Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης 2013 - Τι αλλάζει φέτος; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Επίδομα θέρμανσης 2013 προκαταβολικά και με αλλαγές στα κριτήρια. Αλλαγή των κριτηρίων και του τρόπου που θα δίνεται το επίδομα θέρμανσης 2013 προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του προχθές. Οι αιτήσεις για το... επίδομα θέρμανσης 2013 θα γίνονται στο taxisnet όπως και το 2012.

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης 2013 ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «σκοπεύουμε να αλλάξουμε για να γίνουν ελαστικότερα τα κριτήρια για την χορήγηση του , να δούμε τι δεν πήγε καλά, μήπως δεν υπήρχε ενημέρωση. Διότι, όντως μου λένε ότι σε γειτονιές ένα νοικοκυριό πήρε το επίδομα, ένα άλλο όμως όχι. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τι συνέβη και γιατί από τα περίπου 260 εκατ. ευρώ που είχαμε για επίδομα θέρμανσης η απορρόφηση ήταν πολύ μικρή, περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Τι αλλάζει στο Επίδομα Θέρμανσης 2013

Υπάρχει σκέψη στο υπουργείο Οικονομικών να προπληρώνεται το επίδομα θέρμανσης 2013 πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου 2013) ώστε τα νοικοκυριά να μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο. Ταυτόχρονα εξετάζεται η απλοποίηση του συστήματος για το επίδομα θέρμανσης 2013 με λιγότερα κριτήρια . Με το νέο σύστημα οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν στο taxisnet ,αίτηση για να εγκριθεί το επίδομα θέρμανσης 2013.


Επίσης σχεδιάζεται η μείωση των ορίων για τα εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να χορηγηθεί το επίδομα σε περισσότερες οικογένειες. Πέρσι για να λάβει κάποιος το επίδομα θέρμανσης θα έπρεπε το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε LIVE εικόνα από όλα τα κανάλια της ΕΡΤ...

Παρακολουθήστε ζωντανά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ...








Επιλέξετε από το μενού όποιο κανάλι θέλετε (ΕRT, EPT3,EPA,ΒΟΥΛΗ, ΡΑΔΟΜΕΓΑΡΟ) και πατήστε play






Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Προσλήψεις προσωπικού σε λιμεναρχεία όλης της χώρας.

Δείτε αναλυτικά στοιχεία για τη διαδικασία
Σαρανταοκτώ άτομα θα προσληφθούν σε λιμεναρχεία της χώρας μετά την έγκριση που έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία...


Συγκεκριμένα, σε 16 λιμάνια της χώρας θα τοποθετηθούν συνολικά 24 αρχιπλοηγοί πλοηγοί, 8 κυβερνήτες πλοηγίδων, 10 μηχανοδηγοί πλοηγίδων και 18 πρυμνοδέτες.

Το ναυτικό προσωπικό που θα προσληφθεί για οκτώ μήνες θα καλύψει έκτακτες ανάγκες πλοήγησης πλοίων στους Πλοηγικούς Σταθμούς ΥΝΑ.

Έτσι, τα Λιμεναρχεία Πειραιά, Λαυρίου, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καλαμάτας, Χαλκίδας και Ρόδου ανακοίνωσαν την πρόσληψη 48 ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα:
-Στον Πειραιά θα αναλάβουν καθήκοντα 10 αρχιπλοηγοί πλοηγοί, 2 κυβερνήτες πλοηγίδων, 5 μηχανοδηγοί πλοηγίδων και 18 πρυμνοδέτες.

-Στο Λαύριο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ένας αρχιπλοηγός πλοηγός και ένας κυβερνήτης πλοηγίδων και οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου. Τηλ. 22923 20.414.

-Ένας πλοηγός θα προσληφθεί στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ στη Μύκονο θα απασχοληθεί ένας αρχιπλοηγός πλοηγός. Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων λήγει στις 6 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους λιμεναρχεία (τηλ. 23133 25.899,22890 22.218 αντίστοιχα).

-Στο λιμάνι της Καλαμάτας θα προσληφθεί ένας πλοηγός όπως και στο λιμάνι της Πύλου. Όσοι επιθυμούν να καλύψουν τις θέσεις πρέπει μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, Πλατεία Τελωνείου Παραλία Καλαμάτας. Τηλ. 27210 22.218.

-Στον Πλοηγικό Σταθμό Ρόδου θα αναλάβουν καθήκοντα 2 αρχιπλοηγοί πλοηγοί, ένας κυβερνήτης πλοηγίδων και ένας μηχανοδηγός πλοηγίδων. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας 1, Μανδράκι Ρόδος, ΤΚ 851 00 (Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου Πλοηγικός Σταθμός Ρόδου). Τηλ. 22410 28.666.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και υποβάλλονται στη διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 50, Πειραιάς, ΤΚ 185 35. Τηλ. 210 4512.836.

-Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου λήγει και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη μία θέση αρχιπλοηγών πλοηγών και τη μία θέση κεβερνητών πλοηγίδων που έχουν προκηρυχθεί για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 22210 28.888.

-Στο ίδιο πλαίσιο, εντός των προσεχών ημερών, τα Λιμεναρχεία Πάτρας, Ηρακλείου, Βόλου, Καβάλας, Ιτέας, Σύρου, Σαντορίνης και Κέρκυρας θα ανακοινώσουν την πρόσληψη 12 ατόμων ως ναυτικό προσωπικό.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος; Αυτό είναι το βιντεάκι που εξαπλώνεται σαν φωτιά στο διαδίκτυο!! Δείτε το... θα σας αφήσει άφωνους!!

Ο σύγχρονος άνθρωπος, ο ανθρώπινος πολιτισμός, η τσιμεντωμένη οπτική μας για τον κόσμο που δεν μας αφήνει να δούμε την ουσία...
Κάθε τόσο βγαίνει ένα βιντεάκι που σε συγκλονίζει από εκεί που δεν το περιμένεις.
Το The Employment είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή του Αργεντίνικου Animation Studio Opusbou και η επίτιμη ομάδα του Vimeo Staff Picks το ξεχώρισε αμέσως και τώρα εξαπλώνεται σαν φωτιά στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κυριακάτικες εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα 8 Σεπτεμβρίου 2013

efimerides
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: " Ο Α. Σαμαράς δεσμεύεται: όχι νέα μέτρα, όχι νέα λιτότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Μοιράζουν στα σχολεία την επικίνδυνη Καμπάλα!"

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πλήρη σύνταξη στα 60. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα ταμεία".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Ο φόβος του Σαμαρά πριν από τα πέναλτι...".

Η ΕΠΟΧΗ: " Πλεόνασμα νέων μέτρων και ακροδεξιού λόγου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Από κόσκινο για κατάργηση οι 199 φόροι υπέρ τρίτων"

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Σύνταξη: ποιοι, πως βγαίνουν έως τα 58".

Κυριακάτικη Δημοκρατία: "Η πλήρης κατάρρευση. ΠΑΣΟΚ: 0% στην Α' Αθηνών (στις ηλικίες 18 έως 34)".

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: " Έχουμε τη λύση που θα δεχτούν και οι δανειστές".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: " Ο λαός πρωταγωνιστής μπορεί να ανατρέψει τα μονοπώλια".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Κούρσα ανόδου στις τιμές των υγρών καυσίμων."

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: " Ελληνίδες δουλεύουν για 3 ευρώ την ώρα".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Δήμαρχοι-μονάρχες τέλος".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Το ασφαλιστικό ξανά στο τραπέζι!"

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Παραδίδουν τη ΛΑΡΚΟ στα Σκόπια".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: ""Δεν επανέρχεται η βάση του 10 για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ"".

Αγγελιοφόρος της Κυριακής: "Δεσμεύσεις Σαμαρά".

Realnews: " "Ξαφνικός θάνατος" και για τον ΟΣΕ".
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »