Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

"Πιάστε όλους τους φοροφυγάδες"

Το ποσό των 8 δισ. ευρώ θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία της η Ελλάδα σε περίπτωση που προχωρούσε στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση της ομάδας δράσης από τα στοιχεία του 2011 προκύπτουν
ορισμένα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, παραδείγματος χάρη σε σχέση με την είσπραξη παλαιότερων ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.

Όπως αναφέρει ο ομάδα του Χ. Ράιχενμπαχ: «Εισπράχθηκαν ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ύψους 946 εκατ. ευρώ, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν 400 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι οι ανεξόφλητες εισπράξιμες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 8 δις ευρώ. Υπάρχουν άλλοι τομείς στους οποίους επιβάλλεται μεγαλύτερη πρόοδος, π.χ. η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην οποία επιδίδονται φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου και μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί η τεχνική βοήθεια στους επόμενους μήνες. Ήδη καταβάλλονται εντονότερες προσπάθειες προκειμένου οι μηχανισμοί καταπολέμησης μαύρου χρήματος να αξιοποιηθούν καλύτερα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και προετοιμάζεται σχέδιο τεχνικής βοήθειας».

Πηγή: trelokouneli
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μετρό Θεσ/νίκης: Προληπτικές εξετάσεις σε εργαζομένους μετά από εντοπισμό ύποπτου υλικού

Σε προληπτικές εξετάσεις θα υποβληθούν εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό ποσότητας ύποπτου υλικού, πιθανόν υδραργύρου, σε στερεά μορφή, κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στο....




σταθμό Βενιζέλου. Από την κοινοπραξία ανακοινώθηκε ότι από τον πρώτο έλεγχοι δεν διαπιστώθηκε ρύπανση ή μόλυνση και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ωστόσο προληπτικά ο χώρος σφραγίστηκε. Η κοινοπραξία που είναι υπεύθυνη για το έργο ανακοίνωσε ότι η ποσότητα βρέθηκε σε 4,5 μέτρα βάθος πριν από δυο ημέρες.

Η εταιρεία απευθύνθηκε σε εξειδικευμένη εταιρία που αναλαμβάνει επεισόδια ρύπανσης.

Με υπόδειξη των Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας σταμάτησαν οι εργασίες στο εργοτάξιο, και την Παρασκευή πρόκειται να κατατεθεί σχέδιο για την απομάκρυνση των ύποπτων σφαιριδίων.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

To πρώτο ψηφικό δοκιμαστήριο είναι γεγονός!

Στο εμπορικό κέντρο Trafford Center του Μάντσεστερ βρίσκεται το πιο πρωτότυπο ψηφιακό δοκιμαστήριο. Ένας μαγικός καθρέφτης έχει τοποθετηθεί στα καταστήματα και οι πελάτες μπορούν απλά να κάθονται μπροστά του και να δοκιμάζουν ρούχα. Ο "μαγικός" καθρέφτης αποτελείται από μια οθόνη πλάσμα 58 ιντσών και μια ειδική ενσωματωμένη κάμερα.
Αν κάτι δεν τους αρέσει με μια πολύ απλή κίνηση του χεριού τους μπορούν αμέσως να αλλάζουν σύνολο.
Ελπίζουμε κάποια στιγμή να φτάσει και στην Ελλάδα αυτός ο μαγικός καθρέφτης.








Πηγή: whos.gr/
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Focus: Αναπάρασταση του τροχαίου στην Ελβετία (VIDEO)..


Αναπάντητα παραμένουν προς το παρόν τα ερωτήματα για το δυστύχημα στην Ελβετία που κόστισε τη ζωή σε 22 παιδιά ηλικίας 12 ετών.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι... πιθανόν ο οδηγός έπαθε έμφραγμα και έχασε τον έλεγχο του οχήματος αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Το γερμανικό περιοδικό Focus έφτιαξε ένα video αναπαράστασης που δείχνει την πορεία που ακολούθησε το λεωφορείο και οδήγησε στο θάνατο συνολικά 28 άτομα.

Το λεωφορείο βγαίνει εκτός πορείας προσκρούει σε ένα κράσπεδο και στη συνέχεια χτυπάει στον απέναντι τοίχο.

Δείτε το video:




Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Χ. Παππά: Πρόταση - βόμβα από παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη!

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, η Χριστίνα Παππά, η οποία βρέθηκε για τέσσερις ημέρες στην Ιταλία, συναντήθηκε με το διεθνούς φήμης ηθοποιού και σκηνοθέτη, με τον οποίο γνωρίζεται προσωπικά και εκτιμά πολύ ο ένας τον άλλον. Άλλωστε και στο παρελθόν επρόκειτο να συνεργαστεί με το Ρομπέρτο Μπενίνι και συγκεκριμένα στην ταινία "Πινόκιο", όπου θα υποδυόταν τη νεράιδα. Η συνεργασία όμως ναυάγησε και τη θέση της Χριστίνας πήρε τελικά η σύζυγός του Νικολέτα.

Η Χριστίνα είναι, σύμφωνα με την "Espresso", γνωστή στην Ιταλία, καθώς στο παρελθόν είχε παίξει σε καθημερινό και σε εβδομαδιαίο σίριαλ. Ο Μπενίνι τη θεωρεί ταλαντούχα και θέλει πολύ να συνεργαστεί μαζί της στη νέα ταινία, αφού οι παραγωγοί του είναι οι ίδιοι με αυτούς που συνεργάστηκε η Ελληνίδα ηθοποιός.

Σήμερα μάλιστα, η Χριστίνα Παππά πραγματοποιεί και πάλι ταξίδι-αστραπή στην Ιταλία προκειμένου να συναντηθεί με τους παραγωγούς της ταινίας και να μιλήσουν για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους. Η ξανθιά ηθοποιός επιθυμεί να "έχουν κλείσει" όλα με την επιστροφή της. Η Χριστίνα θα επιστρέψει αύριο στην Αθήνα και ευελπιστεί αυτή η συνεργασία να κάνει δυναμικό comeback, και το όνομα του Μπενίνι είναι εγγύηση γι' αυτό.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, φήμες τη θέλουν να μην είναι πια ζευγάρι με τον δικηγόρο Γιάννη Παπαποστόλου, κάτι που η ίδια ούτε διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει.

Πηγή: markos.tv
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Νίνο: Ο έρωτάς του με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη!

Τρελά ερωτευμένοι και αχώριστοι είναι ο Νίνο με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη: Το γνωστό ζευγάρι βρέθηκε μαζί στην συμπρωτεύουσα, όπου τους απαθανάτισε το "Hello" σε στιγμές τρυφερότητας και χαλάρωσης...



Ο γνωστός τραγουδιστής ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο για να ξεκινήσουν τις εμφανίσεις τους στο Fix. Στην πρεμιέρα, μάλιστα, αποθεώθηκαν από το κοινό. Ο Νίνο όμως δεν ήταν μόνος, αφού στο πλευρό του τα δυο πρώτα βράδια των εμφανίσεων ήταν και η σύντροφός του.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ρουβάς junior: Έγινε πέντε μηνών! Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες...

Βόλτα στα μαγαζιά μαζί με τον Ρουβά junior και την μικρή Αναστασία έκανε η Κάτια Ζυγούλη. Ο φωτογραφικός φακός του “Hello!” τους απαθανάτισε σε γνωστό εμπορικό κέντρο την ώρα που έκαναν τα ψώνια τους και απολάμβαναν τη βόλτα τους. Η Αναστασία που είναι πολύ επικοινωνιακή και πάρα πολύ δραστήρια δε σταμάτησε να χοροπηδά σε όλο το εμπορικό και η μόνη στιγμή που έμεινε ακίνητη ήταν για να παρακολουθήσει ένα happening για παιδιά που γινόταν εκεί.







Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γ.Μαρακάκης - Σ.Μαντούβαλου

Ο Γιάννης Μαρακάκης και η κόρη του γνωστού δικηγόρου δεν κρύβουν πλέον τη σχέση τους.  Οι δυο τους είναι μαζί από το καλοκαίρι, όμως τώρα φαίνεται ένιωσαν έτοιμοι για να μοιραστούν τον έρωτά τους με όλο τον κόσμο.
Πιασμένοι χεράκι, χεράκι ο δικηγόρος και η κόρη του πρώην βουλευτή της ΝΔ Π. Μαντούβαλου Σοφία δείχνουν πιο ερωτευμένοι από ποτέ.

Ο φακός του "ΟΚ!" τους συνέλαβε την περασμένη Τετάρτη στην αγαπημένη τους Βουλιαγμένη να γευματίζουν σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής μετά από την προπόνησή τους στην παραλία τους Αστέρα Βουλιαγμένης.



Πηγή:markos.tv
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Φραγή στα κινητά του υπουργείου Παιδείας

Η συσσώρευση απλήρωτων λογαριασμών στάθηκε αιτία ώστε να κόψει η Cosmote τις γραμμές των μελών της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Τα τηλέφωνα του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, γραμματέων, συνεργατών και υπηρεσιακών παραγόντων δέχονταν κλήσεις, αλλά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι τα τηλέφωνά τους και να καλέσουν πίσω όποιον τους έπαιρνε.

Να σημειωθεί πως ο νέος υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης δεν έχει πάρει κινητό τηλέφωνο του υπουργείου Παιδείας, αλλά χρησιμοποιεί το προσωπικό του τηλέφωνο.

Παλαιότεροι λογαριασμοί πρώην υπουργών Παιδείας που αφορούσαν δεκάδες τηλέφωνα συνεργατών τα οποία πληρώνονταν από το Eλληνικό Δημόσιο δεν είχαν, σύμφωνα με το "Βήμα", εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έμειναν τελικά απλήρωτοι με αποτέλεσμα να φτάσει το "πλήρωμα του χρόνου" και οι συνδέσεις να κοπούν.

Οι λογαριασμοί αυτοί φέρονται να είναι υπέρογκοι οπότε και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου τελικά δεν τους πλήρωσαν.
lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Από ποια ηλικία μπορεί να αρχίσει τη γυμναστική και ποια;

Είναι πολύ σημαντικό ένα παιδί να ξεκινήσει να αθλείται από μικρή ηλικία για τη σωστή φυσική του κατάσταση αλλά και για την υγεία του. Η γυμναστική συμβάλει στο να αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως είναι η παχυσαρκία και όταν φτάσει στην εφηβεία θα έχει ένα σωστό, στητό και υγιές σώμα...
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Βάσω Δημητροπούλου μας ενημερώνει πότε ένα παιδί πρέπει να ξεκινήσει να αθλείται, ποια γυμναστική πρέπει να κάνει για την ηλικία του, πόσες φορές την εβδομάδα, αλλά και αν υπάρχουν αθλήματα μόνο για αγόρια και μόνο για κορίτσια...
Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει να αθλείται;
Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει την άσκηση από την βρεφική ακόμη ηλικία; Ναι!
Υπάρχουν αθλήματα και ασκήσεις (π.χ. baby swimming) τα οποία απευθύνονται στην βρεφική ηλικία από 6-7 μηνών έως 3 ετών.
Έπειτα από τα 3 έτη ξεκινά η προσχολική ηλικία του παιδιού, όπου πια η άσκηση είναι απαραίτητη!
Αυτό γιατί το παιδί θα μάθει να αγαπά την άσκηση, θα αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις (π.χ. παχυσαρκία) και θα έχει τον αθλητισμό στη ζωή του για πάντα.

Τι άσκηση ενδείκνυται; Αερόβια, βάρη, αθλήματα, ποδήλατο;
Ανάλογα με την ηλικία υπάρχουν και διαφορετικοί στόχοι. Δηλαδή ένα βρέφος 6-7 μηνών θα κάνει απλή κινητοποίηση αρθρώσεων και εξοικείωση και με την κίνηση.
Ένα παιδί στην προσχολική ηλικία ασκείται μέσω παιχνιδιών και κάνοντας βασικές κινητικές δεξιότητες.
Από εκεί και έπειτα στην παιδική ηλικία των 6-7 ετών το παιδί ασκείται μέσω αθλημάτων (π.χ. ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, κολύμβηση) κάνοντας έτσι και καρδιοαναπνευστική προπόνηση αλλά και μυική ενδυνάμωση.

Πόσες φορές την εβδομάδα μπορεί να γυμνάζεται;
Η σωστή συχνότητα που πρέπει ένα παιδί να ασκείται είναι 2-3 φορές την εβδομάδα για 50-60 λεπτά περίπου. Για ένα βρέφος αρκούν 1-2 φορές την εβδομάδα για 20- 30 λεπτά.
Βέβαια μην ξεχνάτε πως ένα παιδί είναι αρκετά δραστήριο και μέσα στην καθημερινότητά του, παίζει με άλλα παιδιά ή ακόμη και μέσα στο σπίτι!

Τι είναι προτιμότερο για ένα κορίτσι και τι για ένα αγόρι;
Δεν υπάρχουν ασκήσεις και αθλήματα που απευθύνονται μόνο σε αγόρια ή μόνο σε κορίτσια. Όλα τα αθλήματα και όλες οι ασκήσεις είναι και για τα δύο φύλα.
Πάντα το άθλημα θα πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με την θέληση και την προτίμηση του παιδιού. Δηλαδή μην σας φανεί περίεργο και αποτρέψετε το κοριτσάκι σας να αθληθεί επειδή θέλει να κάνει ποδόσφαιρο ή το αγοράκι σας γιατί θέλει να κάνει ενόργανη γυμναστική. Το βασικό είναι για ένα παιδί να του αρέσει αυτό που κάνει και να μην γίνεται κάτω από πίεση!
TLIFE
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τι γίνεται όταν ένα παιδάκι τραβάει τη γάτα μέσα στη μπανιέρα;

VIDEO: Τι γίνεται όταν ένα παιδάκι τραβάει τη γάτα μέσα στη μπανιέρα;
Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γάτες δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα το νερό.
Τι γίνεται, λοιπόν, όταν ένα παιδάκι κάνει μπάνιο και αποφασίζει να τραβήξει μαζί του μέσα στη μπανιέρα τη γάτα του;
Δείτε το βίντεο.


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στερεοσκοπικές φωτογραφίες


Πρόσφατα είδα κάποιες φωτογραφίες  , απο την Ελλάδα των αρχών του προηγούμενου αιώνα τις έχουν μετατρέψει σε animated εικόνες που θύμιζαν 3D.  
Κάποιες είναι αρκετά καλές. Οι φωτογραφίες αυτές ονομάζονται στερεοσκοπικιές.
Υ.Γ. ελπίζω να μη ζαλιστείτε ..







likabitos
Η Αθήνα απο τον Λυκαβηττό
 argolida
Ενα τρακτέρ κάπου στην Αργολίδα
  kerkira
Η Κέρκυρα
 delfi
Στα αρχαία των Δελφών
 naosdia-olimpia
Στο Ναό του Δία στην Ολυμπία
 itea
Δρόμος προς την Ιτέα
 naupliopalamidi
Ναύπλιο απο το Παλαμίδι
   eleusina
Καφενείο στην Ελευσίνα
   naos-apolona
Ναός του Απόλλωνα
  arxaiostafosathina
Αρχαίος τάφος στην Αθήνα
 αγαλμαβιρονα
Στο άγαλμα του Βύρωνα
 thisio
Θησείο
 lisikratis
Το Φανάρι του Διογένους
 mitropoli
Μητρόπολη
   κολοκοτρονισ
Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη
 arxaiaagora
Αρχαία αγορά
peloponisos
Κάπου στην Πελοπόννησο

Πηγή: http://internetakias.gr

Για να δείτε πολλές στεροσκοπικές φωτογραφίες από το 1897 μπορείτε να μπείτε στο site
http://www.stereoscopy.gr

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »