Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ντοκιμαντέρ απο το National Geographic για την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή επίσημα Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης Είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό έργο της σύγχρονης Ελλάδας.Κανείς όμως δεν
μπορούσε να φανταστεί πόσο δύσκολη ήταν η υλοποίηση του οράματος του Χαρίλαου Τρικούπη.





Δείτε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την επιστροφή της δεύτερης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου. Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή (2/10/2013)

Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την επιστροφή της δεύτερης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου. Ανοίγει ο δρόμος για την πληρωμή
Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στη δεύτερη δόση για το έτος 2013. Σύμφωνα με την ΚΥΑ ο συντελεστής για το 2013 με τον οποίο θα υπολογιστεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καθορίστηκε στο 1,22 ενώ η δημοσίευση της ΚΥΑ στο ΦΕΚ δίνει ουσιαστικά το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας πληρωμής των δικαιούχων αγροτών.

Πρόκειται ουσιαστικά για την καταβολή της δεύτερης δόσης στους δικαιούχους η οποία θα φθάσει τα 80 εκατ. ευρώ.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ το 2012.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πέφτουν τα μαλλιά σου; 10 τροφές που πρέπει να εντάξεις στο διαιτολόγιό σου για υγιή μαλλιά…

Τα πρώτα σημάδια φαίνονται συνήθως μετά το λούσιμο, αλλά και όταν χτενίζεσαι ή μαζεύεις τα μαλλιά σου κότσο για να κάνεις δουλειές…


Ξαφνικά παρατηρείς πως τα μαλλιά σου έχουν αδυνατίσει και ο όγκος τους έχει μειωθεί. Τι μπορείς να κάνεις;

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς εξηγεί τους λόγους που προκαλούν τριχόπτωση και φτιάχνει τη λίστα με τα τρόφιμα που θα σου χαρίσουν πλούσια και λαμπερά μαλλιά.

Εποχική τριχόπτωση!
Το φαινόμενο ονομάζεται έτσι γιατί αφορά σε περιόδους όπου παρατηρείται σταθερά πιο αυξημένη απώλεια μαλλιών. Τέτοιες περίοδοι είναι κατ’ εξοχήν η Άνοιξη και ιδιαίτερα το Φθινόπωρο. Η τριχόπτωση μπορεί να διαρκέσει από ένα έως δύο μήνες και κατά κανόνα δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Πολλές φορές βέβαια το φαινόμενο της εποχικής τριχόπτωσης γίνεται πιο έντονο εξαιτίας λάθος διατροφικών επιλογών…

Για ποιους άλλους λόγους μπορεί να πέφτουν τα μαλλιά σου;
Εκτός όμως από την εποχή, στην τριχόπτωση μπορεί να συμβάλουν κι άλλοι λόγοι, ειδικά στις γυναίκες:
-Σημαντικός παράγοντας είναι οι ορμονολογικές μεταβολές.
-Σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται σε απότομη απώλεια βάρους ή τέλος
-Σε μακρές περιόδους κατά τις οποίες ένα άτομο κάνει αυστηρή δίαιτα.

Τα τρόφιμα που θα σώσουν τα μαλλιά σου
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς έχει δέκα τρόφιμα που αγαπούν τα μαλλιά σου και υπόσχονται να τους δώσουν πίσω το χαμένο τους όγκο και λάμψη:

1. Light γαλακτοκομικά: Προϊόντα όπως το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί με χαμηλά λιπαρά όπως το La Vache Qui Rit® Light είναι πλούσια σε ασβέστιο, το απαραίτητο μέταλλο για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεΐνης “whey” και “καζεΐνης” υψηλής βιολογικής αξίας.

2. Σπανάκι: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την καλή υγεία του επιθηλίου της τρίχας, ενώ έλλειψη τους καθιστά τα μαλλιά εύθραυστα και αδύναμα. Η βιταμίνη C συγκεκριμένα, είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου και επιπρόσθετα προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση της τρίχας, λόγω της γνωστής αντιοξειδωτικής της δράσης. Μεγάλες ποσότητες των δύο βιταμινών έχουν επίσης το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

3. Φασόλια: Και όμως, τα μαυρομάτικα και τα κόκκινα φασόλια παρέχουν σημαντικές ποσότητες αμινοξέων στον οργανισμό, που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των μαλλιών, καθώς επίσης και σιδήρου, ψευδάργυρου και βιοτίνης. Ο σίδηρος είναι στοιχείο ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία των μαλλιών, ενώ ο ψευδάργυρος βοηθά στην σωστή ανακύκλωση των τριχών.

4. Πουλερικά: Η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη καθιστά τροφές όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, άκρως ευεργετικές για την γενική υγεία της τρίχας. Όπως σημειώνουν αρκετοί δερματολόγοι, χωρίς την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης ή με πρωτεΐνη χαμηλής βιολογικής αξίας, οι τρίχες δείχνουν αδύναμες και παρατηρείται έντονη τριχόπτωση.

5. Αυγά: Όπως και αν τα καταναλώσεις, τα αυγά είναι εξαιρετική τροφή για τα μαλλιά, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, βιοτίνη και βιταμίνη Β12. Για να έχεις μια εικόνα, τέσσερα αβγά (πλούσια σε θειούχα αμινοξέα) σε εβδομαδιαία βάση είναι η ιδανική ποσότητα.

6. Προϊόντα ολικής άλεσης: Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν δύο σημαντικά οφέλη: αφ\’ ενός αποτελούν «καλές» πηγές υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (δεν ανεβάζουν το ζάχαρο στο αίμα), αφετέρου παρέχουν «γενναίες» δόσεις ψευδάργυρου, σιδήρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Προτίμησε λοιπόν δημητριακά ολικής άλεσης, μαύρο ψωμί, νιφάδες βρώμης και καστανό ρύζι.

7. Μοσχαρίσιο κρέας: Το κόκκινο κρέας έχει όλα όσα έχουν απόλυτη ανάγκη τα μαλλιά σου. Γενναίες ποσότητες ψευδάργυρου, σιδήρου, χαλκού και φυσικά υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, η οποία έχει υψηλότερη βιολογική αξία, γεγονός που την καθιστά απαραίτητη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωση. Εν ολίγοις το ιδανικό cocktail για την ενδυνάμωση της τρίχας και την υγεία της επιδερμίδας του κεφαλιού μας.

8. Μύδια: Περισσότερο γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες, τα μύδια φαίνεται πως μπορούν να συνεισφέρουν και στην υγεία των μαλλιών. Ο ψευδάργυρος που περιέχουν «τονώνει» την διαδικασία ανανέωσης της τρίχας.

9. Καρότα: Αποτελούν εξαιρετικής ποιότητα πηγές βιταμίνης Α, η οποία είναι πολύ σημαντική για το φυσιολογικό κύκλο ζωής των κυττάρων που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Kύρια λειτουργία της είναι η διατήρηση της υγείας του επιθηλίου, της βάσης δηλαδή της τρίχας, ενώ η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά και να τα κάνει εύθραυστα.

10. Σολομός: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «τροφή ομορφιάς» αφού είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και σίδηρο. Τα ωμέγα -3 είναι απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας του κεφαλιού, η οποία αποτελεί «βάση» για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Έλλειψη των λιπαρών αυτών από τον οργανισμό συνδέεται με ξηροδερμία και αρκετές φορές με έντονη τριχόπτωση.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!

Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες γένη και είδη ζώων που έχουν ταξινομηθεί από τους επιστήμονες με βάση τα χαρακτηριστικά τους και τις συνήθειες που έχουν.  Και κάθε χρόνο ο αριθμός αυξάνεται καθώς ανακαλύπτονται νέα είδη που είναι ενδημικά μόνο σε μια συγκεκριμένη χώρα ή ταξινομούνται πλάσματα που ζουν εδώ και δεκαετίες στον πλανήτη αλλά δεν είχαν μπει σε μια κατηγορία ή ακόμα δημιουργούνται νέα είδη ως αποτέλεσμα διασταυρώσεων ή άλλων γενετικών αιτιών. Στη συνέχεια θα δείτε ζώα που είναι άγνωστα στυς περισσότερους καθω΄ς κανένα βιβλίο δεν γράφει γο’ αυτά, τουλάχιστον όχι με λεπτομέρειες.
10. Μπλε Parrotfish
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Βρέθηκαν στα ύδατα του Δυτικού Ατλαντικού και οφείλουν την ονομασία στο στόμα τους που θυμίζει ράμφος παπαγάλου.
9. Amazon Royal Flycatcher
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Εντυπωσιακό πτηνό που ζει στα τροπικά δάση γύρω από τον Αμαζόνιο, φτιάχνοντας μεγάλες φωλιές πάνω από τα νερά, προκειμένου να προστατευθούν από τα αρπακτικά.
8. Okapi
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Ζουν στο δάσος Ιτούρι στο Κονγκό της Κεντρικής Αφρικής και είναι εξαιρετικά σπάνια. Μόλις 25.000 είδη ζουν σήμερα εκεί σε άγρια κατάσταση.
7. Panda Ant
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Ασπρόμαυρες χνουδωτές σφήκες που ζουν στα βουνά της Χιλής και έχουν ένα από τα πλέον επώδυνα τσιμπήματα.
6. Μaned Wolf
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Είδος λύκου της Νότιας Αμερικής με φυσικά χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της αλεπούς. Πιστεύεται ότι τα μακριά, λεπτά πόδια τους οφείλονται στην εξέλιξη και την προσαρμογή τους στο περιβάλλον που ζουν, δηλαδή σε λιβάδια με ψηλά φυτά.
5. Naked Mole Rat
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Είδος αρουραίου χωρίς τρίχωμα που μπορεί να ζήσει μέχρι 30 χρόνια περίπου, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις ασθένειες.
4. Coconut Crab
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Καβούρια της ξηράς, που ζουν σε τροπικά νησιά του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού, προτιμώντας τα δέντρα καρύδας που υπάρχουν εκεί σε αφθονία. Σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση.
3. Penis Snake
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Το φίδι που μοιάζει με αρσενικό γεννητικό μόριο ανακαλύφθηκε πρόσφατα και είναι γνωστόμε το επιστημονικό όνομα  Atretochoana eiselti. Τα πρώτα βρέθηκαν στον ποταμό Madeira στη Βραζιλία και βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι αναπνέουν από το δέρμα λόγω έλλειψης πνευμόνων.
2. Star nosed Mole
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Ζουν σε υγρά εδάφη του ανατολικού Καναδά και στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία όρασης.
1. Λάμπρενες
perierga.gr - 10 ζώα που πιθανώς δεν ξέρετε ότι υπάρχουν!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δυναμική επιστροφή στη… γαλάζια λίμνη!

Η «Γαλάζια Λίμνη» ή αλλιώς «Blue Lagoon» αποτελεί το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Ισλανδίας, που βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από το Ρέικιαβικ, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν μπάνιο και χαλάρωση μέσα σε ένα καταγάλανο τοπίο!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!
Στην ουσία πρόκειται για ένα γεωθερμικό πάρκο με ζεστό θαλασσινό νερό, γνωστό και με την ονομασία «The Land of Fire and Ice» (σ.σ.»Η γη της φωτιάς και του πάγου»), επειδή οι τυχεροί λουόμενοι απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός… καυτού μπάνιου ακόμη και όταν χιονίζει!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!
Η θερμοκρασία του νερού στη λιμνοθάλασσα είναι 37-39 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσει κανείς μια απολύτως φυσική σάουνα! Επιπλέον, ένας καταρράκτης προσφέρει αναζωογονητικό μασάζ σε όποιον το επιλέξει, ενώ η λάσπη που υπάρχει σε διάφορες κοιλότητες της λίμνης ολοκληρώνει μια μοναδική εμπειρία… σπα!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!
Το μαγευτικό φυσικό τοπίο της «γαλάζιας λίμνης» δεν μπορεί παρά να κερδίσει στα… σημεία όλα τα κινηματογραφικά σκηνικά που έχουν στηθεί κατά καιρούς για έναν και μοναδικό λόγο: Η «μητέρα φύση» είναι ασυναγώνιστη!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!
perierga.gr - Δυναμική επιστροφή στη... γαλάζια λίμνη!


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »