Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Απίθανη εφεύρεση για όλους του υπολογιστές.


  Τώρα πια όλα αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή σου! Κι όταν λέω όλα, εννοώ όλα...
Το λένε «MaKey MaKey» και είναι το project που θα σε μαγέψει. Οι Jay Silver και Eric Rosenbaum, απόφοιτοι του MIT φυσικά, έφτιαξαν ένα «κουτάκι» που σου επιτρέπει να μετατρέψεις οτιδήποτε σε συσκευή εισόδου δεδομένων (input device) για το PC σου. Είναι απλά-απλά ένα ηλεκτρονικό μαραφέτι για τα παιδιά που δεν λένε να μεγαλώσουν. Εμάς δηλαδή!

Και εξηγούμαι: το MaKey MaKey σου δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσεις έναν άπειρο αριθμό από τρελά ηλεκτρονικά προτζεκτάκια χρησιμοποιώντας τη συσκευή, ένα καλώδιο USB και μερικά συνδετικά καλωδιάκια. Πώς θα σου φαινόταν να παίζεις πιάνο στα σκαλοπάτια σου; Ή μια μπανάνα να παίζει τον ρόλο του «space»; Οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες και είναι όλες στα χέρια σου. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις τίποτα από ηλεκτρονικά και πληροφορική.

Το φιλόδοξο σχέδιο ντεμπούταρε στο Kickstarter με σκοπό να μαζέψει 25.000 δολάρια. Πόσα μάζεψε; 211.000 μέχρι σήμερα! Δες το βιντεάκι και θα καταλάβεις ακριβώς τι κάνει. Αν ψήθηκες να το αποκτήσεις ή θες να μάθεις περισσότερα, γρήγορα στο Kickstarter.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.