Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Διασυρμός Παπακωνσταντίνου στον Παπαδάκη .?

Δείτε ξανά τον χαμό στον Παπαδάκη σήμερα
Ο γνωστός Παπακωνσταντίνου με το αλαζονικό υφάκι που εκνευρίζει συνομιλούντες και τηλεθεατές. Ευτυχώς που βρέθηκε ο καθηγητής Κοντογιώργης για να τον βάλει στην θέση του με ερωτήματα...που για πρώτη φορά στη ζωή του άκουσε ο πρωην "τσάρος". Και τον εκνεύρισε άσχημα.  Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε :










Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η Ελλάδα εκτός κυρώσεων για αγορά ιρανικού πετρελαίου

Την εξαίρεση έντεκα χωρών από την απειλή επιβολής οικονομικών κυρώσεων λόγω εισαγωγής πετρελαίου από το Ιράν αποφάσισαν οι ΗΠΑ. Οι χώρες αυτές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, ουσιαστικά επιβραβεύονται επειδή μείωσαν σημαντικά τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου

Σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, οι χώρες αυτές επέλεξαν ένα δύσκολο δρόμο αφού αναθεώρησαν τις ενεργειακές τους ανάγκες και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη εποχή.

Οι χώρες που εξαιρούνται από την απειλή κυρώσεων για ένα εξάμηνο είναι οι:  Ελλάδα, Βέλγιο, Βρετανία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Ιαπωνία.
 
 
Πηγή:dete.gr
 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το κοριτσάκι που έχει τρελάνει το διαδίκτυο!!!

Η Adele είναι μόλις 2 ετών και έχει κλέψει τις εντυπώσεις μέσα απο το διαδίκτυο.. Η μελωδική φωνή αλλα και η γλυκύτητα της έχουν απογειώσει σε προβολές το βίντεο της στο youtube!! Δείτε την να ερμηνεύει το γνωστό τραγούδι "Someone like you"..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 








Πηγή: trelokouneli
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Mάζεψαν τα νεράντζια...


Υπό τον φόβο επεισοδίων στις 25 Μαρτίου, συνεργεία του Δήμου Αθηνών, τις βραδινές ώρες, αφαίρεσαν νεράντζια από τα δέντρα που βρίσκονται γύρω απ' το Σύνταγμα.
Στην αρχή ακουγόταν ως ... φήμη, αλλά αν κάνει κανείς μια βόλτα στους δρόμους κοντά στη βουλή θα διαπιστώσει ότι οι νεραντζιές είναι κλαδεμένες και γυμνές από νεράντζια...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet: «Πωλείται το ένα τρίτο της Ελλάδας!» ...

Πωλητήριο στο ένα τρίτο της χώρας μας βάζει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα κάτω από την πίεση των ξένων πιστωτών, καλεί Τούρκους επενδυτές να υποβάλουν τις προσφορές τους για την ελληνική περιουσία. Το δημοσίευμα γράφτηκε με αφορμή την επιχειρηματική Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως στόχο την προσέλκυση τούρκων επενδυτών στη χώρα μας. Ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας Σελίμ Έγκελι, δήλωσε πως «ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας και των ακινήτων. Τον τελευταίο 1.5 μήνα 15 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον του για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον των τουρκικών εταιρειών εστιάζεται στην ενέργεια, στα εμπορικά λιμάνια, στη διαχείριση των αεροδρομίων, τον τουρισμό και στην αγορά κτημάτων στα πλαίσια της πώλησης της δημόσιας γης.» Ο Έγκελι, δήλωσε πως οι περισσότεροι τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να αγοράσουν οικόπεδα για την κατασκευή εμπορικών κέντρων.

Ο Συντονιστής Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Πάνος Πρωτοψάλτης μάλιστα είπε «ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος σε περίπτωση που εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, των ακινήτων πιστεύουμε θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη».

Το δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο και για πώληση νησιών με αφορμή τη δήλωση του Αριστομένη Μ. Συγγρού, προέδρου του Οργανισμού Επενδύσεων στην Ελλάδα ο οποίος είπε "Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά, τα δικαιώματα και η λειτουργία ορισμένων οικοπέδων στα νησιά αυτά μπορούν να μεταφερθούν"

Πωλητήριο στην Ελλάδα και μάλιστα με τις... "ευλογίες" μας λοιπόν και ευκαιρία για τις τούρκικες εφημερίδες να μας "ξεπουλήσουν".

mediagate.gr

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι Ρώσοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες

Ασπίδα στην …αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη ετοιμάζει η Ρωσία και αυξάνει σημαντικά για το λόγο αυτό τις στρατιωτικές της δαπάνες για τα επόμενα χρόνια. Την σχετική προαναγγελία έκανε ο κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας κύριος σκοπός της αύξησης των δαπανών στην άμυνα είναι να διασφαλιστεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τη σχεδιαζόμενη αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη που ετοιμάζεται ταχέως.

«Δεν έχουμε κλείσει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις, αλλά θα είμαστε έτοιμοι», είπε ο κ. Μεντβέντεφ σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματικούς του στρατού, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Να σημειωθεί ότι ήδη στην Τουρκία – στην Μαλάτια- έχει εγκατασταθεί και δoκιμάζεται από αμερικανούς στρατιωτικούς ραντάρ για την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ.

Πηγή:  trelokouneli
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στους δρόμους οι ποιητές πραγματοποίησαν διαδήλωση

Στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» στη Σταδίου συγκεντρώνονται αυτήν την ώρα οι ποιητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ενώ θα ακολουθήσει και πορεία. Η πορεία θα κάνει στάσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία, και το Πανεπιστήμιο και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν εκδοτικοί οίκοι, καλλιτεχνικοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξένα πανεπιστήμια και πολίτες.
 
Πηγή:  trelokouneli
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σενάρια για το ΕΦΑΠΑΞ μελετά το υπ. Εργασίας

Εναλλακτικά σενάρια για το εφάπαξ εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ ολοκληρώνονται οι σχετικές μελέτες στα ασφαλιστικά ταμεία. Στο «τραπέζι» αναμένεται να τεθούν η αύξηση των εισφορών αλλά και ο προαιρετικός συμψηφισμός του βοηθήματος με τις οφειλές στις τράπεζες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η δραστική περικοπή του εφάπαξ. Ο νέος γύρος παρεμβάσεων στο εφάπαξ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς το Νοέμβριο υπήρξαν μειώσεις 15% ως 30% στα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στη ΔΕΗ και στην Εμπορική.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το επόμενο διάστημα, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, θα έχει συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι Τούρκοι παραβίασαν για μια ακόμη φορά τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» παραβίασε σήμερα το μεσημέρι περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως επισημαίνεται, στην ίδια ανακοίνωση, σε συνεννόηση με το Λιμενικό Σώμα, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να γίνουν παραστάσεις προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Έφτασε" τα 2 ευρώ η βενζίνη στην Αττική οδό

Αυτό που όλος ο κόσμος δεν ήθελε να πιστέψει, δηλαδή να δει την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων να φτάνει τα 2 ευρώ ανά λίτρο, έγινε πραγματικότητα και μάλιστα εντός Αττικής. Συγκεκριμένα τα πρατήρια υγρών καυσίμων που βρίσκονται στην Αττική οδό στο ύψος της Κάντζας, πωλούν σήμερα την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων αντί του ποσού των 1,967 € το λίτρο ενώ η τιμή του diesel κίνησης άγγιξε την τιμή της αμόλυβδης (1,697 €).

Όσοι αναρωτιούνται για την βενζίνη 100 οκτανίων, τα συγκεκριμένα πρατήρια δεν την διαθέτουν αφού όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει δεν θα είχε καμία ζήτηση μιας και η τιμή της με τα σημερινά δεδομένα θα ξεπερνούσε τα 2,20 €….
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η αφίσα που έπρεπε να υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, αλλά υπάρχει στη Βοστώνη !

δείτε την:




Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στα 293 ευρώ ο μισθός για μερική απασχόληση


CLOSE WINDOW Την αναλογική μείωση των μισθών και για τους ευέλικτα απασχολούμενους (με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.) καθώς και τα νέα όρια των αμοιβών τους προκύπτουν από έγγραφη απάντηση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας
 
Του Γιώργου Γάτου
Στα 255,47 ευρώ μεικτά (για νέο ηλικίας κάτω των 25 ετών) και στα 293,04 ευρώ (για εργαζόμενο πάνω από 25 ετών) «κλειδώνουν» οι πρώτοι - εισαγωγικοί μισθοί για τους μερικώς απασχολούμενους, με τετράωρη εργασία, μετά τις μειώσεις των κατώτατων ορίων της ΕΓΣΣΕ κατά 22% και 32% που ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και το ν. 4046/2012.
Απάντηση
Την αναλογική μείωση των μισθών και για τους ευέλικτα απασχολούμενους (με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.) καθώς και τα νέα όρια των αμοιβών τους προκύπτουν από έγγραφη απάντηση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη σε ερώτημα της ΓΣΕΒΕΕ.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει η «Η»:
1Σε εργασιακές σχέσεις που υπάγονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο μισθός και το ημερομίσθιο μπορούν να μειωθούν μέχρι και 22% (για τους εργαζόμενους με ηλικία πάνω από 25 ετών) και μέχρι 32% (για εργαζόμενους με ηλικία κάτω των 25 ετών) μονομερώς με απόφαση του εργοδότη, ενώ λοιπές αποδοχές (π.χ. επιπλέον συμφωνημένος μισθός που καταβαλλόταν πριν από το νέο νόμο) δεν θίγονται.

2Η άμεση προσαρμογή στα νέα μειωμένα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, για το τμήμα των αποδοχών που φτάνει έως τα όρια της ΕΓΣΣΕ, δεν προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.
3Συμφωνίες που υπολείπονται των νέων μειωμένων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων είναι αυτοδικαίως άκυρες ως προς τον όρο αυτό.
4«Οι αμοιβές των εργαζομένων με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, διευθέτηση του χρόνου εργασίας κ.τ.λ. καθορίζονται αναλογικά και κατά περίπτωση με τις αποδοχές πλήρους απασχόλησης και, επομένως, για τις εργασιακές σχέσεις που υπάγονται στην ΕΓΣΣΕ και εφαρμόζεται π.χ. μερική απασχόληση, ισχύουν αναλογικές μειώσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις».
Οι κατώτατοι μισθοί της ΕΓΣΣΕ
Για τετράωρη εργασία
Με βάση τους νέους πίνακες των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων, οι αμοιβές για τους μερικώς απασχολούμενους αντιστοιχούν στο 50% των σχετικών ορίων της ΕΓΣΣΕ και διαμορφώνονται ως εξής:
Εργαζόμενοι ηλικίας πάνω από 25 ετών
•Για προϋπηρεσία 0-3 ετών, 293,04 ευρώ ο άγαμος και 322,34 ευρώ ο έγγαμος.
•Για προϋπηρεσία 3-6 ετών, 322,35 ευρώ ο άγαμος και 351,65 ευρώ ο έγγαμος.
•Για προϋπηρεσία 6-9 ετών, 351,65 ευρώ ο άγαμος και 380,95 ευρώ ο έγγαμος.
•Για προϋπηρεσία πάνω από 9 έτη, 380,95 ευρώ ο άγαμος και 410,25 ευρώ ο έγγαμος.
Εργαζόμενοι ηλικίας κάτω των 25 ετών
•Για 0 - 3 έτη προϋπηρεσίας, 255,47 ευρώ ο άγαμος και 281,02 ευρώ ο έγγαμος.
•Για 3 έτη και πάνω, 281,02 ευρώ ο άγαμος και 306,57 ευρώ ο έγγαμος.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Η ελληνική νεολαία στην εποχή του μνημονίου. Μένουμε ή φεύγουμε;»

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. σας προσκαλούμε όλες και όλους στην ανοιχτή συζήτηση νέων με θέμα... «Η ελληνική νεολαία στην εποχή του μνημονίου. Μένουμε ή φεύγουμε;»

Στη ανοιχτή συζήτηση θα παρουσιαστούν οι βιωματικές εμπειρίες ανθρώπων που μεγάλωσαν στο εξωτερικό, οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι νέοι που διαβιούν την περίοδο αυτή εκτός Ελλάδας και οι προοπτικές της ελληνικής νεολαίας μπροστά στα αδιέξοδα που γεννά η Ελλάδα του μνημονίου.

Για το θέμα θα μας μιλήσει ο Ηλίας Παρασκευόπουλος και ζωντανά από το Βερολίνο μέσω skype ο Διονύσης Γρανάς. Συντονίζει ο Κωνσταντής Σεβρής. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό πολυχώρο Άρδην στη Θεσσαλονίκη. Βαλαωρίτου 1 και Δωδεκανήσου γωνία στον 8ο όροφο. Πληροφορίες στο 2310543751 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ardinthess@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα παιδιά µε σύνδροµο Down µπορούν να είναι νικητές

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»
20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Αγάπη χωρίς όρους και ενθάρρυνση βοηθούν τα παιδιά µε σύνδροµο Down
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ


«Τα παιδιά µε σύνδροµο Down µπορούν να είναι νικητές»: µε αυτό το σύνθηµα γιορτάζεται σήµερα η Παγκόσµια Ηµέρα για το Σύνδροµο Down. «Η έρευνα και η εµπειρία µάς έχει δείξει πως τα παιδιά µας µέσω της πρώιµης παρέµβασης και της ψυχολογικής στήριξης, βελτιώνονται κι εκπαιδεύονται», τονίζει η πρόεδρος της Ενωσης Φίλων και Γονέων Ατόµων µε Σύνδροµο Down «Ηλιαχτίδα», Ιόλη Αντωνοπούλου.

1 21 Μαρτίου: Παγκόσµια Ηµέρα για το Σύνδροµο Down.

Tα άτοµα µε σύνδροµο Down έχουν στο 21ο ζεύγος χρωµοσωµά τωνέναεπιπλέον χρωµόσωµα και επιστηµονικώς το σύνδροµο ονοµάζεται Τρισωµία 21. Ετσι επιλέχθηκε η 21η ηµέρα του τρίτου µήνα. 2 Πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο µε το σύνδροµο;

Στατιστικά γεννιέται 1 παιδί µε σύνδροµοDown στις800 γεννήσεις παγκοσµίως. Οµως, ο αριθµός αυτός µειώνεται καθώς αυξάνεται το ποσοστό των γυναικών που υπόκεινται σε προγεννητικό έλεγχο.

3 Μία εξέταση αίµατος θα µπορεί να προβλέπει το σύνδροµο;


Τελευταίαανακοινώθηκε µία πειραµατικήµέθοδος,η οποία εξετάζει το εµβρυακό DNA στο αίµα τηςεγκύου, για την προγεννητική διάγνωση του συνδρόµου από ερευνητές σε Κύπρο, Ελλάδα και Βρετανία.

4 Μύθοι γύρω από αυτήν τη χρωµοσωµική διαταραχή...

Μύθος είναι ότι τα παιδιά αυτά έχουν βαριάς µορφής νοητική υστέρηση και δεν βελτιώνονται ούτε και εκπαιδεύονται. Η έρευνα και η εµπειρία έχει αποδείξει το αντίθετο, καθώς βλέπουµε διανοητική εξέλιξη και ανάπτυξη των ικανοτήτων τους.

5 Πόσο σηµαντική είναι η στήριξη των παιδιών αυτών;

Η αγάπη χωρίς όρους, η αποδοχή και η ενθάρρυνση, τα βοηθούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίµηση µε αποτέλεσµα να αναπτύσσονται καλύτερα.

6 Των οικογενειών τους;
Οιοικογένειεςπρέπει πρώτα να ξεπεράσουν το σοκ της γέννησης και µετά να πιστέψουν στις ικανότητες των παιδιών τους, ώστε να µπορέσουν να τους προσφέρουν ό,τι είναι απαραίτητο για την εξέλιξή τους.

7 Οι στόχοι της «Ηλιαχτίδας»;
H πληροφόρηση και στήριξη των γονέων, η ενθάρρυνση ατόµων µεσύνδροµο Down και η ενηµέρωση της κοινής γνώµηςείναιπρωταρχικοί στόχοι.

8 Ποιον δεν έχετε πετύχει ακόµη;

Το κέντρο πρώιµης παρέµβασης, γιατί δεν υπάρχουν τα χρήµατα.

9 Εκπαίδευση και παιδιά µε σύνδροµο Down...
Τα περισσότερα παιδιάµε σύνδροµο Down εντάσσονται στην κατηγορίατων ατόµων µε ελαφρά νοητική υστέρηση και είναι σαφώς εκπαιδεύσιµα. Πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία για εκπαίδευση.

10 Είναι εύκολη η ένταξη στο κανονικό σχολείο;

Υπάρχει η τάση ανά τον κόσµο της ενσωµάτωσης των παιδιών µεειδικέςανάγκες στο κανονικό σχολείο.Στην Ελλάδα λόγω έλλειψης δοµών και υποστηρικτικού πλαισίου η ένταξη αυτή είναι δύσκολη. 11 Μπορούν τα παιδιά να «νικήσουν» το σύνδροµο;

Με τη συνεχή προσπάθεια τη δική τους και τη βοήθεια της οικογένειας και του περιβάλλοντός τους µπορούν να φτάσουν σε έναν ικανοποιητικό βαθµό αυτονοµίας.

12 Το 2008 βγήκαν στην αγορά κούκλες µε σύνδροµο Down...

Οπωςυπάρχουνκούκλες από όλεςτις φυλές, σε διαφορετικές µορφές και ηλικίες, έτσι υπάρχουν και κούκλες µε σύνδροµο Down, ίσως για να εξοικειώνονται τα παιδιά µε την ποικιλοµορφία των ανθρώπων.

13 Οι οικογένειες µιλούσαν ανοιχτά για το σύνδροµο τη δεκαετία του ‘90;

Οσο γυρνάµε πίσω στον χρόνο το θέµα τηςαναπηρίας ήταν ένα θέµα ταµπού, που καλύτερα να µην έβγαινε προς τα έξω γιατί η κοινωνία λόγω προκαταλήψεων δεν το αποδεχόταν. 14 Τα ταµπού συνεχίζουν να υπάρχουν;
Εξακολουθεί να υπάρχειη προκατάληψηαλλάσεµικρότερο βαθµόαπ’ ό,τι ήταν παλαιότερα. Στόχοςµας είναι ναµειωθείόσο γίνεται µέσα απότις επιτυχίες των παιδιών µαςκαι τις ενέργειες του Συλλόγου µας.

15 Οι µέρες της άγνοιας για το σύνδροµο Down έχουν περάσει;

∆υστυχώς όχι στον βαθµό που θα επιθυµούσαµε. Ακόµη και ορισµένοι γιατροί δίνουν µονόπλευρες και ελλιπείς πληροφορίες, επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχολογία και τις αποφάσεις των γονιών.

16 Τι πρέπει να γίνει για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσµος;

Προβολές ταινιών, ντοκιµαντέρ, προσωπικέςσυνεντεύξεις, ηµερίδες: αυτά θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την πληροφόρηση του κόσµου σχετικά µε τις δυνατότητες και τον πλούσιο συναισθηµατικό κόσµο πουέχουν ταάτοµα µε σύνδροµο Down.

17 Με τις καµπάνιες ενηµέρωσης;

Οι ενηµερωτικές καµπάνιες είναι σηµαντικές για τους γονείς που έχουν παιδί µε σύνδροµο Down, αλλά κυρίως για τον γενικό πληθυσµό.

18 Ο ρόλος της πολιτείας;


Ο ρόλοςτηςΠολιτείας θα έπρεπε να είναι πιο ενεργός σε πολλάπεδία, όπως είναι η πλήρης ενσωµάτωση στα κανονικά σχολεία αλλά και η δηµιουργίατµηµάτων ένταξης και υποστήριξης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθµίδες. 19 Είναι εύκολη η κοινωνική ένταξη των παιδιών;

Προϋποθέτει πολλά πράγµατα, όπως ευαισθητοποίηση και κατανόηση του κόσµου. Πιστεύουµεόµως ότιµε τις προσπάθειεςόλων θαγίνεται όλο και πιο εύκολη.

20 Ποια τα µεγαλύτερα «αγκάθια»;

Αυτό που χρειαζόµαστε ως κοινωνία είναι η σωστή πληροφόρηση, να αποδεχόµαστε τη διαφορετικότητα. Τα παιδιά µας χρειάζονται κυρίως αποδοχή κι αγάπη.


Τα Νέα
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αγάπη χωρίς όρους..!!!

 
Είναι δυνατόν να δείξεις κάτι άλλο εκτός από αγάπη σε ένα τέτοιο πλασματάκι;
Αυτά τα παιδάκια τα αγαπάμε πολύ γιατί η αγάπη μας και μόνο αυτή τους δίνει ζωή.!
Η έρευνα και η εµπειρία έχει δείξει πως τα παιδάκια αυτά µέσω της πρώιµης παρέµβασης και της ψυχολογικής στήριξης, βελτιώνονται κι εκπαιδεύονται.

Αγάπη χωρίς όρους και ενθάρρυνση βοηθούν τα παιδιά µε σύνδροµο Down να ζήσουν περισσότερα χρόνια.

 

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »