Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα του 1900 σε φωτογραφίες !!!

Ο Φρεντ Μπουασονά, (1858-1946 Γενεύη) ήταν Γαλλοελβετός φωτογράφος ιδιαίτερα γνωστός για την φωτογραφική τεχνική του αλλά και την εκτεταμένη φωτογράφιση του ελληνικού χώρου

επί τριάντα περίπου έτη, μαζί με τον συνοδοιπόρο του Ντανιέλ Μπο-Μποβί, διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών της Γενεύης.
Το 1903, μαζί με τον Ντανιέλ Μπο-Μποβί, ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το 1907 επανήλθε και το 1913, πάλι με τη συντροφιά του Μποβύ και με τον λιτοχωρίτη κυνηγό Χρήστο Κάκκαλο, είναι ο πρώτος που ανέβηκε στον Μύτικα, την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Το 1930 πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι στην
Ελλάδα και επισκέφθηκε το Άγιο Όρος.
Μέσα από τις φωτογραφίες και τα λευκώματά του παρουσιάζει ένα πανόραμα της Ελλάδας του μεσοπολέμου, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την Ελλάδα την ίδια περίοδο.
Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες του


bu1
bu2
bu3
bu4
bu5
bu6
bu7
bu8
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Χρυσός» ο Δημήτρης Χονδροκούκης

Ελληνική πρωτιά στο άλμα εις ύψος
Και το δικό του ατομικό ρεκόρ έσπασε ο Δημήτρης Χονδροκούκης με το άλμα του που του χάρισε την πρωτιά στον τελικό του ύψους.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, συμμετείχε στο 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη ενώ το άλμα του έφτασε τα 2,33 μ.

Είναι το ένατο ελληνικό μετάλλιο που επιτυγχάνεται ποτέ στο θεσμό.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης πέρασε στην πρώτη του προσπάθεια τα 2,20 και τα 2,24 μ., στη δεύτερη τα 2,28 και τα 2,31 μ. και με το μεγάλο του άλμα στα 2,33 μ.

Ξεπέρασε μεγάλα ονόματα του στίβου, όπως ο κάτοχος του ρεκόρ έτους Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ από το Μπαχρέιν, ο πρώτος του 2010 στη Ντόχα Ιβάν Ούκοφ από τη Ρωσία και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2008 Αντρέι Σιλνόφ, επίσης από τη Ρωσία.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ακούς εκεί we blame you! Ηλίθιε! Ενα άρθρο του Αλκίνοου Ιωαννίδη...

“…Τώρα, το πώς γίνεται αυτή η πλούσια και αδιάφθορη χώρα σου, ενώ ρούφηξε το αίμα αποικιών τόσα χρόνια, να χρωστά κι αυτή…”

του Αλκίνοου Ιωαννίδη...


We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο. Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής “Local Stranger” στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων.

Τι να απαντήσω; Τι να του πω; Πως οι αποικιοκράτες παππούδες του συμπεριφέρονταν στους Kύπριους δικούς μου σαν να ήταν ζώα, επειδή ήταν βοσκοί και δεν είχαν μπάτλερ; Πως η βασίλισσά του, αυτή η γιαγιά με τα καταπληκτικά καπέλα, όταν ήταν νέα υπέγραφε με το χέρι της θανατικές καταδίκες παιδιών 19 και 20 χρονών που πάλευαν να ελευθερώσουν τον τόπο τους; Να του πω για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, που τεχνητά προκάλεσε το μίσος μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, άνοιξε με το ζόρι την όρεξη στην Τουρκία για την Κύπρο και με τη βοήθεια της αστείρευτης δικής μας λεβεντομαλακίας δημιούργησε το Κυπριακό πρόβλημα, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και πρόσφυγες;

Να του πω για τον εμφύλιο εδώ στην Ελλάδα και για τον ρόλο που έπαιξε η εξωτερική πολιτιτική της χώρας του; Για τη σύμπραξη με τους ηττημένους Γερμανοτσολιάδες και κάθε λογής δοσίλογους εναντίων όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία στο βουνό; Για το πώς εκμεταλλεύτηκαν την εγκεφαλική σκλήρηνση και τον επαρχιωτισμό της εδώ κομμουνιστικής ηγεσίας προκειμένου να ξεφορτωθούν μια και καλή το πιο δημιουργικό και αλτρουιστικό κομμάτι της χώρας; Πως από τότε επικράτησαν εδώ οι βολεψάκιδες, οι παρτάκιδες και οι ελληνάρες χωρίς Ελλάδα – αυτοί που όταν λένε «αγαπώ την πατρίδα μου» εννοούν στην καλύτερη περίπτωση «αγαπώ τον εαυτό μου» ή ακόμα «μισώ όλους τους άλλους» – φέρνοντας τη χώρα σήμερα στην καταστροφή;

Ας μη μιλήσω για τη Γερμανία, μη σας κουράζω με τα αυτονόητα…

“We blame you!” Έλα τώρα Robert, behave yourself να πούμε, μην κάνεις σαν παιδί! Κι εγώ σας κατηγορώ άμα είν’ έτσι.

Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις σας ανέθρεψαν και στήριξαν τη διαφθορά μας, προκειμένου να μας πουλήσουν σε διπλή τιμή τα άχρηστα, μισοχαλασμένα όπλα, τα φάρμακα και τις τηλεπικοινωνίες τους. Έστησαν Ολυμπιάδες. Η δική μας κόστισε διπλάσια από του Σίδνευ, το είπε τότε υπουργός μας, υπερήφανος, σε ξένο κανάλι. Κι όταν ρωτήθηκε ο υπουργός στη συνέχεια: «Εννοείτε πως αυτά πληρώνονται με ξένα κεφάλαια;» απάντησε παρεξήγημένος (έχουμε και μια αξιοπρέπεια!), «Όχι! Αποκλειστικά με δικά μας χρήματα. Θα μάθουμε πόσα ακριβώς μετά το πέρας των αγώνων»! Τα πλήρωσε το κράτος, δηλαδή εμείς, δηλαδή τα εγγόνια μας. Κι εμείς φωνάζαμε «Ζήτω» και «Γεια». Και στήναμε ωραίες τελετές έναρξης και λήξης. Γραφείο τελετών!

“We blame you!” Και οι δύο παππούδες μου σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Δεν άκουσα ποτέ τους γονείς μου που μεγάλωσαν πάμφτωχοι και ορφανοί, ούτε τις πρόσφυγες, χήρες γιαγιάδες μου να κατηγορούν συνολικά τους Γερμανούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους ή τους Βούλγαρους. Είχαν μια σιωπή, μια βαθιά γνώση πως ο άνθρωπος, από όπου και αν κατάγεται, κρύβει μέσα του τον άγγελο μα κρύβει και το θηρίο. Το ταϊζει κρυφά, το κρύβει πίσω από χαμόγελα και ανέξοδες καλοσύνες, το καταπιέζει όταν ενοχλεί την καθημερινότητα και το ελευθερώνει όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν. Εκτός κι αν η καλλιέργεια και η ηθική του υπερισχύσουν. Μα, να ανοίξω φιλοσοφική συζήτηση;

Όχι. Τότε; Ας πάω στα «επουσιώδη». Να πω για τις αηδίες που η δική σας show-business μάς πούλησε δεκαετίες τώρα; Για τόσες ανοησίες της ποπ, της ροκ και των «charts» που μας τάισαν με το ζόρι; Που για κάθε τραγούδι της προκοπής αναγκαστήκαμε να αγαπήσουμε κι ένα σακί σκουπιδοτράγουδα και να συνδέσουμε τις εφηβείες και τις ζωές μας μαζί τους; «Και τι με νοιάζει, θα μου πει, αν εσύ έχαφτες τις αηδίες που σου πουλούσαν οι δισκογραφικές και τα ραδιόφωνα; Ας μην τις άκουγες. Είναι ανάγκη να σας φταίνε πάντα οι άλλοι;»

Καλά, θα πω για τα δικά μας: Έχεις δίκιο Robert, ότι κι αν πεις λίγο είναι. Η πρώτη μας βουλή είχε μέσο όρο 200 βαφτιστήρια ανά βουλευτή. Ήμασταν χαλασμένοι εξ αρχής. Ο εμφύλιος μεταξύ των Ελλήνων κατά την επανάσταση στοίχησε περισσότερους νεκρούς απ’ ότι ο αγώνας ενάντια στους Οθωμανούς. Βαφτίσαμε τον Ιταλό Καποδίστρια Έλληνα και μετά τον σκοτώσαμε γιατί δεν είχε τα κουσούρια μας. Όσο αίμα κι αν χύσαμε, όσους Θούριους κι αν ψάλαμε, όσες ηρωικές Εξόδους κι αν επιχειρήσαμε, τελικά εσείς μάς κάνατε κράτος, για να κάνουμε τις δουλειές σας. Το ένα από τα τρία πρώτα κόμματα της νέας μας χώρας, αυτό που ουσιαστικά επικράτησε, λεγόταν «Αγγλικό». Αυτό τα λέει όλα. Ποια ιδεοληψία μάς έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι; Χάσατε ευγενή παιδιά εδώ Robert, το ξέρω. Ποιητές, ουτοπιστές, οξφορδιανούς αρχαιογνώστες, έφηβους φιλέλληνες, Έλληνες εξ αναγνώσεως, Πλατωνιστές όταν κανείς δεν είχε ακούσει για Πλάτωνα στα λημέρια μας για αιώνες. Εμείς ήμασταν αναλφάβητοι Αρβανίτες, Βλάχοι, Τουρκόγυφτοι, Τουρκόφωνοι, Πομάκοι, Σλαβομακεδόνες, Τσάμιδες. Εσείς βυθίσατε στο Ναβαρίνο, εσείς μας δώσατε κράτος, εσείς μας κάνατε Έλληνες. Εμείς απλώς κερδίσαμε το κύπελο στο ποδόσφαιρο και βγήκαμε να δείρουμε Αλβανούς.

Μπα, όχι, αυτά τα λέμε μεταξύ μας, δεν είναι για ν’ ακούγονται παραέξω, μετατρέπονται αυτομάτως σε υπερβολές και σε ψέματα όταν βγαίνουν απ’ το σπίτι. Θα του πω άλλα:

Μη νομίζεις πως περνούσαμε ζωή και κότα τόσα χρόνια Robert! Δεν ήταν παράδεισος το να κοιμάσαι σε ράντζο στο διάδρομο, εγχειρισμένος. Ούτε το να είσαι άτομο με αναπηρία και να σού είναι αδύνατον να κινηθείς στις πόλεις μας. Ούτε το να πληρώνεις «περαίωση» στην εφορία, θεωρούμενος απατεώνας εξ ορισμού. Ούτε το να οδηγείς και να πεθαίνεις στους δρόμους μας. Ούτε το να γεννάς με καισαρική για να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω ο μαιευτήρας και να ταϊζει γάλα σκόνη το παιδί σου για να πάρει προμήθεια. Ούτε το να μη βρίσκεις το δίκιο σου στα δικαστήρια. Ούτε το να κυβερνιέσαι από όσους μας κυβέρνησαν. Ούτε το να ζεις στην ασχήμια όπου ο καθένας έχτιζε ότι να ‘ναι όπου να ‘ναι. Ούτε το να είσαι παιδί χωρίς παιδεία και χωρίς χρόνο, με πέντε ιδιαίτερα τη μέρα, με άγχος και κατάθλιψη. Ούτε γέρος χωρίς ουσιαστική περίθαλψη και σύνταξη, να περιμένεις να πεθάνεις μπροστά στην τηλεόραση. Ούτε και το να είσαι Αιγυπτιώτης, Κύπριος, Μικρασιάτης, Ηπειρώτης, Ίμβριος ή Πόντιος ήταν πάντα ευχάριστο. Γι’ αυτό μη λες πως γλεντούσαμε τη ζωή μας τόσα χρόνια με δανεικά. Τα δανεικά τα έδιναν οι διαφθορείς των κυβερνήσεων και των εταιρειών σου και τα έτρωγαν οι διεφθαρμένοι δικοί μας δικοί τους. Και θησαύριζαν οι δυνατοί μέσα απ’ τη μιζέρια και τον εξευτελισμό μας και σήμερα θέλουν κι άλλο.

Τώρα, το πώς γίνεται αυτή η πλούσια και αδιάφθορη χώρα σου, ενώ ρούφηξε το αίμα αποικιών τόσα χρόνια, να χρωστά κι αυτή, το γιατί σού κόβονται οι παροχές στην παιδεία, οι κοινωνικές ασφαλίσεις, οι μισθοί και η πρόνοια, το γιατί έχεις χρόνια τώρα άστεγους κάτω απ’ τις γέφυρες, πεινασμένους στο δρόμο και αναλφάβητους το 2012, αυτό είναι άλλο, τεράστιο, παγκόσμιο θέμα που καλό θα ήταν να ψάξουμε όλοι μαζί. Δεν πηγάζει από την κατάσταση στην Ελλάδα. Μη μας κατηγορείς λοιπόν για όσα δεν φταίμε.

Αν θέλεις να μας κατηγορήσεις, κατηγόρησέ μας για την έλλειψη οργανωμένης άμυνας απέναντι σε μια επίθεση πρωτοφανή αλλά αναμενόμενη. Κατηγόρησέ μας που βρεθήκαμε ανέτοιμοι, επαρχιώτες αδικτύωτοι, αυτιστικοί, ομφαλοσκόποι, χασομέρηδες, μια πόλη ανοχύρωτη μπροστά στην προαναγγελθήσα επέλαση του τέρατος. Και κατηγόρησε και λίγο τον εαυτό σου, που αντί να συμπονέσει τον δοκιμαζόμενο φτωχόκοσμο της Ελλάδας, γλύφει μισοκοιμισμένος την καραμέλα που του πουλούν οι αγορές, τα περιοδικά των εκδοτών και οι ρατσιστικές αναλύσεις των καναλιών, περιμένοντας τη σειρά του. Σου λένε κάθε μέρα για την ελληνική τεμπελιά, για την ελληνική διαφθορά, για την ελληνική ψευτιά. Την αλήθεια που δεν σου λένε θα σου την πούμε εμείς: Ετοιμάσου να χάσεις όσα νομίζεις πως έχεις. Γιατί θα τα χάσεις όλα!

Και μην πεις «αυτά δεν γίνονται!» Κι εμείς τέτοια λέγαμε. Και σήμερα βρεθήκαμε χωρίς γη κάτω απ’ τα πόδια μας. Αύριο θα έρθει η σειρά σου. Όταν λοιπόν θα σου στερούν τη σύνταξή σου, τα χρήματα που κέρδισες με ιδρώτα και με απουσία από τα παιδιά σου και τους έδωσες να σου φυλάξουν, όταν δεν θα ‘χεις γιατρό να γιατρευτείς, σπίτι να κοιμηθείς, πρόνοια να προνοήσει, φαϊ να φας, τραγούδι να τραγουδήσεις, τότε να μας κατηγορήσεις διπλά. Γιατί εμείς ανοίξαμε την Κερκόπορτα.

Η ευθύνη μας δεν είναι μόνο πως δημιουργήσαμε χρέος, πως κλέψαμε τον τόπο μας, πως χτίσαμε αυθαίρετα, πως πληρωθήκαμε μαύρα, πως πήραμε και δώσαμε φακελάκια, πως ψηφίσαμε ζώα, πως λαδώσαμε, πως παντρευτήκαμε σε πισίνες με πυροτεχνήματα και λιμουζίνες ενώ χρωστούσαμε, πως κάψαμε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, πως θελήσαμε το βουλευτή και τον καλλιτέχνη να εκπροσωπούν τη φτηνότερη και πιο αντιαισθητική πλευρά μας. Εννοείται πως φταίμε για όλα αυτά και άλλα. Όμως η πραγματικά μεγάλη ενοχή μας απέναντί σου είναι πως κάναμε την αρχή για να ρουφήξουν σε λίγο και το δικό σου αίμα.

Η υποχρέωση μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας. Μόνο έτσι γίνεται.
Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.

Ακούς εκεί we blame you! Ηλίθιε!
 Ἀλκίνοος Ἰωαννίδης
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι Έλληνες θα ζουν 7 χρόνια λιγότερο

Με τα γενόσημα, τις μειώσεις των συντάξεων και την υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών οι Έλληνες θα ζουν 7 χρόνια λιγότερο.
Στην τελευταία έκδοση του “CIA World Factbook” αναφέρεται ότι ο συνολικός μέσος όρος ζωής σήμερα είναι τα 79,4 έτη, το οποίο αντιστοιχεί σε 76,85 έτη για τους άνδρες και 82,06 για τις γυναίκες.
Με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει να απαλλαγεί από τους γέροντες, τους ασθενείς και τους συνταξιούχους σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Γερμανών, τότε τα όρια προσδόκιμης ζωής θα πέσουν στα 69 έτη γα τους άνδρες και στα 75 για τις γυναίκες.

Ήδη από την ενδεχόμενη μείωση του προσδοκίμου ζωής από 5 έως 7 έτη, εκτιμάται ότι θαεξοικονομηθούν 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Και προσέξτε· αυτά θα προκύψουν μόνο από τις μειώσεις των συντάξεων, τη χορήγηση των φαρμάκων μαϊμού και την υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών.

Ειδικά για τη φαρμακευτική δαπάνη, οι διεθνείς μελέτες συνδέουν άμεσα το προσδόκιμο ζωής με την κατά κεφαλή φαρμακευτική δαπάνη.
Αν δηλαδή η κατά κεφαλή δαπάνη περιορισθεί στα 23 ευρώ μηνιαίως, τότε ο πληθυσμός της Ελλάδας θα ζει το πολύ ως τα 75 έτη (σ.σ. όπως φαίνεται και λίγο παραπάνω). Σε μια τέτοια περίπτωση, η χώρα μας δεν θα μπορεί να συγκριθεί με καμμιά άλλη ευρωπαϊκή, στις οποίες το προσδόκιμο ξεπερνά τα 80 έτη.

Κι αν λάβουμε υπ’όψιν μας ότι από τη μια υπάρχει υπογεννητικότητα και από την άλλη, ορισμένοι θέλουν να «καταδικάσουν»τους ηλικιωμένους στον «καιάδα»των φθηνών και αναποτελεσματικών non label γεννόσημων, τι μένει; Ίσως μια Ελλάδα, χωρίς Έλληνες…

Οι πιο επιφυλακτικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πληθυσμός θα μειωθεί κατά 7%!

Ο κ. Κ. Λουράντος
Όσον αφορά στις νομοθετικές αλχημείες που ακολουθήθηκαν, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος επισημαίνει ότι «το μόνο κριτήριο που υπήρχε δεν ήταν η διόρθωση των κακώς κειμένων αλλά μια στενή λογιστική αντίληψη εξοικονόμησης πόρων, από τα εύκολα».

Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει μέρμνα στα νοσοκομεία λ.χ. για τα ενέσιμα αντικαρκινικά φάρμακα.
Όπως εξηγεί ο κ. Λουράντος, για ένα θεραπευτικό μείγμα πιθανώς να χρησιμοποιηθούν μόνο 10 ml από ένα σκεύασμα 250ml και το υπόλοιπο να πεταχθεί, μαζί με χιλιάδες ευρώ που κοστίζει.

Είναι πλέον σαφές. Οι μάσκες πέφτουν. Με έναν ύπουλο και δόλιο τρόπο το οικονομικό «ράιχσταγκ» αποτελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες τις μεγαλύτερες γενιές των Ελλήνων επιβάλλοντας τη φρενήρη πολιτική των φθηνών, ανεξέλεγκτων και επικίνδυνων γενόσημων φαρμάκων από τις υπανάπτυκτες χώρες.

Θα ξεπαστρέψουν τα γερόντια, θα πέσουν οι δαπάνες για τις συντάξεις, τα ηλικιακά όρια βρίσκονται ήδη στα ανώτατα επίπεδα και θα βάλουν χέρι σε σπίτια και οικόπεδα. Μετά κάποιοι εξακολουθούν να λένε ότι σώζουν την χώρα και διάφορα τέτοια έξυπνα.
Αν αυτό δεν είναι Γενοκτονία και έγκλημα εις βάρος ενός λαού, τότε τι είναι;

Πηγή:  armageddon-news.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Χωρίς εφορίες η χώρα.!

ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΆΔΕΣ;;;

«Υπό μετακόμιση» και σε κατάσταση διάλυσης βρίσκονται πλέον οι περισσότερες ΔΟΥ της χώρας, λόγω του εκτεταμένου προγράμματος αναδιάρθρωσης που βρίσκεται εδώ και μήνες σε εξέλιξη. Ως αποτέλεσμα οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί έχουν παραλύσει, αφήνοντας το κράτος χωρίς έσοδα, την ώρα της έσχατης ανάγκης.

 Είναι ενδεικτικό ότι τα μόνα έσοδα που παρουσιάζουν οι ΔΟΥ φέτος προέρχονται από τις ρυθμίσεις χρεών των περασμένων ετών. Μόνο σε δύο μέρες (28-29 Φεβρουαρίου) εισπράχτηκαν 1,2 δισ. ευρώ από 28.000 πολίτες. Αλλά λόγω του προγράμματος συγχωνεύσεως εφοριών, χιλιάδες φορολογούμενοι αναγκάστηκαν να γυρίζουν από εδώ και από εκεί ψάχνοντας με ποια ΔΟΥ συστεγάζεται το τμήμα εσόδων ή το δικαστικό της εφορίας στην οποία ανήκουν.

Τα υπόλοιπα έσοδα προήλθαν από βεβαιώσεις φόρου του 2011 (που εισπράχθηκαν έως 20 Ιανουαρίου αλλά «πιστώνονται» στο προηγούμενο έτος) δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό κενό για την είσπραξη στο κρίσιμο α΄τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας 17 εφοριών και την μεταφορά τους (από την 1η Δεκεμβρίου 2011) σε 15 άλλες, οι οποίες και μετονομάζονται. Ως αποτέλεσμα, υπάλληλοι και φάκελοι βρίσκονται σε αναζήτηση χώρων, χωρίς να μπορούν να διεκπεραιώσουν έγκαιρα τις εργασίες τους και τις συναλλαγές με τους πολίτες.


ΠΗΓΗ: nonews-news

Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

To ηλεκτρικό αυτοκίνητο Renault Zoe

Θα ξεκινήσει να διατίθεται το φθινόπωρο σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές
Είναι απολύτως ηλεκτρικό, δεν είναι πρωτότυπο και κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ! Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πραγματικότητα.
Το ηλεκτρικό μοντέλο της Renault θα βγει στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο φθινόπωρο. Το ZOE έχει πάνω από 60 κατοχυρωμένες πατέντες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για ένα απολύτως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο στη Γαλλία θα ξεκινά από τα 15.700 ευρώ, μετά την απαλλαγή φόρου των 5.000 ευρώ που έχουν στη χώρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα εντυπωσιακά στοιχεία του είναι πάρα πολλά, μεταξύ άλλων όμως ξεχωρίζει η αυτονομία, η οποία φτάνει τα 210 χιλιόμετρα αλλά και το σύστημα που οι Γάλλοι ονομάζουν «Range Optimizer», το οποίο επιτρέπει μεγάλη αυτονομία σε όλες τις συνθήκες.



Από την άλλη μεριά, το ZOE είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να φορτίζει σε οποιοδήποτε σταθμό, αν η ισχύς του είναι έως 43 kW.



Χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης Chameleon, χρειάζεται 1 ώρα σε σταθμό 22 kW, οι οποίοι είναι τεχνικά απλούστεροι και πιο οικονομικοί από τους τρέχοντες σταθμούς ταχείας φόρτισης των 43 kW που έχουν επιπτώσεις και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.



Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση


ΠΗΓΗ: Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Renault Zoe
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Θα διασχίζατε αυτή τη γέφυρα;


Θα διασχίζατε αυτή τη γέφυρα;

Μακράν η χειρότερη στον κόσμο

Πρόκειται για τη γέφυρα Hussaini και βρίσκεται στο Πακιστάν. Κι ο Θεός μαζί σας...








Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΔΕΙΤΕ Απίστευτες διαφημίσεις λεωφορείων από όλο τον κόσμο!







 
 






Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αλλάζουν το Σύνταγμα

Αλλάζουν το Σύνταγμα: 5ετής θητεία Κυβέρνησης - Αποδυνάμωση μικρών κομμάτων - 400 βουλευτές !!

Αλλάζει το σύνταγμα μετά τη συγκρότηση της νέας βουλής με πρωτοβουλία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 5ετής θητεία, αύξηση βουλευτών και μεγαλύτερη δύναμη στα 2 πρώτα κόμματα εις βάρος των μικροτέρων οι αλλαγές.
Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού...
που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές περνά και μέσα από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία είναι βέβαιον ότι θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας Βουλής με πρωτοβουλία των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Ηδη από τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας - το παλαιότερο think tank - που λειτουργεί στην Ελλάδα και πρόσκειται στη ΝΔ θα αναρτήσει στον διαδικτυακό ιστότοπό του 20 προτάσεις για την τροποποίηση του Συντάγματος που αναφέρονται στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», στις αλλαγές αυτές συμφωνεί η ηγεσία της ΝΔ αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και αναμένεται να κυριαρχήσουν στον διάλογο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές. Μεταξύ των προτάσεων αυτών περιλαμβάνονται:

Αυστηρά 5ετής κοινοβουλευτική θητεία
Προτείνεται σταθερή κοινοβουλευτική θητεία με διάλυση της Βουλής μόνον εφόσον το εγκρίνουν τα 2/3 των μελών του Κοινοβουλίου, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης που εισήχθη πρόσφατα και στο βρετανικό κοινοβούλιο. Κατά πάσα πιθανότητα, η θητεία που θα προταθεί θα είναι πενταετής. Εχει επίσης προταθεί, αν κατά τη διάρκεια της πενταετίας προκηρυχθούν για οποιονδήποτε λόγο πρόωρες εκλογές, η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές να έχει θητεία μόνο για το υπόλοιπο της πενταετίας.

Εποικοδομητική πρόταση δυσπιστίας
Κατά το γερμανικό πρότυπο, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης (άρθρο 34, παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος) προτείνεται να κατατίθεται μόνο αν περιλαμβάνει πρόταση νέου πρωθυπουργού.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Προτείνονται αλλαγές έτσι ώστε να καθίσταται δυνατή η εκλογή Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών ή η παράταση της θητείας του απερχόμενου προέδρου, π.χ. για ένα έτος, με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

Επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής
Οπως αναφέρει η πρόταση του ΚΠΕΕ, «οι πρόσφατοι εκλογικοί νόμοι (από τη δεκαετία του '90 και μετά) έχουν νοθεύσει την αρχική φιλοσοφία της ενισχυμένης αναλογικής, αφού ενισχύουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του πρώτου κόμματος σχεδόν αποκλειστικά εις βάρος του δευτέρου και όχι των μικροτέρων. Αυτό αποτελεί παράγοντα αστάθειας του κομματικού συστήματος. Πρέπει ως εκ τούτου να εξετασθεί η αποκατάσταση της αρχικής λειτουργίας των εκλογικών συστημάτων αυτού του τύπου που, σε μια προσπάθεια δημιουργίας σταθερών μεγάλων κομμάτων με κυβερνητική προοπτική, ευνοεί όχι μόνο το πρώτο αλλά όλα τα μεγάλα κόμματα εις βάρος των μικρών κομμάτων (τα οποία γίνονται αντιληπτά ως οιονεί κόμματα διαμαρτυρίας ή των άκρων).

Αύξηση του αριθμού των βουλευτών
Σε αντίθεση με τις προτάσεις βουλευτών και κομμάτων για μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, το ΚΠΕΕ προτείνει αύξησή τους με την αιτιολογία ότι θα αυξανόταν η εκπροσώπηση απομακρυσμένων περιοχών και θα μειωνόταν η εξάρτηση των πολιτικών από τα ΜΜΕ.


ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης!

Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης! Χιόνια, καταιγίδες και σκόνη από Σαχάρα

Ισχυρούς ανέμους, που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπει για την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και καταιγίδες θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού...


Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες, κρύο και χιόνια αναμένονται την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα και κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στις Κυκλάδες, τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη.

Η Θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές στη Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα Καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και Καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Εξασθένηση από το βράδυ.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές. βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν Καταιγίδες κυρίως τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές. βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν Καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το απόγευμα. Εξασθένηση τη νύχτα.

Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 8, στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν Καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα είναι έντονα.

Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν Καταιγίδες.

Ανεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.

Ανεμοι: βόρειοι 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας...



Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα... είναι κατά τόπους έντονα και κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στις Κυκλάδες, τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές στη Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τα νότια θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές. βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν Καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το απόγευμα. Εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 8, στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Πηγη: nonews-news
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σε αγρότες και συνεταιρισμούς, 3 εκατ. στρέμματα δημόσιας γης

 

Δημόσια γη σε νέους αγρότες και συνεταιρισμούς θα παραχωρίσει το κράτος με ένα συμβολικό τίμημα για να μπορέσουν να αυξήσουν το εισόδημά τους αλλά

και να τονωθεί η γεωργική παραγωγή και ανάπτυξη. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Δριβελέγκας μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

Οπως τόνισε ο κ. Δριβελέγκας, σε αγρότες μέχρι 35 ετών, αλλά και σε συνεταιρισμούς, θα δοθούν 3 εκ. στρέμματα δημόσιας γης -περιουσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα στέμματα αυτά θα μοιραστούν δια μέσου των Περιφερειών, με συμβολικό μίσθωμα, για 25 χρόνια. Σε περίπτωση που δεν αξιοποιηθούν μέσα στα πρώτα 5 χρόνια επιστρέφονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και επαναδιανέμονται.

Πηγή: ΝΕΤ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »