Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

'Ακη δώσε και σώσε!


Σχόλιο- πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου
Είναι κοινό μυστικό ότι στο σκάνδαλο των υποβρυχίων,αλλά και γενικότερα στο... τρελό μεταπολιτευτικό πάρτυ τών προμηθειών στούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς,στο αμαρτωλό πάρτυ της μίζας δηλαδή,ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η εγκληματική δράση του αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου.

Είναι βέβαιο και ας μην μπορεί ακόμη να αποδειχθεί ότι και άλλοι υπουργοί πλούτισαν βάζοντας το χέρι βαθιά στο βάζο με το μέλι.Υπόνοιες διατυπώθηκαν κατά καιρούς ακόμη και για πρώην Πρωθυπουργούς! Άλλοτε ψιθυριστά και άλλοτε φωναχτά...

Η σύλληψη και η προφυλάκιση του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Υπουργού Άμυνας,στην οποία συνέβαλε αποφασιστικά και η δημοσιογραφική έρευνα που με πείσμα και επιμονή έκανε τα τελευταία δύο χρόνια η Realnews, αδιαφορώντας για τις απειλές,τις πιέσεις και τις αγωγές που δεχόταν,αποτελεί τώρα μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το "ξήλωμα" ολόκληρου ή έστω μεγάλου τμήματος του βρώμικου και διαπλεκόμενου εκείνου πολιτικού κυκλώματος,που πλούτισε κατακλέβοντας το δημόσιο χρήμα και οδηγώντας τη χώρα ταχύτερα στη χρεωκοπία.

Η λύση είναι απλή. Πρέπει να "πεισθεί" ο Άκης Τσοχατζόπουλος να μιλήσει.Και αυτό μπορούν να το επιτύχουν μόνον οι δικαστικές αρχές.Οι πολιτικοί που το απεύχονται είναι δυστυχώς και αρκετοί και ισχυροί.Αυτοί που τον κάλυπταν επί τόσα χρόνια,παρά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις,φοβούμενοι "ντόμινο" αποκαλύψεων αν ο τέως υπουργός αποφάσιζε να ανοίξει το στόμα του...Μήπως,λοιπόν,η ώρα αυτη επιτέλους έφτασε;Μήπως είναι η στιγμή να προταθεί ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση στον Άκη Τσοχατζόπουλο,υπο την προϋπόθεση ότι θα δώσει σημαντικές πληροφορίες και αδιάσειστα στοιχεία που αποδεδειγμένα "δένουν" και άλλους επίορκους πολιτικούς,εξίσου ισχυρούς ή και ισχυρότερους από εκείνον,που είτε πρωταγωνιστούν σήμερα,είτε πρωταγωνίστησαν κατα το πρόσφατο παρελθόν στην πολιτική μας ζωή; Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για μια τέτοια συμφωνία της εισαγγελίας μαζί του,είναι να επιστρέψει προηγουμένως τα κλεμμένα.Να αποκαλυψει δηλαδή τους τραπεζικούς του λογαριασμους,που δεν έχουν ακόμη εντοπίσει οι αρχές και να συναινέσει στην μεταφορά του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.

Δεν ευελπιστώ ότι η πρόταση μου θα γίνει δεκτή...Όσοι την φοβούνται διαθέτουν ακόμη μεγάλη ισχύ.Οι πολιτικές δυνάμεις,όμως και οι ηγεσίες τους ας είναι βέβαιες οτι θα κριθούν απο τη στάση που θα τηρήσουν.Θέλουν πραγματικά την αυτοκάθαρση τους απο τους επαγγελματίες κλέφτες και μιζαδόρους που ακόμη "φιλοξενούν" στις τάξεις τους;´Η θα συνεχίσουν να τους καλύπτουν;Ιδού το ερώτημα!Θα τολμήσουν να πουν..."Άκη δώσε τους υπόλοιπους επίορκους πολιτικούς και τα κλεμμένα και...σώσε μερικά χρόνια ελευθερίας στας δυσμάς του βίου σου" ή θα φοβηθούν τους ισχυρούς μετασεισμούς στο εσωτερικό τους;Ας το σκεφτούν όσο ακόμη έχουν καιρό! Κυριακή-6 Μαΐου-κοντή γιορτή!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Μαύρη" πρόβλεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Στα "ύψη" ανεργία και ύφεση το 2013

Ύφεση, αρνητικό πληθωρισμό, υψηλή ανεργία και μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπει για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην εαρινή έκθεση του ταμείου για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (World Economic Outlook) εκτιμάται πως το 2011 η ύφεση στην Ελλάδα ήταν στο 6,9% και φέτος θα ανέλθει στο 4,7%. Επίσης, αναφέρεται ότι η ανεργία βρέθηκε στο 17,3% του εργατικού δυναμικού το 2011 και θα ανέλθει στο 19,4% το 2013.

Σύμφωνα με το Ταμείο το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας ανήλθε στο 9,2% του ΑΕΠ το 2011 και αναμένεται να περιορισθεί στο 7,2% του ΑΕΠ το 2012, στο 4,6% το 2013, στο 2,1% το 2014 και στο 1,6% του ΑΕΠ το 2015.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του Προϋπολογισμού ανήλθε σε έλλειμμα 2,3% του ΑΕΠ το 2011 και αναμένεται να ανέλθει σε έλλειμμα 1% του ΑΕΠ το 2012, για να διαμορφωθεί σε πλεόνασμα 1,8% του ΑΕΠ το 2013 και σε πλεόνασμα 4,4% το 2014 και το 2015.

Το δημόσιο χρέος από το 160,8% του ΑΕΠ το 2011, θα μειωθεί στο 153,2% του ΑΕΠ το 2012, για να ανέλθει ξανά στο 160,9% του ΑΕΠ το 2013 και να αποκλιμακωθεί στην συνέχεια στο 158,1% του ΑΕΠ το 2014 και στο 150,9% του ΑΕΠ το 2015.

Οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτιμάται πως θα μειωθούν από το 49,7% το 2011, στο 48,9% φέτος, στο 46,3% το 2013, στο 43,7% το 2014 και στο 41,2% το 2015.Τα δημόσια έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτιμάται πως θα αυξηθούν από το 40,5% το 2011, στο 41,7% φέτος και το 2013, στο 41,6% το 2014 και θα μειωθούν στο 39,6% το 2015.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα συρρικνωθεί από το 9,7% του ΑΕΠ πέρυσι στο 7,4% του ΑΕΠ φέτος και στο 6,6% του ΑΕΠ το 2013.

Τέλος, το Ταμείο εκτιμά πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο -0,5% εφέτος και στο -0,3% το 2013.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% το 2012 και 4,1% το 2013, ενώ η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,3% εφέτος και θα ανακάμψει κατά 0,9% το 2013.

ΔΝΤ: Η ελληνική κοινή γνώμη είναι υπέρ του ευρώ

Παράλληλα, την εκτίμηση ότι το κόστος εγκατάλειψης του ευρώ θα ήταν μεγάλο για οποιαδήποτε χώρα, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρντ. Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει εάν κάποια χώρα εγκαταλείψει την ευρωζώνη υπό το βάρος της λιτότητας, απήντησε πως το ΔΝΤ εργάζεται ώστε αυτό να μην συμβεί. Σε χώρες όπως η Ελλάδα η κοινή γνώμη υποστηρίζει την παραμονή στο ευρώ, πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει plan B. Το κόστος εγκατάλειψης του ευρώ θα ήταν μεγάλο. Εργαζόμαστε στο σενάριο παραμονής», είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ο Μπλανσάρντ, προσθέτοντας πως η διάχυση της κρίσης από μια εγκατάλειψη του ευρώ εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσουν τα κράτη της ζώνης του ευρώ και οι μηχανισμοί στήριξης.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου κάνοντας πλήρη στροφή σε σχέση με όσα υποστήριζε το Ταμείο τον Σεπτέμβριο 2011.

Συγκεκριμένα εμφανίσθηκε υποστηρικτικός στην έκδοση του ευρωομολόγου θεωρώντας ότι πλέον υπάρχει η αναγκαία δημοσιονομική συνεργασία στην ζώνη του ευρώ.

«Μετά το δημοσιονομικό σύμφωνο οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να προχωρήσουν στην έκδοση κοινού ομολόγου», δήλωσε ο γάλλος οικονομολόγος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% το 2012 και 4,1% το 2013, ενώ η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,3% εφέτος και θα ανακάμψει κατά 0,9% το 2013. «Πρέπει στην Ευρώπη να υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις», τόνισε ο Γάλλος οικονομολόγος.

Ο Μπλανσάρντ ανέδειξε ως προτεραιότητες τη δημοσιονομική εξυγίανση και την κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών. «Οι αγορές λειτουργούν σχιζοφρενικά.

Ζητούν δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά αντιδρούν αρνητικά όταν η δημοσιονομική λιτότητα επηρεάζει τους ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε, ενώ υποστήριξε πως πρέπει στην παγκόσμια οικονομική ατζέντα να βρίσκεται και η μερική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κρατικά κεφάλαια όποτε αυτό απαιτηθεί.

Κληθείς να κάνει την αυτοκριτική του Ταμείου για τα σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης υποστήριξε πως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι πιο χρήσιμα από την άμεση λιτότητα.

Σημειώνεται πως το ΔΝΤ αναγνώρισε πως στις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Ισλανδίας και της Ρουμανίας απαιτήθηκαν προσαρμογές κατά κύριο λόγο από λανθασμένο υπολογισμό του αρχικού ελλείμματος ή απρόβλεπτων εξελίξεων.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας για περίπου 10.000 άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες, προβλέπει σχέδιο υπουργικής απόφασης που επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης, το μηνιαίο επίδομα θα είναι 360 ευρώ, για χρονικό διάστημα από τρεις μήνες έως και ένα έτος, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης κάθε δικαιούχου. Η λύση που εξετάζεται προβλέπει ότι θα πρέπει κατά τα τρία προηγούμενα έτη από την καταβολή του επιδόματος, το ατομικό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 50.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τα 100.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πραγματικό χρόνο ασφάλισης τουλάχιστον 3 ετών και να έχουν καταβάλλει εισφορά προς τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας από ένα έως και τρία έτη, ανάλογα με την ημερομηνία κατά την οποία διέκοψαν ή θα διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ακόμη οι δικαιούχοι, δεν πρέπει να εργάζονται ως μισθωτοί, να αυτοαπασχολούνται, να λαμβάνουν σύνταξη ή να έχουν υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση. Θα πρέπει επίσης, να μην έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση, το μερίδιο ή τις μετοχές τους, σε πρόσωπο α' και β' βαθμού συγγένειας.

Τέλος, δεν πρέπει να έχουν οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Το αγκάθι που προσπαθούν να ξεπεράσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφορά στον τρόπο εξειδίκευσης των προϋποθέσεων ανά κατηγορία επαγγελματιών, αφού υπάρχουν σοβαρές διαφορές στον υπολογισμό των προϋποθέσεων μεταξύ των μηχανικών, των γιατρών ή των εμπόρων.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες καταβάλλουν εισφορά ανεργίας 10 ευρώ το μήνα από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα, περίπου 54,6 εκατ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι το ποσό θα φτάσει τα 94 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τουρκία: “Μας απείλησε ότι θα μας βυθίσει ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ”

Ένα τιμητικό για τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτρη Γράψα τηλεγράφημα των ΗΠΑ που αποκαλύπτει το Wikileaks φέρει τον πρώην ανώτατο Έλληνα αξιωματικό να απειλεί με βύθιση το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος Malene Ostervold και το τουρκικό συνοδό του πλοίο όταν στις 13 Νοεμβρίου 2008 έκανε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δυτικά της Κύπρου. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το  defencenet.gr ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, λίγους μήνες αργότερα το καλοκαίρι του 2009 είχε προβεί σε πλήρη πολεμική προετοιμασία στο Αιγαίο, θεωρώντας ότι η Τουρκία, ετοιμαζόταν για “θερμό” επεισόδιο. Ένα επεισόδιο που παραλίγο να γίνει όταν κάποιοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσαν την αποστολή ειδικών δυνάμεων σε βραχονησίδες του Αιγαίου και τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο έσπευσε να κινηματογραφήσει την αλλαγή φρουράς σε μικρό νησί ανατολικά της Ρόδου για να “τεκμηριώσει” την αποστολή ελληνικού Στρατού σε νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των συνθηκών. Στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα αναφέρεται ότι στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας. Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά. Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον αμερικανό επιτετραμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν. Στη συνάντηση σύμφωνα με το Wikileaks o τούρκος υφυπουργός “κατήγγειλε” ότι το ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει. Πρόσθεσε δε ότι το ελληνικό σκαφος “παρενοχλούσε” το νορβηγικό ως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. 


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

10 Κορυφαίες φάρσες !


Ώρα για γέλιο!Δείτε τις 10 καλύτερες φάρσες του Just For Laughs Gags σε βιντεο…







Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εντοπίστηκε το γονίδιο της ευφυΐας

Εντοπίστηκε το γονίδιο της ευφυΐαςΚι όμως, η ευφυΐα είναι τελικά θέμα γονιδίου. Αυτό δείχνει το αποτέλεσμα των
μελετών μιας μεγάλης διεθνούς ερευνητικής ομάδας, που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, μελέτη σε αριθμό εγκεφάλων.

Όπως προκύπτει λοιπόν ένα και μόνο γονίδιο μπορεί να επηρεάσει το δείκτη νοημοσύνης (IQ ). Το γονίδιο φαίνεται να αυξάνει τον IQ ενός ανθρώπου κατά 1,3 έως 2,6 μονάδες κατά μέσον όρο, καθώς και τον όγκο του εγκεφάλου του κατά 0,58% ή περίπου εννιά κυβικά εκατοστά (δύο κουταλάκια του γλυκού παραπάνω εγκεφαλικός ιστός!).

Η ανακάλυψη ίσως εξηγεί γιατί μερικοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους, αν και η νοημοσύνη θεωρείται δεδομένο ότι επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, πέρα από τους γενετικούς, όπως η οικογενειακή ανατροφή, το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, η διατροφή, η σωματική άσκηση κ.α.Δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνα συσχετίζει ορισμένα γονίδια με τη νοημοσύνη, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα γονίδιο συσχετίζεται απευθείας με το μέγεθος του εγκεφάλου και, κατ΄ επέκταση, με την εξυπνάδα.Οι μεγαλύτεροι εγκέφαλοι ευνοούν τη μεγαλύτερη νοημοσύνη και η σταδιακή συρρίκνωση του εγκεφάλου λόγω ηλικίας συνδέεται με την εμφάνιση άνοιας και άλλων διαταραχών όπως το Αλτσχάιμερ, ο αυτισμός, η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια.Το ερώτημα τώρα για τους γιατρούς είναι κατά πόσο θα μπορούσαν μελλοντικά να υπάρξουν φάρμακα που να ρυθμίζουν το εν λόγω «γονίδιο της εξυπνάδας» και, κατά συνέπεια, το μέγεθος του εγκεφάλου ενός ανθρώπου. Κάτι τέτοιο ίσως να είχε ευεργετική επίδραση, καθώς θα μείωνε τον κίνδυνο για την εμφάνιση διαφόρων διαταραχών ανάπτυξης και λειτουργίας του εγκεφάλου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τερματοφύλακας σκόραρε με ελεύθερο από την μικρή περιοχή του [βίντεο]

Το να πετυχαίνει γκολ ένας τερματοφύλακας είναι κάτι το ασυνήθιστο, πόσο μάλλον όταν το καταφέρνει με ελεύθερο από την γραμμή της μικρής περιοχης του.
Ο Κουέκο Πίνια της Θέλτα Βίγκο Β' στην αναμέτρηση με την Ράγιο Βαγιεκάνο Β' για την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας κατάφερε να σκοράρει με ελεύθερο από την περιοχή του, με την μπάλα να βρίσκει με δύναμη στην αντίπαλη περιοχή και να περνά πάνω από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Windows RT θα ονομάζονται τα Windows

  • 0
     



image285 Windows RT θα ονομάζονται τα Windows
 
Η Microsoft ανακοίνωσε τη νέα σειρά των Windows 8 τα οποία περιλαμβάνουν τα Windows 8, Windows 8 Pro και Windows 8 Enterprise. Παράλληλα με αυτά όμως ανακοίνωσε και την κυκλοφορία ενός ξεχωριστού λειτουργικού το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για επεξεργαστές ARM.
Πρόκειται για τα Windows RT τα οποία φυσικά απευθύνονται στην αγορά των smartphones και tablets. Βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να τα αγοράσουν ανεξάρτητα από τη συσκευή. Αντιθέτως θα έρχονται προεγκατεστημένα με την αγορά της. Επιπλέον θα διαθέτουν ήδη εγκατεστημένη τη σχετική έκδοση του Office.
Παρόλα αυτά δεν θα υπάρχει συμβατότητα με άλλες εφαρμογές της εταιρείας από τα “κανονικά” Windows. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι τα Windows RT δεν θα διαθέτουν καν τον Windows Media Player.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μία Θαλάσσια Κάψουλα... (photos & video)



Το SeaJet Capsule είναι ένα μοναδικό πλεούμενο, που έχει δημιουργήσει ο Ιταλός σχεδιαστής Pierpaolo Lazzarini. Το σκάφος - κάψουλα έχει μήκος περίπου 5 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα. Πρόκειται στην ουσία για ένα χαριτωμένο, μικρό, πολυτελές yacht που σας επιτρέπει να...
...ταξιδεύετε στη θάλασσα με στυλ και ταχύτητα, αλλά και να απολαμβάνετε την πολυτελή άνεση!
Οι ηλιακοί συλλέκτες που διαθέτει βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ τα φωτοχρωμικά παράθυρα κρατούν τον "ενοχλητικό" ήλιο έξω από το σκάφος. Το σίγουρο είναι πως με όλα αυτά τα χαρακτηριστηκά που συγκεντρώνει αποτελεί το τέλειο μέσο απόδρασης για τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα!





Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ξεκαρδιστική Φάρσα: Το κομμωτήριο της συμφοράς (video)

Στο πολυκατάστημα υπάρχει ένα διαφημιστικό περίπτερο που προωθεί προϊόν καλλωπισμού μαλλιών. Τα υποψήφια θύματα της φάρσας δέχονται να δοκιμάσουν το νέο προϊόν αλλά θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους. Βλέποντας το αποτέλεσμα του καλλυντικού στα μαλλιά της κοπέλας που προηγείται μάλλον μετανιώνουν τη στιγμή που δέχτηκαν να το δοκιμάσουν. Δείτε γιατί, στο coolαριστό βίντεο που ακολουθεί...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στην Γειτονιά των Αγγέλων ο Δημήτρης Μητροπάνος! (Αφιέρωμα)

Σήμερα το πρωί (17-4-2012), ο Δημήτρης Μητροπάνος υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία. Εκεί εμφανίζει πνευμονικό οίδημα, και αφήνει την τελευταία του πνοή στς 08.30 το πρωί...

Δημήτρης Μητροπάνος (1948-2012)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά. Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, μετέβη στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα στον οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα. Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα». Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται, τυχαία, για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει, στη θέση άλλου καλλιτέχνη που τότε ασθενούσε, μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Παρά ταύτα στη διάρκεια της χούντας που υπηρέτησε στο στρατό είχε γνωριστεί με την κόρη κάποιου εκ των προεξεχόντων στρατιωτικών λαμβάνοντας παρατεταμένες άδειες αλλά και παρουσίες στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό της τότε ΥΕΝΕΔ.
Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας ένα σταθμό στην ελληνική μουσική. Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με την Δήμητρα Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι συναυλίες αυτές ηχογραφούνται ζωντανά και κυκλοφορούν σε διπλό CD δύο μήνες αργότερα. Ακολουθούν «Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και «Τα συναξάρια» του Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης στην ελληνική κοινωνία.
Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.α.), Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.
Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου (με το τραγούδι "Για να σ' εκδικηθώ") και Νίκου Πορτοκάλογλου ("Κλείνω κι έρχομαι") αναδεικνύουν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προαναγγέλλουν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που θα οδηγήσει σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού. Οι συνεργασίες με το Μάριο Τόκα και το Φίλιππο Γράψα ("Η εθνική μας μοναξιά" και "Παρέα με έναν ήλιο") συνδυάζουν τη λαϊκή υφή και συναίσθημα με τη πιο βαθιά έννοια στίχων και τη χρησιμοποίηση λέξεων πιο επιτηδευμένων. Παράλληλα, η απήχηση των τραγουδιών στην κοινωνία και η εμπορική επιτυχία αναδεικνύουν αυτές τις δημιουργίες ως εργαλεία αλλά και συμπτώματα της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.
Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, αποτελεί στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο "έντεχνες" διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.
Ο Μητροπάνος συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια, με τραγούδια των Μικρούτσικου, Κορακάκη, Μουκίδη, Παπαδημητρίου κ.α. στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Από τις τελευταίες δουλειές του Θεσσαλού αοιδού, ξεχωρίζει το "Πες μου τ' άληθινά σου σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση "Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο", από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και ο δίσκος "Στη Διαπασών", ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι "Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".

Τέλος

Το πρωί της 17ης Απριλίου του 2012, ο Δημήτρης Μητροπάνος υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία. Εκεί εμφανίζει πνευμονικό οίδημα, και αφήνει την τελευταία του πνοή στς 08.30 το πρωί.

Δισκογραφία

  • - 71 δίσκοι 45 στροφών
  • 1970 Λαϊκή παρέλαση
  • 1971 Δημήτρης Μητροπάνος Νο1
  • 1972 Άγιος Φεβρουάριος
  • 1973 Ο δρόμος για τα Κύθηρα
  • 1974 Νεκρικοί Διάλογοι, Κυρά ζωή
  • 1975 Σκόρπια φύλλα, Τσιμεντένια πρόσωπα
  • 1976 Λαϊκά '76
  • 1977 Τα παιδιά της πιάτσας, Ερωτικά λαϊκά
  • 1978 Παράπονο
  • 1979 14 Ζεϊμπέκικα
  • 1980 Πορτραίτο, Λαϊκά του σήμερα
  • 1981 Τα συναξάρια
  • 1982 Τα λαϊκά της νύχτας
  • 1982 Τα 14 χασάπικα
  • 1983 Λαϊκές στιγμές
  • 1984 Τα πικροσάββατα, Τα λαϊκά της νύχτας Νο 2, Όταν μιλούν τα τέλια, Ακόμα μια μέρα
  • 1985 Τα νυχτέρια μας, Για τα παιδιά, 15 χρόνια Δημήτρης Μητροπάνος
  • 1986 Τα ζημιάρικα, Αγάπη μου αγέννητη, Τ' ανάρπαχτα
  • 1987 Ένας καινούριος άνθρωπος, 16 από τα ωραιότερα τραγούδια μου, Το δικό μας τραγούδι
  • 1988 Καινούρια χρώματα
  • 1989 Μια νύχτα στον παράδεισο, Εμείς οι δυο, Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, Πριν τελειώσει η νύχτα
  • 1990 20 μεγάλες επιτυχίες, Εσύ λέγε με έρωτα
  • 1991 Στα ξενυχτάδικα της αγκαλιάς σου, Μια νύχτα στο Λυκαβηττό, Πάρε αποφάσεις
  • 1992 Οι μεγάλες επιτυχίες
  • 1993 Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό
  • 1994 Η εθνική μας μοναξιά, 24 Ζεϊμπέκικα, Παρέα μ' έναν ήλιο
  • 1995 Τα 45άρια του Δημήτρη Μητροπάνου
  • 1996 30 χρόνια Δ. Μητροπάνος, τα λαϊκά μιας ζωής, ΖΟΟΜ '96, 16 χασάπικα, Τα ερωτικά, Τα πρώτα μου τραγούδια/1967-1975, Στου αιώνα την παράγκα
  • 1997 Ψάξε στ' όνειρό μας
  • 1998 Τα μεγάλα λαϊκά, Του έρωτα & της φυγής
  • 1999 Εντελβάις
  • 2001 Στης ψυχής το παρακάτω
  • 2003 Θα είμαι εδώ
  • 2004 Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο
  • 2005 Πες μου τ' αληθινά σου
  • 2007 Για την καρδιά ενός αγγέλου
  • 2008 Στη Διαπασών
  • 2009 Τα τραγούδια της ζωής μου
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο εγκέφαλος «δείχνει» αν θα κόψουμε το κάπνισμα

Η εγκεφαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να καθορίσουν αν ένας καπνιστής μπορεί να σταματήσει το κάπνισμα, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών ερευνητών οι οποίοι εντόπισαν πως μια περιοχή του φλοιού του εγκεφάλου συνδέεται με τις αλλαγές στην συμπεριφορά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 28 ατόμων που θεωρούνται βαρείς καπνιστές και είχαν ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να παρατηρούν μια σειρά από αντικαπνιστικά μηνύματα και την ίδια ώρα ειδικός τομογράφος κατέγραφε την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.

Μετά από κάθε μήνυμα, οι ασθενείς ανέφεραν με ποιο τρόπο αυτό επηρέασε την πρόθεσή τους να σταματήσουν το κάπνισμα και αν ενίσχυσε την αποφασιστικότητα τους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι καπνιστές, ο προμετωπιαίος φλοιός των οποίων εμφάνισε δραστηριότητα στη διάρκεια της παρουσίασης των μηνυμάτων, ήταν σημαντικά πιο αποφασισμένοι να μειώσουν το κάπνισμα μέσα στον επόμενο μήνα.

«Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι το γεγονός ότι γνωρίζοντας τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κάποιου μπορούμε να προβλέψουμε καλύτερα την μελλοντική του συμπεριφορά», τονίζει η εισηγήτρια της μελέτης και διευθύντρια του εργαστηρίου Νευροεπιστήμης στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εκπληκτικές φωτογραφίες των ζώων μέσα στη μήτρα

Αυτές οι γραφικές και πραγματικά εκπληκτικές και εμβρυϊκές ζωικές φωτογραφίες είναι από ένα νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic που ονομάζεται "Ζώα στη μήτρα».
Ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ Peter Chinn χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό των τριών διαστάσεων υπερηχογραφήματος, γραφικά υπολογιστών και μικροσκοπικές κάμερες για να συλλάβει τη διαδικασία από τη σύλληψη έως τη γέννηση.









Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »