Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Διαφορετικά παπούτσια...!





Κυκλοφορείς στο δρόμο χωρίς παπούτσια; Όχι.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η πολεμική τέχνη των Νίντζα..!!! Ninjutsu ..!!!


Η ιστορία του  Ninjutsu: 

 

ninjutsu cyprus martial arts
Η ιστορία του Νιντζα εκτείνεται αρκετά χρόνια στο παρελθόν. Μερικοί λένε ότι η τέχνη αυτή είναι 2,500 χρονών και άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως υπάρχουν στοιχεία και γραπτές αποδείξεις ότι η τέχνη άρχισε να δημιουργείται πριν 4,300 χρόνια. Θα ήταν δίκαιο να πει κανείς ότι υπάρχει από τότε που εμφανίσθηκε ο Homo Sapiens! Οι αυθεντική πολεμιστές Νίντζα τότε σίγουρα θα είχαν αρκετές τεχνικές με πέτρες, ξύλα και άλλα υλικά. Αρχαίες ιστορίες κάνουν λόγο για σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι πολεμιστές “Shinobi”  στα παρασκήνια των επιχειρήσεων ανάπτυξης της Ιαπωνίας του Ôkume no Mikoto (Ιάπωνας αυτοκράτορας) και στην υποτέλεια του Yamato από τον       αυτοκράτορα Jimmu     την    οποία, στοιχεία και μύθοι   τοποθετούν γύρω   στα 600π.Χ.   Κάποια   παλαιά   έγγραφα   επίσης   εμφανίζουν    τον   πρίγκιπα Shôtoku να κάνει χρήση της τέχνης των shinobi.

 
Αυτή η αξιοθαύμαστη Ιαπωνική τέχνη του Ninjutsu δέχθηκε και επιρροές από εκτός Ιαπωνίας. Ακόμα και σήμερα η παράδοση του Ninpo Taijutsu, συμπεριλαμβάνει τεχνικές όπως αυτές του Senban-nage (ρίψη σιδερένιων λεπτών πλακών) και του Hich&ocirc-jutsu (τις οποίες πολλοί παρεξηγούν ως τεχνικές αλμάτων, αλλά η σωστή μετάφραση αναφέρεται σε τεχνικές εξουδετέρωσης των τεχνικών του αντιπάλου). Αυτές οι τεχνικές είναι τμήμα των σχολών Gyokko του Kosshi-jutsu και Koto του Koppo- jutsu, οι οποίες είναι προφανές ότι μεταφερθήκαν στην Ιαπωνία από την Κίνα μέσω του Yao Yu Hu και του Zhang Wu Sheng, κατα την διάρκεια της δυναστείας T'ang (618-907). Άλλος ένας μύθος κάνει λόγο για έναν στρατηγό της δυναστείας Tang γνωστός ως Yi Gou ο οποίος διέφυγε από την Κίνα στην Ιαπωνία όταν ο στρατός του ηττήθηκε σε μάχη. Αποβιβάσθηκε στην περιοχή Ise, οπου ασχολήθηκε με τον διαλογισμό Zen κρυμμένος στις σπηλιές  Sada κοντά στην περιοχή Iga και κατά τον μύθο, ήταν γνώστης του Hicho Ongyo-jutsu, μια κατά κυριολεξία ΄΄υπερφυσική’ μέθοδος για απόκρυψη από τον εχθρό με σκοπό οι στρατηγικές του εχθρού να μην έχουν στόχο και σκοπό.
  Η βάση της παράδοσης του Ninjutsu απορρέει από τους τρόπους εκπαίδευσης των βουνίσιων μονάχων-ασκητών  shugenda  και yamabushi, οι οποίοι υπέβαλλαν τον εαυτό τους σε ακραίες καταστάσεις επιβίωσης στις βουνίσιες περιοχές όπου έμεναν με σκοπό να κατανοήσουν και να επιτύχουν την δύναμη του ίδιου του βουνού στο οποίο διέμεναν. Στις αρχές του 9ου αιώνα, οι μέθοδοι shugendo περί επίτευξης εσωτερικής και εξωτερικής δύναμης μέσω δοκιμασιών διευρύνθηκαν ώστε να περιέχουν και τις «μυστικές μεθόδους» mikkyo (διαφώτισης), που είχαν, τον τότε καιρό, πρόσφατα εισαχθεί στην Ιαπωνία από την μακρινή οροσειρά των Ιμαλαίων. Το shugendo ήταν ο τρόπος προσέγγισης του διαφωτισμού εκ της συνεχούς έκθεσης του εαυτού, στην εμπειρία που ένιωθε κάποιος από την υπερίσχυση της πιθανότητας θανάτου στους αγριότοπους των Ιαπωνικών βουνίσιων περιοχών. Το shugendo ήταν σε τελική ανάλυση η μέθοδος υπερπήδησης των ορίων των τεχνικών μάχης στην πιο υψηλή εμπειρία της χρήσης της προσωπικής βούλησης ως το υπέρτατο όργανο αυτοάμυνας.

Φώτο: Ο Takamatsu Sensei, 33ος Ninja Grandmaster, θεωρείται από πολλούς ως ο τελευταίος αληθινός Νίντζα.

  Η σχολή του Togakure ryu Ninpo, είναι σήμερα η αρχαιότερη, ιστορική παράδοση  Νίντζα στον κόσμο. Η σχολή αυτή ιδρύθηκε από τον Daisuke Togakure, ο οποίος εκπαιδεύτηκε με τους ασκητές shugenda στο βουνό Takagure, νότια του Nagano και αργότερα με τον Kain Dosji, έναν «πολεμιστή-μάγο» από την περιοχή του  Iga. Η σχολή αυτή, που βρίσκεται στην 34η γενεά της, ιδρύθηκε στα  τέλη του 1100. Ο Δρ. Maasaki Hatsumi από την πόλη Noda, της Ιαπωνίας, είναι ο σημερινός grandmaster της γενεάς αυτής, αφού κληρονόμησε τον τίτλο από τον δάσκαλο του τον Toshitsugu Takamatsu, 33ο grandmaster της σχολής.

Φώτο: Ο Maasaki Hatsumi  καθώς εκπαιδεύεται με τον δάσκαλο του, Toshitsugu Takamatsu στην ρίψη μαχαιριών.

   Σε συνδυασμό με τις άλλες οκτώ σχολές πολεμιστών στις οποίες ο  Dr. Masaaki Hatsumi έχει τον τίτλο του «soke» («αρχηγός της οικογένειας» η πιο συνηθισμένα στην Δύση «grandmaster»), η σχολή Togakure ryu Ninpo συνεχίζει να εξελίσσεται ως έμπνευση και οδηγός για πολλούς, στον μοντέρνο κόσμο του σήμερα. Η συμπαντικές αρχές του συνδυασμού πνεύματος και σώματος που χαρακτηρίζουν την αυθεντική παράδοση του Ninjutsu είναι υπαρκτές τόσο σήμερα όσο και πριν 900 τόσα χρόνια.
  

ninjutsu cyprus martial arts

  Το Ninjutsu έχει τις ρίζες του στην πολεμική, θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση της αρχαίας Ιαπωνίας. Εξελίχθηκε πρωτίστως από αναγκαιότητα, λόγω της πολίτικης αστάθειας που επικρατούσε κατα καιρούς, καθώς η επιβίωση της οικογένειας και του ατόμου βασιζόταν πάνω στην προσωπική δύναμη, την εξυπνάδα και εφευρετικότητα κάποιου. Οι θρυλικοί πολεμιστές Νιντζα δημιούργησαν μια μυστική κοινωνία δομημένη έτσι ώστε να προσφέρει στους ίδιους και τις οικογένειες τους, τα μέσα επιβίωσης ακόμα και στις πιο δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Η πολεμική τέχνη των Νιντζα υιοθετούσε την ανάπτυξη μιας ζωντανής προσωπικής τέχνης, σε συνδυασμό με στοιχεία καταστρεπτικών πολεμικών τεχνών, αναπτυγμένης διαίσθησης και την ικανότητα να μεταμορφώνει κανείς την πρόθεση του σε πραγματικότητα.


ninjutsu cyprus martial arts ninjutsu cyprus martial arts

ninjutsu cyprus martial arts

  Το Ninjutsu είναι μια από τις λίγες πολεμικές τέχνες που επιβιώνουν μέχρι σήμερα και η οποία έχει κρατήσει την παραδοσιακή κληρονομιά του πολεμιστή και συνεχίζει να διδάσκει πραγματικές τεχνικές μάχης. Είναι πάρα πολλές οι τέχνες που κατευθύνθηκαν προς την αγωνιστική και αθλητική μορφή πολεμικών τεχνών αφήνοντας πίσω τους τις ρίζες τους. Το Ninjutsu προσφέρει στον μαθητή την δυνατότητα προπόνησης προσανατολισμένης προς πραγματικές καταστάσεις μάχης και πολέμου. Το Ninjutsu μπορεί να πει κανείς ότι είναι η καταλληλότερη τέχνη για κάποιον ο οποίος ενδιαφέρεται για μια εφαρμόσιμη σε πραγματικές καταστάσεις πολεμική τέχνη πάρα σαν άθλημα.

ninjutsu cyprus martial arts
  Το Ninjutsu έχει μια ιστορία αρκετών χρόνων και θεωρείται μια από τις πιο αρχαίες τέχνες, τουλάχιστον στην Ιαπωνία. Μερικοί λένε ότι είναι 2,500 χρονών ενώ άλλοι αντιτείνουν ότι υπάρχουν στοιχεία ύπαρξης της τέχνης αυτής μέχρι και τόσο παλιά όσο το 4,300π.Χ



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »