Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

To ηλεκτρικό αυτοκίνητο Renault Zoe

Θα ξεκινήσει να διατίθεται το φθινόπωρο σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές
Είναι απολύτως ηλεκτρικό, δεν είναι πρωτότυπο και κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ! Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πραγματικότητα.
Το ηλεκτρικό μοντέλο της Renault θα βγει στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο φθινόπωρο. Το ZOE έχει πάνω από 60 κατοχυρωμένες πατέντες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για ένα απολύτως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο στη Γαλλία θα ξεκινά από τα 15.700 ευρώ, μετά την απαλλαγή φόρου των 5.000 ευρώ που έχουν στη χώρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα εντυπωσιακά στοιχεία του είναι πάρα πολλά, μεταξύ άλλων όμως ξεχωρίζει η αυτονομία, η οποία φτάνει τα 210 χιλιόμετρα αλλά και το σύστημα που οι Γάλλοι ονομάζουν «Range Optimizer», το οποίο επιτρέπει μεγάλη αυτονομία σε όλες τις συνθήκες.



Από την άλλη μεριά, το ZOE είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να φορτίζει σε οποιοδήποτε σταθμό, αν η ισχύς του είναι έως 43 kW.



Χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης Chameleon, χρειάζεται 1 ώρα σε σταθμό 22 kW, οι οποίοι είναι τεχνικά απλούστεροι και πιο οικονομικοί από τους τρέχοντες σταθμούς ταχείας φόρτισης των 43 kW που έχουν επιπτώσεις και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.



Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση


ΠΗΓΗ: Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Renault Zoe

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.