Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Υπερπολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε… λάκκο!


Ένα κατασκευαστικό «θαύμα» ή καλύτερα μια ολοκαίνουργια «Χώρα των Θαυμάτων» προετοιμάζεται στη Σαγκάη και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της μέχρι το 2015, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στους τυχερούς επισκέπτες! perierga.gr - Υπερπολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε... λάκκο!
Το περίφημο και πολυαναμενόμενο «Intercontinental Shimao Wonderland» κατασκευάζεται στην περιοχή Songjiang της Σαγκάης, μέσα σε μια τεράστια τάφρο ύψους 100 μέτρων κάτω από το έδαφος, προκαλώντας εντύπωση πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι εργασίες.
perierga.gr - Υπερπολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε... λάκκο!
Για την ακρίβεια, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο θα έχει συνολικά 19 ορόφους, οι 16 εκ των οποίων θα είναι μέσα στην τάφρο, ενώ μόλις οι τρεις θα βρίσκονται στην επιφάνεια του εδάφους. Τα 380 δωμάτια θα διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ενώ επιπλέον παροχές θα δημιουργηθούν για τους ενοίκους.
perierga.gr - Υπερπολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε... λάκκο!
Ένα «υποβρύχιο» εστιατόριο, ένα μεγάλο ενυδρείο, μια τεράστια πισίνα αλλά και ένας εντυπωσιακός πύργος αναρρίχησης «υπόσχονται» να κάνουν τις διακοπές αξέχαστες!  Στα must της κατασκευής ένας μεγάλος καταρράκτης δίπλα στο ξενοδοχείο αλλά και δύο τεχνητές παραλίες ακριβώς απέναντι!
perierga.gr - Υπερπολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε... λάκκο!
Οι τιμές θα κυμαίνονται στα 320 δολάρια τη βραδιά, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2015. «Δεν είναι μόνο ξενοδοχείο αλλά ούτε και θεματικό πάρκο. Είναι μια μικρή… χώρα των θαυμάτων για όλους!», λέει ένας εκ των κατασκευαστών.
perierga.gr - Υπερπολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε... λάκκο!
perierga.gr - Υπερπολυτελές ξενοδοχείο μέσα σε... λάκκο!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Είσοδος τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο...

Επικίνδυνη πρόκληση με παράνομη είσοδο τετράδας τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο ενεργοποιημένο βολής Άνδρου σημειώθηκε σήμερα.

Η αποφυγή χτυπήματος των τουρκικών αεροσκαφών από τα... πυρά τριών ελληνικών πολεμικών πλοίων έγινε την τελευταία στιγμή χάρις στην έγκαιρη διακοπή τους μετά από άμεση ειδοποίηση του ραντάρ της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι όταν στο παγίως και καθημερινά ενεργοποιημένο πεδίο βολής Άνδρου κατευθύνθηκαν σε ύψος 5.000 έως 7.000 πόδια προσέγγιζε η τετράδα των τουρκικών μαχητικών που είχαν μπει παράνομα στο FIR Αθήνας.

Τότε το ραντάρ Πάρνηθας έκανε ταυτόχρονα τρεις κινήσεις:

-ειδοποίησε τον τουρκικό σχηματισμό ότι μπαίνουν σε άκρως επικίνδυνη περιοχή βολών.
-ειδοποίησε τα ελληνικά πλοία που διέκοψαν αμέσως τις βολές.
-ειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων που αυτό αμέσως ενεργοποίησε την κόκκινη γραμμή με το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας για να διακοπεί η επικίνδυνη πτήση

Ωστόσο, το μόνο σωτήριο ήταν η άμεση διακοπή των βολών καθώς οι Τούρκοι μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωσή τους είχαν διασχίσει ένα κομμάτι του πεδίου βολής.

Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η ίδια εφημερίδα, μιλούν για άκρως επικίνδυνη πρόκληση που οφείλεται είτε σε προσχεδιασμένη ενέργεια είτε σε εγκληματική απειρία του επικεφαλής του τουρκικού σχηματισμού.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πέθανε η συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή...

Απεβίωσε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι της σε ηλικία 87 ετών η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών αλλά και ηθοποιός Ζωρζ Σαρρή. Γεννημένη το 1925 στην Αθήνα από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα από το Αϊβαλί, η Σαρρή, στη διάρκεια του... πολέμου συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτής στη Δραματική Σχολή του Ροντήρη. Το 1947 αυτοεξορίζεται στο Παρίσι, όπου και παντρεύεται τον αιγυπτιώτη χειρουργό Μάρκελλο Καρακώστα, με τον οποίο απέκτησε δυό παιδιά.

Το 1962 επιστρέφει στην Ελλάδα συνεχίζει να παίζει στο θέατρο έως και την επιβολή της δικτατορίας που σταματά για λόγους ιδεολογικούς. Είναι η εποχή που αρχίζει να γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα «Ο Θησαυρός της Βαγίας» που έγινε μεγάλη επιτυχία και αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Συνέχισε γράφοντας βιβλία για παιδιά και νέους, όπως επίσης και θεατρικά έργα.

Καθιέρωσε ένα νέο τρόπο γραφής στο νεανικό μυθιστόρημα, τόσο από την άποψη του ζωντανού, αυτοβιογραφικού ύφους όσο και της εισαγωγής του πολιτικού, κοινωνικού και ιστορικού στοιχείου στο είδος για το οποίο και έλαβε πολλά βραβεία. .
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ασπρόμαυρες εικόνες μιας Αθήνας σε παρακμή...

Εκπληκτικές φωτογραφίες από την Αθήνα δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Τίμοθι Φάντεκ με τίτλο "Κάτι βρωμάει στην Αθήνα- Εικόνες μιας αποτυχημένης οικονομίας" παρουσιάζουν μια...

Αθήνα παρακμιακή, μια Αθήνα που καταρρέει υπό το βάρος της φτώχειας και της εγκληματικότητας.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θοδωρής Γεωργακόπουλος που "ανακάλυψε" τις φωτογραφίες στο site του αμερικανικού περιοδικού σχολιάσε: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε σημείο οι εικόνες αυτές του φωτογράφου Τίμοθι Φάντεκ να περιγράφουν αντικειμενικά και πλήρως ολόκληρη την κοινωνία μας, ή έστω και το κέντρο της Αθήνας από μόνο του. Αλλά προς τα εκεί οδεύουμε, και πλέον γίνεται σαφές ότι έχουμε ξεπεράσει και τα τελευταία σημεία επιστροφής, έχουμε σπαταλήσει και τις τελευταίες ευκαιρίες σωτηρίας, και δεν έχουμε καμία ελπίδα πια. Φοβάμαι πως δυστυχώς η χώρα αυτή τελείωσε. Πολύ σύντομα, ολόκληρη θα είναι περίπου έτσι..






















































































Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα στις "γαλάζιες σημαίες"

Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον κόσμο ανάμεσα σε 48 χώρες, σε ότι αφορά τις πιο καθαρές ακτές. Για την ακρίβεια "κέρδισε" 394 γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες και άλλες 9 για τις μαρίνες της.
Η βράβευση έγινε από τη Διεθνή Επιτροπή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ),  η οποία είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζιες Σημαίες" στη χώρα μας.

Η Διεθνής Επιτροπή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι ένας διεθνής οργανισμός που έχει ως έδρα του τη Δανία και αριθμεί 63 χώρες - μέλη. Για το 2012 συγκεκριμένα, βράβευσε 3.179 παραλίες και 659 μαρίνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι νομοί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για το 2012 στην Ελλάδα είναι και πάλι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 ακτές αντιστοίχως .

Στη Χαλκιδική η σημαία θα κυματίζει σε 35 παραλίες (δηλαδή σε 5 περισσότερες από πέρυσι).

Σε επίπεδο δήμων πρώτη παραμένει η Κέρκυρα με 35 βραβευμένες ακτές, δεύτερη η Ρόδος με 32 και τρίτα τα Χανιά με 25.

Ακολουθούν το Ρέθυμνο με 18, το Ηράκλειο με 14, και η Κεφαλονιά με 11.

Οι 9 μαρίνες που θα φιλοξενούν τη γαλάζια σημαία, εντοπίζονται ως εξής: 2 στη Χαλκιδική, 2 στην Αττική, μία στο νομό Κορινθίας, μία στην Κέρκυρα, μία στο Λασίθι και τέλος, μία στη Κω.

Να σημειωθεί ότι στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ισπανία με 511 γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της και άλλες 92 σε μαρίνες.

Τέλος, σε ότι αφορά το νομό Αττικής, γαλάζιες σημαίες θα ανεμίζουν στο Καράβι του Σχοινιά, στην Μπρεξίζα του Μαραθώνα, στο Αυλάκι Μαρκόπουλου, στο Μαύρο Λιθάρι στην παραλία της Ανάβυσσου και τις τρεις ακτές στο Λαγονήσι.  Βάρκιζα, Αστέρας Βουλιαγμένης και η πρώτη ακτή της Βούλας, κέρδισαν επίσης γαλάζια σημαία.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ολα τα Πρωτοσέλιδα των Σαββατιάτικων εφημερίδων

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

 
























































ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ






























ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ













Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »