Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η δύναμη μιας κάμερας 17 GigaPixel (video)

Μόνο στις ταινίες έχουμε ξαναδεί να μπορεί κάποιος να ζουμάρει σε μία φωτογραφία και να βλέπει πράγματα που είναι χιλιόμετρα μακριά, με απίστευτη λεπτομέρεια. Στο παρακάτω βίντεο, στην φωτογραφία των 17GigaPixel μπορούμε να δούμε ανθρώπους στην απέναντι κορυφή του βουνού...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Aquaria Grande Residential Tower: Το κτίριο με τα μπαλκόνια-πισίνες! (photos)


Το Aquaria Grande Residential Tower αποτελεί ένα έργο υπό κατασκευή στη Βομβάη της Ινδίας και έχει σχεδιαστεί από την εταιρία Wadhwa. Η περιοχή αυτή κατοικιών θα αποτελείται από δύο πύργους 37 ορόφων και θα είναι εξοπλισμένοι με διάφορες παροχές όπως γυμναστήριο, σάουνα, τρία επίπεδα χώρου στάθμευσης οχημάτων και κήπο. Το εντυπωσιακότερο όμως...
...αρχιτεκτονικό κατόρθωμα του έργου, που δικαιολογεί και το όνομά του, θα είναι τα γυάλινα μπαλκόνια πισίνες.




Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

1 βίντεο... 13 δευτερόλεπτα... 2 FAILs

Το  βίντεο που θα παρακολουθήσετε, έχει διάρκεια μόλις 13 δευτερόλεπτα τα οποία όμως είναι όμως αρκετά για να γίνουν δύο γκάφες! Μία από τον αναβάτη της μίας μηχανής και μία από τον βιαστικό φωτογράφο. Απολαύστε τες...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΦΑΡΣΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΕΡΟ..!!!!

Εσείς μπορείτε να ανοίξετε το μπουκαλάκι με το νερό...;










Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μετέωρα: Μυστήριο η δημιουργία τους, ακόμη και σήμερα! (photos)



Τα Μετέωρα βρίσκονται στη βορειοδυτική γωνιά της Θεσσαλίας λίγο έξω από την Καλαμπάκα. Είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους γκριζόμαυρους βράχους, που είναι τόσο επιβλητικοί που προκαλούν δέος. Στις κορυφές κάποιων βράχων είναι χτισμένα και απομονωμένα τα μοναστήρια των Μετεώρων, που σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, και περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς...
...δημιουργήθηκαν αυτοί οι παράξενοι βράχοι ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το παράξενο αυτό γεωλογικό φαινόμενο δεν αναφέρεται ούτε από τους αρχαίους ιστορικούς ούτε στην Ελληνική Μυθολογία.









Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΕΛΛΑΔΑ...!!!!



 
















Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Της έσκισε το φόρεμα σε ζωντανή εκπομπή! (video)



Η ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή είναι στον αέρα όταν ένας καλεσμένος βρίσκει την ευκαιρία και σκίζει στην κυριολεξία το φόρεμα πληθωρικής ξανθιάς, που συμμετέχει σ' αυτό το τηλεοπτικό "διαμάντι". Η αλήθεια είναι πως το συμβάν μοιάζει για στημένο, παρόλη την αντίδραση της ημίγυμνης ξανθιάς, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας βλέποντας το βίντεο που ακολουθεί...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε το μωρό Καραμανλής!! [PIC]

 
 
 Απίστευτο και όμως αληθινό!

Το μωρό της φωτογραφίας είναι ολόιδιο με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε πώς αυγάτισε η περιουσία του Βενιζέλου μέσα σε 13 χρόνια!


1996: 3 γραφεία, 1 εξοχικό, 2 οικόπεδα, περίπου 130.000 ευρώ καταθέσεις και εισόδημα 55.000 ευρώ.

Ο υπουργός δικαιοσύνης έχει ένα γραφείο και ένα οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, και ένα αγροτεμάχιο στη Χαλκιδική καθώς και ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικά. Από κοινού με τη σύζυγό του έχουν 12 εκατομμύρια δρχ. 1.500 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και 2.000 γαλλικά φράγκα...


Η σύζυγος του κ. Βενιζέλου έχει δύο γραφεία και μία εξοχική κατοικία και σε κοινό

λογαριασμό με την κόρη της 6,5 εκατομμύρια δρχ. και 142.000 γερμανικά μάρκα. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε εισόδημα 18.788.190 δρχ.

2009: 17 ακίνητα, 2,7 εκ ευρώ καταθέσεις, 130.000 μετοχές και εισόδημα 106.000 αυτός και 74.000 η σύζυγος

Ο κ Βενιζέλος λοιπόν δήλωσε το 2009 βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ. ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 74.443 η σύζυγος. ΑΚΙΝΗΤΑ: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009.ΜΕΤΟΧΕΣ: Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.

ΥΓ. Βέβαια τα εύσημα εκτός από τον Μπένυ που είχε καλό δάσκαλο τον Άκη, πρέπει να αποδοθούν και στη σύζυγο που χωρίς εισόδημα το 1996 και με 74.000 ψωροχιλιάρικα το 2009 κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια να αποταμιεύσει 2,5 εκ ευρώ. Πιστεύω ότι έπρεπε να ήταν αυτή στη θέση του Υπ. Οικονομικών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ατύχημα σε βενζινάδικο!!! (VID

Απίστευτο ατύχημα σε βενζινάδικο με - απρόσεκτη - γυναίκα οδηγό...Και μην μου πείτε τώρα ότι αυτό που θα δείτε στο βίντεο συμβαίνει κάθε μέρα γιατί δεν πρόκεται να σας πιστέψω...ΒΙΝΤΕΟ!!!










Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε τον Αλέξανδρο Πετρίδη πριν <φουσκώσει>!!


Δείτε τον Αλέξανδρο πριν μερικά χρόνια όταν δεν πήγαινε γυμναστήριο και δεν είχε το σώμα που έχει σήμερα! ...














Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έζησαν 20 χρόνια σε λάθος οικογένειες

Πριν από 27 χρόνια δύο κοριτσάκια, τα οποία γεννήθηκαν με διαφορά πέντε λεπτών το ένα από το άλλο σε μαιευτική κλινική της Λεμεσού, δόθηκαν και μεγάλωσαν το ένα στην οικογένεια του άλλου, σύμφωνα με είδηση που έφερε στο φως η κυπριακή εφημερίδα «Αλήθεια». Η αλήθεια αποκαλύφθηκε πριν από επτά χρόνια έπειτα από εξέταση DNA στην οποία υποβλήθηκε η μία, 20χρονη τότε, κοπέλα, όταν διαπίστωσε πως η ομάδα αίματός της ήταν διαφορετική από αυτή των γονιών της.

Έπειτα από έρευνα στην κλινική όπου γεννήθηκε, η κοπέλα εντόπισε τη βιολογική της οικογένεια με την οποία ήρθε σε επαφή μέσω του Facebook. Ακολούθησαν και άλλες εξετάσεις DNA, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι πράγματι τα δύο κοριτσάκια είχαν δοθεί σε… λάθος οικογένειες.

Οι δύο οικογένειες ζουν τώρα αρμονικ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Όποιον κι αν ψηφίσεις … παίρνεις τον άλλον δώρο!

  • 0
     



 Όποιον κι αν ψηφίσεις … παίρνεις τον άλλον δώρο!
Η μόνη αλήθεια αυτών των εκλογών…
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ορόσημο οι ελληνικές εκλογές για το μέλλον του ευρώ

  • 0
     



 Ορόσημο οι ελληνικές εκλογές για το μέλλον του ευρώ
Το γερμανικό περιοδικό Focus προειδοποιεί πως διακυβεύονται πολλά κια για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη
Η 6η Μαΐου μπορεί να αποδειχτεί, ημερομηνία – ορόσημο για το ευρώ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus. Την ημέρα αυτή, οι Έλληνες θα εκλέξουν νέο κοινοβούλιο, ενώ στη Γαλλία θα εκλεγεί νέος πρόεδρος. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως ειδικά οι ελληνικές εκλογές πιθανόν να έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον του ευρώ.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως νευρικότητα στις αγορές θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες , αφενός λόγω των ανησυχιών για την Ισπανία, της οποίας το κόστοις δανεισμού βρίσκεται σε επίπεδα συναγερμού. Παράλληλα το Focus θεωρεί πως ολι εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία και Ελλάδα είναι υψίστης σημασίας για την πρόοδο των προγραμμάτων διάσωσης και κατά συνέπεια για το μέλλον του ευρώ.
Ειδικά η ψηφοφορία στην Ελλάδα έχει τεράστια σημασία για την Ευρωζώνη. Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει το 19,5% και το ΠΑΔΟΚ το 14,5%. Η αποδυνάμωση των μεγάλων κομμάτων οφείλεται στη δυσαρέσκεια του κόσμου για τα προγράμματα λιτότητας, τα οποία οδηγούν σε εκτίναξη της ανεργίας. «Από την ύφεση έχουν πληγεί ιδιαίτερα οι νέοι Έλληνες: Κάθε δευτερόλεπτο μένει κι ένας άνεργος», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Focus ο θυμός, θα ωφελήσει τα ριζοσπαστικά κόμματα που είναι ενάντια στα μέτρα λιτότητα και τα οποία, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους.
Μετά από όλα αυτά το Focus διαπιστώνει πως είναι εξαιρετικά δύσκολος ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης συνασπισμού. Όμως τονίζεται πως η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η μείωση του ελλείμματος είναι η προϋπόθεση για την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. «H Eλλάδα χρειάζεαται 4,2 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου και 3,6 δισ. ευρώ στα μέσα Αυγούστου. Χωρίς τα χρήματα η Ελλάδα θα σπείρει τον όλεθρο και ίσως δεν δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή από την έξοδο από το ευρώ» τονίζεται στο δημοσίευμα. «Πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογή, για την Ελλάδα, διακυβεύονται πολλά», επισημαίνει ο Γιούργκεν Μάτες από το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας.
Τέλος ο αρθρογράφος του Focus προειδοποιεί για τον κίνδυνο μετάδοσης. «Σε περίπτωση που κλιμακωθεί και πάλι η κατάσταση παρά τις προσπάθειες απομόνωσης της Ελλάδας, η κρίση θα συμπαρασύρει και τις άλλες χώρες με δημοσιονομικά ελλείμματα. Η Ισπανία χρειάζεται βοήθεια και πιθανότατα και η Ιταλία. Άρα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα έφτανε στα όριά του», αναφέρει το γερμνανικό περιοδικό,  επικαλούμενο τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη πως η ανάγκη διαμαρτυρίας δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και το ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ανοιξιάτικη βροχή από «πεφταστέρια»

Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, οι Λυρίδες, άρχισαν από τις 16 Απριλίου να εμφανίζονται αραιά στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η χώρα μας.
Οι πτώσεις των μετεωρων...που ονομάζονται και «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν τη νύχτα του Σαββάτου 21 και τα χαράματα της Κυριακής 22 Απριλίου, ενώ τόσο το προηγούμενο, όσο και το επόμενο βράδυ θα υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα.
Επειδή στις 21 Απριλίου υπάρχει «Νέα Σελήνη», δηλαδή το φεγγάρι δεν θα φωτίζει το νυχτερινό ουρανό, οι παρατηρητές (στο μέτρο που οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες θα διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού) θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλύτερα -από λίγο πριν τα μεσάνυχτα έως τα χαράματα- το φαινόμενο, στο αποκορύφωμα του οποίου αναμένεται να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται δέκα έως 15 διάττοντες ανά ώρα, με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.
Οι Λυρίδες δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές που είναι ορατά στον ουρανό για αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές τα μετέωρά τους έφθασαν μέχρι και τα 100 την ώρα, κάτι που όμως δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί εκ των προτέρων.
Η συγκεκριμένη ανοιξιάτικη βροχή μετεώρων, που θα διαρκέσει περίπου ως τις 25 Απριλίου, φαίνεται να προέρχεται από το βόρειο αστερισμό της Λύρας, απ΄ όπου πήρε και το όνομά της και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Αλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.
Πραγματική πάντως πηγή προέλευσής της είναι ο κομήτης «Θάτσερ» που ανακαλύφθηκε το 1861 και η ουρά σκόνης και σωματιδίων που αυτός αφήνει πίσω του και η οποία συναντάται περιοδικά με την τροχιά του πλανήτη μας.
Μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Απριλίου, υπάρχει κάθε χρόνο μια σχεδόν πλήρης έλλειψη διαττόντων αστέρων, μέχρι να εμφανιστούν οι Λυρίδες την άνοιξη. Οι Λυρίδες καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους και αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια με βάρος περίπου ενός γραμμαρίου, που αποτελούν τμήμα της ουράς ενός κομήτη, που πέρασε κοντά από τη Γη το 1861 και τον ανακάλυψε ο Αμερικανός Α. Θάτσερ. Ο κομήτης εκτιμάται ότι θα ξαναπεράσει κοντά από τον πλανήτη μας το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.
Τα απομεινάρια από την ουρά του, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του τον 19ο αιώνα, έχουν παραμείνει στο διάστημα και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων. Κατά καιρούς, αλλά όχι συχνά, δημιουργούνται θεαματικά αποτελέσματα, όπως το 1803 (με 500 μετέωρα την ώρα) και, πιο πρόσφατα, το 1982 (μέχρι 100 μετέωρα ανά ώρα). Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »