Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάρια για νέους αγρότες από Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Για ηλικίες από 24 έως 40 ετών

Στο πλαίσιο της προώθησης για την απασχόληση των νέων σε καιρό κρίσης, ξεκινάει σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής) εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους από 24 έως και 40 ετών, που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.

Τα σεμινάρια διάρκειας 50 ωρών, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»- μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς- που στόχο έχει να παρουσιάσει στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Τα σεμινάρια θα γίνουν αρχικά στην Αθήνα ( Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) για 80 άτομα (20 ανά τμήμα),που θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω τέσσερις θεματικές ενότητες:
- Αμπελουργία- Οινολογία
- Δενδροκομία και Νέες Δενδρώδεις Καλλιέργειες
- Μελισσοκομία
- Αιγοπροβατοτροφία- Γαλακτοκομία

Το επίπεδο γνώσεων, το αντικείμενο απασχόλησης και η εμπειρία ή μη στον αγροτικό τομέα παραγωγής, δεν θα αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των νέων εκείνων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 

Σε περίπτωση υποβολής μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων από τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων, θα γίνει κλήρωση.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΣΟΚ : 2.500 Έλληνες αυτοκτόνησαν μέσα σε 2 χρόνια...

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν, πως περισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους μέσα σε 2 χρόνια, από το 2010.

Η δραματική αύξηση του ... φαινομένου που αποτελεί τη νέα μάστιγα της ελληνική κοινωνίας αλλά και όλες οι πτυχές του, συζητήθηκαν σε επιστημονικό Συμπόσιο της Κλίμακας «Πρόληψη της Αυτοκτονίας».

Η ΜΚΟ έχει καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας σχέδιο για τη χάραξη εθνικού προγράμματος πρόληψης της αυτοκτονίας, το οποίο θα περιλαμβάνει από εκπαίδευση γιατρών και εκπαιδευτικών έως σύσταση ειδικών κέντρων σε όλη τη χώρα και θεσμοθέτηση δεοντολογίας για τον τρόπο δημοσιοποίησης.

«Είναι μια ατομική πράξη με κοινωνικές διαστάσεις όμως, καθώς υπολογίζεται ότι μια αυτοκτονία επηρεάζει καταλυτικά πέντε μέλη της οικογένειας του αποθανόντος και περίπου είκοσι άτομα από το ευρύτερο περιβάλλοντος του» δηλώνει ο Dr. Lanny Berman, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόβλεψης της Αυτοκτονίας.

Ο ιδιος ανέφερε πλείστα μέτρα προλήψης του φαινομένου, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες. «Μια ενδεικτική περίπτωση είναι οι αυτοκτονίες στο Μετρό της Αθήνας, που από 3 ή 4 ανά έτος έφθασαν πέρυσι τις 9». Μια αυτοκτονία θα μπορούσε να αποτραπεί με φωτεινές επιγραφές, ενημέρωση των εργαζομένων, κάμερες, τοποθέτηση εμποδίων κτλ.

Πάνω από είκοσι είναι οι ψυχικές διαταραχές- πέραν της δημοφιλούς κατάθλιψης- που μπορούν να συμβάλουν στην αυτοκτονία. «Διαπιστώνω ότι οι αυτόχειρες δεν είναι τόσο οι άνεργοι όσο εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή», υπογραμμίζει η Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΕΚΠΑ, κ. Χαρά Σπηλιοπούλου.

Η γιατρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις χιλιάδες άδειες οπλοφορίας, που έχουν μεν λήξει αλλά τα όπλα δεν έχουν κατασχεθεί. «Δεν καταγράφεται ούτε ελέγχεται σε ποιά χέρια βρίσκονται και αν ο κάτοχος είναι ψυχικά υγιής» υπογραμμίζει «τις προάλλες μια γυναίκα άνοιξε το συρτάρι του αποθάνοντα από δεκαετία συζύγου της, βρήκε ένα περίστροφο και αυτοκτόνησε».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μέσω...ίντερνετ και τραπεζών η πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας...


Μέσα από την ιστοσελίδα του Taxisnet από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αναζητούν τα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας τα οποία φέτος δεν θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.

Όσοι δεν έχουν αυτή τη...
δυνατότητα θα μπορούν να εξοφλούν τα τέλη σε οποιαδήποτε τράπεζα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο αλλά θα προσέρχονται στον γκισέ με τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ ή με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Μια άλλη δυνατότητα είναι για αυτούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet , είναι να μπαίνουν στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, να πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους και να τυπώνουν το ειδοποιητήριο τους.

Το πρόστιμο για όσους δεν έχουν πληρώσει έως το τέλος του χρόνου θα είναι το διπλάσιο του ποσού και φέτος δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή.

Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο σήμα, και για τον σχετικό έλεγχο θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το Τaxisnet...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εικόνες... κατοχής (ΒΙΝΤΕΟ)...

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η ανθρωπιστική κρίση και στο Ηράκλειο Κρήτης. Όλο και περισσότερες είναι οι οικογένειες που στρέφονται στα συσσίτια, ενώ πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που... ψάχνουν στα σκουπίδια.
Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι οικογένειες του Ηράκλειου Κρήτης αναζητούν βοήθεια από τις φιλανθρωπικές κινήσεις των Ενοριών, της Αυτοδιοίκησης ή του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να εξασφαλίσουν όχι μόνο ένα πιάτο φαγητό αλλά ακόμα και ένα μπουκάλι νερό.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΗ, Σωκράτη Βαρδάκη ότι ‘’σχεδόν σε καθημερινή βάση, αντικρίζουν έξω από το κτίριο που βρίσκονται τα γραφεία του Κέντρου, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, σε κεντρικότατο σημείο του Ηρακλείου, ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για λίγη τροφή’’.
"Η εξαθλίωση πλέον λαμβάνει νέες διαστάσεις" σημειώνει ο κ. Βαρδάκης, επισημαίνοντας ότι ‘’τώρα, εκτός από το φαγητό τους πολλοί πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν και το φάρμακο που είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους’’.
Ο ίδιος τονίζει ότι ''από τις περίπου 800 οικογένειες που απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο για βοήθεια, μπορούν να εξυπηρετηθούν σε μηνιαία βάση περίπου 220''.



Δείτε το βίντεο:

πηγη cretalive
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Θυσιάζουν την άγρια χλωρίδα για καυσόξυλα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η παράνομη
 υλοτομία στην Κρήτη,καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, στο στόχαστρο ασυνείδητων μπαίνουν ακόμη και δάση σε προστατευμένες περιοχές, που θυσιάζονται για να γίνουν καυσόξυλα.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, από το ορεινό Μαλεβίζι μέχρι τους ορεινούς όγκους στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, οι καταγγελίες για συστηματική παράνομη υλοτόμηση της άγριας χλωρίδας, σε προστατευμένες δασικές περιοχές, αλλά και σε καλλιεργήσιμα εδάφη, με κοπή πρίνων στα βουνά, βελανιδιών στις κοίτες των ποταμών, αλλά και καρποφόρων αιωνόβιων ελαιοδέντρων σε καλλιεργημένες περιοχές, πληθαίνουν.

Το φαινόμενο που ξεκίνησε δειλά-δειλά στη σκιά της κρίσης μοιάζει να... νομιμοποιήθηκε στην κοινωνική συνείδηση κάποιων, λόγω κρίσης και αδυναμίας να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Τις τελευταίες ημέρες, το φαινόμενο εντοπίζεται σε όλο και περισσότερες περιοχές, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Κρήτη, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιβαλλοντικές αλλά και τις... ευαίσθητες κοινωνικές ισορροπίες στις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »