Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

«Καμία υποχώρηση στην Εθνική Κυριαρχία»


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
«Μπορεί να έχεις απώλειες στον οικονομικό τομέα, αλλά σε κάθεπερίπτωση όταν χάσεις γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, αυτά δεν ανακτώνται», είπε χθες απευθυνόμενος πρώτα από όλα στον αδελφό του Κώστα Ηλιάκη και μετά στους επίσημους ο ΥΕΘΑ Φ. Φράγκος, σε μία σύντομη ομιλία του στην Κάρπαθο, όπου βρέθηκε για να τιμήσει την επέτειο από τον άδικο χαμό του Ήρωα Ηλιάκη. Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκος είπε:

«Να μου επιτραπεί να παραβώ το πρωτόκολλο. Φίλιππε Ηλιάκη, αδελφέ του Σμηνάρχου Ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ήρθαν εδώ οι Έλληνες και όχι μόνον για να τιμήσουν τον αδερφό σου. Σεβασμιότατε, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριε Πρόεδρε των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κύριοι Εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αρχηγέ της Πολεμικής Αεροπορίας, αγαπητοί συνάδελφοι Αξιωματικοί, είναι ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του Υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Αισθάνομαι ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ήρθε ένας στρατιώτης να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν Ήρωα. Και αυτό και μόνο μου προκαλεί δέος. Δέος, διότι το άξιο τέκνο της Κρήτης έδωσε το παράδειγμα σε όλους μας. Και οι όποιες οικονομικές συγκυρίες, δεν επιτρέπουν σε κανέναν από μας να έχουμε οιαδήποτε σκέψη για διολίσθηση. Για οποιαδήποτε διολίσθηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, και πάνω από όλα, της αξιοπρέπειάς μας. Διότι μπορεί να έχεις απώλειες στον οικονομικό τομέα, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν χάσεις γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, αυτά δεν ανακτώνται. Για αυτό, λοιπόν, αποτίνουμε φόρο τιμής στον Ήρωα, τον αδικοχαμένο, τον Κωνσταντίνο Ηλιάκη, τον Κώστα μας, με μεγάλο σεβασμό σε αυτό το οποίο έπραξε και που αποτελεί για τους επερχόμενους, αλλά και για τους νυν υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, φωτεινό παράδειγμα. Ζήτω ο Aθάνατος Ήρωας Κωνσταντίνος Ηλιάκης».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κύπριος οκτώ χρονώ Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Σκάκι!

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, στην κατηγορία του, αναδείχθηκε ο 8χρονος Ανδρέας Χ’’ Νικολάου, παιδί προσφύγων από τον κατεχόμενο Καραβά της Κερύνειας και μαθητής της δευτέρας τάξης στο Β’ Δημοτικό Δερύνειας.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Famagusta chess club...


μετά τις συνεχείς επιτυχίες του στην Κύπρο, ο Ανδρέας Χ’’ Νικολάου κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στην κατηγορία των οκτώ χρονών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών που έγινε στη Χαλκιδική τον περασμένο μήνα.


Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που Κύπριος μαθητής καταφέρνει να πετύχει κάτι τόσο εντυπωσιακό σε διεθνές επίπεδο.


Ο Ανδρέας Χ’’ Νικολάου το 2010 και 2011 κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα εκπροσωπούσε επάξια την Κύπρο σε διάφορα διεθνή πρωταθλήματα. 


Τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκύπριο τουρνουά ''Φιλίας'' και την 1η θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό λύσης σκακιστικών προβλημάτων.


Τέλος αναφέρεται ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών, οι άλλοι δύο Κύπριοι σκακιστές που έλαβαν μέρος, ο Σολωμός Ισαάκ και ο Χάρης Χ''Κωνσταντίνου, κατέλαβαν την 3η και 2η θέση στις κατηγορίες 12 και 14 χρονών, αντίστοιχα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ρωσία προς τρόϊκα: "Αν δεν θέλετε παγκόσμια κατάρρευση προστατέψτε την Ελλάδα"

"Καμπανάκι" κτύπησε στην τρόϊκα η Μόσχα πριν από λίγο αναφορικά με την Ελλάδα και σε συνέντευξη ποιυ παραχώρησε ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας Μιχαήλ Ντμιτρίεφ (ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα της ελληνορωσικής διακρατικής συμφωνίας για τα ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL) προειδοποίησε την τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι "Αν ωθήσετε την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη μπορεί να πυροδοτήθει όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, που θα συμπαρασύρει τις τιμές του πετρελαίου και θα δημιουργήσει επιπτώσεις πολύ χειρότερες από αυτές του 2008" .


Το "δεξί χέρι" του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, τόνισε ότι....


"Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως επικίνδυνη για τη Ρωσία που θα βρισκόταν αντιμέτωπη ακόμα και με κοινωνικές αναταραχές. Κι αυτό γιατί η ρωσική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ενεργειακά της έσοδα κι αν αυτά υποχωρήσουν δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για ανάπτυξη και για κοινωνικές παροχές, ενώ πιθανότητα θα έβλεπε και αθρόα εκροή επενδυτικών κεφαλαίων από τη χώρα".


Οι ειδικοί αναλυτές της Ρωσίας θεωρούν ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - σε ποσοστό πιθανοτήτων μάλιστα άνω το 50% - θα οδηγήσει σύντομα και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία κλπ σε έξοδο από την νομισματική ένωση.


"Πρέπει να προσέξουν πολύ τις κινήσεις και τις ενέργειές τους αναφορικά με την Ελλάδα. Η Ρωσία πάντως παρακολουθεί πολύ στενά την όλη εξέλιξη και θα κάνουμε ότι μπορούμε γαι να την αποτρέψουμε" κατέληξε ο Ν.Δημήτριεφ.


Αλλά και στη Βρετανία διατυπώνεται ανατριχίλα για την περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ: "Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δήλωσε ευθέως πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε «απρόβλεπτη και ανεπανόρθωτη ζημιά", τόσο στην βρετανική οικονομία, όσο και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή.


Κάλεσε δε τους Ευρωπαίους ηγέτες, στρέφοντας τα βέλη του ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση του Βερολίνου, λέγοντας πως μέχρι τώρα η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη υπήρξε «αξιοθρήνητα αποσπασματική» και πρέπει άμεσα να αλλάξει για να σταματήσει να υπονομεύει την προσπάθεια για ανάκαμψη από το τωρινό τέλμα…


Ανάλογο προβληματισμό διατύπωσε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Κίνα, "Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να μην απειλεί άμεσα την Κίνα, πλην όμως εμμέσως συνιστά μείζον πρόβλημα καθώς εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο την Ευρωζώνη, άρα και σε «μεγάλο αναπτυξιακό σοκ την Ευρώπη".


Με δεδομένο ότι η Ευρώπη αποτελεί σημαντικό «πελάτη» για τις κινεζικές εξαγωγές – με μερίδιο άνω του 18% - μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να πλήξει τις εξαγωγές της Κίνας…



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Bild: «Η Ελληνίδα που ζητά 70 δισ. από τη Γερμανία»

Στο πρόσωπο της Βίκης Βουλβουκέλη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εστιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild κάνοντας λόγο για την Ελληνίδα που ζητά από τη Γερμανία 70 δισεκατομμύρια ευρώ. 


«Η νεαρή κυρία Βουλβουκέλη είναι μέλος του λαϊκίστικου δεξιού κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ο οποίος χρησιμοποιεί συχνά τη φράση 4ο Ράιχ αναφερόμενος στη Γερμανία» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και συνεχίζει

«γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένη στο Μόναχο και το Ντίσελντορφ, η κυρία Βουλβουκέλη που επέστρεψε στην Ελλάδα μόλις πριν από τέσσερα χρόνια απαιτεί από τη Γερμανία να πληρώσει ακόμα 70 δισ. ευρώ ως πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα».


«Μεγάλωσα στη Γερμανία και αγαπώ τη χώρα και το λαό. Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε την οικονομική βοήθεια της Γερμανίας και αυτή δόθηκε με όρους που εξαθλίωσαν την Ελληνική οικονομική ζωή. Αυτό που επιθυμώ είναι η Γερμανία να μας συμπεριφέρεται ως ισότιμο εταίρο» αναφέρει η ίδια στην Bild Zeitung.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εκβιάζει το κάθαρμα του Βερολίνου για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ "ΒΕΡΜΑΧΤ"


Δεν με αφήνει αδιάφορο ως Γερμανό αν η Ελλάδα είναι στο ευρώ ή επιστρέψει στη δραχμή και ακόμα λιγότερο ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μάνχαϊμερ Μόργκεν (Mannheimer Morgen) ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.


Κάνουμε τα πάντα – λεει - για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. 


Σημαντική προϋπόθεση γι αυτό είναι μετά τις εκλογές του Ιουνίου να υπάρξει μια αποτελεσματική κυβέρνηση που να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.


Πιστεύω – συνεχίζει ο Σόιμπλε - ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα επηρεαστούν από τους αριστερούς δημαγωγούς που υπόσχονται ότι υπάρχει και ένας εύκολος τρόπος εξόδου από την κρίση


Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυγιάνει τα οικονομικά της να γίνει ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.


Μόνο αν γίνουν μεταρρυθμίσεις – συνέχισε – μπορεί να συνεχίσει να ρέει χρήμα από τα κονδύλια βοήθειας της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και να υπάρξει και πάλι οικονομική προοπτική. Δεν βλέπω κανένα εναλλακτικό περιθώριο αποφάσεων.


Συμπληρώνει πάντως ότι η ευρωζώνη δε συμπεριφέρεται σκληρόκαρδα. Έχει βοηθήσει την Ελλάδα και έχουν περικοπή περισσότερα από τα μισά χρέη τους . Ποια θα ήταν η εναλλακτική λύση, διερωτάται ο Σόιμπλε. 


Και απαντά ότι εναλλακτική θα ήταν η ριζική υποτίμηση του νέου νομίσματος που θα οδηγήσει στην εξαθλίωση των ανθρώπων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς!

Σάλος αναμένεται να ξεσπάσει με την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπου γίνεται λόγος για πλήρη εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού του 2012 με μαύρη τρύπα 1,3 δισ. ευρώ.


Στην απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που δημοσιεύει το περιοδικό "Επίκαιρα", απεικονίζεται το φάντασμα της πτώχευσης που πλανάται πάνω από τη χώρα. 


Τα στοιχεία προκαλούν σοκ, και μάλιστα διπλό καθώς -όπως αποκαλύπτει το περιοδικό- τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη παρουσιαστεί στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, προκαλώντας τουλάχιστον δέος στα κομματικά επιτελεία.


Στην τετρασέλιδη έκθεση που συνέταξε το Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Διεύθυνσης περιγράφεται το αδιέξοδο της Ελληνικής οικονομίας. 


Καταρχήν, στην εκτίμηση για την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού για το 2012, φαίνεται ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, καθώς τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου εκτιμούν ότι η «μαύρη τρύπα» για το 2012 θα φτάσει στα 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που ψηφίστηκε από τη Βουλή το Φεβρουάριο!


Λιγότερα έσοδα από φόρους


Η υστέρηση αυτή οφείλεται, υποστηρίζουν, στην μη είσπραξη φόρων και συγκεκριμένα, του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, του ΦΠΑ και των φόρων συναλλαγών και κατανάλωσης.


Μάλιστα, στις τέσσερις σελίδες της Έκθεσης τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου τονίζουν ότι τελικά τα μέτρα που ελήφθησαν στα πλαίσια του Μνημονίου όχι μονο δεν ανέτρεψαν αλλά επέτειναν την ύφεση καθώς οδήγησαν σε κάθετη πτώση την κατανάλωση και άρα τα κρατικά έσοδα.


Η υστέρηση των εσόδων δείχνει ότι ο στόχος για τα έσοδα του 2012 δεν είναι εφικτός και θα απαιτηθεί νέα αναθεώρηση, η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες. Όπως σημειώνουν τα στελέχη του ΓΛΚ, απαιτείται αναθεώρηση των προβλέψεων εσόδων του 2012, καθώς οι «μακροοικονομικές προβλέψεις είναι δυσμενέστερες». Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναθεώρηση του στόχου των εσόδων έγινε τον Φεβρουάριο με τον συμπληρωματικό Προϋπολογισμό.


Επιβεβαιώνονται οι Κασσάνδρες


Η ανάγκη νέας αναθεώρηρησης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνει τις «οικονομικές Κασσάνδρες» -όπως ο Κρούγκμαν, ο Στίγκλιτς, ο Ρουμπινί και άλλοι- που λένε ότι το μείγμα της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής δεν αποδίδει, οδηγεί σε εντεινόμενη ύφεση και τελικά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην ίδια την εφαρμογή του Mνημονίου.


Ουσιαστικά, η Έκθεση αποτυπώνει με τον πιο επίσημο τρόπο αυτό που είναι γνωστό, ότι οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον να πληρώνουν επιπλέον φόρους και ότι η προηγούμενη κυβερνήση δεν πήρε έγκαιρα τα μέτρα που απαιτούνταν ώστε να εισπραχθούν όσοι φόροι έχουν θεσπιστεί.


Υπενθυμίζεται ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, προέβλεπε καθαρά έσοδα 51,4 δισ. ευρώ για το 2012, Ωστόσο, από το πρώτο τετράμηνο τα καθαρά έσοδα είχαν υστέρηση της τάξης των 334 εκατ. ευρώ σε σχέση με την πρόβλεψη του συμπληρωματικού προϋπολογισμού.


Παράλληλα, οι επιστροφές φόρου το α' τετράμηνο περιορίστηκαν στα 933 εκατ. ευρώ από 1,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, για να κρατηθεί τεχνητά το έλλειμμα του προϋπολογισμού.


Φταίνε οι περικοπές και η αύξηση φορολογίας


Σύμφωνα με τους συντάκτες της Έκθεσης, βασική αιτία του εκτροχιασμού του Προϋπολογισμού είναι τα σκληρά μέτρα, όπως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η αύξηση της φορολογίας. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΓΛΚ εκτιμά στα 300 εκατ. ευρώ για το 2012 την υστέρηση των εσόδων, εξαιτίας των περικοπών των μισθών και συντάξεων.


Η έκθεση αναφέρει επί λέξει: «Στις εκτιμήσεις εισπράξεων από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, η επισφάλεια ύψους 300 εκατ. ευρώ εντοπίζεται κυρίως στο μέτρο περικοπής μισθών και συντάξεων, το οποίο λειτουργεί αρνητικά ως προς τα έσοδα από φόρο εισοδήματος κατά 270 εκατ. ευρώ».


Τέλος, στην Έκθεση σημειώνεται ότι οι περικοπές που έπληξαν κυρίως τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα θα έχουν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί απόκλιση ύψους 60 εκατ. ευρώ σε ότι αφορά στα έσοδα που υπολογίζονταν από τις εισφορές μισθωτών και συνταξιούχων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Φανταστικές εικόνες με τις ακτίνες του ηλίου!




























Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η ΕΙΔΗΣΗ ...!!!!

Μια είδηση που έχει σκάσει εδώ και δυο ημέρες και δεν έπαιξε πουθενά

Τι είναι τούτο πάλι; Και γιατί δεν μιλάει κανείς;

Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου. Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).


Η Στέφανι Φλάντερς σημειώνει ότι αν μελετήσει κανείς προσεκτικά τα... οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου εξαμήνου του 2011 θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!

Υπενθυμίζεται ότι το κεφάλαιο το έχουμε ξεπληρώσει με το παραπάνω 5-6 φορές και τώρα μας “φεσώνουν” με τους τόκους. Σημειώνεται επίσης, ότι το καθεστώς θέλει να εξομοιώσει την Ιταλία με την Ελλάδα επιβάλλοντας τη λογική ότι και οι άλλες Χώρες της Ευρώπης τα ίδια υφίστανται, επειδή δανείσθηκε πρόσφατα με επιτόκιο 1,9%…

Το σχετικό άρθρο στο BBC εδώ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο!

Δείτε ποια είναι τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο!










Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

21 Εκατομμύρια δολάρια πήρε ο Τσοχατζόπουλος, το 2000 !!

…ξέρετε ποιοί δημοσιογράφοι. Αυτοί που έλεγαν ότι ο Καμμένος είναι αναξιόπιστος, επειδή αποκαλούσε τον Ανδρέα, αρχηγό της 17Ν. Τι και αν έτρωγαν αγωγές και καταδικαζόντουσαν μετά από 3 και 4 χρόνια; Οι μίζες έπεφταν ντάγκα ντάγκα.
Σάμπως τα λαμόγια σήμερα με τα CDS, τους Γεωργαλάδες κλπ θα έχουν καλύτερη τύχη; Μέχρι να δικαστούν όμως, οι Τραπεζίτες θα έχουν κάνει ταμείο…

Αυτό βγήκε λοιπόν απο τα εμβάσματα που βρήκαν οι αρχές. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την επίσημη καταγγελία, τις επιστολές στον Σμπώκο, τις ειρωνίες του ΔΟΛ.
Δείτε μία ακόμα φορά ένα ιστορικό πλέον ντοκουμέντο, κάνοντας κλικ εδώ.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΣΕΑ:

 21 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΗΡΕ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2000! Έναν χρόνο μετά την καταγγελία Καμμένου! Για φυλακή είναι όλο το ΚΥΣΕΑ και οι δημοσιογράφοι…
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Προκαταβολές για τους αγρότες ζητά το υπουργείο

  • 0
     



 Προκαταβολές για τους αγρότες ζητά το υπουργείο
 Αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να καταβληθούν στους γεωργούς προκαταβολές των επιδοτήσεων, κατέθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επικαλούμενο τη δημοσιονομική δυσχέρεια και την έλλειψη ρευστότητας, που επιδρούν αρνητικά στην παραγωγική διαδικασία.
 
Εφόσον το ελληνικό αίτημα γίνει δεκτό, οι πληρωμές των προκαταβολών μπορούν να γίνουν αμέσως μετά την 15η Οκτωβρίου.

«Η απρόσκοπτη εξέλιξη της αγροτικής δραστηριότητας, με παροχή ρευστότητας στους παραγωγούς, αποτελεί άμεση προτεραιότητα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναπολέων Μαραβέγιας, προσθέτοντας πως γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και ότι η έγκαιρη πληρωμή των επιδοτήσεων είναι μέρος της προσπάθειας αυτής.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στη Μυτιλήνη (video)

  • 0



 Σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στη Μυτιλήνη (video)
Δεκάδες προβλήματα άφησε πίσω της η έντονη νεροποντή που έπληξε την Μυτιλήνη το πρωί. Από διάφορες περιοχές του νησιού η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
Νωρίτερα το μεσημέρι υπερχείλισε και ένας χείμαρρος στην Αγιάσο με αποτέλεσμα οι δρόμοι να γίνουν κυριολεκτικά απροσπέλαστοι, ενώ από την περιοχή έγιναν άλλες 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και για παροχή βοήθειας.
Συνεργεία της Τοπικής αυτοδιοίκησης προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και το οδικό δίκτυο να αποδοθεί παντού στην κυκλοφορία.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποιος είπε ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν να οδηγούν;

Δείτε πως τα βάζει μια γυναίκα με 3 περιπολικά και ένα ελικόπτερο που την καταδιώκουν...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

9 σούπερ τροφές για καύση λίπους & αδυνάτισμα!

Δοκίμασε τα παρακάτω νόστιμα τρόφιμα, ένταξέ τα στην καθημερινή δίαιτά σου. Θα χάσεις τα περιττά κιλά λίπους...
που σε ταλαιπωρούν και το αδυνάτισμα θα γίνει παιχνίδι.

Μανιτάρια

Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα εύκολο και νόστιμο κόλπο για να αποφύγεις παραπανίσιες θερμίδες, τότε αντικατάστησε το κρέας στις συνταγές με μανιτάρια. Θα περιορίσεις αυτόματα περίπου 420 θερμίδες από ένα γεύμα και θα αποφύγεις και τα κεκορεσμένα λιπαρά που περιέχονται στο κρέας.

Γιαούρτι

Αυτό το κρεμώδες snack είναι φορτωμένο με ασβέστιο. Μελέτες δείχνουν ότι το ασβέστιο μπορεί να περιορίσει την αύξηση του σωματικού βάρους λόγω του ότι εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους στο λεπτό έντερο.

Αβγό

Κάνε το πρωινό σoυ μια μηχανή καύσης λίπους αποφεύγοντας τις στοίβες με τις τηγανίτες και δοκίμασε αντί γι' αυτές τις μια πλούσια ομελέτα. Σύμφωνα με μελέτη, καταναλώνοντας στο πρωινό σου ορισμένη ποσότητα πρωτεΐνης, σε βοηθά στο να μην πεινάς στην συνέχεια της ημέρας και να αποφύγεις τα γρήγορα και ανθυγιεινά snacks.

Γκρέϊπφρουτ

Από όλα τα τρόφιμα που φημολογούνται ότι ενισχύουν την απώλεια βάρους, το γκρέιπφρουτ είναι πιθανόν το πιο διάσημο. Και σε έρευνα επιβεβαιώνεται ότι αυτή η φήμη είναι και πραγματικότητα. Σε μελέτη αποκαλύπτεται ότι η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να χάσουν περισσότερα κιλά απ' ό,τι οι άνθρωποι που το παρέλειψαν.

Αβοκάντο

Είναι αλήθεια! Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα πείνας στο σώμα και στην ανάσχεση της λεπτίνης, μιας ορμόνης που στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι είσαι χορτασμένη, έτσι ώστε να σταματήσεις να τρως.

Ελαιόλαδο

Περιέχει μια δόση μονοακόρεστων λιπαρών που ονομάζεται ελαϊκό οξύ, το οποίο ενεργοποιεί μια περίπλοκη διαδικασία στο έντερο που δίνει σήμα στον εγκέφαλο σου ότι είσαι πλήρης.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Πέταξε τα επεξεργασμένα δημητριακά στα σκουπίδια και άρχισε να τρως περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως (καστανό ρύζι, βρόμη και 100% ολικής αλέσεως ψωμί και ζυμαρικά).

Κόκκινη πιπεριά

Πρόσθεσε κάποια καυτερά υλικά στα γεύματά σου και θα ενισχύσεις έτσι όχι μόνο τη γεύση αλλά και την αποτελεσματικότητα της δίαιτας. Το πιπέρι καγιέν ή λίγο ταμπάσκο ή η κόκκινη πιπεριά είναι το κόλπο. Περιέχουν όλα καψαϊκίνη, μια ουσία που, σύμφωνα με έρευνες, επιδρά ανασταλτικά στην πρόσληψη τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα.

Φάβα

Η φάβα είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης που περιέχει φλαβονοειδή. Σε μελέτη που διήρκεσε 14 χρόνια, ειδικά αυτά τα αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της συσσώρευσης επιπλέον λίπους στην κοιλιά.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »