Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μ. Τετάρτη η διάλυση της Βουλής…

Ο κύβος ερρίφθη. Μεθαύριο, Μ. Τετάρτη διαλύεται -εκτός μεγάλου απροόπτου- η Βουλή και ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές, που όπως όλα...
δείχνουν, θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαΐου. Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το θρίλερ της προκήρυξης των εκλογών λαμβάνει τέλος την Μεγάλη Τετάρτη. Για εκείνη την ημέρα προγραμματίζεται η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες. Για τότε προγραμματίζεται και η επίσκεψη του Λουκά Παπαδήμου...στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει θεσμικά σχετικά με τον εκλογικό του σχεδιασμό τον Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά από αυτή τη συνάντηση αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και βεβαίως η απαραίτητη θυροκόλληση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό την τελευταία στιγμή, οι εκλογές θα διεξαχθούν την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, στις 6 του μήνα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού πάντως αποφεύγουν να αποκλείσουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μικρής αναβολής για τις 13 Μαΐου, συνδέοντας μία τέτοια εξέλιξη με ενδεχόμενη καθυστέρηση στην ψήφιση των εναπομεινασών υποχρεώσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο στη Βουλή. Εκεί, μένουν να ψηφιστούν ουσιαστικά δύο νομοσχέδια, ένα του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση και ένα του υπουργείου Εργασίας γύρω από τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΙΚΑ. Επειδή όμως συνοδεύονται από πλήθος μνημονιακών τροπολογιών, τυχόν καθυστέρηση στην ψήφισή τους, δεν μπορεί ακόμα να αποκλειστεί.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το βενζινάδικο του μέλλοντος!

Ίσως μάλιστα όχι του πολύ μακρινού μέλλοντος. Τότε που στα αυτοκίνητά μας δεν θα βάζουμε βενζίνη αλλά απλά θα τα φορτίζουμε. Αν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πραγματικότητα η έλλειψη υποδομών για τη λειτουργία τους είναι ένα βασικό πρόβλημα στην παγκόσμια υιοθέτηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Στη διαδιακσία για την ανεύρεση πρακτικών λύσεων η Honda has παρουσίασε τα πλάνα της για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης σε πραγματικό περιβάλλον αστικών κέντρων, προκειμένου να πραγματοποιήσει ευρείες δοκιμές. Οι σταθμοί θα παράγουν την απαιτούμενη ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες δυμιουργώντας έναν πλήρη κύκλο παραγωγής και κατανάλωσης καθαρής ενέργειας.
Το πρ’ογραμμα θα ξεκινήσει στις ιαπωνικές πόλεις Saitama, Kumagaya και Chichibu, με σκοπό να πετύχει την “Ολική Διαχείριση Ενέργειας.”
Perierga.gr - Το βενζινάδικο του μέλλοντος!
Perierga.gr - Το βενζινάδικο του μέλλοντος!
Perierga.gr - Το βενζινάδικο του μέλλοντος!
Perierga.gr - Το βενζινάδικο του μέλλοντος!
Perierga.gr - Το βενζινάδικο του μέλλοντος!
Perierga.gr - Το βενζινάδικο του μέλλοντος!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα αποτελέσματα της Super league



 
Γιατί πολύ απλά εκεί είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας!

Ο ΠΑΣ νίκησε την ΑΕΚ και σώθηκε, ο Παναιτωλικός ηττήθηκε από τον ΟΦΗ στην Κρήτη και οδεύει στον δρόμο που χάραξε η Δόξα, δηλαδή αυτόν της Football League, ενώ η Κέρκυρα με το «διπλό» στο Καραϊσκάκη γέμισε προβληματισμό και τον Εργοτέλη που απέχει έναν βαθμό από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ατρόμητος και ΠΑΟΚ στο Περιστέρι έμειναν στο 0-0 και άφησαν... από κάτω την ΑΕΚ που έχασε στα Γιάννενα.

Αναβολή λόγω αέρα στο Λεβαδειακός-Ξάνθη και θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τι θα γίνει στο ματς αυτό, ενώ στο Άρης-Αστέρας το μπουκάλι που τραυμάτισε την βοηθό Κουρομπύλια, θα φέρει όπως όλα δείχνουν τιμωρία για τους γηπεδούχους.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-0

Στον δικό του ρυθμό, τον κρητικό, ανάγκασε τον Παναιτωλικό να… χορέψει ο ΟΦΗ, χορός που μετά την ήττα με σκορ 1-0 στο «Γεντί Κουλέ» για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας οδηγεί την ομάδα του Αγρινίου «καρφί» στην Football League. To γκολ του Κάλαϊτζιτς (30΄), άφησε τους φιλοξενούμενους στους 25 βαθμούς και με ελάχιστες πιθανότητες για να σωθούν.
Λεβαδειακός-Ξάνθη (αναβολή)

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Λιβαδειά δεν επέτρεψαν να γίνει το ματς του Λεβαδειακού με την Skoda Ξάνθη. O διαιτητής του αγώνα, Μιχάλης Βοσκάκης αποφάσισε να μην διεξαχθεί η αναμέτρηση και αναμένεται να μάθουμε αν τελικά γίνει αύριο (9/4) αφού την Μεγάλη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η 29η αγωνιστική της Σουπερ Λίγκας.
Άρης-Αστέρας Τρ. (διακοπή)

Οριστικά διεκόπη η αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης». Αιτία η αδυναμία της βοηθού του κ. Τριτσώνη, κ. Κουρομπύλια, να συνεχίσει το παιχνίδι μετά από αντικείμενο που δέχτηκε.

Δόξα Δράμας-Εργοτέλης 1-1

Σε περιπέτειες μπήκε ο Εργοτέλης με το εκτός έδρας 1-1 κόντρα στη Δόξα, για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, ύστερα από τη νίκη της Κέρκυρας επί του Ολυμπιακού (1-0), απέχει μόλις ένα πόντο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον είναι μονόδρομος η νίκη με τον Λεβαδειακό, τη Μεγάλη Τετάρτη.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1

Ούτε η Παναγία, ούτε ο Θεός, ούτε κανένας άλλος! Σήμερα ήταν του… Άη-Γιάννενα! Η ομάδα του Αναστασιάδη «βύθισε» την ΑΕΚ στη λίμνη των «Ζωσιμάδων» και με το 2-1 πανηγύρισε οριστικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα! Κακή η ελλιπέστατη «Ένωση», προδόθηκε και από παιδικά αμυντικά λάθη και έμεινε χωρίς διπλό από του… Άη-Γιαννιού (όταν είχε επικρατήσει του Λεβαδειακού)!

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1

Το «μεθύσι» του Ολυμπιακού από την κατάκτηση του πρωταθλήματος , βγήκε σε καλό για την Κέρκυρα. Οι ερυθρόλευκοι δεν έδειξαν το πρόσωπο που δείχνουν στο Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να τους τιμωρήσει και με τη νίκη της 1-0 να μπει γερά στο παιχνίδι της παραμονής. Ο Ιωάννου το γκολ των νικητών στο 80ο λεπτό.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-0

Όποιος δεν μπήκε στον κόπο (τέτοιος αποδείχθηκε) να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ. Οι δυο ομάδες αφού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επιβεβαιώσουν τον διαδικαστικό χαρακτήρα του ματς, περιορίστηκαν σε ένα σβηστό 0-0 και ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα πλέι οφ.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0

Με δύο γκολ και μία ασίστ του καλύτερου παίκτη του γηπέδου, Αντώνη Πετρόπουλου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» έδωσε επιπλέον πόντο στην ομάδα του ενόψει play off και έδειξε στον προπονητή του πως αξίζει περισσότερες ευκαιρίες αφού παρά το γεγονός πως σπάνια χρησιμοποιείται, δηλώνει παρών όποτε χρειαστεί.

Επόμενη αγωνιστική (29η)

Μ. Τετάρτη, 11/4 (19:00)

ΑΕΚ-Ατρόμητος
Αστέρας Τρ. - Παναθηναϊκός
Εργοτέλης-Λεβαδειακός
Κέρκυρα-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός-Άρης
Πανιώνιος-Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΟΙ ΣΚΥΔΡΑΙΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ

Η παρουσία τους ήταν η απάντηση στις φήμες περί στρατοπέδου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην πόλη
Σήμερα το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγ. Στεφάνου Σκύδρας, οι πολίτες του Δήμου έδωσαν μια πρώτη απάντηση σε όλα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες για την δημιουργία στρατοπέδων λαθρομεταναστών, με την πόλη της Σκύδρας να συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των υποψήφιων πόλεων. Οι Σκυδραίοι  αντέδρασαν άμεσα. Σύλλογοι και πολίτες της πόλης κινητοποιήθηκαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν και εξέλεξαν μια συντονιστική επιτροπή με σκοπό να μεταφέρει στην κεντρική εξουσία και στα αρμόδια υπουργείο την επιθυμία των κατοίκων, που δεν έιναι άλλη από την άρνηση της υλοποίησης ενός τέτοιου χώρου. Στην σημερινή συγκέντρωση διαβάστηκε το ψήφισμα που ετοίμασε η επιτροπή και δόθηκε στον κόσμο προς υπογραφή. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ετοιμαστεί φάκελος με όλα τα ψηφίσματα που εκδόθηκαν απο τους συλλόγους και μαζί με τις υπογραφές θα αποσταλούν προς πάσα κατεύθυνση. Η ενημέρωση σας για τις εξελίξεις θα είναι άμεση και στο φύλλο της Πέλλαnews θα έχετε την δυνατότητα να ενημερώθειται με κάθε λεπτομέρεια για την σημερινή εκδήλωση.

pellanews
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας: Επαναλειτουργεί το το τρένο Φλώρινα - Θεσσαλονίκη

Τηtrenoamyntaio μεγάλη Τετάρτη πληροφορούμαστε ξανάρχεται το τρένο στην Φλώρινα. Αυτό κατ' αρχήν επιβεβαιώνει ότι ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος είναι αυτός που δεν γίνεται.
8000 Φλωρινιώτες μπορούν να είναι περήφανοι γιατί, έστω ένα χρόνο μετά, καταφέρανε να φέρουν πίσω το τρένο στην πόλη τους. Αυτοί, με την υπογραφή τους με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις,
με την οργή και την αποφασιστικότητά του σήμερα δικαιώνονται: το τρένο έρχεται!

Με βάση τις διαβεβαιώσεις που έχουμε, τα δρομολόγια θα είναι 3, θα γίνονται με μεγάλες αυτοκινητάμαξες τύπου intercity, ενώ η διαδρομή θα είναι ταχεία μετά την Έδεσσα και ως τη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρχει έκπτωση επιστροφής και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν και επιπρόσθετες εκπτώσεις για να κατέβει η τιμή σε ακόμα πιο προσιτά επίπεδα.

Για όλα αυτά όμως θα δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και βέβαια θα τα δούμε και στην πράξη. Αν και δεν έχουν γίνει αποδεκτά όλα τα αιτήματά μας σημειώνουμε ότι αυτό δεν είναι ένα τσουρούτικο τρένο συμβολικής σημασίας αλλά μια σημαντική εξέλιξη που βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το θέμα των δρομολογίων που είναι διαφορετικά από τις προτάσεις μας κυρίως στην διαδρομή από Φλώρινα. Πιστεύουμε ότι, παρ' ότι δεν έγινε εφικτό σε αυτή τη φάση για λόγους κόστους, ένα 4ο δρομολόγιο, καλά τοποθετημένο θα καλύπτει πολύ καλύτερα τις ανάγκες για μετακίνηση και θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να χαιρετίσουμε την συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί η μόνη συνεισφορά της ήταν να συμφωνεί στην Αθήνα και να παρακωλύει τη διαδικασία στη συνέχεια. Επειδή οι συνδυασμένες συγκοινωνίες είναι σημαντικές για την ποιότητα ζωής και την βιώσιμη ανάπτυξη εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να υπάρχει η δυνατότητα οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του νομού να μπορούν να μετακινούνται χωρίς ΙΧ από και προς τα χωριά μας.

Καλώς να 'ρθει το τρένο μας, εμείς θα είμαστε εκεί να το υποδεχτούμε μαζί με τους φίλους και τους συγγενείς που θα μας φέρει για την Ανάσταση!

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.
http://florinatreno.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Καταρράκτες Havasu: Δεν υπάρχει αυτό το τοπίο... (photos)


Οι εκπληκτικά όμορφοι καταρράκτες βρίσκονται σ' ένα απομακρυσμένο φαράγγι στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να φτάσει κάποιος εκεί, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Το νερό που ρέει από τα βράχια ασβεστόλιθου παίρνει ένα καταπληκτικό πρασινογάλαζο χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με...
...τα κόκκινα βράχια του φαραγγιού. Οι καταρράκτες πέφτουν από ύψος 37 μέτρων σε μια πεντακάθαρη πισίνα ιδανική για κολύμπι. Υπάρχει μια μεγάλη αμμώδης παραλία που προσφέρεται για χαλάρωση με θέα τον καταρράκτη. Μια μικρή όαση στον ξερό και άνυδρο τόπο της Αριζόνα... ένα μέρος που οι φωτογραφίες το αδικούν!





Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γιγάντιες χελώνες στα Γκαλαπάγκος (!)


Η γιγάντια χελώνα είναι ίσως το πιο γνωστό ον των νήσων Γκαλαπάγκος. Μάλιστα έδωσε το όνομά της στο αρχιπέλαγος και κατ’ επέκταση στα νησιά αφού Galapago στα ισπανικά σημαίνει χελώνα.

Η γιγάντιες χελώνες Γκαλαπάγκος είναι το μεγαλύτερο εν ζωή είδος χελώνας και φτάνει τα 400 κιλά σε βάρος και 1,8 μέτρα σε μήκος. Κινούνται πολύ αργά με ταχύτητα μόλις 0,21 χλμ/ώρα και είναι φυτοφάγες. Είναι το ζώο με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής μεταξύ όλων των φυτοφάγων ζώντας περίπου 100 χρόνια αν και η γηραιότερη χελώνα που έχει παρατηρηθεί εκτιμήθηκε ηλικίας 170 ετών. Η χελώνα Γκαλαπάγκος έχει καλή αίσθηση της όσφρησης και πάντα μυρίζει την τροφή της πριν την καταναλώσει.
Oι γιγάντιες χελώνες ήταν ένα από τα ζώα που τράβηξαν την προσοχή του Δαρβίνου όταν επισκέφθηκε τα νησιά Γκαλάπαγκος και ήταν το βασικό στοιχείο για τη διατύπωση της θεωρίας της εξέλιξης.
Perierga.gr - Χελώνες στα Γκαλαπάγκος!
Perierga.gr - Χελώνες στα Γκαλαπάγκος!
Perierga.gr - Χελώνες στα Γκαλαπάγκος!
Perierga.gr - Χελώνες στα Γκαλαπάγκος!
Perierga.gr - Χελώνες στα Γκαλαπάγκος!
Perierga.gr - Χελώνες στα Γκαλαπάγκος!
Perierga.gr - Χελώνες στα Γκαλαπάγκος!
Perierga.gr - Χελώνες στα Γκαλαπάγκος!
Perierga.gr - Χελώνες στα Γκαλαπάγκος!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πρόγραμμα για 20.000 ανέργους ξεκινά ο ΟΑΕΔ τη Μ. Δευτέρα

 Πρόγραμμα για 20.000 ανέργους ξεκινά ο ΟΑΕΔ τη Μ. Δευτέρα
Από τη Μ.Δευτέρα ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ.
Η επιχορήγηση θα γίνει με επιταγές κατάρτισης μέσω του νέου προγράμματος (training voucher) του υπουργείου Εργασίας.
Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση Τομέων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, γράφει το star.gr.
Με την πιστοποίηση οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

“Νοίκιασε” και εσύ έναν αστυνομικό ή ένα περιπολικό..τώρα μπορείς..

 “Νοίκιασε” και εσύ έναν αστυνομικό ή ένα περιπολικό..τώρα μπορείς..
Όχι δεν είναι κακόγουστο αστείο..ούτε ανέκδοτο
Δεν είναι διαφημιστική καμπάνια, της ταινίας “Η μεγάλη των μπάτσων σχολή”.. είναι πραγματικότητα…
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά.. 

Από εδώ και στο εξής και σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 888, 21 Μαρ.2012, μπορείς να “νοικιάσεις” προσωπικό, μέσα ακόμα και εκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ:
 “Νοίκιασε” και εσύ έναν αστυνομικό ή ένα περιπολικό..τώρα μπορείς..
α. για τη συνοδεία χρηματαποστολών, εκρηκτικών ή άλλων επικίνδυνων υλών,β. για τη συνοδεία μεταφερόμενων καλλιτεχνικών έργων ή ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας,
γ. για την παροχή υπηρεσιών τάξης – ασφάλειας και τροχαίας σε καλλιτεχνικές συναυλίες και εκδηλώσεις,
δ. για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, διαφημιστικών παραγωγών κ.λ.π.,
ε. παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης,
στ. παροχή υπηρεσιών φρούρησης ή συνοδευτικής ασφάλειας σε ιδιώτες που επικαλούνται λόγους ασφάλειας,
ζ. είσπραξη συνδρομών προς εκδότες νομικών περιοδικών με παρακράτηση από τη μισθοδοσία του προσωπικού και
η. κάθε άλλη περίπτωση που αφορά διάθεση μέσων και παροχή υπηρεσιών προς τρίτους από την Ελληνική Αστυνομία και υπερβαίνει το μέτρο της συνήθους αστυνομικής προστασίας
Πόσο θα πληρώσετε για όλα αυτά…
Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί:
 “Νοίκιασε” και εσύ έναν αστυνομικό ή ένα περιπολικό..τώρα μπορείς..
exomatiakaivlepo
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο Σαρκοζί απειλεί την Ελλάδα με έξοδο απο την συνθήκη Σέγκεν

Η Γαλλία πλέον μας απειλεί και με έξωση από την συνθήκη Σένγκεν, στην οποία συμμετέχουν 25 κράτη –μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης! «Υπάρχουν 120 χλμ. στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία τα οποία δεν φυλάσσονται. Έχω δικαίωμα να απαιτήσω ποιες κυρώσεις θα πρέπει να υπάρξουν». Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche, στο πλαίσιο της προεκλογικής σκλήρυνσης της στάσης του σε θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας, στην προσπάθεια να «πιάσει» τα ποσοστά του σοσιαλιστή υποψηφίου για την προεδρία Ολάντ στις δημοσκοπήσεις, ο οποίος διατηρεί προβάδισμα περίπου 6 μονάδων στον δεύτερο γύρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι δίνει ένα χρόνο προθεσμία για αλλαγή της κατάστασης. «Δίνω ένα χρόνο ώστε η πρακτική αυτή να αλλάξει, αλλιώς θα αναστείλουμε τη συμμετοχή μας στη Συμφωνία Σένγκεν» προειδοποίησε ευθέως.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »