Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οι χρήστες παράνομων ουσιών πριν και μετά την χρήση


Όλοι γνωρίζουμε ότι οι παράνομες ουσίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων.  Κυρίως εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.
Σήμερα, σας παρουσιάζουμε παρακάτω την αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης των χρηστών...
alt
alt
alt
alt
alt
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το 65% των χρηστών είναι απροστάτευτοι στο διαδίκτυο


Η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί μια ολοένα αυξανόμενη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώτες. Δυστυχώς όμως πολλοί δεν παίρνουν στα σοβαρά την κατάσταση ή δεν προβαίνουν στα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν από το ηλεκτρονικό έγκλημα...

Μια πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon σε 583 αμερικάνικες εταιρείες αποκάλυψε πως η συντριπτική πλειοψηφία, το 90% αυτών είχε πέσει θύμα κυβερνοεπιθέσεων τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι περισσότερες από αυτές παραδέχτηκαν πως τα δίκτυα τους παραβιάστηκαν πάνω από μια φορά, ενώ περισσότερες από τις μισές αποκάλυψαν πως δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να απωθήσουν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

Το κόστος της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και των ζημιών στα εταιρικά δίκτυα μάλιστα ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως το 2008, ποσό που σήμερα σίγουρα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε πως το 65% των απλών χρηστών του διαδικτύου έχουν πέσει θύμα επίθεσης ή απάτης, μέσω κυβερνοεγκλημάτων, ιών, απάτες πιστωτικών καρτών ή κλοπή της ταυτότητας τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό «θυμάτων» κατέχει η Κίνα, με 83%, στην δεύτερη θέση βρίσκονται η Βραζιλία και η Ινδία με 76% και στην τρίτη οι Ηνωμένες Πολιτείες με 73%.

Μεγάλο ρόλο στην προστασία των χρηστών παίζει και η σωστή χρήση των κωδικών τους. Ένας εξαψήφιος κωδικός με πεζούς χαρακτήρες χρειάζεται μόνο δέκα λεπτά για να «σπάσει». Αντιθέτως, για το «σπάσιμο» ενός οκταψήφιου κωδικού, με πεζούς και κεφαλαίους χαρακτήρες καθώς και νούμερα και σύμβολα απαιτούνται 463 έτη!

Σημαντικό είναι ακόμα ότι το 75% των χρηστών χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε όλες τις υπηρεσίες του διαδικτύου, ενώ οι τρείς πιο κοινοί κωδικοί είναι ο, «123456» ο «abc123» και ο «password».

tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η σπανιότερη φάλαινα του κόσμου εθεάθη για πρώτη φορά

Μια ρυγχοφάλαινα Mesoplodon traversii ξεβράστηκε μαζί με το μικρό της στη Νέα Ζηλανδία, βάζοντας τέλος στα ερωτηματικά που απασχολούν εδώ και... δεκαετίες την επιστημονική κοινότητα για την ύπαρξη του συγκεκριμένου είδους.

Η ρυγχοφάλαινα Mesoplodon traversii είναι η σπανιότερη φάλαινα του κόσμου.

Μέχρι πρότινος τη γνωρίζαμε μόνο από δείγματα σκελετών και οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να πουν με σιγουριά αν το είδος είχε εξαφανιστεί ή όχι.

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ολοκληρωμένο δείγμα του συγκεκριμένου είδους», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Rochelle Constantine από το Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ.

«Μέχρι τώρα όλες μας οι πληροφορίες για τη ρυγχοφάλαινα Mesoplodon traversii προέρχονταν από τμήματα τριών σκελετών που βρέθηκαν σε Χιλή και Νέα Ζηλανδία σε διάστημα 140 ετών. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα γι’ αυτό το μεγάλο θαλάσσιο θηλαστικό», προσέθεσε.

Οι δυο σπάνιες φάλαινες ξεβράστηκαν στην παραλία Οπαπε στη Νέα Ζηλανδία τον Δεκέμβριο του 2010.

Οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα ιστού από τη μητέρα και το νεογέννητο, όμως δεν τις αναγνώρισαν ως φάλαινες Mesoplodon traversii αλλά τις καταχώρισαν ως κοινές ρυγχοφάλαινες του είδους Mesoplodon grayi.

Μεταγενέστερες εξετάσεις του γενετικού υλικού έδειξαν ότι τελικά επρόκειτο για τις σπανιότερες φάλαινες του κόσμου.

Η έλλειψη πληροφοριών για το είδος Mesoplodon traversii οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες φάλαινες ζουν σε μεγάλα βάθη στους ωκεανούς και σπάνια ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

econews.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σχέση διατροφής και κλιματικής αλλαγής

Οι διατροφικές ασθένειες σημειώνουν μεγάλη έξαρση, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα διαταράσσουν την οικολογική ισορροπία, καταστρέφουν σοδειές και... μολύνουν αποθέματα τροφίμων, καθιστούν επιβλαβείς για την υγεία τις θαλάσσιες πηγές τροφής και μολύνουν τους υδροφόρους ορίζοντες που προμηθεύουν το πόσιμο νερό.

Επίσης ασθένειες που σχετίζονται με ζώα που είναι φορείς επικίνδυνων ιών και βακτηριδίων τα οποία μεταδίδουν στο άνθρωπο, ενώ εξίσου ανησυχητική είναι και η ραγδαία αύξηση στην ένταση και την ποικιλία εμφάνισης σοβαρότατων νευρολογικών παθήσεων, πολλές από τις οποίες είναι ανίατες.

Οι επιστήμονες λοιπόν, καλούνται άμεσα να παρατηρήσουν και να κατανοήσουν τον συσχετισμό που υπάρχει μεταξύ των κλιματικών αλλαγών, το πώς επηρεάζουν αυτές οι αλλαγές την οικολογική ισορροπία της χλωρίδας και της πανίδας σε στεριά και θάλασσα, καθώς και τις επιπτώσεις που έχουν όλες αυτές οι αλλαγές στους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουν να υιοθετήσουν κατάλληλα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων στην υγεία μας, αλλά και σωστότερης διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών φυσικών καταστροφών.
vivanews.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Χωριό παραγωγών" στον Βύρωνα

Ενα εξελιγμένο και συνάμα μόνιμο «κίνημα της πατάτας», το επονομαζόμενο «Χωριό των παραγωγών», ξεκινά την Κυριακή στο Δήμο Βύρωνα. Δεκατρείς παραγωγοί από όλη τη χώρα θα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές, χωρίς τις υπερεκτιμήσεις των μεσαζόντων, σε έναν υπαίθριο χώρο, που θυμίζει λαϊκή αγορά. Από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, στο πάρκο Καραόλη και Δημητρίου στον Βύρωνα, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του δήμου Βύρωνα, εάν ένας καταναλωτής αγοράσει ένα προϊόν από κάθε παραγωγό θα πληρώσει 62 ευρώ. Η αντίστοιχη τιμή για τα ίδια προϊόντα στο σούπερ μάρκετ είναι 112 ευρώ. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» για αρχή, στο πρωτότυπο χωριό θα υπάρξουν 66 κωδικοί προϊόντων και εκτός από πατάτες και ελαιόλαδο θα πωλούνται επίσης γαλακτοκομικά, ελιές, όσπρια και ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, αλεύρι, αβγά, πορτοκάλια, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, αλλά και αφεψήματα και αρωματικά.
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ύστερα από κάθε ραντεβού του «Χωριού Παραγωγών» με τους καταναλωτές, θα συγκεντρώνονται προϊόντα τα οποία θα προσφέρονται σε συσσίτια.
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η κούκλα Χουρέμ που "έκλεψε" την καρδιά του Σουλειμάν όπως δεν την έχετε ξαναδεί! (Φωτογραφίες)

H Χουρρέμ, κατά κόσμον Meryem Sarah Uzerli, γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1983. Είναι ηθοποιός με καταγωγή από Τουρκία και Γερμανία. Συγκεκριμένα, ο πατέρας της είναι Τούρκος και η μητέρα της Γερμανίδα. Έχει 3 μεγαλύτερα αδέρφια, 2 αδερφούς και 1 αδερφή.
Η πρωταγωνίστρια έχει κλέψει την καρδιά του Σουλειμάν, και όχι άδικα αφού είναι μια κούκλα. Δείτε την όπως δεν την έχετε ξαναδεί.







Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ανέκδοτο: Υπερβολική ταχύτητα

Ένας αστυνομικός έχει σταματήσει έναν οδηγό για υπερβολική ταχύτητα.


-Μπορώ να δω το δίπλωμά σας;
-Α, δεν έχω, μου αφαιρέθηκε λόγω point system.
-Μπορώ να δω την άδεια για το όχημα;
-Μα δεν είναι δικό μου το αυτοκίνητο, το έκλεψα.
-ΤΟ ΚΛΕΨΑΤΕ;
-Σωστά, για να σκεφτώ, νομίζω ότι είδα πριν την άδεια στο ντουλαπάκι όταν έβαλα μέσα εκεί το πιστόλι μου.
-Υπάρχει πιστόλι στο αμάξι;
-Ναι κύριε, εκεί το έβαλα, όταν πυροβόλησα και σκότωσα την γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο και μετά έβαλα το πτώμα πίσω στο πορτ-μπαγκάζ.
-Υπάρχει ΠΤΩΜΑ στο αυτοκίνητο;
-Σωστά, κύριε.
Μετά από όλα αυτά ο αστυνομικός καλεί τον αρχηγό. Και σύντομα το αυτοκίνητο περικυκλώνεται από αστυνομικά. Ο αρχηγός πλησιάζει τον οδηγό για να χειριστεί την κατάσταση.
-Κύριε μπορώ να δω το δίπλωμά σας;
-Φυσικά, ορίστε, νάτο.
-Μάλιστα είναι ΟΚ, και σε ποιόν ανήκει το αυτοκίνητο;
-Δικό μου είναι, να και η άδεια.
-Θα μπορούσατε να ανοίξετε το ντουλαπάκι, υπάρχει εκεί όπλο;
-Βεβαίως, κοιτάξτε, δεν υπάρχει τίποτα.
-Σας πειράζει να ανοίξετε και το πορτ-μπαγκάζ; Μου είπαν ότι έχετε βάλει ένα πτώμα εκεί.
-Δεν υπάρχει πρόβλημα, κοιτάξτε.
-Aδειο κι αυτό!!! Μα δεν καταλαβαίνω, ο αστυνομικός που σας σταμάτησε μας είπε ότι του είπατε ότι δεν είχατε δίπλωμα, ότι κλέψατε το αμάξι, ότι υπήρχε όπλο στο ντουλαπάκι, και ότι υπήρχε ένα πτώμα.
-Α καλά! στοιχηματίζω ότι θα σας είπε ότι έτρεχα ΚΑΙ με υπερβολική ταχύτητα!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ


Το ΚΑΠΗ Δήμου Σκύδρας (Ενιαίος Φορέας Αλληλεγγύης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του δήμου Σκύδρας) διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Κορυτσά της Αλβανίας (Β. Ήπειρος) για την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012. Η εκδρομή διοργανώνεται προς τιμήν των ηρωικά πεσόντων προγόνων μας που έπειτα από σκληρές μάχες εισήλθαν στην Κορυτσά την 21/11/1940 και παρέμειναν μέχρι το τέλος του έπους του ‘40.
Στην εκδρομή περιλαμβάνονται:
1) Επίσκεψη στην Μητρόπολη Κορυτσάς
2) Επίσκεψη στον περίφημο ναό της Αναστάσεως
3) Επίσκεψη στο Βυζαντινό και Λαογραφικό μουσείο Κορυτσάς
4) Στο Ελληνικό σχολείο Κορυτσάς
5) Επίσκεψη στην Μπομποστίτσα, κοιμητήριο πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών κατά τον Ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940-41.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ
Ώρα αναχώρησης: 7:00 από το ΚΑΠΗ Σκύδρας.
Πληροφορίες- εγγραφές στο ΚΑΠΗ Σκύδρας και στα παρακάτω τηλέφωνα 2381082762 και 6980196160, 6977913107.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »


ΠΤΩΣΗ κατά 28,8% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Αύγουστο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου ο οικοδομικός όγκος σημείωσε...
μείωση κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011.
Αναλυτικότερα:

Τον Αύγουστο εφέτος το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής-δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 1.210 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 265,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και σε 1.186,7 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή μείωση κατά 48,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 37,3% στην επιφάνεια και κατά 27,5 % στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 1.201 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 254,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και σε 1.141 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή μείωση κατά 48,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 38,8% στην επιφάνεια και κατά 28,8% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Αντίστοιχα, το μέγεθος της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας κατά το μήνα Αύγουστο 2012 στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 9 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 11 χιλιάδες m2 επιφάνειας και σε 45,6 χιλιάδες m3 όγκου.
Το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο για το μήνα Αύγουστο 2012 ήταν 3,8%.

Στην περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από το Σεπτέμβριο 2011 έως τον Αύγουστο 2012, το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής-δημόσιας), μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 29.463 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 5.254,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και σε 20.028,5 χιλιάδες m3 όγκου. Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση κατά 26,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 30,9% στην επιφάνεια και κατά 29,4% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Σεπτεμβρίου 2010- Αυγούστου 2011. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, Σεπτεμβρίου 2011-Αυγούστου 2012, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 26,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 31,2% στην επιφάνεια και κατά 30,2% στον όγκο σε σύγκριση με την περίοδο Σεπτεμβρίου 2010-Αυγούστου 2011.
Το ποσοστό συμμετοχής της δημόσιας οικοδομικής δραστηριότητας στον συνολικό οικοδομικό όγκο για την ανωτέρω περίοδο είναι 4%.

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012 η συνολική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 27,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 21,3% στην επιφάνεια και κατά 21% στον όγκο σε σχέση με το αντίστοιχο οκτάμηνο του έτους 2011.
Αντίστοιχα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας μείωση κατά 27,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 23,2% στην επιφάνεια και κατά 23% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011....
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »