να αντιγράψω κάτι, αν μπορώ να βγάλω από αυτό κάτι πρωτότυπο κι εδώ η πρωτοτυπία εντοπίζεται στο σενάριο. Τελικά δεν έχει καμία σημασία γιατί το έκανα. Το έκανα γιατί έτσι ήθελα. Καλώς ήλθατε στο internet. Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω και το ίδιο κι εσείς", αναφέρει η Κατερίνα στον τοίχο της και συνεχίζει:
"Όμως… το  video “Είμαι Έλλην” δεν είναι διαφημιστικό μπύρας. Δεν υπάρχει κάποιος πίσω από αυτό, παρά μόνο εγώ. Δεν υπάρχει κανένας χορηγός. Κάποιοι το είδαν στο διαδίκτυο και το διέδωσαν. Μιλώ μόνο για τον εαυτό μου και αυτόν εκπροσωπώ ή αυτούς που κατανοούν τον Ελληνισμό και την κληρονομιά του, όπως εγώ.
Οπότε ο εθνικισμός, ο εξτρεμισμός, η πολιτική ή ακόμα και ο πατριωτισμός δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το video. Η μόνη λέξη που δέχομαι για να περιγράψει το video είναι φιλοπατρία. Ναι λατρεύω τον τόπο των προγόνων μου. Είμαι δεμένη με τις ρίζες μου. Η χρήση του εθνικού ύμνου είναι απλά ένας τρόπος για να εξηγήσω στον κόσμο και στους Νεοέλληνες ότι ακόμα και σήμερα αυτή η χώρα, όπου γεννήθηκαν όλα τα ιδανικά της Δύσης, τα ιδανικά που έχουμε κληρονομήσει και η χώρα, όπου ακόμα οι κάτοικοί της μιλούν τη γλώσσα της είναι πολύ σημαντική. Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας είναι ότι έχω σήμερα για να εκφράσει όλα τα παραπάνω. Ή μήπως θα προτιμούσατε τον γερμανικό;
Αυτό ήταν όλο. Είμαι ευγνώμων σε όλους εσάς που σας άρεσε και σε όλους εσάς που ασκήσατε κριτική και στο video και σε εμένα. Μέχρι στιγμής είμαι ο χειρότερος κριτής του εαυτού μου. Οπότε συμφωνώ με όλους σας.
Κατερίνα"
Δείτε εδώ το καναδικό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Kanuhura, Maldives - Ένας ονειρεμένος προορισμός









































































Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γρήγορο καλοκαιρινό αδυνάτισμα!

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και για ακόμη μια χρονιά αγχωνόμαστε να αδυνατήσουμε και να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα σε χρόνο dt, έτσι ώστε να... απολαύσουμε χωρίς τύψεις στις διακοπές μας φαγητό, παγωτά και αλκοόλ.

Σχετικές πληροφορίες μας δίνει η Γεωργία Καπώλη, MSc-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

Στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε στο παρά πέντε προκειμένου να αποκτήσουμε «φιγούρα μπικίνι» βασικές μας προτεραιότητες είναι:

Μείωση κυτταρίτιδας: Η σωστή επιλογή των τροφίμων, είναι σημαντικές ώστε να έχουμε ένα όμορφο σφριγηλό σώμα χωρίς ατέλειες, κυτταρίτιδα και χαλάρωση. Συγκεκριμένα, οι βιταμίνες Β6 και το φυλλικό οξύ, ενισχύουν το μεταβολισμό και προστατεύουν τα αγγεία, ενώ η βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και βελτιώνουν την υφή του δέρματος, δίνοντάς της ομοιομορφία, λείανση και σφριγηλότητα.

Ενυδάτωση της επιδερμίδας εφόσον οι υψηλές θερμοκρασίες και η συνεχής έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι αποτελούν αίτια αφυδάτωσης του οργανισμού μας. Επίσης, η επαρκής πρόσληψη υγρών συμβάλλει σημαντικά και στο αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%, ενώ η κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως μπορεί να αυξήσει την ημερήσια δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες. Αντίθετα, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης της παχυσαρκίας. Αυτό γιατί στην προσπάθεια του σώματος να αντιμετωπίσει την ανεπαρκή παρουσία υγρών αναζητά την πρόσληψη λιπαρής τροφής, αφού ο μεταβολισμός των λιπών αποδίδει αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού συγκριτικά με το μεταβολισμό των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών. Ωστόσο, εκτός από την κατανάλωση νερού, η ενυδάτωση του οργανισμού μας μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης διαφόρων ποτών ή ροφημάτων όπως: χυμοί, γάλα, τσάι, καφές, σόδα, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, αφεψήματα, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Έτσι, μην αφήνετε καμία μέρα να περάσει χωρίς να καταναλώσετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια υγρών.

Προετοιμασία για λαμπερό και ασφαλές μαύρισμα: η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, λόγω του ότι η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει την παραγωγή ελευθέρων ριζών. Έτσι, λίγο πριν αφεθούμε στα χάδια του ήλιου καλό είναι να έχουμε ενισχύσει τη διατροφή μας με τρόφιμα πλούσια στις αντιοξειδωτικές ουσίες (βιταμίνη Ε, C, Α) και στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β συνδυάζοντας ταυτόχρονα αντιηλιακή προστασία και τόνωση του μεταβολισμού.

Τα τρόφιμα σύμμαχοι στην προσπάθεια να χάσουμε εύκολα και γρήγορα 2-4 κιλά πριν τις διακοπές χαρακτηρίζονται από το υψηλό περιεχόμενο τους σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό προκειμένου να επιτύχουμε την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την καύση λίπους: Συκώτι, ντομάτα, πατάτα, καρότο, πεπόνι, ανάλατοι ξηροί καρποί, πουλερικά, ψάρια, αβγά, λαχανικά, γιαούρτι, ζυμαρικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φράουλες, πιπεριές, σολομός, όσπρια, ελαιόλαδο, μύδια, χταπόδι, κοτόπουλο, κάσιους, ρύζι.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σ. Ρουβάς: Δείτε τον αδερφό του! Ποιος είναι πιο ωραίος; (φωτό)

Όταν το μέτρο σύγκρισης είναι ο Σάκης Ρουβάς. τότε ο πήχυς ανεβαίνει πολύ ψηλά, ακόμη και για τον αδερφό του! Πόσο του μοιάζει ο Βασίλης και κυρίως στη γοητεία που ασκεί ο Έλληνας σταρ; Τον χρόνο του ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μοιράζει τον τελευταίο έναν μήνα ο 40χρονος κορυφαίος Έλληνας σταρ, συνδυάζοντας τις οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις του στην πρωτεύουσα, με τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στον νυχτερινό χώρο "Ynderworld S club @Politia" της συμπρωτεύουσας, μαζί με το αγαπημένο νεανικό συγκρότημα Onirama.


Μάλιστα, ενώ το φινάλε των εμφανίσεών του είχε αρχικά προγραμματιστεί για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τελικά η αποθεωτική αποδοχή από το κοινό της Βόρειας Ελλάδας επέβαλε παράταση για ένα ακόμη διήμερο, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου, όπως αποκάλυψε ο διάσημος perfomer μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.
Το επόμενο ραντεβού του με το Αθηναικό κοινό είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή 11 Μαίου για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στο Thalassa's People Stage στον Αστέρα της Γλυφάδας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »