Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Φωτογραφίζοντας το "ψηλότερο δέντρο" στον κόσμο!!!

Ο φωτογράφος Michael Nichols έχει αφιερώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη φωτογράφιση δέντρων. Το περιοδικό National Geographic του ανέθεσε να φωτογραφίσει ορισμένα από τα πιο ψηλά δέντρα του πλανήτη, τα οποία κατοικούν τα δάση της Καλιφόρνια. Ο Nichols δέχτηκε με μεγάλη προθυμία, αλλά ήρθε αντιμέτωπος με ένα σημαντικό πρόβλημα: δεν ήταν δυνατό να έχει καλή θέα ενός δέντρου ύψους... 110 μέτρων από το έδαφος, ενώ φυσικά αν προσπαθούσε να πάρει μια λήψη από απόσταση με ευρυγώνιο φακό, μπροστά του θα έμπαιναν ένα σωρό κλαδιά από γειτονικά δέντρα.


Πώς το κατάφερε τελικά;



Με τρεις φωτογραφικές μηχανές, μια ρομποτική πλατφόρμα, μια ομάδα επιστημόνων, ένα γυροσκόπιο και φυσικά αρκετή υπομονή. Το αποτέλεσμα που βλέπετε είναι προϊόν σύνθεσης 84 λήψεων και για να τιμήσει την προσπάθεια του Nichols, το National Geographic του Οκτωβρίου το περιλαμβάνει ολόκληρο σε αναδιπλούμενη (gatefold) μορφή. 
Εδώ μπορείτε να δείτε πώς ο Nichols και η ομάδα του τα κατάφεραν:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.