Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ο Σαρκοζί απειλεί την Ελλάδα με έξοδο απο την συνθήκη Σέγκεν

Η Γαλλία πλέον μας απειλεί και με έξωση από την συνθήκη Σένγκεν, στην οποία συμμετέχουν 25 κράτη –μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης! «Υπάρχουν 120 χλμ. στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία τα οποία δεν φυλάσσονται. Έχω δικαίωμα να απαιτήσω ποιες κυρώσεις θα πρέπει να υπάρξουν». Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche, στο πλαίσιο της προεκλογικής σκλήρυνσης της στάσης του σε θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας, στην προσπάθεια να «πιάσει» τα ποσοστά του σοσιαλιστή υποψηφίου για την προεδρία Ολάντ στις δημοσκοπήσεις, ο οποίος διατηρεί προβάδισμα περίπου 6 μονάδων στον δεύτερο γύρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι δίνει ένα χρόνο προθεσμία για αλλαγή της κατάστασης. «Δίνω ένα χρόνο ώστε η πρακτική αυτή να αλλάξει, αλλιώς θα αναστείλουμε τη συμμετοχή μας στη Συμφωνία Σένγκεν» προειδοποίησε ευθέως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.