Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κόψτε το κάπνισμα και... κερδίστε σε 10 σημεία!

Πόσες φορές προσπαθήσατε να σταματήσετε το κάπνισμα; Εμείς σας δίνουμε 10 χρυσούς λόγους για να το κάνετε... 7 στους 10 καπνιστές λένε ότι θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, χωρίς ωστόσο όλοι να το καταφέρνουν, και 3 στους 10 δηλώνει ότι δε θέλει να το κόψει γιατί θεωρεί ότι δε θα του συμβεί κάτι ή γιατί του αρέσει. Πολλοί που κόβουν αυτή την κακή συνήθεια δεν καταφέρνουν να πειθαρχήσουν τον οργανισμό τους και μετά από μέρες ή μήνες ξεκινούν και πάλι τοκάπνισμα. Το lifezone θα σας παρουσιάσει τα 10 κέρδη που θα αποκομίσει ο οργανισμό σας αν καταφέρετε και σταματήσετε μια για πάντα το κάπνισμα. Μετά η επιλογή δική σας...

1. Το προσδόκιμο ζωής μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10 χρόνια σε σχέση με αυτό που θα ζούσατε αν συνεχίζατε το τσιγάρο. Στην ηλικία των 50 χρόνων ο κίνδυνος θνησιμότητας μειώνεται με τη διακοπή του καπνίσματος εντός των 15 επομένων ετών κατά 50%


2. Οι πιθανότητες να μην πάθετε εγκεφαλικό τριπλασιάζονται, οι πιθανότητες να μην πάθετε έμφραγμα διπλασιάζονται ενώ οι πιθανότητες να μην εκδηλώετε καρκίνο των πνευμόνων είναι 20 φορές μεγαλύτερες.

3.Μειώνεται σημαντικά η ανάγκη του οργανισμού σας για κρέας. Ο οργανισμός στην προσπάθεια του να απομακρύνει τηνικοτίνη του τσιγάρου θέλει νιασίνη που βρίσκεται στα κρέατα. Μετά τη διακοπή του καπνίσματος ο οργανισμός δεν το έχει ανάγκη. Κόβετε το τσιγάρο λοιπόν αλλά και καταναλώνετε λιγότερο κρέας που η υπερβολική του κατανάλωση δεν είναι και υγιεινή.

4. Τα δόντια σας θα γίνουν πιο υγιή, δε θα έχετε ουλίτιδα και η αναπνοή σας θα είναι πολύ πιο ευχάριστη αφού θα εξαφανιστεί η άσχημη μυρωδιά που προκαλεί το τσιγάρο.

5. Ο ενοχλητικός βήχας θα γίνει πια παρελθόν όπως και τα "γατάκια" στο στήθος ενώ και το συνάχι τους χειμερινούς μήνες θα μειωθεί σημαντικά.

6. Θα αποφεύγετε πια τους πολλούς καφέδες που σας προκαλούν υπερένταση και νεύρα αλλά και κούραση που προκαλεί το κάπνισμα. Ακόμη θα μειώσετε σημαντικά τους έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες.

7. Το σεξ θα γίνει πιο διασκεδαστικό και συχνό χωρίς να σας κουράζει. Με το κόψιμο του τσιγάρου μειώνονται δραστικά και οι πιθανότητες να παρουσιάσει ένας άνδρας ανικανότητα μετά τα 50.

8. Θα δείχνετε τουλάχιστον 10 χρόνια νεότεροι. Το τσιγάρο δημιουργούσε ζημιά στο δέρμα σας δείχνοντας το θαμπό και κουρασμένο. Προκαλούσε ρυτιδες και το αφυδάτωνε. Για παράδειγμα ένα άτομο ηλικίας 45 ετών αν καπνίζει 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα μπορεί να μοιάζει στους υπόλοιπους περίπου 55 ετών.

9. Το χειμώνα δεν θα κρυώνετε τόσο εύκολα αφού η θερμοκρασία του σώματος σας έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Όταν κάποιος καπνίζει τα άκρα του έχουν τουλάχιστον 3 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία επειδή τοκυκλοφορικό δε λειτουργεί σωστά.

10. Οι γεύσεις αλλά και οι μυρωδιές επανέρχονται. Θα απολαμβάνετε περισσότερο τις γεύσεις των φαγητών αλλά και η μύτη σας δε θα σας μπερδεύει πια.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αθώοι Εφραίμ και Αρσένιος

Αθώοι κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και ο Πατέρας Αρσένιος, για την υπόθεση της Λίμνης Βιστωνίδας, που αφορούσε στη διαρροή της δικαστικής απόφασης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς εκτάσεων της λίμνης.


Εφραίμ και Αρσένιος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στα αδικήματα παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης καθήκοντος, κατηγορίες, που βάρυναν και τη δικαστικό Μαρία Ψάλτη.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

H Μαριέτα Χρουσαλά έγκυος στην παραλία (pics)

H Μαριέτα Χρουσαλά έγκυος στην παραλία (pics)Πιο ευτυχισμένη και χαρούμενη από ποτέ είναι αυτήν την περίοδο η Μαριέττα Χρουσαλά. Η νεαρή παρουσιάστρια, που θα γίνει σε λίγους μήνες μανούλα, απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα και μας δείχνει τη φουσκωμένη κοιλίτσα της.

Φορώντας ένα μοβ μπικίνι και ένα μαντήλι στα μαλλιά, η Μαριέττα που βρίσκεται στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της βρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της Λέοντα Πατίτσα και τους φίλους τους στην παραλία της Βουλιαγμένης. Στην παρέα της ήταν και η Δέσποινα Καμπούρη με την κορούλα της, που έχει κλέψει την καρδιά της Μαριέττας.




Η μέλλουσα μανούλα, ήταν πολύ χαλαρή και ευδιάθετη και όπως διαβάζουμε στο “Hello!” πριν λίγες μέρες έμαθε και το φύλλο του μωρού που περιμένει και θα είναι κοριτσάκι!

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μέρκελ: Οι Έλληνες θα πληρώσουν για παραδειγματισμό

Μέρκελ: Οι Έλληνες θα πληρώσουν για παραδειγματισμόΗ κυρία Μέρκελ μιλώντας χθες σε στελέχη του οικονομικού
συμβουλίου του κόμματός της ήταν «κάθετη» στις απόψεις της και εξαιρετικά κυνική.

Η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος είναι «αναγκαία καθώς εκτός των άλλων αποτελεί και το παράδειγμα για όλη την Ευρωζώνη.»

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα φέρει σε πέρας το οικονομικό πρόγραμμά της δεν είναι απλά το ερώτημα εάν το πρόγραμμα θα έχει, ή όχι, επιτυχία, είναι μάλλον το ερώτημα εάν οι υποχρεώσεις στη μελλοντική Ευρώπη θα τηρούνται».

Με τον τρόπο αυτό η κυρία Μέρκελ, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι σαφές ότι επιχειρεί ανεξαρτήτως του τι θα γίνει την 18η Ιουνίου να υποδηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει την ουσία των όρων της νέας δανειακής σύμβασης.

Μιλώντας ταυτοχρόνως για την περίπτωση της Ισπανίας, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι ο δανεισμός της εξαρτάται από τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα στη χώρα διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση σε αυτή είναι διαφορετική από ό,τι στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία.

«Θα υπάρξουν φυσικά όροι για την Ισπανία... θα απαιτηθεί μια αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ώστε (οι ισπανικές τράπεζες) να μπουν σε μια βιώσιμη οδό».

«Οι όροι, κατέληξε θα είναι διαφορετικοί, απ εκείνους που επιβλήθηκαν σε ένα ολόκληρο κράτος, το σύνολο του μακροοικονομικού προγράμματος του οποίου τίθεται σε διάσωση».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιθυμεί το 69% των Γερμανών

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιθυμεί το 69% των ΓερμανώνΤην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη επιθυμεί το 69% των
Γερμανών, ενώ την παραμονή της μόλις το 17%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία YouGov.

Ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες θα αποχωρήσουν τελικά από την ευρωζώνη. Πάντως το 21% εκτιμά ότι ούτως ή άλλως το ευρώ δεν θα επιβιώσει και ότι τα επόμενα δέκα χρόνια τα κράτη-μέλη θα επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα.

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης έντονο ευρωσκεπτικισμό, καθώς το 52% απαντά ότι, σε περίπτωση δημοψηφίσματος, θα επέλεγε την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 29% θα ψήφιζε αρνητικά.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα εντυπωσιακότερα απομεινάρια ναυαγίων στον κόσμο [εικόνες]


Μερικές εκατοντάδες μέτρα βάθος και ο κατάλληλος φωτισμός είναι αρκετά για να μετατρέψουν ένα ναυαγισμένο ερείπιο πλοίου σε ένα πραγματικά φανταστικό θέαμα. Έμπειροι δύτες κατεβαίνουν στα άδυτα των θαλασσών εντοπίζοντας τα απομεινάρια των ναυαγίων, παρουσιάζοντάς τα σε μία σειρά απο εντυπωσιακές φωτογραφίες.

1. Τιτανικός...

Πρώτο στη λίστα το δημοφιλέστερο, ίσως, ναυάγιο που κείτεται στα βάθη του Ατλαντικού. Για την επέτειο των 100 χρόνων απο τη βύθιση του Τιτανικού, οι ερευνητές από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Γούντς Χολ, ηγήθηκαν μίας αποστολής στον υγρό τάφο και φωτογράφισαν το πλοίο.




2. Το «Πλοίο-Φάντασμα»
Το εντυπωσιακό Ολλανδικό πλοίο, κοσμεί πλέον τον βυθό της Βαλτικής και είναι ένα απο τα σημαντικότερα θαλάσσια αρχαιολογικά ευρήματα, αφού διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση και η μελέτη του μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για τις τεχνικές ναυπήγησης στην Ολλανδία του 17ου αιώνα.

3. Ε.Β.AllenΒυθίστηκε το 1871 και κείτεται στο πιο γνωστό «νεκροταφείο» πλοίων, την Λίμνη Χάρεϊ, εξίσου γνωστή ως η «αυλή των ναυαγίων», απο τα πολλά σκαριά που βρίσκονται βυθισμένα στα νερά της.

4. USS MonitorΓνωστό ως το πρώτο πλοίο του σύγχρονου Ναυτικού, η κατασκευή και ο οπλισμός του ήταν πραγματικά πρωτοποριακό για το 1862, όταν χρησιμοποιήθηκε για τον Αμερικάνικο Εμφύλιο. Το πλοίο βυθίστηκε ένα χρόνο αργότερα, αλλά τα ερείπιά του δε βρέθηκαν παρά μόνο έναν ολόκληρο αιώνα μετά. Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το ναυάγιό του, αλλά και το πως ήταν καινούριο.

5. Ναυάγιο με αμφορείς στην ΚύπροΤο άγνωστο αυτό πλοίο είναι περίπου 2.500 ετών και εικάζεται οτι μετέφερε αμφορείς κατά μήκος της Μεσογείου. Βρίσκεται βυθισμένο νότια της Κύπρου, ενω βρέθηκαν και φωτογραφήθηκαν οι αμφορείς που είχε μέσα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΣΟΚ: 1.445 ΕΥΡΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 420.000 ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ!
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ!
 
Σε τραγικά αδιέξοδα που φτάνουν τα όρια της επιβίωσης έρχονται αντιμέτωπα χιλιάδες νοικοκυριά! Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξεκίνησες την αποστολή των 420.000 εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τα εισοδήματα του 2011, στα οποία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΓΓΠΣ Χάρη Θεοχάρη, προκύπτει μέσος φόρος 1.445 ευρώ
 
Αιτία της παραπάνω ανελέητης φορομπηξίας, είναι η  επιλογή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου να εφαρμόσει την μεθοδο της φορολόγησης βάση (άδικων και αβάσιμων) τεκμηρίων διαβίωσης, ρίχνοντας το κύριο βάρος στην μικρή ιδιοκτησία (σπιτιών, ι.χ. αυτοκινήτων κλπ) και αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων
 
Σε αυτή την παρτίδα των εκκαθαριστικών περιλαμβάνονται 280.000 χρεωστικά σημειώματα δηλαδή το 67%, από τα οποία το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικό ποσό 405 εκατ. ευρώ. Τα πιστωτικά σημειώματα είναι 37.000 (μόλις το 8,8%!) και οι επιστροφές φόρων ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ συνολικά ή 621 ευρώ κατά μέσο όρο.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Forbes: Ξεχάστε Ελλάδα και Ισπανία, η Γερμανία είναι το πρόβλημα

Κακώς το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται στην Ισπανία και την Ελλάδα, υποστηρίζει με σημερινό άρθρο του το επενδυτικό περιοδικό Forbes τονίζοντας ότι πραγματικό πρόβλημα για την Ευρώπη, συνιστά η εξασθένηση της γερμανικής οικονομίας..


Ο συντάκτης του, Oliver Pursche, παραθέτει όλα τα οικονομικά στοιχεία που......
αποδεικνύουν του λόγου τα αληθές και αποκαλύπτουν τα σημάδια συρρίκνωσης, γεγονός που όπως σημειώνει, σηματοδοτεί τον κίνδυνο η κρίση στην Ευρώπη να βαθύνει και να διαπεράσει την Υφήλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από το Βερολίνο τον Μάιο ο τομέας μεταποίησης συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών και φθίνουσα πορεία κατέγραψαν οι δείκτες PMI, νέας επιχειρηματικότητας, παραγγελιών νέων εξαγωγών, ενώ ανάλογη πτωτική πορεία ήταν αυτή και των δεικτών επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αξία κοιτασμάτων φυσικού αερίου εντός Ελληνικής ΑΟΖ

Γράφει ο Γεράσιμος Πολίτης

AOZ KAI ΑΞΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - Νίκος Λυγερός. "Η στρατηγική της ΑΟΖ" Αλεξάνδρεια 10/6/12Αξία κοιτασμάτων φυσικού αερίου εντός Ελληνικής ΑΟΖ

• ΑΙΓΑΙΟ 1,5 δις βαρέλια Χ 100 $ = 150 δις $
• ΙΟΝΙΟ 2 δις βαρέλια Χ 100 $ = 200 δις $
• ΚΡΗΤΗ 14 - 22 δις βαρέλια Χ 100 $ = 1,4 – 2,2 ΤΡΙΣ $
• ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 50 δις βαρέλια Χ 100 $ = 5 ΤΡΙΣ $

* Το φυσικό αέριο υπολογίζεται σε βαρέλια, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με το πετρέλαιο - Για να κατανοούνται καλύτερα τα μεγέθη.

* Το μέγεθος των κοιτασμάτων έχει .....
υπολογιστεί από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε σχετικούς χάρτες.

Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα - Η Γαλλία ερευνά τη Μεσόγειο από το 1911.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ολα τα πρωτοσέλιδα Πολιτικών, Οικονομικών και Αθλητικών εφημερίδων (13-6-2012)

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ










































ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ





























ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ










Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »