Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το «νησί των πουλιών»! [PICS]

Κάνοντας μια μικρή βόλτα διά θαλάσσης, 300 περίπου μέτρα από την ανατολική ακτή του νησιού της Αναλήψεως που βρίσκεται στο νότιο Ατλαντικό ωκεανό, στον ορίζοντα μπορεί ο καθένας να διακρίνει ένα μικρό άγονο νησί, γνωστό στους κατοίκους των γύρω περιοχών για τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς του.

Το Boatswain, όπως ονομάζεται, κατοικείται εδώ και χρόνια αποκλειστικά από πτηνά, για το λόγο αυτό είναι γνωστό και με την κοινή ονομασία «νησί των πουλιών». Θαλασσοπούλια αλλά και διάφορα σπάνια είδη ενδημούν στις ακτές του, ενώ ένα τεράστιο πέπλο… φτερών καλύπτει την έκτασή του, που φτάνει περίπου τα 13 στρέμματα. 
 
«Το νησί δεν είχε ανέκαθεν τόσα πουλιά, καθώς παλιότερα έδειχναν να προτιμούν το νησί της Αναλήψεως. Η αύξηση, όμως, του αριθμού των ποντικών αλλά και οι πολλές γάτες που υπάρχουν πια ανάγκασαν τα πτηνά να φύγουν, αναζητώντας άλλη… πατρίδα», λέει ένας εκ των κατοίκων της Αναλήψεως. Σπάνια είδη της άγριας φύσης αλλά και πολλά θαλασσοπούλια «πλημμυρίζουν» τις ακτές καθημερινά, ενώ η ευρύτερη περιοχή αποτελεί τη… χαρά των φωτογράφων, που «συνωστίζονται» διαρκώς προκειμένου να πετύχουν μια καλή λήψη!






Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο…

Το πρωτότυπο όσο και απίστευτο αυτό project, που ονομάστηκε «Guinness 250″,
ανέλαβε να φέρει εις πέρας ένας ταλαντούχος σχεδιαστής και 
μηνανικός από το Λονδίνο, ο οποίος κλήθηκε να επαναπροσδιορίσει τη χρήση ενός υποβρυχίου, μετατρέποντάς το σε μπαρ!
Πριν την έναρξη της κατασκευής, οι τεχνικοί «βούτηξαν» στο βυθό του 
Αρχιπελάγους της Σουηδίας, κάνοντας τις απαραίτητες μετρήσεις, και στη 
συνέχεια ξεκίνησαν τις ενέργειες για τη δημιουργίου του πρώτου υποβρύχιου μπαρ στον κόσμο!


 Το εσωτερικό κατασκευάστηκε από ειδικό ενισχυμένο γυαλί, ενώ έγιναν 
και κάποιες προσθήκες με καουτσούκ και πλαστικό σε διάφορα σημεία 
προκειμένου να «υποδεχτούν» πολύχρωμα LED’s, δημιουργώντας ένα 
εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


 «Μια κατασκευή που προορίζεται για το βυθό της θάλασσας, όποια κι αν 
είναι αυτή,  απαιτεί μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια εξαερισμού και φωτιάς,
για να μην αναφέρουμε την καθημερινή συντήρηση της μηχανικής 
λειτουργίας του υποβρυχίου», λένε οι τεχνικοί.


 Το υποβρύχιο μπαρ επιτρέπει σε δώδεκα άτομα και στα δύο μέλη του 
πληρώματος να απολαύσουν το ποτό τους στο βυθό, θαυμάζοντας παράλληλα 
τον υποθαλάσσιο κόσμο με απόλυτη άνεση και ασφάλεια.


Επιπλέον, υποθαλάσσιες κάμερες καταγράφουν τις δραστηριότητες στο 
νερό, μεταφέροντας τις εικόνες σε οθόνες που υπάρχουν στο εσωτερικό του 
υποβρυχίου, προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη… 
θέα!


«Για τον εορτασμό των 250 χρόνων παραγωγής της μπίρας Guinness, η 
Diageo -μία από τις κορυφαίες εταιρείες διάθεσης ποτών ανά τον 
κόσμο- αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να πιει το ποτό του 
100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας», λέει ένας εκ των 
υπευθύνων. Και ήταν πράγματι μια θαυμάσια ιδέα…


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τράγκας για Σαμαρά-Μπακογιάννη…(βίντεο)



tragkasΜεγάλη ήταν η συγκίνηση του Γιώργου Τράγκα για το προξενειό και το πάντρεμα του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη…Δείτε το βίντεο :

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Φαίη Σκορδά: "Κόβει" την ανάσα η σέξι φωτογράφισή της με μαγιό!

Το "Hello" απαθανάτισε τη Φαίη Σκορδά με μαγιό στην παραλία και - όπως θα δείτε - μιλάμε για το πιο σέξι κορμί της ελληνικής τηλεόρασης, εννοείται χωρίς ρετούς, με διαφορά! Κι όλα αυτά ένα χρόνο μετά τη γέννα...


Διαθέτει ένα από τα πιο καλίγραμμα σώματα που πολλές θα ζήλευαν! Ειδικάν αν πριν από έναν περίπου χρόνο είχαν γεννήσει. Ο λόγος για τη Φαίη Σκορδά, η οποία όχι μόνο έχει χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης, αλλά έχει αποκτήσει ένα ακόμα πιο τέλειο κορμί. Ο φωτογραφικός φακός του "Hello" συνέλαβε τη γοητευτική μαμά σε παραλία των Νοτίων Προαστίων, η οποία έκοψε την ανάσα με την εμφάνισή της και τους ζωγραφιστούς κοιλιακούς της.

Όλοι όσοι βρέθηκαν την ίδια στιγμή στην παραλία και αντίκρισαν τη Φαίη με το μαγιό της έμειναν θαμπωμένοι με τις άψογες αναλογίες της. Η γλυκιά μητέρα απόλαυσε τον ήλιο αλλά δεν τόλμησε να βουτήξει καθώς ακόμη η θάλασσα δεν έχει ζεστάνει όσο εκείνη επιθυμεί.

Μπορεί η φύση να την έχει προκίσει καθώς ανέκαθεν διέθετε καλίγραμμα πόδια και ωραίο κορμί, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να γίνει ακόμη πιο fit!Ο στόχος της επετεύχθη!


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ζωή και κότα στο Παρίσι με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ για την Τίνα Μπιρμπίλη!!

Έτσι βολέψανε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ τους "δικούς τους"!!


Ζωή χαρισάμενη ζει η πολύ καλή φίλη του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου!


Από πέρυσι τον Αύγουστο, όπου και πήρε το δικό της υπουργικό θώκο ο έτερος φίλος Γιωργάκη, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Παπανδρέου έπρεπε να βρει τρόπο να χρυσώσει το χάπι της Μπιρμπίλη και έτσι μετά από μία… «πετυχημένη» θητεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Πατρίδα την αποζημίωσε, στέλνοντάς την ως Πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι.


Εκεί απολαμβάνει αφορολόγητες απολαβές ύψους 300.000 € από εσάς κοροϊδάκια Έλληνες που δεν ξέρατε να πάτε στο ίδιο γυμναστήριο με τον Γιωργάκη και να τι παθαίνετε τώρα! 


Και όχι βέβαια μόνο αυτά, αλλά...


απολαμβάνει μία υπερπολυτελή κατοικία στα Ιλίσια Πεδία 500 τ.μ., σοφέρ και προσωπικό μάγειρα για τις λεπτές… οικολογικές προτιμήσεις της Μπιρμπίλη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κακές οι γλώσσες έλεγαν πέρυσι ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει για την τοποθέτηση της Μπιρμπίλη κα προτιμούσε αυτή του Ρουμελιώτη, αλλά δεν βαριέσαι… «δικά» μας παιδιά! 


Πρόσφατα είδαμε στην «διαύγεια» ένα καινούργιο «μπιλιετάκι» που ταξιδεύει για τα Ιλίσια, το οποίο ανέφερε ό,τι εγκρίνεται «η έκδοση χρηματικού εντάλματος στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος με β΄ υπόλογο την ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, με βαθμό Πρέσβεως και στο Ταμείο Υπολόγου Συμψηφισμών για την πληρωμή εξόδων πρώτης εγκατάστασης λόγω έναρξης της τοποθέτησης της στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ που θα πληρωθεί με το ποσό των ΕΥΡΩ 5.619,87».


Καταλάβατε τώρα τι έχει γίνει έτσι; 


Μέχρι και τον ατμομάγειρα και τις πιλάτες εσείς θα τα πληρώσετε, καλοί μου Έλληνες, που η κυβέρνηση, αφού τα έχει κάνει όλα καλά και σοφά και εσείς έχετε μετατρέψει το σκατό σας σε παξιμάδι, μοιράζει τα δικά σας πεντοχίλιαρα αφειδώς! 


Πάλι καλά που τους φέρνετε και δάκρυα στα μάτια για τις θυσίες σας! 


Μην ξεχαστούμε, καλοκαιράκι έρχεται στείλτε και κανένα φράγκο εκεί στα μαύρα ξένα…
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κ. Λαπαβίτσας: Αργός θάνατος για την Ελλάδα η παραμονή της σε ευρώ (βίντεο)

Απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτικές εκπομπές είναι αυτή που πραγματοποιεί διαδικτυακά ο Νίκος Χατζηνικολάου.


Χτες είχε θέμα κατά πόσο είναι πραγματικό το δίλλημα «ευρώ ή δραχμή». 


Ανάμεσα στους άλλους καλεσμένους του ήταν και ο καθηγητής Οικονομικών σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κώστας Λαπαβίτσας.


Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο που παραθέτουμε με τις απόψεις του.


Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητο η χώρα μας να φύγει από την Ευρωζώνη και το ευρώ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. (Εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη).


Σύμφωνα με τον ίδιο αν η Ελλάδα συνεχίσει να παραμένει στο ευρώ και στην Ευρωζώνη και μέσα στις Μνημονιακές πολιτικές φυσικά, είναι καταδικασμένη σε αργό θάνατο.


Αντίθετα, σύμφωνα με τον Κ. Λαπαβίτσα αν απαγκιστρωθεί από ΕΕ και ευρώ επιστρέφοντας σε εθνικό νόμισμα η κατάσταση για τον μέσο εργαζόμενο θα είναι πολύ καλύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποιες είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στις Πανελλαδικές λόγω εκλογών

Λόγω της προκήρυξης των εκλογών για την Κυριακή 17-6-2012, το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει το τροποποιημένο πρόγραμμα διεξαγωγής των... Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων και των Εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων.

Επισημαίνεται ότι από αυτή την αναγκαστική τροποποίηση δεν επηρεάζεται καθόλου ο κύριος όγκος των υποψηφίων, αφού οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν κανονικά την Τρίτη 5-6-2012 και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα ολοκληρωθούν κανονικά τη Δευτέρα 11-6-2012.

Με τα τροποποιημένα προγράμματα, οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012, ενώ οι Εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων θα αρχίσουν την Παρασκευή 15-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24-6-2012.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου δεν θα διεξαχθούν ενδοσχολικές εξετάσεις. Για την ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων θα σταλεί σχετική εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Σέρνει το χορό" της εξόδου από το ευρώ ο Παπαδήμος

Δεν μας έφταναν όλοι όσοι θέλουν να μας τρομοκρατήσουν με το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ, είπε να βοηθήσει...
και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά τους έξι μήνες παρουσίας στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ πίστεψε ότι είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση να βάλει και αυτός το λιθαράκι του στο χτίσιμο της χειρότερης τρομοκρατίας για τον Έλληνα.

Έτσι έδωσε συνέντευξη στο Dow Jones Newswires για να προειδοποιήσει ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ισχυρό και οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι γι αυτό το ενδεχόμενο. Ως αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και πρώην διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος ξέρει καλά τα οικονομικά και τα σενάρια κρίσεων σαφώς.

Όμως με ποιο δικαίωμα παίρνει μέρος στο έργο της παρακίνησης των Ελλήνων για την επιλογή κόμματος στις επόμενες εκλογές; Διότι αυτό στην ουσία κάνει προσπαθεί να φοβίσει τον Έλληνα που κονταροχτυπιέται από παντού να σκεφτεί πολύ καλά τι θα ψηφίσει κι εμμέσως πλην σαφώς τον παρακινεί να διαλέξει και πάλι τον δρόμο του δικομματισμού. Αυτού που μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού.

Και πως στηρίζει την άποψή του αυτή; Ήταν αυτά τα κόμματα τα οποία μας βοήθησαν τα προηγούμενα χρόνια να σταθούμε στα πόδια μας ; Να χτίσουμε ένα νέο μέλλον ; Να αναπτυχθούμε; Να έχουμε αποθέματα; Να συντηρηθούν τα περήφανα γηρατειά όταν συνταξιοδοτηθούν; Να βρουν μια Ελλάδα υγιή οι νέοι που βγαίνουν στην αγορά εργασίας; Όχι δεν ήταν αυτά και το γνωρίζουμε όλοι. Το μόνο που έμεινε στον Έλληνα πολίτη πια είναι η ελευθερία της σκέψης και της επιλογής.

Αφήστε λοιπόν κύριε Παπαδήμο να αποφασίσει ο Έλληνας τι θέλει να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές και μην του δημιουργείτε κι εσείς πανικό και σύγχυση. Ως τώρα έκανε προφανώς λάθος επιλογές ως εκλογικό σώμα και ίσως να αποφάσισε να δοκιμάσει και κάτι άλλο , κάτι που να του δίνει περισσότερες ελπίδες για μια νέα προσπάθεια . Θα του το στερήσετε λοιπόν και αυτό; Αυτά διδάσκετε στην έδρα του πανεπιστημίου που έχετε ή την έχετε αφήσει ; Μήπως θα ήταν καλύτερα να έχετε και πάλι μία θέση σε τράπεζα αφού έτσι κι αλλιώς αυτό γνωρίζετε να κάνετε καλά και αυτών τα συμφέροντα ξέρετε να υπηρετείτε;
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τι συζήτησαν Μέρκελ-Ολάντ για την Ελλάδα

Η είδηση ήρθε μια εβδομάδα μετά αλλά από επίσημα χείλη. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό μιλώντας στο ραδιόφωνο... του RTL αποκάλυψε πως στη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με την Άγκελα Μέρκελ στις 15 του μήνα συζήτησαν το θέμα της Ελλάδας και μάλιστα “ετέθη το θέμα μίας πρόσθετης κίνησης, ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να δώσει ώθηση στην οικονομία της” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ερό τάχθηκε υπέρ της λήψης νέων μέτρων για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας και την αποφυγή μίας καταστροφικής, όπως τη χαρακτήρισε εξόδου της χώρας απ' την ευρωζώνη. Αναφερόμενος μάλιστα στη συζήτηση Μέρκελ-Ολαντ σχολίασε πως “υπάρχει, λοιπόν, η δυνατότητα, επί παραδείγματι, να χρησιμοποιηθούν οι διαρθρωτικοί πόροι κατά στοχευμένο τρόπο για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, διότι πρέπει να δώσουμε στους Έλληνες κάποιου είδους προοπτική”.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Για τις αποδείξεις όταν λέμε όλοι... εννοούμε όλοι!


Ακόμη και οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσιο (τεκμαρτό ή πραγματικό) εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, θα πρέπει να... δηλώνουν τις αποδείξεις δαπανών για να κερδίσουν το αφορολόγητο όριο. Διαφορετικά κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο, προειδοποιεί, με εγκύκλιό του, το υπουργείο Οικονομικών και καλεί όλους τους φορολογούμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη δήλωση των αποδείξεων που απαιτούνται για το αφορολόγητο καθώς και στον υπολογισμό των δαπανών διαβίωσης, από τις οποίες προκύπτει το τεκμαρτό εισόδημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο κωδικός 049 (δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών) του Πίνακα 7 του εντύπου Ε1 θα πρέπει να συμπληρώνεται ακόμα και όταν το πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας φόρου εισοδήματος. Έτσι φορολογούμενος με εισόδημα 4.800 ευρώ θα πρέπει να δηλώσει αποδείξεις δαπανών ίσες με το 25% του εισοδήματός του, δηλαδή 1.200 ευρώ. Στην περίπτωση που δεν το κάνει θα πληρώσει φόρο 10% επί του ποσού των απαιτούμενων αποδείξεων που δεν έχει δηλωθεί.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι δεν έχουν υποχρέωση να αποστείλουν τις αποδείξεις με τη φορολογικής τους δήλωση, αλλά να τις κρατήσουν στο σπίτι τους ώστε να τις επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται, ότι το ποσό των αποδείξεων που πρέπει να δηλωθεί από τους φορολογούμενους (το 25%) υπολογίζεται επί του τεκμαρτού εισοδήματος όταν αυτό είναι υψηλότερο από το δηλωθέν. Επισημαίνεται, επίσης, ότι για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος υπολογίζεται και ως ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη 3.000 ευρώ για άγαμο και 5.000 ευρώ για συζύγους με κοινή δήλωση.

Για τα υπόλοιπα τεκμήρια διευκρινίζεται ότι για τον προσδιορισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που καταβάλλεται σε οικιακούς βοηθούς, δασκάλους κλπ. οι κατώτατες αμοιβές είναι για το διάστημα 1η Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου του περασμένου έτους, 33,04 ευρώ το ημερομίσθιο του άγαμου χωρίς προϋπηρεσία και 739,56 ευρώ για μισθό.

Για το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους το ημερομίσθιο διαμορφώνεται σε 33,57 ευρώ και ο μισθός στα 751,39 ευρώ. Για την τεκμαρτή δαπάνη των ιδιωτικών σχολείων απαιτούνται αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ για να μην εφαρμοστεί η αντικειμενική δαπάνη για σκάφη αναψυχής, απαιτείται δήλωση ακινησίας που πιστοποιείται από βεβαίωση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αλλαγή θαλασσίων συνόρων εγείρουν τώρα οι Αλβανοί!

Τα προβλήματα της χώρας μας, την οικονομική κρίση και την πολιτική ρευστότητα, φαίνεται πως θέλουν να εκμεταλλευθούν...
ακόμη περισσότερο οι Αλβανοί, οι οποίοι τώρα εγείρουν και θέμα αλλαγής των θαλασσίων συνόρων, τονίζοντας μάλιστα, ότι θα επιδιώξουν διαπραγμάτευση με τη χώρα μας!

Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία αλλαγή στα σύνορα, ούτε στα θαλάσσια, ούτε και στα χερσαία, όπως ευαγγελίζονται οι γείτονες, αφού αυτά καθορίζονται εδώ και χρόνια με διεθνείς συνθήκες και βεβαίως δεν χωρούν αμφισβήτησης!

«Τι θέλουν να κάνουν οι Αλβανοί; Να φθάσουν μέχρι την Άρτα τα σύνορά τους, όπως γράφουν στα σχολικά βιβλία τους; Με τέτοιες αλυτρωτικές τάσεις θέλουν τάχα να μπουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;» διερωτώνται Ηπειρώτες, και βεβαίως τονίζουν, ότι το διάστημα που επέλεξαν οι Αλβανοί να «αναδείξουν» ένα τέτοιο εθνικό θέμα δεν είναι τυχαίο!

Περί… αποκατάστασης!
Οι γείτονες κάνουν λόγο, όχι μόνο για αλλαγή των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά (άκουσον-άκουσον) για... αποκατάσταση και επανίδρυση των συνόρων τους!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Νομικής Επιτροπής της Αλβανικής Βουλής ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος Ilir Gjoni υποστήριξε ότι (τάχα) σήμερα η Αλβανία δεν έχει τα πραγματικά της σύνορα! 

Σύμφωνα με τους σοσιαλιστές, σε αντίθεση με τη νομοθεσία του 2008, η οποία άφησε τη χώρα χωρίς σύνορα, η νέα πρωτοβουλία καθορίζει σαφώς τα νότια θαλάσσια σύνορα, αλλά και τα βόρεια, ρυθμίζοντας και τις ακριβείς συντεταγμένες.

Το πρωτόκολλο…
Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του 2010 με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, είχε ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδος – Αλβανίας, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλασσίων ζωνών.

Το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας είχε αποφανθεί (μόνο του βέβαια!), ότι η συμφωνία ήταν ετεροβαρής, υπέρ της Ελλάδος! Μάλιστα, αργότερα ακυρώθηκε και το αντίστοιχο πρωτόκολλο για τα χερσαία σύνορα!

Σύμφωνα με πηγές, πρόθεση της αλβανικής διπλωματίας είναι, μέσω μιας αντιπροσωπείας, της οποίας θα ηγηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών, Gazmend Turdiu, να συναντηθεί με την ελληνική πλευρά, για να διαπραγματευθεί (!) την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών!

Καμία διαπραγμάτευση!..
Βέβαια, είναι δεδομένο, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να… παίξει το παιχνίδι των Αλβανών. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, έστω και τώρα που υπάρχει υπηρεσιακός υπουργός, ο Πέτρος Μολυβιάτης (ο οποίος όμως ως Πρέσβης είναι πολύ έμπειρος σε ανάλογα θέματα), θα πρέπει να χειριστεί το θέμα με ιδιαίτερη λεπτότητα. 

Άλλωστε, πολλές φορές στο παρελθόν οι Αλβανοί έχουν εκφράσει αλυτρωτικές τάσεις, όμως τα τελευταία δυόμιση χρόνια (που η Ελλάδα είναι βυθισμένη στα προβλήματα), έχουν ενταθεί αυτές οι προκλήσεις. 

«Εκμεταλλεύονται το γεγονός, ότι η χώρα μας είναι σε κρίση» λένε αναλυτές και υπογραμμίζουν, ότι τόσο καιρό οι Αλβανοί αλωνίζουν και προσπαθούν να αλλάξουν διεθνείς αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και χρόνια και για τις οποίες είχαν και οι ίδιοι υπογράψει! «Αν αυτό δεν είναι καιροσκοπισμός, τότε τι είναι;» διερωτώνται.

Στάση αναμονής...
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στα περί… αλλαγής συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας, πρωτοστατεί το Σοσιαλιστικό κόμμα της γειτονικής χώρας, με το οποίο συνεργάζεται το ΚΕΑΔ, δηλαδή το κόμμα των Ελλήνων Μειονοτικών της Αλβανίας, με το οποίο μετέχει στην Αλβανική βουλή και ο Έλληνας Βαγγέλης Ντούλες. «Θα έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε τη στάση των Βορειοηπειρωτικών φορέων στο συγκεκριμένο θέμα, αφού μέχρι στιγμής κρατούν στάση αναμονής» σημειώνουν αναλυτές.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Nigel Farage: Ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα [video]

Στην ομιλία του στις 22 Μαϊου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο γνωστός (για τις ομιλίες του στην Ευρωβουλή) πλέον σε όλους τους Έλληνες Νάιτζελ Φάραζ, επικεφαλής του...
βρετανικού κόμματος των Ανεξαρτήτων και υπερασπιστής της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο, προτείνει στους συναδέλφους του, να αφήσουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ! Τονίζει ότι αν συμβεί αυτό, δε θα «πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας», αλλά θα «αποτελέσει μία ευκαιρία για επενδύσεις και ανάπτυξη στη χώρα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ένα σημείο της ομιλίας του, η θεραπεία που επιβάλλεται στην Ελλάδα, «σκοτώνει» τον ασθενή, οπότε με το να «αυξήσουμε τη δοσολογία, τον οδηγούμε πιο κοντά στο τέλος».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Φάραζ, αναφέρεται στον συνταξιούχο Χριστούλα που έδωσε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος, και επισημαίνει τον κίνδυνο μίας «ανθρωπιστικής καταστροφής» που απειλεί να καταστρέψει την Ελλάδα.

Προτείνει, μάλιστα, τη διάλυση της Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι εάν η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρώ, θα αποτελέσει "φάρο" για τους Νότιους εταίρους μας.

Δείτε την συγκλονιστική του ομιλία.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ένας σύγχρονος… μεσαιωνικός κήπος!!! (PHOTOS)

Κατά το Μεσαίωνα, η Ninfa ήταν γνωστή ως ένα χωριό όπου μπορούσε κάποιος να ξαποστάσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από τη...



Ρώμη στη Νάπολη. Ήταν μια όαση πρασίνου στους πρόποδες των άγονων λόφων Lepini, που, όμως, καταστράφηκε από τον εμφύλιο πόλεμο του 13ου και 14ου αιώνα.
Το χωριό «μεταμορφώθηκε» επίσημα σε κήπο το 17ο αιώνα από τους ιδιοκτήτες της γης, παίρνοντας σιγά σιγά τη μορφή που έχει σήμερα κυρίως από το 1900 και μετά, οπότε δημιουργήθηκε μία από τις ωραιότερες βοτανικές συλλογές στον κόσμο.

Ο κήπος «Ninfa Gardens» πήρε σάρκα και οστά πάνω στα ερείπια του ομώνυμου μεσαιωνικού χωριού, καλύπτοντας έκταση περίπου 106 εκταρίων, ενώ ορισμένα κτίρια (εκκλησίες, πύργοι, κατοικίες) υπάρχουν ακόμη και σήμερα, ενώ οι δρόμοι του μετατράπηκαν σε «λεωφόρους με τριαντάφυλλα και λεβάντες»!Αφιερωμένος στις Νύμφες της Μυθολογίας, στεγάζει σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, τα οποία προέρχονται από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στο ομώνυμο ποτάμι που ρέει στο εσωτερικό του ενδημεί η σπάνια πέστροφα Ninfa.Μοναδικό φυσικό αξιοθέατο με απόκοσμη ομορφιά, θεωρείται ως ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη παγκοσμίως, καθώς ανάμεσα από τα μεσαιωνικά ερείπια και δίπλα στο ποτάμι σίγουρα πλέχθηκαν μεγάλα ειδύλλια και αναπτύχθηκαν δυνατοί έρωτες!






















Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η όμορφη πλευρά της..."Γαλλίας"!!! (PHOTOS)

Η Γαλλία είναι ένας όμορφος προορισμός με απίστευτα τοπία και πολύ γραφικές πόλεις…

Προορισμοί που πολύ από εσάς ονειρεύεστε να επισκεφθείτε!!!


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »