Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κατά 32% μειώνονται οι μισθοί όλων των νέων ηλικίας έως 25 ετών

της Ρούλας Σαλούρου
Την περικοπή των μισθών για τους νέους, ηλικίας έως 25 ετών, κατά 32%, ανεξάρτητα από το εάν αμείβονταν με το βασικό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή όχι, αποκαλύπτουν έγγραφα του...
υπουργείου Εργασίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, η Συνομοσπονδία απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση, επισημαίνοντας αφενός το γεγονός ότι η προστασία της νεότητας, που τελεί υπό την προστασία του Κράτους επιβάλλει την ιδιαίτερη μέριμνα της Πολιτείας απέναντι στην κατηγορία των νέων εργαζομένων, που πλήττεται δραματικά από την οικονομική κρίση, αφετέρου ότι η ήδη εφαρμοσθείσα μείωση στα κατώτατα όρια αποδοχών στους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών δεν έχει οδηγήσει ούτε σε μείωση της ανεργίας ούτε σε αύξηση της απασχόλησής τους. Αντίθετα, η ανεργία των νέων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, εκτοξεύθηκε στο τέλος του 2011 σε ποσοστό ρεκόρ, 50% περίπου, με έναν στους δύο νέους να είναι άνεργοι, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό, που κινείται αυξητικά, έχει υπερβεί το 52%.

Αναλυτικά, ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας καθώς και έγγραφο της Διεύθυνσης Αμοιβής του υπουργείου σας, που απευθύνεται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποκαλύπτει τη γενικευμένη εφαρμογή του μέτρου, ανεξάρτητα από ειδικότητα και κλάδο.

Κάτι, που έχει αναδείξει το Capital.gr, παρ’ ό,τι η ΓΣΕΕ επέμενε ότι η αντισυνταγματική μεν, διάταξη της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου περιορίζει τις περικοπές, στη περίπτωση των νέων ηλικίας έως 25 ετών, σε αυτούς που αμείβονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για περικοπές από την πίσω πόρτα και ζητά να ανακληθούν δύο ερμηνευτικές εγκύκλιοι, που εκδόθηκαν από το υπουργείο Εργασίας (Διεύθυνση Αμοιβής) και οι οποίες ουσιαστικά σηματοδοτούν εκτεταμένη μείωση μισθών για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Να σημειωθεί ότι, βάσει της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου του περασμένου Φεβρουαρίου ο κατώτερος μισθός υποχώρησε στα 585 ευρώ μικτά (-22%) ενώ ειδικά για τους νέους μέχρι 25 ετών στα 510 ευρώ μικτά (-32%) από 751 ευρώ που ήταν έως τότε. Όμως η απόφαση αυτή, τονίζει η ΓΣΕΕ, ακόμα και αν μένει να κριθεί η συνταγματικότητά της από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), αφορούσς μόνο όσους αμείβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ.

Με τις δύο ερμηνευτικές εγκυκλίους φαίνεται ότι το υπουργείο Εργασίας υιοθέτησε γενικευμένη μείωση σε όλους τους νέους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών «ανεξαρτήτως κλάδου και ειδικότητας».

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι με την ερμηνευτική Εγκύκλιο του υπουργείου (Αρ. Πρωτ. 4601/304/12-3-2012) υιοθετήθηκε, με contra legem διασταλτική ερμηνεία, η γενικευμένη μείωση κατά 32% σε όλους τους νέους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών, «ανεξαρτήτως κλάδου και ειδικότητας», δηλαδή ακόμα και σε αυτούς που καλύπτονται από κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές ΣΣΕ (και όχι μόνο αυτούς που αμείβονται με την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.).

Παράλληλα, με το με αρ. πρωτ. 10341/763/1-6-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Αμοιβής του υπουργείου, που απευθύνεται στο ΣΕΠΕ, παρέχονται οδηγίες και κατευθύνσεις για την εφαρμογή του άρθρου 1 παρ. 1 της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του οποίου διατυπώνεται η άποψη, με βάση την προαναφερθείσα εγκύκλιο, ότι η μείωση 32% δεν εφαρμόζεται μόνο για όσους αμείβονται με τα όρια της ΕΓΣΣΕ αλλά και «για ήδη εργαζομένους κάτω των 25 ετών, οι οποίοι αμείβονται βάσει κάποιας ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ».

Και συνεχίζει η ΓΣΕΕ επισημαίνοντας «δεν πρόκειται απλώς για μια contra legem και προφανώς εσφαλμένη ερμηνεία διατάξεων, οι οποίες από τη φύση τους πρέπει να εφαρμόζονται στενά, αλλά επιπλέον, για τη νομιμοποίηση της παραβίασης ισχυουσών ΣΣΕ και μειώσεων μισθών εκατοντάδων χιλιάδων νέων ειδικευμένων εργαζομένων. Επιπλέον, με την τυχαία διαφοροποίηση ως προς τη μισθολογική μεταχείριση των εργαζομένων, οι οποίοι διακρίνονται με βάση το τυπικό, συγκυριακό και απρόσφορο στοιχείο της ηλικίας τους και όχι με βάση το ουσιαστικό κριτήριο του είδους, της ποιότητας και της ποσότητας της εργασίας που παρέχουν, παραβιάζεται η αρχή της μισθολογικής ισότητας και της αναλογικότητας, ενώ δημιουργούνται εργαζόμενοι «πολλών ταχυτήτων», ακόμη και στο πλαίσιο εφαρμογής κανονιστικών όρων ισχυουσών ΣΣΕ».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Νεκρός 18χρονος μετά από 40 ώρες βιντεοπαιχνιδιού!

  • 0
     



 Νεκρός 18χρονος μετά από 40 ώρες βιντεοπαιχνιδιού!
  Ενας 18χρονος στην Ταϊβάν πέθανε σε Ιντερνετ καφέ αφού έπαιξε επί 40 συνεχείς ώρες ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, το Diablo 3, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας United Daily News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός Τσουάνγκ-αναφέρεται μόνο το επώνυμό του- πήγε το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου σε καφέ της Ταϊνάν στη νότια Ταϊβάν, πλήρωσε για ένα δικό του δωμάτιο και έπαιξε το βιντεοπαιχνίδι αυτό για περίπου δυο ημέρες χωρίς κάν να φάει.
Το πρωί της 15ης Ιουλίου, ένας υπάλληλος μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε τον Τσουάνγκ να είναι ξαπλωμένος πάνω σε ένα τραπέζι. Ο υπάλληλος τον ξύπνησε, ο Τσουάνγκ σηκώθηκε, έκανε μερικά βήματα και στη συνέχεια κατέρρευσε. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
Τα αίτια του θανάτου του 18χρονου ερευνώνται. Εικάζεται ότι η πολύωρη καθιστική στάση προκάλεσε στο νεαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα.
Τον Φεβρουάριο ένας 23 χρονος πέθανε από ανακοπή ύστερα από 23 συνεχείς ώρες μπροστά από ένα κομπιούτερ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Απίστευτος σκιτσογράφος ....

Πονηρός σκιτσογράφος ή πονηρά μυαλά..???


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πρεμιέρα αύριο για τις εκπτώσεις

Αρχίζουν αύριο οι εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου, με τους εμπόρους να ευελπιστούν σε μια οικονομική ανάσα στην κρίση.

Οι εκπτώσεις είναι μια καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές να επωφεληθούν από τις καλές τιμές των προϊόντων καθώς οι εκπτώσεις από τη πρώτη μέρα θα φτάνουν μέχρι και το 70%.

οι έμποροι αποστέλλουν οδηγίες προς τις επιχειρήσεις θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

- Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

- Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ιάσιμος ο καρκίνος σε μια δεκαετία;

Ένας από τους ανθρώπους που ανακάλυψε τη δομή του DNA, o μοριακός βιολόγος Dr James Watson, προσπαθεί να βρει τη θεραπεία για τον καρκίνο.

Όπως δήλωσε ο βραβευθείς με Νόμπελ επιστήμονας, μιλώντας στο Euroscience Open Forum στο Δουβλίνο, είναι δυνατό να βρεθεί η θεραπεία για τέσσερις στις πέντε μορφές καρκίνου μέσα στην επόμενη δεκαετία, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιστήμονες «επαναστατήσουν» στον τρόπο με τον οποίο «προσεγγίζουν» την ασθένεια.
Ο ίδιος «κατηγόρησε» τους ερευνητές που ασχολούνται με την ανακάλυψη της θεραπείας του καρκίνου ότι σκέφτονται πολύ στενά και φοβούνται να πάρουν ρίσκο.
«Νομίζω ότι πρέπει να εστιάσουμε στο γιατί δεν μπορούμε να τον θεραπεύσουμε. Πιστεύω ότι αν καταλάβουμε γιατί δεν μπορούμε να τον θεραπεύσουμε και καθίσουμε να γράψουμε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, τότε θα υπήρχε ελπίδα. Όσοι επιστήμονες ασχολούνται με αυτό δεν προσπαθούν να τα μάθουν όλα. Δε φαίνονται πρόθυμοι να πάρουν ρίσκο. Νομίζουμε ότι είναι πανέξυπνοι, αλλά δεν είναι. Απλά δεν είναι χειρότεροι από άλλους» είπε.
Ο 84χρονος επιστήμονας, ο οποίος έχει γράψει μια επιστημονική μελέτη για τον καρκίνο, είπε ακόμη ότι δεν έχει νόημα να «πιάσει» κανείς την ασθένεια από την αρχή της εμφάνισής της κι αυτό γιατί αυτό προκαλεί άγχος και ανησυχία.
«Νομίζω ότι αυτό που μετράει είναι να μπορεί να το θεραπεύσει κανείς στο τέλος και να μην ανησυχεί από την αρχή, γιατί αυτό θα είναι και πιο φτηνό» πρόσθεσε.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail ο Αμερικανός επιστήμονας έχει προκαλέσει ξανά στο παρελθόν με δηλώσεις του, όπως για παράδειγμα με την άποψή του για την εξυπνάδα και την ομοφυλοφιλία, είπε ακόμη ότι οι γυναίκες μπορεί να αποσπούν την προσοχή των ακαδημαϊκών.
Μιλώντας για την επαναστατική έρευνά του για το DNA στις αρχές του 1950 ο Dr Watson είπε: «Ήμουν τυχερός που δεν υπήρχαν γυναίκες κοντά, γιατί μάλλον θα σκεφτόμουν αυτές αντί για το DNA. Το να υπάρχουν πολλές γυναίκες γύρω από έναν άντρα είναι σίγουρα πιο διασκεδαστικό, αλλά μάλλον τους κάνει λιγότερο αποτελεσματικούς».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αριστουργήματα φτιάχνουν αυτά τα μαχαίρια!

Ή για να ακριβολογούμε, αυτός που κρατάει τα μαχαίρια! Ο Mark, αναβιώνει την τέχνη των προϊστορικών χρόνων, χρησιμοποιώντας απλά...
μερικά μαχαίρια για να χαράξει κομμάτια δέρματος, φτιάχνοντας έτσι υπέροχους πίνακες, που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως και από τι έχουν φτιαχτεί!













Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου: Έλληνας βο(υ)λευτής - 20.329€


Τα ποσά που θα δείτε παρακάτω οχι μόνο προκαλούν αλλά εξοργίζουν.
Σε εποχές που η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν σταματάει να πληρώνει φόρους και χαράτσια και την ώρα που δεκάδες συμπολίτες μας αυτοκτονούν εξαιτίας του ανύρπακτου κράτους, ο Έλληνας πολίτης πληρώνει για κάθε εθνοπατέρα 20.329€ τον μήνα!

Σύμφωνα λοιπόν με τον τελευταίο προυπολογισμό του κράτους (μετά τις "περικοπές" που είχαν), οι 300 βο(υ)λευτές εισπράττουν ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ:

1. Βουλευτική αποζημίωση: 8.000€

2. Κοινοβουλευτικές επιτροπές: 1.100€ μέσο όρο

3. Οικογενειακή παροχή/εργοδοτικές εισφορές: 350€

4. Αυτοκίνητο: 1000€

5. Αεροπορικά εισιτήρια: 960€

6. Έξοδα κίνηση: 473€

7. Επίδομα οργάνωσης γραφείων και ταχυδρομικά τέλη: 2.263€

8. Επίδομα ενοικίου: 1.000€

9. Σταθερή τηλεφωνία: 983€

10.Κινητή τηλεφωνία: 200€

11.Δύο επιστημονικοί συνεργάτες (συνήθως συγγενείς) : 4.000€

Είναι ή δεν είναι λοιπόν η καλύτερη δουλειά του κόσμου, αν κρίνουμε και τον φόρτο εργασίας που ΔΕΝ έχουν; Και όλα αυτά τα νόμιμα! Αν συμπεριλάβουμε και τα πακέτα/μίζες που λαμβάνουν ορισμένοι απο υπουργικές θέσεις τότε αυτά τα ποσά εκτοξεύονται!

Τα σχόλια δικά σας...

Πηγη: newsnow.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ: Δεν κόβεται το ρεύμα – Κατάσχεται το σπίτι

Χαράτσι μέσω ΔΕΗ: Δεν κόβεται το ρεύμα – Κατάσχεται το σπίτιΣτο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου μπαίνουν όσοι
 φορολογούμενοι δεν εξόφλησαν το χαράτσι στα ακίνητα το 2011, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει περίπου 2,5 δισ. ευρώ φέτος, όταν πέρσι υπολογίζεται ότι έφτασαν στα ταμεία του Δημοσίου μόλις 2,2 δισ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, για τους περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες, που δεν έχουν καταβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων, ενεργοποιείται η διαδικασία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία προβλέπει κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, της ακίνητης αλλά και κινητής περιουσίας των φορολογούμενων.
Τα σενάρια, που φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, είναι η κατάσχεση του 25% του μισθού ή της σύνταξης αλλά για ποσά πάνω από 1.000 ευρώ. Έτσι, για παράδειγμα σε ένα καθαρό μισθό ύψους 2.000 ευρώ θα κατασχεθεί το 25% δηλαδή συνολικά 500 ευρώ. Σε πέντε δόσεις το ποσό που θα παρακρατείται θα είναι 100 ευρώ μηνιαίως. Ακόμη και στην περίπτωση που ο πολίτης δικαιούται επιστροφή από στην εφορία τότε αυτή συμψηφίζεται με το χρέος.
Επιπλέον δεν αποκλείονται οι κατασχέσεις ενοικίων, επιδοτήσεων, εσόδων, αυτοκινήτων, σκαφών, τραπεζικών καταθέσεων, προκειμένου να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Παράλληλα, για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ προς το Δημόσιο προβλέπεται και κατάσχεση ακινήτων.

Πάντως οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το χαράτσι αναμένονται μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η κυβέρνηση δια στόματος του Σίμου Κεδίκογλου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι. «Η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι. Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη ήταν ξεκάθαρη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν γίνεται να αφήσουμε απροστάτευτο ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, όσο μικρό κι αν είναι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το τέλος για το 2012 αναμένεται να ξεκινήσει να αποστέλλεται από το τέλος του μήνα, θα είναι ενσωματωμένο στον λογαριασμό και θα μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε δόσεις.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »