Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας για το υβριδικό φορτηγό Volvo

Το υβριδικό φορτηγό Mean Green της Volvo σημείωσε νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στις 27 Απριλίου, στο Αεροδρόμιο Wendover στη Γιούτα των ΗΠΑ. Το Mean Green πέτυχε τα παρακάτω παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας: 1.000 μέτρα εν κινήσει...
–236.577 km/h και 1.000 μέτρα από στάση – 153.252 km/h. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις του Mean Green, και μάλιστα σε τόσο μεγάλο υψόμετρο» δήλωσε ο Boije Ovebrink, οδηγός και ιδιοκτήτης του Mean Green. «Γνωρίζαμε την πρόκληση που επεφύλασσε το Wendover λόγω του υψομέτρου που ξεπερνά τα 1.280 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας».
Οι προσπάθειες κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας πιστοποιήθηκαν από τη Λέσχη Αυτοκινήτου των ΗΠΑ, τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), του κυβερνώντος σώματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα νέα παγκόσμια ρεκόρ θα εγκριθούν από τη FIA τις προσεχείς 30 - 60 ημέρες.
Το Mean Green κατέρριψε τα προηγούμενα ρεκόρ του – 218.780 km/h εν κινήσει και 152.253 km/h από στάση – που είχε πετύχει το 2011 στο Αεροδρόμιο Hultsfred στη Σουηδία.
Αν και οι τροποποιήσεις στην αεροδυναμική σχεδίαση αμαξώματος του Mean Grean δεν θυμίζουν τράκτορα έλξης, το φορτηγό βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε εξαρτήματα παραγωγής των οχημάτων Volvo, όπως καμπίνα και πλαίσιο του Volvo VN. Το Mean Green διαθέτει αναβαθμισμένο κινητήρα Volvo D16 και μία τροποποιημένη έκδοση του αυτοματοποιημένου κιβωτίου I-Shift της Volvo, που συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού συστήματος κίνησης. Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και ενός Volvo D16 diesel αποδίδει 2.100 ίππους και σχεδόν 6.780 Nm ροπής – από τα οποία, 200 ίπποι και 1.200 Nm προέρχονται από τον ηλεκτροκινητήρα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το 50% των χρηστών αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους στο Facebook...

Μπορεί το Facebook να προτρέπει τους χρήστες να μοιράζονται προσωπικά τους στοιχεία ή φωτογραφίες με φίλους και συγγενείς, ωστόσο ελάχιστοι παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των προσωπικών τους δεδομένων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail,πάνω από το 50% των χρηστών αποδέχεται αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που δεν γνωρίζει, ενώ εκατομμύρια χρήστες αγνοούν εντελώς τις ρυθμίσεις ασφαλείας.
Το αμερικάνικο περιοδικό Consumer Reports αναφέρει μάλιστα ότι 13 εκ. Αμερικάνοι δεν έχουν κοιτάξει ποτέ τις σχετικές ρυθμίσεις και μοιράζονται έτσι ελεύθεραπροσωπικά δεδομένα και φωτογραφίες.
Οι περισσότεροι μάλιστα μιλούν στο κοινωνικό δίκτυο ή τον ''τοίχο'' τους για πολύ προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής τους, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς πολλοί επιτήδειοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους...
Καλό είναι λοιπόν να ρυθμίσουμε τις ειδικές παραμέτρους ασφαλείας και προσβασιμότητας τρίτων στα στοιχεία μας, αλλά και να προσέχουμε τις αποδοχές στα ''αιτήματα φιλίας''...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γνωστός ηθοποιός απο τα Κλεμμένα όνειρα Παρέλυσε μετά από ένα φτέρνισμα

Καλεσμένος σε πρωινή  εκπομπή  ο γνωστός ηθοποιός  οποίος συμμετέχει στο καθημερινό σίριαλ αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας που...
έχει περάσει.


Ο ηθοποιός περιέγραψε την απίστευτη ιστορία του...  Κάποια στιγμή, περπατούσα στην Πατησίων ...Φτερνίστηκα και έμεινα εκεί! Έπεσα και δεν μπορούσα να σηκωθώ! 



Παρέλυσα από τη μέση και κάτω. Έγινε χειρουργείο  και τώρα όλα καλά. Έμεινα ένα μήνα στο κρεβάτι!"

"Μικρό με φώναζαν "Ταρζάν". Είχα πέσει από ένα δέντρο και είχα μείνει ένα μήνα στο κρεβάτι. Μάλλον αυτό δημιούργησε ένα πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και όσο μεγάλωνα χειροτέρευε. εξομολογήθηκε ο ηθοποιός, ηθοποιός, μιλώντας για την περιπέτεια που πέρασε.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

VIDEO: Φάρσα με κομμένο κεφάλι!!

 Έξυπνη φάρσα με ξεκαρδιστικές αντιδράσεις. Δείτε τι συνέβη…



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Pamukkale: Απίστευτες φυσικές πισίνες! (photos) (photos)


Το Pamukkale βρίσκεται στην επαρχία Denizli στη Νοτιοδυτική Τουρκία. Το όνομά του σημαίνει "Κάστρο από βαμβάκι" και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί, βλέποντας τις εικόνες. Η τοποθεσία περιλαμβάνει μια σειρά από ιαματικές πηγές και τραβερνίτες. Οι τραβερνίτες έχουν την μορφή κυκλικών πισινών με καθαρό...
...λευκό χρώμα δίνοντας στο τοπίο μια αιθέρια εμφάνιση.

Το θερμό νερό ταξιδεύει μέσω του ασβεστόλιθου και απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα και ιζήματα από ανθρακικό άλας του ασβεστίου. Η επίδραση αυτού του φυσικού φαινομένου αφήνει τα παχιά άσπρα στρώματα του ασβεστόλιθου, που πέφτουν απότομα από τη βουνοπλαγιά, κάνοντας την περιοχή να μοιάσει με κάστρο βαμβακιού ή με παγωμένο καταρράκτη.

Αυτό το γεωλογικό θαύμα είναι επίσης η περιοχή της αρχαίας πόλης της Ιεράπολης. Και τα δύο μαζί αποτελούν μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι τουρίστες που επισκέπτονται το μέρος μπορούν να κολυμπήσουν στις πισίνες τραβερνίτη, απαγορεύεται όμως να φορούν παπούτσια καθώς προκαλούν καταστροφές στα πετρώματα.





Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Salar de Uyuni: H μεγαλύτερη αλμυρή λίμνη του κόσμου! (photos)

Η λίμνη Salar de Uyuni είναι η μεγαλύτερη αλμυρή, σχεδόν αποξηραμένη λίμνη στον κόσμο. Βρίσκεται στη Βολιβία, κοντά στην κορυφή των Άνδεων, σε υψόμετρο 3.650 μέτρα και καλύπτει μια έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θεωρείται σημαντικός τόπος αναπαραγωγής για πολλά είδη ροζ φλαμίνγκο.Το στρώμα αλατιού στη λίμνη φτάνει έως και τα 8 μέτρα βάθος. Την περίοδο των...
...βροχών η επιφάνειά της καλύπτεται από μικρή ποσότητα νερού κάνοντας το τοπίο να μοιάζει μ' ένα τεράστιο καθρέφτη. Το μοναδικό αυτό τοπίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο και έχει κατασκευαστεί μάλιστα στην περιοχή και ένα ξενοδοχείο από αλάτι (Salt Hotel).





Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πως η μύτη ενός μολυβιού γίνεται έργο τέχνης (photos)

Πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το μολύβι για να δημιουργήσουν έργα τέχνης. Ο Dalton Ghetti αποτελεί μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη, αφού χρησιμοποιεί το μολύβι σαν την πρώτη ύλη για να δημιουργήσει τα έργα του. Και για την ακρίβεια, τα έργα του είναι μινιατούρες που σκαλίζονται στην μύτη ενός μολυβιού. Δείτε στις παρακάτω εικόνες τα μοναδικά αυτά έργα του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη...




 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πόρτο Κατσίκι: Μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου! (photos)

 Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της. Μια από αυτές το Πόρτο Κατσίκι  έχει καταταχθεί στις 6 κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου και όχι άδικα. Η λευκή αμμουδερή παραλία σε συνδυασμό με τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια από πάνω, δημιουργούν...
...ένα σκηνικό που θα αιχμαλώτιζε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.  Το "Λιμάνι της Aίγας"  ονομάστηκε  έτσι γιατί πριν την κατασκευή του οδικού δικτύου (μέσα της δεκαετίας του 90) μόνο μια κατσίκα θα μπορούσε να φτάσει στην περιοχή. Σήμερα είναι ο πιο διάσημος τουριστικός προορισμός τους νησιού.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το τζόγκινγκ αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

  • 0
     



 Το τζόγκινγκ αυξάνει το προσδόκιμο ζωής
Μόλις μια ώρα την εβδομάδα αρκεί για να μας χαρίσει επιπλέον χρόνια ζωής
Μια με δυόμισι ώρες τζόγκινγκ την εβδομάδα οδηγούν… τρέχοντας προς τη μακροζωία, σύμφωνα με δανούς ερευνητές
Λονδίνο 
Κατά περίπου έξι χρόνια μπορεί να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής το συχνό τρέξιμο σύμφωνα με νέα μελέτη δανών ερευνητών. Τα επιστημονικά ευρήματα έδειξαν ότι μόλις μια ώρα τζόγκινγκ την εβδομάδα αρκεί για να ζήσουμε (στην κυριολεξία) τα οφέλη της άσκησης. Όπως είδαν οι ειδικοί, τα άτομα που απολάμβαναν τα μεγαλύτερα οφέλη ήταν εκείνα που κατά το τρέξιμο διατηρούσαν έναν αργό ή μέτριο ρυθμό, συγκριτικά με όσους έβαζαν τα δυνατά τους.
Η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί μέρος της Copenhagen City Heart Study, μια μεγάλης έρευνας η οποία ξεκίνησε το 1976 και «παρακολουθεί» την υγεία 20.000 Δανών (ανδρών και γυναικών) ηλικίας 20-93 ετών.
«Τα αποτελέσματα της μελέτης μάς επιτρέπουν να απαντήσουμε επιτέλους στο ερώτημα κατά πόσο το τζόγκινγκ είναι καλό για την υγεία μας» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης και καρδιολόγος δρ Πίτερ Σνορ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bispebjerg.
Ο δρόμος προς τη μακροζωία
Οι ερευνητές εξέτασαν τα ποσοστά θνησιμότητας σε μια υπό-ομάδα 1.116 ανδρών και 762 γυναικών που έκαναν τζόγκινγκ κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου 35 ετών. Από τους συμμετέχοντες στη μελέτη, ζητήθηκε να δηλώσουν πόσο χρόνο αφιέρωναν στο τρέξιμο κάθε εβδομάδα και τον ρυθμό που διατηρούσαν κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέκριναν τα δεδομένα αυτά, με εκείνα ατόμων που δεν έτρεχαν. Είδαν λοιπόν, ότι τα άτομα που έτρεχαν εμφάνιζαν κατά 44% μικρότερη πιθανότητα θανάτου συγκριτικά με τα υπόλοιπα.
Αναλυτικά, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το τζόγκινγκ χάριζε στους άνδρες 6,2 επιπλέον χρόνια ζωής και στις γυναίκες 5,6 επιπλέον χρόνια ζωής.
Διαπίστωσαν ότι η ιδανική διάρκεια προκειμένου οι εθελοντές να απολαμβάνουν τα μέγιστα οφέλη της άσκησης ήταν από μία ώρα έως δυόμισι ώρες τζόγκινγκ την εβδομάδα.
«Ο συσχετισμός αυτός μοιάζει λίγο με την κατανάλωση αλκοόλ» εξηγεί ο δρ. Σνορ. «Τα επίπεδα θνησιμότητας ήταν χαμηλότερα σε εκείνους που έκαναν συχνά ήπιο τζόγκινγκ συγκριτικά με όσους δεν ασκούνταν ή όσους εξωθούσαν τον οργανισμό τους στα άκρα κατά τη διάρκεια της άσκησης».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Fitch: Επανέρχεται στο θέμα εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ

  • 0
     



 Fitch: Επανέρχεται στο θέμα εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ
H Fitch Ratings σε προκαταρτική ανάλυση της για το μέλλον της Ευρωζώνης, επανέρχεται με υποβάθμιση της Κύπρου κατά 3 μονάδες επισημαίνοντας πάλι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Βάσει του  σεναρίου (εξόδου της Ελλάδας), όλες οι αξιολογήσεις κρατών θα τεθούν υπό αρνητική παρακολούθηση (Rating Watch Negative – RWN), ενώ όσες βρίσκονται ήδη σε αρνητική προοπτική (Negative Outlook) διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο υποβάθμισης.
Πάντως, η Fitch θεωρεί «εξαιρετικά απίθανη» μια πλήρη διάλυση και κατάρρευση του ευρώ, δεδομένου του τεράστιου οικονομικού και πολιτικού κόστους μιας τέτοιας έκβασης και της ισχυρής πολιτικής δέσμευσης στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Είδε ξανά για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια

  • 0
     



 Είδε ξανά για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια
  Ο Chris James ήταν τυφλός τα τελευταία δέκα χρόνια και είδε ξανά χάρη σε μια πρωτοποριακή επέμβαση. Όταν οι γιατροί έθεσαν σε λειτουργία το μικροτσίπ που τοποθέτησαν στην πίσω πλευρά του ματιού του ένιωσε ξαφνικά να τον «χτυπά» μια έκρηξη φωτός, «σαν ένα φλας που αναβοσβήνει», όπως είπε ο ίδιος. Τώρα είναι σε θέση να ξεχωρίζει φιγούρες και να διακρίνει φως. Ελπίζει ότι η όρασή του και ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός του «ερμηνεύει» τα ερεθίσματα που δέχεται από το μικροτσίπ θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τον καιρό.
Ο 54χρονος James είναι ένας από τους δύο Βρετανούς, οι οποίοι υπεβλήθησαν στην συγκεκριμένη πρωτοποριακή επέμβαση εμφυτεύματος αμφιβληστροειδούς.
 Είδε ξανά για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια Είδε ξανά για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια
Ο δεύτερος, ο Robin Millar, ένας από τους πιο πετυχημένους μουσικούς παραγωγούς της Μ. Βρετανίας, δήλωσε ότι «είδα χρωματιστά όνειρα για πρώτη φορά».
Και οι δύο έπασχαν από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, ασθένεια κατά την οποία τα κύτταρα φωτοϋποδοχείς που βρίσκονται στο πίσω μέρος του ματιού, σταδιακά παύουν να λειτουργούν.
 Είδε ξανά για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια
Η επέμβαση του James διήρκεσε 10 ώρες και έγινε στην πανεπιστημιακή κλινική Oxford University Eye Hospital πριν από έξι εβδομάδες. Τρεις εβδομάδες μετά από την επέμβαση το μικροτσίπ τέθηκε σε λειτουργία.
 Είδε ξανά για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πως το επέτρεψε αυτό η ΝOVA;


Το νέο τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ ξέρει να προκαλεί...Γιατί;
Γιατί πρώτα έλεγε πριν 2 χρόνια οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και στο σποτ τους στηρίζει.
Στηρίζει τους νέους που το ΠΑΣΟΚ διέλυσε και τους έσυρε στην ανεργία.Φυσικά στο βίντεο θα δείτε και εσείς πολλά άλλα στοιχεία που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε και τώρα τα παίρνει πίσω με αποκορύφωμα ότι θα βγούμε από το μνημόνιο σε 3 χρόνια...Ούτε αυτοί δεν το πιστεύουν βέβαια...
Αυτό όμως που έχει προκαλέσει όμως πολύ είναι η εμφάνιση του συμβόλου της NOVA μέσα στο προεκλογικό σποτ για αυτό και 2 μέρες τώρα δεν προβάλετε το συγκεκριμένο κομμάτι.Όπως ανφέρου πηγές δεν έγινε με την συγκατάθεση της ΝΟVA.
Δείτε και μόνοι σας


Τώρα δείτε και το βίντεο και διαβάστε και τα σχόλια του κόσμου στο youtube





Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »